Un produs Blogger.

vineri, septembrie 16, 2022

Recorder a dezvăluit cum cumpără PSD și PNL televiziunile si site-rile de știri

27 comments

 

PREȚUL TĂCERII. O investigație în contabilitatea presei de partid

425.055 de vizionări  14 sept. 2022  Partidele politice au inventat un sistem în care cumpără presa în mod direct, cu bani de la bugetul de stat, trecuți prin conturile unor intermediari și livrați apoi către trusturile media. Este un pact între jurnaliști și politicieni, în care presa s-a grupat într-o singură tabără și stă cu capul plecat în fața partidelor care s-au grupat și ele într-o singură coaliție. Un monolit de putere pe care nu mai are cine să-l conteste și despre derapajele căruia află tot mai puțină lume, pentru că informația este atent controlată.

Prețul plătit de partide pentru ca presă să tacă și să se uite în altă parte se ridică la zeci de milioane de euro, iar contractele pe baza cărora se livrează aceste sume sunt ținute la secret și protejate cu clauze de confidențialitate.

Într-o investigație pornită de la un mail anonim care ne-a furnizat o serie documente, Recorder a pătruns în interiorul acestui sistem și, după peste șase luni de documentare, am decriptat circuitul banilor și am cerut explicații de la trusturile de presă și de la politicienii care le finanțează. Astăzi vă putem arăta cum au ajuns partidele să cumpere presa cu banii noștri.

P.S. Distribuiți acest material și către rude/cunoștințe care se informează cu precădere de la televizor și care au dreptul să știe cum funcționează relația dintre partide și televiziuni.

--------------------------

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public. 

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe: 

site: https://www.recorder.ro

27 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doua partide ca de interlopi cu buzunare de popi, cu apucaturi de vatafi si de grofi pe mosia statului, cu banii la dispozitia dezmatului electoral la modul cel mai imoral, pe cand cei cu pensiile mici, ca mine, nu mai au la cine sa strige, promisiunile de 10% sau 16% ca majorare fiind o cacealma descurajatoare si insuficienta la inflatia dementa si scumpirile avare... Zi-i siktir de partide si activitati politice cu șpăgi gravide, si du-te de te gakă pe ele de scarbe obeze, care merită plăcuțe muiedeze!

anonim spunea...

Nea CFI-uleee scoala bre!
Nu despre asta e vorba.Eu am vazut reportajul acu fo 3 zile ca l-am gasit intamplator
Uneori mai caut "recorder" sa vad cui i-o mai trage
are si cu paduri cu primari cu politieni spagari ...cu armata n-are, desiiii..hmmm

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Akord, de acord, dar desfraul asta bate record dupa record in domeniul financiar si bancar si majistraturile stau ca muraturile, fara sa cerceteze risipile, spagile si infractiunile, care intrec din start bugetul de stat... Am asa, o presimtire, ca si jalonul 215 a fost supus Bancii Mondiale la dedulcire de spaguire cu ligheanu' s-o luăm in mânuri de Mălineanu!

anonim spunea...


ce recorder, ce alea ...prostii!:))) ANA e baza!
Din momentul de fata il declar pe domnul Ciuca: geniu!! Poate nu chiar geniu, dar oricum, un om si un leader perfect.Nu ma credeti? Urmariti va rog si va veti convinge ca se poate si mai rau...mult mai rau!:)Spre sfarsit omul pur si simplu e dezarmant de sincer

https://www.youtube.com/watch?v=G-psMm4y-qc

Nu stie,nu vrea,nu poate dar nici nu i se da aproape nimic.A ramas doar sinecura..
Pacat ca nu i-ati vazut CV-ul.Eu l-am vazut si m-a luat cu ameteala.Platitudini cap-coada pe doua pagini

Calinmihaib12 spunea...

