Un produs Blogger.

marți, septembrie 20, 2022

Ministrul țărănist de externe, Andrei Marga, a spus un adevăr istoric despre Ucraina... într-un moment nepotrivit

62 comments

Andrei Marga a rostit un adevăr istoric zilele trecute la Alba Iulia, la lansarea cărții sale "Soarta democrației", respectiv că Bucovina de Nord este teritoriu românesc. Simpla afirmare a unui adevăr sensibil în relațiile româno-ucrainiene de către o persoana care nu mai este demnitar de stat nu ar fi trebuit să dea naștere unor reacții exagerate din partea ambasadorului Ucrainei la București, dar nici din partea ministerului nostru de Externe.

Andrei Marga n-a amenințat Ucraina cu forța pentru recuperarea teritoriilor românești, pentru ca oficialii ucrainieni și români să-l atace invocând  Acordul de la Helsinky din anul 1975, ultimul tratat internațional semnat între țările  europene, acord care mai atenuase "războiul rece" dintre Est și Vest.

Semnatarele Tratatului de la Helsinky au recunoscut integritatea teritorială a statelor, inviolabilitatea frontierelor, nerecurgerea la amenințarea sau la utilizarea forței dar....la punctul V al  Decalogului s-au angajat să soluționeze diferendele dintre ele pe cale pașnică, principiu  care a fost introdus în Acord la insistențele negociatorilor români(oare de ce?). 

Punctul V al Acordului de la Helsinky era o portiță deschisă pe care diplomația română din timpul lui Ceaușescu o lăsa viitorului pentru rezolvarea contenciosului teritorial... și nu numai,  cu Uniunea Sovietică și  urmașii ei. 

Prin negocieri, garantate și de marile puteri, așa cum spune și Marga, Ucraina ar putea să rezolve diferendele teritoriale pe care le are  cu România, Ungaria, Slovacia, Polonia și Rusia.

Este adevărat că și Rusia a amintit recent acest contencios  al Ucrainei cu vecinii, desigur cu scopul de a sparge unitatea  țărilor NATO în susținerea politică și militara a Ucrainei, dar este o exagerare să  declari că fostul ministru de externe disiminează narativul(termen al propagandei ruse) Federației Ruse. Cel mult i se poate imputa momentul în care a rostit adevărul că în Ucraina sunt și teritorii care au apaținut României, Ungariei, Poloniei sau Rusiei. 


 „Declarația privind principiile de orientare a relațiilor dintre statele participante” inclusă în Actul final de la Helsinky(cunoscut și sub denumirea de „decalog”), enumera următoarele zece principii:


I Egalitate suverană, respectarea drepturilor inerente suveranității

II  Nerecurgerea la amenințări sau la utilizarea forței

III Inviolabilitatea frontierelor

IV Integritatea teritorială a statelor

V Soluționarea pașnică a litigiilor

VI Neintervenție în afaceri interne

VII  Respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, inclusiv libertatea de gândire, conștiință, religie sau credință

VIII Egalitatea în drepturi și autodeterminarea popoarelor

IX Cooperarea între state

X Îndeplinirea cu bună credință a obligațiilor care decurg din dreptul internațional


62 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, ce dambla: Ardei Mangla... omul cu barda si ranga, cu aceste declaratii belicoase, pentru nationalisti deosebit de delicioase si pofticioase, desi pentru fiecare sunt clare si reale subiectele puse la cale, caci acest pseudo doct a toate si tot, Ardei Mangla, le putea marșa undeva pe la inceputul anilor '90 cand se accepta tot felul de opinii de zevzeci cu mojicii si filozofii, si tot nu se putea face nici o schimbare de hotare, intrucat se puteau devolta razboaie catastrofale, sa fim spulberati de pe hartile mondiale...
Sa vii acum sa le tapetezi la modul idiot, punand gaz peste foc, in stil putinist, orbanist sau stalinist , intr-un context geopolitic antagonist, asta inseamna sa ne aliniem ideologic si mental apucaturilor de tip feudal, promovate de secaturile Putin si Orban, sa ni se puna capac cu toata Europa revoltata pe cap! Aceste concepte idioate nu sunt acceptate nici in aule universitare, pentru vlastarele estudiante sau profesorale, intrucat nu ar fi interesante, ci incitante la o fatală si nasoală agresiune armata, si nici flecarite in cercuri restranse, intre persoane convinse de aceleasi principii hegemoniste si expansioniste, caci si acolo ar starni temeri pentru actiuni aventuriste.
Batranul bolsevic al teoriei hegemoniei si expansiunii teritoriale, pe fondul instabilitatii europeano-mondiale, e bantuit de stafiile intoarcerii istoriei intr-un mileniu ce se vrea al pacii si stabilitatii, si de aceea trebuie repudiat cu vehementa si fara nici un fel de clementa, mai ales ca astfel de teze poate sa tradeze inceputul unor tulburari decadente si iminente cu semnele unei grave demențe!
Nu ma voi alatura cohortei acestor entuziasti tristi(!) de nationalisti, care il sustin pe Manglă, Orban si Putin, luand-o razna pe miriști, ba din contra, le spun ca au ales calea cea mai gresita si cea mai instabilă mlaștină, singuri sa se minta cu ceva care pentru vecie nu mai exista!
Toata viata mea am ales caile de pe terenurile reale, nu din vise, si principiile cu grija alese, sa nu fie duale si sa ma mentina pe oase printre cei cu ratiuni sanatoase, fugind, ca de dracul, de terenurile alunecoase sau mlastinoase, care atrag caractele aventuriste si patimase, ce-si doresc, din toti neuronii aflati intr-un proces continuu in regres, un imaginar si bolnav palmares dintr-un nationalism prost inteles!

Caro spunea...

https://revista22.ro/actualitate-interna/andrei-marga-decizie-definitiva-a-instantei-ca-a-fost-turnator-la-securitate-colaborationismul-informatorului-horia?

Poate raspunsul referitor la momentul ales e in hotararea instantei referitoare la un serviciu strain.

benji spunea...

Am privit cu respect şi admiraţie funeraliile reginei britanice şi m-a frapat, deşi nu trebuia, o remarcă a unui om de cultură care comenta, în esenţă cam aşa: participarea imensă a poporului britanic la fastul acestor ceremonii semnifică ataşamentul faţă de valorile adevărate şi profunde ale umanităţii, ceea nu se poate spune despre noi,,că care vra să zică nu le avem''. Aşa este şi cu reacţia voastră la la nişte adevăruri atât de evidente şi care se predau la şcoală şi care au fost evocate de de un intelectual normal. De Ifrim, nu pot să spun nimic, diabetul dă stările astea nefericite, dar Huhu! Selecţia lui de principii ar putea fi completă cu o contribuţie românească: acei români din Bucovina, Herţa, Maramureş i-am predat ucrainienilor, să le-o tragă cum vor, Slavă Ucraina!Nouă ni se rupe! Drepturile minorităţilor naţionale din orice ţară nu se tratează cum vor rezerviştii români după învăţăturile lui Zelenski. Poate pe români îi încântă sictirul ucrainienilor, dar în lumea civilizată este altfel.

Leo spunea...

Horică (zis și calorifer) , împreuna cu savanta abramburica , au bulversat zeci de ani și învățământul Românesc încât nimeni nu-l mai poate stabiliza.

Arfy spunea...

