Un produs Blogger.

miercuri, august 17, 2022

Majorare mică de salarii/solde/indemnizații, dar uniformă pentru toți bugetarii

88 comments

 Proiectul de ordonanță este continuarea proiectului de Lege Pl x 21/2022, adoptat recent de Parlament, în ciuda lui  Dincu. Legea aflată în faza premergătoare promulgării nu a intrat în vigoare pentru că este contestată de USR la CCR.

Plx 21/2022 l-am dezbătut AICI

După retragerea proiectului de ordonanță publicat în data de 05 08  2022 care prevedea majorări diferențiate pentru diferite categorii de bugetari, pentru comparație citește AICI, astăzi este publicat un nou proiect care prevede majorarea uniformă a salariilor bugetarilor.

Ordonanță de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice

  

Publicat la data  17.08.2022

pdf icon Ordonanță de Urgență pentru pentru stabilirea unor măsuri în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice

pdf icon Notă de fundamentare

Propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acest proiect de act normativ, pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro



88 de comentarii:

Leon spunea...

Pasii urmatori:
- trimitere pentru Avizare la CES si Consiliul legislativ.
- aprobare in prima sedinta de Guvern.
- convocarea Senatului( probabil) in sesiune extraordinara, inregistrarea si repartizarea la Comisii pentru dezbateri.
- publicarea in MO si in luna septembrie, o parte din bugetari vor primi sfertul(academic)..!

Ster spunea...

Atentie! Veste buna pentru multi, sa zicem! Se bat si ai nostri din minister cu parsivii de politicieni, in diverse moduri! Fara sa faca tamtam mediatic, Ministerul Apararii a initiat ca alternativa la desfiintarea pensiilor militare, proiect de REMUNERARE a cadrelor militare si SGP cu statutul "in rezerva". La fel cum sunt remunerati si rezervistii voluntari. Ceva, in genul, - mai, daca mai vreti militari pensionati la razboi, platiti-i cat sunt in rezerves! Logic si direct la tinta!

Sunt bataiosi cei din generatiile mai tinere! Au fost tinuti sub papuc de matusalemicii instruiti in comunism, dar au inceput sa se elibereze! Au mult de reparat dupa handicapul vechilor generatii!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Cum vine asta: „După retragerea proiectului de ordonanță publicat în data de 05 11 2022”. Ce înțelegeți: „Prin excepție de la prevederile alin. (1) și prin derogare de la art. 38 alin. (4) și alin. (4 cu 1) lit. c)” din Legea cadru nr. 153/2017. Întreb pentru că am mai luat-o în freză la Actualizarea din 2017 cu indexarea de 5% /2016 tot prin derogare de la lege.

Leo spunea...

Ceea ce este de 5 ani încoace și acum , este rezultatul gândirii lui Lola Fiola Gladiola , care au făcut prin l 153/2017 ca doctorii şi politicienii de pe funcţii publice să intre direct pe maximul salariyării în timp ce alţii să tot fie amânaţi. Mai mult , maidanezii locali porecliţi şi "poliţişti" , au ajuns ca azi să aibe de cam 3 ori salarii mai mari decât militarii şi poliţiştii adevăraţi.
Și totuși , în loc ca oamenii s-o arunce pe fiola la lada de gunoi a politicii , au adus-o prin vot iarăși la primăria Craiovei , validându-i astfel haosul creat cțnd era ministră.
NU E VINA EI .
AMR 2 luni !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Majorarea de furnică este mică in budigăi, ca asa vor sinistrul nostrum, dom' Mălai Blajin Bulăi si ai lui colțați dulăi, si-i intreb ca daca ar avea-o, tot la fel si-n chiloței, trihirici de nici doi lei, cati din ei erau acum însurăței cu fomele langa ei, sau s-ar duce de placere ca sa-si rupa din pingele pe la cele ce ofera pe lovele clipele lor de placere?! Cu un sfert de scurtatură, rest de la o lingură, oare câtă ditai gură o mai satură cu o minusculă noaptea pe sub pătură, chiar pe-o mie de pulei sau porcoiul de euroi?! Ai, iubitii mei geolgăi, pensionați ca brotăcei?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ii dau dreptate chiar cu brio camaradului rodeo, Domnul @Leo, si pot tot acum sa-i spun ca fiolele betive si nocive cu delirium etiliqum se trateaza in poligoane cu trasoare de dum-dum, nu cu foncții ca asa emit dobitocestile pretentii sa lucreze si sa faca alte rele, invartind politic toti rulmenții, ca dementii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ster, daca activii fac asta cu rezervistii, atunci retrageristii stau pe hat ca tractoristii sa priveasca buimaciți cand tractorul sta pe branci in corhană ca are pană si n-au petece in desagă ca s-o dreagă?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@X-ulescu la patrat, ai ratat sa ne spui moftul cu geamparale ca Mălaimare Ciucalale e primul la prezidentiale si ca pentru un milion ar sari din sculă in tron, dar nici pentru o basculă n-ar sari din tron in sculă de frică sa n-o ia in gură cu coada de mătură!

Huhu Rezea spunea...

@Viorel
Este foarte simplu, cum spune deseori și Iohannis.
ca să vezi care sunt exceptiile și derogarile aduse denoua reglementare la legea cadru, citești mai întâi art. 38 alin. 4) și alin. 4) indice 1 din L 153/2017 si dispozițiile din OUG 130/2021 precum și legea adoptată prin Plx 21/2022, dar nepromulgată.
Reglementarea inițială din L 153/2017 prevedea ca în anii 2021 si 2022 soldele de funcție, evident că soldele de funcție în cuantum compus, să se majoreze cu 1/4 din diferența dintre valoarea din 2022 si cea de la 31 12 2018.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ați vazut ca @Huhu Rezea ne-a bagat iar o bezea, dzicând vorba tot așa cum specifică si Legea, sa nu orbecăim aiurea bajbaind pe langa ea? Cati din noi stiură asta cu sula ce impunge coasta de la legea cu pătrimea sa se bucure pulimea, si dzic, zău, ca se bucură la greu ca l-au prins de picior pe Dumnezău?!

Leon spunea...

"18 August, Ora 10:00
Ședință de guvern"
Sunt 2 Ordonante privind Rectificarea bugetara la BS si BASS..!

luchy19 spunea...

Și noi rezerviștiì ce primim până la urmă?

Brenda spunea...

Și acum se poate face și actualizarea pensiilor militare???

Huhu Rezea spunea...

Ordonanța prvește modificarea modificărilor aduse legii salarizării, nu legii pensiilor.
ACTUALIZAREA lipsește de cinci ani din lege!
Poate înțeleg și Sindicatul și Liga de ce prioritatea priorităților pentru Legea 223/2015 era reluarea ATUALIZARII și nu mărunțișurile cu care ele au amăgit membrii naivi, precum tigrosul răpănos, spre satisfacția guleraților .

Leon spunea...

"..Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială care vor fi încasate în luna septembrie.

Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări.

Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia.

Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, citat de Antena 3."

Luc 3 spunea...

@luchy19,noi mai .....așteptăm,doar avem timp,suntem pensionari!Pentru noi,se termină "cașcavalul"!!!Poate o indexare de la 01.01.202...3 ,sperăm!!!

Huhu Rezea spunea...

