Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 07, 2022

Ei sunt rezerviștii pe care îi va consulta domnul ministru Dîncu, într-un nou organism... numit CSC

85 comments

 Pe 7 februarie 2022 era publicat în MO un Regulament de funcționare a unui Consiliu de sprijin și consultare a personalului în rezervă și retragere, document pe care l-am publicat AICI(găsiți acolo și lista asociațiunilor de utilitate publică din MApN).  LADPM-ul domnului Gropan nu a obținut statutul de asociaie de utilitate publică?

A trecut așa de mult timp de atunci că am și uitat de el. Nu e o idee nouă.  De la ministrul Dobrițoiu aproape toți miniștri au creat un asemenea organism, cu denumire   diversă, dar la fel de ineficiente. Acest CSC era să subcombeze prin remanierea ministrului.

Aflăm de pe pagina Fb a domnului Dîncu că tocmai astăzi, 07 sept. 2022, după 8 luni de la crearea cadrului de reglementare, a fost prima ședință a CSC-ului în care s-au discutat mai mult probleme organizatorice.

Să urăm succes acestui CSC!










85 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dl Jeneral cu cămeșoi mov este șăful acestui Alcov demiurgic si miștoc cu soroc la noroc, ad-hoc? Am o prietenie virtuală cu domnia sa, si candva ma asigura pe messinger si foarte sincer ca in curand se va face dreptate la pensiile meletare anșchilopate si de la actualizari tranchilizate, ca vor fi deblocate si substantial magiorate... Ehei, drajii mei, ca acest curand si rapid ca un vant peste pamant si ca un gand bolând se intampla suav si aievea, daca n-am uitat ușor poanta asta vaxa, cam acum peste cu mult un anișor, si nu ma costa nici macar cinci fofei sau pulei sa recunosc ca real sunt cam trei! Haideti, Dle Jeneral, fi-v-ar sanatatea si viața un infinit de minuni si implinit in trai prosper si ideal, ca doar nu-s de la mine din buzunar, dar a fost normal sa-mi starniti curiozitatile, asteptarile si interesele cu promisiunile, si in fapt sa mi se umple trastoaiele cu necazurile, saraciile si lipsurile! Poate aveti sansa sa va luati cu ocazia asta revansa si, nu uitati sfatul meu ce vi-l dau, ca orice comisie este constituita din spuma elitelor pentru ca toate problemele sa se rezolve incet, incetisor si ușor tooocmai la pastele cailor si, zău, să mor bogat în bani la fix 110 ani, cu tot ce mai bun planeta are si fara slăninoasa lumanare, intins pe saltea, daca n-o hi așa!

tudor spunea...

Un comandant (om deosebit) pe care l-am avut, avea o vorba care se potriveste de minune situatiei in care se afla sistemul pensiilor militare si pensionarii militari ai Armatei Romane. Ca de altfel toata Romania. Astfel, acest om zicea si poate si astazi ar zice in situatii ca aceasta " de ce sa ne facem ca nu stim". Ca asta facem noi militarii pensionari. Ne facem ca nu stim cine este in spatele manipularii care s-a facut cu pensiile noastre. In realitate, asa cum stim, dar ne afcem ca nu, intregul circ facut de Basescu, Boc, Seitan, Udrea, in 2010, 2011 cu "pensiile nesimtite" a fost pus la cale de elementele fostei securitati, aflata inca la putere si a avut drept scop cresterea pensiilor celor care au facut parte din trupele de securitate si din cadrul militiei comuniste. Cu 20 de ani stagiul de cotizare si cu spor de suta la suta, aceste categorii au ajuns la 15-20 si poate mai multe puncte de pensie. Si pentru ei mai bine de asa nu se poate.
In 2015 cand Ponta si "interesul national" Oprea, au vrut sa repare porcariile securiste facute in vremea lui Boc si au grabit adoptarea L 223/2015, o lege buna pentru pensionarii M.Ap.N, a luat foc Colectiv si securistii l-au trimis urgent pe Ciolos sa distruga legea si, sa nu ne facem ca nu stim, ca desi nu se putea proceda asa si Consiliul Legislativ si CCR si justitia si Presedintele si Parlamentul, desi pensionarii militari au sesizat aceasta faradelege, nimeni nu a avut curajul sa spuna stop si toti s-au facut ca nu stiu. Asa ca, pana cand securitatea de la conducerea Romaniei nu aproba modificarea actelor normative care reglementeaza pensiile celor pensionati din M. Ap N. si acordarea drepturilor cuvenite acestora, nu se va face nimic. Nimeni nu este mai presus de securitate in Romania. De ce sa ne facem ca nu stim, vorba domnului colonel.

Leo spunea...

Este oleacă de MIMĂ.

Huhu Rezea spunea...

@tudor

"De ce să ne facem că nu știm" că sunt pensionari militari care nu înțeleg ce și de la cine li se întâmplă?
După umila d-tale opinie, la conducerea direcțiilor de finanțe și juridice din MApN erau niște securiști ai dracu' care au clocit proiectul de modificare a L 223/2015 și l-au dus cu poșta militară pe masa Guvernului Ciolos, pentru ca madam Dragu, ministra Finanțelor, să-l intercaleze tocmai în art. 40 al OUG 57/2015. Vezi că te dau în judecată Jianu, Maciu, Sârbu et comp că i-ai făcut securiști.
Ce ți-au făcut jandarii și miliționerii?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si, fiind instalata Cina de taină, intr-o atmosfera faină la o masă lacto vegetariană cu bârdace pantecoase de busuioacă si macre la grătar pe spranceană, cu apostolii meseni insirati frumos, fara participarea Secretarului General, Iisus Hristos, lucrările de asimilare a bucatelor culinare, rezultate din alimentele bazate din Legea pensiilor militare, vor fi molfăite si clefetite, spre a hi mistuite intre protezele dentare ale moșmondiților care vor avea nevoie de urgente medicale din cauza indigestiilor gastro intestinale, aceasta Cină-agapă patronată de Sfîntul Așteaptă, cu apostoli destul de gurmanzi, dar blânzi, tremurânzi, livizi si timizi, intinzandu-se pe niste perioade mai lungi, seculare, dat fiind greutatea de asimilare si pana la cea de purjare, ne vor da satisfactiile asteptate pe sfânta dreptate doar in acele clipe minunate si neuitate cand, țepeni si intinsi cu demnitate pe spate, ne va conduce domnul Popa cu sapa si lopata unde-s pregatite crucea, groapa si placa sa ne puna definitiv clapa, ca la cate clape am luat pana acum de la aceste comisii si cine cele de taina, ultima o sa ne hie ca o haină sa ne tină de cald precum o izmană in ultima iarnă, dar si cea mai faină! Succesuri si o binecuvantare pastorală lucrarilor gastronimice ale Cinei de jmanglă in prea mare taină!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, o hi, bro, o piesa cu papusi de ventrilocie, maniPULAte cu sforicele inșoricate din a Corcoceniului si Victoriei palate, sa ne sature de toate cu un spectacol cu o masa festivă si deosebit de decorativă, faină si aidoma Cinei de taină, intr-o veselă atmosferă de mimă! O alta incercare de maniPULAre, sa nu ne plictisim de atata asteptare!

nr. 1 spunea...