A vorbit prost, în calitate de fost ministru de externe, ba mai mult a amintit și în numele altor țări! Declarația dată în acest moment sună ca un fel de acceptare la ce au făcut rușii iar românii să fie de acord ca să "luăm" teritorii. Un ramolit care probabil a încercat să-și facă reclamă lansare carte! Cine mai știa de el?

Calinmihaib12 spunea...

"Cetățeanul"..român care "s-a manifest at..așa.,ACUM, a fost și este..consec vent cu ceea ce a fost în trecut și este și ÎN PREZENT:..(printre altele
..): un INFILTRAT într-o "fantoșă".., apărută după 1989, a unui partid tradițional românesc..!

GO spunea...

Ce sa mai! Felicitari lui Andrei Marga! Este singura persoana publica despre care cunosc, ca a avut curajul de a spune lucrurilor pe nume. Adevarul istoric nu poate fi falsificat la nesfarsit.

Mare magar consilierul presedintelui Ucrainei, care a avut tupel bolsevic de a cere ... arestarea fostului ministru Andrei Marga, pentru tupeul de a reliefa un adevar istoric, cf. caruia Ucraina a produs Romaniei un rau chiar mai mare decat Rusia, din moment ce Ucraina in afara de coparticiparea la agresiunea Romaniei din WW 2, este si statul fost sovietic care detine acum teritorii romanesti smulse Romaniei din vremea cand era mareata republica societica in cadrul URSS!

Plus un aspect de tradare nationala, manifestat de MAE, condus de sclavul SUA pe nume Bogdan Aurescu. Minister care printr-o declaratie cu iz stalinist, s-a pozitionat contra declaratiei romanului Andrei Marga, respectiv pentru inabusirea adevarului istoric.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Apropo despre inviolabilitatea frontierelor, pct. III. Nu stiu cat de real este, dar eu am vazut de multe ori pe internet faptul ca o frontiera legitima trebuie inregistrata la ONU. Iar cei in cauza sustin ca Ucraina NU si-a inregistrat frontierele la ONU, din cauza ca este constienta ca acestea nu ii vor fi recunoscute de cele 4 state de la care in acest moment detine teritorii smulse (sau donate, Rusia a donat Crimeea, Ucrainei.

In aceste circumstante, acel pct. III devine nul. In CAZ contrar, orice stat ar putea anexa teritorii din alte state, iar daca ar fi atacat pentru recuperare, ar invoca insusi pct. III.

GO spunea...

Abodarea de astazi a oficialilor romani privind sprijinul acordat Ucrainei, aduce aminte teribil de eroarea sprijinul acordat de Romania, Germaniei, in cel de-al Doilea Razboi. Lucrurile sunt destul de asemanatoare. Atunci, Germania a smuls Ardealul de Nord (12 judete) si Cadrilataerul (2 judete) pe care le-a donat Ungariei, respectiv Bulgariei. Drept multumumire pentru ca a fost sfartecata de Germania, Romania s-a aliat neconditionat cu Germania contra URSS. Culmea, ca nu doar cu Germania, ci si cu Ungaria, care era ocupant de drept al Ardealului de Nord. Va dati seama ce senzatie a putut sa aiba soldatul roman, obligat fiind sa lupte umar la umar cu soldatul ungur, in conditiile in care ultimul luase cu japca Ardealul de Nord.

Astazi, eroarea se repeta in oglinda. Ucraina este azi ocupant al teritoriilor romanesti Bucovina de Nord, Tinutul Hertei, Bugeac si Unsulei Serpilor, din vremea cand era republica sovietica in cadrul URSS. Iar oficialii romani, netinand cont de acest aspect, sprijina acest stat agresor, exact cum Antonescu a spriinit statele agresoare contra Romaniei, respectiv pe Germania si Ungaria, in cel de-al Doilea Razboi.

Atentie! Nu am spus ca Romania trebuie sa sprijine Rusia, ci doar ca Romania NU trebuie sa sprijine Ucraina. Singura concluzie pe care pot sa o trag, este ca atat in cel de-al Doilea Razboi, cat si azi, oficialii romani au tradat poporul roman si interesele Romaniei. Sper ca macar finalul sa fie altfel acum, in sensul ca Romania sa nu fie nevoita sa mai piarda si alte teritorii.

Gigi spunea...

Foarte bine ca,Marga,le-a reamintit ocupantului de teritorii românesti ca detin ilegal aceste teritorii.Sa fie f.clar! Nu d'aia,dar poate ca uitaseră.Am mai spus,acum 2-3 luni,ca nu este corect ca o tara sa detina un teritoriul altui stat,de fapt a mostenit acele teritorii de la "pretenii lor rusi".E bine sa te trezesti cu teritorii asa mocca! Nu? Mai devreme sau mai târziu vom aduce pașnic la tara mamă tot ce a fost furat de altii.Numai asa vom razbuna moartea a milioanelor de ostasi români,morti și răniti,pe câmpurile de bătălii ptr.tara lor.
Nu consider o greseala ca Marga a colaborat cu securitatea,daca colaborarea a fost in interesul țării si numai al țării.Daca colaborarea a constat in a face rau oamenilor că, X sau Y il injura pe Ceausescu,ori că asculta EL,atunci da,sa fie pedepsit.Întreb daca unii apara interele noastre sau ale altora!? Auzi,nu este contextul acuma!

Gabi maresalu' spunea...

Tribunalul Maramures a decis ca Andrei Marga, fostul ministru de Externe, presedinte al ICR si rector al Universității „Babeș-Bolyai”, a colaborat cu Securitatea fiind inţial agent al unui serviciu străin.

Si tot pentru patrioti, vedeti ca prin jurul nostru sunt o serie de alti patrioti, si ei cu multa iubire pentru tarile lor si cu istoria lor evident de partea lor, care considera ca frontierele Romaniei sunt "nefiresti"

mosmartin16 spunea...

Contează ce spui, dar și...când și cum o spui ! Poate chiar mai mult !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Benji, avem si noi nationalitati in teritoriu si asta nu e un criteriu ca ei sa se ceara pe acel ideal a fi alipiti teritorial la a lor țară, zisa si mamă, existand tratate si intelegeri de pace si stabilitate intre state, cu delimitari strict teritoriale intre niste granițe marcate, fiind documente semnate la Trianon, Malta, ONU sau Helsinky, si nu la o șuetă in deliruri din țuiculițe sau wisky, altfel am trai ca ghiogarii numai in razboaie si destabilitate.
Nationalismul sarbesc-iugoslav a fost unul foarte grav si ideile agresive ale unor dilii a dus la pierderi masive de teritorii, ca daca se media si se trata sa se ramana la o componentă-comunitate de state independente, precum SUA, dar si alte state de pe alte continente, azi situatia putea fi alta si instaurata pe termen lung intelegerea, securitatea si pacea in Europa, caci pentru moda destramarilor teritoriale, cu forta, a naționalistilor din Europa, a fugit puiul cu ața!
Sa nu uite nimenea ca cea mai dulce din lume bezea e doar si numai sfanta si binecuvantata, PACEA, si nu diabetul meu, care nu face nimanui nici un rau!

Pop Iuliu spunea...

