Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 11, 2024

Varianta AORR despre intalnirea cu Tîlvăr, Bachide si Jianu

19 comments

-Generalul Jianu stie ca este cel mai hulit general printre rezervisti.

-Bachide, coltos inainte de sosirea ministrului.

-Ministrul nu stia ca exista un proiect de Statut al cadrelor militare negociat cu asociatiile de rezervisti care  zace prin cotloanele guvernamentale, ascuns de fostul premier Ciu. 

-Jianu are in mapa un nou proiect de lege a pensiilor militare.

-Parlamentarii Leoreanu, Coarna si Mircia Chelaru vor depune luni, 13 mai, la Camera Deputatilor, propunerea de amendament la legea de aprobare a OUG nr. 26/2024.


19 comentarii:

Leo spunea...


1. Au făcut un GHIVECI de solicitări , în loc să fie o singură solicitare și anume ACTUALIZAREA LA ZI A SOLDEI DE GRAD și pt. pensiile militare.
2. Printre altele , iată ce mai spune Mircică pe 10 Mai, orivind întălnirea cu Tîlvăr
.... "Concret, s-au obtinut, gratie insistentei subsemnatului si a dlui. col (r) Marian Tudor, un singur lucru: angajamentul ferm al dlui. ministru, ca membru al Guvernului si al celor prezenti, ca reprezentanti ai MApN, ca, in situatia in care vom gasi deputati care sa-si asume amendamentul nostru in procesul de legiferare al OUG 26/2024, nu se vor mai opune."


avianyc spunea...

Daca amendamentul privind majorarea SG la nivelul SG a activului similar va fi conceput in conformitate cu prevederile L24/2000 si o sa treaca de avizele comisiilor si ale guvernului sa fim multumiti .
Căt despre restul cerintelor ,vise si bravuri care mai de care care se vor bloca pe la guvern.
Recent , odata cu primirea ”premiului binemeritat” numitul recent premiat a mai castigat de la stăpâni si o licitatie” pentru rachete care sa echipeze avioanele F16 in valoare de 70 miloane Euro , actiune salutata de d-nul ministru care nu avea stiinta de existenta unui proiect privind statutul cadrelor militare.
Metodele clasice romanesti in vigoare , ăla n-a stiut , ăla nu a auzit ,ăla nu a vazut , toti sunt dispusi sa rezolve numai ca nu se poate ca nu vor unii si altii.
Drept rezultat ,rezervistii trebuie sa convingă parlamentarii sa voteze amendamentul (((((
Oare nu cumva ar trebui sa-i convinga si onor guvernul daca binevoieste a rezolva problema ?

Claudiu Marin spunea...

Dupa cum evolueaza lucrurile, batalia se da in Camera Deputatilor pentru introducerea in legea de aprobare a OUG nr. 26/2024 a unui amendament de completare a Legii nr. 223/2015 cu un nou articol care sa prevada corelarea permanenta a soldelor de grad / salariilor profesionale de grad din compunerea bazei de calcul a pensiilor militare cu soldele/salariile celor in activitate, amendament sugerat si de Cipu, seful Directei Juridice..
Noul articol nu va inlocui actualul articol 60 din L 223/2015, cum gresit a retinut reprezentantul AOOR.
Cade varianta introducerii unei dispozitii de corelare a soldelor de grad in Statutul cadrelor militare.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am citit tot! CONCLUZIE: Ce mafie poate sa existe acolo, in Ministerul Apararii, incat Jianu sa tina in mapa personala proiectul Legii Pensiilor militare, fara ca ministrul sa stie o iota de asta, fara ca nimeni sa nu stie, nici macar sindicatele, ceea ce este SABOTAJ PE FAȚĂ, si fara ca ministrul sa detina o copie de proiect in mapa personala, si sa se ascunda proiecte de oug si multe alte actiuni ostile indreptate impotriva noastra, inclusiv faptul ca lipsa intalnirilor dintre MApN si sindicate, de dupa 2021, cand s-a hotarat sa se tina periodic aceste intalniri de lucru, netinandu-se s-a datorat ofiterului responsabil cu aplicarea a astfel de protocoale, fiind un alt sabotaj planificat, eu tragand cu mare tristete concluzia ca este atat de mare sabotajul ordinar, impotrivirile vadite de a se face dreptate, infectia cu stafilococ auriu si salmonela impanzind intregul Minister, incat Prim ministrul si ministrul Apararii sa-i deratizeze pe toti sefii de compartimente si directii, trimisi direct in pensie sau la unitati in teritoriu, in afara Bucurestiului si fara sa mai aiba contact cu Ministerul vreodata, eu putand avea suspiciuni ca in MINISTER S-A STRECURAT UN AGENT RUS CA SA IMPUNA ACEASTA DEBANDADA SI ACESTE SABOTAJE ORDINARE, SI DACA SRI ne urmareste, rog ofiterul urmaritor sa raporteze, sus de tot, suspiciunea mea ca fiind un DENUNȚ PERSONAL, pentru care raspund si cu semnatura in fata unei instante de judecata sau la alte autoritati, pentru ca se vede clar, cu ochiul liber, ca tot ce se intampla acolo negativ si distrugator, in Minister, sunt SABOTAJE CU INTENTIE DE DISTRUGERE! Felicitari tuturor sindicatelor pentru lupta si darzenia dovedite, rugandu-i si pe domnii generali-ofiteri sa ridice problema unor sabotaje venite din afara granitelor tarii! Tot ce am scris imi asum rasponsabilitatea cu tarie! L-oi fi criticat pe ministrul Apararii, dar abia acum vad ca este crunt sabotat si i se ascund ilegal documente legale, pe care OBLIGATORIU ar trebui sa le detina si sa fie pus la curent de catre acesti responsabili cu inalte grade!

