Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 21, 2022

300 000 de familii ruse vor simți groaza ambițiilor lui Putin în Ucraina

44 comments

 Mult mediatizatul discurs putinist a fost ținut în zorii zilei de astăzi...  după ce fusese amânat aseară.

S-a dorit a fi un preambul la discursurile pe care Biden și Zelensky urmează să le rostească astăzi în cadrul Adunării Generale ONU.

Principalul anunț al lui Putin a fost declanșarea mobilizării parțiale,  ceea ce ar înseamna chemarea sub arme doar a rezerviștilor care au experiență militară anterioară. Decretul de mobilizare a și fost semnat.

Contraofensiva ucrainiană la Harcov și Herson indică indubitabil realitatea că forțele regulate ruse nu mai sunt suficiente pentru apărarea teritoriilor ocupate în Estul Ucrainei, fiind luată în considerare chiar și pierderea Crimeei ocupate în 2014. Era nevoie de noi forțe umane.

Se estimează că 300 000 de rezerviști vor fi mobilizați și, după ce în prealabil vor primi instruirea necesară, vor fi dislocați pe frontul de cca 1000 km al  agresiunii din Ucraina.

Dacă până în prezent populația rusă  a fost cam spectatoare la tragedia din Ucraina, acum va simți că Putin a târât-o într-un război neprovocat cu frații de sânge ucrainieni, război pornit doar din teama că democrația de tip occidental îi va atrage și pe ruși, așa cum majoritatea ucrainienilor o trăiesc și o apără cu arma în mână. 

300 000 de familii ruse vor afla în zilele următoare că un membru al lor va fi sacrificat pe altarul ambițiilor  lui Putin de a sugruma noua democrație din Ucraina. Privitul din tribună s-a încheiat. Urmează să intre în arenă.

Putin se iluzionează că ucrainienii nu vor mai îndrăzni să  încerce eliberarea teritoriilor care prin referendumurile organizate, începând de vineri, vor fi anexate Federației Ruse. 

Mostră din delirul de azi al lui Putin.

Au încurajat bandele de teroriști internaționali, au avansat infrastructura ofensivă a NATO în apropierea granițelor noastre. Au făcut din rusofobie totală arma lor, inclusiv timp de decenii au alimentat intenționat ura față de Rusia, în primul rând în Ucraina, pentru care pregăteau un cap de pod anti-rus, iar poporul ucrainean a fost transformat în carne de tun și împins la război cu țara noastră, declanșându-l încă din 2014, folosind forțele armate împotriva populației civile, organizând genocid, blocade, teroare împotriva oamenilor care au refuzat să recunoască puterea care a apărut în Ucraina în urma unei lovituri de stat



Mişcarea rusă "Vesna" (Primăvara, n.r.) a făcut apel la proteste naţionale în Rusia faţă de mobilizarea parţială anunţată, miercuri, de preşedintele Vladimir Putin. 

Activiştii "Vesna" le propun cetăţenilor să se strângă, miercuri, la ora 19:00, în centrele din oraşele lor. "Mii de bărbaţi ruşi - taţii, fraţii şi soţii noştri - vor fi aruncaţi în maşina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele şi copiii?" - se arată în apelul mişcării "Vesna"

44 de comentarii:

GO spunea...

Esenta discursului nu o reprezinta mobilizarea partiala. Este vorba despre altceva. Conform doctrinei ruse de aparare - binecunoscuta pe mapamond, inclusiv de statele NATO, una dintre situatiile in care Rusia isi aroga dreptul de utilizare a armelor nucleare, este aceea in care este periclitata existenta statului rus. Mai exact, in cazul in care Rusia ar fi atacata.

In aceste circumstante, Rusia procedeaza la un artificiu care ii da dreptul sa foloseasca armele nucleare. Va integra republicile separatiste Donetk, Lugansk, dar si regiunile Zaporojie si Herson, in cadrul Federatiei Ruse. Dupa modelul Crimeei. Herson si Zaporojie urmeaza sa face si acestea referendumuri, sa se declare republici de tarnzit si sa solicite alipirea la F. Rusa. Iar Republicilor Donetk si Lugansk le ramane doar sa solicite formal alipirea.

In acest caz - odata integrate in cadrul Rusiei teritoriile respective, orice actiune a Ucrainei si a Occidentului, indreptate pentru recuperarea teritoriilor ucrainene pierdute, devine la modul formal un atac contra F. Ruse. Ceea ce da dreptul F. Ruse sa utilizeze armele nucleare, invocand legitima aparare.

GO spunea...

Ca divagatie, dar totusi pe subiect. Va sugerez sa luati in calcul indemnurile de la varful UE, care ne indeamna sa mancam gandaci si larve, scenariile cu pene de curent catastrofale, indemnurile la economii de gaze si de curent, dusul la comun pentru economie de energie etc. In conditiile in care cu exceptia gazelor si fara de care se poate descurca fara infometare si fara sa tremurie de frig, Europa fiind ful electrificata si intesata cu alimente, astfel de indemnuri nu prea se justifica. Nu pot fi viabile, decat numai pentru un scenariu apocaliptic, respectiv razboi nuclear. Din punctul meu de vedere, aceste indemnuri - pe care desi si eu le-am persiflat si ironizat initial, au ca temei pregatirea populatiei europene pentru un razboi nuclear. Doar ca nu ne-o spun direct.

