Un produs Blogger.

joi, mai 09, 2024

Mitingul de protest al rezervistilor asa cum a fost prezentat de televiziunile de stiri

12 comments

 


12 comentarii:

Rezervistul spunea...

Era și timpul să facă ceva și așa zisii" Ciucani" ...că i au simțit în ceafă pe turnantă pe ultimii pensionați( in 2023-2024)și îi depășesc prin învăluire.. Să vedem... așteptăm cu nerăbdare și interes...mai ales că au morcovul cu tot cu iepure.... băgat

Claudiu Marin spunea...

col(r) Petrica Dima, liderul LADPM, pregateste un comunicat privind rezultatul intalnirii cu Tîlvar.

NINO-NINO spunea...

Cat aberează acel jurnalist,cum poți face asemenea comparație cu dublarea pensie fata de civili....pai sa-i scoată din pensiile civile asistații sociali și sa facă apoi un calcul între cei care au muncit și cei militari și atunci va avea o surpriza....cața manipulare nu îmi vine sa cred asa ceva

RD spunea...

Întâlnirea conducerii MApN cu reprezentanți ai structurilor asociative ale militarilor în rezervă și retragere

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, 9 mai, la sediul MApN, cu reprezentanți ai conducerii unor structuri asociative ale personalului militar în rezervă și în retragere. La discuții au fost prezenți șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, precum și șefi ai unor structuri centrale ale MApN.

Discuțiile au abordat principalele preocupări și subiecte de interes pentru rezerviștii militari, referitoare la corelarea componentei corespunzătoare soldei de grad din pensia militară cu solda de grad a militarilor în activitate, modul de stabilire a impozitului lunar pentru pensiile militare de stat, situația ajutoarelor stabilite la trecerea în rezervă sau direct în retragere, conform prevederilor Legii nr. 284 din 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, soluțiile pentru creșterea calității asistenței medicale pentru personalul militar în rezervă și în retragere și membrilor familiilor acestora, precum și modalitățile de îmbunătățire a dialogului între instituția militară și structurile asociative ale rezerviștilor.

Împreună cu șefii structurilor centrale ale MApN, ministrul Tîlvăr a analizat, în cadrul întâlnirii, toate propunerile și cererile formulate de reprezentanții structurilor asociative, fiind discutate și opțiuni realiste de soluționare a acestora.

RD spunea...

Angel Tîlvăr i-a asigurat pe invitați de întregul respect al instituției față de cadrele militare în rezervă și în retragere, de deschiderea necondiționată și permanentă a MApN la dialog, precum și de dorința de a găsi împreună soluții la problemele semnalate, de natura îmbunătățirii cadrului juridic aplicabil sau din domeniul drepturilor și beneficiilor cuvenite rezerviștilor și veteranilor de război sau ai teatrelor de operații.



În final, ministrul apărării naționale a propus organizarea acestor consultări cu caracter periodic, pentru a putea asigura eficiență eforturilor de soluționare a problemelor ridicate.

https://www.mapn.ro/cpresa/18396_intalnirea-conducerii-mapn-cu-reprezentanti-ai-structurilor-asociative-ale-militarilor-in-rezerva-si-retragere

Cătălin spunea...

MINUTA INTALNIRII: https://www.facebook.com/share/p/uehxzmBhqGoMGzM5/

Rezervistul spunea...

Pt d nu-l RD...am o nelămurire privind discuțiile purtate la un pct anume.. poate mă luminezi d ta.. privind ajutoarele primite la trecerea în rezervă...privind ce...? Că nu sau mai dat nici cu L 284 nici conf L80 nimic din 2011 nici la MAI nici la armată...nici 6 solde sau alte ajutoare...Iar aceste discuții sau purtat.. privind viitorii pensionari...? nicidecum ălora mai vechi că și eu mă număr printre ăia care au luat canci...la trecerea în rezervă...Te rog luminează mă că eu am lipsit la lecția asta.. te rog frumos..

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Intanliri cu caracter periodic inseamna tergiversari inca patru ani, cel puțin... oug 199 asa a murit de batranete la aceste intanliri periodice si jmechere, in care s-au infratit clocarii cu bossii sindicalisti! Urata treaba! Trebuie sa ne numim lideri dintre noi, cei de pe Huhurez, nu-i mai vreau pe cei care pactizeaza cu Satana!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

MULTE INTANLIRI, MULTE NEGOCIERI= VA DURA INCA 4 ANI= MOARTEA SIGURA A ACTUALIZARII SOLDELOR DE GRAD! TALVAR VREA INCA 4 ANI DE NEGOCIERI, BUCURIA CLOCARIMII! ACUM, LUNA ASTA REZOLVATE PROBLEMELE, SAU NICIODATA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

VA INVIT SA ASCULTATI CEVA FOARTE IMPORTANT:

facebook.com/GabrielOpreaRomania

Pop de Ploiesti spunea...

Una peste alta e iesit ok , vad ca unii maestrii d-aici spun ca era mai ok daca discutiile se axau doar pe grad , e deinteles pt ca mnealor luara ajutoarele.Suprins ,ca un general nemultumit nevoie mare Balaceanu a balacit-o. Sigur avem generali vedete tv..cica aia de la Latrina 3 iau 3-5 mi de euroi pt a mintii poporul cu tv , ca in perioada contraofensivei lui Zdrelea din ce spune Barbu &co mai aveau putin si cucereau Kremlinul.Actiunea de ieri a fost super buna , s-a vorbit in presa de noi ,pe viitor zic..o coordonare mai buna , cate 2 autobuze de garnizoana..si mergem incolonati la intalnirile periodice , nu ar fi rau pe 7 iunie...

Viorel spunea...

Rezervistul. Sunt AS (nu ca și carte de joc) pe ajutoarele la trecerea în rezervă în baza art. 20 pct. (1) și (2) din Legea nr. 284/2010, lege abrogate de Legea nr. 153/2017. Am întocmit 8 dosare colegilor (inclusiv Cdt.) trecuți în rezervă în 2016 odată cu mine. 6 au câștigat la Tribunal, 3 au câștigat și la CAp.SV (și-au primit deja ajutoarele eșalonat în 5 ani cum era prevăzut în OUG emise anual), 3 (printre care și eu) CAp.SV a considerat că sunt prematur introduse având ca bază legală Decizia nr. 5/2017 a ÎCCJ, 2 au pierdut la Tribunal pentru că nu au știut să-și susțină cauza. Am ajuns și la CCR. Dacă o să citești Decizia nr. 403/2019 o să-mi găsești dosarul 2744/40/2017 și numele Budeanu Viorel la sfârșitul deciziei. Am trecut prin toate: Tribunal, CAp., ÎCCJ, CCR. Totul s-a bulversat datorită completelor de judecată de la tribunal și termenelor de judecată diferite. S-au obținut ajutoare cu toate OUG date până a intervenit ÎCCJ prin Decizia nr. 5 care ne-a blocat, rămânând la latitudinea Guvernului care a uitat de noi.