Eu am introdus în discuție acest topic pentru a vedea cât de catastrofală este L 223/2015 amputată de ACTUALIZAREA pensiilor militare, nu pentru a-i condamna voi pe Chelaru sau pe Ciucă de ce poartă bască.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa va explice tata moșul cum se dramaluieste cocoșul, să-i găbuiești boșul, sau sa-i iei moțul: M-am dus azi la Primarie pentru o mare găinarie cu inselatorie, adicatelea ca se da vaucherul-cartela pentru Alimentara daca ti-ai facut vaccinarea a treia, dar la ghiseu functionara refuzandu-ma caci cartela se da numai celor vaccinati cu prima si a doua, cum ar fi, de exemplu, mama mea. Dar nu uit ca, dupa ce m-am vaccinat a treia oara asistenta mi-a zis ca urmeaza sa primesc cartela, dupa ce ma vor telefona, ceea ce, cu pacat, de un an aproape nici nu s-a intamplat! Care-i adevarul si dreptatea cu cartela-vaucherul de 100 de pulei, si ce naiba se poate lua din ei cand acum sunt devalorizati la 10 pulei?! Daca nu o cunosteam pe functionară, aveam s-o botez pentru a doua oară, punandu-i o lumaroaică fierbicioară in palma, s-o ardă, sa-l tină minte pe năsic, fost brotac de cazarmă, ce număr de centime lungime poarta la armă!

Leon spunea...

Merira citit:
https://www.stiripesurse.ro/ordonanta-privind-majorarea-salariilor-bugetarilor-aprobata-saptamana-viitoare-pe-fondul-criticilor-ministrul-finantelor-vine-cu-precizari_2518660.html

Brenda spunea...

Dar cu plx199 ce se mai side

anonim spunea...

@CFI
functionara nu are nici o vina.Suta aia de lei a fost promisa atunci pt cei ce nu se vaccinasera,sperand ca asa o sa-i atraga.Pt cei DEJA VACCINATI ...uraa si la gara!
Parca esti copil,ce naiba.Nu te incorda ca se da din nou suma aia care trebuia sa se dea o singura data...aia de 700 cica unica, pe care ai luat-o "in dublu exemplar" Afla ca se repeta figura inca odata in septembrie si iti va intra din nou pe cuponul de pensie si tie si lu' doamna ta.Stiu doar ca se mareste "baza" celor care o vor primi si probabil si cuantumul
Vorbim in sept.
le promitea bani pt vaccinarea nr 3 din doua motive
1- deja cam trecusera 8-9 luni de la a doua
2- plesnesc(si acum) depozitele de de vaccinuri nefolosite si expirate sau pe cale de a expira,si nea Rafila a vrut sa se scoata ,sa scape de stocuri....o p**a si-un vis!
Si acum mai sunt tot vreo 120 milioane de vaccinuri de vreo sapte ori populatia RO. dar spagile primite de la Pfizer si altii au fost papate de mult de gusteri.Acum numai incinerarea lor cf normelor "eco" costa mld si mld...sticlute,plastice,ambalaje,"caocioace" si alte alea si incineratoare nexam!! De asta am ajuns ca englezoii sa ne "exporte" gunoiul in portul Constanta.E mai ieftin sa trimiti containerele cu gunoi cu vaporul decat sa le arda acolo la ei.Imputitii!! Si la noi nimeni nu vede!! politia,politia de frontiera,vamesii si toti sefii lor....Sfanta asta e singura care e respectata"Sfanta Şpaga" E in fiecare coltisor din tara asta....chiar si la eroicii pompieri.Du-te si cere un aviz de la ei si vezi ce patesti:)))
Si tu ma aburesti cu sfintii pictati pe pereti:-)...dupa care o blestemi pe fatuca aia de la primarie care chiar nu are nici o vina
Spaga e la sefi nu la ghiseu.Credeam ca stii

Brenda spunea...

Scuze. Ce se mai aude cu plx199

anonim spunea...

@Leon
Caltosul ca de obicei vorbeste sibilinic:) incercand sa spuna ...nimic concret
Pai si cum sa dea acum ceva?? Daca prin PNRR o sa creasca ceva pensii/salarii, alea marunte cu cat dau mai mult acum cu atat diferenta va fi mai mica fata de ce vor da prin PNRR(presupunand ca vor fi oaresce cresteri) Cu cat diferenta e mai mica intre atunci si acum cu atat voturile primite vor fi mai anemice(putine). Ca sa obtina ceva voturi ca asta-i scopul final p****mea aia multa trebuie sa vada o diferenta cat mai consistenta...asa ca acum ne tin in foame si mai scapa firimituri doar cand nu au incotro:) urmand sa "loveasca"-nu va grabiti- doar prin primavara-vara lui 2024...ca pul***mea RO are minte scurta o luna doua.Pana atunci doar promisiuni si amanari....
De abia apoi vor zice "uite maica mi-a dat si mie pupa-i-as talpile".Si dupa alegeri in iarna lui 2025 va fi jaleeeee
....ca popii: Si popii si politicienii fac doar promisiuni fara acoperire.De asta se si inteleg atat de bine.Mincinosi patentati care te fac la buzunar cu promisiuni.Popii sunt chiar mai smecheri:))...o sa va spun eu de ce, candva, daca mai apuc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, cu PLX fiind mai greoi, fiind un pieloi ca un chietroi, se dă inainte si se da inapoi, adicătelea greoi de la o Cameră șparlamentară la o altă cameră șparlamentară, pănă iese din ea zamă si, uite așa, nimeni nu ne-o mai bagă. Adică in seamă!

Brenda spunea...

Pai să și-o bage bâlbâitul ăla in....fund , umflatul ăla, cum l o pupa femeia aia.Este și urât și incert la minte.

SorinDaniel spunea...