Huhu Rezea spunea...

GO
Te iluzionezi și tu că ucrainienii nu vor mai lupta pentru eliberarea teritoriilor cucerite cu forța armatei de catre ruși... dacă aceste teritorii vor fi alipite Rusiei prin referendum organizat sub amenințare armată.
Ce o să zici săptămânile viitoare? Vei zice că ucrainienii au ocupat teritorii rusești?
O să vezi în săptămânile următoare că ucrainienii le vor ocupa iar Putin nu va îndrăzni să dea nici măcar cu arme nucleare tactice în Ucraina, arme despre care se spune că rad totul pe o zonă de 2 km.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu nu ma iluzionez. Doctrina ruseasca este ceva arhicunoscut in mediile militare occidentale. Linia rosie este atacarea militara a F. Ruse. Amanuntele nici nu mai conteaza, ci doar riscurile.

Nu ii cunosti nici pe rusi, putin ii cunosc. Putin desi acuzat ca fiind vinovatul nr. 1 in mediile occidentale, este de fapt cel care tine cat de cat in frau/moderatul, rabufnirile castei militare si politice din Rusia. Aceasta casta nu va ezita sa utilizeze armele nucleare, eventual scapa de Putin si tot le foloseste.

mosmartin16 spunea...

Ce ironie a sorții ! De ziua internațională a păcii... Putin mobilizează rezerviștii ! Ce armată regulată "puternică" au rușii dacă au apelat la rezerviști ! Acești rezerviști nu vor fi decât...în mare măsură...o carne de tun !!

Stelian P. spunea...

@Olescu
Inteleg aluzia finuta ca doar Putin ne apara de casta militara si politica rusa care abia asteapta sa ne loveasca nuclear. Cine sustine casta asta de peste 20 de ani nu stiu. Probabil americanii. Nu inteleg insa cine ataca militar Rusia? Daca ea are dreptul sa-si apere cetatenii rusi din Ukraina atunci dece ukrainienii nu au si ei acelasi drept? Si ei au cetateni ukrainieni in teritoriile anexate si ocupate de rusi si chiar si in Rusia deci au tot dreptul sa organizeze o operatiune militara speciala. Daca rusii ramasi fara iubitul lor dictator ataca cu arme nucleare tactice teritoriul ukrainian atunci sa stii ca si ukrainienii au armele necesare. Le lipsesc doar focoasele.(cred)

csej spunea...

Bg.ROT pot execută daca primesc dela aliati muniție, lovituri nucleare tactice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Abia acum incepe razboiul adevarat, dar si mandea Putina e posibil sa cada in cap cu strada, daca se ambitioneaza sa-si continuie nebunia si șarada, iar Rusia va fi spulberata, daca va continua agresiunea si aventura armata! NATO este infinit superioară militar si rusilor le-ar fi in zadar sa incerce macar sa foloseasca bombe tactice nucleare, care ar afecta tarile inconjuratoare, caci replicile NATO ar fi nimicitoare. Mascarada cu obtinerea prin inscenarea-votarea independentei zonelor de conflict e un truc de nimic si mojic, doar porcilor stalinisti caracteristic, pentru ca nimeni nu va recunoaste un rapt secesionist de rachat, iar acele zone vor fi permanent bombardate si sabotate si, fiind pustiite de actiunile militare permanente, nu vor mai fi locuite, deci fiindu-le ca si pierdute, si toatea ctiunile agresive de pana acum fiind total inutile...
Tinerii rusi fug ca de dracul sa fie inrolati, iar politicienii au votat sa fie incarcerati cei care sunt acuzati de sabotare prin automutilare, refuzul la incorporare, actele de dezertare sau insubordonare, putand sa execute 15 ani de inchisoare, deci totul este fortat si nici un soldat n-ar mai vrea sa fie inrolat. Nu-i la buleală cand afirm ca acum in Rusia e un haos si o mare bulibășeală, cretină si nasoală, iar in ce-i privesc pe comandanti, eu cred ca vor fi sabotati si impuscati pe la spate de catre subordonati, caci aceasta generatie tanara, dar siaia in varsta, nu mai accepta sa fie tarata de un dement nebun sa fie carne gratuita de tun, deja asaltand granitele si aeroporturile sa nu-i prinda racolarile si incorporarile.
Intrebarea mea suna asa: Daca ar suna trompeta mobilizarii in maica Romania, care ar fi nebunii aceia de subordonati sa fie comandati de niste comandanti prost dispuși, mofluzi, deosebit de ciufuți si evident ca slugi pro rusi?!

Militar de la 14 ani spunea...

