Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 03, 2022

Cei pensionați pe 01 08 2022 și ulterior beneficiază de OUG 115/2022; cei pensionați pe 31 iulie 2022 și anterior....nu beneficiază de actualizarea potrivit art. 28 din L 223/2017

69 comments

....Dar nici cei pensionați în luna august nu vor beneficia de majorarea care se va introduce prin proiectul de le lege Plx 21/2022 și nici de majorările ulterioare, câtă vreme nu se reintroduce în lege actualizarea pensiilor militare aflate în plată.
Actualizarea potrivit articolului 28 din L 223/2017 se aplică numai la deschiderea dreptului de pensie militară și semnifică aducerea elementelor salariale din soldele alese pentru baza de calcul la valorile existente la data deschiderii dreptului de pensie.

Articolul 28
(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie....

Cei de la Penitenciare au fost grijulii și au transmis deja indicații cu privire la aplicarea OUG nr. 115/2022, atât pentru cei în activitate cât și pentru pensionari.

 


69 de comentarii:

Brenda spunea...

Asta ce mai este?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Poate ca abia acum sindicatele lemn Tanase se vor trezi din letargie si vise, caci cine doarme ca cei nărozi, precum boii pe cozi, nu pot sa se astepte la alceva decat sa le fugă puiul cu ața! Eu, dumneata sau alcineva, ce putere am avea sa clănțănim aiurea la cineva, fara puterea sindicatelor si forta petitiilor si protestelor? De ani si ani, ca n-au ei păr pe bostani si noi atatia bani cat s-a scris pe aceste bloguri si topice cu accente critice sa se intervina cu o cheie noua de modificare a oug 59, @Onorabilul cu severitate invocand si tot atentionand sa se concentreze pe aceasta actiune ca sa se concretizeze, pentru ca pensiile cu oug 59 modificat sa se actualizeze, dar ei dăi , si dăi cu măciuca din budigăi cu peleixuri pe din două, precum catastrofalul 199, sau alte closti pe oua pentru sporuri lor, dar nu si nouă! Dormiti, draga catane batrane, dupa ce v-ati inchinat si rostit o sfanta si binecuvantata rugaciune, caci in timp ce dormiti si va mistuiti cu stomacele si ulcerele in mare liniste bucatele, in acest timp va rezolva la țintirime toate problemele numai sindicatele cu daogarele, istoricele, doctoratele, chefurile, balurile si șușanele, cate or mai hi ele, important fiind sa va platiti la greu toate cotizatiile si obligatiile, pana vi se sparg pungile si mațele!

Liviutatarush spunea...

Doua armate, doua Romanii!!! Sa-mi bag picioarele in gura lor, a alora de sunt acum pe cai mari si "maine" la puscarie si a alora care sunt acum activi, si iau decizii in ceea ce ne priveste, iar "maine" vor fi pensionari! Sa vina dracu jalonul ala din PNRR-ul vietii si sa faca cum or face, sa mi-o taie la jumate sau un sfert dar sa fiu si eu in randul lumii! In Romania aia a celor multi! Ciuca, m-auzi???

csej spunea...

Sdfff

csej spunea...

Liviu@ sa vina PNRR.Se pare ca ăștia se cam codesc.

Leon spunea...

Uite de unde apare Concurența:
"Procentul fixat prin lege este 40%. Noi am crescut cu 14% în Guvernul Ludovic Orban, şi cu 10% în Guvernul Ciucă. Suntem obligaţi să mergem pe lege, deci mai e un procent de 16% care nu este încă acoperit.

Noi am întrebat responsabil: Domnule Câciu, avem bani? Pentru că dacă avem bani pentru mărire cu 10%, înseamnă că avem şi pentru 16%, nu e mare problemă. Haideţi să creştem pensiile în mod corect, să fim responsabili faţă de români"(dcnews) !
Sa vedem care da mai mult !
Numai ca domn Rares sa puna mana pe Aritmetica si sa calculeze corect: Diferenta pana la 40% NU este de 16%, ci de 14,6%..!!

vasile iosif spunea...

Tocmeala cu Armata Tarii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mizerabilii.

Gigi spunea...

Pierd cei iesiti pana la 31.07,dar nu asa mult,are balta peste nu-i văietam noi.Acum sa vada si ei cum se pierde la pensie datorita unor OUG date în 2017.
@Leon coerect!Atâta a crescut pensiile noastre din 2016 pana acuma cand vorbim,14,6%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fiind tanar si frumos, cate mandre am pus pe jos, si prin față si prin dos, toate au spus mulțam frumos! Cand oi intra si in clocarie, atat de bine o sa le fie ca o sa-mi dea bani de chirie, dublu cuantum la pensie si o sa-mi ridice si-o statuie, cu tot cu jucărie! Asa că, să mă astepte zambind si fară o vorbă pentru o primă probă, cu pasul stang chitit pe tobă si toate textilele zvarlite-n sobă!

Huhu Rezea spunea...

@Gigi
La creșterile pensiilor militare după anul 2016 socotiți numai indexările din anii 2016, 2017, 2019,2020 si 2022.
Nu socotiți în majorări și actualizarea soldei de funcție cu 15% în anul 2017, potrivit L 152/2017, pentru că, după calculul greșit al actualizării de către gulerați, acea actualizare a fost căpușată de indexările de 5% în 2016 și 5,25% în 2017. Actualizarea nu a dus la nicio cretere pentru pensionarii aflați în plată la 31 12 2016, Doar cei care s-au pensionat în perioada 01 01 2017-29 06 2017 au primit regularizarea dintre actualizarea de 15% și indexarea de 5,25%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pariem ca pana in Noiembrie cade guvrnarea actuală din cauza ca cloaca liberală nu vrea nimic sa redreseze din starea actuala, ajunsa in prezent periculoasă si nasoală! Si mai prevad ca, pe langa faptul ca guvernarea o sa cada, eu parcă văd si mari revolte cu toti romanii-n in strada, cat si clatinarea serioasa a stabilitatii si unitatii din toata Uniunea Europeana, si chiar ca poate asa se si destramă, ca prea se cred ca pochii care canta in strană si noi doar slugi cu mana intinsa la pomană! Cate in minte omului in minte i se scoală, dar si cand romanii o sa le ceara socoteală pe schinare cu o binecuvantată ghiogăreală cu capac, de o sa-i auzind zghierând si alergand: ,,Fugiți călcâi ca acum din mers o să vă cac si o sava calc cu șenilatele de tanc!''