@All
Va rog sa citiți cum simțeau in 1991 parlamentarii romani chestiunea independentei Ucrainei:
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/35747

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, ,,Sclavul'' Bogdan Aurescu, nu-i nicidecum un cutărescu sau icsulescu, este cel mai bun si complet produs, de la rasarit la apus, al diplomatiei romanesti de dupa marile vanzoleli pitoresti de dupa, 1989 unde am avut numai boi la poartă nouă...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In fiecare zi mi se trimit virusi potop sa ma lase fara laptop, un lucru ideal si normal ce i se poate intampla unui om inteligent, cultivat si cerebral din partea unor ,,ezoterici'' psihopați si schizofrenici, in lipsa unor inteligente si argumentate replici!

Huhu Rezea spunea...

Constat că sunt cititori care comentează fără să încerce să înțeleagă principiile Acordului de la Helsinky din 1975 ale Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa.
Cele 10 principii statornicesc stabilitatea statelor semnatare dar și posibilitate rezolvării diferendelor de frontieră pe calea tratativelor sau prin autodeterminarea popoarelor. Doar Albania și Andora nu au semnat documentul.
Din 1975 și până în 2014 nu a fost semnalată nicio modificăre de frontieră prin agresiune așa cum a făcut Rusia în Crimeea.
Uniunea Sovietică și Cehoslovacia s-au dezmembrat prin acordul repubicilor care compuneau federatiile, iar Jugosklavia s-a dezmembrat predominant potrivit principiului VII al Acordului de la Helsinky- autodeterminarea popoarelor componente ale federației.
Cei care nu sunt familiarizați cu principiile dreptului internațional spun mecanic că inviolabilitatea frontierelor ar interzice discuții, tratative pentru modificarea lor.
Dreptul internațional interzice folosirea forței și a amenințării cu forța pentru modificarea frontierelor.

GO spunea...

@ CFI. Eventual Aurescu este cel mai bun si complet produs, de la rasarit la apus, al diplomatiei americane care a colonizat si sclavagizat Romania. Pe locurile 2-3 sunt Maior si Geoana. Tradatori perfecti ai intereselor romanilor!

CFI! Ce iti spune orgoliul tau ca SUA sunt considerate de cei in cauza drept "partener strategic al Romaniei". Americanii au baze militare in Romania. Americanii circula fara vize in Romania. Iar sclavii de romani nu avem nici macar drept de sa circulam fara viza, sa vedem si noi rezervatiile amerindienilor sau Statuia Libertatii, de exemplu! Astea sunt urmare a dipomatiei lui Aurescu, si a altor agenti ai SUA ca el.

Leo spunea...

Și mai este și Acordul de la Budapesta din 1994 privind dezarmarea nucleară, prin care țări ca Rusia , Franța , USA , GB , garantau statul UA pt. faptul că UA renunță la armele nucleare. Păi dacă UA , avea acum arme nucleare , o mai ataca Rusia sau se gândea de 7 ori ânainte de a o face.
Implicit , prin acest acord de la Budapesta , Rusia recunoștea integritatea și statul UA.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. In final, in baza acordurilor mentionate de tine, Kosovo in ce acord zici s-a incadrat?

Tot in baza acordurilor mentionate de tine, ce pasi ar trebui sa mai faca Crimeea, Donetk si Lugansk sa aiba drept de autodeterminare? Si sa nu mai fie amenintate cu forta de Ucraina sa isi aleaga calea? Referendum au facut. Rezultatul: s-au audeterminat si s-au rupt de Ucraina. R. Crimeea mai departe s-a unit cu F. Rusa. Norocul ei ca a actionat rapid. Ca altfel patea ca republicile autodeterminate Donetk si Lugansk, pe care Ucraina le-a luat la bombe, desi "dreptul internațional interzice folosirea forței și a amenințării cu forța pentru modificarea frontierelor".

GO spunea...

@ Leo. Eu stiu ca acordul de la Budapesta prevede asigurarea securitatii Ucrainei de catre tarile mentionate de tine, in cazul in care ar fi fost atacata nuclear de un tert stat. Dar pana acum nu a fost atacata nuclear de un tert stat.

Ar fi fost si culmea de exemplu, ca acordul sa prevada ca Ucraina sa intre in razboi cu Polonia sau cu Romania sau cu R. Moldova, iar toate tarile mentionate de tine sa sprijine obligatoriu, Ucraina.

Bine ca au pacalit Ucraina sa renunte la nucleare, ca la cati iresponsabili sunt la conducere pe acolo, astia erau in stare ca la cea mai mica neintelegere - si are cu toate statele din jur, sa scoata nuclearele. Plus nesiguranta detinerii de armamente nucleare, de catre o tara macinata de mafie si coruptie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, Fara garantia militara, americana, azi eram pentru rusi o simpla momeală intr-o capcană, apoi facuti tocana sau rață de varză, cu teritoriile toate sfartecate, unele atasate rusilor, asa cum le-ar placea tradatorilor si pupincuristilor putinistilor! Bazele militare, americane, ne sunt necesare pentru descurajare si aparare, ca si cele englezesti sau germane. Americanii impun vizele pentru a nu-i navali si impăduchi hoardele cu infractorii, bombardierii si bombardierele, nu somitatile, afaceristii sau oamenii normali cu interese si in termeni legali, fara droguri si produse traficate in valize dublate, care primesc vize normale, pe termene limitate si legale, asa cum si Romania le impun SUA, insa conform tratatelor NATO-militare trupele americane sau ale altor state, la noi stationate, au un alt regim de intrare-iesire sau miscare interitoriile nationale, pentru nevoi de supraveghere si aparare.

Calinmihaib12 spunea...

Citat din "GO spunea..."

@ CFI. Eventual Aurescu este cel mai bun si complet produs, de la rasarit la apus, al diplomatiei americane care a colonizat si sclavagizat Romania. Pe locurile 2-3 sunt Maior si Geoana. Tradatori perfecti ai intereselor romanilor!

CFI! Ce iti spune orgoliul tau ca SUA sunt considerate de cei in cauza drept "partener strategic al Romaniei". Americanii au baze militare in Romania.❓Americanii circula fara vize in Romania. Iar sclavii de romani nu avem nici macar drept de sa circulam fara viza,sa vedem si noi rezervatiile amerindienilor sau Statuia Libertatii, de exemplu!❓Astea sunt urmare a ⁉️dipomatiei lui Aurescu, si a altor agenti ai SUA ca el."⁉️

"20 septembrie 2022, 18:07",
Încheiat CITATUL,

GO:
("iar" te faci că nu pricepi lucruri simple..!):

1."Americanii nu dau viza de liberă circulație..românilor în SUA,pt. că ei știu că ROMÂNIA e o țară..CONDUSĂ de o CLASĂ POLITICĂ cu:.."gândul","inima", "sufletul" și..BANII..la MOSCOVA..! (..în ciuda APARENȚELOR=ÎNȘELĂTOARE și amăgitoare..a"prostimii"..!
2.Nu AURESCU (și alții ca el) face/fac politica (externă) a ROMÂNIEI, ci..cei de la pct. 1...!

Huhu Rezea spunea...

