Un produs Blogger.

vineri, septembrie 16, 2022

Panica în care au intrat propagandiștii agresiunii din Ucraina

60 comments
Harta universalismului rusesc


Site-ul propagandei ruse - APN.ru - Aghentsvo Politiceschi Novostei - a intrat în stare de nervozitate după ultimele operațiuni ale contraofensivei ucrainiene la Harkov și Herson.

Unul dintre analiștii site-ului, o doamnă, concluzionează că dacă nu se dă un decret special prin care să se integreze imediat actualele teritorii cucerite din Ucraina în Federația Rusă, fără să se mai aștepte organizarea de referendumuri, astfel încât apărarea lor să semnifice apărarea teritoriului național, Federației Ruse îi va fi greu să mai poată apăra actualul teritoriu rus. 

Nu cred că Ucraina, NATO sau UE vor atenta la vreun centimetru din teritoriul Federației Ruse, dar aceasta este spaima pe care regimul lui Putin o insuflă rușilor.... cu scopul de a susține războiul.

Nu strică să audiem și alte puncte de vedere, ar spune rusofilii noștri!


 Cât de departe suntem dispuși să ne retragem?

12.09.2022, 19:58,           Opinii.      598       Tatiana Shabaeva    

Chiar la începutul „operațiunii militare speciale” din Ucraina, prietena mea, care și-a petrecut toată copilăria și tinerețea acolo și, bineînțeles, cunoștea Ucraina mult mai bine decât mine, mi-a spus că are un sentiment rău. Ea a spus că nu te poți comporta atât de frivol, de bună fire cu oamenii care au fost învățați de zeci de ani să te trateze cu dispreț și ură. Că un astfel de comportament este inadecvat situației, iar noi, în Rusia, nu înțelegem ce este Ucraina. Îmi amintesc cum, încercând să o calmez, i-am răspuns că Rusia nu va pierde decât dacă va exista trădare internă. Și la vremea aceea am crezut mult mai puternic că nu se va întâmpla.

Dar nu voi dezvolta acest subiect acum. Cel mai mult mă interesează oamenii care se află în teritoriile ocupate de Rusia. Oameni cărora li s-a spus că Rusia este aici pentru totdeauna și care văd cum Rusia părăsește locurile în care „a venit pentru totdeauna”.

Ideea nu este în cuvântul „pentru totdeauna” în sine - într-adevăr, nimic nu se întâmplă pentru totdeauna - ci în faptul că oamenii încă au dreptul să se aștepte la o anumită lungime și fiabilitate de la el. Cum putem acum să convingem oamenii că „vsegda-ua ” noastră are extindere și fiabilitate? Acum am lăsat „doar” regiunea Harkov, iar  acolo au început deja represiunile ucrainene împotriva profesorilor care au acceptat să lucreze în cadrul programului rus și a oamenilor pur și simplu loiali Rusiei, care vor fi acum supuși persecuției, până în pericolul vieții lor. . Dar la urma urmei, există încă o mulțime de lucruri care pot fi predate și pe care cu siguranță ni se va cere să le predăm.

Acum spunem cu încredere că nu vom preda regiunea Herson, nu vom preda Zaporojie (și cu siguranță nu vom preda LDNR și Crimeea!) - dar în realitate va depinde de planuri ciudate și de neînțeles în șeful conducerii țării. , și nici nu voi încerca să pretind că cunosc aceste planuri.

Să presupunem în continuare că există un plan de păstrare a acestor teritorii - ceea ce personal sper și îmi doresc foarte mult. Să începem de la asta. În acest caz, ce trebuie făcut urgent pentru ca „pentru totdeauna” nostru să devină trup?

Nu văd altă cale de ieșire decât să acceptăm de urgență (și da, fără referendumuri, care sunt imposibile în condițiile actuale), printr-un decret special și de urgență, aceste teritorii ca parte a Federației Ruse și abordarea apărării lor în același mod ca și apărarea teritoriului Federației Ruse. În opinia mea, acesta este singurul lucru care mai poate oferi oamenilor încredere că mâine nu vor suferi soarta susținătorilor Izyum, Kupyan, Volchan ai Rusiei.

Nici nu voi discuta obiecția că aceasta „contrazice dreptul internațional”: dreptul internațional a izbucnit, nu mai există (de fapt, nu a mai existat de la prăbușirea URSS și formarea unui singur hegemon mondial). 

Dacă îmi vor spune că acest lucru este iresponsabil, pentru că trupele ruse pot fi într-adevăr retrase din aceste teritorii, asta va confirma doar că aceasta este intenția probabilă. Dar în acest caz, ceva mai rău poate fi presupus: o lipsă de înțelegere a cât de departe suntem în general pregătiți să ne retragem.- „Numai din regiunea Herson și Zaporojie, pentru că nimeni nu le-a promis nimic”? Deja o minciună: au promis și același canal al Crimeei de Nord a fost promis Crimeei.

- „Din LDNR, nu e Rusia”? Dar cum rămâne cu „scopul nostru principal este protecția Donbass”? Câte mii de vieți date?

- „Din Crimeea”? Oprește-te, oprește-te, dar Crimeea este deja Rusia însăși!... Da, dar inamicul nostru nu se va opri aici.

Și ceea ce este cel mai interesant: cu cât renunțăm la mai mulți „non-ruși” pe motiv că aceasta nu este Rusia, cu atât ne va fi mai dificil să apărăm Rusia în granițele Federației Ruse. Și mă refer nu numai la nivel teritorial, ( sublinierea blogului) deși Crimeea fără o rută terestră, ceea ce este destul de evident, va fi mult mai vulnerabilă. În plus, îmi amintesc bine că bombardarea regiunilor Kursk și Belgorod a început imediat după ce am arătat un „gest de bunăvoință” și am retras trupele din nord-estul Ucrainei.

Teritoriile sunt foarte importante. Dar nu este vorba doar despre teritorii, ci despre oameni. Va fi mai dificil să apărăm „deja Rusia însăși” pe fundalul demoralizării oamenilor din cauza retragerilor. Și din cauza timpului pierdut. Dar înainte de subiectul timpului pierdut, sunt amorțit, nu am nimic de adăugat la ceea ce cred că este evident pentru toată lumea.

S-ar părea: o banalitate care a pus dinții peste „rușine și război”. Dar nimeni nu a infirmat această banalitate, iar în ruleta istorică putem avea șansa să devenim un exemplu viu care o confirmă.

Regula „nu ne lăsăm pe ale noastre” s-a născut nu numai din noblețe, ci și din pragmatică. Le oferă oamenilor încredere că ceea ce fac are valoare. Că fac parte din ceva mare și comun. Dar pentru asta oamenii luptă - pentru ceva mare și comun. Numai asta poate avea suficient sens pentru a te angaja într-un asemenea război.

60 de comentarii:

GO spunea...

Este opinia unui jurnalist. Care ca orice jurnalist nu intelege nimic din tacticile si strategia militara. In primul rand, ca nu discutam de o retragere, decat intr-un sector ingnisifiant din suprafata frontului. 3000 kmp din 120000 kmp nu inseamna nimic.

Eu l-as cita mai degraba pe un militar. Sa zicem, pe incercatul comandant al Regimentului Cecen "Ahmat" rutinat in tot felul de razboaie, inclusiv in Ucraina. Cecenii spre deosebire de rusi, mai scapa ceva pe gura pe Tik Tok al lor.

" - Din experiența mea de luptă, ministerul rus nu retrage trupele din zona Harkov în mod întâmplător. Mai ales că în acea zonă este terenul nostru preferat de luptă și care ne-ar avantaja. Prin urmare, ministerul rus al apărării procedează prin retragere, la o manevră în vederea unor acțiuni ulterioare de mare anvergură, menite să aducă un succes rapid si total trupelor F. Ruse".

In rest, eu mi-am mai spus supozitia. Trupele ruse din zona Harkov, nu fug, ci incearca sa atraga la contact un numar cat mai mare de forte si mijloace ucrainene, intr-un sector cat mai concentrat. Iar zona ideala este chiar acolo, unde este raul Oskol, spre granita cu Rusia. Adica, rusii incearca sa scoata la bataie in teren deschis, trupele ucrainene dinspre Kiev - ca de acolo vin principalele forte. Iar acolo in acea zona, va urma un mare macel, odata prinse trupele ucrainene in camp deschis. Eu zic ca cu arme CBRN. Cand concentrarea de forte ucraineana va fi maxima, ultime trupe ruse vor trece rapid granita in Rusia pentru a se pune la adapost de efectele CNRN, iar rusii vor bubui concentrarea ucraineana de trupe cu CBRN, cel mai probabil cu tactice nucleare.

Nu as fi afirmat acest lucru, daca nu as fi sesizat printre alte elemente, si evacuarea locuitorilor rusi din Rusia, din acea zona de granita, in interiorul Rusiei. Nu faci o astfel de miscare - de evacuare a propriei populatii, decat cand stii ca va urma un cataclism, mai exact stii ca propria populatie poate fi periclitata de folosirea armelor CBRN. Si atunci o evacuezi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Le tremura deja rusnacilor, din tinuturile guberniilor, căpriorii izmenelor si tururile ițarilor de frica consecintelor retragerilor, dorind ca teritoriile, unele ocupate, altele aspirate, sa le declare ca fiind ale RoSSiei toate incorporate, o japcă de talhari la drumul mare din teritoriile ucrainiene, nationale, o motivatie sa treaca vioi de la actiunea speciala la razboica apoi sa poata motiva cumva lovituri cu nucleara, caci nici in 1000 de ani nu vor avea resurse umane, materiale si bani sa tină sa tina infrau balaurul razbunator, ucrainian dezlantuit ca un uragan! RoSSia si banditulde Putina s-au bagat deja intr-un mare rahat, din care deja aproape ca pe tot l-au mancat si care vor sfarsi cu un dezastru monstru, urâți de toți si de toate si exclusi detoate acele civilizate, intorcandu-se la inapoierea sovietica, si pe care deplin, pe drept si cu prisosinta si-o merită! Vivat, Glorie si Slava, eterna Ukraina!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GO, daca citezi din teroristii ceceni, musulmani, criminali si cretini, care lupta pe euroi peșini si nu pe țechini, scuza-ma ca ti-o zic, dar n-ai inteles din democratie absolut nimic!

GO spunea...

Eu va spun ca ceva este cusut cu ata alba in asa zisa retragere a rusilor in Harkov. Fiti atenti: Trupele ucrainene au bombardat orașul rus Valuyki de la granita cu Ucraina, zona Belgorod (cca. 50 km de granița Ucraineană). Distrugeri, daramaturi etc., sunt pe net.

