Un produs Blogger.

marți, august 09, 2022

Mitingul Polițiștilor din 09 08 2022. Analfabetismul funcțional al conducerii FSNPPC în domeniul pensiilor militare

118 comments
Deși am spus-o și după mitingul anterior al sindicaliștilor din poliție, conducerea FSPPC repetă și astăzi aceeași greșeală în  revendicarea referitoare la ACTUALIZARE PENSIILOR MILITARE. 
După OUG 59/2017, legea pensiilor militare nu mai reglementează decât actualizarea bazei de calcul la stabilirea dreptului de pensie militară, nu și ulterior.                                 
Este o infirmitate intelectuală să revendici Actualizarea pensiilor militare conform Legii nr. 223/2015. Domnilor sindicaliști, conform LEGII NR. 223/2015 în vigoare la acest moment, pensiile mlitare nu se ACTUALIZEAZĂ
 Știu că sunt și sindicaliști din Poliție și Penitenciare care citesc acest blog. Nu fiți indiferenți, faceți un pustiu de bine șefilor din sindicatele voastre ca să-și îndrepte greșeala. 
Revendicarea corectă este reintroducerea în lege a Actualizării pensiilor militare, pentru a se atenua inechitățile acumulate în ultimii 5 ani, după anularea acestei instituții din Legea nr. 223/2015. 




Sindicaliştii din Poliţie pichetează, în perioada 9 - 11 august, sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti, printre revendicări aflându-se aplicarea Legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea şi recalcularea pensiilor militare de stat. 
 Iată comunicatul FSNPPC: 

 "Drepturile polițiștilor, personalului contractual și cadrelor militare în rezervă/retragere (pensionarilor MAI) sunt în continuare sfidate de către factorii politici și guvernamentali decizionali, fapt pentru care ÎNCEPEM SERIA PROTESTELOR ÎN STRADĂ! Am încercat diverse forme de negociere: le-am transmis, tuturor, revendicări scrise, am avut întâlniri directe și ședințe de dialog social cu prim-ministrul Guvernului României, cu toate partidele din Coaliție, cu președinții Camerelor parlamentare și cu parlamentari din comisii de specialitate, cu miniștrii MAI și ai altor ministere decizionale, dar revendicările noastre legitime și soluțiile acestora au fost pasate, permanent, de la unii, la alții. 
 Pentru început, vom protesta, în perioada 09-11 august, între orele 10,00-12,00, la sediul Ministerului Finanțelor din București, B-dul Libertății, nr.16 (avem protocol încheiat cu Primăria Capitalei, privind adunările publice organizate de FSNPPC, și stabilim acțiuni sindicale la nivel de organizație centrală/birouri teritoriale SNPPC). 
 Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel național, recurgând la ACȚIUNI DE PROTEST INEDITE! Pentru că ne-a ajuns cuțitul la os! Principalele revendicări generale privesc: 
 - aplicarea Legii-cadru a salarizării nr.153/2017 - Anexele VI și VIII (referitoare la militari, polițiști și personal contractual), anexe care privesc in integrum familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională; în fapt, legea a fost ,,șuntată”, în ultimii ani, prin ordonanțe de urgență ale Guvernului, care ne-au sfidat tuturor drepturile/interesele economice, sociale și profesionale; 
 - acordarea unor sporuri prevăzute de lege, dar lăsate în aria de aplicare (subiectivă) a ordonatorilor de credite (de exemplu, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, având drept scop eficientizarea Poliției judiciare, este aplicat discreționar în MAI, la nivel minimal, deși Legea-cadru nr. 153/2017 îi dă dreptul ministrului să ridice cuantumul acestuia la 25%); 
 - actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat - conform Legii nr. 223/2015 -, acestea fiind și ele ,,înghețate”, în ultimii ani, tot prin OUG, ba chiar supraimpozitate de către Guvern, în mod discreționar, începând cu 2022. 
 Rugăm toți membrii de sindicat să ia legătura cu liderii SNPPC din unități, pentru a stabili împreună calendarul și formele de protest pretabile la nivel local. Vom continua să comunicăm, cu operativitate, detalii privind acțiunile sindicale organizate."  
BIROUL EXECUTIV - FSNPPC
 

118 comentarii:

Leon spunea...

Înțelegem ca mister @M, v-a trimis filmuletul din fata Ministerului Finantelor..:))

Leon spunea...

CEC Bank, s-a speriat de mitingul politistilor si virara pensiile cu o zi mai devreme !!

Paul Puiu spunea...

Degeaba fac mitinguri ca toate rezultatele sunt zero:0000000, tot cum vrea coalitia potrivit programului de guvernare si PNNR se va face!!!! Clientela politica conteaza doar pentru politruci, restul armata, politia, activii, rezervistii si in retragere sunt cantități neglijabile pentru politruci!!! Ati vazut rezultatul cu totii rezultatul cand se creaza vreun proiect pentru bunastarea rezervistilor si in retragere, susținătorul dispare si este înlocuit cu unul bun executant si emana parfum de ghiocel!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Respect, pretuire si inalta consideratie pentru orice organizatie sau federatie sindicala care au iesit cu scandari revendicative in strada, facandu-si o prioritate sa ceara si la pensiile militare sa se faca dreptate! Asa ca, multumiri din toata inima si le acord generos stima mea!

monteoru spunea...

Cand va spuneam sa nu va puneti poalele in cap pana nu va vedeti cu sacii in pod nu ma ati crezut.Astia mizeaza pe lipsa noastra de coeziune.Inlocuiesc un mincinos cu un mincinos mincinos mai mare.Pensiile rezervistilor sunt direct proportionale cu inaintarea rusilor catre vest.

daniel sandu spunea...

chiar..."întâmplător"și BT a virat banii de pensie. Interesantă strategie...

Brenda spunea...

CeK , doar de la MAPN , de la MAI INCA NU.

Viorel spunea...

Ce să le ceri dacă în frunte Sindicatelor ajung persoane cu 3 luni de școală, fără pregătire, fără experiență, dar încrezuți și care nu acceptă sfaturi. Pentru ei a fost grea cartea, dar să mai citească și să interpreteze o lege. Nu au reușit marii finanțiști de la Curtea de Conturi și cele 3 CPS să înțeleagă cu ce furculiță se mănâncă mămăliga numită Actualizare, ce să le mai cerem lor. Dacă nu se pricep și ne târăsc după ei în mocirlă și prostie, atunci să se decupleze de la Legea pensiilor militare și să-și facă o lege proprie intitulată lege pensiilor funcționarilor publici.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Important e ca au iesit si drepturile si le-au cerut, pe langa acestea cerand si drepturile ce le pretind rezervistii din toata Oastea, asa ca n-au stat chiar de pomana, din cer sa le cada, si chiar au fost bagati de politicieni in seama! Chiar ca au fost de o mare ispravă!...

Leon spunea...

Huhule, important este ca politistii au avut curajul acestui miting, va continua si maine, sunt convins ca la discutiile cu ministrul Caciu s-a inteles ca este vorba de reluarea Actualizarii blocata de OuG 59/2017 si 114/2018 !
Vedeti Diferenta intre Politisti si col.Dogaru, care va merge sa protesteze in fata unor Ambasade din UE..?!

Gigi spunea...

Eu am stat de vorba cu cineva cand au avut mitingul ala prin iarna,nu mai stiu precis,le-am spus ca pe ei nu-i intereseaza prea mult despre pensionari,drept dovada si acest miting unde au reamintit vag si despre actualizarea pensiilor.Ar fi culmea sa nu cunoasca despre OUG 59,despre prevederile acesteie si despre 114.Refuz sa cred acest lucru! Despre câ cârcoteli si cârcotași viw q vis de acest aspect,ar fi bine sa mearga si ei sa vada(doar),ce inseamna sa faci un miting.

monteoru spunea...

Numai cand vor avea nevoie de rezervisti vor aduce un plus la pensii.Pana atunci multumiti-va cu promisiuni.Eu unul nu cred in promisiuni.
Cezar baiat istet.Nu plateste impozit la stat,branza nu este perisabila,pretul creste.Banii nu miros a parci.

Huhu Rezea spunea...

Cataline
Toate cele amintite de tine au fost rglementate prin lege.

Huhu Rezea spunea...

Cei care nu înțeleg, și văd că printre ei sunt și cititori mai vechi ai blogului, că prevederile despre pensiile militare din Ordonanțele 57/2015, 59/2017 și 114/2018 au devenit părți componente ale Legii nr. 223/2017, îi rog să citească legea actualizată la zi... dacă nu au încredere în ce scriu aici de atâția ani.
Sintagma "conform legii 223/2015 se referă" se referă inclusiv la modificările aduse prin respectivele ordonanțe. Dacă nu vor să înțeleagă acest lucru destul de simplu, nu le doresc decât o actualizare de pensii conform cu L 223/2015 cu modificările ulterioare .... la zi.

Luc 3 spunea...

Foarte bine că au protestat!Ideea este să abroge ord.114(care include și oug.57,,59)!!!@Viorel,nu înțeleg ce te nemulțumește la acest protest!Doar au spus și despre ACTUALIZARE!?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sper ca sindicalistii sa primeasca mesajul Dv. corector, referitor la actualizarea pensiilor, si va spun sincer ca nu sunt informati, fiind ca functionari publici incadrati, rupti de realitatile de pensionare ale cadrelor militare.

Huhu Rezea spunea...