Leon spunea...

In perioada 2016-2022, pensiile Militare au crescut cu 20% ( 5%+5,25%+1,3%+4.6%+2,6%) iar cele Civile cu 91% (1586/830,2)..!
Domnilor Guvernanti, nu credeti ca DUPA 5 ANI DE INGHETARE A PENSIILOR MILITARE A VENIT TIMPUL SA DATI DRUMUL LA ACTUALIZAREA ACESTORA..??

Leon spunea...

Tot in perioada 2016-2021, Inflatia a avut o crestere de 18,6% (1,3+4,6+3,8+2,6+5.1) !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, @Leon, Rares Trombon da acum din ciocofon, sa scoata liberalii din tomberon, ca PSD vor majorare de doar 10% si ei vor de 16%, si ca de aia au sarit sa-i calareasca pe pesedei ca nu sunt de acord cu ei! Gurva-i gurvă, pana moare, si-n picioare si calare!

Brenda spunea...

Altă prostie,este vorba de majorate in legea127, de40% deci una este majorate și alta este indexarea,Le amestecați.

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
Nu este nicio prostie.
Indexarea pensiilor militare este tot o majorare, dar tine de o periodicitate reglementată anterior de anumite criterii.
Si actualizarea pensiilor militare este tot o majorare.
Valoarea punctului de pensie pentru civili se majorează , nu se indexează.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A fost blocat blogul ieri seara?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ieri, o afirmatie a moderatoarei de pe Romania tv, in cadrul unei emisiuni intre orele 15 si 16, si afirmatia fiind facuta cam pe la ora 13.30, info pe care mi-a furnizat-o un camarad la modul real, si care mi-a ridicat parul de pe cap: Cucoana a spus ca Budai s-a dus la Bruxeless sa scoata beneficiarii din planul PNRR, ceea ce insemna ca pensiile sa ramana in suspensie si in afara PNRR, gonflatii reusind o victorie, sinistratii sa ramana in continuare rablagiti! Atunci am actionat, tot la un camarad super informat si super serios care m-a lamurit care e realitatea:
S-a dus Budai la ministrii UE doar sa incerce sa scoata pensiile militare din cadrul celor 9,5%, procente din bugetul de stat destinate numai pensiilor civile, ca sa nu le ,,furam'' noi din cei 9,5%, pentru ca pensiile noastre se hranesc din bugetul Armatei din procentul de 2,5% pt inarmare, in care intra si cheltuielile cu pensiile militare. Ce mi-a mai zis sursa sigura: Sa stam linistiti si optimisti pentru ca suntem acum recalculati conform jalonului 215 din PNRR si acolo e Banca Mondiala sa se respecte acest jalon intocmai, si e posibil sa se termine totul pana la sfarsitul acestei luni, sau pana luna viitoare, cel tarziu in noiembrie, ca sa se aplice de la 1 Ianuarie 2023! Jalonul 215, daca eu imi aduc bine aminte, este ca sa creasca pensiile mici si medii, sa se elimine discrepantele dintre aceleasi grade, aceleasi functii si vechimi si dintre generatiile vechi si cele noi, pensiilor foarte mari sa li se puna capastrul si botnita, deci eliminarea tuturor discriminarilor si inechitatilor! N-o sa mai fie, de exemplu, Colonel cu Academie si functie foarte mare cu 7000 lei pensie, cand sunt si plutonieri adjutanti cu 12.000 lei, si alt Colonel cu functie poate mai mica decat primul, dar cu 10.000. Ce ma doare pe mine? Ca acel Colonel avand 10.000 are si un doctorat neverificat de o comisie anti copy paste, care ia 15% pe un plagiat, ca si actualul Prim Ministru, Nicolae Ciuca, fiind ciuca atacurilor presei ca este un plagiator notoriu, care a avut si tupeul sa secretizeze acel copy paste, apoi sa intervina legislativ sa se protejeze de verificari, si alea legale, dar avand tupeul de a se pretinde candidat, cu acesta infractiune, la prezidentiale din parte partidului copy paste basanist PDL, acum cu mofturi de PNL! Deci copy paste peste copy paste, care sug din actualizarea la timp a pensiilor mici si medii!

Brenda spunea...

Ok

Huhu Rezea spunea...


@Leo a trimis următorulmesaj:

H-ule , Sunt probleme cu setările blogului.
Nu mai permite comentarii ..........
ultimul meu comentariu este :
Ieri la Guiță TV , Pricină spunea că s-a pensionat ăn 2001 și că are acum o pensie de 5000 lei , iar fostul lui șofer a ieșit recent cu o pensie cu 1000 de lei mai mare decât pensia .
Trebuia s-o dea de exemplu și pe cristinucă-sa care are cu aproape cu 2000 lei mai mult decât el, deși s-a pensionat în 2019 , deci mai devreme cu 3 ani decît șoferul.

valy spunea...

CORNELE, pupăi în PSD, că ei te-au blagoslovit cu o pensie așa de mare, ai votat cu ei dar pe nesimțite ai ajuns UDEMERISTO - LABARAL. Mai vitează cu ei poate în viitor ajungi AURAR. Țin-o tot așa, succes.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Valy, de unde si pana unde eu liberal, daca nu sunt imoral?!, caci asta e ,,calitatea'' sa le ingrosi comunitatea! Nici de as fi dus cu capul nu m-as lipi de ei, de mine saracul! Haorde-Haur cu Simion ceaurdar? Ori am vederi si optiuni legionare si retrograde, din tot ce scriu pe aici diferite petarde? Fereasca-ma sfantul de astia care umplu de pomana pamantul! Sunt de stanga, prietene, chiar daca Fiola m-a tuns la pensie fara regrete, din foarfece si fara pieptene... Acum ador intrecerea socialista cu trecerea in revista cu sumele forfetare ce le acorda PSD la indexare de 10% si PNL cu 16%, primii ca asa au calculat pe resturile totale, bugetare, ce raman la calcularile anuale, si goarnele liberale sa acopere gafele cu care se impotriveau la procentul de 10% la majorare, sa nu piarda procente electorale, totul fiind reparat la borcan ca pe maidan la indicatiile rujatului Rares Bogdan, care le-a spus boaitelor liberale sa ridice stacheta parașută la 16^% sa nu coboare cu gafele la un rachat de sub 5%! Ce gurva e politica asta de șantan cand este vorba sa mai primeasca si amaratul un prapadit de ban!