Mie imi miroase ca situația se complică foarte urat, în sensul că astfel de acțiuni ale armatei ucrainene, creează premizele unui răspuns din partea Rusiei, cu arme de distrugere în masă. Sau in forta, ceva in genul cu bombardarea Kievului pe care tot l-au evitat.

Nu bag mana in foc, nici ca bombardamentul sa nu fie inscenat de rusi. Oricum, ceva nu miroase deloc bine pentru ... ucraineni.

Dau link cu stirea, provenind din Ucraina https://www.rbc.ua/rus/news/granitsa-ogne-proishodit-rubezhah-belgorodskoy-1663342698.html

Am si video, dar nu am cum sa il atasez aici, sunt distrugeri vizibile.

csej spunea...

Individa a băut prea multa votca.Sugereaza nevoia Rusiei de spatiu vital.Conceptia este de sorginte hitleristă.Teoria necesității de spatiu vital a dus la al 2-le război mondial ce a dus la condamnarea liderilor Germaniei naziste drept criminali de război.Nu cred ca Putin si-a pierdut total uzul rațiunii.Indemnul individa de a decreta fără referendum teritorii din Ucraina drept teritorii ale Rusiei încalcă tratate internaționale.E adevărat că învingătorul are întotdeauna dreptate dar nu poti ajunge de unul singur. Omenirea nu se intoarce in feudalism.
Cu câteva zile în urmă vorbeam cu un canadian.Canadieni nu mor de dragul americanilor.Aparent China stă bine economic dar este dependentă de SUA.China produce mărunțișuri.Industria de vârf aparține SUA.

GO spunea...

@ CFI. Tu esti cerebral? In analiza realitatii intr-un razboi, tu intre Dan Diaconescu, Simona Senzual si generalul de exemplu - Balaceanu, tu vrei sa ii citezi pe primii doi? Eu merg pe analiza a ceea ce se intampla cu adevarat, nu pe sentimentalisme si propaganda. Din sentimentalisme si propaganda, ca militar NU poti trage concluzii logice.

In cazul razboiului, eu prefer sa ascult concluziile si sugestiile unui militar, nicidecum ale unui poet.

Dupa cate poate ca ai sesizat eu nu scriu poezii ci prezint fapte concrete. Daca ma iei pe sentimentalisme, mi-am expus opinia. Si rusii si ucrainenii sunt la fel de ...orci. Cu mentiunea ca primii sunt si parsivi.

Huhu Rezea spunea...

GO
Nu mai încerca s-o dregi că toată lumea te-a perceput ca un propagandist al Kremlinului.
Imagini cu ucrainienii colaboraționiști care s-au refugiat la Belgorod și cu bombardamentele ucrainiene asupra unor unități militare din Rusia sunt date pe televiziunile si site-urile pe care tu nu le citesti
Iți place cum te manipulează rusnacii.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu am vazut ce dau stirile romanesti. Daca bagi acum Vulyanok, gasesti acum ceva in internetul romanesc? Nu! Asta inseamna manipulare a populatiilor! Ia zi, ai vazut la televiziuni si cladirile civile bombardate din orasul rus Vulyanok? Cu civili disperati pe strazi etc.? Nu. Ei, uite eu vad si ce nu vezi tu.

Lupta mea nu este pentru rusi. Ci pentru cei ca tine, adormiti de propaganda vestica. Daca nu ar fi ordin de la NATO si servicii sa fim spalati pe creier, si A3 sau CNN, prezentau ianinta mea ceea ce am spus, jos palaria, si nu mai deschideam gura. Dar vesticii ne iau pe toti de prosti, asa si cum Moscova ii ia pe rusi. Iar eu vreau sa stiu adevarul gol-golut, de aceea ma informez si de la unii, si de la altii.

Asa ca deocamdata manipulat esti tu. Sunt mii de lucruri ascunse opiniei publice din Romania si din vest despre acest razboi, pe care daca populatiile le-ar afla si-ar da jos guvernele in cateva ore.

spiritul lui Haret spunea...

Cornelius comentatorul caruia ii spui ca nu a inteles nimic din democratie face parte din cei ce iubesc neconditionat.Cand eram sef de arma intr-un R.Mc.aveam un ofiter care stia ca ,consoarta lui se arde cu comandantul dar era bucuros nevoie mare ca nu o facea cu oricine.
URSS a pierdut razboiul economic ce a dus la dezmembrarea ei.Nu este exclus ca Rusia sa aiba aceeasi soarta.Rusia se lupta economic cu o coalitie.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Poftim, am reverificat. La TV nu vad nimic legat de Valuyki. Pe Google nu apare absolut nimic legat de Valuyki. Daca scriu cu litere slavone adica Валуйки, gasesc exclusiv in limbile rusa si ceva in ucraineana. Iar pe Telegram gasesc zeci de filmulete, postate de oameni de la fata locului. Clare, la lumina, zone rezidentiale bombardate de ucraineni. Ba iata, ca cu chiu cu vai gasesc si pe Youtube 2 filmulete.

Asadar, cine face propaganda si cine spala creierele populatiilor occidentale, si implicit si a celei romanesti? Prin blocarea accesului la informatii? Unde este Gadea ca se prezinte informatia? Dar Romania TV? Dar CNN? Dar Radu Tudor? Dar coloneii si generalii aia care bat campii la televiziuni cu scenarii de 2 bani, cand ei nu au pus piciorul in zona de razboi?

PS: Si TV Al Jazeera da ceva.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Si ce zic ca incerc sa dreg? Pentru mine este simplu! Sunt mai alfabetizat poate ca altii, si stiu bine ca Ucraina detine 4 teritorii smulse cu forta Romaniei. De cand era mareata republica sovietica in cadrul URSS.

De aceea, in contextl razboiului Rusia-Ucraina, ar trebui sa fiu ori analfabet, ori retardat, ori tradator, sa sustin cauza Ucrainei. Eu nu tin cu rusii, dar nu am cum sa sustin cauza fratilor lor ucraineni care nu doar ca au coparticipat, ci au si beneficiat de agresiunile comise contra Romaniei, in anii 1940/1945 si 1948. Iar ucrainenii beneficiaza si altii!

Cu rusii, ca sa fiu sadic, daca este sa tin, tin dintr-un singur motiv. Sa ii dezmembreze si saii arda atat de mult pe ucraineni, incat sa ne ramana noua cele 4 teritorii smulse de mareata Ucraina cand era si sovietica. Oricare nationalist si orice patriot, gandeste asa. Iar eu admit ca sunt si una si alta. Mi se rupe daca rusii isi iau Crimeea inapoi, Lugansk si ce mai vor. Eu vreau ca Cernautiul si Cetatea Alba sa revina iar la Romania, de la coana Ucraina!

Huhu Rezea spunea...

GO
Dacă nu ai fi un ticălos aș zice că ești un naiv.
Interesul României este să fie alături de NATO și UE și toți militarii trebuie să se integreze interesului României.
Prezența Rusiei la granițele estice și nordice ale României reprezintă un pericol nu numai pentru românii aflați în teritoriile românești aflate în prezent la Ucraina ci și pentru întreaga Românie și întreaga Europă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa e, marite, @Spirite, si despre iubire, dar mai ales despre marea prabusire a Rusiei! Povestea incornoratului a ajuns si la urechile subsemnatului!

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Parca ar fi vorbit Aurescu sau Maior. 2 indivizi, care in afara de ordine mecanice executate de la Washington, nu fac absolut pentru interesul Romaniei. In al doilea rand ca NU are nimeni autoritatea in Romania sa defineasca sau sa legifereze cu forta cetatenilor, ce este si ce nu este in interesul Romaniei.

De exemplu, eu consider ca este in interesul Romaniei sa fie in NATO. Este insa in dezavantajul Romaniei ca Romania sa aiba si un tratat separat fata de NATO cu SUA, cum este acel parteneriat numit pompos "strategic". Este in dezinteresul Romaniei prelungirea tratatului cu Ucraina si care legal cf. Art. 27 din tratat, poate fi denuntat inca din 2007, oricand. Este in dezinteresul Romaniei ca in noile circumstante existente in UE, ca sa ramanem in UE. Doar asa sa ne taiem noi consumul de gaze cu 15% (singura tara din UE care avem necesarul de gaze din extractii proprii), ca sa dam ce ne taiem noi, de exemplu - Belgiei. Sau sa ne ameteasca nemtii ca trebuie sa ne inchidem centralele pe carbune, iar ei nemtii au garla centrale pe carbune.

Nu mi se pare a fi nimic in interesul Romaniei ca sa ne milogim de 11 ani (parca) sa intram in Schengen. Si nici sa NU avem drept de viza in SUA, cand avem baze militare SUA in tara, iar americanii intra fara viza in Romania.

Sunt multe chestii de spus, iar obedienta asta cu trambitarea interesului Romaniei, ne-a adus mai mult rau decat bine.

GO spunea...

As fi curios daca este cumva pe aici, vreun ardelean de prin Ardealul de Nord. Ca am impresia ca cei care ma fac rusofil, sunt olteni sau moldoveni. Ma gandesc la faptul ca habar nu au ca Ardealul de Nord l-am redobandit de la Ungaria si Germania, numai dupa ce ... orcii de rusi ne-au ajutat sa il recastigam.

Ca fapt divers, am constat ca foarte putini cunosc ca Adealul de Nord nu era delimitat asa ca o caciulita de pamant la granita cu Ungaria cat vreo 2 sate parasite pe acolo. Ci cuprindea exact 12 judete, unul fiind Cluj. Asa ca daca nu erau rusii cei rai, la ora asta Emil Boc ar fi fost primar la Cluj de Ungaria.

Unde vreau sa ajung? Una este sa nu ii iubesti pe rusi, si alta este sa fii rusofob. Rusofobia este un fel de deviatie psihica, la fel ca si antisemitismul. De la astfel de deviatii, porneste iratiunea. Cum ar fi sa nu stii sau sa nu intereseza ca Ardealul de Nord a fost practic inapoiat Romaniei de rusii cei monstruosi. Si tot de la astfel de deviatii, ajungi sa vezi rusi peste tot, nebagand de seama ca 4 teritorii romanesti smulse Romaniei de fosta URSS, de fapt nu au ajuns la Rusia, ci la Ucraina.

Pentru abordarea unor astfel de chestiuni, nu trebuie decat putina alfabetizare, dar mai ales ratiune.

GO spunea...

@ spiritul lui Haret. Se vede ca ai fost la regiment mecanizat. Cam acolo ajungeau cei mai slabi ofiteri ai armatei.

Viorel spunea...