Este f bine ca in sfarsit a inceput CSC sa functioneze. Era si timpul! Insa ca activitatea CSC sa nu devina mima ca in multe alte cazuri, in acest moment CSC trebuie *cu celeritate si deferenta* sa ii explice dlui ministru ca scrisoarea inaintata catre Parlament cuprinde mai multe erori regretabile printre care: - actualul cadru normativ respectiv L223/2015 cu modificarile si completarile ulterioare departe de a solutiona nemultumirile rezervistilor generate de legile anterioare L223/2015 , le-a sporit permanent si a umplut din nou salile Tribunalelor si Curtilor de Apel. Acest cadru normativ a facut ca la aceeasi situatie juridica unii sa aiba pensii de 3 ori mai mari decat similarii lor iesiti la pensie cu mai multi ani in urma. Cu privire la aceasta situatie dl ministru al Apararii s-a pronuntat in mai multe ocazii insa lucrurile in loc sa fie remediate s-au inrautatit permanent; -departe de a realiza un echilibru intre veniturile realizate de catre beneficiarii snaops si mentinerea unei ierarhii echitabile pe corpuri si categorii de personal si dupa trecerea in rezerva , actualul cadru normativ(L223/2015 abramburita si aburita de tot soiul de modificari si completari ) a condus la situatii greu de acceptat in care spre ex. soferul unui cdt de U sau MU , iesit la pensie dupa 2010 poate avea o pensie mult mai mare decat cel care a comandat U sau MU prin 2000! Si aceasta nu e totul: - cei din MApN au media pensiilor cea mai mica din tot sistemul SNAOPS cu toate ca au cele mai multe restrictii; -media pensiilor la subof din MApN este mult mai mica decat media pensiilor la subof. MI; -media pensiilor la ofiterii MApN este mult mai mica decat a of MI. Oare toate acestea constituie *un echilibru intre veniturile realizate din pensii de catre beneficiarii proveniti din institutiile SNAOPS* ? - in timp ce multi au pensii de 5 cifre , zeci de mii de pensionari militari care au contribuit din plin la fondul pentru pensia suplimentara (si au vechime militara mare) au confiscate pe nedrept aceste contributii urmare a unui algoritm de calcul al pensiilor militare defectuos ; -de parca nu era de ajuns,militarii cu vechime militara(de serviciu mare) au confiscate si contributiile la fondul de pensii civile .Nu cred ca de la Cuza Voda incoace s-au mai intamplat atatea nedreptati si inechitati !!!!!!!!!!Cunoaste oare dl ministru aceste aspecte reprobabile?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt corios cati reprezentanti solo sunt inșurubati acolo din partea subofiterilor, maistrilor si invalindantilor, intrucat vad ca sunt mai toti generali barosani sa-si apere interesele, fiind distrusi de saraciile si lipsurile in care se zbat, ca orice om sarac, in agonie, fi-ar sa fie!

CEZAR spunea...

@/Tudor..este intr-o eroare MAREEE...cu L-223 !nu mai detaliez ca-mi face greata !!
Aaaa se face ca nu stie si viseaza cu ochii deschisi ca va reveni..L-223

benji spunea...

Nimeni nu va reprezenta neterminaţi, varşovişti, subofţeri sau pensionaţi pe caz de boală. Sunt în joc nişte promisiuni de la MApN(se văd din nou comandanţi de armate fantomă), şi prezentarea la televiziuni pentru a recita comentarii stupide.

Huhu Rezea spunea...

Cine poate să-l identifice în CSC pe reprezentantul asociațiilor care nu sunt de utilitate publică?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, nu sunt eu Mafalda, dar am indentificat ca toată grămada generalissimă este pregatită si aptă pentru o mare si perpetuă MIMĂ, cat despre ofiterimea ,,inferioară,'' cu pensii de mare ocară, ca si maiștrii, subofițerii si invalidanții, categorie cunoscuta ca fiind ,,cei peste 68%,'' cu pensiile sub limită, sunt interzisi de la pomana porcului zburător, de ea beneficiind corpul elitelor, cu un picior deja ingroapa, si care tooot nu se mai satura, ca sa aiba ce duce cu ei pe lumea cealaltă, dă, Duamne, fereastră si-o bucată de ușă intreagă cu clopot in dangăn la țintirimul Ghencea militar cu răstignire pe targă!

MIȘU spunea...


..... bre nea,Tudore,matale ai rămas pornit pe securiști,de 32 de ani,de la așa zisa revoluție.
Ce ți a făcut bre securiștii?
Ți a tăiat pensia,nu ți dă pensie!
Ce ai?
De ce arăți cu degetul spre ei?! Și ei (cu excepții că și la m.ap.n.) au pensii că și militarii m.ap.n.
Ai rămas cu fixuri de la revolutie;
cine a tras în popor???
Mata răspunzi, SECURITATEA, de parcă la Sibiu securitatea a tras sute de mii de cartușe(știe Dragomir), și la Băneasa securiștii a tras în militarii armatei,nu militarii m.ap.n.a tras în securiști,aicea,știe generalul Rus,matrapazlâcurile)și la Ministerul Ap.N.securistii a tras în militarii m.ap.n. ,nu armată a tras în convoiul Brigăzii Antiteroriste(cazul Trosca). AICEA STIE decedatului Militaru,dedesubturile)
A trecut revoluția, bre:
Trezește-te!

Leo spunea...

T2 are noutăţi , dar nu ştiu de ce nu le publică şi aici.

Arfy spunea...

Nr.1, s-au întâlnit ca, să ce? Orice ar discuta rămâne caduc! A, beau o cafea, socializează etc! În februarie am afirmat că acest "comitet" este făcut ca să fie... Dar nu vor rezolva nimic. Nu politicul este împotriva rezolvării echitabile a pensiilor ci finanțele prin șeful lor Isărescu!

GO spunea...

Bun. Coreland diversele informatii, in final asteptam 2 legi:

- una noua pentru pensiile contributive;
- si alta tot noua pentru pensiile militare.