..din decembrie 1989 se "petrece" ceea ce scrie în topic,deci nu e o noutate și nici măcar vreo mare.."dezvăluire".
.!
REZULTATUL..tranzacției,"pactului"/ păcatului..e.."starea" națiunii române.." pe care o vedem ÎN PREZENT !
(..prin care "RĂUL" în societate a proliferat la..cote..inimaginabile.!!

benji spunea...

Uite cum cineva a descoperit secretul lui Polichinelle şi săpunul din baie. Dar cine credeţi că sunt presa şi maieştri ei cântăcioşi, jurnaliştii? Toată suflarea care are gunoaie de aruncat spre cineva, cumpără presa pentru că aşa cum spunea un vajnic şi respectat stâlp al ei, presa nu este şi nu vrea să fie mănăstire. Toţi care au de păcălit, manipulat, bălăcărit, de apucat ceva...etc, etc..., cumpără jurnalişti care devin deontologi şi în înjuratul propriei mame dacă este cu bani destui. Presa o cumpără guvernul, preşedinţia(Dragnea le-a tăiat din tain şi a ajuns la gherlă), partidele, CIA, Soroş şi oricine are interes(altul decât cel al naţiei). Credeţi că de gratis presa atacă cu obstinaţie chiar şi armata?

GO spunea...

Nu doar partidele mituiesc mass media, ci si guvernul. Doar stim ca guvernul doneaza anual mass mediei din banii contribuabililor, zeci de milioane de euro, de parca ar fi regie autonoma a statului. De altfel, intr-un clasament despre independenta mass mediei din Romania, aceasta este undeva in zona africana si clar ca la coada Europei. Bineinteles ca mass media nu a facut publicitate clasamentului, cu exceptia unor publicatii mereu marginalizate de partid si de stat.

Cel mai bine ce a sesizat Recorder, se observa in privinta a 3 subiecte de actualitate

- pensiile militare, am sesizat cu totii că ... ca la un semn, si simultan, toate televiziunile ne toaca. Aici se vad clar banii partidelor donati mass mediei.
- razboiul Rusia-Ucraina. La ordinul guvernului, mass media prezinta doar informatii care reflecta succese ale ucrainenilor, denigrarea Rusiei etc. Ieri de exemplu, mass media de Romania, prezenta exploatand imagini sau discutii rupte din context - cum liderul chinez nu a dat mana cu Putin, ca cel indian l-a luat la stanga tot pe Putin legat de Ucraina, ca rusii fug de mananca pamantul, ca Putin a decis sa se retraga cu coada intre picioare din Ucraina etc. Cand colo, cum ridicam privirile spre sursele de informare extrene, vedem la CTGN (este difuzat si de RDS) ca Putin liderul chinez si indian au batut palma peste palma, surazatori in fata presei. Iar Putin legat de retragerea din Ucraina, a dat un raspuns contrar - in sensul ca o sa le dea ucrainenilor o bataie ceva mai serioasa, ca a vazut ca ii cam mananca in ...ur. Raspuns difuzat in Romania doar de Mediafax.
- un al 3-lea subiect este legat de George Simion. Pe a carui marginalizare, si-au dat mana si partidele si statul. Asa ca presa primind bani din 2 parti, il toaca pe Simion din toate pozitiile.

Ah, da! Mai am un exemplu. Este legat tot de Putin. De cand a inceput razboiul, cf. presei din Romania, ba moare saptamanal de cancer, ba este paralizat macar la doua saptamani odata, ba este otravit macar lunar, la 3 luni este asasinat etc. Iar ieri in Uzbekistan a aparut brusc din morti, fiind mai vioi decat Sarkozy.

Asta este cu presa libera, independenta, spalarea creierelor, propaganda etc. Noroc cu antenele parabolice ca mai exista inca si cu tehnlogia care ne permite sa ne aruncam ochii si pe mass media internationala.

Huhu Rezea spunea...

Stelica, minți de rupi pământul!

Leo spunea...