Anul trecut au fost tipariti 130 miliarde lei.Invitatul de la Realitatea.net reprezentat PSD a recunoscut inghitind in sec.Care e scopul?Banii aceia au acoperire?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, esti exeptionala, ai inteles mesajul, ca o stimabila Doamna, si iti promit ca am sa le-o trag si eu la derma goală, cu aia nasoală si in pas de dans, până le chică lâna din nas!
@Akord 75, da-i naibii de diribisti politici, ca asta sunt acesti pulifrici, si nu medicinisti cinstiti, dar o sa fac plangere la Directia de sanatate sa le-o trag la antricoate si, fiind setat pe tras conform STAS, o s-o fac in necaz pana o sa le curgă sangvinul, ca vajinul, din nas!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, nu-ți spun cuvenin ca nea' Vasile ramane in catalepsie pe foncție, precum angăriile cand le ataca ciorelele, coțofenele si încoțopănelele să le ia gârlejele, si asta datorită minciunelelor de paiață cotoroanță, pe care le aruncă pe piață, precum hulpea vicleană si hoață cand ciodește zburătoare din cotineață, caci daca nu ne-ar minti ca un plăvan la modul porcovan n-ar mai avea parte de al sau divan de bolovan! El zice, ranjeste si promite prin față frumos, ca domnul Satan Popa cu crucea invers injos, dar prin spate ne sapa adanc groapa, urmand doar sa ne dea brânca si de-a berbeleaca in ea, hopa-hopa Penelopa, cu PNRR si recalcularile sa ne termine mai repede la bulit penziile, 'tui nafurile si cristomelnițele de dalac care l-o inchinat in fața marelui spanzurat din copac, sa-l țină aparat de șișul de înjunghiat sau din foncție indepatat, ținându-se ca hardeleni boureni si vicleni in acelasi amor, unul stăpân tuturor slugilor, celalalt fiindu-i lui turnator si trăncănitor in paguba rezervistilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un prieten din Bacau, nervos rău pe pensionul sau, ca Maior, ofiter superior, ehei, doar cu 2500 de pulei, acum doi ani avand prapadiții de doar 2.100 de pulei, mi-a promis ca la electorale va vota UDMR, mai dregraba avand in ei incredere, decat in lăbarali sau PSD, si i-am dat dreptate ca asa nu se mai poate, sa-i tooot votezi la patru ani promitandu-ti ca la pensie iti dau cacalau de bani si dupa votare sa-ti dea cea mai lunga din parcare de palmare si frecare cu aer in buzunare! Prietenul dreptate are si-i transmit pe aceasta cale o calduroasa salutare!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Mai fă cercetări! Nu cumva prietenul din Bacău este ceangău?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, va spun zau ca nu-i ceangau, e nemtean romanistan, si inca unul din ala rău, dar tare dezamagit ca a fost mereu mintit, inselat si umilit! Da, a iesit cu ordonanța, dar Armata nu-i recompenseaza importanta, gradele, functiile si prestanta, cand candva si foarte bine servind pe paine aplicatiile grele si pline, apoi la mină si la Canal cu total de patru ani, si insumand un pol de ani?! E Maior, nu-i tablă pe sfoară majoră forjată in jar la sobă, cum e o duamna de la clocarime-n horă, avansată de tortilia din dotare, sinistru la Haparare, la pensionare pe epoleti cu știuleți si capuri de brebenel, ditai Lentul Colonel, cu penzie mare, vechimea intre plantare si prin acte cu fentare de mafiile clocare! De ce oare numai ea, si nu altii ca si ea, de astfel de privilegii n-ar putea si ei avea?! Ha?! Iac-așa!

Paul Puiu spunea...

Daca nu ar fi fost politistii iar lua grosul tot cei cu salarii de lux, adica clientela politica, gheneralul Ciucaș nu are nici un merit, pentru el gandesc doar consilierii, el e un bun executant care sta permanent in pozitia ghiocelului!!! Bugetul si alocările, facilitățile fiscale, majorările salariale sau de pensii, le decide de fapt diar PSD prin marii lor experti de la finante Caciu si de la munca Budai!!!! Le-au fost jena guvernantilor ca prin fostul proiect de ordonanta iar discriminau in mod fățiș politistii, politistii de penitenciare, jandarmii si armata si s-au gandit ca sa evite revoltele ca sa dea niste majorari ridicole si formale in procent de 1/4 sau 25% din cele doua transe inainte de modificarea legii salarizarii!! Deja Caciu s-a antepronuntat ca in noua lege a salarizarii se vor avea in vizor sporurile bugetarilor, asa ca fiecare va ramane cu cea prins la maxim pana acum cu un minus la sporuri in viitor!!! Tendința guvernantilor este certa de reducere a cheltuielilor pentru salarii si pensii, in sensul scăderii cuantumului salariilor si pensiilor mai mari si menținerii a celor medii si mici la acelasi procent!! Cine crede ca va beneficia de cresteri salariale sau de pensii semnificative va suferi o mare deziluzie, insa in conditiile deficitului mare bugetar statul nu va avea alte solutii si nu va mai accesa imprumuturi pentru plata pensiilor si salariilor!!!! Asa ca e bine cu totii sa fim temperați si sa ne multumim cu cat avem pentru ca viitorul nu suna prea bine intrucat politrucii nu sunt si nu au fost niciodata prea generoși cu rezervistii si in retragere, la fel cum se comporta si cu activii!!!! Sa fim multumiti pana in prezent ca politrucii nu s-au pus deacord si cu impozitarea progresiva, dar pana la sfarsitul anului este timp destul ca propunea PSD-lui expusă public ce Ciolanisul de Buzău sa fie transpusa in practica din Ianuarie 2023, sa vedeti atunci ce mare deranj va fi pentru romani cu exceptia asistaților sociali transformați de politruci tot in pensionari!!! In Ianuarie 2023 vom constata cu totii ca marii câștigători in urma PNNR-ului vor fi asistații sociali din randul pensionarilor, parlamentarii, primarii si bine-nțeles magistratii!!!!!😂😂😂😂🤭🤭🤭

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prietenul din Bacau despre popa vulărău, de ceremoniale din Constanta gâjâit la gătlegau, reproducandu-l cand in barba se scarchină, ducandu-l gandul: ,,Daca n-as castiga bani intr-o zi, m-as usca, m-as ofili!''

Leon spunea...

Ieri a fost inregistrata la CES aceasta Ordonanta de urgenta:
https://www.ces.ro/newlib/PDF/proiecte/2022/OUG-masuri-salarizare.pdf

M spunea...

Realitatea TV referindu-se la aceste creșteri minuscule:

Pe timp de criză guvernul îi îmbogățește pe bugetari!

😁

M spunea...

@Sorin

Știrea cu cele 130 de miliarde e de prin luna mai deci nu e nimic de recunoscut ca o mare descoperire.

Banca Națională cred eu își face treabă destul de bine. Dacă era o greșeală a noastră atunci celelalte țări erau bine și numai noi aveam inflație.

😁 E adevărat că am un "cui" împotriva Realitatea care minte la fel de mult ca Russia Today.

SorinDaniel spunea...

@M.
Banii devin lipsiți de valoare dacă se imprimă prea mult. Dacă masa monetară crește mai repede decât producția reală, atunci, va avea loc inflația. Dacă imprimați mai mulți bani, cantitatea de mărfuri nu se modifică. Dacă există mai mulți bani care urmăresc aceeași cantitate de bunuri, firmele vor ridica prețuri.

Huhu Rezea spunea...

Comisare Puiu
Poate te mulțumești d-ta cu ce pensie ai.
50-60% dintre pensionarii militari, cu pensii sub 5000 lei, nu au cum să fie mulțumiți, dacă omologii lor mai nou pensionați au cuantumuri de 2-3 ori mai mari.
Asistați social sunt cei care primesc ajutoare și indemnizații sociale, pentru ca nu au fost angajați, nu cei care primesc pensii măsurate în puncte de pensie.

Leon spunea...

"Prin Legea nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, sintagma „pensie socială minimă garantată” s-a înlocuit cu sintagma „INDEMNIZATIE SOCIALA pentru pensionari”.

Cuantumul indemnizației sociale pentru pensionari stabilit pentru anul 2022 este de 1000 lei."
Fiecare beneficiar are pe Cuponul de pensie, un PMA × 1586 lei pensie contributiva si Diferenta pana la 1.000 lei este platita de la BS !
In schimb, AJUTORUL SOCIAL este platit de PRIMARIA de domiciliu, iar beneficiarii muncesc in folosul comunitatii un anumit nr.de ore lunar !
Ai retinut d-le Comisar..??

Gigi spunea...

@Puiu P. Citindu-vă comentariul mi-a venit in minte o zicere a unui mare român: "Vesnicia s-a nascut la țară(sate)".Eu,un umil fost militar,actualmene rezervist cu aproape 30 de ani petrecuti in slujba pariei mele si iesit la pensie pe o alta lege,alta decât militară,imi permit sa adaptez acest citat cam asa: Mârlania,egoismul etc,s-au născut în sistele SNAOPSN! Daca intelegi ce am vrut sa spun e bine,Daca nu,mai fa sapaturi!
E bine sa stai la umbra celor aproape,sau peste XX.xxx lei pensie si sa ne spui noua ca sa fim multumiti cu ce avem!!! Nu?