Presupunerea mea este ca prima se va adeveri. Iar a 2-a va ramane in coada de peste. Eventual va fi scoasa pe piata, sub forma cu aplicare din ... 2025 ceva in genul si cu niste termene de recalculare impinse spre 2030. Sau care va fi aplicata doar celor care se vor pensiona in viitor.

Pentru a marca respectarea PNRR privind "rationalizarea pensiilor speciale", o sa bage ceva acolo intr-o lege comuna sau ordonanta mai degraba, ca vor fi inghetate pensiile militare cu cuantum foarte mare, si cu asta basta. Cam cum a fost OUG 59/2017.

Militarii nu vor fi integrati in pensiile contributive, pt. ca acest fapt ar insemna o scadere consistenta a pensiilor celor activi care urmeaza sa se pensioneze. Si asta mai lipseste la nivelul de incadrare de numai 60,3%.

Este evident ca partidele PSD si PNL, nu vor sa scoata un cent in plus pentru plata actualelor pensii militare in plata. Unii ii acuzati pe "gulerati" de acest lucrul, gandindu-va la niste colonei sau generali de pe la CPS sau de la DFC ori DJ. Aiurea, nu guleratii decid astfel de chestiuni. Toate sunt decise de cohorta de consilieri de stat civili numiti politic, de la un partid sau altul. Ministerul apararii din 5 de la conducere cati are oficial, are doar un militar (pe seful SMG), iar restul de 4 sunt politicieni civili. Iar sefului SMG - singurul militar, i s-au luat oicare atributii legate de pensii si altele. Si mai apare ceva izbitor. Inainte de Dincu, erau 6 la conducere - fiind si un al 2-lea militar si care era seful DGIA. Dar care a fost scos din schema, pt. ca in stilul sec al informatorilor prezenta vrand, nevrans si lucruri care deranja politicul.

Vedeti de curiozitate si ce consilieri are Ciuca. Astia vreti sa majoreze pensiile militarilor, cand partidele din care fac parte au nevoie de banii din pensiile militarilor, ca de aer?

https://www.libertatea.ro/stiri/armata-de-consilieri-a-generalului-ciuca-cine-sunt-oamenii-care-ii-dau-sfaturi-premierului-3923109

Leo spunea...

Faptul că Dîncu a activat CSC-ul pe 07.09.2022 scoate în evidență că în această perioadă este oleacă de agitație la MFA dar și la grupul de lucru de la MMSS privind pensiile militare. Se pare că au intrat la rând în analiza Comisiei UE și a WB .
VELA MARE SUS !
AMR 1 + 1/2 luni.

Huhu Rezea spunea...

Kiss Viorel nu mai are voie sa comenteze pe acest blog. Nici el și nici alți mitocani ca el.

Brenda spunea...

Nici să nu ne gandimai de gând o noua lege a salarizare pe baza căreia să facă și o lege a pensiilor militare, asta pe termen mediu, deci nimic cel puțin să se facă indexarea corect.Asa că sânt departe de a rezolva problemele rezerviștilor

Viorel spunea...

De la DÎNCU auzite. Mai lipsea FEMEIA DE SERVICIU ȘI INSTALATORUL CÂND ÎI / LE CURGE NASUL.
”Consiliul de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere este un organ consultativ și are ca scop asigurarea consultanței de specialitate a ministrului apărării naționale în domeniile de interes specifice militarilor în rezervă și în retragere, astfel încât să realizeze o colaborare constructivă și eficientă.
Consiliul este format din câte un reprezentant al asociaţiilor şi fundaţiilor ****care au dobândit statutul de utilitate publică şi care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale şi un reprezentant desemnat prin acordul celorlalte asociaţii şi fundaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituţiei militare.”
Deci, numai cei din asociatiile de utilitate publica si doar un reprezentant desemnat prin acordul celorlalte asociaţii şi fundaţii!

Eu, in afara gl. Balaceanu nu cunosc pe niciunul tras in poze, .... poate voi sa cunoasteti pe cineva?

anonim spunea...

"Leo spunea...
T2 are noutăţi , dar nu ştiu de ce nu le publică şi aici."

N-are nimic ,doar gargara si stilul specific. "Stiu eu multe dar nu vreau sa va spun"
Asa a facut si face de ani de zile.Arhiva blogului va sta la dispozitie

Xpert 86 spunea...

Treaba e ca si rezolvata, vor disparea toate inechitatile si vor crete toate pensiile militare!!!🤣🤣🤣🤣

anonim spunea...

GO
https://www.libertatea.ro/stiri/armata-de-consilieri-a-generalului-ciuca-cine-sunt-oamenii-care-ii-dau-sfaturi-premierului-3923109

E durere mare link-ul asta!! Noroc ca mi-am adus aminte de Mara Mares din niste poze.Buna rau hahalera:)))...are ea niste calitati pe la "şasiu" p'acolo:)))

Huhu Rezea spunea...

Dacă acești superspecialiști în pensii speciale nu sunt cunoscuți... decât 2-3,Băhnăreanu, Bălănescu și cu Tudor, înseamnă că puțini membri ai asociațiilor de utilitate publică sunt interesați de dezbaterile libere despre pensiile militare. Am reținut pentru viitorul apropiat.

anonim spunea...

Am considerat ca trebuie sa-l mut aici.Nu e din putul gandirii mele ci de la cei care stiu mai multe

akord 75 spunea...
Si sa va spun o poanta:
Nici BM nici FMI NU SE OCUPA de salarizari si pensii.Ele au doar niste asa zise principii pe care culmea le mai si conditioneaza politic si/sau financiar.
TOATE celelalte activitati subsecvente sunt subcontractate catre firme "agreate"
De ce? Simplu! Nici BM nici FMI nu au in structura lor departamente/servicii/angajati care sa se ocupe de asemenea "consultanta" in domeniul salarizarii si al asigurarilor sociale la nivel planetar si nici macar regional.N-au deloc!...doar ne-au facut la bani
Asa ca am inghitit "hapul" si noi si politicienii....dar mai ales noi
"Consultanta" se plateste iar serviciile se subcontracteaza impreuna cu principiile de aplicare...banu sa iasa!!:)))

PS Dupa cum ati observat UE nu a impus nimic din acest pdv.(consultanta cu o anumita entitate nominalizata ca atare).PNL si PSD au zis ca"brandul e credibil si asigura obiectivitatea in ochii prostilor"
Asigura pe dracu!!... politicianism gaunos
BM a mai facut nenumarate boacane prin lume in ultimii 50-60 de ani,ba inca de la infiintarea FMI-ului.De fapt BM este doar banca FMI-ului o"scula"(copilasul financiar al FMI) care se autofinanteaza si face si profit...ca orice banca,dar la scara planetara cu sume de trilioane de $
Asta am spus-o pentru cei ce viseaza "cai verzi pe pereti" Verificati!

ifrim spunea...