O fi știind Dîncu , Budăi și Boloș (dotore ĂĂ..ÎÎÎ.. știe precis) că LICHELELE GULERATE obligă pe cei care se pensionează din MFA ca să semneze un acord de confidențialitate privind modul de calcul al pensiei lor militare ?
Păi acest fapt , scoate în evidenţă faptul că există un mod de calcul diferit de cel pe care-l stabilește Legea 223/2015 în forma în vigoare acum . Păi tu dacă ai două moduri de calcul și pe unul îl secretizezi , însemană că ai ceva de ascuns față de opinia publică dar mai ales față de vechii pensionari militari.
Oare știe PARCHETUL MILITAR acest fapt că personalul militar care se pensionează în prezent este obligat ca să semneze un document de confidețialitate privind modul de calcul al pensiilor militare ?
JOS MAFIA SUS PATRIA !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, Toate tv-urile il iau in clinci si il dau pe Ciucalău de arici pogonici si pacalici, indicand lăbaralilor hadale sa-si caute la prezidentiale un alt muritor cu nume sonor, ca inlocuitor, caci pe toti care i-a numit spanzuratul i-a luat dalacul, sa nu zic numele lui necuratul, păcatul de dracul, zău, cu tot cu două de-al de ,,guvărnul mău!'' Ce sa faca țeara si națiunea cu o măligă atat de băligărita, pripită si bâlbâită in prepeleagul Corcoceniului inhiptă?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, nu-ti mai fa griji caci m-a dus mintea sa sesizez toata lumea si stabarimea care formeaza politica din Romanica, Banca Mondiala si toata Europa cu actiunea asta ilegala si imorala!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sunteti tare si de ras nu ma mai puteam tine pe picioare!

GO spunea...

@ CFI. Bravo! Plangerile la inalta poarta a adus numai avantaje Romaniei, incepand inca de cand se plangeau boierii la turci. Esti ruda cumva cu romanul ala deputat USR care cere ca Romania sa nu foe primita in Schengen? Sau cu Kovesi care cere sanctionarea tot a Romaniei de catre PE?

GO spunea...

Apropo de mituirea mass mediei. Dar si despre implicarea structurilor de securitate in aceasta poveste. De curiozitate, vedeti in vreo publicatie romanesca, ceva de la mitingurile de azi din Franta? Ia care se cere demisia lui Macron, dar ... și iesirea Frntei din NATO?

Ei, iata, cei care avem televiziune prin satelit si aplicatia Telegram vedem cu video, multimi mari de frabcezi cu steaguri etc. In Romania, vreo stire ceva?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, trimiterile mele par haotice, dar atrag atentia fiind informative si deosebit de critice si veridice, o parte preluate de lagrade inalte, suparate, care dau deoparte vălul care acopera adevarul! Traiasca jalonul 215 din PNRR, care va lovi cum lovesc fulgerele si trasnetele la mafioti, clocari si generalii dottore pensiile!

GO spunea...

@ CFI. Pe tine te doare sa scada pensiile altora, sau sa iti creasca tie cuantumul? Eu nu stiu cine si cu te-a imbrobodit ca ai beneficia si tu de pe urma contributivitatii. De fapt, stiu cine te-a imbrobodit, iar in ultima perioada tot iti da semne ca in cazul trecerii pe contributivitatea aia smechera, dupa lege noua, vei avea o deceptie mare.

Eu stiu asa, ca dupa L. 127/2019, asta superbuna a contributivitatii la care visati unii, la Realitatea TV am fazut o faza care mi-a adus aminte de tine. Pe un reporter habarnist l-a mancat in ...ur ca sa aduc in discutiile pensiile, fapt pt. care o femeia din VL, 65 ani varsta, a cerut spijinul ... televiziunii sa ii rezolve problema. Care era problema? Femeia la 52 ani s-a pensionat medical, grupa 2 munca. Si zicea femeia ca a primit pensie medicala de 1062 lei pana in acest an, cand a implinit 65 ani si a cerut sa ii fie recalculata pensia pentru limita de varsta. Problema este ca dupa ce a facut demersurile si a primit noua pensie la care visa sa fie babana, cuantumul acesteia este tot de ..1062 lei. A mai sesizat ea casa de pensii ce si cum, in final fiind asigurata ca este bine recalculata. Fapt pt. care a cerut sprijinul televiziunii, care cu siguranta ca nu se va implica si nu va rezolva nimic.