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din :"HUHU spunea..."

"@Viorel
Este foarte simplu, cum spune deseori și Iohannis.
ca să vezi care sunt exceptiile și derogarile aduse denoua reglementare la legea cadru, citești mai întâi art. 38 alin. 4) și alin. 4) indice 1 din L 153/2017 si dispozițiile din OUG 130/2021 precum și legea adoptată prin Plx 21/2022, dar nepromulgată.
Reglementarea inițială din L 153/2017 prevedea ca în anii 2021 si 2022 soldele de funcție,evident că ❗soldele de funcție în cuantum compus, ❗să se majoreze cu 1/4 din diferența dintre valoarea din 2022 si cea de la 31 12 2018.

"17 august 2022, 21:42"
INCHEIAT CITATUL,

HUHU:
Intrebare:
În pasajul între semnele: ❗..❗ nu cumva e vorba de soldele cu COEFICIEN ȚII ăia NOI, mai mici, din legea 153, înmulțiți cu valoarea SALARIULUI minim PE ECONOMIE, și nu cu "soldele de funcție în cuantum compus", solde care apar numai la pensionarii militari= în DECIZIILE DE:
1.STABILIRE=la pensionarii pe lg. 223
2.RECALCULARE/ACTUALIZARE= la pensiona
rii anteriori legii 223, aflați în
plată în 01.01.2016..?
Cred că din viteză/grabă ai scris așa cum apare..?

Huhu Rezea spunea...

Călin
Soldele de funcție în cuantum compus sunt soldele care pe lângă soldele de functie din 2009, exprimate în CIF x 197,33 lei, au în componența lor și sumele compensatorii adăugate de legislația de după anul 2009.
Valoarea lor este exprimată atât în deciziile de recalculare din 2016 cât și în deciziile de actualizare din din anul 2017.
Pănă la 31 12 2017 valoarea soldelor de funcție în cuantum compus corespunzătoare unui grad a fost egală pentru toți militarii activi si pensionari.
Incepând cu 01 01 2018 valoarea soldelor de funcție în cuantum compus pentru pensionari a staționat la valoarea deciziilor de actualizare din 30 06 2017, în timp ce valoarea soldelor de funcție in cuantum compus pentru personalul militar activ s-a majorat conform art. 38 din L 153/ 2017, urmând a ajunge în anul 2022 la valorile din Anexa VI a Legii 153/2022.
Abia la sfărsitul aplicării legii 153/2017 solda de funcție în cuantum compus a personalului activ din legislația anterioară se suprapune valoric cu solda de funcție unitară din L 153/2017, soldă exprimată prin formula CF x salariu minim pe economie.
Diferențele de care se vorbeste în OUG 130/2021, Plx 21/2022 și proiectul actual de ordonanță de urgență sunt diferențe între valoarea soldei de funcție estimate pentru 2022 de L 153/2017 și valoarea soldei de funcție în cuantum compus majorate în anii 2018-2021.
Nu îți face probleme că nu ești singurul care nici astăzi nu poate face diferenta dintre solda de funcție in cuantum compus din perioada 2010-2022 și solda de funcție unitară existentă până în anul 2010 si care va exista din nou după anul 2022.
Există pretenția ca judecătorii să facă dreptate privind aceste aspecte juridice destul de încâlcite ...când nici militarii, unii și cu studii juridice, nu înțeleg despre ce este vorba!
De cinci ani ne tot batem câțiva tastele, pentru lămurirea problemei, dar... fără șanse de reușită.

Huhu Rezea spunea...

Completare
Dacă structurile asociative ar fi înțeles acest mecanism de convergență între soldele de funcție în cuantum compus și soldele de funcție reglementate de L 153/2017 ar fi insistat pe reluarea ACTUALIZARII pensiilor militare și nu pe idioțenia repunerii in vigoare, după 5-7 ani, a formei inițiale a L 223/2015.

monteoru spunea...

Numai intrebati ce primim.Nu stiti?Va spun eu.Un bat in fund sa nu ne cada pantalonii.
Cand eram activ ma gandeam ca un sut in fund duce la un pas inainte.
Ati imbatranit degeaba.Presedintele,Prim-ministru,ministri ,parlamentarii si in general politicienii au bani numai pentru ei.Pulimea sa mai astepte.
Voi nu vedeti ca mai scapa printre degete cate foarte putin la amaratii rau nu din mila ci de frica ca acestea sa ajunga sa nu mai rabde si sa puna mana pe bata.
PSD,PNL,USR,UDMR,AUR si altele niste rahaturi.
La o analiza atenta constatam ca suntem o putere amorfa.Multi dar divizati.Cei pensionati dupa 2010 multumiti cei pensionati inainte obositi fizic si psihic.Asociatiile sunt dar lipsesc cu desavarsire.

monteoru spunea...

Huhureaza si tu umbli cu susanele.Inteleg ca tu ne tii de vorba sa castigi cativa firfirigi dar nu invia subiecte moarte .Ii impingi pe unii sa caute sa obtina drepturi cand stii foarte bine ca dau chix.Stii foarte bine ca sunt mintiti atat de Dancu cat si de cel dela interne.

M spunea...

@Sorin

Și dumneavoastră, stăpân pe cifrele macroeconomice pe echilibrele bugetare ați decis că e nasol?
Dumnevoastră și cu Realitatea TV! 😁😁😁

Și de ce ar fi fost "rușinat" ăla de la PSD?

Banca Națională de subordonează PSD?

Să îți explic! "Îngrijorat" e un vierme pe numele lui Năsui de la USR (ăla care zice că dumitale ți-a crescut pensia de zece ori în ultimii 6 ani). De la el a plecat discuția iar cei 68 de miliarde de lei de care vorbea el pe FB s-au transformat mai apoi în 130 că i-a pus USR apă la rădăcină!

Nu mai puneți la suflet toate alea! Eu o luptă politică!

Ați văzut și acum 2 zile cum a fost prins Ghinea (tot de la USR) cu minciuna privind PNRR și MS.

Huhu Rezea spunea...

Iceparul și tigrosul pierd vremea degeaba pe blog. Se baga doar la caterincă de 2 bani și atacuri la persoana comentatorilor.
Nu înțeleg o iotă din discuțiile juridice.
Soferul tractorului cu fofează se dă și cu relații printre politicieni, parlamentari, sefi structuri asociative etc. La prima vedere oamenii cred că au de-a face cu un om serios , dar repede se conving cât de superficial este tigrosul.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..OK..!; am înțeles explicația,dar eu mă refeream strict la pasajul sublinia t,..adică la faptul că "activii",după întrarea în vigoare a lg.153..primeau solda de funcție fractionată..în 4 sferturi anuale din suma S.F. din TABELUL din lege (S.F. = de ex.:lt.col
=2,08-2,21 X SMBE din 2022,la gradația ="0").
După 01.01.2018 am înțeles că"activii" primesc "SF" din 2009,adică:"S.F." din 12/2008: + SM (20 %) + I.D.(25 %) + "SPORURI"=care sunt calculate procentu al din "S.F." din 2009= botezată "S.F. de BAZĂ"..= MAJORATĂ (!) cu 1/4 anual, din CUANTUMUL CUVENIT pt.2022 = din tabel (+ gradații, +S,C-dă, +7,5 %.., grad).
O "problemă" a intervenit..cu "SMBE"
al cărui cuantum cred că a fost diferit estimat pt. cei 4 ani: 2018-2022..,și care,pe mine,recunosc că nu m-a prea interesat = pt. că nu mă prea afecta direct (..!)