Să ne mai slăbească cu termenele medii pentru legea salarizării militarilor și alt termen mediu pentru legea pensiilor militare corespunzătoare la acea lege a salarizării.Să pună mâna să dea repede OUG cu articolul unic și gata.Cei cu mima asta,ne consideră retarzi precum unul de-al nostru?Auzi nea Vasile lasă vrăjeala ieftină!

csej spunea...

TUDORELE ,ca sa nu ma acuze Huhureaza de atac la persoana pun stavilă la ati adresa niste epitete de tipul"fa-te mic si du-te la origine".Ma băiatule tu vrei sa zici ca pensia mea de colonel ,MApN, cu vechime de militar de 32 ani,in functie de colonel timp de 6 ani,calculată conform legii 223/2015 de 3000 lei se datorează securistilor?Tu te auzi ce spui?Esti bolant daca la atât te duce mintea.
În altă ordine de idei,cand vrei sa in gropi ceva inițiezi un comitet sau comisie.Ce face Dancu este de tipul"Mircea fa-te ca lucrezi".Numai greva in masa a foamei si demonstratii de anvergura este solutia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@GO, nu-i prea mișto! Sunt curios, ca orice băgăcios, de ce banii returnati de minister anual din bugetul militar si in mod repetat la bugetul de stat, si anume din cel de pensii militare, si nu se investesc in majorarea pensiilor precare, vazandu-se ca Armata bani are dar sefa de la pensii militare nu vrea sa vina cu o propunere la ministru pe acest registru, s-o inainteze la Guvern si la Prim ministru, preferand returnarea decat majorarea. Ca act demonstrativ, financiar si administrativ bani sunt căcălău, dar doamna sefă merge pe principiul rău ca ,,nu vrea muschiul meu,'' iar ministrul Dîncu se pare ca e total sub talpa mafiilor clocare de la Aparare, sau ca de acesti bani habar n-are! Si eu am anticipat ca o noua Lege la pensiile militare ne-ar amana hakana pana la pulivara!
**Totusi, sa mergem cu sperantele in acelasi galion in care navigheaza @Leo sau @Leon, ei nefiind tristi, ba inca optimisti, cumva, stiind ei de o bunaciune sau ceva mai ,,altceva!''
***Pai, @Viorel Kis, daca ar sti, n-ar ciripi aci?
****Cand vad in pozele de pe topic niste profile însârmate ghemotoc cu raturi zăbăloase de pork, niste stafii si nasi de mafii trimisi din clocării sa umble iar cu jmecherii, ma reped la icoane cu adanca inchinare si rugare sa vină iernatul cu Craciunul si Ignatul sa le piara in afumători si in tigăi guițatul!...
-Hei, zât, grohotei, la cotineață, sa va trec pe tainuri cu lăturoi, borhot si verdeață, ca va ajung cate troace si bârdace ati tooot mancat si indopat cu tarhat rafinat din penziile pe care din grajdurile clocare si din guițat in guițat ni le-ati atacat si anșchilopat, pana ne-ati terminat!

Paul Puiu spunea...

Un nou comunicat al MApN, marcă înregistrată, ne anunță că domnul ministru -cât o mai fi – al apărării are gânduri mari. E adevarat caii pe care stă sunt liliputani, sau lipițani, dar vorbele depășesc lungimea Ecuatorului.

Ieri, 07.09.2022, a avut loc prima întâlnire a Consiliului de sprijin si Consultare, fost Consiliu Consultativ, remaniat revăzut și readăugit, fost Comisie de mediere, repudiat înainte de a se naște.

După lupte seculare, după ce armata s-a blindat cu vlogeri, ministrul a ajuns la concluzia că poate să dea drumul și primei ședinte a C.S.C. Iată ce ne-a comunicat departamentul de presă al armatei la fârșâtul acțiunii:

”Ministerul Apărării Naţionale

Direcţia Informare şi Relaţii Publice

E-mail: presamapn@mapn.ro

Contact: 021-319.60.22

Nr. 351 07.09.2022

Ședința Consiliului de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit miercuri, 7 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu reprezentanții Consiliului de sprijin și consultare a personalului militar în rezervă și în retragere, în cadrul unei prime ședințe care și-a propus să asigure un cadru eficient pentru susținerea efortului de dezvoltare instituțională și remedierea problemelor complexe existente.

„Sunt bucuros să particip la această primă întâlnire a Consiliului de sprijin și sper ca, împreună cu dumneavoastră, să identificăm cea mai bună abordare astfel încât să găsim, cu rapiditate, soluții la problemele semnalate” a declarat ministrul apărării naționale. Totodată, ministrul Dîncu a reiterat importanța creării unui cadru legislativ coerent pentru eliminarea inechităților din sistem.

Consiliul este un organ consultativ și are ca scop asigurarea consultanței de specialitate ministrului apărării naționale în domeniile de interes specifice militarilor în rezervă și în retragere, astfel încât să realizeze o colaborare constructivă și eficientă.

Pe parcursul ședinței s-au dezbătut aspecte de interes privind organizarea Consiliului, periodicitatea întâlnirilor, regulile de funcționare, precum și modalitățile de prioritizare a problemelor semnalate de membrii Consiliului de sprijin.

Consiliul este format din câte un reprezentant al asociaţiilor şi fundaţiilor care au dobândit statutul de utilitate publică şi care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naţionale şi un reprezentant desemnat prin acordul celorlalte asociaţii şi fundaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituţiei militare.

Structurile asociative care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale MApN reprezintă un partener important de dialog al ministerului care poate contribui semnificativ la crearea unui cadru legislativ coerent.

Biroul presă”

După cum se vede, un comunicat incolor, inodor și insipid, fără personalitate, fără nimic concret, doar vorbe, mari, e adevarat, dar vorbe, cu care ne-am obisnuit. Dacă ar fi trebuit să dau un comunicat eu, ca neparticipant la activitate, de pe țărmul mării lui Ion, adică Ionice aș fi scris cam la fel, dacă aș fi vrut să nu spun nimic.

Conducerea ministerului, conform celor stabilite în ordinul de înființare a CSC, a invitat la întâlnire pe liderii asociațiilor care papă bani de la bugetul MApN, adică cei care fac frumos când e nevoie și desfășoară acțiuni”comune” cu ministerul eufemistic numite ”de utilitate publică” și pe președintele Forumului, adică un reprezentant al celorlalte câteva sute de asociații ale militarilor. Apăi, cum să faci tu dizidență, ca șef de asociație plătită de minister, cum să aperi tu interesele amărâților pe care pretinzi că îi reăprezinți, când știi că de ceea ce spui tu acolo depinde aprobarea sau respingerea listei de avansări sau medalieri ? Au știut ei, cei care au re-re înființat și re-redenumit consiliul, pe cine invită să facă parte din el și să ”își dea cu părerea”.