Supozitia mea in absenta altor date, fiind ca femeii i s-a pastrat in plata cuantumul avantajos de 1062 lei al pensiei medicale, atat de buna a fost noua pensie calculata contributiv, pentru limita de varsta.

Prin urmare, iti sugerez sa fii foarte atent ce ceri si pe unde. Deoarece am observat ca esti teribil de ATEHNIC, si eu am impresia ca ceri si plangi peste tot, ceva ce te=ar dezavantaja chiar pe tine.

GO spunea...

@ CFI. Cica trimiterile tale iti par ... haotice. Esti pe drumul cel bun. Iti confirm eu, ca nu sunt doar haotice, ci de-a dreptul ridicole.

Huhu Rezea spunea...

@GO
Ai intuit bine, femeia a rămas in plată cu cuantumul pensiei de invaliditate mai avantajos decât cel pentru limită de vârsta.
In naivitatea ta, nu ai remarcat ca si pensia de invaliditate era calculată tot contributiv.
In aceeasi situație este si @CFI, numai că el are in plată pensia calculată contributiv, mai avantajoasă, pe post de pensie militară. Ca el sunt în prezent zeci de mii de pensionari militari.

GO spunea...

@ Huhu Rezea.

1) Nicio naivitate. Este de la sine inteles ca femeia are pensie de invaliditate calculata pe contributivitate, ca doar nu are pensie de parlamentar sau militara.

2) Bun. Deci, CFI se agita de fapt sa scada pensiile altora, in loc sa si-o creasca pe a lui. Acesta nu prea este un comportament psihologic normal.

3) Cum adica sunt zeci de mii ca CFI? Adica, cu pensii de invaliditate si care daca trec pe contributivitate, raman cu aceleasi cuantumuri in plata? Care oricum era calculat pe contributivtate si inainte? Si atunci care mai este sensul luptei pentru contributivitate? Adaosul a 50% din salariul mediu brut, pe langa rahatul de inflatie? Da, poate fi un avantaj pt. niste sendvisuri in plus. Pentru unii, sigur pentru toti, nici macar pentru majoritatea de astazi.

4) Mai ramane doar un amanunt delicat, dar care exprima extrem de mult. Prin pozitionarea pentru o pensie contributiva, doritorii renunta de fapt la pozitionarea militara, ierarhie, chestii de genul acesta. Dilema fiind, din moment ce cativa argenti obtinuti conjunctural si pe moment, sunt mai importanti decat cele mentionate, de ce au mai incurcat armata? Au inteles ceva din ea? Vedeti ce greseala a facut armata cand a primit astfel de specimene in randurile ei?

5) Eu vad ca finala rezolvarea situatiei, astfel! Sa fie lasat liber sa treaca la pensii contributive, oricine doreste. Dar sa ii fie ras OMM, care sa ramana astfel adaugat doar la dreptul de pensie militara, asa cum este legea cum. Si nici sa nu mai aiba posibilitate de revenire la pensia militara, daca pe parcurs aceasta ar deveni mai avantajoasa decat pensia contributiva.

Pot intelege sa te urci pe stalp la sediul MApN sau sa il strangi de cravata pe Ciuca, sa modifice legea pensiilor militare, chiar recomand. Dar nu pot admite oscilatiile astea dintr-o barca in alta. Eu va spun ca cei ca CFI, ca tine etc. care sustineti trecerea la contributivitate a militarilor, ati produs si produceti foarte mult rau armatei. De aceea si sterg pe jos cu noi, politicienii civili.

Huhu Rezea spunea...