RD spunea...

Va spun sincer ca in ultimul timp am obosit cu nebunia asta cu pensiile militare, dar pentru ca ma intereseaza personal ca si pe voi, n-am ce sa fac.

Chestia era/este usor de rezolvat, daca se voia/vrea politic.

Rezervistii nu trebuie sa convinga pe nimeni, daca se vrea. Situatia este stiuta!

Nea Ciuca si nea Ciolacu pot solicita parlamentarilor sa voteze pozitiv amendamentul respectiv cu corelarea permanenta a soldelor de grad/ salariilor profesionale de grad si continuarea o stiti, asa cum a scris domnul Claudiu Marin.

Alexandru spunea...

Talpan când se pensionează? Unul ca el pus în frunte, unificat mai întâi tot ce înseamnă organizații care reprezintă pensionarii militari și să vedeți atunci succesuri. Vorbesc foarte serios.

csej spunea...

Numai umblati cu o mie de cereri.Pentru început este suficient corelarea soldei de grad.
Legea 223/2015 fiind cea care reglementează pensiile militare în ea trebuie introdus articolul cu pricina.
În opinia mea trebuie continuat cu mitingurile ca lucrurile să fie tinute in priza.
Multi dintre noi am pierdut contactul cu asociațiile de unde si neparticiparea la miting de protest.
Asociațiile trebuie sa dea de inteles ca nu vor vota PSD PNL daca amendamentul propus la legea 223/2015 nu va fi adoptat.

ifrim spunea...

@csej.Bine gărzile patriotice...

Camaradul spunea...

@csej,

Total de acord, chiar e necesar sa sublinieze deschis acest lucru nu doar sa le dea de inteles ca nu vor primi voturile noastre, iar daca nu vor rezolva pana in iunie, atat rezervistii cat si membrii de familie sa nu votam deloc alianta PSD-PNL la nicio runda a alegerilor.
Suntem cam 150-200k rezervisti plus membrii de familie, undeva la 450-500k voturi, suficient cat sa inclinam balanta.

Rezervistul spunea...

Nenea Ifrim....I ai dibuit bine pe ăia care au ...în afară de gradele oficiale cu trese de pe vestoane...mai au și pe maieu. stele date de tovarășii care fumează mahoarcă de la GRU....precum gen Militaru...de l dibuiseră bine oamenii de la DIA...de iau dat un picior în dos...dar a făcut cea făcut precum câinele alungat de la măcelărie și sa aciuiat pe lângă nea Ilici care ia dat un os Poate băieții...de la ochiul și timpanul din minister să-i prindă repede pe rusnacii vopsiți.. să-i punem pe coji de nucă...

Rezervistul spunea...

Csej... total de acord du d ta.. Așa mi-a ieșit și mie calculele...noi+ soțiile+ văduvele... + copii peste 18 ani care au suferit alături de noi... și privațiunilor...iese cam tot 500 000 voturi.. Numai dacă suntem uniți...le putem da peste bot acestor nemernici...de parlam și guvernanți...

Claudiu Marin spunea...

Fiti seriosi, baieti!
Pe voi nu va lasa sotiile sa mergeti la mitinguri si va mai laudati ca le convingeti sa voteze ca cum le dictati?

reddog spunea...

Claudiu Marin
Corecta observația! 👍
Dincolo pe MH sunt multe exemplare de genul asta.
Multi spun "La mine acasă sunt stăpân și pot sta și sub pat" gen

Rezervistul spunea...

Nene Claudiu....poate pe matale nu te lasă doamna la vot. că trebuie să mesteci in mâncare să nu se prindă de fund... Noi deja mâncăm de la caterincă... că nea dat guv pensii militare de nea rupt.. de nu le putem duce și-i chemăm și pe alții să se înfrunte dintre ele...

Leon spunea...

@Claudiu, la mine este mai simplu, deoarece sectia de votare este la 75 km departare si daca-mi tim masina in garaj si nevasta in casa, adio votare..:))

avianyc spunea...

@ Leon
Iar votati în localitatea unde se băgau voturile în bidonul de pus varză?

Leon spunea...

@Avia, acum trebuie 5 Butoaie..:))).

maiag spunea...

Maine e promisiunea ca se depun amendamente la camera deputatilor.sa vedem.dar tare ma tem ca ne vor da un butoi si un cal.butoiu sa l dam de a dura si la cal sa sugem....

maiag spunea...

PROPUNERE DE INTERES GENERAL.Tnind cont de fa[tul ca avem un numar de peste 500 militari decedati lunar,tinind cont ca nu mai exista FANFARE MILITARE de garnizoana,tinind cont de faptul ca majoritatea s au mutat la tara si nu mai au legatura cu centrele militare sau asociatii,tinind cont de prevederile STATUTULUI militarilor ca acestia se bucura[?[ de onoruri militare,PENTRU TOATEA ACESTEA
PROPUN,sa se intervina in parlament si guvern la initiativa mapn,sa se dea o ordonanta de urgenta in care fiecare pensionar militar sa primeasca UN DRAPEL TRICOLOR SI O DISKETA CU FANFARA SI CEREMINIALUL DE PLECARE IN VAZDUH INCLUSIV CU SALVE DE TUN SAU ARMAMENT USORA,ca sa se bucure urnmsii nu numai de pensia ramasa ci si de omagiile societatii, ALOOO ....nea MIRCICA AI PRINSO?honores et patria pe coparseu