GO
Nu au fost respectate Carta ONU și Akordul de la Helsinky în cazul autoproclamării statului Kosovo, motiv pentru care nu este recunoscut de 5 importante state europene, așa cum nu este reconoscută nici ocupatrea Ciprului de Nord de către Turcia.
Autodeterminarea nu poate fi folosită pentru a justifica anexarea unui teritoriu de către un stat vecin dacă nu există un acord internațional.
SUA și URSS nu au recunoscut unirea Basarabiei cu România. Abia in 1933 SUA a reconoscut de facto, niciodată de drept, unirea Basarabiei.
Dacă trupele române nu ar fi fost la Budapesta în 1919,după ce au pus opinca pe Parlamentul maghiar, nici celelalte puteri europene nu ar fi recunoscut unirea Basarabiei. Asa că Romania a avut o monedă de schimb. S-a retras din Ungaria.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, Acel tratat prevedea ca si Rusia, alaturi de celelalte state, sa-i acorde Ucrainei garantii de securitate, dar rusii, in toata istoria lor, o istorie a grohaitorilor cotinețelor, n-au fost adeptii seriozitatii garantiilor, ci doar ai porciilor, inselatoriilor si agresiunilor, precum acea agresiune impotriva cehoslovacilor, punand in primejdie si securitatea romanilor, marea greseala fiind neacordarea armelor nucleare partii ucrainiene, care avea sa tina Rusia la mare departare de ale Ucrainei si Europei hotare, ramanand ca rusii doar ravnind si salivand, precum coteii, la ciolanul cel mare, cu gatulin lanț si cu botul pe labe!

Dan B. spunea...

@benji:
Ai picat în admirația modului în care supușii reginei și-au adus omagiul celei care, de peste 50 ani, stăpânind un imperiu, a adus imense beneficii nației sale, prin spolierea coloniilor și a statelor vasale. Iar cum prestația sa regală nu a afectat executivul Regatului Unit, având o prezență discretă în jocurile politice, și-a atras admirația englezilor. Știi, cumva, cam care este procentul din populația strict englezească, ocupată în economia lor cu munca fizică? Sau despre asta nu se vorbește, căci migrația salvează și domeniul ăsta?
Așadar, d-aia a fost atât de iubită de către conaționali!

Dan B. spunea...

@CFI:

Încă o dată meriți aprecierea mea pentru „pana” cu care formulezi comentarii.
Din păcate, esența lor dezvăluie gândirea dtale limitată, studiile absolvite fiind insuficiente pentru dezvoltarea zestrei neuronale funcționale. Ai o gândire primitivă, specifică unuia cu deficit de studii, recentul exemplu, referitor la Andrei Marga, devoalând critici asupra unei opinii corecte, relaționată la Ucraina. Este cazul, dacă vrei să evoluezi, să te documentezi cât mai mult, din surse numeroase și independente, din care, ulterior, să te pricepi a extrage adevărul.
Este adevărat că biografia prof. A. Marga are și puncte negre, dar, momentan, alocuțiunea sa este bine primită în mediul academic. Și, poate, chiar în corpurile militarilor din România, inclusiv în cel al mm/sof din care ai făcut parte; nu de alta, dar refuz să cred că nu sunt, printre colegii dtale de corp, și destui destupați la minte!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, multumesc pentru apreciere, cat si pentru critici: Orice sut in fund, un pas inainte! Stiam ca multi dintre noi avem studii medii, si altii un an in plus de Scoala Militara, cativa si Academia, si scriu atat cat ma duce mintea sa inteleaga toti, fiind un autodidact prin definitie. Nu pretind ca sunt stapanul adevarului, opinand in scris doar ceea ce gandesc, ca si toti postatorii. Andrei Marga este o somitate, dar acele ,,mici'' pete il declaseaza si ii estompeaza personalitatea. Fiind un bonom si adept al pacii si concilierii pasnice, nu pot accepta rafuieli, razbunari si instigari la violenta. Prof. Marga, prin inalte demnitati avute, cat si actuale, nu trebuie sa opineze probleme spinoase de frontiera, in situatia actuala externa, complicata si periculoasa, fiind si un formator de opinii. Dupa aceste opinii nu-i exclus ca s-ar inmulti pro rusii, deja retelele de socializare au explodat de extremisti pro rusi... Avem nevoie de sustinatori ai unei agresiuni si sa punem gaz pe foc, mai ales ca Ucraina ne este vecina proxima? Rusia a fost si va ramane un agresor si un dusman al Romaniei, fiindu-mi suficiente in acest sens povestirile parintilor si rudelor in legatura cu masacrele, violurile, maltratarile si talhariile savarsite pe timpul ocupatiei acestora in timpul si pe perioada postbelica, pana in 1958... Daca ne ocupau in 1968, aveam sa fim martori la cele mai cumplite atrocitati savarsite de catre acest popor inapoiat si salbatic, marturie fiind ce au facut si fac acum in Ucraina, caci ruinele spitalelor, creselor si ale altor edificii si constructii, cat si gropile comune, vorbesc! Toate cele bune!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Marga poate să aibă opinii fără să fie constrâns de rigoarea pe care trebuie s-o afișeze un demnitar.
Nu poți să ajungi cu ilogică până acolo în a califica filorusi pe toți cei care reamintesc că Bucovina de Nord, Bugeacul și Herța sunt foste teritorii românești răpite cu forța de Uniunea Sovietică în 1940 și recunoscute a aparține acelei țări prin Tratatul de la Paris din 1947, când noi am semnat tratatul ca țară invinsă... în al Doilea Razboi Mondial.

Militar de la 14 ani spunea...

Are dreptate Marga. Pe de altă parte, poate fi o lansare către candidatura la președinție a unui intelectual. Ioan Aurel Pop nu are forță iar George Simion e în cădere. Suveranistul Marga poate fi o soluție la clovnii pe care vor să ni-i vâre pe gât, gen Ciucă, Geoană...
Care e diferența dintre ruși și ucraineni? Aceleași apucături. Ba dimpotrivă, cred că un pericol real, pentru noi, va deveni Ucraina, nu Rusia. Să nu uităm, că după acest conflict, Ucraina va rămâne înarmată de acest Occident fără busolă. Oare cât va mai dura manipularea celor care ne conduc și a 99% din media? Chiar numai gândește nimeni?

GO spunea...

@CFI. Deși încearcă si alții sa te facă măcar sa citești, nu vrei si pace. Ai căzut in capcana celor fără dram de cultura istorică. In anii aceia de care zici, România nu a fost invadata de rusi. Ci de … sovietici. Adică nu doar de rusi, ci si de … ucraineni. Vezi măcar componenta URSS din acea perioada. Nu știu ce este așa de greu de înțeles ca URSS nu a însemnat doar RSSF Rusă. Ci și RSS Ucraineană, plus și alte republici. Rușii au comis umăr la umăr cu ucrainenii, atrocitățile de care spui!