@Luc3
Pe d-ta te înțeleg că nu poți aprofunda despre ce discutăm noi aici, dar unor sindicaliști, care profesional lucrează toată ziua cu legea, nu le este permis să facă asemenea confuzii juridice, pretinzând că se luptă pentru drepturile pensionarilor.
Potrivit L 223/2015 în vigoare astăzi 09 08 2017, ziua mitingului, pensiile militare nu se actualizează. Cum poti atunci să mai vi să revendici in fața Ministerului Finanțelor ca pensiile militare să se actualizeze conform legii? CE credibilitate ți se poate acorda când tu nu știi ce prevede legea în vigoare?

Leon spunea...

Huhule, si daca sustin adoptarea in plenul CD a Proiectului de lege privind RESPINGEREA OuG.59/2017, Pl x nr.310/2017( a se vedea http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2019/rs310_17.pdf) si deasemenea ABROGAREA art.84 din OuG nr.114/2018, ar fi suficient pentru reluarea ACTUALIZARII ??

Huhu Rezea spunea...

@Leon
NU!
Actualizarea pensiilor militare se va relua numai dacă articolul 60 din Legea nr. 223/2015, așa cum a fost modificat prin OUG nr. 59/2017 și nr. 114/2018, va fi înlocuit cu un text care să prevadă expres actualizarea pensiilor militare ori de câte ori se majorează soldele de grad și funcție ale activilor.
De ce crezi că Articolul unic pe care l-am susținut pe blog privea articolul 60 din lege si nu ordonanțele 59 și 114?


Laurentiu spunea...

Măcar unii din SNAOP protestează și se fac cumva auziți.
Mulți dintre postacii de p-aici n-au protestat în viața lor și au luat poziția ghiocelului mereu.
După tastatură toți sunt deștepți și cu mușchii umflați.
Vai de plua voastră!
În stradă bă, nu după tastatură!

Leon spunea...

@Huhu Rezea, atunci sa revenim la Articolul UNIC de acum 2 ani:
"PROPUNERE A BLOGULUI PENTRU PL X 199/2020
"Articol unic.
Începând cu data de 01.10.2022, articolul 60 din Legea 223/2015 cu modificările ulterioare se modifică astfel:
Art. 60
(1 )Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de câte ori se majorează soldele de grad/soldele gradului profesional avute la data trecerii în rezervă/încetării raporturilor de muncă și soldele de funcție ale militarilor/salariile de funcție ale polițiștilor și ale funcționarilor publici cu statut special în activitate, în procentele stabilite de articolele 29, 30 și 108, în funcție de vechimea valorificată în ultima decizie de pensie.

Actualizarea din anul 2022 va include si cresterile soldelor/salariilor de funcție și de grad din anii 2018-2022 prevăzute în articolul 38 și Anexa VI ale Legii nr. 153/2017 .
(2 )In anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59 cât și cele ale alin.(1) din prezentul articol se aplică dispozițiile cele mai favorabile beneficiarilor, comparând valorile numerice ale indexării și actualizării dintr-un an."..!

Huhu Rezea spunea...

GO-ule
Depinde și ce strigi în stradă.Altfel, unul ca Ciucă înțelege că este bine cum este reglementată acum actualizarea.

Margarit Fernand spunea...

Cinstit vorbind, nici ”mult- hulitele” OUG nr. 59/2017 și nr. 114/2018 nu s-au respectat pentru că în 2021 pensiile nu s-au indexat cu rata inflației și să nu creadă cineva că în 2024 va primi 15%, adică rata inflației din 2022 !( Asta dacă nu apare o altă lege pentru militari)

DINU spunea...

Aveti perfecta dreptate in ceea ce priveste revendicarea referitoare la actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat - conform Legii nr. 223/2015, care au fost ,,înghețate”, în ultimii ani, tot prin OUG.
Si, da, au fost supraimpozitate de către Guvern
DAR NU IN MOD DISCRETIONAR.
GRESITI.
Aici va duceti la vorba aia : sa moara capra vecinului.
|Si nu de alta, dar dezinformati.
ESTE SUPRAIMPOZITARE dar NU DISCRRETIONARA.
Si asta pentru ca, pentru cei pesionati dupa intrareain vigoare a OUG nr. 59/2017, pensia neta a fost limitata la salariul net, desi, in lipsa acestei prevederi, pensiei brute calculate i-ar fi revenit o pensie neta mai mare, de care beneficiaza toti cei pensionati in baza Legii nr. 223/2015, pana la intrarea in vigoare a OUG nr, 59/2017.
Si asta pentru ca IMPOZITUL SE APLICA LA PENSIA BRUTA si nu la net.
Ca aplicarea impozitului nu a afectat netul este ptr ca pensia neta este mult mai mica decat cea care ar fi trebuit sa fie daca nu exista prevederea cu limitarea la salariul net.
Nu stiu care e situatia celor pensionati anterior Legii nr. 223/2015.
Deci, supraimpozitarea s-a aplicat tuturor. Nu mai spuneti ca s-a aplicat discretiomar, ca nu e asa.

Huhu Rezea spunea...

kis-ule
Nu e de mirare că și tu ești un analfabet în probleme juridice.
După cum este formulat comunicatul sindicaliștilor s-ar înțelege că Guvernul nu vrea să acorde actualizarea deși ea este prevăzută în lege.
Actualizarea a dispărut din Legea Nr. 223/2015 încă din 07 08 2017.

Leon spunea...

L-am ascultat timp de 10' pe Liderul politistilor la RRA ( ora 8,30) si a sustinut aceleasi revendicari de la miting !
Protestele vor continua si astazi si maine, vor continua si in urmatoarea perioada !
PS. Cititorii acestui Blog, astazi, au depasit 29 milioane de accesari:
TOTALUL AFIȘĂRILOR DE PAGINĂ
29.000.075.
Felicitarile noastre Adminului !

Huhu Rezea spunea...

Leon
Pariez că vor trece zilele mitingului și nimeni nu va ajunge să semnaleze liderilor cât de greșită este revendicarea lor privind actualizarea pensiilor militare.

Leo spunea...

Au trecut deja 2 luni și nimic nu se mișcă deși Codul de procedură civilă precizează exact contrariul. Oare de ce nu respectă codul de procedură civilă chair cei care ar trebui să fie exemplu ?
NU LE PASĂ. SĂ LE FIE RUȘINE.
https://portal.just.ro/110/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11000000000120171&id_inst=110

Leo spunea...

Actualizarea pensiilor conf. art. 60 din L 223/215 a fost eliminată prin Art VII din OUG 59/2017 începând cu 15.09.2017 conf Art.X din aceeași OUG 59/2017.
și nu din 07.08.2017 cum greșit a zis cineva mai sus.
Dar la 07.08.2017 s-a întâmplat ceva foarte interesant dpv normativ. Știți ce anume ? Ghici ciupecă ce-i.

Leon spunea...

Sindicatele politistilor se lupta mai mult pentru salarzare si mai putin pentru pensiile militare !
Cu atat mai mult, ministrii Dancu, Bode si Presedintele CD. Ciolacu, in luna Septembrie sa finalizeze Pl x nr 199/2920 care introduce din nou Actualizarea pensiilor militare la nivelul salarizarii din acest an !

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Greșit!
Actualizarea pensiilor militare și o parte din dispozițiile art . 59 din L 223/2015 au fost eliminate cu data de 07 08 2017, data publicării ordonanței în MO.
Noile dispoziții care au înlocuit textul vechiului articol 60 au intrat în vigoare la 15 09, așa cum se precizează expres în OUG 59.

Leo spunea...

Actualizarile conf art. 60 au fost eliminate cu 15.09.2017 cum clar se vede din textul Art. X din OUG 59/2017.
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/192154

Huhu Rezea spunea...

NU Leo, actualizările au dispărut din lege cu data de 07 08 2017, iar calculul cuantumului net a apărut în lege la aceeași dată, dar s-a aplicat din 15 09. Este o mare diferență din punct de vedere juridic între cele două operațiuni, actualizarea pensiei si plafonarea cuantumului, dar si intre momentul dispariției actualizării și momentul apllicării plafonului cuantumului net.
Si indexarea cu 5,25% a pensiilor stabilite în anul 2017 , potrivit art 59, a încetat tot pe 07 08 2017.
Numai pct. 3 al art. VII din OUG 59/2017 s-a aplicat din 15 09 2017.

Brenda spunea...

Dece nu se supărat ,UDMR, și să plece ei de la guvernare și suportă da îi certe cei din alianta

monteoru spunea...

1)XXX@exagerezi.Sa-i dam ce ii apartine.Fost pilot,membru intr-un echipaj.Elicopter la vremea respectiva =sicriu zburator.Specialitate militara riscanta.Ceva gen parasutism.Ca sa o practici iti trebuie ceva dereglare la mansarda.Parere proprie.
A meritat cu prisosinta"ciucalata".
2)pensiile noastre in cel mai fericit caz raman inghetate.Numai Putin le poate dezgheta.Inaintarea lui va ar face utili.
Pana una alta cheltuiti cu chibzuinta ce aveti.Care aveti la tara un petec de pamantcumparati dupa modelul lui Cezar 1-2 capre.Lapte sanatos,o branzica proaspata si eventual 1-2 iezi.E buna si carnea de ied.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU și LEO:
Îl.."cerți"/contrazici degeaba pe LEO, privind relevanța sau nu a datei de 08.09.2017 prin prisma efectului asupra ACTUALIZĂRII PENSIILOR MILITARE
..!
Deci: e important că ACTUALIZAREA (ca procedură) a dispărut în data de:..16.
09.2017 (!), fapt certificat de textul DECIZIILOR de ACTUALIZARE, în care,în prima pagină,în preambul,scrie clar că
..cuantumul pensiei.."SE ACTUALIZEAZĂ cf.art.60 ❗al.1,lit.a❗în formularea în vigoare până în data de 15.09.2017" ..!

