Un produs Blogger.

joi, octombrie 05, 2023

Pronuntarea CCR s-a amanat pentru noiembrie

7 comments

 


7 comentarii:

Claudiu Marin spunea...

Dl. Claudiu Marin

Pronuntarea in dosarul 1801D/2021 (Bogdan Serbanoiu) s-a amanat pe 14.11.2023. Incredibil! Din februarie sa se amane atat de mult pronuntarea desi exista jurisprudenta pe aceasta speta (Decizia CCR nr.229/2020 si Decizia CCR nr. 83/2009).
CCR s-a transformat de mult intr-o anexa a politicului, oamenii nu mai au incredere in justitie si au motive temeinice pentru asta.

O zi buna,
Camaradul

Claudiu Marin spunea...

Dl. Claudiu Marin

Extras din Decizia CCR nr.229/2020:

"47. Din conținutul prevederilor constituționale și legale mai sus arătate se desprinde ca fiind evidentă obligația Guvernului ca, înainte de a adopta o ordonanță de urgență, să solicite avizul Consiliului Legislativ. Nerespectarea acestei obligații duce la neconstituționalitatea actului normativ adoptat, așa cum Curtea Constituțională a statuat prin Decizia nr. 83 din 15 ianuarie 2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 187 din 25 martie 2009."

Dupa cum se observa, Decizia CCR 229 de mai sus face trimitere si la Drcizia CCR 83/2009 unde se spune ca:

"Într-un mod cu totul diferit, legiuitorul constituant a reglementat în art. 79 din Legea fundamentală rolul Consiliului Legislativ, care "este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României". Sub acest aspect, nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstituţionalitatea legii sau ordonanţei - simplă sau de urgenţă".

E clar ca lipsa avizului obligatoriu al CL duce la neconstitutionalitatea actului normativ respectiv (in speta OUG 59/2017).

O zi buna,
Camaradul

Raspuns
Este evident ca CCR asteapta o reglementare valabila pentru plafonarea pensiilor de dupa 2017 la netul bazei de calcul.
Ori ce ar face nu pot evita ca pensionarii militari sa ceara, timp de un an de la data publicarii deciziei in MO, despagubiri pentru vatamarile de drepturi provocate de ordonanta,potrivit art. 9 alin (4) din legea contenciosului administrativ, pe o perioada de 3 ani inapoi de la data sesizarii instantei.Adaugam si pe cei cu cauze pendinte

Claudiu Marin spunea...

Stelian Palagheanu
13:26 (acum 1 oră)
către eu

AM SPUS DE 100 DE ORI CA SE VA TINE DOSARELE IN PRONUNTARE PANA SE PROMULGA PLX 244 RESPECTUV LEGEA L 4, PUBLICA IN MO. UNDE LA CAP XI A FOST INTRODUS PUNCTUL 10 .
ART.60 DIN LEGEA 223 A FOST MODIFICAT PRIN LEGE.

Raspuns
Dupa ce se va constata ca dispozitiile de completare aduse art. 60 din Legea 223/2015 prin Art. 84 din OUG 114/2018 sunt constitutionale, neconstitutionala fiind doar eliminarea dreptului de actualizare a pensiei militare, in articolul 60 se va produce o renumerotare a aliniatelor, primul fiind cel care reglementeaza actualizarea.Noua reglementare va dainui pana la adoptarea PLx 244/2023.

Claudiu Marin spunea...

Stelian Palagheanu
14:06 (acum 34 de minute)
către eu

CCR A DAT DIN NOU DOVADA DE GOLANIILE SALE IN CARDASIE CU MAGISTRATII .
DREPTUL LAUNCA ESTE LIBER DAR NU LA STAT DEGEABA PE BANII POPORULUI .
MAI PLATESC O SULA OMPOZITE .MA PIS PE IMPOZITELE STATLULUI , SA LE PLATEASCA CCR CU ICCJ.

Claudiu Marin spunea...

serbanoiu bogdan
14:12 (acum 29 de minute)
către eu

Daca si nationala de fotbal are in vocabular:,,pe ei,pe mama lor " nu vad de ce nu ar face asa si pensionarii militari.
Succes Camaradului si tuturor care au/vor avea actiuni contra ,,guleratilor" din SNAOPSN si alte structuri ,buboiul este copt deja ,se va sparge...hahaha :))).

Claudiu Marin spunea...

none none
14:10 (acum 33 de minute)
către eu

Buna ziua domnule moderator!
Acuma vin si pun din nou intrebarile retorice:

Este bine ?
Au voie ?
Respecta legea ?
Ii respecta in mod civilizat pe acei oameni care au slujit in MaPN si MAI?
etc......
Sunt doar citeva intrebari care sunt adresate acestui CCR!!!!!

Oare de cite ori isi permit sa tot amine o decizie in privinta unei astfel de situatii atit de importante, acesta "gramada" numita CCR??

Vedeti domnule moderator, nu vreau sa critic pe nimeni, nu acesta este obiectivul meu!
Dar cred ca daca vom sta pasivi la golaniile ce se petrec in acest mecanism al justitiei, cred ca se va alege praful de noi.

Este frumos sa asistam cum din FEBRUARIE ni se livreaza mere otravite.
Si-a pus oare cineva intrebarea: citi dintre pensionarii din MaPN si MAI, din februarie si pina in prezent au trecut in nefiinta? Oare si-au pus aceasta intrebare, acesti minunati oameni ai justitiei ???
Repet nu vreau sa fiu critic, nu atrag atentia nimanui, dar am si eu dreptul de a fi sceptic!!!
Multumesc.

Claudiu Marin spunea...

Dl. Claudiu Marin,

Cei care vor actiona in judecata pentru recuperarea drepturilor afectate, dupa declararea neconstitutionalitatii OUG 59/2017 sa aiba in vedere sa solicite in cadrul procesului si actualizarea sumelor datorate atat cu rata inflatiei cat si cu dabanda legala (avand in vedere inflatia si devalorizarea banilor din prezent).
Atentie, daca nu solicitati, nu se acorda din oficiu!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în conformitate cu art. 1084 C. civ. (art. 1531 NCC), pentru repararea prejudiciului suferit, creditorului are dreptul la daune-interese constând atât în actualizarea sumei executate cu rata inflaţiei damnum emergens (pierderea efectivă), cât şi în dobânda legală, lucrum cessans (beneficiul nerealizat). Înalta Curte a precizat că, întrucât natura juridică a dobânzii este diferită de natura juridică a actualizării obligaţiei cu rata inflaţiei, prima reprezentând o sancţiune sub forma daunelor moratorii pentru neexecutarea obligaţiei de plată, iar a doua reprezentând valoarea reală a obligaţiei băneşti la data efectuării plăţii, respectiv daune compensatorii, este admisibil cumulul acestora neputându-se, deci, vorbi despre o dublă reparaţie care să reprezinte o îmbogăţire fără justă cauză a creditorului. Prin urmare, este legal cumulul actualizării sumei executate cu dobânda legală deoarece numai prin această modalitate se asigură respectarea principiului reparării integrale a prejudiciului, consacrat de art. 1084 C. civ. (Decizia nr. 2061 din 13 octombrie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect pretenții)

O zi buna,
Camaradul