Aici este problema celor care pun palma Ucrainei! Efectiv aceștia nu știu ca aceasta Ucraina a fost republica alaturi de Rusia, in cadrul URSS. Fiind egal responsabila cu Rusia, pentru toate atrocitățile fostei URSS contra altor popoare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Aici e un context ciudat. Inclusiv Andrei Marga il critica pe Vadim Tudor pentru nationalismul sau, cand traia. Recunosc ca si eu latram mai rau decat un cotei in acele timpuri entuziaste si pline de patriotism. Azi, Andrei Marga o face din disperare electorala, poate ca si din convingere, desi nu prea as crede, dar nationalismul oriunde in lume aduce voturi si scaune parlamentare. El nu are ce oferi cu un partid ratat si plin de ratati politici, sub Constantinescu refuzand total orice masuri de natura sociala, asta spulberandu-i politic, in vecie! Nici macar taranist nu este, ca fost pecerist de frunte, si faptul dovedit ca a fost turnator la Secu ar fi trebuit sa-l scoata definitiv din cadrul politic. Azi suntem parte componenta din Europa, si o vom avea si pe Ucraina alaturi, dupa aderare, fiind in pline formalitati de preaderare. Nu peste mult timp ne vom numi Statele Unite ale Europei, deci o tara imensa, federativa, cu mai multe natiuni infratite, fara ingradirile granitelor intre state, decat administrativ, cu o autonomie extrem de limitata, ca in SUA. Nationalismul, la ce ar mai servi in acest cadru unional? Nu-i deajuns ca Istoria trebuie sa consemneze Adevarul pentru posteritate in ceea ce privesc realitatile granitelor adevarate? Acerbarea nationalismului acum, in plin razboi, care pana acum lancezea la propriu, profitand ca victima, Ucraina, este aproape cazuta la pamant, nu poate exploda decat la apasarea unor butoane de catre maini vandute candva Kremlinului, acum reactivate, poate ca sub imperiul unor conturi grase in euroi, caci gura cu bani se desclesteaza, ca si Marga nu-l vad eu atat de patriot cat se da, pana ce un stimulent nu-l resuscita de pe catafalc! Nu stiu in trecut sa fi facut ceva Prof. Marga pentru Unirea cu Moldova, si nici sa fi revendicat teritorii de la cineva, pentru ca, oricum, ca vandut rusilor, nu avea s-o faca, dar sunt foarte cert convins ca electoral o face, si inca bine. Pretentiile teritoriale iesite de sub mustatile lui, nu-l califica, mai ales ca fost ministru de Externe, facand ca Romania sa apara in ochii Ucrainei o stricata aiurita, care cu o mana o ajuta sa se ridice, si cu talpa ii sta pe grumaz, acum, la greu si necaz! Ciudat, foarte ciudat...

anonim spunea...

Dan B
CFI ? ...o "lupta" pierduta inainte de a incepe:))

GO spunea...

@ CFI. Tu ai citit tratatul? Rusia, SUA etc. s-au obligat sa asigure securitatea Ucrainei doar dacă ar fi atacată NUCLEAR! In rest, pentru un război convențional in care sa fie implicată Ucraina, niciun stat din cele menționate nu are nicio obligație! Adică, dacă ar ataca România pe Ucraina cu arme convenționale, nici Rusia, nici SUA etc. nu au nicio obligație fata de Ucraina.

Ar fi fost si culmea ca statele respective sa își asume sa apere Ucraina necondiționat, de parca ar fi buricul pământului. Așa ca nici Rusia nu a încălcat nimic d.p.d.v. al acelui tratat.

Dan B. spunea...

@CFI:

Dacă A. Marga ar fi candidat pentru vreo demnitate publică, ar fi fost normal să-i fie cunoscut și trecutul.
Dar, acum, punctual, a exprimat o opinie cu care rezonează doar cei documentați, cu studii istorice și politice.
Poate reușești să-mi amintești un singur lucru făcut de Ucraina, în toată istoria ei, benefic nației române. Rusul - dușman etern al României? Nu uita că Rusia a apărut ca stat suveran după 1991, iar, în vremea URSS, România a avut relații de bună vecinătate, ca motor al propriei dezvoltări economice. Schimburile comerciale și piața de desfacere ale ambelor state au permis avântul economic al anilor 1970.
Cum România nu a fost vreodată imperiu sau colonizatoare,așa cum s-a-ntâmplat cu statele occidentale, care au spoliat de resurse (umane, materiale și naturale) pe supuși colonizați, rata de creștere economică a ei nu s-a situat la cote înalte, căci n-a furat de la nimeni.
Știi cumva cum că chinezii s-au oferit să facă autostrada Ploiești-Brașov și metroul până la Otopeni, cu resursa lor financiară, rambursabilă prin darea acestora în administrare un număr de ani? Știi cine s-a opus? Germania, motivând necesitatea eradicării somajului românesc, căci constructorul a condiționat executarea de folosirea propriei forțe de muncă (știau ei ce știau). Ridicolă este motivația nemțească, întrucât, în anii 1980, pe fondul unui deficit bugetar de 15-20 % (necesar dezvoltării), mâna de lucru din Germania era turcească, neinclusă în UE.
Culmea este că, deși Germania are relații economice benefice cu China, noi nu avem voie la așa ceva, importurile și exporturile din/către chinezi desfășurându-se prin mijlocirea nemților.
Așadar, iată de ce cred eu că UE este o structură dictatorială!
Apropo, te-ai întrebat de ce trebuie să fiu eu solidar cu neamțul, astfel încât să-i ofer 15 % din consumul meu energetic , pentru ca el să-și revitalizeze obiectivele economice rămase fără resurse de energie? Consumurile minimale în Occident sunt de cca 1500 kwh/lună, pe cînd, la noi, mă obligă la 255 kwh/lună. Adică, la noi se pot închide Azomureș, combinatele de aluminiu și alumină de la Slatina și Oradea, consumatoare mari de gaze și electricitate?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, eu n-am citit carti, ci biblioteci pline de carti cu subiecte beletistice, istorie- diplomatie, stiinte, filozofie, medicina, etc... La 15-16 ani citeam ,,O viata de om, asa cum a fost'' de Nicolae Iorga, sau despre viata si activitatea politica a marelui Nicolae Titulescu, o carte de circa 1 kg greutate, inclusiv activitatea-i din cadrul Ligii Natiunilor Unite, din perioada interbelica, si tot la 16-17 ani ii citeam pe Freud si Schopenhaurer, desi nu intelegeam mare lucru pe atunci, dar eram un cititor studios asiduu si aspiram la mai mult, citind de fapt ce termina tatal meu de citit. N-a fost cazarma din orice garnizoana, in peripluurile mele cazone, sa nu ma inscriu, prima data, la Biblioteca UM, asa ca nu ma plang de lipsa de informatii! Cand m-am mutat din apartament, aici in Onesti, am aruncat la gunoi o intreaga biblioteca, personala, ne mai trebuindu-mi, fiind toata citita si rascitita. Dupa divort, si la Braila i-am lasat lui fiul meu o biblioteca plina de carti, absolut toate cumparate de la ,,Cartea prin posta,'' cum era atunci, in anii '80, auzind apoi ca fosta sotie s-a lepadat de ele, de frica sa nu se prinda vreuna si de ea! Chiar credeti ca a fi subofiter, cu bacalaureat, asta inseamna ca esti si prost? Ofiterul, al treilea an de scoala este axat pe practica, si nu de studiu temeinic, dar au curajul, multi dintre ei, sa se puna cu mine la trante de cunostinte si inteligenta? Hai s-o lasam moarta in a descalifica si desconsidera o categorie militara intesata de oameni deosebit de practici, inteligenti si culti... CHIAR NU SE MERITA ACEST EFORT DISCRIMINATOR, INUTIL SI DUSMANOS!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT
din "Militar de la 14 ani spunea..."