Rușii nu gândesc ca cei din Occident. Ei sunt ruși și atât. Ca și americanii, chiar dacă nu au standardul lor. Ei sunt obișnuiți cu puțin, cu cele necesare. Referendumurile organizate, dacă trec, vor constitui motivul mobilizării parțiale în urma unui eventual atac ucrainean (se poate traduce american, european) asupra teritoriilor recucerite.
Rușii nu sunt proști/slabi cum ar crede unii. Slabi suntem noi că nu am făcut mai nimic pentru românii care trăiesc în Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria. Rușii nu-și permit asta după ceea ce au făcut elitele ucrainene cu minoritățile.
Manipularea continuă. Rușii nu au nimic cu noi atât timp cât nu-i călcăm pe coadă. Când i-am călcat, ne-au taxat. Asta e! Vrem, nu vrem, e o putere militară în coasta noastră. Numai zic de resurse. Ca să ai relații cu ei, trebuie să ai conducători deștepți. E ca și cum m-aș duce în pădure să-l atac pe urs că nu-mi convine că-mi intră în gospodărie, în loc să nu-i compromit habitatul.
Când faci afaceri cu cineva nu trebuie să fii prieten, ci bun negociator, chiar oportunist că Orban (ăla al Ungariei, nu mandolină).

Stelian P. spunea...

Inca un om care are ceva cu razboiul din Ukraina:

https://jurnalul.ro/stiri/externe/papa-spune-ca-ucraina-este-supusa-salbaticiei-monstruozitatilor-si-torturii-909864.html

GO spunea...

Huhu Rezea, poate bagi si postare cu niște rețete model UE cu prepararea gândacilor, lăcustelor si larvelor. Par de viitor. Si una separată cum sa supraviețuiești in război la bloc, fără apa, curent, gaze si caldura. Sau la vilă trăind acum tot ca la bloc, adică plătind totul. Că (!) cam ăsta e viitorul.

GO spunea...

Apropo, cine zicea ca nu este democrație in Rusia? Sunt proteste contra mobilizării. Arată pe Telegram, in mai multe orașe rusești. Diferența fata de protestele din România si din UE, este ca jandarmii rusi nu ii bat pe protestatari de se …acă pe ei. Jandarmii rusi ii pun jos frumos pe protestarii, nu cumva sa se julească protestarii la genunchi sau sa dea cu capul de bordura si ii încătușează in așa fel încât sa nu ii zgârie la încheieturi. Aici ar trebui sa mai insiste rușii si sa ia lecții de la jandarmii din UE, au rămas mult in urma!

GO spunea...

@ Stelian P. Este o casta care se autosusține de sute de ani, de pe vremea imperiului. Este ca un stil de viața al rușilor. Imaginează-ți ca copiii rusi vizitează expoziții cu … tancuri. Rușii de mici sunt crescuți in acest spirit al războiului. Este greu de explicat in câteva rânduri.

Huhu Rezea spunea...

GO
Daaa, mare deosebire! Jandarmii din lumea democrată îi aleargă doar pe manifestanții violenți, nu și pe cei care doar strigă lozinci! In Rusia sunt reținuți cei care strigă:
-не војна
-не мобилизациите

GO spunea...

@ Huhu Rezea! Fals. Si la rusi cad la fel. Câteva mii striga pașnic, arestați vreo 3. Mult mai putini arestați fata de 10 August in România.

GO spunea...

Președintele Serbiei avertizează despre iminenta unui război crunt. Si cum crunt nu poate fi decât mondial sau cel puțin cu implicarea întregii Europe …

Mihai spunea...

Nu sunt fan Marga ,insa trebuie sa recunoastem adevarul spus verde-n fata ,cauza principala a conflictului ruso-ucrainian.

"Filosoful Andrei Marga revine ferm: Ucraina a refuzat aplicarea acordurilor de la Minsk, care erau susținute și de europeni. Nu a respectat drepturile minorităților"

anonim spunea...

De doua zile tot vreau sa va reamintesc ceva intre atatea "helsinchiuri" bagate cu toptanul de
Huhurez.Noroc ca a aparut avianyc.
Apropo: Mai cititi si despre "Acordurile de la Minsk" ambele ...ca "ie doua"
Pe primul dupa ce l-au semnat ukrainienii "au pus botul a suparare " si s-au declarat nemultumiti, exact asa, dupa ce l-au semnat.
La al doilea dupa ce rusii au fost de acord cu noi negocieri, au supralicitat si au obtinut ce mai doreau in plus.....daaar nici macar pe asta(Minsk II) nu l-au respectat.Chestii in general simple,invatamant,cultura,limba materna,etc, chestii care la noi(de exemplu) pentru unguri in special sunt de la sine intelese si acceptate.Desi RO nu a participat ar fi beneficiat si ea de prevederile respective(romanii de dincolo).Care-i situatia de fapt se stie.Doar ca rusii si-au permis sa se supere ,romanii nu!
Mie teama de o Rusie puternic inarmata dar parca mie mai teama de o Ukraina si mai puternic inarmata,dotata si acum si cu o vasta experienta de razboi.
Fereasca popa de la Roma!(zic"popa" ca a adus Stelica P "argumentul suprem" mai sus)
Astia cu "P" ori ca-i puiu ori ca-i stelu parca-s "facuti de aceeasi mama" cum se zice in populime:)))
Ptiu drace!!