@GO
Tu si alti disponibilizați sau neterminați nu puteți înțelege că sunt zeci de mii de pensionari militari care nu mai admit ca pensia lor calculată potrivit legii pensiilor militare să fie mai mică decât pensia calculată contributiv.
Tot îi dai cu restrictiile de drepturi civile pe care le au militarii si care ar justifica mentinerea de pensii militare... Fără actualizare de 5 ani, pensiile militare au devenit o batjocură pentru vechii militari, care și ei au suportat privațiunile serviciului.
Soluția, în cazul în care se păstrează pensiile militare, este ca ele să fie calculate și contributiv si proporțional dintr-o baza de calcul.
Lucrurile nu mai pot rămâne ca în prezent!

GO spunea...

@ Huhu Rezea. Eu am pensie militara pentru limita de varsta, asa scrie pe decizie, la fel ca si Gl. Ciuca sau ca Gl. Chelaru, dar bineinteles ca nu cu acelasi cuantum, pentru ca eu nu am fost general. Cunosc ca intre Gl. Chelaru si Gl. Ciuca este o defazare imensa de cuantum, de aproape 300%, iar eu vad ca aceasta problema trebuie rezolvata, si nu trecerea celor 2 din exemplu pe contributivitate.

Nu stiu cum ar iesi treaba la cei 2 generali pe contributivitate. Dar eu stiu ca mie mi-ar scadea cuantumul cu 18%. Gl. Chelaru si lui i-ar scadea precis, pt. ca doar in ultimii ani a avut venituri mari. La fel si Gl. Ciuca, lui i-as scadea propabil peste 50%.

Solutia cea mai simpla am dat-o. In absenta interesului politicienilor de a actualiza pensiile militare, as merge pe compromisul cel mai putin costisitor. As da liber prin lege ca cei care doresc sa opteze pentru pensia contributiva sa o faca, o singura data, fara OMM preferabil - dar poate sa le fie si acordat, este deja alta lege cea cu OMM, si cu asta basta. Dar eu nu imi pot permite sa fiu meschin si sa trec pe contributivitate 40 000 de SGP, care de la pensiile actuale medii de 2500 lei, ar scadea brusc la mai putin de jumatate. Doar asa de dragul ca unii care mananca pensie de peste 20 ani, sa le creasca lor cuantumurile.

Ai dreptate ca lucrurile nu pot ramane asa ca in prezent. Problema este ca politicul nu mai reactioneaza demult la scrisorele, decat eventual la proteste. De ce NU faceti voi - cei care doriti contributivitate, un mare miting sa sensibilizati politicul si armata, cum ca vreti contributivitate? Sa vedem si noi asa, cam cati sunteti?

Arfy spunea...

GO, În sfârșit ai o postare în care sunt de acord în procentaj de 80%! Într-adevăr într-o pensie militară trebuie să fie reflectate funcția, gradul, vechimea, condițiile de muncă etc. Nu este moral și nici normal ca un alt militar în același grad, funcție etc cu o vechime de 25 de ani să aibă o pensie cu 50-70% mai mare în funcție de ultimele șase luni... de regula cu cele mai mari venituri!

GO spunea...

@ Arfy. Totul porneste de la politicieni pe de o parte, pe de alta parte de la lipsa de opozitie a armatei. Nu ei, politicienii, au facut franjuri legea pensiilor militare, de nu mai seamana nimic din modul de calcul fata de ce era la inceput?

Asa era clar. Legea 223 prevedea actualizarea pensiilor militare ori de cate ori se majoreaza solda militarilor in activitatea. Dar politicienii au scos din lege in 2017, exact prevederea aceasta principala. Daca nu o scoteau, la acest moment majoritatea pensiilor mai mici, ar fi fost majorate cu cresterea salariilor activilor din perioada 2017-2022, si care este de 75% sau 100% (nu mai stiu daca si la armata a fost operata a 4-a transa de majorare de 25%).