Mister G.O. Cum să nu aibă habar dacă Ardealul l-ați redobândit cu ajutorul moldovenilor, muntenilor, etc. Cât despre moldoveni, aceștia au împânzit întreaga Românie pe timpul lui Nea Nicu, ca să revenim mai spre zilele noastre. Fără moldoveni și munteni erați și acum sub jugul austro-ungar. Spuneți „senchiu verimuci” Moldovei, Țării Românești, Dobrogei, etc.

Huhu Rezea spunea...

@GO
Ești primitiv rău in cunostințe istorice! Indoctrinarea rusofilă îți întunecă gândirea.
In primul rând rușii și ucrainienii nu ajungeau la granițele României fără ajutorul masiv primit din SUA, ajutor pe care l-am subliniat pe blog în câteva topice.
In al doilea rând, Ardealul de Nord a intrat în administrarea Uniunii Sovietice după eliberarea de sub hortiști si naziști.
În al treilea rând, Ardealul de Nord a fost cedat de sovietici administrației românești numai după ce au instalat la București Guvernul comunist al Dr. Petru Groza.
Nu te trec fiorii acum că SUA si NATO îi ajută acum pe ucrainieni?

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu chiar am facut istorie, nu ca tine. Nu inteleg nimic din ce zici acolo, decat ca eschivezi sa recunosti ca daca rusii nu ne-ar fi ajutat sa luam inapoi Ardealul de Nord, azi era ca ... eunucii, cu o Romania formata in jurul Teleormanului si al Vasluiului.

Nu inteleg nici faza cu fiorii. Sa inteleg ca NATO si ucrainenii ne dau inapoi cele 4 teritorii romanesti sau cum? Ca doar asa m-ar trece fiorii. Ar mai ramane asa ca rutina sa instalam administratia romana si in Basarabia. Deja mi-au dat lacrimile, privind dragostea NATO si a Ucrainei fata de Romania.

Cumva pricep eu ceva ce vrei sa zici, dar nu ma ataca. Tu vrei sa zici ca NATO actioneaza pentru distrugerea Rusiei cu mana Ucrainei. Pai asta am zis si eu, imi este foarte clar. Dar pe mine nu ma intereseaza cine pe cine distruge, ci ce se alege de Romania? Te simti mai sigur in NATO? Eu sa iti spun drept, nu prea. Intrucat realizez si eu strategia SUA si a statelor principale din NATO (2-3, Romania nu este pe lista), ca in cazul escaladarii la extrem a conflictului NATO-Rusia, sunt slabe sanse ca o nucleara sa cada la Washington sau la Londra, dar precis macar 1-2 de proba, tot pica la noi. Sau pe alte state rasaritene. Sau o intercepteaza - ca NATO are tehnologie, dar deasupra Romaniei, si tot ce este jos devine tot pulbere. Eu vad lucrurile astea, tu insa nu.

anonim spunea...

@GO
Eu te confirm.Special am instalat "telegram" pe calculator si m-am uitat la link-ul dat de tine mai sus>Apoi am vazut si satul ala "Vulyanok" parca...Initial am crezut ca e o filmare din Ucraina pana m-am lamurit ca era in Rusia(Belgorod).Distrugeri de 90%,nimic nu mai era intreg. M-am uitat asa in viteza dar am vazut si femeile alea socate si aia prabusita pe pamant
Retragerea de la Izium facuta cu un telefon oarecare.Un ucrainian langa indicator tzipa "Where the fuck are you??"dupa rusi probabil dar musai in engleza>A vorbit prea putin ca sa-mi dau seama dupa acccent si mai mult a tzipat...mi se pare normal pana aici
Mai departe dincolo de Izium erau filmate coloane de tancuri,camioane si transportoare care mergeau in coloana cu viteza mica si incarcate cu pifani.Cam sucariti pifanii ca nici unul nu se hlizea(nici n-aveau de ce) dar parea a fi totul ok.Parca mergeau la manevre cu "protectia muncii" facuta.Nu am sesizat nici cea mai mica urma de panica sau spaima
Oricum e NASOL indiferent ce va fi.
Si acum tineti-va bine de scaune! Ce se discuta la Realitatea+...(va spun doar titlul asa de-al dracu)
"Putin da primele semne ca vrea pace(de teama probabil:)).Turcia e posibil sa atace Grecia"
Daca voi intelegeti ceva din logica asta de jurnal-izde tot atat am inteles si eu.Pe bune inca n-au aflat prostii astia ca si propaganda are nevoie de logica...sau cu atat mai mult propaganda.Pu..tilor le-au intrat banii in conturi si acum sunt fericiti nici nu conteaza ce spun...si nici nu-i intereseaza ca o sa se aleaga praful de ei cu asemenea "analize" in studio

@Huhu
"Prezența Rusiei la granițele estice și nordice ale României reprezintă un pericol nu numai pentru românii aflați în teritoriile românești aflate în prezent la Ucraina"..bla,bla...

Pai Bo$$ ce vrei? sa-i muti cu totul?... pe toti 150 milioane? E greu Bo$$ e greu!Nici bloaga ta nu poa' sa faca chestia asta
Obisnuieste-te cu gandul...:)))

PS De babaciune mai stii ceva? ca acum e in conservare iar regina(sic)Charles f.te vantu' in vizite pe la supusii prin cele 4 tari unite "de bunavoie" in chestia numita iu chei. Normal ca de "bunavoie" ca doar e democratie ce mama dreak
Maine iti arat niste caricaturi cu regina(sic) Charles,de prin Irish si scotland(nu, yard)
Le poarta baietii pe strada pe tricouri si militienii "model comisaru' " le da cu mama lu proces verbal...inca n-au ajuns la pulane ca la englitera nu e pb cu pulanu,doar e "democracy" Doar la altii e!!(vezi 10 aug romanika-mie imi pare rau ca nu le-a dat mai mult si mai indesat)
The queen is dead long live the king(am adaptat o tzaruca)
sau
королева умерла да здравствует король
dar cel mai bine
Traiasca Romania!!!

Huhu Rezea spunea...

GO
Se vede că în afară de manualele din școală nu ai pus mâna pe vreun tratat de istorie.DE aia nu înțelegi...
Nu sunt rușii atât de iresponsabili, așa cum ai fi tu în locul lor, ca să dea cu nuclearele.
Dacă ar da la noi cu nucleara este ca și când ar da la ei, ținând cont de efectele regionale ale infectării radioactive.
NU ai reținut că ei ochesc în primul rând Washingtonul, Londra și Parisul?

GO spunea...

@ Viorel. Ai spus ceva si amuzant si rascolitor. Sa stii ca ardelenii din Ardealul de Nord nu au uitat inca, faptul ca in WW 2, oltenii si moldovenii in loc sa ii elibereze si pe ei intre anii 1940-1944, s-au dus la mama dracu' in inima Rusiei, ca valeti ai lui Hitler.

Si apropo! Atunci in WW 2, nu mai era Imperiul Austro-Ungar. Se dezmembrase inca din 1918. Ardealul de Nord a fost smuls Romaniei de prea buna Germanie si aliata noastra de nadejde de eram ca sclavii, si cedat Ungariei, nu Austro-Ungariei. In 1940. Iar Ungaria s-a apucat sa ii macelareasca pe romanii din Ardeal la Ip, Treznea, Moisei, Reghin etc. In acest timp, oltenii si moldovenii s-au dat la fund si nu au miscat un deget pentru salvarea fratilor ardeleni. Abia in 1944, cand armata romana a intors armele, si cu sprijinul rusilor cei monstruosi, oltenii si moldovenii au eliberat Ardealul de Nord. Ca daca nu erau rusii cuplat cu intoarcerea armelor, si astazi Ardealul de Nord ar fi fost in componenta Ungariei.

Cam asa au fost evenimentele. Revenind la olteni si moldoveni. Interesant - dar si explicabil ca in 2022, urmasii celor de atunci (nu toti, dar oricum majoritatea), nu isi aduc aminte ca strabunii lor au eliberat Ardealul de Nord cot la cot cu rusii.

Cum de exemplu, nepotii si stranepotii rusofobilor inversunati de azi, nu isi aduc aminte de nicio culoare ca in WW1, la Marasesti au murit 25 000 de rusi, ca sa elibereze Romania de sub nemti, alaturi de 27 000 de romani. Ca daca nu mureau si aia 25000 de rusi, azi Romania ar fi fost formata din judetele Botosani si Iasi, acolo unde ne inghesuisera nemtii guvernul si armata.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Hai ca deja intri pe un taram necunoscut si fabulezi. Razboiul actual a demonstrat ceea ce si-au dorit si SUA. Si anume, ca din punct de vedere tehnologic, Rusia este depasita. Rusia isi propune sa loveasca Londra. Dar ogiva nucleara nu va ajunge la Londra, fiind interceptata cat mai departe de Londra. Ideal cam pe deasupra Romaniei. Tu nu iei in calcul ca o interceptare in aer, declanseaza explozia nucleara in aer, dar efectele se rasfrang asupra zonei detonate, ca si cum chiar acea zona ar fi fost tinta. Cu alte cuvinte, o racheta nucleara interceptata indreptata contra Londrei, dar interceptata de britanici, de noi, de americani, deasupra Brasovului sa zicem, va rade tot ce este dedesupt. Englezul scapa, americanul la fel sau francezul, singurele efectele distructive resimtindu-le cei de dedesupt unde s-a produs detonarea, adica romanii. Bomba nucleara nu trebuie sa fie detonata neaparat prin impact la sol pentru a produce efectele distructive, ci poate fi detonata si in aer, si sub apa si chiar sub pamant.

Legat de contaminarea regionala, iar nu ai nimerit-o! Rusia are 17 milioane de kilometri patrati, vreo 8000 de kilometri pana in celalt capat daca pleci din Romania. O bomba nucleara are efecte imediate si cele mai puternice - in functie de capacitate, in medie pe o raza care nu depaseste 300 km, 500 km cu indulgenta mare. Adica, efectele unei bombe nucleare detonate sau interceptate in Romania, ar ajunge putin si pe flancul estic al Rusiei, dar ei mai au inca 7000 klometri distanta unde nu sunt atinsi. Pe noi in schimb, ne-a terminat.

Aceste lucruri sunt bine cunoscute militarilor de cariera. In aceste circumstante, sper ca te-am luminat putin. Poate retii si aspectul de parsivitate al statelor-cheie din NATO cu privire la amplasarea unor obiective care ii ațâță pe ruși, pe teritoriile statelor limitrofe ale aliantei. Apropo de Scutul de la Deveselu. Da rusu' nucleara, o intercepteaza scutul deasupra Romaniei, pac bubuie nucleara deasupra Romaniei. Nu a Frantei, a Italiei sau a UK. Si asa ne-au pacalit partenerii de ne-au facut victime atomice sigure.

anonim spunea...