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Legat de loviturile tactice nucleare. Datele sunt destul de evazive. Intr-adevar, se presupune ca rad tot pe o raza de 2 kilometri, si ca efectele celelalte se propaga pana catre 11 km. Ca si principiu, se presupune ca astfel de munitii sa nu depaseasca puterea de 1 kilotona. Dar este un principiu, relativ, nu este standardizat, nu este batut in cuie.

Insa, acestea sunt presupuneri si atat. Care au la baza conceptul cum ca armele conventionale - tunuri, rachete etc., pot utiliza la o adica si munitie nucleara. Si aici incepe confuzia. Pentru ca sunt arme si arme conventionale. Una este sa - dau exemplu aleator, nu am date despre caracteristicile concrete ale armelor si munitiilor nucleare tactice care pot fi utilizate. Doar imi imaginez, ca una este sa folosesti un proiectil nuclear lansat cu un tun de cal. 100 mm. si alta este sa lansezi o astfel de munitie cu un tun de calibru 420 mm (rusii cica ar avea, OKA ii spune). Calibrul determina efectele la tinta, care nu trebuie corelat decat cu protectia trupelor proprii. La fel si in cazul rachetelor. Ca sa nu mai discutam de faptul ca din cate stiu, exista sisteme considerate ca fiind tactice nucleare, de conceptie virgina si despre care nu se cunoaste mare lucru.

Asa ca eu cred ca acest concept de lovituri TACTICE nucleare, este destul de relativ. Iar in practica, vom intalni situatii in care astfel de munitii depasesc cu usurinta acea raza distructiva de 2 km. De exemplu, ar fi aiurea ca americanii sa detina un tun de calibru 155 mm, care trage la 21 kilometri distanta, si sa utilieze munutie nucleara cu raza de numai 2 kilometri, cand pot utiliza munitie nucleara cu raza distructiva de 15 kilometri, de exemplu. La fel si in cazul MLRS - indiferent ca sunt rusesti sau americane, ar fi culmea ca la o distanta de tragere de 200 km sau mai mare, sa utilizez asa niste proiectile nucleare mai mici care sa nu aiba o putere distructiva pe o raza mai mare de 2 km.

E complicata treaba. Cet este doar ca astfel de lovituri fac curatenie urgent in trupele adversarului.

GO spunea...

@akord 75. Afirmi ca "Mie teama de o Rusie puternic inarmata dar parca mie mai teama de o Ukraina si mai puternic inarmata,dotata si acum si cu o vasta experienta de razboi".

Cam asa gandesc si eu. Su eu ii zonsider mai periculosi pe ucraineni, decat pe rusi. Am mai precizat ca as prefera mai degraba sa am relatii de vecinatate si sa negociez cu rusii curati din Rusia, decat cu corcitii din Ucraina.

anonim spunea...

@Stelian P.
Noroc din titlul articolului ca mi-am dat seama ca e Ucraina.Puteam sa jur ca e Vietnamul...nenorocitii aia care au atacat America sau la fel de nenorocitii cambodgieni
sau poate e mai convenabila asta:
"De la înființarea la 4 iulie 1776, atunci când și-au declarat independența, Statele Unite ale Americii au avut parte de doar 21 de ani de pace în cei 241 de ani de existență, scrie site-ul Global Research, care a făcut un studiu în acest sens."
1-Nu a existat nici o perioada de pace mai mare de 10 ani
2-Nu se socotesc razboaiele civile si loviturile de stat urmate de razoi civil declansate de CIA
3-Convenabil: Nu au avut razboi pe teritoriul propriu niciodata...adica d'ala adevarat
Concluzie: Razboiul e cea mai buna afacere cu conditia sa il castigi sau cel putin sa obtii ceva de pe urma lui
exemplu astazi:paritate euro vs dolar....idem UK cu babaciunea

divertisment din viata bate filmul
Raman la parerea ca Cearls III e cel mai ofticat dar nu poate recunoaste.Putea fi rege de cel putin vreo 20 de ani,chiar 25 si cand colo a ajuns "cel mai batran rege inscaunat vreodata, al UK"-da stiu a crescut "speranta de viata":)) Dar asta n-ai s-o vezi spusa la tv "nevar" desi e purul adevar:)
I-a furat babaciunea din regalitate,Cearls asta a ramas doar cu resturi...tic,tac...

GO spunea...

Apropo de titlu. 300000 de rusi mobilizați, înseamnă cam 1% dintre rezerviștii rusi. Precizarea este ca cei 1% acoperă anumite specialități.

anonim spunea...

NU exista soldat bun si/sau soldat rau....ci doar soldati

Una dintre cele mai grave atrocități comise de americani din războiul din Vietnam

În 16 martie 1968, trupele armatei americane au ucis câteva sute de civili vietnamezi în satele My Lai și My Khe în timpul războiului din Vietnam . Victimele erau în majoritate bărbați în vârstă, femei și copii și toți ne-combatanții. Mulți au fost, de asemenea, agresați sexual, torturați sau mutați într-una dintre atrocitățile cele mai îngrozitoare ale întregului conflict sângeros.