Huhu Rezea spunea...

Căline
Nu consulta cu stetoscopul problemele juridice.
Când s-a efectuat actualizarea cu 15 %, în 30 06 2017, nu apăruse OUG 59/2017. Era incă in vigoare art. 60, în forma inițială.

Huhu Rezea spunea...

Majorarea intempestivă a soldelor de funcție s-a efectuat în Parlament printr-un amendament la proiectul de Lege de adoptare a OUG nr.9/2017, proiect care avea să devină Legea 152/2017.
Acesta a fost declikul pentru gulerați. Pentru a nu mai avea surprize în viitor, mai ales că deja era în dezbatere și L 153/2017, gulerații au pus la cale adoptarea unei ordonanțe de urgența care să limiteze daunele la buget, respectiv s elimine actualizarea pentru pensionari. Cozile de topor prin care s-au retezat drepturile pensionarilor militari au fost miniștrii Țuțuiani și Olguța Vasilescu din cabinetul brăileanului Tudose.

Leon spunea...

Col.Dogaru incearca marea cu degetul, poate iese ceva:
http://sindicatulcmd.blogspot.com/2022/08/srisoare-deschisa-domnului-mircea.html?m=1
Poate repara eroarea emiterii OuG.59/04.08.2017(NU iulie!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Da, Onorabile, Țurțuianu Șpăguianu Țăranu si Lola Fiola Variola, cu vitriol in gargare pentru rezervele meletare, ne-au facut varice si tromboze la penziile brotăcare! Nu-i blestem prea tare, ca suntem in Postul Sfintei Marioare, iesi-le-ar brânci, bube dulci si furuncule intre căprioare, acolo unde au de muncă mai tare!

Calinmihaib12 spunea...

● CITAT 1: din:"Huhu Rezea spunea.."

"Căline
Nu consulta cu stetoscopul problemele juridice.
Când s-a efectuat actualizarea cu 15 %, în 30 06 2017, nu apăruse OUG 59/2017. Era incă in vigoare art. 60, în forma inițială. "

"10 august 2022, 15:59"

=ÎNCHEIAT CITATUL nr. 1.
......................................
● CITAT 2: din:"Huhu Rezea spunea.."

"NU Leo,❗actualizările au dispărut din lege cu data de 07 08 2017,❗iar calculul cuantumului net a apărut în lege la aceeași dată, dar s-a aplicat din 15 09. Este o mare diferență din punct de vedere juridic între cele două operațiuni, actualizarea pensiei si plafonarea cuantumului,❗ dar si intre momentul dispariției actualizării și momentul apllicării plafonului cuantumului net.❗
Si indexarea cu 5,25% a pensiilor stabilite în anul 2017 , potrivit art 59, a încetat tot pe 07 08 2017.
Numai pct. 3 al art. VII din OUG 59/2017 s-a aplicat din 15 09 2017.

10 august 2022, 14:25 "

=ÎNCHEIAT CITATUL nr. 2
......................................

Huhu:
1..Nu.."redirecționa"(!)..subiectul în altă parte..!; nu prea e clar ce vrei să spui în citatul nr.1..?!..
Eu ți-am scris clar că ACTUALIZAREA cuantumului unei pensii anterioare lg.223 (recalculate) s-a făcut conform art. 60 (al.1,lit.a) = ÎN VIGOARE până
în data de 15.09.2017..!; nu e "prea" relevantă data publicării unei OUG.59
din 2017, ci textul OUG-ului e mai important= corelat cu subiectul despre
care am scris (adică referirea din OUG. la proceduri și datele aplicării procedurilor..vizate..!)
2.E de la sine înțeles că în CITATUL 2
,în pasajul cuprins între cele 2 semne de exclamare ROȘII, cele 2 proceduri:
adică:1.ACTUALIZAREA cuantumului PENSI ILOR anterioare legii 223=RECALCULATE și 2."PLAFONAREA"..la NETUL soldelor brute-bază de calcul cf.art. 60=violat = "metamorfozat.." = a CUANTUMULUI PENSIILOR=STABILITE în baza Legii 223.
.sunt..SUCCESIVE, în raport cu DATA REPER: 15.09.2017.!(credeai că n-aș fi înțeles.."ASTA"..?; MEDICII sunt mai ..clever..decât îți închipui.., chiar și la o vârstă mai.."veche"..ca VINUL BUN..!(?)..��..!
3.Chestia..cu "problemele juridice" în
..ROMÂNIA (!),..poate fi abordată de orice om..cât de cât.."cititor "și "înțelegător" de texte în limba română
,și,poate că..chiar mulți "magistrați"
ar cam trebui să se..alfabetizeze, așa cum rezultă chiar din..EXTRASUL dintr-o.."hotărâre"="DECIZIE".."judecătoreas că"..parcă scrisă = de o INSTANȚĂ de ANALFABEȚI, pe care l-am/ai publicat
într-un comentariu de acum câteva luni
..!

Leo spunea...

Calinmihai
Ca să fim mai riguroși , 14.07.2017 a fost ultima zi în care mai era în vigoare art. 60 din L 223 în forma validă prin care a fost adoptată legea 223.
Deci orice majorare a soldelor de funcție sau de grad ale militarilor activi , ar fi generat și o actualizare pensiilor militare , dacă s-ar fi făcut până la data de 14.09.2017 INCLUSIV.
Din 15.09.2017 a intrat în vigoare Art. VII din OUG 59/2017 și adio actualizare a pensiilor militare , raportat la majorările salariale ale militarilor din activitate.

Ein Stein spunea...

Politistii si paznicii de puscarie nu au absolut niciun interes sa zgandare problema pensiilor. Interesul unuia, care indeplineste conditiile de pensionare, e sa-i creasca salariul dupa care sa se pensioneze, pe actuala mizerie de lege a pensiilor "militare". Pentru el e mana cereasca, de ce sa-si taie craca de sub picioare, traieste momentul, vede el ce se va intampla peste cativa ani.
Tratamentul, o noua lege a pensiilor militare, daca se poate fara a fi inclusi si cei considerati militari doar la pensie, ori un calcul doar din functia/gradul avut, cu bonusuri pentru vechime ori calcul pe intreaga activitate, sa nu-i zic calcul contributiv, ca innebunesc militienii.
Actualizarea in situatia actuala, adica pe jegul de lege 223 NU se poate face, sub nicio forma, am mai subliniat acest lucru, ar fi necesare sume foarte mari de bani care ar trebui adusi, in plus, la bugetul de pensii. Actualizarea, daca va mai exista in noua lege, se va face numai dupa o recalculare, pentru toti, dupa un algoritm si conditii unice si, foarte important, trebuie sa ne incadram in bugetul alocat. Restul e vrajeala.

Huhu Rezea spunea...

Călin
Are mare importanță momentul în care ordonanța a eliminat actualizarea,
Uite, dacă în perioada 08 08 2017-15 09 2017 se majorau soldele activilor,majorarea nu avea ca efect și actualizarea pensiilor militare.
Pensiile stabilite în perioada 08 08 2017-15 09 2017 au primit cuantumul brut, ca și cele stabilite anterior, dar nu au mai fost indexate cu 5,25%.

Leo spunea...

La ora 21 este invitat Marius Budai la A3

Ein Stein spunea...

Sanse pentru o noua lege, una corecta si principiala, sunt slabe spre nule, atat timp cat nu se destructureaza grupurile de interese. Atat min de Interne cat si cel de la Armata, nici in ruptul capului nu vor sa recunoasca situatia de-a dreptul jenanta in care sunt pusi atunci cand li se arunca in fata pensiile cu adevarat nesimtite. Din articolul anterior, de pe economedia, ajungi aici:

https://economedia.ro/surse-comisia-europeana-obliga-romania-sa-includa-si-pensiile-militare-in-reforma-sistemului-de-pensii-care-se-va-baza-pe-contributivitate.html#.Ys2gHnZBxPY

In loc sa-si asume mizeria care se gaseste in sistemul de pensii, le cauta in coarne smecherilor si ii baga in fata pe amaratii cu pensii intre 1000-1500 RON. Sub nicio forma nu vor si nu vor sa recunoasca ticalosiile care s-au facut, nu, nu, nu si iar nu. Eu am scris inca de la inceputul mandatului lui Dincu ca ii vor pune fulgerator broboada pe cap.

Huhu Rezea spunea...