GO-ule NU vorbi tampenii!!
NICIODATA o arma nucleara(racheta sa zicem) nu va exploda la interceptare(ma refer la focos)
In 1966 ahaa demult... un bombardier american s-a prabusit cu o bomba nucleara, de fapt 4. B-52 s-a ciocnit de avionul cisterna in timpul alimentarii si a mai luat si foc.A cazut vreo 10 000 de metri si a facut trosc in nisip langa localitatea Palomares/Spania.
Gasesti aici pe larg
https://en.wikipedia.org/wiki/1966_Palomares_B-52_crash

The 1966 Palomares B-52 crash, also called the Palomares incident, occurred on 17 January 1966, when a B-52G bomber of the United States Air Force's Strategic Air Command collided with a KC-135 tanker during mid-air refueling at 31,000 feet (9,450 m) over the Mediterranean Sea, off the coast of Spain. The KC-135 was destroyed when its fuel load ignited, killing all four crew members. The B-52G broke apart, killing three of the seven crew members aboard.[1]

At the time of the accident, the B-52G was carrying four B28FI Mod 2 Y1 thermonuclear (hydrogen) bombs,[2][3][4] all of which fell to the surface. Three were found on land near the small fishing village of Palomares in the municipality of Cuevas del Almanzora, Almería, Spain......
The non-nuclear explosives in two of the weapons detonated upon impact with the ground, resulting in the contamination of a 0.77-square-mile (2 km2) area with radioactive plutonium. The fourth, which fell into the Mediterranean Sea, was recovered intact after a search lasting two and a half months.[5]
(adica a explodat incarcatura de initiere si bomba propriu zisa a ramas "bine mersi") Acontaminat si ea ceva pe acolo(0.77 mile /patrate) de la prafaraia facuta de explozia conventionala

The B-52G began its mission from Seymour Johnson Air Force Base, North Carolina, carrying four B28FI Mod 2 Y1 thermonuclear bombs on a Cold War airborne alert mission named Operation Chrome Dome. The flight plan took the aircraft east across the Atlantic Ocean and Mediterranean Sea towards the European borders of the Soviet Union before returning home. The lengthy flight required two mid-air refuelings over Spain.[1]

At about 10:30 am on 17 January 1966, while flying at 31,000 feet (9,450 m), the bomber commenced its second aerial refueling with a KC-135 out of Morón Air Base in southern Spain. The B-52 pilot, Major Larry G. Messinger, later recalled,[6]

anonim spunea...

@ Go
Istetule spui iarasi prostii.Nu mai calcula ca pifanul,ca rachetele poa sa vina spre rusi si dinspre Pacific.Care-i problema?
Si afla cu ocazia asta ca babardeala cu nucleare se face pe drumul cel mai scurt pt a micsora cat mai mult posibil timpul de reactie al inamicului.Adica pe deasupra Polului Nord nu ce bazdaganii vb tu acolo
Hai sa te "improspatez" Exact asta a fost motivul Crizei Rachetelor din Cuba. TIMPUL inexistent de reactie !!
Tot pentru asta sunt suparati si rusii pe "scutul de la Deveselu" ca bla bla iranieni si alte kkt-uri.Astea-s pentru prostii care casca gura.Scopul e protectia (atat cat poate fi a bazelor militare americane din -special-Germania) De asta se afla radarul la Deveselu iar interceptoarele,ghici?...in Polonia.Ia vezi harta si cum pica. Iran pe dracu. A fost facut de la inceput impotriva rusilor...ca inainte de a ataca sau extinde, iti faci aparare beton
Si ghici? a urmat Ukrainaaaa!! Mai departe depinde cum le patineaza resturile alea de creier a lu' Biden,Liz Truss(asta-i mai rea ca olgutza LOV)Putin si Xi ...zelenski oricum e figurant(apropo de meserie) Mai rau la noi ca avem doar "femeile de serviciu si slugile"
Asta chiar e rau!
Hai Pa ca s-a facut "maine" deja

anonim spunea...

L-am gasit pe net

"Ce ne spunea Vadim Tudor despre Ucraina, in 1997"
https://www.youtube.com/watch?v=mefTdFsNDE4

anonim spunea...

Despre arme razboi si interese(incl. ukraina) cu Sadhguru
https://www.youtube.com/watch?v=RlpPGVOSTj4

csej spunea...

HUHU@Nu ai ce să-i faci.Are fixuri.Are propria istorie.
Nu stiu in ce masura e adevăr dar individul rusofil poarta pata ca s-ar fi dedulcit la banii Sindicatului cadrelor militare disponibilizate.
Referitor la prietenia Uniunii Sovietice după 23 august 1944 sa te ferească D-zeu.Pana si NC fugea de ea.In perioada cand eram aliați am participat cu tovarășii sovietici la două aplicații la Neptun si mai apoi la Varna.Stiind ca sovieticii au prostul obicei ca unde intră numai pleaca ai nostri nu au fost de acord sa se se deplaseze pe teritoriul romanesc nici pe harta.Cu supărare mare au traversat M.Neagra sa atace pe direcția operativ strategica Anatolia.Le plăceau mult tancurile.Conceptual multe Bg.Tc.Lovitura frontala la ordinea zilei.Kulikov scaun special cat pentru două persoane.Am văzut și la rusi capota ridicată,cur kaki,egal masina militara.



Dan B. spunea...

@GO:

Încearcă să te calmezi, căci ceata asta despălați pe creier, în ciuda tuturor argumentelor prezentate, este exact ca media plătită din buget, pentru manipularea proștilor.
Orice-ai face, cu oricâte argumente și dovezi vii, ăștia sunt calați întru prostie, chiar dacă n-au fost și ei plătiți ca media.
Deh, „sursele oficiale” le-au luat mințile!
Dar pe asta o știi? Media românească nu a suflat o vorbă despre ea!
https://www.facebook.com/remuscurt/posts/pfbid02m46SQpHH6ddHCRgGb4NUMj2nVnzw8sNechwG34Efje7oP3wkKT6z7rMdYndnPg1Al

GO spunea...

@ Dan B. Nici macar nu m-am enervat. Ma irita doar faptul ca printre militari sunt la fel de multi analfabeti functional, la fel ca in randurile clasei proletare cu sub 10 clase educatie școlastică. Iar pericolul cel mai mare este ca cei in cauza sunt foarte incisivi - 0 caracteristica de baza a analfabetilor functional, fapt pentru care societatea civila si-a format impresia ca toti din armata, politie etc., suntem cum ... ne caractarizeaza toti pe unde apuca.

GO spunea...

@ csej. Asa, denigreaza, baga din top. Fa ce ai facut toata viata. Patriotule pe care te doare in basca de faptul ca Hukraina detine 4 teritorii smulse Romaniei. Da-le in MM de teritorii romanesti smulse, Hukraina sa traiasca!

Baga si lectii privind Uniunea Uniunea Sovietica, mai putin pe aceea in urma careia azi am fi fost ca ...rostii, fara 12 judete din Ardealul de Nord, redate Romaniei cu sprijinul fix al monstrilor de la rasarit. Ca si atunci pe vremea aceea erau handicapati garla prin armata si politica, din moment ce au pus armata sa lupte cot la cot cu ungurii si nemtii care tocmai ne luasera Ardealul de Nord.

GO spunea...

@ akord 75. Nu ai inteles nici tu detaliile. Stiam ca esti tehnic, dar sari etapele de analiza.

1) Eu am spus astfel, iti desenez acum. Rusia doreste sa loveasca Londra nuclear. Sunt cam 3000 km pana la Londra, de la cele mai apropiata baze rusesti. Problema este a interceptorilor NATO - unde intercepteaza racheta ruseasca nucleara? Unde crezi ca face NATO interceptarea? Pentru ca orice interceptare a unei ogive nucleare declanseaza explozia nucleara asupra unei zone de la sol pe care o distruge, ca si cum ogiva nucleara ar fi fost lansata asupra acelei zone, desi tinta este alta. Si atunci unde crezi ca face NATO interceptarea? Deasupra Londrei, deasupra Parisului, deasupra Berlinului, sau deasupra celui mai apropiat loc posibil de baza ruseasca de lansare? Daca este posibil, chiar pe teritoriului rusesc, numai ca nu exista timpul necesar de reactie pentru a face acest lucru. Si atunci interceptarea se face pe traseul rachetei, cat mai repede ca timp de reactie de la momentul lansarii. Pentru ca interceptarea declanseaza explozia nucleara aeriana deasupra punctului de la sol unde este interceptata racheta. Ce zici, NATO intercepteaza nucleara ruseasca deasupra Bucurestiului sau asteapta sa ajunga pana la Londra si abia apoi o bubuie, ca sa distuga Londra? Nu, va alege sa distruga ogiva nucleara cat mai departe de Londra, necontand ca dedesput este Bucurestiul. Asta am vrut sa spun.


2) Asigurarea ta ca ... niciodata o racheta nucleara nu va exploda la interceptare. Este puerila. In primul rand ca ai gresit exemplul. Tu discuti despre faptul ca nu a explodat acea racheta la impactul accidental. Pai normal, ca nu a dat nimeni comanda, orice racheta de acest nivel are protectie. Dar la fel cum are protectie, are comanda si de declansare, precum si de autodistrugere, respectiv de declansare a exploziei, oriunde pe traseu. Suntem in anul 2022. Tehnologia a avansat enorm, rachetele sunt multiplu dirijate prin unde radio, GPS, camere vido, satelit etc. etc. Este chestie de soft creat ce poate fi creat de un adolescent de liceu - mai ales in anul 2022, ca in sistemul de conceptie si de dirijare a unei rachete, sa ai optiunea ca in caz de intereptare pe traseu, o racheta nucleara sa detoneze nuclear fix in punctul de interceptare. Este banala optiunea. Devine chiar amuzanta asigurarea pe care ai dat-o.

3) Eu nu m-am referit la Pacific. Daca tot ai pomenit de Pacific, sa spun drept, urmare a avansului imens pe care le au azi sistemele de interceptare, eu nu prea vad o racheta balistica intercontinentala, sa ajunga la tinta, fie ea rusa sau americana. Distanta si timpul pana la impact sunt prea mari, incat astfel de rachete sa nu fie interceptate pe traseu, pana a ajunge la tinta. In schimb, sunt extrem de periculoase cele lansate de la distanta mica-medie, pentru ca miscoreaza dramatic timpul de reactie al interceptarii. De aceea sunt instalate rachete nucleare pe submarine, nave, portavioane etc. De aceea exista baza nucleara NATO la Aviano in Italia sau la Icirlik Turcia (desi cica au retras-o in Italia si pe aia). De aceea parte din arsenalul rusesc nuclear rusesc este apropiat cat mai mult de granite etc.