Numărul de morți oficial, conform guvernului SUA, a fost de 347, deși guvernul vietnamez afirmă că 504 de săteni au fost masacrați.
În ambele cazuri, a fost nevoie de luni de zile pentru ca oficialii americani să surprindă evenimentele actuale din acea zi, după care au depus marțiale la curte împotriva a 14 ofițeri prezenți în timpul masacrului, condamnând doar pe cel de-al doilea locotenent la patru luni în închisoarea militară.
https://ro.eferrit.com/care-a-fost-masacrul-meu-lai/

Mai ziceti si voi ceva de minunatele javeline si bairactare ca nu mai latra nimeni la TV despre ele.S-au vandut deja? Io v-am zis ca javelinele sunt din anii '90 si voi nu credeati iar echivalentul lor rusesc se numeste "kornet" adica "iele ie cam la fel dupa cum lucra"
Hai vre-un somnabul ceva....
PS Care era "Imnul Bairaktar"? ca am uitat


anonim spunea...

...si l-am regasit si e tradus
Auditie si vizionare placuta

https://www.youtube.com/watch?v=1GDYqsXdGCs

Stelian P. spunea...

@akord 75
Stiu ca ai simtul umorului (ne cunoastem de mult timp) asa ca imi permit o intrebare vis-a-vis de

"Astia cu "P" ori ca-i puiu ori ca-i stelu parca-s "facuti de aceeasi mama" cum se zice in populime:)))
Ptiu drace!!"

Putin intra si el in aceeasi categorie?

Stelian P. spunea...

@akord 75

"NU exista soldat bun si/sau soldat rau....ci doar soldati"
E greu de vazut ce au facut americanii in Vietnam. Totusi ei au avut taria sa-si recunoasca faptele si sa-i aduca pe unii faptasi in fata instantei. La fel si cu tratamentul prizonierilor din IRAK.
Despre violurile si jafurile comise de armata rusa dupa intrarea in Romania (de Berlin nici nu mai vorbesc) nu se sufla o vorbulita in media rusa. Sper ca nu ai nevoie de probe caci parintii si bunicii sunt sigur ca ti-au povestit destule. "Davai ceas, davai palton" face parte din folclorul nostru. Aceleasi fapte le-au savirsit soldatii rusi in Ukraina plus gropi comune ca la Katyn, semn ca dupa vreo 75 de ani civilizatia si remuscarile nu au ajuns inca in glorioasa armata sovietica ("rusii curati" dupa cum ii numesti tu). Alegerea e dreptul tau dar eu prefer sa nu fiu vecin cu ei.

Cezar spunea...

@/Akordeon 75
Ai uitat sa ne dai un exemplu cu metodele de tortura patentate de ..RUSNACI!!

Negritoiu spunea...

CFI
21.sept.2022,17:54 ai scris:comandanti........pro rusi. Sa intelegem ca Ciuca este pro rus,fan Putin?

anonim spunea...

@Stelian P
apreciez daaaar..
-Buna aia cu Putin care incepe tot cu "P", sunt o groaza de cuvinte care incep cu "P" cum ar fi de exemplu aaaa....pruna sau p...sau p....:)))(recunosc a fost o rautate din partea mea) Te rog sa accepti scuzele pe care le cer in mod public.(norocul meu e ca "publicul" asta e si foarte redus numeric iar cativa si din pdv al capacitatii "obiectului" care sta pe umeri doar cu scopul de a nu il ploua in gat exemplu elocvent ar fi "ala cu statuie de pazeste caprele"
-Nu eu am spus /scris asa ceva:..citat"(rusii curati" dupa cum ii numesti tu)".
Nici macar nu am gandit asa ceva vreodata.Verifica!!Mai multa atentie si corectitudine nu strica nimanui
-spui ca: "E greu de vazut ce au facut americanii in Vietnam. Totusi ei au avut taria sa-si recunoasca faptele si sa-i aduca pe unii faptasi in fata instantei. La fel si cu tratamentul prizonierilor din IRAK. "
1-de ce e greu de vazut?....si n-a fost doar My Lai
2-despre Irak cred ca ar fi mai bine sa-l intrebam de Collin Powell....mare pericol a fost si Irakul asta:)))
https://www.dw.com/ro/final-%C3%AEn-t%C4%83cere-sua-au-%C3%AEncheiat-oficial-c%C4%83utarea-armelor-de-distrugere-%C3%AEn-mas%C4%83-din-irak/a-2627653
Evit cu obstinatie orice referire la orice sursa rusa sau macar apropiata.
Narativul zilelor noastre este simplu:
Orice cautare a oricarei informatii ,alta decat cea oficiala te pune automat in tabara putinistilor a filorusilor a dusmanilor democratiei.
Priveste doar la conducerea actuala a Ro....este doar un copy/paste infinit al "gandirii" bruxeleze de tip Von der Leyen,sau Berlin sau W DC si asta nu doar in ultimele 7 luni ci doar acum mult mai vizibil.Mai au un pic si intram in epoca "vanatorii de vrajitoare" a lui Hoover din America anilor '50
Ok! suntem intr-o alianta NATO si ne conformam dar nu inseamna sa fim ca natiune doar niste papagali...nici sa fim mulsi ca niste capre.Pentru asta avem aici pe blog "personal specializat" cu sau fara "cununita de lauri":)))
Mie si frica sa va dau link-ul asta ca in afara de injuraturi s-ar putea sa ma piarda si Huhu de client.Habar nu aveam ,l-am gasit absolut intamplator cautand si alte surse oricare ar fi ele.De cand Al'jazeera a fost "achizitionat" de catre CNN s-a terminat si cu aia.Presa ro a primit peste 25 de mil euro ca ajutor de stat pt "combaterea pandemiei covid" iar la A3 scrie clar "Observator& CNN"
Lipseste doar "Scanteia" din zona....ma rog numele:)))