Calinmihaib12 spunea...

Actualizarea BAZEI DE CALCUL,prevăzută de art.28/L.223/2015,mai e inclusă în:
= art.109 și 110 = la recalculări de
pensii,
= [eventual(?])= art.65, la REVIZUIRI din oficiu/cerere a unor pensii: stab. /rec./act.=ERONAT, situație în care.. REVIZUIREA trebuie făcută în baza LEGI I..ÎN VIGOARE = LA DATA APLICĂRII ei.. ERONATE..(=stab./rec./act.), după caz ..!

CEZAR spunea...

..Si PDL istul VREME tot de stinga..desigur...
Ce i-ai mai lins unde nu-i vede soarele...!!

Mihai spunea...

Mai treceti pe din astea lumesti !

Exil prin tara lui " Bolovan"!

Sânii tăi frumoși de toamnă
Mi-au căzut în palmă doamnă
Și mă ard întreaga noapte
Cu miros de mere coapte.

Sânii tăi cu iz de mere
Mă invită la plăcere
Trupul tău ca o vioară
Are gust de scorțișoară

Sânii tăi frumoși de muză
Nopțile îmi stau pe buză
Ca nectarul dintr-un vis
Te iubesc și interzis

🤣🤣🤣🤣

Brenda spunea...

DLE. H, pe vremea când guverna DL NĂSTASE, LA SFÂRȘITUL FIECARUI TRINESTRO SE INDRXA PENSIILE SI CIVILE SI MILITARE, ADICA LE ANILIAE CU INFLAȚIA, SI DE MUKTE ORI IN SEOTBRIE A ACELUIADI AN MAJORA IENSIILE CIVILE.Deci dece atunci se putea și acum nu,?

Brenda spunea...

Repet Năstase indexa pensiile trimestrial și le majoră toamna

Mihai spunea...

@ Leon
O fi el pamantul lung si lat si peste tot ca la Măciuca plat insa mai exista un adevar care trebuie recunoscut pe toata orbita capitalei Olteniei.
Dacă dati si voi ceva curent electric in sistem ,noi dăm izvoarele raurilor care alimenteaza lacurile de acumulare. Fără izvoare faceti curent doar cu geamurile si ușile deschise.

Leo spunea...

@Flavius,
Budăi la UE , încearcă să scoată pensiile militare din cei 9,4% și nu cum ai înțeles tălică ca să le scoată din PNRR. JALONUL 215 este altceva decât ceea ce încercă Budăi cu acțiunea lui.
Ceea ce încercă a face Budăi cu asta , este un INDICIU clar că se optează pt. o nouă lege a pensiilor militare și nu pe includerea lor în Legea de pensii pe contributivitate.
SUS SĂ AVEM INIMILE !
SĂ AVEM PUȚINTICĂ RĂBDARE !

Leon spunea...

@Avia, ce bine ca ma luminasi!
De abia acum aflai si eu ca Dunarea, Lotru, si Argesul izvorăsc din Ardeal !
Meriti o..Caisata..:)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, ti-am inteles opinia si cred ca si camarazii ca brazii acum stiu despre ce este vorba! Sus vela mare sa fie lovite mafiile clocare!
@Cezare, hai, du-te cu vantul si nu te mai da mare, țuguiat si moale ca ,,dansul,'' fatat cu ochii mijiti in carare, si nu confunda ciubucul electoral, pe care-l practicam ca jurnalist la ziar, pentru un ban, cu crezul meu profund de stanga, votandu-i cu inima si cu mana sa le iau la cei de dreapta toata spuma, si tu nu mai judeca doar cu branza de la oi sa te dai tare si vioi printre noi! Te asteptam la colt sa-ti dau replica, stiind ca vei manca neaparat despre mine ceva! Nu te mai fa de bacanie, lovind cu dusmanie si siretenie in orice opinie, caci cu mine nu-ti tine ca la ciobanie, badie!

Brenda spunea...

Se pare că dlLEO știe ceva ,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Felicitari pentru versuri, @Avianic! Imi plac!

Huhu Rezea spunea...

@Călin
Am văzut că încă se mai face confuzie între actualizarea bazei de stabilire a pensiei militare reglementată de art. 28 și actualizarea bazei de recalculare a pensiei militare reglementată de art. 109 și 110.
Actualizarea de la Art. 28 se aplică permanent, ori de câte ori se stabilește o nouă pensie militară, respectând metodologia de întocmire a dosarului de pensie... conf Ordinului M 24/2016, pe când actualizările de la articolele 109 și 110 s-au aplicat doar o singură dată, când pensiile militarilor, calculate contributiv, au fost recalculate din nou în pensii militare, respectând metodologia de recalculare potrivit Ordinului M 25/2016.

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Da, DiLeo🤣 are surse bune prin Drumul Taberei.
Vorbeai și de indexările din anii 2000-2005.
Ferescă-ne Cel de sus de asemenea indexări. Inflația era de 30-50%. Năstase a readus-o la valori cu o cifră.

Nemo spunea...

Ieri pe RTV s-a anunțat ca la Bruxelles s-a hotărât ca pensiile militare sa nu intre în legea privind legea generala a pensiilor.

VIOREL spunea...