Huhu Rezea spunea...

@GO
Nu cred că în Argeș sunt rusofili mai înfocați ca tine. Erai atât de patriot încât pe "Elita" indemnai la constituirea de formațiuni paramilitare estice care să lupte împotriva României.
Pune mâna și citește istoria pentru a înțelege cine a scos Uniunea Sovietică din ghearele ciumei naziste cu care ne aliasem și noi după instaurarea regimului militaro-legionar din 06 09 1940.
Decisiv a fost ajutorul militar si alimentar acordat de SUA pe varianta nordic-scandinavă.
Poți deschide acest topic

https://www.huhurez.com/2022/05/fara-sprijinul-militar-american-nu.html

Ajutorul a fost acordat nu de dragul Uniunii Sovietice ci pentru că americanii au perceput pericolul nazist pentru întreaga Europă, după cum imediat, în anul 1944, au perceput pericolul instaurării comunismului în întreaga Europă... și nu numai.

Rusia este percepută în prezent ca principalul inamic al democrației de tip Occidental. Invazia neprovocată împotriva Ucrainei este o confirmare a pericolului rusesc.
Mori de nerăbdare să vezi acele teritorii românești sub ocupație rusească? Cine crezi că este mai analfabet funcțional, elitistule?


GO spunea...

@ Huhu Rezea. Nu stiu pe unde sunt rusofilii mai multi, eu cred ca in zona Deltei ar fi. Ucrainofili ar fi si in Delta, dar si in Suceava si Maramures. Dar stiu sigur ca extrem de multi cetateni romani, nu se lasa adormiti de bancuri cu rusii, discern ce este propaganda si ce este adevarat, si acei cetateni cunosc exact ca Cernauti si Cetatea Alba sunt ocupate de 77 de ani, de Ucraina. Si cand sa le viziteze, pac se lovesc de ocupantii ucraineni, hoholi cum sunt numiti uzual in delta.

Singurul lucru care m-ar interesa sa ma lamuresti, ar fi doar ce diferenta zici este intre a fi rusofil sau americanofil? Ca patrioti nu sunt nici unii, nici alti, asta este clar. Unii apara interesele rusilor, altii pe ale americanilor, dar pe ale Romaniei nu le apara nici unii.

CEZAR spunea...

G.O.
Esti ramas in urma...,
SUA si -Anglia...detecteaza instant orice pregatire pentru lansare a unei nucleare !
Drept urmare..rusnacii vor fi loviti..la baza lor in timp ce fac pregatirile necesare ..EI STIU ASTA !
Si mai este si asa zisa MINA MOARTA..o au toate puterile nucleare
Sa zicem ca au fost lovite totusi prin surprindere ..Aceasta instalatie ..LANSEAZA SI ANIHILEAZA AUTONOM..INAMICUL CRIMINAL
Deci nu sint invingatori ..in nici.o situatie !

Huhu Rezea spunea...

Sclifosiți care zic că nu citesc presa românească pentru că ar dezinforma, pot să citeasca articole ample însoțite de omagini despre atacarea Rusiei de forțele ucrainiene la Belgorod, aici. Acolo se regrupaseră trupele fugărite din Ucraina.

https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/live-text-or-razboi-in-ucraina-fortele-ucrainene-2205822.html

anonim spunea...

GO
Mai mult de atat nu te pot lamuri.Inteleg sa ai pseudoargumente idioate in domeniul politic.Acolo e posibil orice
Dar ca la nivel stiintific sa fii de nivelul revistei Minitehnicus e mult mai grav.Eu iti spun una tu replici total aiurea cu altceva....ca'n politica.Nttt, nu tine asa!
Pe de alta parte nu am nici timp,nici dispozitia nici spatiul de a-ti umple tie pe aici pagini intregi.Mie mi-a luat ani si multe examene date.Tu din acest pdv ai ramas la nivel de "jurnalizda prompterista".
Vezi ca dpdv politic tot ce reprosezi politic celorlalti aplici de fapt si tu in mod opus, cu aceeasi inversunare...asa ca faci ca orice diferenta sa dispara.
Aici pe blog, daca spui un singur cuvant ce nu convine automat ti se pune eticheta de rusofil in mod agresiv si jignitor si cu litere boldate sau majuscule ca sa arate ca urla la tine. Un exemplu major este "M" pt care principiile sunt egale cu zero Daca banii ies,inclusiv la pensie el e sluga la oricine plateste.
Discutiile cu lupta de argumente nu exista. Huhu da tonul cf punctajului de partid latraii incep sa urle la stele.E mare concurenta acum cine intra in gratiile americanilor pana la alegerile din 2024...ca ei trebuie sa ia o decizie.PSD-ul inca se mai gandeste daca sa-i mai apere pe sarantoci dar realizeaza ca, conteaza doar "cine numara voturile" Ce daca a zis-o Stalin si era comunist.Principiul ramane absolut valabil.Nu Stalin a inventat principiul el a avut doar curajul sa spuna si sa aplice ceea ce se intampla cu mult inainte de aparitia lui
Asa ca e batalie mare a mireselor pentru "unchiul Sam"...si cand te gandesti ca toate's curve?? Dar lui Sam exact asta ii convine:)) ca le mai da si altora sa le f...ta, ca sa-si faca prieteni:))
Noi? Noi rabdam!

anonim spunea...

CEZAR
"Mana moarta" e un mit.Eventual doar tu ai "mana moarta" pe ciucurelu mort:))
Nu se detecteaza "instant" nimic eventual cafeaua ta e "instant" :)
De la primirea ordinului lansarea are loc in max 3 minute(indiferent de platforma purtatoare) timp insuficient de a mai face orice.Mai ramane varianta(singura viabila in procent mare) de a face interceptarea pe ramura urcatoare a traiectoriei.... Apoi pe masura ce creste altitudinea si viteza sansele scad.Pe ramura cobaratoare si dupa separarea celor 12-16 capete nucleare devin aproape imposibil de distrus la viteze de peste 10 mach si suprafata de reflexie de o zecine de metru patrat.Asa ca ramane varianta "anihilarii reciproce asigurate" in timpul max ramas la dispozitie(pentru contralovitura) de maxim 12-15 minute de la atac. Astea 12-15 minute presupun o groaza de decizii si proceduri de aplicat in timpul ramas...incepand cu decizia unui oarecare presedinte, pana la executarea efectiva a ripostei.Si am vorbit doar de varianta cea mai lunga de traiect a rach. cu baza in silozuri terestre.Sa nu uitam de submarine si aviatia strategica care se poate afla "la doi pasi" si nici de bazele "aliatilor" foarte apropiate.Vorba cuiva :
"Nu mie teama de ce se stie,mi-e mare teama de ce nu se stie" Adica noi pulimea!
Ca CEZAR e "doxat". Lui i se pare ca stie totul si chiar mai mult deacat totul.I se trage de la ciucurelu' pe "mana moarta"

GO spunea...

@ CEZAR. Din Pavel Corut sau cum? Daca era asa, nu se linisteau americanii de cand nord-coreenii au scos pe piata nuclearele. Dar asa acum nu mia zic nimic, au inghitit si tac.

Este legendizata si pregatirea aia, de parca ar dura 3 ani sa lansezi o nucleara. Seamana cu secventele din filmele cu James Bond. Ce atata pregatire, ca au coordonatele bagate de zeci de ani de zile, doar apasa butonul si pa. Uiti si ca cu nuclearele agatate de bombardiere se plimba si americanii si rusii la liber pe cerul lumii, fara alta pregatire decat cea de rutina. Sau pe submarine. Ce pregatire mai fac aia, in afara decat sa apese pe buton si pa?

GO spunea...

@ akord 75. Nu ai ce sa ma lamuresti. Stii bine ca nici tu, nici eu, nici altii nu cunoastem decat asa foarte vag, capabilitatile nu doar ale rachetelor nucleare, dar nici macar pe ale rachetelor moderne de astazi de inalta precizie.

Ce vrei sa ma lamuresti? Ca sub niciun motiv o racheta nucleara nu poate fi detonata in aer pe traseul de la lansare, pana isi atinge tinta programata? Nu incerca, am ca hobby electronica de o viata, microelectronica mai ales. Incat sa realizez ca acea racheta poate fi detonata in multiple moduri in caz de interceptare. Atat prin comanda dirijata, cat si prin senzorii cu care este blindata. Tu crezi ca rachetele alea explodeaza doar prin focos de impact ca rachetele din WW2?

Vezi si tu rachetele KH-101/KH-102 folosite de rusi. Au focoase cu dirijare multipla. Cel mai tare mi-a atras atentia o banalitate, pe langa radarul incorporat de dirijare si senzorii sofisticati pe care ii are (harti Doppler, IIR etc). Rachetele au si camera video separata PENTRU DIRIJARE in afara de sistemul radar si ce mai au pe acolo. Aratau rusii cum au lovit nu stiu ce uzina prin Kiev, in transmisie Live cu imagini transmise instant de pe camera video atasata rachetei, camera care folosea si la dirijare, nu doar sa filmeze. Iar tu sustii ca nu poate fi detonata racheta pe traseu. Eu zic sa o lasi asa cum a cazut.

Cezar spunea...

@/ G.O..inteleg ca tu esti ..habarnist! Tu doat calul sau.magarul..de dîrlog..dupa ce.i faci "pansajul"de rigoare il ei la pas si treci puntea peste prapastie..nu.i deloc usor..clar
Ma surprinde insa Akordul care in prezenta ta s.a dezacordat rau de tot
Ia sa spuna el cam cît timp dura pîna lansa o amarîta de Volhoava ruseasca...de la primirea ordinului..incarcare cu combustibil..etc
Apropo..cîte ai tras si cîte avioane ai dat jos??
Vai de capul vostru de ..specialisti
Cît de mîna moarta..invit sa va documentati...pafaristilor!!
Se zice...ca daca submarinele sau silozurile deschid..trapele pentru lansare atomica..inamicul este informat prin sistemele de urmarire..permanenta0

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu recunosc ca parcurg rapid presa romaneasca. Insa, dupa o rasfoiesc si pe cealalta. Ia sa vedem ce infloresC sau minte prin omisiune presa romaneasca? Asa.