Aceștia au fost rugați să vină la întâlnire cu o...

ifrim spunea...

Prima poză,primul din stânga.Col.rtg.Remus Macovei infanterist incisiv,corect,mândru și demn.Îi lasă fără suflu,nu-i slăbește,merg oricând pe mâna dumnealui oriunde căci mi-a fost cdt.Fost membru SCMD, retras că nu pușcau opiniile cu ce ale lui Mircică.Actualmente șef Cultul Eroilor Regina Maria filiala CT cu activitate sârguincioasă privind înaintașii neamului.(Puteți verifica pe pagina FB)

Leon spunea...

Huhule, corecteaza,..."Balaceanu"..!

nr. 1 spunea...

Dle GO, daca nu era PNRR ce ati scris dvs. la ora 12.24 era valabil-guleratii faceau si dregeau, ei centrau, ei dadeau cu capul. Cu PNRR insa care le sufla in ceafa , guleratii au devenit din decidenti executanti! Ca se impotrivesc din toate puterile si cauta tot soiul de motive ca sa nu piarda ditai pensioarele cu 5 cifre asta se vede de departe. Decizia , asa cum bine spuneti si dvs. se afla la politicieni ! Iar ei cunosc f bine haosul si abrambureala actuala creata in special de ilustra L223/2015 ultramodificata ! Politicienii au nevoie de bani ca de aer -spuneti dvs. Ori aruncand o simpla privire pe cheltuielile cu pensiile speciale pe iunie 2022 de ex. se vede ca pensiile speciale au costat statul roman 1.001.403.266 lei din care 470.089.522 Politie si Jandarmerie si 349.858.723 Militari si 90.990.723 lei Magistrati. In acelasi timp, Romania si-a asumat prin PNRR ca nu va introduce categorii noi de pensii speciale iar pe cel actuale le va RATIONALIZA , doar pensiile speciale ale magistratilor vor fi protejate de CCR! Parlamentul trebuie sa adopte noua lege a pensiilor civile si noua lege a pensiilor militare pana in trim 4/2022 potrivit graficului asumat! In trim. 4/2022 va intra in vigoare cadrul legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale! Noul cadru legislativ va revizui pensiile speciale si la va alinia la principiul contributivitatii! Toate aceste date sunt publice, nu sunt extra secrete ca sa afle inamicul unde ascundem portavioanele romanesti ! Deci, nu mai vistai cu ochii deschisi , contributeala se apropie cu pasi repezi insa formula va fi similara cu cea de la magistrati deci nu contributeala 100% cum spun unii ca sa sperie multimea ! Multe dintre pensiile de 5 cifre(evident sunt si pensii calculate corect si meritate nu sunt toate smecherite cf unui algoritm defectuos si unor articole CU DESTINATIE din M25/2016) vor intra in istorie iar pentru cei ce se supara vor intra in geografie!

anonim spunea...

Cu referire la titlul articolului postat de Huhu as putea sa intreb:
Iarasi???
S-ar parea ca asta cu "consultarea" devine un perpetuum mobile absolut inutil.Istoria recenta o demonstreaza cu varf si indesat.
In Mai dupa rotativa lui "peste" vor urma noi "consultari" desigur.De abia s-au obisnuit cu formulele de protocol si cu "luarea la cunostiinta a problemelor ce framanta... bla,bla,bla"
...si din nou de la capat...
Daca aveti chef de citit cuvinte multe care nu spun nimic aici le gasiti.Huhu a scris bine dar continutul este mai jos...sau mai bine zis lipsa lui
https://www.mapn.ro/cpresa/17601_sedinta-consiliului-de-sprijin-si-consultare-a-personalului-militar-in-rezerva-si-in-retragere

anonim spunea...

@Paul Puiu spunea...8 septembrie 2022, 14:41

Nu-i frumos sa copiezi ca sa nu zic ca e ....

Leon spunea...

"Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş (PNL), a declarat joi că dialogul informal cu Comisia Europeană pe jalonul din PNRR privind pensiile speciale urmează să aibă loc în această lună. El a precizat că acest jalon trebuie limpezit într-un anume fel sau altul: ori renunţăm la inechităţi ori se elimină plafonul de 9,4% din PIB alocat pensiilor astfel încât să fie posibilă creșterea acestora peste un anumit nivel, scrie News.ro.

Ministrul a afirmat că termenul pentru reforma legii pensiilor speciale este 31 decembrie 2022, la sfârşitul acestui an."(Stiripesurse) !

Alexandru spunea...

@GO
Cât mai e până în ianuarie? O aruncătură de băț. Dispar atunci toate presupunerile și optimismul multora de aici. Prea mulți nu înțeleg că o să se schimbe un mare APROAPE NIMIC.
N-are cine, nu e momentul și nu e cu ce.
E atât de simplu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acest ,,organism,'' daca n-are si macar un orgasm, parca ar fi o bucata de fier cu pretentii de otel de Damasc!

Gigi spunea...

@GO guleratii nu au nicio vină,ei doar propun,iar politicul din executiv "execută"😁

PS:Napoleon Bonaparte:"Iubesc trădarea,dar îi urăsc pe trădatori"!
Citatul,pare ca nu are nicio legaturq cu ce dezbatem aici,dar are! Mai sapati si vă lamuriți că are!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, Am tras la vinci si am cercetat, ca un securan antrenat, armata de consilieri a lui Mălaimare Ciucale Laie Bucălaie, si n-am descoperit din toate acele persoane, unii fosti purtatori de galoane, care constituie sinodul, îi ține isonul si îi cantă prohodul, si cine este logopedul de buchiseală sa-l scoata din permanenta câcâire si bâlbâială!

Viorel spunea...