Lunga dezbatere despre legalitatea actualizării seamănă cu una străveche despre sexul îngerilor,tălmăcim și răstălmăcim de ani de zile, de-a surda,niște legi fără valoare pentru decidenți fără să primim mai mult decât înjurăturile poporului. Dacă domnii șefi ai structurilor asociative ar fi vrut ceva pentru toți, și nu numai pentru anumite grade și termene de ieșire,poate nu s-ar fi ratat anumite ocazii, altfel spus dacă nu e pentru noi să nu fie la nimeni.
Soluția de a se face ceva pentru pensionarii militari, o spun din nou, este afilierea la structurile sindicale ale poliției. Ei au mai mult simț al solidarității, camaraderiei și cred că și posibilități de presiune.
A trecut neobservat un mare succes pentru România și oștirea ei. Nimeni nu evocă succesul livrării celui de-al cincilea pachet de ajutor militar donat lui Zelenski. Suntem plini de mândrie că ne-a lăudat,felicitat, medaliat, suntem în fruncea lumii. Am comandat furnizorilor al șaselea pachet,de un miliard mai verde ca energia europeană, doar domnul Ifrim găsește cuvintele potrivite pentru cât vom fi de țanțoși că ne va zâmbi pontifex maximus al lumii.Obrazul subțire cu cheltuială se ține, ȘI VOI VREȚI ACTUALIZARE SAU INDEXARE, CÂND OBȚINEM ASEMENEA TROFEE?

Huhu Rezea spunea...

Nu tot ce spune RtV este și real sau nu se înțelege ce a vrut să spună RTV.
Alții au înțeles că se dorește ca pensiile militare să nu fie incluse în plafonul de 9,4%. Tot ce este posibil, dar asta nu înseamnă că aceste pensii nu vor trece prin raționalizarea PNRR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Bravo pentru rationament, @Onorabile!
@Viorel, nu te contrazic! Realitatea te sustine! Asa-i!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cred ca Budai a gafat anuntand anticipat o masura sociala, evident ca electorala, dand apa la moara boaitelor liberale care, cu tonuri vocale si in prima faza au tocat PSD ca pe varza, caci tot in prima faza s-au opus masurii destul de confuză si ciufută sa se majoreze pensiile cu 10%, fara a-i consulta pe Caciu, Ciucă dar si un consiliu de guvernare asupra sumelor forfetare... Vazand apoi liberalii ca au cazut in proria lor capcana, criticand masura electorala si sociala afisata, cerand matrasirea pentru idei a lui Budăi, suparand romanii ca se opun acestei cresteri, asa ca l-au bagat la inaintare pe creierul gruparii liberale, Rares Bogdan, in speranta ca acest bolovan sa repare iesirile lor intempensive si agresive, care erau privite de electorat ca ostile si corosive si impotriva ideilor de majorare a pensiilor... Foarte hiclean acest rujat impaiat si amploaiat, a plusat cu ideea repararii a ceea ce liberalii au stricat in fata unui electorat infuriat si suparat si a anuntat ca PSD da prea putin 10%, asa ca romanii sunt saraci si merita cel putin 16%, astfel rasturnand calimera hârța-pârța si reparand situatia si căruța! Ce zic acum poporenii, cand au vazut ca liberalii le plang de mila ca milogarii si le umfla la pensii banii? Pai, ce sa zica, si cam au dreptate, ca PSD le promite de toate cate se poate cu luni de zile anticipate, dar numai din gura zic multe si nevrute, insa in practica sunt mestesugari la derute cu amanari la pastele cailor, cum au mai facut-o anterior cu Legea 153 dintr-un condei caci, pana a fost realizata si aplicata de Olguta cea sireata, trecea sezon dupa sezon si trombon dupa trombon si legea nu se mai termina, nu se mai dezbatea si nu se mai aproba, pana le-au cazut dracului sandramaua cu guvernarea, si nici azi problema nu-i rezolvata, pentru ca aplicarea in totalitate mereu a fost amanata, si asta ar fi numai una dintre toate promisiunile cu amanarile, asa ca romanii au cam inceput sa le injure apucaturile si sireteniile, si mare lucru cu gestul liberalilor de majorare cu oferta cea mai mare sa nu le fure pesedistilor o masa mare de potențe electorale, caci unde e minte putina si zgarciogareala la slanina, atunci pierzi pe propria ta mână, dar si de prea multa minciună!

Burebista spunea...

Leon,... Procentul necesar pentru a se ajunge la acel 40%,este de 11,65%....
Fa un mic calcul..

sosaro spunea...

Testul celor trei site.
• Prima sită este adevărul. Ai verificat dacă ceea ce vrei să spui este adevărat? Răspuns: Nu... ai auzit despre asta... Deci nu știi dacă e adevărat
• A doua sită este cea a bunătății. Este ceva bun ce vrei să spui ? Răspuns:Nu, vrei să spui lucruri rele și nici măcar nu ești sigur că sunt adevărate.
• A treia sită este sita utilitară. Este util ca eu să știu ceea ce vrei să spui. Răspuns: Nu, nu este util .
CONCLUZIE : ceea ce voiai să spui nu este nici adevărat, nici bun, nici util;
de ce ai vrut să spui?

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
GO spunea...

@ Viorel. Ai prezentat maxim 1 la mie din soluția corecta a rezolvării problematicii pensiilor militarilor. De ce numai 1 la mie? Pentru ca nu este nici pe departe suficient ca doar militarii pensionați sa se poată afilia la sindicate! Solutia corecta este ca militarilor activi in primul rând, sa li se respecte dreptul garantat de Constitutie, de a se afilia la Sindicate!

Constituția României: “ARTICOLUL 40
(1) Cetăţenii se pot asocia liber în (…) sindicate”. Nicăieri in Constitutie nu apare vreo excepție pentru militari care sa le interzică afilierea la sindicate.

Unii militari susțin in fals ca prin lege se pot impune prevederi contrare Constituției! Este complet fals! In baza Art. 53 (1), niciun drept din cele garantate de Constitutie - inclusiv dreptul de afiliere sindicala, nu poate fi desființat prin lege, pentru nicio categorie de cetățeni. Poate fi eventual restrâns, dar nu poate fi desființat complet. Iar restrângerea nu trebuie sa producă discriminare între cetățeni!

Iar in România, statutul cadrelor militare, statutul SGP, dar și legea dialogului social, interzic cu desăvârșire exercitarea de către militari a dreptului la afiliere sindicala, garantat și militarilor de Art. 40 Constitutie. Militarii mai sunt in aceeași situație privind și alte drepturi care le sunt garantate de Constitutie!