Dar in primul rand presa romaneasca citeaza ... serviciul de propaganda de razboi al NATO condus si dirijat din Marea Britanie, de British Intelligence si care are si propriile canale Telegram in limbile rusa si ucraineana. Cauta pe Telegram exact asa British Intelligence si vei regasi canalul. Propaganda in stare pura, prezinta imagini punctuale cu succesele armatei ucrainene si cam atat. Bun, deci i-au lovit pe rusi, i-au naucit in Harkov, i-au inghesuit etc. Alte informatii? Nema!

Asa ca pentru a ne forma o imagine reala, ia sa vedem si ce ascunde British Intelligence? Si intram pe Telegram pe canalul Colonelcassad, sa vedem ce este prin Harkov pe acolo pe bune. Si constatam astfel:

- luni: trupele ruse au neutralizat in Harkov "Manpower and military equipment of Kraken nationalist group, 113th Territorial Defence Brigade and 93rd Mechanised Brigade near Kupyansk and Izyum. The enemy has lost up to 250 servicemen and over 20 units of military equipment".
- miercuri: trupele ruse au bagat un "Massive fire attacks at the manpower and military equipment of the 14th and 93rd mechanised brigades of the AFU near Dvurechnaya, Balakleya and Kupyansk (Kharkov region). The enemy has lost up to 150 Ukrainian servicemen and over 10 units of military equipment".
- vineri: trupele ruse au distrus "Provisional bases of 66th Mechanised Brigade of the AFU near Dvurechnaya and Kupyansk, as well as of Kraken nationalist group in Kharkov have been neutralised in Kharkov region".
- azi s-au enervat militarii rusi dupa ce Putin a zis sa le dea mai bine in gura ucrainenilor, asa ca azi au bagat rusii masiv atac aerian pe toate rezervele ucrainene, din toata Ucraina "Russian Aerospace Forces, missile troops and artillery have launched massive fire attacks at the units and reserve forces of the Armed Forces of Ukraine (AFU)".
- tot azi: "High-precision attacks launched by Russian Aerospace Forces at the provisional bases of Kraken nationalist group, 92nd Mechanised and 81st Airmobile brigades near Dvurechnoye, Shevchenkovo and Kupyansk (Kharkov region) have resulted in the elimination of over 50 nationalists, as well as of more than 10 units of special military equipment and motor vehicles".
- Tot azi: "4 missile, artillery armament and munitions depots have been destroyed near Zolochev (Kharkov region)"

ACUM ADUNAM INFORMATIILE SI DE LA BRITISH SI DE LA COLONELCASSAD SI TRAGEM CONCLUZII. NE UITAM SI PE POZE, MAI ALES PE FILME CA ASTA CU GREU POT FI TRUCATE. SI AJUNGEM LA URMATOAREA CONCLUZIE. PE CARE EU AM ANTICIPAT-O. RUSII S-AU RETRAS FRUMOS, MOMINDU-I PE UCRAINENI SA AVANSEZE CU CEEA CE AU EI MAI BUN, MAI TARE. UCRAINENII SI-AU SCOS REPEDE 3 BRIGAZI SI S-AU LUAT DUPA RUSI SA II NIMICEASCA. SI CAND UCRAINENII AU AJUNS PE ACOLO DE UNDE AU FUGIT RUSII INTENTIONAT (BALAKLYA, KUPYANSKA, IZIUM ETC.), I-AU TOCAT RUSII CU ARTILERIA, RACHETELE SI AVIATIA, DE I-AU FACUT MAGIUNI, IAR UCRAINENII STAU SI SE LING ACUM PE ...OAIE.

Asa ca ucrainenii nu dau decat succese punctuale care creeaza impresia ca au cucerit deja Moscova. Iar rusii dau si ei tot succese punctuale care dau impresia ca nu mai exista niciun ucrainean in viata!

Iar noi, militari isteti, mai consultam vreo 50 canale Telegram. Dintre care unul recunoscut pentru echidistanta chiar de catre occident, desi este rusesc. La canal ii spune RYBAR (Pescarul).
Ca daca este sa mergem dupa senzational subiectiv, consultam fie daor canalul Telegram ucrainean БАЙРАКТАР (Bayraktar) unde regasim numai cadavre ale rusilor si tancuri arse. Sau pe cel rusesc Анонимный Военный (Militar anonim) unde regasim numai ucraineni sfartecati si tancuri ucrainene carbonizate.

GO spunea...

@ Cezar. Asa este! Se foloseste tehnica numita a chiromantiei pentru a detecta deschiderea silozurilor! Singura deficienta a tehnicii este ca ca daca racheta nucleara este atasata de TU-160 sau de B-52, nu poate fi instalata cu tot cu siloz pe bombardier, ci direct prinsa de bombardier. Si nedeschizandu-se trapa - din cauza ca nu este siloz pe bombardier, tehnica chiromantiei nu mai poate detecta folosirea rachetei nucleare.

Asadar, silozul face diferenta! Dar atat americanii, cat si rusii, lucreaza acum intens sa ataseze rachetele nucleare de bombardiere cu tot cu silozuri, astfel incat tehnica evidentiata de tine sa devina multilateral functionala! 😇😟😂

anonim spunea...

@CEZAR
Eu nu cred ca nivelul de cunostiinte pe care-l ai provine din epoca din care ti-ai luat si nickname-ul...desi ar fi foarte posibil ba chiar e probabil ca ai informatii de acum vreo 2000 de ani.Dar asa sunrt eu mai optimist!!
Lamureste-ma cu o chestie ! sau lamuriti-ma voi ceilalti!
De 6 luni de zile tot aud in fiecare zi de tehnica depasita si foarte proasta aia provenita din "epoca sovietica" ca exemplu T-72 si T-90 rachete Tochka-U s a m d...Acum dupa declansarea "contraofensivei" asteia cam lesinate, ce-i drept, constat ca cele mai bune si performante arme ale ukrainienilor sunt exact alea proaste ale rusilor....E plin YT cu asemenea scule folosite de ukraina inclusiv obositul AG-7.Iar Digi24- A3-ProTV si Realitatea+ le ridica in slavi cat de mult ajuta in lupta si ce performante sunt in lupta cu rusii.Ajutati-ma va rog ca sunt confuz...sunt foarte bune la ukrainieni si foarte proaste la rusi? dar ce au ...protesteaza sunt in greva?? Hmmm al dracu armamentul asta! A cam inceput sa aiba tupeu. Unde e cu "Z" nu merge neam, unde e cu "Slava ukraina" si cu AFU e mai bun ca ala occidental....cum dracu bre??

@CIF- sunt sigur ca tu ma poti lamuri inclusiv in privinta aruncatoarelor cu rachete nedirijate reactive "grad" de diferite calibre care se afla la ambele tabere
La rusi trag de-ampulea la ukrainieni sunt mai ceva ca arma laser:)))
De asta nu-mi place mie! Cand ai "informatii" strict doar dintr-o parte a baricadei poti fi sigur ca ceva pute.Dar pute nu gluma de vreo juma de an.Miroase a dolari de trazneste si cica banii n-au miros:)))

M spunea...

Încep să îmi doresc să trăiesc în ruSSia acolo unde șobolanii trădători nu au la dispoziție o tribună de la care să își împrăștie minciunile!
Nu mai e un forum de discuții despre pensii ci un loc în care se deversează frenetic rezultatul activității de Psy Ops a ruSSiei.

Noi suntem NATO! RuSSia a început un război la granița României!
La spectacolul grotesc la care a participat Putler la Moskova s-a cântat "Moldova e a noastră".

Jumătate din postările de aici sunt ale acestui Gelu Olescu împrăștiind minciunile ordinare ale inamicului. Pentru că vă place sau nu, RuSSia ESTE inamicul!

Eu, personal, nu vreau să fiu parte la acțiunea asta de intoxicare așa că am să iau o pauză până când trădătorii nu vor mai avea liber la postare.
Să prezinți drept credibile "știrile" ruSSiei este o imensă nesimțire!

Am dovedit în repetate rânduri că acest Gelu Olescu minte cum respiră!

Cea mai mare slăbiciune a democrațiilor este tocmai "libertatea de expresie", libertatea în numele căreia șobolanul își permite să mintă. De aceea ruSSia și china au limitat acest drept, pentru că știu cât e de periculos!
Nu trăim vremuri normale. Un dement ucide la granița noastră. Cred că și dreptul la liberă exprimare ar trebui limitat - temporar!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "GO spunea..."

"@ csej. Asa, denigreaza, baga din top. Fa ce ai facut toata viata. Patriotule pe care te doare in basca de faptul ca Hukraina detine 4 teritorii smulse Romaniei. Da-le in MM de teritorii romanesti smulse, Hukraina sa traiasca!

Baga si lectii privind Uniunea Uniunea Sovietica, mai putin pe aceea in urma careia azi am fi fost ca ...rostii, fara 12 judete din Ardealul de Nord, redate Romaniei cu sprijinul fix al monstrilor de la rasarit. Ca si atunci pe vremea aceea erau handicapati garla prin ⁉️armata si politica,⁉️din moment ce ❓au pus armata❓ sa lupte cot la cot cu ungurii si nemtii care tocmai ne luasera Ardealul de Nord. "❗❗

"17 septembrie 2022, 10:30" ,
ÎNCHEIAT CITATUL,

GO spunea...

@ akord 75. Nu ai inteles ni.."
-----------------------------
GO:
1. RAPTUL JUDEȚELOR ARDELENE de către naziști..în AUGUST 1940 = a fost..DUPĂ
..RAPTUL..MOLDOVEI.."trans"-PRUT-ene = adică de pe malul "stâng" al PRUTULUI.
.executat de "URSS" [sau "RUSSIA"=cum, SUBCONȘTIENTUL tău: a relevat ADEVĂRUL
..care tot încerci să-l ascunzi:..că "RUSSIA" era =TOTUL=în.."URSS"= atunci când ai scris că:te citez:"RUSSIA" are 8.000 de km !(=de la vest la PACIFIC)] = în..IUNIE 1940..!, deci 2 FURTURI TERITORIALE executate de către 2 HOȚI ÎNȚELEȘI..între ei, cu motivații și scopuri diferite..!; Hitler i-a manipu lat..DUPĂ RAPT..pe ambii DICTATORI:..
HORTY și ANTONESCU..!, ROMÂNIA fiind pusă într-o SITUAȚIE IMPOSIBILĂ, iar ANTONESCU,NEFERICITUL= a "ales" exact CALEA CEA MAI REA posibilă.., dar nu insist, căci am mai scris despre asta..!
RUȘII..INVADATORI..și ATUNCI, ne-au folosit..pe post de "carne de tun",așa că volens-nolens,în calitate de"aliați
" ai coaliției anti-fasciste, "ne-au ajutat"(afirmativ,după unele surse..!) la "înțelegerile" de pace de la PARIS din 1947 să ne reîntregim, parțial, teritoriul național,așa cum este..azi ..!(în ideea perversă, că oricum după ocuparea a 1/2 din..EUROPA ESTICĂ, ea RUSSIA/"URSS" VA BENEFICIA de.. cel puțin.."UZUFRUCTUL"..TERITORIILOR pe care a pus.."piciorul și mâna", indife rent în ce "ȚARĂ"..CUCERITĂ s-ar afla ..!).