Domnul ministru Dîncu ar trebui să înțeleagă că, acuși face un an de domnie și pentru pensionarii militari nu a realizat nimic. Indexarea de la început de an cu 10% la unii, 2,6% la alții și impozitarea CASS cu 10% la o parte dintre ei a fost un fel de lăb....lă din partea Guvernului. În rest, nimic. Doar promisiuni. La acest capitol stă mai bine decât fostul ministru Ciucă. Lasă domnule comisiile că nu ne ajută cu nimic, problemele pensionarilor le cunoașteți destul de bine din petițiile trimise direct dumneavoastră sau altor ministere și redirecționate. Ca și mâine vă dau ăștia afară prin remaniere sau ruperea guvernului și nu vă rămân în urmă decât promisiunile. Ar fi păcat pentru că aveți o funcție destul de importantă pe plan local și internațional.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, cinste Dlui ofiter constantean, si daca si bravul meu general bălăcean da dovada de empatie si solidaritate sa se faca dreptate, caci cred in a domniei sale capacitate de a face totusi tot ce se poate, îi iert pe restul cu anticipatie si pe jumatate, dar si daca nu vor face decat drăcovenii si parascovenii pentru pensia mea, ale camarazilor si a ta atunci, pazea, ce-o sa le fac cu pamfleteaua mea, de o sa le ornez cozile cu cate o tinichea pe blogul cu nume de cucuvea! Uite-așa!

mosmartin16 spunea...

Tot mereu comitete și comiții ! Care e rolul lor vis-a-vis de pensiile militare dacă plx-ul zace pierdut pe undeva ?! Încropesc alt proiect ? Al câtelea ? O Doamne !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Known, Dl Balaceanu, in mijloc de Alcov, nu Bahnareanu, are camasa si pixelul mov, fara buline, ca sa ne mearga la toti bine... O fi poate si Dl Băhnareanu, dar nefiind fotogenic, telegenic si scenic, si-a tras scaunul deoparte de picnic, si poate ca si din cauză ca e deosebit de timid in atmosfera aia de frig, cu atatea cotarle clocare din ogrăzile sectoriale, venite buluc si de foame pentru fripturi si sarmale!...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi vin pe surse indicatori destul de buni, cuincurajari, daca s-ar aplica, si la pensia mea s-ar ridica incepand de la 2600 lei, mi se spune, poate ca pe anul asta e posibil sa iau o transa de 240 lei, alaturi de alte elemente... ,,Sa vedem mai intai,'' zise orbul, dar pana la orb eu cred mai multe... Pai, cei cu vechimi si sporuri, OMM-uri, pe care eu nu le am, credeti ca nu va fi dreptate? Trebuie sa credem si in minuni, nu numai in tragediile veacurilor ce au fost si vor mai veni!

Leon spunea...

Domnii ministri sa citeasca linkul de mai jos si poate reusesc sa inteleaga cu ce se "mananca" pensiile ocupatoonale:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://evz.ro/apare-un-nou-tip-de-pensie-ar-putea-fi-acordat-din-2023-ce-vor-fi-pensiile-ocupationale.html/amp&ved=2ahUKEwjp-7rn0oX6AhWUO-wKHS5xCnwQFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw2-6pihC9K2FPkK4A4bLpfX

Huhu Rezea spunea...

Asociaţia ofiţerilor în rezervă din România, A.O.R.R. cu
500 membri, condusă de generalul Virgil Bălăceanu, așezat în poză între col Tudor Marian și general Neculai Băhnăreanu, a fost recunoscută ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr.580/2022

Huhu Rezea spunea...

Vezi aici lista actualizată a asociațiilor de utilitate publică din MApN

https://drpcvp.mapn.ro/webroot/fileslib/upload/files/20220515_N_EVIDENTA_ASOCIATII_UTILITATE_PUBLICA_Actualizare_MAI_2022.pdf

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Domnii miniștri care nu au pregătire juridică pot să spună prostii despre definirea pensiilor speciale și ocupaționale.
Noi am analizat luna trecută legea pensiilor oupaționale într-un topic special, pentru a demonstra ce trăznăi pot să spună guvernanții noștri. Găsiți după etichetă.
Unora dintre rezerviști le place foarte mult să se lase mințiți de oficiali.

nr. 1 spunea...

Dle Leon, dvs. ati reusit sa descifrati cam ce ar insemna :*renuntam la inechitati* ? Cumva inseamna ca fiecare ramane cu ce are la indemana, unii cu 3000 altii cu 30.000 la aceeasi situatie juridica????Ț???Bravos natiune!

Leo spunea...

Păi la ce să ne fi așteptat în afară de incompetență , când însuși Dîncu spunea la investire că el merge la MFA "ca să învețe" .
Iar eu am spus atunci că nu te faci ministru ca să înveți ci te faci ministru fiindcă cunoști domeniul . Mai spuneam și că-și freacă mâinile de bucurie la vorbele lui Dîncu gulerații și profesorii lui de la grupa mică alde Jiganu , RED , Ciripu Aipu , Aspiridonescu și câți or mai fi ...
UE la mitingul cu Guvernul unde participă și WB din această lună pt. JALONUL 215 are informații clare despre debandada de la pensiile militare.
SUS JALONUL 215 !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Orice este de utilitate publica este doar un paravan șoimaresc, sa nu zic curvesc, pentru opoziție si critică, fiindca in realitate aceste organizatii si sindicate sunt in slugarnicie si subordonate pe șest la Mafie, platite tot pe șest de politicienii puterii si de utilitate super politica, de a sabota si boicota tot ce vor politicienii, guvernarea si politica! Daca nu era așa, de mult trona dreptatea si le cadeau, chiar si actualei puteri, cu strada, guvernarea! Atat de bine sunt măngluite, sa nu zic direct șpăguite, aceste sindicate, incat aceasta pasivitate se vede de departe, chiar de pe Varful Omul, sau cand mergi cu avionul, chiar si daca te-ar fura somnul! Cand s-a inventat termenul de sindicat, automat el a fost asociat si obilical legat, fara indoiala sau sfială nasoală, de sfanta si binecuvantata șpagă, alaturi de umilitoarea slugăreală, caci ce mai conteaza onoarea patată si demnitatea călcată si ca esti terfelit cu acest slugărit cand esti foarte bine si pe șuștache platit, adicatelea șpăguit? Este o opinie personala, si nimeni nu mi-o poate scoate ca nasoală din doxă, nici macar religia mea, ortodoxa, si ca pentru mine aceste sindicate sunt vandute si subordonate la Mafie, cat va dainui pe planeta această Romanie ciudată si stranie!

GO spunea...

Este bine așa la ipotetica recalculare dorita de unii, pe L 127/2019? Sau greșesc undeva?

PR (punctaj referință) = VPP (valoare punct pensie) 1586 lei : 25 (ani) = 63,44 lei
Cuantum pensie = PR x total punctaj stabilit cf. 263/2010

La care s-ar adauga si OMM.

Este bine sau nu?


Leon spunea...