Laurentiu spunea...

Voi vă certați pe căcaturi de 2 lei pensie!
Oameni cu părul alb și cu doxa la cap, eu așa cred că sunteți,toți fără deosebire!
N-ați sesizat nici în al 24-lea ceas că factorul decident, adică politihoții, își bat lupa de noi indiferent de cum s-ar chema partidul și indiferent cine-i la guvernare?
Ne milogim pentru 2 lei la pensie.
Toți politihoții, la unison o spun: Lasă mă că ălora le ajunge, au destul și-așa au frecat menta...ce armată, câte războaie???
Un jegos, mare senator, de la mine din cartier, nu spun partidul, mi-a spus asta în față rânjind, don' colonel, da-n câte războaie ați luptat???
I-am răspuns pe larg politihoțului, detailându-i toate restricțiile și drepturile pe care NU le-am avut ca ceilalți, civilii, timp de 30 și de ani cât am fost activ, iar el cică să mă mulțumesc cu cât am, că și așa statul face mari eforturi să-mi plătească mie pensia.
Chiar i-am dat exemplu,tu stai la vilă că cică ai făcut afaceri, eu stau la apartament cu 2 camere că așa a fost situația.
Ăla nu și nu, că atât poate statul și că noi avem destul!
L-am băgat exact la origine, acolo de unde a ieșit năpârstocul și i-am spus să o radă din fața mea că și-o fură de nu se vede, cu recomandarea că atunci când mă vede, să treacă pe celălalt trotuar, pentru siguranța lui.
Să-l fi văzut cum depăna apoi politihoțul, de zici că avea spor de viteză, știa probabil, că bătaia doare.
Mi-a trimis vorbă apoi, că cică el a fost băiat bun și nu m-a reclamat la poliție, că vrea să conviețuim ca buni vecini și că o sa vadă cumva să fie bine și pentru pensionarii militari.
I-am spus "poștașului" că indicația mea pentru politihoț rămâne valabilă, să mă evite când mă vede și că împreună cu alți rezerviști îl vom avea în colimator și nu scapă decât atunci când văd ceva palpabil sau, poate, atunci când se mută din oraș, dar nici atunci nu-i sigur.
Ăștia doar de frică o să facă ceva și pentru noi rezerviștii!
În rest, totul pentru ei neamurile și acoliții lor!
Totul că să se îmbuibe, că nu se știe cât mai țin de ciolan!
Da' să trec în alt registru, citeam azi că noi avem destul gaz și că și așa nu avem noi industrie (în condițiile in care fabricile de la noi își închid/suspendă activitatea datorită prețului mare la gaz și-și trimit salariații acasă), Germania cere să-i dăm gaz săraca, că ce-or să facă ei la iarnă???
Că na, Germania trebuie ajutată.
Doar că ceea ce Germania pretinde în contextul crizei energetice la care a contribuit din răsputeri stând capră în fața amerlocilor nu se numește solidaritate ci vasalitate. Vasalul care are resurse să dea, iar suveranul care are putere militară și servicii eficiente infiltrate să primească. Doar nu suntem imbecili ca să credem altceva, nu? Dacă în timpul restricțiilor herr Giohhanis a trimis forța de muncă națională ca să se înghesuie ca sardinele fără mască în autogări și autocare, imaginați-vă ce va face cu gazul și petrolul nostru. Adevărul e că neamțul e fin, nu suportă frigul și apa rece și nu poate trăi fără crenvurști, cârnați și bere. Noi românii, suntem exact opusul. Ne plac frigul, foamea, să fim trădați și mințiți de conducători și să muncim gratis...
Totul, din cauza politihoților!
Dacă nu-i luăm la întrebări, dacă nu ne urcăm pe ei, dacă nu-i presăm, nu vom obține nimic, niciodată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vreau sa-l vad pe rotofeiul copy paste înălțat si (de)gradat, imbuibat, bâlbâit si agramat cum se indoapă dintr-o troacă, plina toată, cat o roată de tractor, cu mujdei de viermișor la rotisor, lacuste, si omiduțe sau sarmale invelite in foi de vițe cu larve si musculițe, eu zicandu-mi ca îi plac, din moment ce el și gasca lăbărală nu se opun si văd ca tac din gură, precum muta înhiptă-n șpârlă!...
Nu există o idee idioată, hotărâtă si venită din cloaca heuropeană, sau cea internatională, ca sa fie dezbatută, dar si aprig combătută cand ataca, la armă cu baioneta, viața, normalitatea, omenia, tradiția si sănatatea, mai ales de partidele de dreapta, care oricum abia asteaptă sa ne aduca grabnic moartea, iar cele de la stanga fac precum si doamna scârna, Gluga Moartă Mătăranga Ciocolunga, cand jos e sapată groapa si la cap ii cântă popa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

***Cand ne atacam mentorul, ne atacam realitățile, drepturile si viitorul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Slinosul din gonoaie si negociatorul in sandale, fost sinistru de olaie si de paie, Crisis Gheena Pușcaria de la Gherla, spalat pe la inghinale doar cand il prinde mai prinde o ploaie, un jăgos de toată jena, il ataca pe Raphilla ca s-a imbogațit ,,mânarind'' cu vaccinarea, pesedeaua raspunzand la acest atac de godac in care nespalatul a injurat, ca #rezistii-uzeristii alias neomarxistii, in campaniile de vaccinare din trecuta guvernare au imbogatit in masă firmele lor de acasa, si de casă si pe casă si nedand o explicare cumsecade zecilor de miliarde risipite in aceste buzunare de primate retrograde si retarde, care acum prin Gheena Gherla o arde cu ipocrizia la adresa lui Raphilla! Cand din puțul de gandire căpcăună judeci cu ghizda de la făntână, unde te-ai spalat pe zculă, nu-i a bună, căci din zer brânzos nu faci smântână!

monteoru spunea...

Laurentiu nici nu stii cata dreptate ai doar ca cei mai tineri sunt multumiti cu ce au iar cei inaintati in varsta nu mai au muschi.Noi cei in varsta latram precum cainii la luna.Cand aduni plus infinit cu minus infinit egal zero.
Cei care aveti copii activi in MApN spuneti-le ca fac o mare tampenie sa execute ordinele intocmai si la timp.

Huhu Rezea spunea...

@cepar
Ordinul se execută nu se discută, altfel armata nu ar fi armată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand o minte, ca o carie la dinte, ea devine intr-un creier poale scurte, apasand cu bucurie in craniana sa cutie, e posibil sa instige cu prostie la nesupunere si anarhie! Nu mai beti in flux de fluviu din gamele de aluminiu, stiindu-se ca oxidul acestui metal e toxic si chiar mortal, ducand in mod paradoxal la alzhaimerul cerebral, cu stari de debilitate si de senilitate, uitând tot cate se poate si in jur le incurci pe toate! Pace, voua, soră si frate, care beti din boșolcate împântecate, dar sticlate sau din doage înlemnate, si instigati la sănatate!

monteoru spunea...