Faceti un test TV treceti la aceeasi ora de stiri prin toate posturile in timp de vreo ora per total.Apoi traeti concluzii
PS O sa fiu acuzat de propaganda putinista asa ca va rog sa nu-l deschideti.Vreau sa traiesc linistit atat cat mai am de trait

https://www.vestidinrusia.ro/

Pe toti ii/ne f..te grija de UE,America,Ukraina,Russia,babaciunea UK,Cearls za thard...si Romania n-o gasesc pe nicaieri.Asta e prioritatea mea absoluta. A voastra??

PS @Stelian P
spui ca:"Alegerea e dreptul tau dar eu prefer sa nu fiu vecin cu ei."
Tinand cont ca pe "ei" o sa-ti fie cam greu sa-i muti cu tot cu popor...iti ramane doar varianta cealalta.Sau ai vreo solutie miraculoasa si nu vrei sa ne-o spui si noua? Ne lasi asa ...prosti?
Poate reusesti tu sa ii muti ca sa scapam de vecinatatea lor(desi nu stiu cat ne-ar ajuta in ziua de azi)
Succes!!:)

anonim spunea...

Cezar
Inafara de curentul electric nu stiu ce ar mai fi putut fi inventat de la inchizitie incoace.Poate doar mulgerea tzapului fara a folosi mana.Dar aici tu esti specialistul asa ca ma abtin.Incearca si prin mangaiere/gadilare pe "OO"
Bafta!:))

GO spunea...

Na, ca iar minte prin omisiune mass media din Romania si din occident. Au dat de la rusi numai proteste contra mobilizarii, dar nu si inghesuielile pentru mobilizare. Pe Telegram vad cu video, cozi imense la comisariatele din Rusia. Alea de la cozile de carne sau de benzina de pe vremea lui Ceausescu erau nimic. Si foarte curios, dar cel mai mult se calca in picioare sa fie mobilizati cecenii si siberienii din Iacutia, sunt claie peste gramada la comisariate. Astia mananca precis carne de ucrainean si la desert americani si diversi europeni. La propriu!

anonim spunea...

@Cezar
"joac-o p'asta"!! daca pricepi ceva...ar fi bine sa fie doar ca in foto

https://www.facebook.com/engineeringinfinity.co/photos/a.351165365688306/1299560390848794/

GO spunea...

Din ce imagini vad eu transmise de administratorii de canale Telegram din Rusia, privind mobilizarea, numai partiala nu este. Si se misca repede, mobilizatii din Daghestan si din alte regiuni.republici, afluiesc deja catre unitatile de incartiruire. Ceea ce surprinde sunt cozile imense si disciplina prezentarii la comisariate.

Stelian P. spunea...

@acord75
Scuze cu „rusii curati”. L-am copiat pe Olescu.
1- ma gindeam la duritatea imaginilor
2- de acord cu inexistenta armelor. De data asta ma gindeam la torturarea prizonierilor irakieni dintr-o inchisoare. Totusi nu regret ca americanii au inlaturat un dictator si ma gindesc cit de mult au asteptat romanii sa fie salvati de dictatura comunista adusa de sovietici. Si atunci americanii nu au venit.
La TV am renuntat de mult. Pentru informare folosesc doar calculatorul.
Stiu ca nu pot sa-i mut pe rusi. Prefer sa nu avem frontiera comuna cu ei. La vecinatatea asta ma gindeam. Cu Ukrainienii am reusit in fata unei instante internationale sa rezolvam in favoarea noastra problema platoului continental. Rusii nu recunosc nicio instanta internationala asa ca cu ei nu aveam sanse sa rezolvam ceva. Apropo, insula Serpilor am cedat-o noi nu prea legal. Pe aia vad ca nu o cere nimeni.

anonim spunea...