Leo
Ca să fie și pe înțelesul d-tale:
Forma veche a articolului 60 a dispărut din lege pe data de 07 08 2017 și... odată cu acea dispasriție a dispărut si posibilitatea actualizării pensiilor militare...din aceeași dată.
Forma nouă a articolului 60, adică cea referitoare la calculul cuantumului net, s-a aplicat abia din 15 09 2017.
Nu este nicio legătură de conținut între forma veche și forma nouă a art. 60.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

N-am apucat sa ascult la Antricot 3 ce a divagat sinistrul Balșoi Budigai sa pună batista pe țambale referitor la pensiile civilescovicare si brotăcare, caci acum au dezlegare, instruire si o deosebita sfatuire sa ne dribleze si fenteze cu tot felul de cacareze, care mai de care sa ne bruieze si sa ne imbrobodeasca cu cate o broască raioasă, amagire sau amanare pana in a Craciunului Post Mare, dupa care sa puna in aplicare o actualizare cu o bomboană pe colivă pe contributivă, adicatelea cu o parașută de fro 1,5%-3% sa nu facem gută si in ghebosul cărcii burtă. E vremea specialitatilor culinare in vrajeli si minciuni ordinare, țara fiind deja in falimentare si fara nici o lețcaie sau nici o posibilitate de finantare, dar bine ca au destui fofei pentru ei si capii mafiei, pensiile nesimtite de peste 20.000 lei, sau cele de peste 24.000 euroi mafiotilor balșoi care conduc companiile nationale, toate falimentare! Poate cineva ne poate informa despre ce a fost vorba in discutia dintre cei doi, moderatorul si Budigai, si daca s-a referit si la noi, fiind pacat ca i-am scapat si nu i-am vazut si ascultat ce moțat aburind au mîncat, multumindu-va anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cicătelea DNA, cațaua cu tinikeaua in coada ca badanaua, care vântură babaua, a deschis dosare penale unor persoane in cestiunea dilie de coruptie din sinergie, si in loc sa fie Virgin Plopescu incriminat, l-au gasit pe Mardel Colacu vinovat si bun decastrat in locul deja vindecat, alaturi de Malaimare Ciucalae si Kilimeg Horror, liderul șogor anti Romanistan si bobor! Iti vine sa-ti iei campii cand auzi asemenea tampenii!

Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Victor spunea...

Pentru @ Cornelius,

https://www.bugetul.ro/marius-budai-despre-pensiile-romanilor-pensiile-sunt-inca-foarte-mici-in-romania-de-aceea-nu-inteleg-de-ce-cineva-ne-a-condamnat-la-saracie-pentru-50-de-ani-de-acum-incolo/

Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Paul Puiu spunea...

Viitorul înlocuitor a lui Dincu la MAN este Mihai Tudose!!! Ori Tudose ori Olguța tot Ciuma Rosie ramane la MAN!!!! Mihai Tudose si Olguța Vasilescu au fost groparii rezervistilor si in retragere!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Victor, multumesc frumos si deja ma simt informat, fiind vorba despre tot ce am anticipat! Sanatate!

Soldat spunea...

@monteoru Primește respectul meu cu mult peste Huhurez.Ma alătur. Doar Putin mai poate dezgheța pensiile noastre.Pleaca Dancu vine Tudose.Vin ai noștri pleacă ai noștri.Noi rămânem tot ca proștii!

Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Victor, sa nu exageram !
Eu am RETINUT din spusele ministrului Budai:
- Sustine in continuare L.127/2019, o lege f.buna care va elimina inechitatile din sistem !
- Pensiile militare NU sunt pensii speciale, sunt PENSII MILITARE DE STAT, si cele 3 ministere vor veni cu propuneri de rezolvare a inechitatilor !
- in max.3 saptamani va avea pe masa discutiilor cu partenerii sociali o prima varianta a legii pensiilor civile !
- Sumele primite de la BS pentru plata pensiilor reprezinta aprox. cei 3,75% platiti la pilonul 2 de pensii de la BASS !
- Se lucreaza la un al 4 lea pachet de ajutoare pentru beneficiarii pensiilor mici !

Victor spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Luc 3 spunea...

@Leon,cu respect,din câte se vede ,se aude,se simte,NU VOR SĂ MAI ADAUGE NIMIC LA PENSIONARII MILITARI!!! E un teatru ....prost,toți spun că avem pensii mari,mai ales civilii,pe care i-a asmuțit împotriva noastră!Nu cred că ne mai dă nici măcar ...indexarea!Suntem"lucrați"chiar de cei care ne "reprezintă"! Nu sunt......BANI!!!

Leon spunea...

Pe Legislatia in vigoare astazi, ar trebui ca pensiile militare sa fie Indexate cu 5,1% de la 01.01.2023..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La Ograda Teritoriala cu Mafia, mereu ocupata cu muuumuuu, pypy si kakaya pleaca ai nostrii, tot ca proștii, si vin monstrii, prin cagulatul mascat si adanc ridat, cu biberon-robinet la râtul lacom dă pork si bolmojit la vestitu-i cocosel de tăurel cu scutece din tole blindate de oțel, vestitul haiduc Star Strek-fățălău mototolit-boțolet cu apret Stalințkakaia kakaia balșaia, cu ordin de la mangafaua, Fiola Butelia Prăzoaia, sa dea paradelile cu oug-urile la toate penziile! Deci, inchideti-va ferestrele si usile, parasiti-va casele si luati cârjele bejaniei pe drumurile Europei la cersit sa aveti bani de trait, caci si PNRR va ingheta toate penziile, dand majorari pe termene de 5, 10 sau 15 ani pentru ca nu mai sunt bani, iar care vor sa ramana in Țeară, de hoame sa moară, va oferă gratuit Guvărnul si Mălaimare Ciucale sapunuri si sfoară! Nu va faceti grija de intinsul maidan carpatico-pontico-danubian, Romanistan, caci al nostru hotar va fi aparat de fratele maghiar din Tinutul Secuiesc, armata de ghenerali copy paste grotesc si spanzuratul săsesc!

Liviutatarush spunea...

Mihai Tudise la M.Ap.N. Creste valoarea ministerului cu cateva "grade"!!! Hac! https://www.aktual24.ro/surse-mihai-tudose-viitorul-ministru-al-apararii-in-locul-lui-dincu-ciolacu-si-a-dat-deja-acordul/

Brenda spunea...

Nu vedeți că își bat joc?? Până nu se stabilește cu legea civilă , nu de va face nimic.

Luc 3 spunea...

@rambo,și eu aș vrea să greșesc,dar....trebuie să fim obiectivi,chiar dacă toți ne dorim o schimbare în bine pentru pensiile noastre! Eu unul m-am săturat de gulgutele lor,"vom face,o să rezolvăm,știm că sunt inechităti" etc.!Argumentează unde greșesc!Cine se zbate pentru noi?Aștept un răspuns credibil!

Huhu Rezea spunea...

Cum să vină ministru al apărării premierul care a eliminat actualizarea pensiilor militare prin OUG nr. 59/2017?

Viorel spunea...

Nu era bine dacă în ședința de Guvern ministrul Dîncu nu spunea OK privind Statutul cadrelor militare ci solicita aprobarea lui ? A știut primul ministru ce coace și ce face. Așa, Așa, Vasilică, fii de acord cu mine ca să pot scăpa de tine.

Cezar spunea...

Dupa o scurta "analiza a situatiei"-sîc..am ajuns la concluzia ca gașca de retardati-recte doritorii de L.223 in integrum in frunde cu Ma KKIS...NE.AU MAI TRAS.O ODATA
Au manipulat la greu..l.au aburit pe domnul Dîncu si au strecurat in mapa lu Papura .Voda..proiectul de modificare al l.223.Daogaru &..care includea TOOOATE PORCARIILE DIN L.223
MA SI MIRAM DE CE SE UMFLA MAKKIS IN PENE SI ESTE ATIT DE LINISTIT SI FERICE
DESIGUR CINEVA I.A SOPTIT LU PRIM MINISTRU..SI ACESTA ..A DECRETAT..NU !
AM INFORMATII CA I.A DAT EX.CHIAR PENSIA LU MA KIS
CUM DOMNULE..RATATUL ASTA SA AJUNGA DE LA 4000..LA 20.000?
ITI DAI SEAMA MILITIA SI ALTE GRADE BAROSANE...
ASA.I DON PRIM AVETI DREPTATE !
AVETI INSA PLX.199..CARE.I CORECT..CINSTIT..NIMENI NU SARE CALUL
APLECATI.VA ASUPRA LUI..
NU.I CORECT SA.L MATRASITI PE DOMNUL DÎNCU
ESTE SINGURUL CARE A SCOS GUNOIUL DE SUB PRES....
ESTE UN OM CINSTIT..CORECT..

Liviutatarush spunea...

Uite asa bine, Huhule!!! :D

Viorel spunea...

Dacă domnul cu nasul cât castravetele din cauza alcoolului ajunge ministrul Ap.N., cadrele active ar trebui să facă ce i-au făcut în amfiteatrul MApN. Gl. Militaru în decembrie 1989 când Nenea Ionică l-a numit ministrul Ap.N. (FLUIERAT, HUIDUIT, MAZILIT).

Leon spunea...

La un pahar de vorba, Mihaita mi-a soptit ca accepta oferta cu o singura conditie, ca pe 15 septembrie Ciuca sa Adopte Ordonanta de Urgenta privind modificarea Art.60 din L.223/2015 care prevede ACTUALIZAREA Pensiilor militare ( i-am inmanat si Propunerea Blogului cu un singur articol !)...:))).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, felicitari pentru plasarea de plocon, si cred cu tarie ca nu-i un trombon! Acum sa fim si sinceri cu Mihăiță Star Streck ca nu se va lasa de Malaimare calcat pe bec, si e mult mai dur, la o adica, decat timidul Dancu Vasilică si care de frică ca-l schimbă se scapa pe cracii izmenelor cu strocheală de pipilică!

Gigi spunea...