"Are dreptate Marga. Pe de altă parte, poate fi o lansare către candidatura la președinție a unui intelectual. Ioan Aurel Pop nu are forță iar George Simion e în cădere. Suveranistul Marga poate fi o soluție la clovnii pe care vor să ni-i vâre pe gât, gen Ciucă, Geoană...
Care e diferența dintre ruși și ucraineni? Aceleași apucături. Ba dimpotrivă, cred că un pericol real, pentru noi, va deveni Ucraina, nu Rusia. Să nu uităm, că după acest conflict, Ucraina va rămâne înarmată de acest Occident fără busolă. Oare cât va mai dura manipularea celor care ne conduc și a 99% din media? Chiar numai gândește nimeni? "

"20 septembrie 2022, 22:26"
Încheiat CITATUL,

Militar de la ani:

1.Nu MARGA.."are dreptate".., ci
ISTORIA..!; nu era cazul să iasă în
față tovul..!
2..glumești..,printre altele..și cu candidatura..la orice..a tovului Andrei(!) MARGA..!; în plus: mai în glumă ,mai în serios, te-ai uitat cu atenție..mărită, ce față de "PĂCĂLICI" are..insul..??
Numai privindu-l și auzindu-l cum vorbește..gesticulând penibil, orice
român rațional nu l-ar vota în funcția de PREȘEDINTE de ȚARĂ..SERIOASĂ..!

Dan B. spunea...

@CFI:

Îmi este confirmată supoziția, conform căreia „setea de carte” a fost „garnisită” cu deficitul dtale de înțelegere, ceea ce, acum, se numește analfabetism funcțional. Tot îi dai cu unitatea UE, deși această structură se „clatină” zdravăn, statele din Est, cu excepția României, neacceptând discriminarea practicată de „licurici” Ar fi trebuit să pricepi că admiterea țării noastre în UE a fost o mană cerească pentru ca vesticii să pună mâna pe resursele noastre, să înlăture concurența în domenii de vârf și să câștige o piață de desfacere pentru produsele lor nevandabile.
Te rog să nu-mi mai gtrimiți diferite e-mail cu subiecte pe care nu le pricepi, nu știi să le analizezi și nici să evidențiezi concluziile din acestea!

Leo spunea...

BRAVO Flavius,
folosește-ți "pana" şi pe post de măciucă împotriva sistemului mafiotizat din MFA coordonat sistematic de LICHELELE GULERATE ,care mai nou se luptă împotriva JALONULUI 215 , astfel ca să rămână totul așa cum este acum , plin de INECHITĂȚI dar în folosul lor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, multumesc, si daca eram ,,analfabet functional,'' cum invidiosii egoisti pe capacitatile si talentele mele ma fac, nu aveam si astazi sa traduc in instante lichelele clocare, procese pe care le intenez singur si in mare taina, tot din cauza invidiosilor egoisti, care cred ca prin asta le iau ceva din drepturile sau de la gurile lor, ori petitonari pe la marele case imperiale, pentru a demonstra sistemul mafiot de la pensiile militare! Tot ei ma imbrobodesc cu incercari de virusare, demonstrandu-mi dementa de care sufera! Toate panzele sus cu Jalonul 215 din PNRR!

Arfy spunea...

Dan B, uneori păreai rațional! M-am înșelat! Faină viață ai dus sub ruși! Poți să pleci la Moscova, îți apreciază rușii discursul! Prefer să am lumină de licurici! Sunt convins că n-ai văzut niciunul în realitate! Să-ți mai spun un secret, licuriciul captiv nu mai este fosforescent! Acum poți să-ți dai seama în ce întuneric am trait.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "GO spunea...

1."@CFI. Tu ai citit tratatul? Rusia, SUA etc. s-au obligat sa asigure securitatea Ucrainei doar dacă ar fi atacată NUCLEAR! In rest, pentru un război convențional in care sa fie implicată Ucraina, niciun stat din cele menționate nu are nicio obligație! Adică, dacă ar ataca ❓ România ❓pe Ucraina cu arme convenționale, nici Rusia, nici SUA etc. nu au nicio obligație fata de Ucraina.

2."Ar fi fost si ⁉️culmea ca statele respective sa își asume sa apere ⁉️Ucraina necondiționat,❗ de parca ar fi buricul pământului. Așa ca nici Rusia nu a încălcat nimic d.p.d.v. al acelui tratat. "⁉️

20 septembrie 2022, 23:08"
Încheiat CITATUL,

GO:
..aici..,în pasajul ăsta(2), (poate) ai dreptate..! = cele 2 țări, dar în special..RUSSIA, chiar pare că face (cel puțin până în prezent.!) ceea ce scrii ..!;..dar dacă ar ataca N. = pe "vecinul" său..UCRAINA..AR ÎNCALCA.. acel tratat,..DEȘI..iarăși culmea(❓) ..s-a angajat "să apere" UCRAINA într-o asemenea situație.."paradoxală".(= oadevărată.. SOFISTICĂRIE..AIURITOARE ..!,dar care ar putea duce la concluzia..logică..,cum că cel puțin RUSSIA..NU VA ATACA ATOMIC..Ucraina..! , dar ar genera și o întrebare (RETORICĂ):..care altă țară "dotată" cu ARME NUCLEARE ar amenința..UCRAINA, întrebare la care răspunsul e 99,99 %. .că NICI O ALTĂ ȚARĂ n-ar ataca atomic UCRAINA.!,fapt ce ar duce = IARĂȘI la concluzia logică= cum că.. acel tratat pomenit a fost=INUTIL, un FALS TRATAT, fără..OBIECT pt. UCRAINA..!,(care până mai "ieri-alaltăieri" avea o CONDUCERE DE STAT..RUSEASCĂ sau cel puțin = pro-rusă..!).
Așa că RUSSIA,atunci când a încheiat "tratatul", cu SUA.."garant"..la NIMIC .!,ȘI-A ASIGURAT astfel, LIBERTATEA SA
de a ataca oricând..un teritoriu= al UCRAINEI.,ORICÂND ar dori (=printre alte obiective..) să-și creeze..UN CULOAR LIBER DE TRECERE..spre VEST..!
Cu alte cuvinte, RUSSIA a încheiat un
"tratat" de..NIMIC..!= cu UCRAINA (cu o conducere REAL pro-rusă=trădătoare a poporului ucrainian..!), prin care ea= UCRAINA.."acceptă" să fie atacată.. MILITAR.."CONVENȚIONAL"(?!)..de RUSSIA
..❗❗[(..și nu de: "ROMÂNIA" (❓❗) = cum PERFID..scrii, în clar (❗) = de ce oare..❓(=întrebare..RETORICĂ, pt. că o țară "mică"= cum e ROMÂNIA= NU AR PUTEA ATACA NICIODATĂ= "singură", o țară.."mult mai mare", cum e..UCRAINA ..!!)]●

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, iti inteleg ura si dusmania pe subofiteri, fiindu-ti o trasatura definitorie acest rasism discriminatoriu si infantil, de tip bolsevic, dar eu ma mandresc cu asta, pentru ca am fost in stare sa-ti alimentez acest betesug cu capacitatile mele intelectuale! Numai sanatate si viata lunga iti doresc, extrem de sincer, asa putand realiza ca ura si dusmania alimenteaza si aduc boli!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Calin Mihai, iti ador sinceritatea si argumentele de luptator!

GO spunea...