SOLUȚIA? Este una singura in condițiile in care
organismele politice,instituțiile statului ale statului, dar și justiția, ignora încălcarea evidentă a Constituției privind drepturile garantate militarilor! Solutia este ca armata sa își îndeplinească obligația izvorâta din Art. 118 (1) Constitutie, respectiv de garantare a … democrației constituționale. Acest fapt presupune ca oricare militar de la soldat la general, sa IGNORE orice prevedere de lege care încalcă militarilor drepturile ce le sunt garantate de Constitutie! Iar dacă se opune vreun organism politic, vreo instituție sau justiția, atunci armata are obligația sa impună respectarea drepturilor garantate de Constitutie și militarilor, INCLUSIV ÎN FORȚĂ!

Orice alta abordare, înseamnă prostituare a Constituției și a drepturilor garantate de Constitutie și militarilor!

Aici este cheia! In condițiile date, armata nu mai are alternativa decât sa se ridice
din genunchi și sa își exercite in forța drepturile garantate de Constitutie - dar interzise in mod abuziv și cu rea intenție prin legi interne. Abia atunci organismele politice, institutiile și justiția vor percuta la cerințelor militarilor privind pensiile și salarizarea! Rugându-i dacă vor s-o lase puțin mai moale cu drepturile constituționale, primind in schimb salarii si pensii rezonabile!

Leon spunea...

Bure, cand o vedea Batistuta ca pensiile civile ar trebui sa creasca NUMAI cu 11.9%(in loc de 16%) diferenta pana la 40% promisa de PSD in L.127/2019, o sa-si dea demisia din Parlamentul European si vine in locul lui Budai si Caciu( doi in unu)...!! (1775/1586).

Huhu Rezea spunea...

@GOlescule
Ti-am mai spus că nu ești în măsură și nici nu ai pregătirea necesară să emiți aici interpretări juridice de natură constituțională. Predispoziția ta spre dictatura militară este bine cunoscută încă de când transformasei, pe blogul personal, categoria disponibilizaților într-o elită militară.
Constituția deleagă Legiuitorului dreptul de a reglementa limitele exercitării drepturilor cetățenești pentru militari.
Constituția dă dreptul forțelor armate să garanteze democrația constituțională, dar în numele poporului... nu în interesul lor. Crezi că moare poporul de grija ta că militarii nu se pot organiza în sindicate?

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Iti apreciez stilul securistic, dar in cazul de fata nu mai este de interpretat absolut nimic. Este vorba de simple citire. Titlul II Constitutie enumara drepturile GARANTATE de Constitutie.

In calitate de militar, citesti Constitutia si iti exrciti dreptul constitutional despre care scrie ca este GARANTAT! Tupeul NU este in acest caz de a-ti exercita dreptul constitutional GARANTAT, ci de a-l obsructiona.

Regret, dar aceasta este solutia. Orice alta interpretare si atitudine CONTRARA, este politie politica, intimidare privind exercitatea drepturilor garantate de Constitutie si dictatura politica.

In rest, daca cei ca tine nu ati inteles acest lucru elementar, daca va place statut de negri in apartheid comparativ cu albii, ati trait degeaba pe pamant. Si din cauza celor ca voi, s-a ajuns ca militarii sa fie considerati specie inferioara altor categorii de cetateni.

La modul personal, as da afara din armata, politie etc. - pe oricare angajat care opteaza sa execute obligatii stabilite prin legi care ii incalca drepturile garantate de Constitutie!

GO spunea...

„Pentru militari, Legiuitorul trebuie să se gândească foarte bine dacă nu este justificat să aibă pensii, indemnizaţii”, a declarat preşedintele CCR, Marian Enache, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, informează Mediafax.

https://www.mediafax.ro/politic/marian-enache-presedintele-ccr-in-afara-de-magistrati-pentru-restul-pensiilor-speciale-o-decizie-a-ccr-trebuie-sa-fie-si-adecvata-realitatilor-socio-economice-21133903

Alexcta spunea...

CPS/MAI vs Curtea de Conturi, recurs la ICCJ pe data de 12.09.2023 în dosarul 7095/2/2020. Dosar înregistrat la data de 19.04.2022.

Am scris bine: 12.09.2023!

GO spunea...

Am dat link! Dupa cum era de asteptat, dintre toate pensiile speciale, CCR le salveaza doar pe ale magistratilor. Iar pe celelalte pensii speciale - inclusiv pe ale militarilor, le lasa la mila politicului.

Dar, privind pensiile militarilor, presedintele CCR face o recomandarea voalata - dar destul de explicita, ca nu cumva politicul sa faca vreo prostie si sa desfiinteze pensiile militare. Pentru ca politicul se va arde.

Cum interpretez eu? Cam de 3-4-5 ani, CCR are pe rol si tine in sertare, un numar de cateva dosare de senzatie - poate cateva zeci, inaintate fie prin Av. Poporului, fie prin instantele de judecate. Prin care, militarii - atentie inclusiv vreo 3-4 militari activi, DENUNTA incalcarea flagranta a Constitutiei Romaniei (prin statulul cadrelor militare si prin alte legi) privind exercitarea de catre militari a drepturilor de apartenenta sindicala, de greva, de exercitare libera a oricarei activitati economice si la munca neingradita (firma), la libera exprimare etc.

Atentie! CCR nu s-a pronuntat nici macar intr-unul din aceste dosare. De ce? Este evident de ce? Pentru ca CCR ar arunca in aer nu doar intreaga clasa politica, privind interdictiile neconstitutionale impuse militarilor, prin legi interne. Dar mai ales intregul sistem de aparare, securitate etc. si care la acest moment functioneaza din plin, pe baza unor interdictii neconstitutionale impuse prin legi, militarilor etc.

Judecatorii CCR lasa astfel politicul sa daca sa explodeze bomba sau nu. O eliminare a pensiilor speciale pentru militari de catre politic, va obliga CCR sa scoata dosarele militarilor de la naftalina si sa se pronunte. Asupra faptului ca interdictiile impuse actualmente prin lege militarilor (a dreptului la sindicat, greva, firma, libera exprimare etc.) - sunt neconstitutionale. Element care ar detona clasa politica in profunzimea ei. Deoarece dupa multe zeci de ani, armata ar putea sa isi exercite drepturi care NU convine a fi exercitate, niciunui partid politic. Situatie care ar costa infinit mai mult decat acordarea unor pensii militare.