Decât o nouă lege sau repunerea pe rol a unor defuncte proiecte de legi care-numai tâmpit să fii ca sa nu-ti dai seama-au tinut loc de MiMe electorale si de ținere în frâu a catanelor bătrâne pentru o perioadă de timp.
Da,introducerea prevederilor art. 60 prin un art.unic cum este prev.pe Blog.Este cel mai simplu si se poate aplica rapid.Asa cum spune @ Leon.
Oricum,art.Vll care a facut sa inghete actualizare pensiilor,spune clar ca opereaza pana la 01.01.2023 când se va efectua si actualizarea,dar tinând cont ca legea 153 este trasa pe linie moarta de 2 ani,e greu de inteles ca se va va pune in miscare ceva!!!
Daca se vrea se poate face oricâd actualizarea.Să fie clar!Dar nu s-a vrut! Ar fi cazul acum!

Viorel spunea...

Domnule Leon, pe bune sau este vrăjeală ? Schimbarea este bătută în cuie sau vorbe în vânt ? Propunerea cu Tudose este reală sau aruncată la plesneală ?

Viorel spunea...

Proiectul rectificării bugetare: ce instituții primesc mai mulți bani, ce instituții pierd fonduri.
MApN. Nici nu primește, nici nu decartează, deocamdată STAȚIONEAZĂ în gara Dolhasca. https://www.mediafax.ro/politic/proiectul-rectificarii-bugetare-ce-institutii-primesc-mai-muti-bani-ce-institutii-pierd-fonduri-21078791

Viorel spunea...

ASTA ESTE VALOAREA CLASEI POLITICE, MOTIV PENTRU CARE SĂRĂCIA BATE ROMÂNIA.
UN DIRECTOR DE CONSILIU JUDEȚEAN ȘI-A ORGANIZAT SINGUR CONCURSUL ȘI L-A PICAT.
Nici concursurile organizate după chipul și asemănarea candidatului nu mai sunt ce au fost odată.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/faza-zilei-un-director-de-cj-si-a-organizat-singur-un-concurs-si-l-a-picat/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tot n-ati inteles ca, adevarata miza pentru care Dancu va fi schimbat, este ca acesta a cazut in plasa clocarilor si generalilor de paie, opunandu-se in numele lor planului PNRR si de a nu se recalcula pensiile militare pe contributiva, astfel sa li se pastreze privilegiile uriase, iar pensiile mici si medii sa ramana tot inghetate, asa ceva observand rapid UE, Banca Mondiala si supraveghetorii PNRR, ordinul fiind clar sa creasca absolut toate pensiile mici si medii, iar celor mari sa li se faca disectii adanci, fiind criza economica grava, nationala, europeana si mondiala si banii pedrojdie! Ca a facut, ca a dres Dalcu, astea sunt cioace sa prosteasca, si, atunci, Colacu s-a hotarat sa aduca unul cu boase de taur si pumnul de fier, in persoana lui Star Sreck ca sa-i impuna, inclusiv lui Malaimare Ciucale, sa se conformeze PNRR, care e in fratie cu mafia clocara si gheneralii de carton sa nu se aplice contributeala! Asta e adevarul real, si nu cioacele vanturate pe tv-uri! PNRR-UE si Banca Mondiala au hotarat clar ca toate pensiile sa fie pe CONTRIBUTIVITAE si nu se admite nicio abatere, si cine nu respecta acest protocol va zbura din functie, cu fulgi cu tot! Star Streck este omul potrivit sa impuna ferm asa ceva! Asa ca ii dezamagesc pe contras contributivistii ca nu mai au nici o sansa de castig!

Leo spunea...

Lasă-l pe Terente , că e mai neindicat la MFA și decât pastorul mercelolog sau rachetă balistică de rază lungă.
La MFA ar fi bun , unul ca Dan BAZAVAN , luptătorul consacrat cu MAFIA de acolo.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:.
..care e "problema"..în comentariul cenzurat..?

Huhu Rezea spunea...

Călin
Repeți o eroare impardonabilă. E suficient că ai spus-o o dată.
Actualizarea pensiilor în plată și idexarea pensiilor în anul deschiderii dreptului de pensie au fost eliminate de la data publicării OUG 59/2017 în MO.
Numai plafonarea la nivelul cuantumului net a pensiilor deschise după 06 08 2017 a fost amânată pentru 15 09 2017

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "HUHU spunea..

"Călin
Repeți o eroare impardonabilă. E suficient că ai spus-o o dată.
Actualizarea pensiilor în plată și idexarea pensiilor în anul deschiderii dreptului de pensie au fost eliminate de la data publicării OUG 59/2017 în MO.
Numai plafonarea la nivelul cuantumului net a pensiilor deschise după 06 08 2017 a fost amânată pentru 15 09 2017

11 august 2022, 23:18"



..Chiar nu știu la ce "eroare"(?) te referi, atât timp cât am scris limpede că în DECIZIA mea de ACTUALIZARE a pen siei recalculate (decizie emisă abia în august 2018, din motive oarecum.. obiective) scrie..tot asa de limpede că actualizarea s-a făcut în baza art.
60..,"în formularea avută PÂNĂ în data
de 15.09.2017..!
Indexarea de 5,25 % din 2017.."ar fi fost tăiată"(!) abia DUPĂ ACTUALIZAREA
pensiei RECALCULATE (=în baza art.109/ lg.223) și INDEXATE apoi de 2 ori,DUPĂ compararea cuantumurilor: pensiei actu alizate la data de 01.07. 2017 cu cuantumul pensiei în plată..la data de 30.06.2017 = dacă cuantumul pensiei actualizate ar fi fost MAI MARE decât cuantumul pensiei recalculate,indexate de 2 ori,(așa cum am scris mai sus) = si în plată (la data de 30.06.2017)!, ceea ce PRACTIC: nu s-a întâmplat,cred
că,în nici un caz de pensie anterioară legii 223..!; cu alte cuvinte: TOATE pensiile stabilite anterior..legii 223
, DUPĂ recalcularea din 01.01.2016 + cele 2 indexări de 5% și 5,25 % = având cuantumul MAI MARE în data de: 30.06.2017 decât cel al pensiei actualizate cu "algoritmul" CPS/MApN după 01.07.2017, au rămas cu CUANTUMUL ÎN PLATĂ din 30.06.2017..! (cu excep ția pensiilor anterioare care au avut cuantumuri contributive mai mari..!)
În concluzie: eu nu fac "eroarea"(?) pe care care o pomenești, pt.că eu am mai scris că e vorba și de cazul meu = ..în care am rămas cu pensia recalcu lată în 2016 și indexată de 2 ori: în 2016 și 2017..!,"actualizarea"
..fiindu-mi tăiată..!

Leo spunea...

Călin,
Lasă OUG 59 că ne-am lămurit :D...
Acum zi-ne ceva şi despre OUG 56/2017 , care este un MODEL de MAFIOTISM al guleraţilor prin care au zădărnicit ACTUALIZAREA conf. Art. 60 alin. 1 în forma în vigoare până la data de 15.09.2017.
Știi care a fost trucul LICHELELOR GULERATE pt. a zădărnici actualizarea ?

Leon spunea...

@Viorel&Cornel, comentariul meu era o gluma(...:))) ) la spusele lui Huhu:
"Huhu Rezea spunea...
Cum să vină ministru al apărării premierul care a eliminat actualizarea pensiilor militare prin OUG nr. 59/2017?
11 august 2022, 15:58 "

Calinmihaib12 spunea...

Leo:
Nu știu care a fost "trucul" gulera ților/contabililor și al politicienilo r =ÎMPREUNĂ.., și nu numai de azi,de ieri.., și totodată, DOVEDIT/PROBAT de .."legile" și toate "reglementările" subsecvente în domeniu..,cel puțin din 1999..încoace, și mici nu prea cred că ar mai fi cazul să mai consumăm gazul (=e scump..!) pt. reîncălzirea unei ciorbe..sleite, "răsfiartă" aici ..deja de câțiva ani..!

Huhu Rezea spunea...

OUG 56/2017, publicată în aceeași zi cu OUG 59/2017, a mărit cu 10% salariile de funcție ale polițiștilor și penitenciariștilor, dar de la 01 10 2017, dată la care actualizările erau deja elinminate, și a precizat că majorările de solde/salarii de funcție cu 10 sau 15% se aplică la solde/salarii care nu pot fi mai mici decât salariile minime pe economie, prvedere pe care Casele Sectoriale au interpretat-o greșit în cazul soldelor de funcție în cuantum compus mai mic de 1450 lei.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "Leo spunea..."

"Călin,
Lasă OUG 59 că ne-am lămurit :D...
Acum zi-ne ceva şi despre OUG 56/2017 , care este un MODEL de MAFIOTISM al guleraţilor prin care au zădărnicit ACTUALIZAREA conf. Art. 60 alin. 1 în forma în vigoare până la data de 15.09.2017.
Știi care a fost trucul LICHELELOR GULERATE pt. a zădărnici actualizarea ? "

12 august 2022, 06:53" ,

Încheiat CITATUL

LEO:
..greșești(/"pui CAPCANE"..!), OUG.57 /2016 NU a eliminat actualizarea pensi ilor,ci a modificat = în esență = art. 28..tăind din BAZA DE CALCUL anumite venituri, care,mare atenție, ȘI ÎN PREZENT,conform afirmațiilor unor comentatori de aici, de pe blog, sunt incluse în baza de calcul a pensiilor contributive=ÎN PLATĂ..ACUM..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.: la comentariul "LEO spunea.."
=ERATĂ= la comentariul în care am scris:
1. despre OUG "57/2015"= CORECT,și nu.."din 2016",cum am scris din greșeală..!
2. LEO:tot,din greșeală/viteză..prea mare/ neatenție, ți-am "atribuit" o "greșeală/"capcană".."nemeritată"!,pt. are îți cer scuze..!
3.Cât privește "OUG.56/2017", chiar nu știam ce conține,dar HUHU a lămurit-o ..!