Laurentiu nici nu stii cata dreptate ai doar ca cei mai tineri sunt multumiti cu ce au iar cei inaintati in varsta nu mai au muschi.Noi cei in varsta latram precum cainii la luna.Cand aduni plus infinit cu minus infinit egal zero.
Cei care aveti copii activi in MApN spuneti-le ca fac o mare tampenie sa execute ordinele intocmai si la timp.

monteoru spunea...

Sper ca ati inteles ca pensiile voastre depind de ofensiva lui Putin catre vest.
Huhureaza @ unde e PSD-ul ala pe care tu il ridicai in slavi si sfatuiai sa-l votam cu doua maini?Cand afirmam ca nu merita votat ma acuzai de basism.

SorinDaniel spunea...

@M
Mi-e scarba de tot ce înseamnă clasa politică incepand cu USR si continuând cu PSD,realitatea este ca ne imprumutam cu dobanzi din ce in ce mai mari fapt ce va duce la incapacitate de plata la un moment dat daca nu pornim economia.

Laurentiu spunea...

Stimate domnule Sorin, cum să pornești economia, când tu o închizi???
Poftim exemple: Chimcomplex Borzeşti, cel mai mare jucător din chimia românească, cu afaceri de 2,2 mld. de lei, închide activitatea la Borzeşti din cauza preţurilor la energie ♦ Alro, grup cu afaceri de 3,3 mld. de lei anual şi 2.500 de angajaţi, a oprit temporar producţia la Alum Tulcea, cu 800 de angajaţi ♦ Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din ţară, a închis temporar producţia de amoniac.
Criza energiei determină jucători-cheie din industria românească să închidă capacităţi de producţie. Alro, producător de aluminiu cu 2.500 de angajaţi şi afaceri de 3,3 mld. de lei în 2021, Chimcomplex, cel mai important jucător din chimia românească şi cel mai mare jucător cu capital românesc din industria prelucrătoare, şi Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, au anunţat că închid operaţiuni. În total, cei trei grei din industrie derulează afaceri de peste 8 miliarde de lei anual şi au 5.500 de angajaţi.
În aceeaşi vreme, industria chimică a României este la pământ. Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată despre industria chimică că este cel mai mare generator de deficit comercial la bunuri: jumătate din deficitul României vine din industria chimică.
Deci ați înțeles, noi avem de unde și cu ce, dar închidem capacitățile de producție și trimitem oamenii acasă dar importăm, de unde?
Vă spun eu, simplu, din Germania.
Țineți minte ce vă spun eu, că rămâne scris aici, cu concursul domnului administrator de blog, domnul Huhu: România va livra gaz Germaniei la un preț preferențial, adică de nimic, deoarece Germania are nevoie vitală de gaz pentru a menține viabilă industria sa, vezi Doamne că-i motorul Europei, de-asemenea nemții sunt sensibili la frig și au nevoie de căldură, unde mai pui că și părinții domnului Giohannis care-s în Germania,Dumnezeu să le dea sănătate și lor și nouă, tuturor, nu trebuie să sufere de frig, nu?
Că na, noi românii suntem vasalii lor și suntem obișnuiți și cu lipsurile și cu frigul și cu foamea!

Huhu Rezea spunea...

Laurențiu
Esti prea prăpăstios, omule! De văicăreți, prevestitori numai de rele, nu ducem lipsa pe blog.

Ifrim Flavius Corneliu spunea...

😀😭😂😃😿❤️

Laurentiu spunea...

Am omis să vă spun, pentru cei care nu știu, că părinții domnului Giohannis locuiesc în Germania, mai concret în Würzburg, care este capitala regiunii administrative Franconia Inferioară.
Cu siguranță, când va considera că și-a încheiat socotelile cu România, distinsul își va lua tălpășița și va pleca acolo pentru că nimic nu-l leagă de țară, mai mult cu cât și singura soră a dumnealui este tot în Germania.
Noi, să ne dea Bunul Dumnezeu sănătate, tot din împrumuturi îi vom achita pensia și daravelile domnului president.
Cum va arăta România după domnia distinsului, vă întreb pe dumneavoastră?
Deșteaptă-te române...

Laurentiu spunea...

Domnule administrator, domnule Rezea, sunt doar realist. Asta constat.
Aici ne situăm. Românii au fost încă o dată trași în piept, prostiți pe față.
Se știe că cel cocoțat la Cotroceni face și desface-n România după cum vrea mușchiul lui pe care și-l etala la vaccinare.
Totul în țara asta merge după cum vrea el!
Eu doar relev și celor care l-au votat, cum și unde ne situăm, cu exemple clare.
Poate în viitor, să ne dea Bunul Dumnezeu sănătate tuturor, vor avea mintea deschisă și vor alege românește!

Huhu Rezea spunea...

@Laurențiu
Vorbești de parcă nemții l-ar fi ales președinte pe Iohannis.

Huhu Rezea spunea...

Laurențiu
Adevărul este că mulți români nu prea știu să-și exercite pașnic drepturile de cetățean. De aceea nu sunt respectați de autoritățile statului. Când se dezmeticesc acționează haotic și agresiv.

Calinmihaib12 spunea...

.."Ironia"..SOARTEI și a..ISTORIEI..!
Oarecum, retrăim,sub o formă sau alta
istoria secolului XX (..!):adică, după
crearea ROMÂNIEI MARI..într-o alianță
câștigătoare..la ÎNCEPUT de secol..,
la MIJLOC de secol, fără chibzuință.., "nebunește", MANIPULAȚI de "soartă" și vremi, în ciuda rațiunii, am trecut în..ailaltă tabără.."PIERZĂTOARE" =DIN START..ȘI PREVIZIBIL, pt.că era tabără nebunilor războinici (..și "înțeleși" între ei).."să facă" LUMEA după chipul
și visul lor nebun (!)..cu EFECTUL, printre altele..= de instaurare a "comunizării"..ROMÂNIEI CIOPÂRȚITE,.. până la SFÂRȘIT de secol XX,când, iară și..SOARTA, VREMILE și OAMENII..PREDES TINAȚI,după ce au făcut.."o lucrătură"
..cu SACRIFICII UMANE și "materiale" imense, obținând,cât de cât,o aparență de..LIBERTATE..(în România!), în ciuda =din nou=a RAȚIUNII, vor să ne împingă
,ACUM, în sec.XXI..,prin intermediul.. URMAȘILOR INTERPUȘI.,IARĂȘI "în tabăra pierzătoare"=din start și previzibil, cu EFECTE,de astă dată., de întoarcere în TIMPURI..IMEMORIALE (..de tip "IMBROGLIO"/sau nu)..!!

benji spunea...

Cineva spunea că românii nu ştiu forţa democratică a votului şi că nu au stisfacţia exercitării lui. Vă contrazic, au obţinut aproape mximum(un mic deranj este cu inflaţia, dar au fost zile şi mai grele) de aceea nimeni nu protestează, nu demonstrează, promisiuni de mai bine, sunt, nu se vor mări pensiile militare, Putin ia bătaie, Iliescu-i spre judecata cea dreaptă, Dragnea este un nimeni, cele 1000 de zile consecutive de proteste l-au neantizat politic. Conducem justiţia europeană, şi vom conduce armata lumii, îi batem pe toţi la înot. Astea nu sunt lucruri care vă fac mândri şi fericiţi ca români? Le-am obţinut în scurt timp, ingraţilor, nici o ţară n-are asemenea realizări. Ne umbreşte totuşi câteceva beatitudinea, Orban cel de la vest este tot mai bine văzut, chiar de către unii patrioţi români, atenţie la viitoarele alegeri!