Ministrul Bolos va merge in aceasta luna la Bruxelles cu un mic santaj: ori eliminam procentul de 9,4% din PIB si ne permitem sa corectam inechitatile din sistem, ori ramanem incorsetati in acest procent si NU putem elimina aceste inechitati !
Doar se intelege ca pensiile mari raman in acelasi cuantum, iar cele mici si medii vor avea cresteri care depasesc acest procent !
Eu le-am trimis prin E-mail domnilor ministri Budai si Dancu(acum cateva luni) solutia: SA NU FIE PRINS IN PROCENTUL DE 9,4% BUGETUL PENTRU PLATA PENSIILOR MILITATE !!

Huhu Rezea spunea...

GO
După unele speculații despre viitorul algoritm de calcul al Punctului de referința, acesta se va calcula ca raport între valoarea punctului de pensie din anul 2023 și un punctaj complet mediu care va fi cuprins undeva între 25 și 28 ani pentru toată lumea.

Leon spunea...

Este bine Gelule, cu doua observatii:
1.VPP va avea alta valoare in 2023, poate chiar 1775 lei!
2.Impartirea cred ca se va face nu la 25, ci ceva mai sus, la 27 sau 28 .
VPR(valoarea punctului de referinta)× nr.total puncte + procent OMM/SOSP= Pensie Bruta !

Brenda spunea...

Care speculații ,dlH? Ce știți

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "GO spunea..."

"Este bine așa la ipotetica recalculare dorita de unii, pe L 127/2019? Sau greșesc undeva?

PR (punctaj referință) = VPP (valoare punct pensie) 1586 lei : 25 (ani) = 63,44 lei
Cuantum pensie = PR x total punctaj stabilit cf.❓ 263/2010❗

La care s-ar adauga si OMM.

Este bine sau nu? "

"8 septembrie 2022, 21:11"

Încheiat CITATUL,

GO:
..Între semnele ROȘII, corect scris ar
fi:..Legea 127/2019..❗...��

Leo spunea...

Ziceam mai sus despre INCOMPETENȚĂ.
Ea este SISTEMICĂ la MFA.
Cum adică, pe timp de PACE , o navă specializată pt. deminare cu personal așa zis instruit, este avariată de o mină marină , exact misiunea de bază a acelui echipaj. Păi ce să mai vorbim ce s-ar întâmpla pe timp de răaboi real dacă pe timp de pace o navă cu echipaj specializat nu este în stare să-și îndeplinească misiunea.
Evenimentul acesta este o RUȘINE pt. MFA și ar trebui analizat cu atenție de partenerii NATO.
vedeți link-ul
https://www.g4media.ro/update-ministerul-apararii-detalii-despre-nava-fortelor-navale-romane-care-a-lovit-mina-descoperita-in-marea-neagra-in-timp-ce-incerca-sa-o-neutralizeze-motoarele-au-fost-avariate-la-pupa-a-intrat.html

nr. 1 spunea...

Cred ca procentul de 9,4% poate fi negociat cu argumente temeinice insa si cu o crestere mica, functie de capacitatea economico-financiara a statului . Si mai cred ca nu poate fi acceptat santajul despre care se face vorbire.Nu cred ca un organism serios poate accepta *un mic santaj* in ideea ca *daca nu ne lasati sa crestem procentul lucrurile raman ca in tren* adicatelea fiecare ramane cu ce are , unii cu 2000-3000 altii cu 20.000-30.000 lei in aceleasi conditii de grad, functie, vechime ......! Hai sa fim seriosi ! Citez din nou cateva din Prevederile PNRR: -vor fi REVIZUITE pensiile speciale pentru a le alinia la proncipiul contributivitatii; -actualele pensii speciale vor fi RATIONALIZATE;- reforma pensiilor nu va viza doar pensiile speciale ci tot sistemul de pensii: va fi o formula noua de calcul ce va fi aplicata pentru pensiile noi si pentru cele in curs de plata , va fi modificata varsta de pensionare si vor fi noi criterii de indexare.Guleratii devin simpli spectatori nu decidenti iar pensioarele de 5 cifre vor deveni rare precum caprele negre in Retezat !

Unknown spunea...

cand intra pensiile

Huhu Rezea spunea...

La unele banci au intrat deja.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, La BCR au intrat fofârlanii, pardon, banii? Am si eu un rest de gunoaie si zoaie, niste olaie ramase de la cei care au de ridicat porcoaie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Dragorul de mine marine a fost alimentat de Navrom cu cateva tone de rom, marinarii vaporii etilici i-au inhalat, s-au imbatat de se dadeau cu capatanile de catarg si mina marină au declansat, gaurindu-si nava si avariindu-i carma! Acum e pe vant din pulpa si nu stiu daca marinerii alta misiune vor mai pupa! Iac-așa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nr 1, bun rationament si analiză, si sa nu ne fie o surpriza aievea daca o sa fie chiar asa, caci cu jalonul-jaloanele din PNRR nu se pot face fițe sau glumițe! Pentru cei care iau pensii cu ligheanul-toptanul ii asteapta la colț Malineanu cu o durlă sa le-o pună cu eleganță in mână!
Sa aveti o zi bună si sanatate in noua saptamana!
Care stiti ca s-au bagat fofeii la BCR, dati-mi si mie, va rog, de stire!

ifrim spunea...

Corneluș,au intrat la BCR!

Brenda spunea...

La CEK A INTRAT VREO PENSIE

Huhu Rezea spunea...

În CSC-ul domnului Dîncu numai Marian Tudor de la Romil Craiova este pe banii săi. Ceilalți sunt plătiți de MApN din subvenția acordată organizațiilor de utilitatea publică ale rezerviștilor.

9 septembrie 2022, 14:23

Brenda spunea...

Deci știe cineva de ei la CEK ,nu intră pensiile că la alte banci? Este deja ora 15 și la mine nu a intrat

Viorel spunea...

Known. Ăla cu spatele din ultima poză. Are părul alb și i se vede doar capul pe la spate. Dacă nu mă crezi, argumentează.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
De ce indici poziția cu spatele când poți să-i spui domnului profesor Drăghici că Bahnăreanu este în stânga lui Virgil B, președintele AORR.

Viorel spunea...

Scuze la adresa domnului profesor Drăghici. A fost o glumă din partea mea. Nici nu cunosc cine este persoana cu spatele. Am zis la plesneală. Când se folosesc pseudonime sau nu cunoști alte detalii despre persoana din spatele lor, o mai dai în bară uneori, făcând o glumă pe care nu o merită.

Leo spunea...

