Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 07, 2022

O țâfnă cât o împotrivire la reforma pensiilor militare

15 comments

Documentul de mai jos, emis  în cursul lunii august a.c, arată cât de mult au reușit gulerații să-l îmbrobodească pe noul ministru al Apărării, dacă îl comparăm(documentul) cu promisiunile din primăvară ale lui Dincu, de a elimina inechitățile introduse în Legea 223/2015 din inițiativa acelorași  amploaiați. 
Inițiativa emiterii ordonanței de eliminare a actualizării pensiilor militare în 2017 le-a aparținut amploaiaților și tot ei nu au acordat aviz numeroaselor tentative de a se relua actualizarea în cei 5 ani care au trecut de atunci.
Așa cum în 2017 funcționărimea din ministere s-a trezit pe cap cu L 153/2017, lege care punea capăt degringoladei salariale în sistemul de apărare și impunea actualizarea pensiilor militare, acum, în anul 2022, s-au trezit cu presiunea de reformă a pensiilor militare impusă de PNRR, condiție, alături de altele, pentru primirea de către România a unei finanțări de 30 de miliarde EURO. In 2017 au impus emiterea OUG 59, acum clamează că ministerul s-a opus contributivizării pensiilor militare, opoziție care echivalează cu voința de a continua  actuala stare de fapt în domeniul pensiilor militare.
Când dai vina pe succesiunea temporală a legilor care ar fi  generat inechitățile în domeniul pensiilor, fără a preciza că tu ai provocat acea succesiune de legi, ce credibilitate mai are promisiunea că vei reforma pensiile militare în afara Programului PNNR?
Să-i lăsăm pe amploaiați să se culce pe importanța acordată avizului de scoatere a pensiilor militare din reforma PNRR și să dăm, totuși, credibilitate celor spuse de Premier, respectiv că soarta tuturor pensiilor se va stabili la ministerul Muncii, de comisia interministerială de aplicare a Jalonului 215 din PNRR. 
Pentru politic sunt atât de importante cele 30 de miliarde de EURO încât pălesc și presiunile venite din interiorul sistemului de apărare... de a menține pensiile militare în actuala formă de reglementare.

Cum credeți că va rezolva ministerul contradicția dintre doleanțele din ultimele 2 alineate ale răspunsului la interpelare?
-Pe de-o parte, o nouă lege a pensiilor militare, cu elemente noi de calcul, general valabile pentru toți militarii;
-Pe de altă parte, realizarea unui sistem de pensii echitabil, dar nu prin plafonarea pensiilor sau tăierea acestora.
Domnilor care ați redactat acest  document, puțeți să numiți cum se cheamă scoaterea unor elemente vechi din baza de calcul a pensiilor militare reglementate de noua lege, ca să rămână numai cele general valabile pentru toți militarii? Nu cumva tăiere? 


 

15 comentarii:

spiritul lui Haret spunea...

Sa-i ia dracul.O sa ma exprim direct.Am ajuns sa cred ca dezghetarea pensiei mele depinde de succesul lui Putin si ai lui.Cine face cartile la MApN ori e rau intentionat ori nu are nimic in tartacuta.Si totusi cine face cartile la MApN?

doru spunea...

CIUCA ARE ZILELE NUMARATE !
LUCIAN BODE E IN CARTI!

Brenda spunea...

Și BODE CREZI CA E MAI DEȘTEPT?

spiritul lui Haret spunea...

M-am uitat la declaratia de avere si interese a lui Jianu.Observ ca este membru AGa la CN Romtehnica SA iar la venituri in aceasta pozitie nimic.Din stiinta mea pozitia de membru AGA aduce venit.S-a schimbat si nu stiu eu?E posibil avand in vedere ca statul e actionar majoritar la aceasta societate.In rest nimic senzational.Omul cumpara pamant.

Huhu Rezea spunea...

Fugiți cu snoavele despre plecarea lui Ciucă!
Nu se înghesuie niciun liberal să-i ia locul pe penuria asta.

Leo spunea...

H-ule , devii periculos deoarece ai înclinația de a spune adevărul... :)

Alexandru spunea...

Huhu nu pune pariu pe această temă vei pierde.
Însă nu Bode este omul
Să auzim de bine

Burebista spunea...

Cele 30 miliarde euro din care peste jumătate sunt credite nu sunt condiționate în totalitate de asa zisa reformă a pensiilor civile sau speciale... Deja banii alocări prin PNNR pentru pensii au fost cheltuiți cu specialiștii de la banca mondială... Nici pentru jaloane deja rezolvate de guvern nu au fost alocate fonduri...
Dacă nu se va implementa nimic în domeniul pensiilor probabil o parte din acele împrumuturi nu vor mai fi acordate... Mare pagubă...
Pensiile militare nu vor mai fi trecute niciodată pe contributivitate.... Rugați-vă doar pentru reintroducerea actualizarilor la nivelul soldelor activilor și atât.