Leo spunea...

Nu aveam de ales. Decât cu savanta de Veorica "make a foto ?" ..........

Huhu Rezea spunea...

Leo
Rezervistii nu l-au ales nici pe Ponta, cel care dăduse L 241/2013 pentru restabilirea cuantumuliui pensiilor pentru disponibilizați și agrease forma inițială a L 223/2017.
Nuuu.... se răzvratise rânza în militari impotriva social democraților.
Au vrut... ba băsiști, ba băsiști vopsiți în liberali, ba usr-isti. Ca niste analfabeți într-ale politicii.
Politicienii din ultimii 2 ani demonstrează că Veorica nu era cea mai proastă.

Brenda spunea...

DLE H CE ȘTIȚI FE ACRST PARTID "LUP""??

Laurentiu spunea...

Domnule Huhu în ceea ce-l privește pe Ponta sunt întrutotul de acord cu cele afirmate de către dumneavoastră.
Ar fi fost 100% altfel. Și cu Dancilă president și tot ar fi fost mult, cu mult mai bine ca acum. Indubitabil.
Dar să mergem mai înainte, pe firul istoriei recente, râdeau românașii de Geoană că vezi Doamne cum și ce și-a luat-o, cu "Mihaela dragostea mea", azi președinte și mâine perdant, de "la făcut" chiorul care râdea apoi și el mânzește cu gura până la urechi.
După ani, și-au dat seama românii că și-au râs practic de ei și de viitorul copiilor lor.
Cam asta este. Suntem exact acolo unde ne-au dus "aleșii" noștri, la coada Europei! Adică în groapă!

Gigi spunea...

Noi,românii asa am trait intotdeauna! Au fost putine momente in istorie cand intr adevar am fost demni si am aratat ca daca vrem si are cine sa ne conducă putem muta si muntii din loc,dar avem în sînge o genă,de unde...dracu stie,probabil de la liftele migratoare care s au perindat pe aici,gena trădarii,lingusirii,avaritatii si a altor apucaturi din ăstea negativiste.Am aratat ca putem si am facut de toate in tara noastră daca au existat conducatori patrioti.Să ne gândim,numai un exemple edificator,printre multe altele,cât s-a muncit ptr.electrificarea tării,sute de mii de km,ca daca ai lua cu pasul doar,nu ai putea,probabil sa acoperi intr-un an.Celor care sunt spalati pe creier sa faca un bilant ce s-a construit in 40 de ani dupa ww2 si ce s a construitin 33 de ani de asa zisa democratie.Aici as putea spune ce sa distrus,nu ce s a construit.Asa ca,daca nu va veni cineva care sa ne impinga de la spate ,va fi vai si amar de noi!

Huhu Rezea spunea...

@Stelică
Constatând că actualizarea greșită din 2017 reprezintă un interes constant doar pentru un foarte mic număr de rezerviști pensionari, nu voi mai publica materiale despre contenciosul Curtea de Conturi Casele Sectoriale.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

N-as putea in veci sa scriu de pe telefon, fiind un canon, asa ca scriu tot de pe laptop, mai ales ca sunt si cam miop si aici am si un hectar de loc sa intorc sabat step-ul pe loc sa rasara busuioc si siminoc, sa-l pun la MIJloc! Am trimis @Onorabilului niste scărăbuțe, sa vad daca pot tasta in telefon din labuțe, si nu stiu daca le-o fi primit, in schimb m-am lamurit ca sa mai scriu de pe telefon, m-am lamurit, chiar așa: TABULA RASA CU PARPALEA HACANA, LA CEANGA SI LA MANGA, AȘA CA AM PUS FRÂNA DEJA! Iac-așa! Pa!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din: "HuhuRezea spunea..."

"Dacă structurile asociative ar fi înțeles acest mecanism de con vergență între soldele de funcție în cuantum compus și soldele de funcție reglementate de L 153/2017❗ ar fi insistat pe reluarea ACTUALIZARII pensiilor militare și nu pe idioțenia repunerii in vigoare, după 5-7 ani, a formei inițiale a L 223/2015.⁉️"
19 august 2022, 16:40 "

Încheiat CITATUL,

HUHU:
Întrebare ("destabilizatoare"..?,mai glumesc ..și eu..):
În pasajul dintre semnele:❗...⁉️,cum crezi că e posibilă tehnic "ACTUALIZA REA" pensiilor militare în plată:ACUM, ÎN LIPSA unei LEGI..valide,corecte, care să reglementeze..procedura"actua lizării" lor..? (ACUM: din textul pe care l-ai scris, "actualizarea" nu e posibilă decât în varianta.."idioată".
..a "repunerii în vigoare"..a formei
inițiale a L.223/2015..!(?)
Pe de altă parte,actualizarea a fost tăiată în 2017, prin OUG.59/2017= ÎN VIGOARE..ȘI ÎN PREZENT, de atâția ani
..prin..VOINTA POLITICĂ..IMPERATIVĂ a TUTUROR.."DECIDENȚILOR"(monocromatici: la întrarea în.."PRISMĂ"..și curcubeu =la ieșirea..din PRISMĂ=spre ÎNȘELAREA privitorilor..!), din 1989..încoace..!

M spunea...

@Laurentiu

De ceva vreme urmăresc filmulețe cu "sondaje" pe străzile din Rusia. Știu.... "sondaje"... Dar eu mă uit pentru că sunt făcute de diferiți tineri ruși în diferite orașe și vreau să văd cum gândește rusul de rând!

La întrebări gen: "ce credeți că ar trebui să facă conducerea țării" sau "credeți că e bine că am început operațiunea specială" sau "ce ar trebui să facă conducerea țării pentru a scădea prețurile?" răspunsurile sunt cam toate la fel:
Noi suntem oameni simpli. Nu știm exact cum și ce se întâmplă! Să decidă oamenii competenți din conducerea țării!

O fi mai bine?

Poate însă nu e clar dar e un război la graniță! Dementul de Putler atacă o țară vecină! Normal că suntem afectați. Ce mi se pare de tot râsul e că "patrioții" români nu acuză armata rusă nazistă că a început războiul și că a dat peste cap economia din zonă ci pe ucraineni că își permit să se apere!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

L-au dat iarasi pe Rândaș Prostan Bogdan la TV Romanistan cum promitea, ca un golan, sus si tare ca intr-o lună desființează penziile speciale! Intre timp, si ca un jegos mucos, s-a desfiinșat el in fața electoratului serios, iar eu sunt bucuros ca lăoazele, care i-au dat creditare cu mare larghete la votare, acum isi sug gegetele de la picioare, sau de la mână pe cel mare cand nu au de mancare, pentru ca i-au dat, ca fraierestenii, crezare! Ehei, si asta-i abia inceputul, dar cand o incepe cu adevarat vututul, sa le bata vantul prin sertare, camari si prin buzunare si-o sa moara la propriu de foame, iac-așa, sa vedem pe unde o sa scoata camasa, daca-i prinsă in găoaza inhiptă cu morcoveața, cu tot cu foștoloaca!

Calinmihaib12 spunea...