In acest context, presupunerea mea este ca partidele informate si care sunt cele mari, NU vor cadea in galeata, prin desfiintarea pensiilor militare. Eventual, poate doar USR sa cada in capcana.

In eventualitatea totusi ca PSD si PNL vor decide desfiintarea pensiilor militare, se va aprinde o bomba din directia CCR privind drepturile interzise in mod abuziv militarilor, incat consecintele vor fi imposibil de gestionat de catr ericine va fi la putere. O armata care sa intre in greva si sa protesteze in strada, pune pe butuci orice regim politic, indiferent care ar fi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, atata timp cat sindicatele NU sunt constituite si organizate de persoane cu buzunarele goale si sarmane, fiind numiti la conducere numai năimiti si ghiftuiti nesimțiti, fara grija de maine pentru o paine, aceste sindicate devin niste regii de manipulare pentru clasele sociale avare, cu scopuri electorale in favoarea indestulatilor, mafiilor si politicienilor, caci si in fruntea sindicatelor militarlor se afla numai gusteroi gușați cu pensii de cocoșați imbuibați, si ce sa ceara geolgăii aștia pentru cei leșânați si dihăinați cand ei sunt indestulati? Pai, ma uitam si la PLx 199 ca e acolo un spor de 1 virgula si ceva la sută din care eu as lua o vulă si doua oua, ca am iesit la pensie in 2014 si toti astia o să ia o ștoaie rupta-n două, si nu-s trecuti invalidantii cu pensiile cele mai schiloade sa li se acorde si lor niste avantaje, ba chiar acolo fiind penalizati cu cate 1% pentru fiecare an fara munca, de parca invaliditatile suferite ar fi fost niste sabotaje dorite, năimiții sindicalisti daogariști luptand ca niste egoisti doar ei sa se capete cu avantaje separate, restul ,,pulimii'' fiind dat deoparte si invalizii lasati fara nici un fel de avantaje sau dreptate. @GO ar trebui sa fie rece fata de aceste sindicate, care sunt doar pentru nedreptate, cu saracii si invalidantii fara drepturi si dati deoparte! SINDICATELE, IN ROMANISTAN, SUNT SI REPREZINTĂ NUMAI FAMIGLIILE CU MAFIILE SI GORILELE! Cand vor disparea aceste sindicate etatizate si slugi de casa partidelor mafiote, abia atunci ni se va face cu adevarat si noua, saracilor, putintica dreptate!

VICTOR spunea...

Noul președinte al CCR dă undă verde tăierii pensiilor speciale: magistrații, singura excepție

Noul președinte al Curții Constituționale, Marian Enache, susține că statul are obligația de a judeca pensiile speciale în raport cu realitățile socio-economice. El a precizat că se pot adapta acestor ”realități” toate pensiile speciale, mai puțin cele ale magistraților.
„Pentru restul pensiilor speciale, o decizie a CCR trebuie să fie şi adecvată. Voi urmări ca deciziile CCR să fie adecvate şi realităţilor socio – economice, fără a încălca prevederile constituţionale şi legile. În general, trebuie să avem decizii echilibrate şi cu măsură. La militari, lucrurile trebuie chibzuite. Şi la adoptarea legilor şi la pronunţarea deciziilor. Pentru militari, Legiuitorul trebuie să se gândească foarte bine dacă nu este justificat să aibă pensii, indemnizaţii”, a declarat preşedintele CCR, Marian Enache, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, informează Mediafax.

Ady32 spunea...

https://www.stiripesurse.ro/noul-presedinte-al-ccr-da-unda-verde-taierii-pensiilor-speciale-magistratii-singura-exceptie_2540175.html

Stelian P. spunea...

@Olescu
"ARTICOLUL 53 (tot din Constitutie)
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav".

(2) Condiţiile privind îndeplinirea îndatoririlor militare se stabilesc prin lege organică.

LEGE, intelegi?

Viorel spunea...

GO și Cornel. Viorel este Viorel cu cățelul Rex iar VIOREL este un alt VIOREL.

Paul Puiu spunea...

Daca consideri ca pensiile speciale trebuie taiate, atunci daca esti obiectiv trebuie sa le inclusivi pe toate fara nicio exceptie!!! In cazul in care cu rea-credința te pronunți ca pensiile magistratilor sa nu fie taiate, in conditiile in care si tu esti beneficiar al acestei categorii de pensie, mai bine te abții, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege sau mai special decat ceilalti cetateni si ca nu săvârșești infracțiunea de conflict de interese!!!! Nu numai magistratilor le sunt garantate de constitutie drepturile pentru pensie, ci tuturor cetatenilor României!!! Daca era Vlad Țepeș președintele României, magistratii erau primii trasi in teapa!!!! Interpretarea noului presedinte CCR este subiectiva si tendențioasă si de natura penala!!!

Calinmihaib12 spunea...

G0:
.."partidele mici" (AUR și USR..)), și eventual altele asemenea care vor mai întra în parlament..!).."nu vor întra în găleată..,intrând în capcană"..,ca să va citez, sau vor întra..LA COMANDA
..:părinților I și II..",..!
Încă nu ați înțeles că a trecut de mult vremea..,ca mulți de aici, dintre "comentatori".., să se prefacă (?)..că nu înțeleg.."simplitatea" FENOMENULUI SOCIO-POLITIC românesc=de 33 de ani și să nu priceapă că,așa cum am mai scris
, ROLUL SECUNDAR al.."grupuscurilor politice mici" în..SCENARIUL" scris înainte de '89,.. în ROMÂNIA..,(?!), e acela care "e la vedere" și se petrece sub ochii tuturor:DE A FI.."ACOPERIREA PERFECTĂ" a CELOR..care au "ROLUL PRINCIPAL"..= DISTRUGĂTOR..= deținut de "PĂRINȚII I-II, nemulțumindu-i pe.. "MAJORITATEA"..și distrugând un curs firesc,natural = de creștere și dezvol tare a țării, curs început în a 2-a 1/2 a secolului XIX, continuat în secolul XX, ÎNTRERUPT în =1945, RELUAT în, MARE ATENȚIE: scurta perioadă: 1958-1971(!)..și continuând..până în PREZENT(!)
Cu alte cuvinte,revenind "la cestiune ", așa cum am scris, ROLUL "găștilor politice mici", dar din păcate, si al "părinților I-II" și al afinilor lor, este cel amintit mai sus: DISTRUCTIV.. și, după cum se vede,mai nou,din PROPA GANDA SĂLBATICĂ în toată mass-media.., "scoaterea" din..mintea românilor, a ideei (..numai..?) de apartenență a ROMÂNIEI la UE si NATO.., și eventual, "afilierea"..la ce..??..(����☠)..!
TOT ce s-a petrecut și "se petrece"
(sic!)..explică..EFECTELE..produse..și asupra "problematicii.." noastre, a militarilor români..!

magda spunea...