Leo spunea...

Calin,
BRAVO și să mulțumim Amabilului at\t pt. cele prezente dar şi pt. cele mai dedemult , cum ar fi
https://www.huhurez.com/2021/06/curtea-de-apel-constanta-dat-o-decizie.html

PS
Atenţie la pct. 36 din Decizia respectivă

Atomei Iulian spunea...

http://presamil.ro/pensiile-militare-nato-si-ue-este-romania-un-caz-special/

Alkan spunea...

Pensiile militare din România, din tarile membre NATO și UE.

http://presamil.ro/pensiile-militare-nato-si-ue-este-romania-un-caz-special/?fbclid=IwAR2Kl7l5GkAWamni9Vtgvx12KOmvq-dxJJuwa66hNdmmcK1UYkn_gy9GgHM

Leon spunea...

Din materialul de mai sus, reținem că:
"Media pensiilor de serviciu nete plătite în luna august de Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naționale soldaților și gradaților profesioniști este de 2.443 lei, pentru subofițeri și maiștri militari de 3.002 lei, iar pentru ofițeri de 4.721 lei. Inutil să mai aducem aminte de etichetele atribuite nedrept acestor pensii și beneficiarilor lor, nu-i așa?".
Cu siguranta ca Media la Ofiteri de 4721 lei/luna, cuprinde si pensiile magistratilor, si daca renuntam la sumele platite acestora, vom ajunge la o Pensie medie neta mai mica de 4500 lei/luna, la MApN..!

Huhu Rezea spunea...

De acord în mare parte cu ce spune domnul Spanu în Presa Militară, mai putin cu afirmația că ar fi un fals includerea pensiilor militare în PNRR.
Actul adițional la contractul de consultanță dintre Ministerul Muncii și Banca Mondială, act pe care l-am prezentat aici,

https://www.huhurez.com/2022/07/contrar-declaratiilor-din-ultima-vreme.html

Actul adițional poate fi descărcat de aici – Act adițional Banca Mondială

rezultă contrariul celor scrise de domnul Spanu.

Leon spunea...

Ministrul Marius Budai, daca nu are cifrele scrise pe hartie, uneori mai greseste !
In emisiunea lui Razvan Dumitrescu de la A 3 a zis ca ,,Estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este 12 miliarde, EXACT CAT VIRAM NOI CATRE PILONUL 2. Estimarea este de aproximativ 12 miliarde, vom vedea la sfârşit pe execuţia bugetară, exact cât virăm către Pilonul 2. Nu vreau să creez o ştire de aici, că a spus Budăi că nu mai virăm către Pilonul 2, este exclus aşa ceva, este o lege” !
Este adevarat ca deficitul este de 12 mld.lei, suma acoperita de la BS, dar la pilonul 2 se vireaza NUMAI 4 mld.lei, celelalte 8 mld.sunt pentru plata unor INDEMNIZATII care, prin lege, sunt platite de la BS:
-Diferenta la Indemnizatia Sociala Minima de 1000 lei.
-Indemnizatia cf.L 8/2006.
-Indemnizatia pentru Insotitori grad I.
-Etc.
In BASS din acest an este prevazuta suma de 95.640.648.000 lei ce reprezinta CAS de 25% incasata din salarii, si 3,75% virata la pilonul 2 este de 3,6 mld.lei, max.4 mld.lei( probabil si pentru sumele retinute si nelivrate de angajator ).
Si inca ceva, pentru ca ANAF-ul a incasat cei 25% destul de bine, la RECTIFICAREA din aceasta luna, Ministerul Muncii va primi cu 1,9 mld.lei mai putin de la BS ...!!

nr. 1 spunea...

Stimate dle Leon, articolul din care citati dvs. este un pic cam vechi, o ciorba reincalzita in fapt ! Pentru stiinta dvs. cititi va rog RP 542/30.03.2022 (al CPS MApN) si veti vedea ca pensia medie la ofiteri MApN este de 5351 lei iar pensia maxima este de 31.780 lei,la subofiteri MApN pensia medie e de 3292 lei, pensia maxima este de 12.728 lei, magistratii nu sunt inclusi aici. Tot pentru stiinta dvs cititi si nr 1737663/30.03.20022 emis de Directia informare si relatii publice a MI si veti constata ca media la ofiteri este de 7251 lei iar la subofiteri este de 4540 lei . Consumati deci ciorbe proaspete nu reincalzite ca nici nu stiti ce pierdeti! Cat priveste articolul cu pricina , sunt necesare cateva precizari si clarificari care sa arate macar partial color haosul, abrambureala si dezmatul actual la pensiile militare. Pe scurt pe doi: -militarii din MApN au cele mai multe restrictii de-a lungul activitatii si cea mai mica medie la pensie! Am aratat concret situatia aproape la zi nu cu ani in urma , cred ca e clar !-la aceeasi situatie juridica unii au pensii de 3 ori mai mici ( iesiti la pensie cu 15-20 de ani in urma) fata de similarii lor iesiti la pensie dupa 2010 si mai ales dupa 2016! -pensia suplimentara pentru care zeci de mii de pensionari militari au contribuit zeci de ani este anulata pe nedrept pentru ff multi pensionari militari urmare a limitarii cuantumului la 85% din Baza ade calcul. - stagiul de cotizare adaugat este si el anulat pe NEDREPT urmare a aceleiasi limitari introdusa abramburistic in ecuatie si in algoritmul de calcul! -Baza de calcul (art 28 din legea 223/2015 ultramodificata si schilodita si ologita permite valorificarea in cuantumul pensiei militare a unor sporuri conjuncturale gen Oscar in timp ce sporuri legate direct de indeplinirea attributiilor functiei(ex.orele de zbor la piloti samd) sunt taiate tot abramburistic! Si acestea sunt doar o parte din bunaciunile actualei legi a pensiilor militare , mai sunt si altele ! Iata de ce in cadrul REFORMEI CERUTE DE PNRR ESTE NECESARA ELABORAREA, APROBAREA SI INTRODUCEREA IN CIRCUIT A UNEI LEGI a pensiilor militare DREPTE SI ECHITABILE PENTRU TOTI PENSIONARII MILITARI asa cum prevad de altfel art 16 din Constitutia Romaniei si art 3din Legea 223/2015!

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/ciolacu-remaniere-dincu_2511265.html

Cezar spunea...

Nr.1.Ai dreptate
Deci PLX..199..REZOLVA TOT

Leon spunea...

@Nr.1, in materialul publicat de domnul G-ral Spanu, pensiile medii sunt NETE, iar in RP.542/30.03.2022 sunt pwnsii medii Brute( 5351 Of./3282 sf.)
Din Bugetul CPS al MApN ptr.acest an, rezulta o Pensie Medie Bruta de aprox.4300 lei( 4,2 mld.lei:12 luni:80.000 nr.pensionari)..!!

Ein Stein spunea...

@nr.1
Este totusi straniu, politistii ies la proteste ca au salariile foarte mici, zic ei in jur de 2 000-2 500 RON si totusi primesc pensii de peste 4 500 RON, in conditiile in care nu au cum sa depaseasca netul salariului. Acest mister, sunt convins ca il va scoate la iveala un control serios al Curtii de Conturi in colaborare cu Parchetul. D-asta scriam in urma cu cateva zile ca la proteste nu au niciun interes sa aduca vorba de pensii, e foarteeeee bine asa, de ce sa te scarpini daca nu te mananca. Retorica asta sulfuroasa, scoaterea pensiei medii in fata, sa se arate ca totusi pensiile nu sunt tocmai mari, asa cum zic gurile rele, face parte dintr-o strategie, imbecila dealtfel, ca basmul cu pensiile de 1 000 RON, asa cum a fost indrumat Dincu sa vorbesca in conferinte de presa. Din pacate nu il intreaba niciun reporter pe ministru Dincu, sau pe ala de la militie, cate pensii de 3 000-4 000 RON sunt necesare ca impreuna cu aia de 31 000 sa dea media aia cu care se tot falesc.
Atrag atentia, vad multi optimisti sa nu zic naivi, atat timp cat gasca actual se afla la butoane nu se va intampla nimic bun, cel putin referitor la pensie. Lucrurile se pot indrepta doar prin vointa politica iar voinata asta, adica politica, nu vrea, Ciuca e presedintelui eternului al doilea partid din Romania, nu de doar PM. E bineee asa.

nr. 1 spunea...

Dle Leon , au am punctat pensii brute, ca asa era documentul oficial , cu semnatura si stampila. Ca sunt nete sau brute , atat timp cat utilizam pentru toate acelasi sostem, nu se schimba absolut nimic din ce am postat! Inechitatile raman clar , militarii MApN au cea mai mica medie( ca e bruta sau neta tot aia e, proportiile se pastreaza) , Subof MApN au media cu 1258 lei mai mica , of MApN au media cu 1900 lei mai mica, e corect? Nicidecum, deci in prima etapa trebuie crescute pensiile celor din MApN cel putin la nivelul celor din MI! Lasat alte calcule, situatii, statistici, aceste nedreptati trebuie inlaturate rapid si eficient cu ocazia PNRR ( printre altele)!

Huhu Rezea spunea...

@Mitoman esti măi kișule!
La Plx 199 n-ai tu nicio contrinbuție și nici eu.
Raportul preliminar care a trecut de Comisia de muncă este dictat de cei de la MApN și MAI.