Brenda spunea...

Se pare că azi dl Dâncu sa întâlnit cu asociați de rezervisti și sau reluat problemele discutate de dvs .

mosmartin16 spunea...

Câte tâmpenii în răspunsul lui Dâncu ! Ăst ministru ori e prost ori "l-au făcut din glezne"..."pupătorii în cur" din jurul lui ! Asadar...după "docomente", nu vorbe : unde scrie în Legea nr.1/2020 privind pensiile ocupaționale faptul că pensiile militare sunt ocupaționale ?! În ce articol ?! Concret ! Aud ?? Apoi, cică pensiile militare nu-s speciale ! Bine bre nea Vasile,dar CCR - în Decizia 900 / 2020 ( punctul 118 și cele din jur ) spune - negru pe alb, că ne place sau nu - că pensiile militare sunt chiar speciale ! Mai departe ! Cică pe termen mediu e necesară o nouă lege a salarizării militarilor ! Păi bine bre Vasile...și în legislația prezentă ( Legea 153 / 2017 ) ai un o anexă ( VI) care reglementează ceea ce e necesar pentru militari în domeniul salarizării ! Apoi, zice în răspuns,tot Văsălie : cică lege a salarizării care să creeze premisele unei noi legi a pensiilor pentru militari și care să conțină elemente de calcul valabile pentru toți militarii ! Păi bre, de ce nu dați o ordonanță prin care baza de calcul a pensiei să fie formată exclusiv ( cum spusei bre în răspunsul tău ) din elemente salariale actualizate și comune tuturor militarilor, indiferent de anul trecerii în rezervă ??! Aceste elemente - rezultate din anexa VI a Legii 153/ 2017 - sunt : solda de grad, de funcție, gradația și, după caz, solda de comandă ! Constituie bre Vasile baza de calcul numai din aceste 4 elemente salariale actualizate și comune tuturor militarilor ( indiferent de anul trecerii în rezervă ) și o să vezi că : a) ies pensii mai mult decât decente ! b) se elimină în totalitate inechitățile colosale existente în prezent în sistemul pensiilor militare de stat ! Ce naiba, bre Văsălie...îți trebuie atâta "artimetică" să faci niste simulări cu a o astfel de bază de calcul ca să pricepi ??!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe o lege noua, pusa precum cloșca pe ouă, aplicata pe termen termen mediu, imi va creste pensia peste 10 ani la Cimitirul Bellu, Rediu sau Perchiu, caci atunci n-o sa mai hiu, viu! Totusi, sa mi-o puna cu tot cu cupon in sicriu, alaturi de un clondir cu rachiu!! 'Tu-le rasa de la Malaxa si hali-ar pedeapsa doxă la Jâlava, cu Dragnia in boxă!

Viorel spunea...

moșmartin16. Îi trebuie voință, curaj și sprijin politic pe care nu le are nici din partea propriului partid. Vreți să spună pensionarii, uitați, ce nu a putut face Ciucă și Cioacu a putut face Dîncu. Le ia graiul și mălaiul la vot în 2024. Nu e proști. Nici olteanul, nici buzoianul.

Calinmihaib12 spunea...

1.CITAT din "Doru spunea..."...

CIUCA ARE ZILELE NUMARATE !
LUCIAN BODE E IN CARTI!"

"7 septembrie 2022, 19:16 "
Încheiat CITATUL,

DORU:

..dacă..și.."ăsta".."e în cărți..", e clar că a dat DRACU'..prin..ROMÂNIA..!

2. SPIRITUL LUI HARET:
Membrii în AGA,consilii de administrație..etc. aduc= la acțiunile
..aurite = DIVIDENDE CONSISTENTE..! = impozabile.. "simbolic",cu ~ 5 %, încă de pe vremea lui PONTA,iar înainte.., cred că erau neimpozabile
..!; totodată, cred că au și ACȚIUNI ANONIME,la purtător,neimpozabile..!

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:

Mesieu premieru",fost Șef al M.St.M./ SMG, a fost numit acolo de guvernul PSD,apoi ca CIVIL, a fost "plantat" la pretinii..din "PNL".., adică "e vopsit" =..în misiune, să facă.., ceea ce vedem.., adică=..NIMIC BUN..!

John spunea...

Dar Miaiela,lu' Hoară de la CPS,este de neânlocuit? Nici la ora asta CPS-ul nu are conducere? Până și răposata regină,a fost înlocuită😆