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "GO spunea..."

"Legat de contaminarea regionala, iar nu ai nimerit-o! Rusia are 17 milioane de kilometri patrati, vreo 8000 de kilometri pana in celalt capat daca pleci din Romania. O bomba nucleara are efecte imediate si cele mai puternice - in functie de capacitate, in medie pe o raza care nu depaseste ❗300 km, 500 km cu indulgenta mare.⁉️ Adica, efectele unei bombe nucleare detonate sau interceptate in Romania, ar ajunge putin si pe flancul estic al Rusiei, dar ei mai au inca 7000 klometri distanta unde nu sunt atinsi. Pe noi in schimb, ne-a terminat.

Aceste lucruri sunt bine cunoscute militarilor de cariera. In aceste circumstante, sper ca te-am luminat putin. Poate retii si aspectul de parsivitate al statelor-cheie din NATO cu privire la amplasarea unor obiectiv e care ii ațâță pe ruși,pe teritoriile statelor limitrofe ale aliantei. Apropo de Scutul de la Deveselu. Da rusu' nucleara, o intercepteaza scutul deasupra Romaniei, pac bubuie nucleara deasupra Romaniei. Nu a Frantei, a Italiei sau a UK. Si asa ne-au pacalit partenerii de ne-au facut victime atomice sigure. "

"16 septembrie 2022, 23:27"

akord 75 spunea...

GO-ule NU vorbi tampenii!!
NICIODATA o arma..."

Încheiat CITATUL,
................................
GO:
1. Prin absurd, dacă s-ar întâmpla.. "NEBUNIA"..din toată SOFISTICĂRIA citată, înseamnă că"indulgența"dintre semnele ROȘII, despre care vorbești,se referă la faptul că acele limite menționate ale efectelor distructive ale unei bombe "atomice"(nu termonucle are..!)..sunt "minimale",adică pot fi.
.mult depășite, în anumite condiții favorizante,..adică practic, limitele sunt "incontrolabile"..!
Admițând..și faptul că situația des crisă cu..DEVESELU, ar fi posibilă,
care ar putea fi calea de "prevenire"
a ei..?
2. Și dacă "partenerii" NE-au"păcălit" , acei NOI ("NE") păcăliți, adică GUVERNANȚII și PARLAMENTARII/CLASA politică= INCOMPETENTE.."CONDUCĂTOARE"
..ce și cum "au gândit", si ce și cum.."au păzit"..ROMÂNIA..?

GO spunea...

@ Calinmihaib12.

1) Arma nucleara are 5 mari efective distructive principale, plus inca 2 secundare. Unul dintre efectele distructive principale este norul radioactiv. Este o cenusa care se degaja in atmosfera la declansarea exploziei, si apoi cade pe pamant, contaminand locul unde cade. Dar se persoanele expuse direct. Este real ca norul radioactiv se poate propaga la mii de kilometri distanta si se poate plimba in atmosfera ani de zile, pana cand cade pe sol. Insa efectul acestuia este diluat substantial pe masura departarii de epicentrul exploziei. Astfel ca daca explozia se produce deasupra Bucurestiului sa zicem, majoritatea particulelor norului radioactiv vor cadea imediat sol tot deasupra Bucurestiului, apoi mai putin pe Ilfov si mai putin pe judetele invecinate. Iar o mica parte, va ajunge - in functie de curentii de aer etc., si la Moscova, insa efectul contaminarii la sol la Moscova nu poate depasi 2% amplitudine fata de nivelul de la Bucuresti. Iar la Tokio ce mai ajunge din norul radioactiv, nu poate depasi 0,000x din amplitudinea efectului de contaminare existent la Bucuresti.

Ideea la armele astea nucleare este ca traiesti cu sanse peste 99,9%, cu cat esti mai departat de epicentrul exploziei.

2). Deveselu. Cale de prevenire? Complicata situatie. Acum nu mai poate fi prevenit nimic sau cu foarte multa greutate. Este deja chestie de politica implinita profund daunatoare Romaniei. Eu ce pot sa raspund? Variante sunt, dar complicate!

- Romania ar trebuie sa joace politic in relatiile cu Rusia precum Ungaria, adica duplicitar. Acest fapt poate insemna si tratat paralel cu Rusia, in care Rusia sa se angajeze de exemplu, ca informeaza Romania daca Rusia intentioneaza sa loveasca nuclear de exemplu, Londra. Caz in care Romania se angajeaza fiind in propriul sau interes, sa nu intercepteze lovituri nucleare deasupra teritoriului romanesc, pt. a nu se autodistruge.
- Numai ca ... pt. a face acest lucru, Romania trebuie sa preia comanda Scutului de la Deveselu si care este sub jurisdictie ... americana. Ca si baza de la MK. Deoarece, mai ales in privinta Scutului de la Deveselu, noi nu avem nicio implicare cum si cand sa fie utilizat de militarii SUA de acolo, fiind jurisdictia lor. Fiind evident ca SUA va folosi scutul pentru interceptarea unei rachete nucleare, necontand ca dedesupt este teritoriu romanesc. Pentru ca nu este teritoriul lor al americanilor, interceptarea unei rachete nucleare deasupra Romaniei provoaca distrugeri exclusive Romaniei, nu si SUA.

CE POT EU SA MAI SPUN? GRESEALA A FOST COMISA DEJA. PARTENERIATUL ACELA CU SUA NUMIT POMPOS CA FIIND "STRATEGIC", FOLOSESTE SUA SI UNOR ALIATI DIN NATO. ROMANIA ESTE DOAR VICTIMA ACESTUI TRATAT. IN CAZ DE LOVITURI NUCLEARE DIN PARTEA RUSIEI, SCUTUL DE LA DEVESELU SACRIFICA ROMANIA, SALVAND CELELALTE STATE NATO. IAR PENTRU "STRATEGIA" ASTA CARE A TRANSFORMAT ROMANIA IN SOLDAT-KAMIZAZE AL NATO SI SUA, NOI NU BENEFICIEM DE NIMIC REZONABIL IN SCHIMB.

GO spunea...

@ Calinmihaib12. Legat de Antonescu, rapturi, Rusia, aliati. Nu ma leg decat de Tratatul de Pace din 1947. Cum ca aliatii ne-au dat Ardealul de Nord inapoi. Nicidecum. Noi il luasem deja, cu sprijinul rusilor. Aliatii nu ne-au dat nimic in plus fata de ceea ce aveam deja in momentul incheierii tratatului. Daca erau sa fie aliati adevarati - ma refer la cei din vest, ar fi pus piciorul in prag ca URSS sa returneze Romaniei Basarabia, Bucovina de Nord. Iar Bulgaria sa returneze Cadrilaterul.

In acel razboi, noi nu avem niciun fel de aliati. Noroc cu Regele Mihai I - pe care unii il acuza de tradare, ca a dat la pace cu rusii, sa ne luam macar Ardealul de Nord inapoi. Astfel Romania ar fi fost azi mai saraca cu 12 judete, si care sunt si printre cele mai bogate din Romania. La faza asta, fara a aduce circumstante atenuante rusilor pt. Basarabia si Bucovina de Nord, eu stau si ma intreb? Ce ar fi fost mai bine? Sa ne dea rusii Basarabia inapoi, dar Ardealul de Nord sa fi ramas la unguri? Si atunci, daca este sa facem un compromis, poate ca este rezonabil sa inchidem ochii putin la faza ca rusii au luat Basarabia, dar ne-au dat Ardealul de Nord inapoi. Pentru romani si Romania - cel putin la ora asta este clar ca Ardealul de Nord are valoarea infinit mai mare decat Basarabia, de aceea cred ca si in acele vremuri compromisul a fost cel mai adecvat.

Calinmihaib12 spunea...

GO:
(09:31' și 09:46'/18.09.2022)
..În comentariile de mai sus,scrii cam
la fel cu "textele" pe care le-am scris și eu de ani de zile..,aici ,pe blogul lui..HUHU..! dar cu câteva.. "nuanțări"..!
1.Rezumând,"citesc"..istoria ROMÂNIEI din august 1944 (încoace) cam așa:
..rușii invadau nordul țării,Regele MIHAI [cred că sfătuit..Și..de tatăl său, ex-regele CAROL al II-lea, aflat în PORTUGALIA..și, pe care, mai mult ca sigur,îl interesa..atât soarta fiu lui să, Regele MIHAI.., cât și..,în ciuda "părerii" contrare a multor detractori,.soarta ROMÂNIEI natale..!]
,deci,revenind: Regele MIHAI l-a arestat pe Mareșalului ANTONESCU..,iar noaptea a anunțat LUMEA ,la radio, că ROMÂNIA a încetat ostilitățile cu armata (invadatoare) a URSS..!
Ce a urmat,în mare, se cam știe..!
2.Regele MIHAI și ROMÂNIA = NU AU TRĂDAT atunci:la 23.08.1944, pe nimeni .!,ci s-a înfăptuit ceea ce era drept și corect,în condițiile de atunci, mai ales că adevăratul..GANGSTER a fost REICH-ul hitlerist,TÂLHAR, (alături de STALIN și URSS="parteneri" la DEZMEM BRAREA TERITORIULUI NAȚIONAL), precum și MANIPULATOR GROSIER al ambilor dictatori: HORTY și.."nefericitul", "naivul" ..și paranoicul ANTONESCU, care ne-a târât într-un război "NEBUN" DIN START..!(și fără nici o șansă reală de "victorie"..!).
3. ALIAȚII anti-fasciști, chiar dacă ROMÂNIA..a fost târâtă..pe post de "carne de tun" al ARMATEI ROȘII..spre vest,(după ce a declarat=AIUREA război SUA în dec.1941,probabil la "îndemnul" RECH-ului..!) nu au au ajutat și/sau eliberat ROMÂNIA de sub CIZMA rusească , pur și simplu=pt.că nu mai puteau, efectiv ,să mai facă ceva,militar=după EFORTUL URIAȘ, de toate felurile= de ELIBERARE a țărilor EUROPEI VESTICE și CENTRALE = aliații ei recunoscuți..!
În rest,am scris în comentariile anterioare.