Leon spunea...

Am un vecin politist care isi pregateste pensionarea( are aproape 50 de ani) si pe langa sporurile acordate legal de L.Bode in ultimii ani( Fidelitate, Specialitate, etc.) Nu rateaza nici veniturile suplimentare acordate pentru SDSL..!
Si la Jandarmi si Pompieri se intampla la fel; un alt vecin, Pompier militar subofiter,pensionat dupa 2017, are mai mult ca mine cu...700 lei..!!
La MApN nu prea se platesc SDSL, se acorda mai degraba zile libere !

Leon spunea...

Ce va spuneam, numai intr-un singur judet 500 de Jandarmi sunt in strada:
https://www.gds.ro/Local/Olt/2022-08-12/500-de-jandarmi-la-datorie-in-minivacanta-de-sf-marie/

raul spunea...

Apoi fratilor,e bine!Subofiterii au media mai mare decat noi ofiterii superiori iesiti prin 2 000!Si ma intreb ca prostul ,daca noi generatii intregi avem 3 000 cat dracu au ceilalti sa iasa media aia frumusica ???Traiasca si-nfloreasca scumpa noastra patrie plina de hoti si de necamarazi!

Outlander spunea...

@Ein Stein
Am participat în ultimii 3 ani la tot felul de mitinguri și proteste în București, ultimul a fost cel din iarnă, alături de ceilalți colegi, împreună cu cei din poliție, garda de coastă, penitenciare ș.a.
Începând cu luna aprilie i-am transmis șefului de filială că am hotărât să mă retrag, pentru că nu am fost de acord cu revendicările promovate cu privire la susținerea nerealistă a L223, în dauna unei reforme autentice care să înlocuiască această lege care a creat atâtea derapaje și inechități!
Toată lauda și sprjinul meu moral pentru cei care au ieșit în stradă pentru a-și striga revendicările!
Dar...! Oare toți cei prezenți acolo urmăresc aceleași revendicări?
Cu siguranță că NU!
Sunt mulți cei care vin să clameze nivelul salarizării și pensiilor, dar în subsidiar sunt și lucruri pe care nu le spun deschis.
De exemplu, aș putea să îi întreb pe organizatori dacă printre ei erau și cei doi confrați cu pensiile de 8500, respectiv 11000!
Și dacă erau, de ce erau?
Și dacă nu erau, de ce nu erau?
Sau l-aș întreba pe cel care și-a anunțat, cu emfază, prezența, oare ce revendicări și lozinci a scandat?
Cumva și-au confecționat bannere cu o copie scanată a pensiei cu 5 cifre, să meargă la Câciu, Dâncu, Ciolacu, Bode, Budăi, CE, BM și să bată cu pumnul în masă pentru prezervarea pensiilor pe L223 și stoparea oricărei reforme a pensiilor militare!
Ipocrizie maximă!
Deci, eu consider că scopul acestui miting a avut de fapt ca agendă, pe lângă revendicările salariale corecte, stoparea oricărei încercări de reformă a pensiilor militare, netrecerea acestora pe un sistem hibrid care să evidențieze mai ales partea contributivă, păstrarea status-quo-ului, perpetuarea derapajelor și inechităților!
Iar aceste mitinguri care susțin aceleași revendicări de ani de zile, au darul de a veni ca o mănușă scopurilor cocalarilor gulerați!
Pe ei, aceste revendicări nu îi deranjează cu nimic! Își văd liniștiți, netulburați de calcule, formule și scheme de “optimizare“ a pensiilor cu 5 cifre!

Ein Stein spunea...

@Outlander
Pentru comentariul cu subiect Steaua
Supraimpozitarea pensiilor speciale, sustinuta de Caciu, probabil e o masura buna, la prima vedere, ce ne facem daca se va spune, "Gata, am indepartat inechitatile de la pensiile militare". Mai mult, din punctul meu de vedere, e un furtisag, sumele impozitate suplimentar nu vor ajunge inapoi in fondul de pensii, pentru a avea sumele necesare unei eventuale actualizari sau indepartarea inechitatilor ci vor ajunge la celebrele studii de fezabilitate. OK! Sunt de acord cu o eventuala supraimpozitare dar numai dupa ce se va aplica o noua lege, principiala, pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca ala care are 15 000 va lua doar 12 753. Pe de alta parte, in articolul din Observatorul M, nu se spune care e de fapt scopul lui, la o prima vedere e o scuza ca si ailalti au pensii speciale si se prezinta un amalgam de situatii, din diferite tari, alese cu grija, unde calculul pensie se face "cam ca la noi". Eu vad articolul ca o propaganda de a nu schimba nimic, e foarte buna 223, nu vad absolut nicio critica la a noastra, practic e perfecta, de ce sa schimbam perfectiunea?

Ein Stein spunea...

@Outlander
E totusi un lucru imbucurator ca sunt tot mai multi care nu se lasa imbroboditi de smecheri, fie ca e vorba de profitori, cei care mimeaza diferite asociatii, propagandisti, etc. Un lucru e clar, obligatoriu o alta lege, copiata cu punct si virgula de la o tara NATO de traditie, nu interpretari tampite din articole de ziar. Daca nu se poate, pe contributivitate. Restul e doar vrajeala, in tot acest timp magic smecherii profita din plin. Trebuie remarcat ca intr-o eventuala actiune de "indreptare a inechitatilor" sunt consultati cei de la ministerele de resort, adica dezastru complet, daca sunt consultati si aia de la asociatiile care reprezinta ....., scena e completa. Spuneam in urma cu ceva timp, orice propunere venita din partea lor trebuie respinsa, fara macar a fi studiata, o singura cerere, ALTA LEGE. Ca incheiere, inflatia va fi 20% catre sfarsitul anului, spunea Isarescu, vine iarna cu cheltuieli semnificativ mai mari, ce ne facem? Practic pensiile vor fi cu 20% mai mici, singura masura venita din partea guvernului, in sprijinul pensionarilor militari, o supraimpozitare. Concluzii sa traga fiecare.

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/12-08-2022-comunicat-fsnppc-continu-m-protestele-i-s-pt-m-na-urm-toare-bd11006

Huhu Rezea spunea...

@Ein
Da, și pentru a susține părerea catedrei, domnul Spinu ignoră actul adițional la Contractul de consultanță pe care Budăi l-a încheiat cu Banca Mondială, act ăn care sunt menționate expres pensiile militare... nu ca pensii speciale.
Văd că și printre comentatori avem uituci.
Recitiți actul adițional pe care l-am publicat zilele trecute și nu mai sperați ca chelul... păr.
Supraimpozitarea lui Câciu este frecție la un picior de lemn pentru pensiile de moda nouă. Pensiile nete de 15 000 sau 18 000 lei rămân neatinse dacă suma cotelor de impozitare si CASS-izare din Brutul pensiei este mai mică de 41,5%.

Leon spunea...

Prostul daca nu-i fudul,
Parca nu e prost destul:
https://www.bugetul.ro/fostul-premier-florin-citu-atrage-atentia-asupra-unui-jalon-din-pnrr/
Inca o dovada ca Jalonul cu pensiile speciale din PNRR îl are AUTOR pe CÂȚOI..!!

Outlander spunea...

@Ein Stein
Nu partea cu supraimpozitarea am vrut să o subliniez, ci faptul că se declară din ce în ce mai mult și mai explicit că noua lege a pensiilor va evidenția partea contributivă dar și partea necontributivă.
Același ministru Câciu, în contrast evident cu părerile "Observatorului" și a miniștrilor "Contras", a subliniat:
-„Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii. Sistemul public de pensii, la acest moment, nu este impozitat, până la valoarea de 2.000 de lei. Lucurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”, a spus Câciu.

El a precizat că ”în analiza pe care o fac are în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia celui public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar cu condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a mai spus ministrul.

Despre reaşezarea pensiilor militare, ministrul Finanţelor a spus că ”partea de impozitare va privi celelalte sisteme de pensii fără a afecta partea de contributivitate” şi că analiza va fi prezentată în coaliţie.

Deci, algoritmul actual de "optimizare" va deveni istorie!

O nouă lege în sistem hibrid este soluția pentru eliminarea derapajelor și a inechităților.
O parte care să evidențieze întreaga carieră militară, funcțiile deținute, studiile, locul de muncă, concretizată prin totalul punctajelor anuale.
O parte necontributivă care să evidențieze privațiunile de tot felul, concretizată într-un cuantum, nu la cheremul guvernanților care se rotesc la butoane.
OMM.

Plus, un mecanism de monitorizare și semnalare a încercărilor de fraudare și de modificare subtilă a structurii algoritmului bazei de calcul.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din: "OUTLANDER spunea...

"...nouă lege în sistem hibrid este soluția pentru eliminarea derapajelor și a inechităților.
O parte care să evidențieze întreaga carieră militară, funcțiile deținute, ❗studiile,❗ locul de muncă, concretizată prin totalul punctajelor anuale.
O parte necontributivă care să evidențieze privațiunile de tot felul, concretizată într-un cuantum, nu la cheremul guvernanților care se rotesc la butoane.
OMM.

Plus, un mecanism de monitorizare și semnalare a încercărilor de fraudare și de modificare subtilă a structurii algoritmului bazei de calcul.