Prin urmare, cine MM a creat decalajul de care zici? Nu este normal ceea ce ai exemplificat, este clar. Insa exemplul decalajului raportat la comparatii, este total irelevant fata de ceea ce am spus eu. TREBUIE ACTUALIZATE NEAPARAT MAI INTAI PENSIILE FUNCTIE DE CRESTEREA SOLDELOR MILITARILOR IN ACTIVITATE. ACESTA ESTE PRIMUL SI CEL MAI IMPRTANT PAS. Cat priveste decalajul particular, acesta este de ordin secundar. Poate fi corectat si acela, fie se pune plafon maxim, fie se ridica pensiile mai mici. Insa, ACTUALIZAREA ACEEA este cheia pentru a merge mai departe.

Calinmihaib12 spunea...

L.223/2015.."MODIFICATĂ"cu OUG-urile 57/2015 și 59/2017, + ORDINUL de miniș trii și..Șefi de "Servicii" 31/M./25/ 8148/..//2016,(+ ORD. MS.60/2016) a recalculat și apoi NU a "actualizat(?)
pensiile anterioare lg.223..ÎNCĂLCÂND
art.28 din lege= prin NE-ACTUALIZAREA
"elementelor salariale" din structura SOLDELOR LUNARE BRUTE-BAZĂ DE CALCUL..
din cele 6 luni "alese"=la nivelul lor "potențial"/REAL..din DATA APLICĂRII L.223..,adică la 01.01.2016..!; S.L.B.
- Bz.C. utilizată TEORETIC în data de 01.01.2016, și apoi = în 01.07.2017, a fost cea cu singura ACTUALIZARE AUTEN TICĂ a celor 6(7) elemente salariale structurale ale S.L.B.-Bz.C.= în baza OG. 56/2006..,începând cu data de:01. 12/2006, plătită până în data REPER de 31.12.2009, dată după care a întrat în funcție altă LEGE a SALARIZĂRII milita rilor: L.nr.330/2009, cu alte elemente salariale + SPORURI..în structura S.L. B-Bz.C..!, aplicată NUMAI unora dintre pensionarii militari, începând cu data de 01.01.2010..!
Astfel, la discriminările anterioare, s-au adăugat altele noi..între genera țiile de pensionari militari aflați în plată și cei ulteriori apariției noilo r legi de salarizare și pensii de după data de 31.12.2009..!

anonim spunea...

@ GO
Pe langa cele spuse de tine ref la contributivitate si OMM am si eu o completare in cazul contributivitatii.Va disparea si solda de grad(asa mica cum e ea acum ,dar nu va ramane asa in viitorul apropiat) intrucat toti ceilalti pensionari asa zisi contributivi, sunt si militari in rezerva multi cu grade de subof/ofiter cf studiilor Ce ar fi ca la milionul ala de pensionari actuali sa le dea si solda de grad corespunzatoare?? Se da Ciuca cu capul de toti peretii
Invers si pe cale de consecinta rezulta ca trecerea pe contributivitate a pensiilor militare va duce automat la "exproprierea" gradului militar si a sumei corespunzatoare prezente sau/si viitoare...ca la ora actuala gradul militar este proprietate si este platit cf legii.
Asta am zis-o ca sa mai tai din "aripile" celor ahtiati dupa contributivitate
Deci contributivitate dar fara OMM/SOSP si grad militar
Acum va dau voie sa radeti!:))))...dar mai"manzeste" asa
Aveti grija ce va doriti!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "akord 75 spunea.."

"..Ce ar fi ca⁉️ la milionul ala de pensionari⁉️ actuali sa le dea si solda de grad corespunzatoare?? Se da Ciuca cu capul de toti peretii
Invers si pe cale de consecinta rezulta ca trecerea pe contributivitate a pensiilor militare va duce automat la "exproprierea" gradului militar si a sumei corespunzatoare prezente sau/si viitoare...ca la ora actuala gradul militar este proprietate si este platit cf legii.
Asta am zis-o ca sa mai tai din "aripile" celor ahtiati dupa contributivitate
Deci contributivitate dar fara OMM/SOSP si grad militar
Acum va dau voie sa radeti!:))))...dar mai"manzeste" asa
Aveti grija ce va doriti! "

"18 septembrie 2022, 23:09"