@ CFI. Foarte bine daca ai citit biblioteci. Imi dau seama insa, ca nu prea ai avut carti despre Ucraina, Rusia si URSS. Ai fi aflat astfel, lucruri interesante despre Ucraina, cum ar fi:

- ca Republica Sovietică Socialistă Ucraineană a fost creată pe 25 decembrie 1917, ca republica distincta fata de Rusia;
- ca Republica Sovietică Socialistă Ucraineană a fost una dintre cele 4 republici CONSTITUENTE ale Uniunii Sovietice, in 1922;
- ca in cadrul URSS, RSS Ucraineana nu doar ca a avut Constitutie proprie, dar a avut privilegii fata de restul republicilor sovietice, inclusiv fata de Rusia. Cum ar fi faptul ca RSS Ucraineana, desi era in URSS, a avut un mare grad de libertate. Exemplu: Ucraina desi era in URSS, a fost membru fondator al ONU, ca stat separat fata de URSS. Ceea ce demonstreaza ca Ucraina a jucat in cadrul URSS, un rol deasupra celorlalte republici sovietice. chiar si fata de Rusia.
- ca teritoriile smulse Romaniei de RSS Ucraineana ascunsa in cadrul URSS, s-au produs fix pe perioada mandatului lui Hrusciov, de secretar al PC din RSS Ucraineana (1938-1949), si care era conducatorul de facto al Ucrainei. Hrusciov care avea sa devina ulterior, presedinte al intregii URSS.
- nu mai zic ca Cernenko si Brejnev, alti 2 presedinti ai URSS, au fost ucraineni.

Eu nu stiu ce ti-a rezultat tie din ce ai citit despre Ucraina, dar concluzia mea este ca Ucraina a fost dintotdeauna Rusia 2, iar in multe situatii chiar Rusia 1. Nu exista atrocitati, ocupatie a teritoriilor din altor state, in care Ucraina sa nu fie vioara 1 a URRS, alaturi de Rusia.

Dan B. spunea...

@CFI:

Te-am crezut, în urmă cu ceva timp, om deștept, dar vrei neapărat să mă contrazici! „Cu o floare, nu se face primăvară!”, indiferent de corpul militar de care aparținem.


@Arfi:

Oricum sunt mai rațional și mai principial decât dta. Atât am spus, că empatizez cu „victima” celor 46 state, conduse de idioții „plantați” de către ocultă, promotorii NOM și „drojdia” de la Davos.
Ai auzit dta pe vreunul dintre cretinii amintiți de mine că ar efectua demersuri pentru pace? Desigur că nu, căci îi „spânzură” Biden, cel care, prin fiul său, a colonizat Ucraina.
Te întreb, dacă erai în locul lui Putin și sesizai pericolul apropierii NATO, contrar tratatelor asumate, nu ai fi reacționat? De bună seamă, bombardarea timp de 8 ani a etnicilor ruși a fost menită atragerii intervenției lui Putin în Ucraina, pretext pentru nenorociți de a tăbărî cu toții pe Rusia. N-au fost nici rușii „ușă de biserică”, dar comparativ cu agresiunile USA, sovieticul a fost un „îngeraș”:după 1991, rusul a fost invitat de guvernele unor state pentru aplanarea vreunui război civil, iar yankeul a agrsat state suverane pentru a împlementa „democrația americană” și pentru a le prelua resurselele.Nu crezi că regimul penitenciar de la Guantanamo este mult mai draconic decât gulagul sovietic? Dar este situat dincolo de graniță, căci asemenea conduită americană nu este acceptată, ca și biolaboratoarele pandemiei, pe cuprinsul USA.

Huhu Rezea spunea...

Minte de om bolnav de rusofilie afirmă că Rusia este victima agresiunii a 46 de state.
A auzit cineva în ultimii 20 de ani că alt stat a agresat armat teritoriul Rusiei?
Rusia atacă Ucraina și ar fi vinovate celelelte țări care, în loc să ceară pace înarmează Ucraina.
Sau, mintea bolnavă acuză Ucraina că nu capitulează.

Outlander spunea...

@Leo
@Cornelius Flavius Ifrim

Se pare că premierul Ciucă și președintele Camerei Deputaților Ciolacu vor conduce gașca de șmecheri în vederea "ostilițiunilor" cu CE de la Bruxelles.
Mandatul cu care se vor prezenta cei doi este, conform OZU, SALVAREA CU ORICE PREȚ A PENSIILOR SPECIALE! (în frunte cu cea a lui Ciucă).
Chiar în capitala Belgiei fiind, sper că vor primi de acolo niște plăcuțe suedeze!
Pe care, la revenirea la Bucale, să le șeruiască frățește lui Dâncu, Bode și găștii de Gulerați!
Personal, îmi doresc ca acest Jalon 215 să pună ordine în dezmățul pensiilor milităroase, să destrame și să dilueze cuantumurile stabilite pe 6luni/5ani conform unei reguli de calcul în care au introdus orice poate îngrășa pensia, creîndu-se inegalități și inechități uriașe.
Deasemenea, impunerea acestui jalon și implicit a reformei pensiilor, va fi în măsură să le "înghețe" sau să le "șteargă" de pe fețe zâmbetele acelora care ne sfidează șmecherește și care își mai și permit să emită judecăți de valoare asupra altor camarazi.
@Flavius!
Ești suficient de inteligent și prea de mult bun simț ca să te lași afectat de măruntele lor hatâruri sau semne de dispreț!

Rămâne cum am stabilit!

Pentru Ciucă, Ciolacu, Dâncu, Bode, Budăi: tot ce îmi doriți voi mie, vă doresc și eu vouă!
Pentru aceeași de mai sus: oare cu ce sunteți mai breji decât cel care a fost ciuruit de Crăciun?

Leo spunea...

Out..
1. Cred că Ciolacu nu are "calitate procesuală activă" ca să parafrazez o expresie judiciară , în sensul că nu este membru al guvernului care să participe la negocieri pe tema PNRR. Ciolacu a făcut doar o afirmație politică că va merge cu dottore la Brussels , în scopul de a fi perceput ca "tătic" și tutore al lui dottore , prin asta știrbindu-i din autoritate lui dottore. La Brussels va merge pt. 9,14% și JALONUL 214 + 215 , Budăi + Boloș + Cîciu ( de la finanțe) + eventual dottore.
2. Sunt îngrijorat că "gașca" care va merge la Brussels , va încerca să PROROGE/ ÎNTÎRZIE aplicarea JALONULUI 215 , în speranța că mai târziu cei de la brussels nu vor mai fi vigilenți cu specificațiile JALONULUI 215.
Ca argument al intenției de tergiversare , este faptul că dottore a MIMAT propia dorința ca azi 21.12.2022 să fie gata draftul privind jaloanele 215 + 214. Nu s-a auzit nimic că miniștrii impactați cu cele 2 jaloane să vină azi cu draftul cerut de dottore , iar asta presupune fie că dottore a MIMAT ordinul , fie că miniștrii respectivi se urinează pe ordinul lui dottore.
3. Acum , certă este rezistența și reticența la REFORMĂ a găștii împotriva JALONULUI 215. totul depinde de fermitatea și rigurozitatea celor de la Brussels
On vera , zise orbul ....

Huhu Rezea spunea...

DE ce scrieți voi aceste informații aici cand aveti atâtea topice la eticheta PNRR?
Se pierd printre zicerule lui Marga.

Leo spunea...

Pt. că suntem niște "scriitori" indisciplinați şi incorigibili dragă MAESTRE + și va trebui să te acomodezi cu asta... :)..........

Huhu Rezea spunea...