13 august 2022, 19:34 "
Încheiat CITATUL,

OUTLANDER:
"Nivelul" STUDIILOR..NU PARE a fi..
"un avantaj" în favoarea celor cu studii superioare..în cadrul unei legi pe model "contributiv", deoarece în acei ani de STUDII SUPERIOARE (4-5-6 ani= PERIOADĂ "ASIMILATĂ"..!)=SE PIERD PUNCTAJE IMPORTANTE..dacă se păstrează sistemul actual de calcul al punctajel or lunare, cum e cazul în legea 263..: prin împărțirea a 25 % din CSMBL = câștig salarial mediu brut lunar..la CSMBL (!)= adică: 0,25 puncte/lună..!;
un angajat fără studii superioare= cu aceeași vechime (efectivă) va avea mai mulți ani cu VENITURI ÎNTREGI care se vor împărți la CSMBL=câștigul salarial mediu brut lunar..!

Ein Stein spunea...

@Huhurez
Ai dreptate, nu vor pierde nici atat, sunt sanse mari sa fie supraimpozitati tot aia amarati.
Vad ca in continuare vin link-uri cu articolul lui Spinu, ca si cum ar fi OK. Nu am citit tot articolul, nu pierd timpul cu prostii, dar din ce am citit este evident un articol manipulator. Se pare ca Spinu ori nu intelege cum se calculeaza pensia acum ori intelege si ne baga tot pe noi in fata, sa se plieze pe exemple din alte tari, pe care le da. In exemplele alea nu am vazut nicio tara unde se acorda spor de doctorat, Oskar, stampila, etc. Apoi ii mai plange de mila bietului sef SMG, ca are solda de functie ca a unui dirijor. Din pacate nu reuseste sa explice, cum se face ca bietul sef SMG, cu solda aia de dirijor, ajunge la o solda lunara bruta de peste 30 000 RON, un vis indepartat si inaccesibil dirijorului. Pai nu e tot vina lor, a contopistilor? Nu ei au inventat cuantumul compus al soldei de functie, sfidand bunul simt si legea? De ce nu au atras atentia institutiilor in drept asupra acestei chestiuni? Le-a convenit? Ciuca e direct vizat si interesat in aspectul soldei de functie, e de cativa ani de zile in cercul puterii, atat ca ministru, PM si sef de partid, adica are TOATE parghiile necesare. A facut ceva in sensul asta? Pai daca nu a facut, ne intrebam, nu inseamna ca le convine de minune si ei au inventat sistemul asta ticalos? Nu stiu cine e Spinu, ce hram poarta si nici nu-mi pasa, articolul lui pute de la un capat la altul a manipulare si minciuna, nu e greu de intuit ce urmareste, sa se schimbe tot dar sa ramana la fel. Importatn e sa le devoalam interesele meschine si sa le atragem atentia ca smecheria nu e tot una cu inteligenta ci mai degraba cu nesimtirea.

Ein Stein spunea...

@Outlander
Daca nu ai vrut sa subliniezi supraimpozitarea, am facut-o eu. Vreau sa-ti atrag atentia asupra unui aspect, te vad foarte increzator intr-o solutie principiala venita de undeva. Nu subaprecia puterea grupurilor de interese, e o mare greseala, sunt foarte puternici si influenti si nu au scrupule. Nu uita scandalul doctoratului lui Ciuca, s-au facut pres atat Justitia, putere in stat, cat si CCR, mai mult au desfiinta, pentru mai multa siguranta, CNATDCU. Parca si Catu a desfiinta Directia Juridica, cu care era in conflict de interese, se pare ca e o practica devenita regula. Sunt mii, poate zeci de mii de procese intre pensionari si MApN, MI, MJ, nimeni nu a castigat niciun proces. Concluzia? Dupa cum stau lucrurile nu cred ca va aparea o solutie principiala si corecta, nu are cum. Solutia poate veni numai si numai din partea politicului, cu riscuri mari pentru cel care si-o asuma. De ce ar face-o?

Outlander spunea...

@Calinmihaib
Nimeni nu ar trebui să gândească și să procedeze în termenii aceștia mecantili!
Într-un fel calculul dumneavoastră este, până la un punct, fezabil și mai ales că a fost și încă mai este îmbrățișat de mulți dintre camarazi, pentru motivul că pierdeau mulți bani pe timpul studiilor.
Dar, ca să fii eficient, organizat, stăpân pe domeniul în care lucrezi, să îți conduci subordonații, să fii respectat ca șef, să realizezi cerințele sistemului, consider că a pune mânuțele pe cărți, mai ales într-un cadru organizat nu poate fi decât benefic.
Vorbesc aici de studii pe bune, nu PLAGIATE (pentru aceștia din urmă, prin anii 2001-2003, s-a inventat tastatura doar cu două taste: COPY/PASTE)
Așa (fără carte, dar cu diplome plagiate) am ajuns să trăim și să vedem mai mereu cum se dă bacul într-o țară condusă de unii care nu l-au luat!👎

@Ein Stein
Sunt perfect conștient de afirmațiile dumneavoastră, dar, chiar și atunci când nu va mai fi nici-o șansă nu voi abdica de la principiile mele și care, mai ales că este important că sunt și ale multora dintre camarazi!👍

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din: "Outlander spunea..."
(12:14'/14.08.2022)
"@Calinmihaib
Nimeni nu ar trebui să gândească și să procedeze în termenii aceștia mecantili!
Într-un fel calculul dumneavoastră este, până la un punct, fezabil și mai ales că a fost și încă mai este îmbrățișat de mulți dintre camarazi, pentru motivul că pierdeau mulți bani pe timpul studiilor. "
Încheiat CITATUL,

OUTLANDER:
1..nu era un calcul propriu -zis,ci o observație: care se referea la "calea normală" a unui tânăr licean absolvent
care alegea..STUDIILE SUPERIOARE pt. a obține o CALIFICARE..VOCAȚIONALĂ, pe viață..,și NU pt...bani,"mulți bani" = adică=mercantilitate..!(cel puțin,cam asta era situația în cazul meu..!).
2.Observația..a plecat de la faptul că
în legile: 119/2010 și 165/2011=OUG.1
din 2011,în perioadele de studii mili tare (MEDII sau SUPERIOARE.)= perioade asimilate=calculul PUNCTAJULUI LUNAR pornea(teoretic!) de la raportul:"1/1" =adică CSMBL/CSMBL (=Câștig salarial mediu brut lunar), adică mai favorabil decât în legea 263/2010..!
3.Cât despre camarazii despre care scrieți că.."pierdeau mulți bani pe timpul studiilor.",reevaluați situația lor pt. că obținând..o diplomă de stu dii superioare,își schimbau categoria socială..și,în termeni economici,chiar obțineau posturi și venituri care com pensau într-o oarecare măsură, sacrifi ciile făcute..!;știu câteva cazuri de subofițeri/maiștri militari=ambițioși, care au absolvit facultăți de tipul/ profilul:..MEDICINĂ,POLITEHNICĂ= care chiar au performant în noua profesie.!

Huhu Rezea spunea...

@Calin
Nu este nimic în neregulă cu OUG nr. 57/2015.
Ordonanțele de urgență se publică în MO doar dacă mai întâi ele se înregistrate la Parlament spre dezbatere de urgență.
Nu se pot înregistra cât timp Parlamentul nu este în sesiune.Dacă nu este în sesiune Parlamentul este convocat în termen de 5 zile de la depunere.
Important este să înceapă dezbaterile în Parlament.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "Călinmihai spunea..."
(14.08.2022/20:44')
"HUHU:
..teoretic,așa e..,dar în dec.2015, dacă nu mă înșel, guv.Cioloș a "dat" OUG.57/2015, cu câteva zile înainte de vacanța parlamentară,fără ca OUG.57 să fi fost trecută prin toți "pașii" și toate etapele impuse de Constituție (art.115)..nici până..ÎN PREZENT..!

14 august 2022, 20:44 "
Încheiat CITATUL,

HUHU:
..Și totuși, aplicarea OUG. 57/2015 are "hibe" grave de NECONSTITUȚIONALI TATE (!) = prin încălcarea art.115,al.
(4)-5-6-(7-8)..!; cu alte cuvinte,după adoptarea (tacită) după max.30 de zile de NEDEZBATERE și NEPRONUNȚARE = în prima Cameră sesizată, OUG.57 trebuia să ajungă în a 2-a Cameră= care,ȘI EA, TREBUIA SĂ DECIDĂ..ÎN PROCEDURĂ DE URGENŢĂ..SOARTA: OUG. 57/2015 și a EFECTELOR ei asupra..drepturilor funda mentale afectate de ea..!, situație valabilă și în cazul altor OUG-uri de aceeași natură (de ex.:OUG.59/2017..!)
În concluzie,ce am scris în comentari ul de mai sus,din CITAT,rămâne perfect valabil=adică nu s-au respectat "toți pașii și toate etapele impuse de Constituție"(..!)= de..7 ani..!!,timp în care s-au tăiați se taie și în prezent "drepturi fundamentale" (cu și fără ghilimele..!) ale pensionarilor militari..!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:
CITAT din "Calinmihai spunea..."
(15.08.2022/ după ora:10:50'..)

"În concluzie,ce am scris în comentari ul de mai sus,din CITAT,rămâne perfect valabil=adică nu s-au respectat "toți pașii și toate etapele impuse de Constituție"(..!)= de..7 ani..!!,timp în care s-au ❗tăiați se taie ❗și în prezent "drepturi fundamentale" (cu și fără ghilimele..!) ale pensionarilor militari..!"
Încheiat CITATUL,

ERATĂ:
textul corect între semnele de exclamare ROȘII este:.."tăiat și se taie".., în loc de cum apare scris din greșeală: "tăiați și se taie"..!