Ziceam mai sus despre INCOMPETENȚĂ.
A arătat-o azi și la TV în toată "splendoarea"ei, reporterul scuzând-o pe INCOMPETENȚĂ , cum că că erau valuri de 2m pe mare.
INCOMPETENŢA este SISTEMICĂ la MFA.
Cum adică, pe timp de PACE , o navă specializată pt. deminare cu personal așa zis instruit, este avariată de o mină marină , exact misiunea de bază a acelui echipaj. Păi ce să mai vorbim ce s-ar întâmpla în timp de război real , dacă pe timp de pace o navă cu echipaj specializat nu este în stare să-și îndeplinească misiunea.
Evenimentul acesta este o RUȘINE pt. MFA și ar trebui analizat cu atenție de partenerii NATO.
vedeți link-ul
https://www.g4media.ro/update-ministerul-apararii-detalii-despre-nava-fortelor-navale-romane-care-a-lovit-mina-descoperita-in-marea-neagra-in-timp-ce-incerca-sa-o-neutralizeze-motoarele-au-fost-avariate-la-pupa-a-intrat.html

socrates spunea...

Apa de ploaie, adica, rămâne cum am stabilit, brn un suc, o votca care are venele la picioare bune si in rest, ne vedem altă dată ...

Viorel spunea...

UN LUPTĂTOR ADEVĂRAT CE DUCE ÎN SPATE GREUTĂȚILE VIEȚII. POLITICIENII NU POT URNI UN BOLOVAN DE 10 KG.
Un bărbat de 73 de ani a rătăcit pe munte 8 ore, noaptea, cu 40 Kg de ciuperci în spate. Chemase salvamontiștii într-o zonă grșită. Plecase la căutat de ciperci în localitatea Straja / Hunedoara, s-a rătăcit pe munte, jandarmii și salvamontiștii l-au găsit după o ore de căutat.

E. Cristescu spunea...

Viorele, degeaba are batranul ala picioare si carca la 73 ani daca nu-l mai ajuta capul. La cautat de ciuperci pe seara-noapte, cu 40 de kile-n spate. Sa-si ia un telefon mai modern si sa-l puna pe nepot-su sa-i instaleze Google Maps macar - sau sa stea naibii acasa. Ca nici salvamontistii aia n-au gresit cu nimic.

Leon spunea...

Cristeacule, la 73 de ani nu esti deloc Bătrân,.. Regele Charles al III lea la aceasta varsta isi incepe Domnia..!!

Viorel spunea...

Domnule E.Cristescu. Când partidele politice falimentare de după 1989 îi vor asigura acelui bătrân o pensie acceptabilă ca să nu fie nevoit să umble prin pădure la 73 de ani după cules urzici, ciuperci, stevie sau alte buruieni comestibile pentru a putea supraviețui, atunci mai discutăm. Deocamdată, ei fură și poporul rabdă. Așa spunea aseară la Antena 3. Mișmaguri în energie, barosanii în excursii exotice pe banii prostimii (în mintea lor seacă). Facturi de te umflă râsu / plânsu. Prin comentariul meu, am vrut să scot în relief virilitatea fiziă a bătrânului care la 73 de ani cară în spate 40 de Kg (prin munți, nu în desert sau poligonul de instrucție) ca și marii luptători din TO., cum îi mai plângeau unii pe aici (auzi, unități luptătoare, ceilalți sunt persoane fizice pe post de cadru militar). Bătrânul căuta ciuperci ziua, dar s-a rătăcit și la prins noaptea. Poate îi donați dumneavoastră un telefon „bengos” cu aplicația gata instalată în situația în care bu are copii, deci nici nepoți.

ifrim spunea...

Mai terminați cu minciunile cu 40 de kg.de ciuperci în spate.Sunt ușoare și voluminoase ,inseamnă 4 saci a câte 10 kg.Cum le cari singur?

ifrim spunea...

@Leon.Cică nu ești bătrân la 73 ani!Păi e speranța medie de viață bărbați în RO.La cei cu sânge albastru știți voi câte transfuzii cu sânge de bebeluș le-au făcut medicii regali personali.

Leon spunea...

Rotatie de cadre la Presedintia Comisiei de Aparare din CD, pleaca Pavel Popescu vine Laurentiu-Dan LEOREANU (PNL), deputat votat de Cornel in Jud.Neamt:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?idc=12&cam=2&leg=2020

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, multumesc, si cu banat toate mi le-am rezolvat!

Brenda spunea...

Kn?și ce vrei sa zici, ?

Leo spunea...


Refuzul sistematic (girat de M.Ap.N.) de aplicare a Legii pensiilor militare de stat, nr, 223/2015, in forma promulgata, rezervistii fiind decuplati, prin OUG-uri, de la orice marire a ”pensiei”, in conditiile inflatiei galopante si supusi nemeritat, prin manipulare intern-externa oprobiului public, pe motiv de lipsa de contributivitate. Manipularea a fost
Mircea nu a participat nici virtual la consultarea cu Dîncu.
Dar azi face ceva valuri spunând printre altele că vrea Legea 223 aşa cum a fost ea promulgată etc.... Şi nu-i spune nimeni că așa ceva este o UTOPIE. Poate cî e mai bine că n-a participat la MIMĂ .
citez câteva rânduri din Mircea:
”......incat avem si noi rezervisiti care isi cer propria executie, printr-o trecere ”pe contributivitate”, uitand ca am contribuit si contribuim, si noi, in activitate, din Brut: cu 25% pentru Asigurari Sociale (bani facuti cadou fondului de pensii si pomeni sociale al civililor, fiindca noi ne luam soldele de rezervist din cei 2,5% destinati Apararii), cu 10%, ilegal, pentru CASS (in conditiile in care avem gratuitate prin legile-statut), cu 10% impozit, iar din Net cu 5% pentru pensia privata (suplimentara) confiscata de LOV prin OUG 59/2017, care i-a schimbat statutul juridic (transformand-o in ”contributie individuala la bugetul de stat”) plus alte sume retinute pentru Clubul Steaua, stadionul Ghencea, presa militara, etc.; ” (încheiat citatul)


Leo spunea...

Leoane , dar povestește dragă și aici , ceea ce naratezi pe vîscu suge sevă.

Huhu Rezea spunea...

@LEO
Ca să vezi cât de nerigurosr este nen'tu Dogaru, uite ce spunea art. 78 din L 164/2001
Art. 78.
(2) De la data intrării în vigoare a prezentei legi, contribuţia pentru pensia suplimentară va deveni contribuţie individuală la bugetul de stat, pentru prestaţiile prevăzute la art. 4.
(3) Cota de contribuţie individuală este de 5%. Baza lunară de calcul pentru care se va determina contribuţia individuală o reprezintă solda lunară bruta.

Sporul pentru pensia suplimentară se pierdea si pe L 164/2001 dacă procentul de pensie ajungea la 100% din bază numai din vechime.
Doar pe L 119/2010 si L 263/2010 nu s-a pierdut sporul pentru pensia suplimentară