Stelian P. spunea...

@Olescu
Suntem o tara de ghinionisti. Inteleg din comentariile tale (adica de la un ofiter NATO) ca toate rachetele rusilor ne cad noua in cap daca ii lasam pe americani sa le doboare. Alea americane (daca au si ei asa ceva) vor fi doborite de rusi tot in capul nostru deci eu nu vad decit o singura solutie:
- Sa cerem garantii de securitate de la rusi (asa cum le-au dat ei si fraierilor de ukrainieni pina si-au primit rachetele inapoi) apoi sa iesim urgent din NATO iar americanii sa-si duca scutul unde vor ei. Urmeaza o lunga perioada de pace si bunastare pentru noi pina o sa descopere Putin ca are in Romania niste rusi lipoveni pe care suntem gata sa-i nimicim de rai ce suntem.
Si atunci iar o sa intoarcem armele si o sa plingem la poarta NATO ca in CSI nu ne mai accepta.

Huhu Rezea spunea...

Un necunoscut care nu știe să posteze pe blogger a trimis următoarele despre discuțiile de pe acest topic:

"Nu stiu ce stie sau intuieste **Cezar, insa eu am vazut acest sistem, in fapt terminalul pentru monitorizare/alertare timpurie/ avertizare/ consultare/ decizie, pe un ecran, fie si de laptop! Si sistemul era operational si operativ 100%!

Ma vad nevoit sa-i dau dreptate...: il avem si noi!
**Si Akord are dreptatea lui, cand afirma ca vectorii N trebuie loviti si nimiciti pe ramura ascendenta!
***Olescu, scrie numai prostii cu raketele N din avion, care nu ar putea fi detectate...cred ca a tinut prea mult dârlogii huțulilor!”
***Ra N/Bomba N lansata de pe/din avion nu sta acrosata zi lumina, 24/24 h, 365/366 zile, ea sta intr-un siloz, a carui activitate este multiplu monitorizata!”
*****Omul asta (GO) este de un defetism insuportabil: cu informatiile lui de pe site-uri si bloguri din RuSSia, Kina, India si Brazilia ma face sa cred ca il bate pe Iorga la cunoasterea limbilor straine?"

GO spunea...

@ Stelian P. Fiecare are opinii. Eu spun doar ca actuala politica externa a Romaniei este profund eronata. Si nu este prima data in istorie. Eu iti spun asa ca fler, ca noi intram in razboi. Si vom si pierde. Nu NATO, doar noi.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. M-ai lamurit cu necunoscutul. In cazul meu, nici macar nu a citit ce exprimam. Este si greu sa realizeze ca o racheta nucleara odata lovita de interceptor in aer, declanseaza explozia in proprotie de peste 99% tot in aer si exlozia nucleara declansata in aer acopera o raza distructiva la sol, in functie de puterea focosului, de la cateva zeci de kilometri la cateva sute de kilometri. Anonimul nu stie ca de fapt, rareori o bomba sau o racheta nucleara declanseaza la suprafata solului, marea majoritate a armelor nucelare, fiind concepute sa detoneze in aer. Nu la 20 kilometri altitudine este adevarat, ci la altitudini mici 1000-2000 metri. Insa si daca interceptarea are loc sa zicem la 20000 de metri, raza de actiune tot de 500 kilometri ramane, in toate directiile. Adica, automat rade tot ce este la sol. Si atunci, nu mai este nicio diferenta privind efectele exploziei, daca o detonezi cu intentie, sau prin interceptare. Asta era ideea, este stiinta, dar este greu tare pentru unii.

GO spunea...

@ Stelian P. Legat de rachete si interceptare, ai inteles si nu ai inteles bine. Interceptarea unei rachete conventionale, nu creeaza nicio problema. Insa, interceptarea unei rachete nucleare are ca efect pe langa distrugerea rachetei, si distrugerea a tot ceea ce este dedesupt. Riscul in cunosti acum. Cred ca realizezi ca detonarea la interceptare a unei rachete nucleare deasupra teritoriul Romaniei, poate sa rada inclusiv intreaga Romanie. Este deja loterie ruseasca.

Ca divagatie, dupa un astfel de incident major, rusii ar fi in stare sa spuna opiniei publice, ca noi suntem de vina, ca ei vroiau sa loveasca de fapt o baza nucleara din UK. Sau nu stiu ce portavion nuclear din Mediterana. Si ca noi am provocat explozia, ca ne-a mancat in ...ur sa facem interceptarea deasupra Romaniei.

Solutie nu exista in astfel de situatii. Decat cai de mijloc precum cea adoptata de Ungaria etc. Ungaria nu are scut, nu intercepteaza, nu este expusa. Ciocu' mai mic si vezi in ce te bagi, cam asa vine.

In final, este clar ca riscul este imens pentru Romania. Chiar as fi curios, ce raspuns suprestiintific, ar da autoritatile noastre la o interpelare pe aceasta teama. Ma gandesc pe cine rog sa o faca si inca urgent. Pentru noi este ceva vital.

Huhu Rezea spunea...

Necunoscut continua:

"Niciunul nefiind specialisti in Ra N, suntem impinsi spre reflectie, cautare si/sau studiu, dar nu de Fagaras sau Predeal, mai nașpa Buzau!
Iata ce descoperim la:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Rachetă_balistică

Secvenţele de lansare ale unei rachete balistice Minuteman-III MIRV :
1. Lansarea rachetei din siloz prin aprinderea primei trepte a motorului rachetei (A).
2. La aproximativ 60 secunde după lansare prima treaptă se desprinde şi porneşte motorul celei de a doua trepte (B). Este aruncat învelişul (E) al rachetei.
3. La aproximativ 120 secunde după lansare, se porneşte motorul celei de a treia trepte (C) şi se separă de treapta a doua.
4. La aproximativ 180 secunde după lansare, tracţiunea celei de a treia trepte se termină şi treapta post-tracţiune (D) se aprinde.
5. Treapta post-tracţiune se manevrează pe ea însăşi şi pregăteşte racheta pentru reintrare în atmosferă.
6. Vehiculul de reintrare în atmosferă ca şi ţintele false sunt lansate reîntoarcerii în atmosferă.
7. Vehiculul de reintrare în atmosferă reintră în atmosferă la mare viteză şi se armează în zbor.
8. Se iniţiază focosul nuclear pentru explozie aeriană sau la sol.

**Deci, la nr crt 8 scrie ca se inițiază focosul N, pentru explozie!
Un om cu liceul la zi înțelege repede ca pană atunci focosul N nu a fost inițiat!

Poate asa GO va emigra in RuSSia....

Stelian P. spunea...

@Olescu
Tu vorbeai despre efectele rachetelor cu focoase NUCLEARE distruse deasupra Romaniei si la ele iti raspundeam si eu. Nu ma gindeam la cele conventionale. Ca sa nu mai ai neintelegeri iti precizez doar tie ca nu ma gindeam nici la rachetele antigrindina, antilacuste....Numai la cele nucleare.

Stelian P. spunea...

@Olescu
Explica-mi si mie ca te pricepi. Cum este posibil ca un ofiter care se bate cu caramida in piept ca e ofiter NATO si inca "de elita" da credit mesajelor lansate de media unei tari conduse in mod dictatorial de un fost ofiter KGB? Banuiesc ca nu ai trait ca adult in "iepoca de aur" ca altfel faceai imediat diferenta dintre mass media dintr-o dictatura si cea libera (poate prea libera uneori). Iti propun un mic exercitiu:
- mergi la noi intr-o piata si injura-l pe Iohannis cu armata lui cu tot apoi fa asta intr-o piata din Rusia (dar sa nu injuri armata romana ci pe cea rusa si pe comandantul ei suprem). Peste 15 ani, daca mai iesi, te astept cu raspunsul.

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Doua chestiuni una tehnica, una de gandire. Plus una de logica babeasca.

Alea sunt date generale, vagi, care se refera in principiu la rachetele balistice intercontientale. In realitate, nimeni in afara de cei care detin arme nucleare, nu cunosc ce tip de focoase au armele lor nucleare si prin cate procedee pot fi detonate. Nu este relevant, dar tu te referi si exclusiv la rachetele clasice lansate din silozuri. Cand in ziua de azi, majoritatea rachetelor nucleare tactice (adica cele cu efecte mai mici decat cele grele intercontinetale lansate din silozuri), sunt lansate direct din avioane/bombardiere. Alta chestie, tot tehnica, cel putin rusii, probabil si americanii, au rachete nucleare lansate de pe bombardiere si sau de pe avioane multirol, care poate zbura la extrem de joasa altitudine (sub 100 metri) metri deasupra solului pentru a nu fi detectate de radare si maxim la 6000 metri. Astea nu mai reintra in atmosfera, intrucat nici macar nu ies din atmosfera.

Dau exemplu aplicat. Racheta nucleara ruseasca KH-102. Raza de actiune declarata 2500-2800 km, desi se suspicioneaza ca ar atinge 4500 de km. De unde sunt lansate? Nu din silozuri de la sol, ci de pe bombardierele TU-95, TU-160, TU-22, dar si de pe avionul de lupta Su-32/34 (Su-27 modernizat).

Ce constatam? Ca o astfel de racheta are o raza de actiune minim 2500 km, dar la care se adauga bineninteles raza de actiune a bombardierelor sau avioanelor de care este atasata.

2) Si acum ce mai ramane? Daca odata interceptata, racheta nucleara poate detona in momentul interceptarii? Deja intram in date ultrasecrete, asa ca nu ramane decat sa ne punem in aplicare cunostintele de electronica si fizica. Fapt pentru care eu iti spun, Da poate fi detonata, urmare a gramezilor de senzori care echipeaza focosul si racheta - cum ar fi de exemplu, sa fie initiata explozia la modificarea temperaturii sau a presiunii in urma impactului cu interceptorul. Este banala o astfel de echipare.

3) Si mai ramane logica babeasca, fara stiinta multa. Pai daca toti - opinia publica, AIEA, americanii, rusii, ucrainenii, presa, oamenii de stiinta etc. - cunosc precis ca este extrem de periculos sa fie bombardata o centrala nucleara - si care nu are focoase pe reactoare ca rachetele, intrucat provoaca accident nuclear - adica explozie nucleara, este la mintea cocosului ca acelasi lucru se poate produce si la interceptarea unei rachetele nucleare, fara a mai fi necesara activarea focosului sau declansarea exploziei prin senzori suplimentari. Tare greu este cu gandirea asta pentru unii.

Leo spunea...

Un..
Termenul corect pt. dinamica la rachete este de PROPULSIE (reactivă) şi nu de tracţiune.