LAURENȚIU..și GIGI:

În mare parte, aveți dreptate, dar "vă
scapă"..AMĂNUNTE importante= pt.înțele gerea.."situației..și contextului"..a ceea ce ni se întâmplă..!
1.Pe tov.IOHANNIS..cine l-a "scos în față"..prin anii..2007-2008..?, chiar cu..propunerea de prim ministru..?
2.Gl..actual prim-ministru: al cui
Șef al M.St.M...a fost vreo 4 ani..?
3.PDL.=cu..ROMAN și apoi cu..BĂSESCU,
..ai cui au fost..?
4..si,..deocamdată,..atât..!

Dacă rememorați ONEST, NEUTRU, fără "umori" TRECUTUL nostru care a împlini t vârsta minimă..a unei generații.., veți obține răspunsurile corecte,crude
..la întrebările minimale de mai sus.!
SOLUȚIA..este (printre altele..) în conștiința fiecărui CETĂȚEAN ROMÂN.. apt să înțeleagă ce (I) se..ÎNTÂMPLĂ.!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@X la patrat, cu toata stima si drag, dar Injustitia e un prag cu un drac care e pus sa ne tranteasca dosare care se vantura prin tribonale, deci sunt cu tine alaturi, in gand, dar procesele toate sunt doar o vanare de vant, deci o pierdere mare de timp! Eu m-am lecuit, si inca definitiv, si acum fac altceva decat sa mai deranjez Injustitia, care din prima elanul mi l-ar reteza, netinaddu-mi cu dreptatea partea si ajutată de un de-al de Padurean Tralala, Rosior Permucea sau altcineva, care reprezinta clocarimea si mafia! Nu-i asa?! Cum mai stai cu esenta de branca ursului de sub cofragulnadragilor in vizitele pe la fomelele satului?! Caci, decat proceste costisitoare si interminabile, mai bine sa fericesti duamnele leganandu-le intrepicioarele si alinandu-le off-urile si dorurile, scărpinându-le si scăparându-le, cum se aprind chibriturile! Daca-i fro babă șloabă, pune-i broboadă intre gingii s-o roadă si sa nu te vada la treaba scotocindu-i prin camara dupa vinul si tuica de asta toamna, dar si tarlaua aridă sa nu i se vada daca o vrea ghizda fantanii sa-i ardă, potența sa-ti scada, dar nu te da si la cele ce sunt fecioare intre degetele de la picioare ca sunt in stare sa te puna la plata pensiilor alimetare, ramanand borțoase doar ca te-ai ginit la ele mai tare! Deci, sa ai grija mare, daca nu-ti este motanul moale la locul unde soricelul are intrare in depozitele de cascavale!

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

I-am trimis un email lui Rareș Bogdan în care îl felicităm pentru că a fost ales și îl rugam, pentru că UE este farul călăuzitor, să ne arate nouă babuinilor din România cum se face treaba și să înceapă cu desființarea pensiilor speciale pentru europarlamentari!

Să își pună batistuța cu buline și să se ridice în picioare în Parlamentul European, să îi facă pe toți nesimțiți și să taie pensiile speciale și sporurile.

Opa! Stai un pic! Tăietori de sporuri avem și pe aici! Evident, la fel de integri, de revoluționari și de echidistanți ca Rareș Bogdan și ei ar tăia tot ce au alții și ei nu au!

Și atunci să înțelegem de ce unii care nu au pensii militare ar vrea ca astea sa dispară. Sau cum zicea un USR-ist: "tăiem pensiile militare complet! ZERO! Să trăiască din economii că s-au lăfăit în bani până acum!"

Ipocrizia salvează România!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, Sa-i sugeram lui sa-si taie mai degraba sugelul, adicătelea mielul, aruncandu-l la cățelul uracios, betiv, și Câțos pe care l-a ridicat din noroi, de pe jos, punandu-l sus, pe piedestalul distrus de prim sinistru si prost cu lustru!

M spunea...

Foarte interesant azi pe Digi 24!

Un specialist (privat) în Resurse umane a afirmat ceva care nu prea a plăcut moderatorilor

Chestia cu salariile mai mari la stat decât la privat este reală doar dacă nu scoatem unele situații specifice (exemplu angajații din HORECA plătiți cu salariul minim și care își completează veniturile din tip-suri). Dacă scoate aceste cazuri speciale care trag în jos media veniturilor la privat atunci cei de la stat sunt mai prost plătiți!

Auuuuuuuuuu! Ce doare!!!!!!!!!!!!!!! Cum a dat ăsta cu firma în cap zecilor de ani de propagandă băloasă!

Brenda spunea...

DL DÂNCU nu mai zi e nimic

nr. 1 spunea...

Mai frumosilor , cum gasirati voi acul in carul cu fan! Cestiunea cu Horeca e chiar cea mai convingatoare dupa mintea voastra! De salariile nete de la Romatsa , Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Transelectrica, Romgaz, Transgaz, Metrom..........................., de indemnizatiile grase de pe la diverse comitete si comitii de pe la companii de stat ......samd......., in buna parte cam phalimentare nu spuneti nimic chiparoshilor!????????Le facurati uitate! Auuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!Ce doare!!!!!!!!!!!!

Leon spunea...

https://sindicateuropol.ro/aviz-favorabil-dat-de-ces-pentru-ordonanta-privind-plata-a-1-4-din-restanta/.
In sedinta de guvern de maine este posibil sa fie pe Ordinea de zi pentru adoptare..!!

Leon spunea...

Avizul CES este Favorabil cu 7-8 pagini de Amendamente !
Sa urmarim forma finala in urmatoarea sedinta de guvern( vineri, probabil)..!
https://www.ces.ro/newlib/PDF/avize/2022/Avize-Plen-CES-23-08-2022.pdf

M spunea...

@nr 1

Dacă dumneata crezi că eu mă ocup de recrutare la nivel național și de acolo știu chestii ... te înșeli!
Este vorba de dl. Bogdan Badea CEO de la eJobs Romania. Sunt convins că nu aveți aroganța să spuneți că vă pricepeți mai bine! Sau poate că aveți... că tupeul văd că nu vă lipsește!

Omul a spus clar că sunt domenii (indicând HORECA ca exemplu - știi ce e ăla "exemplu"?) care merg pe declararea ca salariu a venitului minim pe economie restul provenind din "interacțiunea cu clienții"! Că toți ăștia, foarte mulți, trag în jos media salarială a privaților dar că pe domenii cu raportare corectă situația nu stă chiar așa iar pe anumite domenii (de exemplu construcții etc.) salariile de la privat trec mult de cele de la stat.

Auuuuuuuuuu! Ce doare!!!!!!!!!!!!!!! 😁 Vă recomand un pic de autocontrol mai ales atunci când vă exprimați cu aroganță despre domenii pe care CLAR nu le stăpâniți!


Să vă mai dau o temă de gândire (dacă aveți posibilitatea acestui efort)
Diferențele de salarizare dintre bugetari și privați provin și din diferențele privind specializarea și nivelul de studii. ce îmi mai pierd eu timpul să educ un obtuz care nici nu citește ce scriu că precis nu vede asta și îmi sare la gât cu înjurături. Adică nu poți să compari învățământul (unde se cere obligatoriu studii superioare, masterale sau doctorale după caz) cu transporturile. Sau sănătatea (la fel studii avansate, specializări etc.) cu comerțul cu amănuntul.

nr. 1 spunea...

Tavarisci M , ce vrusesi sa spui bre? Ca nu intelesei ! Sunt fff multi in sistem privat care functioneaza pe sal minim pe economie sau pe la negru (nu numai Horeca)si cand ajung la pensie urla ca au pensii mici , asta e problema !