@Stelian P
"Totusi nu regret ca americanii au inlaturat un dictator si ma "(va ref la Irak)
Pt ca vreau sa va dau numai motive de bucurie astazi haideti sa va mai bucurati
-Cuba
-Panama
-Libia
-Salvador
-Mexic
-Venezuela ( doar cateva fara pretentia de a le fi epuizat)toate astea nu neaparat in ordine cronologica
-Operatiunea Contras si multe alte samd-uri
Apropo banuiesc ca ati aflat.Intr-o singura noapte printr-o simpla semnatura presedintele Maduro(Venezuela) a devenit dintr-un dictator plin de cruzime un democrat plin de calitati.Sunt sigur ca nu ati mai auzit nimic rau de Maduro dupa ce au inceput sanctiunile.....nici de printii arabi acolo unde se mananca democratie pe paine dimineata la pranz si seara
Acum va recomand cu sinceritate despre PAX AMERICANA(daca-i scrisa de rusi ar fi bine sa n-o cititi):)))
https://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_Statelor_Unite_ale_Americii

anonim spunea...

@ Stelian
" Apropo, insula Serpilor am cedat-o noi nu prea legal. Pe aia vad ca nu o cere nimeni."
Nici nu trebuie sa o ceara.O sa o dea Zelenski in mod sigur.Eventual dvs doar sa-i reamintiti asa in treacat ca are destule pe cap acum.Dar dupa victoria pe care o va repurta in mod indubitabil chestia e ca si rezolvata. Si celelate 4 in mod sigur.Chiar cred ca si-a notat in agenda ca sa nu uite primul lucru pe care-l va face
O zi superba va doresc!(fara ghilimele):)))

Huhu Rezea spunea...

Cezar a adăugat un comentariu nou la postarea dvs. „Salariile și soldele nu se mai majorează potrivit legii de adoptare a Pl x 21/2022”:

Off Topic!

Dar totusi o veste buna:
China , India , pîna si NCoreea ...l.au LASAT DIN BRATE PE PIUTLER - ORCA BEBUNA!
NOI CE FACEM CUU NEBUNII DE PE BLOG..G.O..AKORDEON..GRASUL..VITA FURAJATA ETC..???

benji spunea...

Pentru cei care au uitat: în 1999 UCK o organizaţie teroristă albaneză afiliată la alquaida a fost spălată peste noapte(cost 300 milioane de dolari lobiul în presa civilizată, plătiţi de CIA) şi decretată de SUA izvor de democraţie şi fără avrtisment,Serbia a primit un covor de bombe NATO. Atunci am auzit prima dată explicaţia mult uzitată şi acum cu obstinaţie ,,relaţii internaţionale după reguli!''

anonim spunea...

@statuia aluia de pazeste tzapul
e tot off topic.
Ti-am scris prietene sa nu te ingrijorezi si iti repet "ocupa-te de "oo" si te vei relaxa
Nu de ale tale,Vezi ca ai tzapul legat cu funie acolo in spatele G A Z-ului,iar ciulinii sunt in TAB-ul pierdut pe care l-ai camuflat pe interior
@ Huhu
Ce-ti mai place sa bagi batul prin gard! Deh,shulfa batrana cu "specializare" vreo 40 de ani
O aveai in fisa postului si atributiile de serviciu intre pozitiile 1-3
Cu cezarica e prea simplu.Asta stie doar vreo 100 de cuvinte,intelege vreo 30-40,exprima doar 20, iar restul sunt injuraturi.
Ntz! e mult prea simplu.Mai mult intelege tzapul...sau "oo"-le lui:)))

Viorel spunea...

- Nu rușii cântau și dansau pe data de 18.03.2022 sărbătorind: „ În cea de-a 23-a zi a războiului început de Vladimir Putin în Ucraina, un miting pro-Kremlin sub pretextul „aniversării” a opt ani de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia are loc vineri pe stadionul Luzhniki din Moscova. Peste 100 de mii de ruși au fost aduși pe stadion, cu steaguri și cocarde cu litera „Z”, cea care este marcată și pe tancurile din Ucraina. La manifestație, care este de fapt una de susținere a războiului din Ucraina, participă și Vladimir Putin”.
- Nu rușii cântau și dansau pe data de 9 mai sărbătorind alături de Putin Ziua Victoriei. Paradă la Moscova, în timp ce ruşii bombardează oraşele ucrainene.
- Acum le plâng părinții, soțiile și copii că sunt luați la război ? Așa le trebuie dacă au ales și susținut un bou și au fost pro invaziei Ucrainei. Acum vor să fugă ? În caz de…, sigur și la noi se va întâmpla același lucru. Dar noi nu am atacat pe nimeni, nici nu ne-am bucurat de răul altora (doar de al unor politicieni care își bat joc de noi).
- Numai O REVOLTĂ ÎN MASĂ CU SUTE, MILIOANE DE RUȘI ÎN STRADĂ ÎI MAI SALVEAZĂ DE RĂZBOI ȘI DE RUȘINE PRIN PLECAREA / ELIMINAREA RĂULUI.
- Rușii fug de mobilizare. Coada de la granița dintre Rusia și Georgia se întinde pe 10 Km. După ce Kremlinul a șocat Rusia anunțând prima mobilizare a cel puțin 300.000 de soldați de la cel de-al Doile Război Mondial încoace, bărbații se pregătesc să părăsească țara.
https://www.mediafax.ro/externe/rusii-fug-de-mobilizare-coada-de-la-granita-dintre-rusia-si-georgia-se-intinde-pe-10-kilometri-21187586

Viorel spunea...