Da, o să mă acomodez! Nu le mai public când sunt bagate anapoda.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Nicidecum, este o premieră mondială, în care slugile USA își dau mâna pentru a ajuta USA în aprovizionarea cu armament și tehnică de luptă pentru ca Ucraina, total colonizată de yankeu, să reziste incursiunii lui Putin, ba chiar se pompează resurse financiare pentru plata mercenarilor și militarilor. Hunter Biden a subordonat total Ucraina lui tat-su.
Nu am auzit ca vreunul din cele 46 state să marșeze pentru armistițiu, toți vorbesc doar despre continuarea războiului.
Dacă eu vin spre tine, cu scopul declarat să-ți iau gâtul, nu-ți iei măsuri de apărare? Așa și cu înaintarea NATO spre Rusia, deși angajamentul de la unificarea Germaniei a prevăzut expres că nu se va înainta spre est.
Eu ți-am mai amintit că un conflict se analizează începând cu cauzele, nu cu consecințele, așa cum procedează, de obicei, idioții.
Îți mai aduci aminte ce propagandă ai făcut pentru vaccinarea anti-covid? Nu cumva creierul ți-a luat-o razna, ca efect advers? Dacă ai bun simț și ai fi principial, ai recunoaște că ai „luat-o pe arătură”!

Huhu Rezea spunea...

@DanB
Dacă d-tale și celor care apărau Otopeni vi s-a părut că militarii de la Câmpina, care veneau să se alăture vouă, sunt teroriști, ce ne mai mirăm că il pupi în dos pe Putin, care și ăsta are vedenii că năvălesc ucrainienii peste el?
Dacă ți se pare că moartea de Covid a 70 000 de români a fost o glumă, poți să râmâi așa...glumeț.

Dan B. spunea...

@Huhu:

Când ai creierul golit de argumente, o bagi pe aia cu Otopeniul, în care justiția militară și civilă, din acele vremuri, complice, de regulă, cu Securitatea din care ai făcut parte, nu m-au putut inculpa cu ceva, numai idioții inventează infracțiuni, pe care le-aș fi săvârșit atunci.

GO spunea...

Coarna, primul si singurul parlamentar care are curajul răspunderii si se poziționează de partea lui Marga. Citiți si opiniile a mii si mii de romani, exprimate liber pe Facebook si care sunt total de acord cu afirmațiile lui Andrei Marga! Spre uluirea liderilor de partid si de stat!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02TUHypx3WrgjYV8z3cSx21K6vnMpYsANBe4XV13Wsk4764hLVcMZL872wot6qnixnl&id=679218552100812

Dan B. spunea...

@Huhu:

Dacă nici azi n-ai priceput ce-i cu vaccinul ăsta anti-covid, în fapt fiind o bacterie modificată genetic (prima autopsiere științifică în Singapore), ce facilitează moartea celui vaccinat, inclusiv incinerarea plămânilor pacienților de la ATI prin excesul de oxigen administrat, este evident că ai fost și ești un mare nătărău, în ciuda tuturor anchetelor și acțiunilor judiciare finalizate prin devoalarea intențiilor criminale ale promotorilor NOM.
Sau cumva nu ai fost tu cel care urla, cât îl țineau bojocii, că nu vrea să fie contaminat de către cei nevaccinați, realitatea demonstrînd că acei contaminatori, în marea lor majoritate, erau vaccinați anterior?

Huhu Rezea spunea...

@Buzescule
Ești atât de îndăratnic în a te informa și instrui.... dacă poți să spui că virusul este o bacterie. Autopsiile acelea despre care au tot vorbit antivacciniștii, în fundul cărora continui tu să le sufli, au fost mutate prin multe capitale ale lumii. O simplă căutare pe net arată că instituțiile menționate neagă acele constatări prostești.

Stelian P. spunea...

Daca tot a venit vorba despre covid am si eu o intrebare. Mi-am facut 4 (patru) doze de vaccin si inca nu mi-a crescut coada. Stie cineva, dupa ce imi creste o pot transplanta in fata?

Huhu Rezea spunea...

Buzescule
Pentru indăratnici ca tine care înghit orice muscă, dacă nu ai ajuns să citești pe net dezmințirile despre "cercetarile" covidiste de la Singapore, poate afli acum adevărul

https://verificat.afp.com/http%253A%252F%252Fdoc.afp.com%252F9TT6TK-1
Zeci de postări de pe rețelele de socializare distribuite de sute de mii de ori în limba română doar în noiembrie 2021 susțin că oamenii de știință din Singapore au efectuat prima autopsie din lume a unui pacient cu Covid-19 și au descoperit că boala este de origine mai degrabă bacteriană decât virală. Însă Ministerul Sănătății din Singapore a negat aceste afirmații, care au circulat pe rețelele de socializare în mai multe limbi încă de anul trecut. Mai mult, prima autopsie a unui pacient cu Covid-19 a fost efectuată în februarie 2020 în China, iar experții și autoritățile sanitare spun că boala este cauzată de un virus, nu de bacterii.

GO spunea...

@ Huhu Rezea % Dan B. Iar cu vaccinul?

Eu dau numele catorva canale Telegram din Occident, toate in limba germana: Faruk Firat Offiziell, Rolf Kron - Ärzte stehen auf (Medicii se trezesc), Dr. med. Carola Javid-Kistel MITEINANDER MUTIG SEIN- ÄRZTE STEHEN AUF FÜR PATIENTEN! (Medicii sunt alaturi de pacienti!)

Concluzia mea este ca in mod independent unul de altul, atat COVID, cat si vaccinul anti-COVID, in functie de niste particularitati medicale ele persoanei - particularitati nedeslusite inca, declanseaza boli si sechele multor persoane, sechele care bufnesc si se agraveaza intr-un timp de maxim 18 luni de la contaminare si/sau de la vaccinare, de regula in primele 6 luni.

La modul personal, si eu cunosc astfel de cazuri.

Calinmihaib12 spunea...

Domnilor:
..nu mai.."bâjbâiți" în..jurul "temei"
VIRUSULUI CORONA.. căci, ÎNCĂ.., auto ritățile de toate felurile, din toată lumea, NU au răspuns la o ÎNTREBARE SIMPLĂ:
=de ce un VIRUS ANODIN: CORONA, agent etiologic al unor RĂCELI BANALE, și care,cel puțin,din secolul XX încoace ..NU OMOARĂ/ASASINEAZĂ..OAMENI..!,
BRUSC,AȘA..,ca un "trăznet"..UCIGĂTOR
[după câteva "experiențe"..localizate, zonale (?) după anii..2000..], declan șează o..INFECTARE ÎN MASĂ..FOARTE RAPID răspândită= dar atenție mare: ..PREPONDERENT în țările foarte dezvol tate economic, cu nivel de viață bun și foarte bun, și..ÎNTR-UN ANUME FEL= .."RISIPITOARE DE "RESURSE"..de orice fel, infectare devenită rapid.. "PANDEMIE"..care: ca MANIFESTARE CLINICĂ..se suprapune..GRIPEI..!, dar cu o rată a mortalității (afirmate..!)
,statistic..relativ mică: de 2 % (doi)
, oricum = mai mică decât a GRIPEI "CLASICE"(din tratatele de medicină)
care era cam până..pe la 10 %..!
În plus "vaccinarea" obligatorie..nu se face împotriva unui VIRUS ANODIN .. și care,culmea/sau..NU, NU produce beneficiile preconizate..inițial (ca ale vaccinurilor clasice!)ci dimpotri vă, în 2021 în plină campanie mondială de "vaccinare" a..TRIPLAT numărul de cazuri și decese..!