Enache dixit... plictixit „Pentru militari, Legiuitorul trebuie să se gândească foarte bine dacă nu este justificat să aibă pensii, indemnizaţii”....cu alte cuvinte a vrut sa spuna asa : ba ganditi-va de 7 ori inainte sa taiati o data. Iar ei ce credeti ca au inteles deja...decat sa aiba o greva a tanchistilor,infanteristilor etc( bai ce naspa suna...am fi de rasul nu al Europei..) vor lasa lucrurile in mare la fel cum sunt acum. De glasul ostirii oricum nu le-a pasat niciodata, de al rezervei i-a durut undeva cam la fel...ACUM VOR INVOCA CONDITIILE GRELE PRIN CARE TRECE IOROPA. Prazgheneralul de 4 stele Michelin a tinut sa spuna ca prin oug recent adoptat nu a vrut altceva decat sa protejeze populatia prin reducerea nr.de kw compensati pt ca ...se facea risipa. Adica ce a vrut sa zica primul (monstru) ministru : bai voi risipeati iarna energia pe caldura? Hai ca jocul s-a terminat,un bec poate doua( si nici alea sa arda toata ziulica) de frigider nu aveti nevoie ca e frig afara,de televizor nici atat pt oricum numai minciuni auzi...ce mai Mos Craciun a devenit Mos Ciuciuca.Apropos marite gheneral...activi si rezervistii inca mai fac parte din poporul roman,care cred ca nu se identifica cu camarilla matale...Nota bene/

GO spunea...

@ Stelian P. Ti-a fost jena sa citesti si art. 53 (2)? Sau esti cumva analfabet functional? In primul rand ca nu faci diferenta intre interdictie si restrangere. INTERZIS inseaman de exemplu, ca NU ai voie sa iesi deloc pe strada. Iar RESTRANGERE inseamna de exemplu, ca NU ai voie sa iesi pe strada intre orele 21.00-06.00. In primul caz, ti s-a interzis total dreptul de a iesi pe strada. In al 2-lea caz, doar ti s-a restrans acel drept. Constitutia Romaniei NU permite INTERDICTIA totala a niciunui drept dintre cele GARANTATE de Constitutie la Titlul II. Cu alte cuvinte militarilor NU le poate fi interzis TOTAL, dreptul la sindicat, ci doar eventual sa fie conditionat.

Cat priveste, RESTRANGEREA. Ia citeste TU ART. 53 (2) din Constitutie. "Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii".

CE INSEAMNA CA O MASURA DE RESTRANGERE NU TREBUE SA ADUCA ATINGERE EXISTENTEI DREPTULUI? DREPTUL LA SINDICAT ESTE GARANTAT DE ART. 40 CONSTITUTIE. Asadar, daca tu il restrangi pana la desfiintare, ai incalcat Constitutia care nu iti permite sa il desfiintezi. Il restrangi cat vrei, dar in asa fel incat sa mai lasi putin din el. TU ce ai mai lasat militarilor din dreptul la sindicat? Nimic, este? Adica incalci Constitutia. Pe de alta parte, tot art. (2) zice negru pe alb, ca daca RESTRANGI un drept, sa NU o faci DISCRIMINATORIU. Adica, ori restrangi dreptul la sindicat TUTUROR, ori nici militarilor.

Exact la fel este si in cazul celorlalte drepturi INTERZISE PRIN LEGI INTERNE MILITARILOR, DAR GARANTATE DE CONSTITUTIE SI MILITARILOR!

Treziti-va si alfabetizati-va, ca din cauza unor astfel de obtuzitati, au militarii statut de negri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, sa pui dupa nume o liniuță să stiu ca esti taticul lui Lăbuță Biluță! (Urmeaza un sir de inimioare pentru cățelul din dotare!)

Huhu Rezea spunea...

Lăsați discuțiile despre sindicate pe acest topic. Aveți topice speciale pentru astfele de comentarii.

Calinmihaib12 spunea...

P.S.:
Care e problema cu primele 2 emoticoa ne CENZURATE? din comentariul anterior (05.09.a.c./13:11')..?
="(�� �� ☠)..!"= recenzurate în timp ce scriu pe telefon{⁉️} = (🥶😈☠)..!(14:16').

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca manglistratii sunt OZN-isti si extraterestrii, imuni si plini de mofturi mai ceva decat ministrii si diplomații, atunci sa fie imbarcati pe o naveta spatiala si trimisi pe o directie astrala, daca la cat stau ei de pomana le consumam oxigenul de trantoreala, si la cat si cum judeca ei dosare, sa castige numai mafiile clocare si categoriile infractionale, eu nu le-as da nici de-o pereche de sandale romane si doar cat sa nu crape de hoame!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din: "TOPIC" și
"HuhuRezea spunea..." :

CITAT 1. " Art.28

(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcția de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/ polițist/funcționar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie.."

CITAT 2.:
"HuhuRezea spunea..."