Încheiat CITATUL,

Akord:
1..pensionarii militari care au pensii contributive au în punctajul lor lunar
și S.GRAD=din luna și anul corespunză tor, de la mic la mare, adică de la început de cariera..până la final se cariera militară, dar astfel..S-A ÎNCĂLCAT LEGEA STATUTULUI CADRELOR MILITARE,care spune că GRADUL MILITAR/
(implicit=SOLDA DE GRAD) avut/ă la trecerea în rezervă= fiind un DREPT CÂȘTIGAT al cadrului militar..implicit trebuie să fie cuprins/ă în PENSIE, indiferent de modul de calcul a pensie i, "procentual" sau "contributiv"..!
Ce am scris..e scris și legile: 164/ 2001 și 223/2015, art.60,al.1,lit.a= forma în vigoare până în 15.09.2017,
dar și în legea 85/1995= STATUTUL CADRELOR MILITARE= IN VIGOARE..și în PREZENT(..!) = și= deci ÎNCĂLCATĂ..în
..CUANTUMUL PENSIILOR CONTRIBUTIVE ACTUALE,dar nu numai= cum e CAZUL MEU (..cel puțin), cu o pensie recalculată pe legea 223/2015 "violată"= cu GRADUL de COLONEL= plătit până în 31.12.2015, DEGRADAT ABUZIV și ILEGAL=la gradul de LT.COLONEL,de către CASA DE PENSII SEC TORIALĂ a M.Ap.N...!!..și tot.."LANȚUL JURISDICȚIONAL ROMÂNESC"care a încălcat "CONSTITUȚIA"..ROMÂNIEI..prin
mișelia procedurală ILEGALĂ/ NECONSTI TUȚIONALĂ din NCPC= noul cod de proce dura civilă, și anume.."procedura respingerii acțiunii civile.."..!, pro cedură ILEGALĂ care are scopul perfid de A NU JUDECA FONDUL procesului civil și astfel, de a nu se împlini: prevede rile din art.21 din CONSTITUȚIA ROMÂNI EI, precum și DREPTATEA și JUSTIȚIA SOCIALĂ..!
2..."interesantă" e cifra citată a numărului de pensionari (evident mili tari)..!,cifră.."ne-publică"(?) dar, într-un fel.."sibilinic", relevată în
25.05.2010, VOIT sau NU (?) de către
președintele Băsescu = în discursul televizat prin care..perora..despre pensiile și salariile plătite de statul român, SUME care erau MAI MARI
decât cele care rezultau (obiectiv)
din CORELAREA cifrelor oficiale ale NUMĂRULUI:salariaților bugetari și pensionari,cu cifrele: SUMELOR de bani
PLĂTITE de stat în SALARIILE BUGETARI LOR și PENSIILE "oficiale"..comunicate
de autorități..!(cifrele comunicate de BĂSESCU erau MAI MARI decât cele "oficial" comunicate, cu câte cca. 3 MILIARDE de EURO, atât la SALARIILE bugetarilor,cât și la PENSII..!; din acele câte 3 mlde €URO, se mai puteau plăti atunci: în 2010, aprox. 500 de mii de angajați cu SMBE= ~2.000 de lei
= ~ 500 €URO, și încă 1,3 milioane de pensionari,cu pensia medie de vreo 700
lei= 175 €URO..!
DACĂ CIFRA "aia" de 1 (un) milion de pensionari (militari) ar fi REALĂ (?), atunci,s-ar putea explica..nebunia și.."haosul" din tot discursul public al autorităților..pe tema asta..a "banilor"..?!!(și nu numai..).

Calinmihaib12 spunea...

În altă ordine de idei dar legat de..
TOPIC,aseară,la B.1-TV, s-a "dezbătut"
..și subiectul..""RECORDER"..,cam cine e "în spate..",proprietari,sponsori,.. etc..!; s-a pomenit numele.."G. VÂLCU"
..și rudele sale, fost prim-secretar PCR la CONSTANȚA..etc.