Domnule Known. Poate mă confundați. Sunt un amărât de Plt.adj.pr. sau majurul Viorel de la CI (Intendant chiloți / izmene) cum îi place lui Don Cezare să mă numească. Vă urez multă sănătate și sper să conversăm pe blog și peste câțiva ani, motiv pentru care detaliați ce voi înțelege peste câțiva ani că s-a întâmplat în spațiul ex-sovietic. Voi reține comentariul dumneavoastră pentru a vedea dacă părerea de acum este cea din viitor și pe care eu pe moment nu o înțeleg. O fi el Putin un Kim Jong-un la scară redusă, dar nu-i poate impune poporului rus când să râdă sau când să plângă ca în Coreea de Nord.

Viorel spunea...

Known. Nu sunt nici naiv și nici nu mă iau după presa occidentală. Eu am tras concluziile văzând la TV. modul de manifestare a rușilor la cele două festivități. Erau exact ca și PSD-iștii la lansarea lui VP la prezidențiale în 2014 pe Arena Națională. Numai o veselie.

Viorel spunea...

DESPRE MĂCELARII RUȘI
Sute de oameni măcelăriți de trupele sovietice.
În satul Oroftiana, comuna Suharău, judeţul Botoşani, localnicii păstrează şi astăzi amintirea unor evenimente tragice petrecute acum aproape opt decenii. Peste 400 de oameni au fost măcelăriţi de trupele sovietice după ce aceştia au încercat să treacă graniţa în România. Erau români rămași pe teritoriul URSS, după ocuparea Bucovinei de Nord, şi doreau să se întoarcă acasă la rude.
”În anul 1941, zăpada s-a înroşit aici la Oroftiana. Au fost ucişi fiindcă au vrut să vină la fraţii, verii sau cumnaţii lor. Au plătit cu viaţa un drept natural. Noi am ridicat crucea aici pentru a ne aduce aminte mereu. Bunicii şi părinţii noştri nu au putut vorbi despre asta, şi-au înghiţit lacrimile. Dar noi vom avea grijă să spunem tuturor ce a fost aici la Oroftiana. Este un eveniment tragic de care puţini au auzit şi, din păcate, nu este prezent nici în manualele de istorie”, spune, pentru Adevărul, Alexandru Oanea, un profesor de istorie din comuna Suharău.
https://www.botosaneanul.ro/stiri/frumusetea-naturii-si-istoria-dureroasa-locul-din-botosani-care-poarta-urmele-unei-cumplite-tragedii-zapada-s-a-inrosit-aici-galerie-foto/

GO spunea...

@ Viorel. Te contrazici. Ori erau macelari rusi, ori ... sovietici. Pentu ca sovietici erau si macelarii ... ucraineni, care aveau propria lor republica in cadrul URSS. Mai ales in conditiile in care trupele sovietice invecinate Romaniei si care au invadat Romania sau care au luptat in URSS contra Romaniei, erau formate exclusiv sau predominant din structuri militare ... ucrainene, sau in cel mai rau caz din militari predominant ... ucraineni. In afara de faptul ca purtau denumiri cum ar fi ... Frontul II sau III Ucrainean. Front insemna atunci grup de armate.

De exemplu, Frontul III Ucrainean - adica o grupare de armate formata din etnici ucraineni, a participat la Bătălia de pe Nipru (24 august– 23 decembrie 1943) si la Operațiunea Iași-Chișinău (august - septembrie 1944). Fiind evident ca ucrainenii au macelarit romani. Frontul al II-lea Ucrainean a participat si acesta la toate luptele majore din România, fiind din nou evident ca ucrainenii au macelarit romani.

Pe de alta parte, Oroftiana este un sat romanesc invecinat cu ... Ucraina. In 1941, Ucraina era republica in cadrul URSS, cu armata proprie, graniceri proprii etc. In 1940, RSS Ucraineana - ca mareata republica a URSS luase deja Bucovina de Nord. Fondul pe care a avut loc acel masacru, a fost ca 400 de romani ajunsi cu forta in RSS Ucraineana din cadrul URSS, au incercat In 1941 sa se reintoarca in Romania. Iar trupele sovietice aflate in RSS Ucraineana, i-a macelarit pe cei 400 de romani. Fiind la mintea cocosului ca acele trupele sovietice din RSS Ucraineana care i-au macelarit pe romani, nu era trupe rusesti aduse de la Moscova ca sa pazeasca granita dintre RSS Ucraineana si Romania. Ci erau trupe proprii ale RSS Ucrainene. La fel a fost si cu masacrul de la Fantana Alba, cand aceleasi trupe ale RSS Ucrainene au macelarit 5000 de romani.

Asadar, cine i-a macelarit pe romani? Doar rusii, sau sovieticii incluzandu-i la greu si chiar predominant, pe "ingerasii" de ucraineni? De ce trebuie sa dovediti unii atata analfabetism functional, si sa aruncati exclusiv in carca rusilor, si multiplele fapte reprobabile ale ucrainenilor contra romanilor?