"@Călin
Am văzut că încă se mai face confuzie între actualizarea bazei de stabilire a pensiei militare reglementată de art. 28 și actualizarea bazei de recalculare a pensiei militare reglementată de art. 109 și 110.
Actualizarea de la Art. 28 se aplică permanent, ori de câte ori se stabilește o nouă pensie militară, respectând metodologia de întocmire a dosarului de pensie... conf Ordinului M 24/2016, pe când actualizările de la articolele 109 și 110❓ s-au aplicat doar o singură dată❓, când pensiile militarilor, calculate contributiv, au fost recalculate din nou în pensii militare, respectând metodologia de recalculare potrivit Ordinului M 25/2016. "
Încheiate CITATELE

"4 septembrie 2022, 18:25 "

HUHU:
.."se face confuzie"..([adică eu confund.."1." actualizarea bazei de calcul din art.28 (=adică actualizarea
ELEMENTELOR SALARIALE ale SOLDELOR LUNARE BRUTE-Bz.de CALCUL din cele 6 luni= la stabilirea pensiei), cu: "2"actualizarea acelorași elemente salariale..ca la.."1" în procedurile
succesive de RECALCULARE și apoi ACTUALIZARE a pensiilor], proceduri despre care spui că sunt.."unice" (?)= adică..S-AU APLICAT..O SINGURĂ DATĂ !;
Da, dar sensul L.223 ORIGINARE..,(și chiar modificată în parte), NU LIMITA NUMĂRUL recaculărilor și actualizărilo r, ele putându-se repeta ori de câte ori realitatea socio-economică și poli tică impunea..!

⚠️=O ÎNTREBARE PREALABILĂ:.Care a fost scopul..RECALCULĂRII din 01.01.2016..?

Eu nu confund cele 2 "actualizări"..!
În per.2016-2018 mi s-a "RECALCULAT"(?) și apoi "ACTUALIZAT"(?) pensia STABILITĂ în baza L.164/2001, "tăiată" în baza OUG.1/2011=L.165/2011, apoi REPUSĂ în plată (pe L.241/2013) PENSIA stabilită în 2004..și plătită până în 31.12.2015..!
Am pus ghilimele la proceduri pt.că ..au fost..MUNCIUNI "CRASE" (=FALS PU BLIC (.!),aplicate la o BAZĂ DE CALCUL din cela 6 luni din 10/2004= "ACTUALI ZATĂ" în 2006 ,cf.OG.56/2006, și apoi, în 2016 =acea BAZA DE CALCUL, în loc să fie "actualizată"..măcar la nivelul plătit începând cu 12/2006 (!),A FOST
"TĂIATĂ"= adică EFECTIV = DEZ-ACTUALI ZATĂ (!)= CONTRAR L.223/2015..! (e vorba de ACTUALIZĂRILE = ELEMENTELOR SALARIALE din structura SLB-Bz.C..!, conform DEFINIȚIEI procedurii..!).

anonim spunea...

Eu din spusele lui "musiu Enache" am inteles ca toate pensiile(inclusiv speciale) "trebuie adaptate realitatilor SOCIAL-ECONOMICE" cu exceptia magistratilor
Mai pe romaneste: societatile evolueaza si se adapteaza pe planeta asta cu exceptia magistratilor ale caror pensii raman "neadaptate"(ca asa vor ei) Probabil ca musiu Enache nu stie ca si dinozaurii au disparut tot din cauza asta....din lipsa posibilitatii de adaptare ,din bineinteles alte cauze.Aici in domeniul cuantumului pensiei "lipsa adaptarii" le cade "manusa" la momentul actual. Pe viitor s-ar putea sa le fie cam nashpa.E nasol sa stii ca te uraste o natiune intreaga datorita unor privilegii de multe ori nemeritate,e nasol sa iesi din casa pana chiar si la piata.Probabil ca de asta vor "protectie fizica" si la pensie.Incearca sa se asigure din toate partile ....Nu le va folosi la nimic,in momentul in care "protectorul" se va uita in alta parte
Deci am retinut ca toata natiunea trebuie sa se adapteze acestor realitati social- economice.Ei nu!!...hmmm!!??
Chestie de "adaptare"...:)

Huhu Rezea spunea...

Calin
Nu am zis că d-ta faci această confuzie, dar un cititor a adus pe acest blog opinii de pe alt site potrivit cărora actualizarea la data stabilirii dreptului de pensie militară ar fi devenit ilegală dacă oug 59/2017 a eliminat actualizarea pensiilor aflate în plată. Mai mult, susțunea că și Ordinul M25/2016 ar fi fost abrogat tacit dacă a fost eliminată actualizarea.
Or, actualizarea potrivit art. 28 este în continuare aplicabilă, după cum se vede din documentul întocmit la Penitenciare, iar actualizarea la recalculare și-a făcut efectul, altă recalculare putând avea loc doar dacă de modifică algoritmul de calcul al pensiilor militare.

anonim spunea...

...si e vechi de un an jumatate.S-a mai adaugat de atunci

Judecătorii români, printre cele mai mari salarii din UE | CSM cere majorări salariale de 25%
https://romania.europalibera.org/a/31196402.html

Leo spunea...

Au trecut 3 luni de când Casa de pensii a MFA nu mai are director și nu sunt semne că intră în colaps fără croitoreasă. Eu i-aș da afară și pe plutonierul de companie pus șef juridic acolo și pe încă unul din cei doi adjuncți. Să rămână numai unul pe SINECURĂ , nu patru .
Iar Casa de pensii a MFA , va funcționa la fel și fără 3 SINECURIȘTI.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:din "HuhuRezea spunea..":

"Calin
Nu am zis că d-ta faci această confuzie, dar un cititor a adus pe acest blog opinii de pe alt site potrivit cărora actualizarea la data stabilirii dreptului de pensie militară ar fi devenit ilegală dacă oug 59/2017 a eliminat actualizarea pensiilor aflate în plată. Mai mult, susțunea că și Ordinul M25/2016 ar fi fost abrogat tacit dacă a fost eliminată actualizarea.
Or, actualizarea potrivit art. 28 este în continuare aplicabilă, după cum se vede din documentul întocmit la Penitenciare, iar actualizarea la recalculare și-a făcut efectul, altă recalculare putând avea loc doar dacă de modifică algoritmul de calcul al pensiilor militare. "

"5 septembrie 2022, 16:04",
Încheiat CITATUL ,

HUHU:
1. OK.!
2.Ordinul COMUN: (31)/M.25/(999/..) nu
a fost abrogat..!; mai mult chiar:
TABELUL anexă din acest ordin a fost
inclus în ORDINUL nr.:M.24/2016,în
Anexa 4:"FIȘA DE PENSIE, la pct."7",
referitor la întocmirea DOSARULUI DE PENSIE..,tabel care apare și în Nota de calcul din DECIZIILE DE STAB./REC. /ACT. a PENSIEI..!