Un produs Blogger.

joi, mai 09, 2024

Ce au discutat reprezentantii rezervistilor cu ministrul Tîlvăr si cu seful Statului Major al Apararii

50 comments

 

Au oamenii astia un talent formidabil de a dilua o problema arzatoare, cea a corelarii soldei de grad din componenta pensiei militare cu cea a personalului in activiotate, cu ajutoarele neacordate, prevazute de o lege abrogata de 7 ani, si cu impozitarea pensiilor militare.

Mai interesant este comunicatul ANCMRR din MApN.

Un sfat din Legea 24/2000 pentru propunatirii de amendamente:
Aceeași reglementare privind corelarea soldei de grad nu poate fi introdusa în 2 acte normative, respectiv și în Legea 223/2015 și un Legea nr. 80/1995.



50 de comentarii:

yar 99 soim spunea...

acelasi dialog de lemn ca sa reduca din amploarea pe care poate sa o ia in viitor protestele rezervistilor. nimic nou sub soare. bla, bla, bla. ca sa nu rezolvi nimic constituie o comisie, cunoastem tactica aceasta. lupta noastra va continua in strada pana la recunoasterea drepturilor ciuntite militarilor.

mm spunea...

Mesajul ăsta pare făcut pe genunchi și nu detaliază concret modul în care se vor rezolva problemele, cine va acționa concret pentru fiecare dintre aspectele menționate, termene exacte etc. Așa cum este mesajul formulat nu înseamnă mai nimic, decât praf în ochi. Mai ales, după finalul apoteotic al textului unde se propune organizarea unor consultări periodice. Probabil doar până trec alegerile. După aceea...
Și atenție, mesajul este publicat oficial de biroul de presă al MApN.

Semaka spunea...

Vrăjeală totală.
Rămâne....cum am stabilit.

Elisav spunea...

Boală lungă moarte sigură. Ne mai vedem și după multe întrevederi rămâne... ca la început.

Semaka spunea...

Am observat în ultimele ore ca toate comunicatele de pe google referitor la protestul de astăzi, dispar (sunt sterse) la cateva minute de la postare sau nu pot fi deschise.
Băieții deștepți sunt pe poziție.
Și noi vom fi pe poziție la alegerile ce vor urma.

ifrim spunea...

Băi,la întâlnirea de azi trebuia făcută vorbire doar de actualizarea sg.Dacă s-au apucat de ajutoarele suspendate cu ocazia trecerii în rezervă e clar: Nu primim nimic,aaa ba da consultări periodice!

socrates spunea...

Imi cer scuze și le cer scuze celor care se vor simți ofensați, politicienii de mucava aflati vremelnic la conducerea statului și armatei, chiar au parerea ca "militarii in rezervă si retragerea ai Armatei române, sunt atât de proști" și usor de manipulat ca personajele din serialul "Las Fierbinți" ???. Dacă da, înseamnă ca ajuns o "amintire jalnica" a armatei române. Slugi plecate unor găști de mizerii politice, jalnic, jalnic ....

Viorel spunea...

Paul Puiu. La ce să te aștepți de la unul care și-a dat BAC-ul la 38 de ani. Hai că pe fotbaliști i-am mai crezut. Jucau mingea de mici pe maidan, care era bun pleca la echipe din divizia C, B apoi în A. După ce o terminau cu fotbalul, șomeri (parte dintre ei). Dar de la un om cu pretenții, ajuns prim ministrul României să-ți termini studiile spre a doua parte a vieții și să ocupi funcții importante, cam nu dă bine ? Are vocabular, logos, dar nu are credibilitate.
Cât despre cele solicitate, doar una își avea rostul și pentru care trebuia solicitată rezolvarea la foc automat. Solda de grad. Floricelele cu impozitul și ajutoarele la trecerea în rezervă astea sunt băgate (citind comentariile și solicitările în timp de pe blogul SCMD) de către domnul istoric cu cotizația la zi. Cine dracu îți mai dă ajutoarele după o lege abrogată din 2017 ?
Trebuia scurt și cuprinzător. Vrem Solda de grad să intre în plată începând cu date de 01.iunie 2024 (punct). Celelalte doleanțe le discutăm în cea de a doua ședință imediat după alegerile europarlamentare / locale. Semnați, ștampilați și înregistrați Protocolul domnule ministru Tîlvăr (se prezentau cu protocolul întocmit în mai multe ex.). Îmi luam exemplarele și plecam. Discutăm după 15 iunie. Ura și la gară. Urma un comunicat scurt către pensionarii military cu ceea ce s-a obținut și ce urmează.
Am uitat. Și domnul Ciucă a stabilit întâlniri periodice. A realizat ceva ?

VICTOR spunea...

Ce am obținut în urma protestului ?
Doar ședințe periodice , solutii realiste (adică nimic financiar ) si respectul ministrului apărării ! 😥
😡😡😡😡😡😡😡
Cum nu s-au rezolvat favorabil cererile rezerviștilor militari , pe rețelele sociale ( unde suntem foarte puternici !) se impune să facem o intensă propagandă NEGATIVĂ împotriva PSD și PNL la orice clip video sau postare din timpul campaniilor electorale în scopul influențarii electoratului ( civil ) de a NU VOTA cu cele două partide !
Numai astfel vom dovedi FORȚA NOASTRĂ !
Deci VOT NEGATIV din partea noastră , a familiei , precum și a acelor civili influențați de propaganda noastră pe rețelele sociale !
Atunci voturile negative/împotrivă vor fi multe și vor conta in final la numărătoare !

Anonim spunea...

Am scris acum cateva zile un mesaj de incurajare pentru rezervistii acestei tari. In acel moment chiar speram ca fraiele actiunii privind actualizarea soldei de grad vor fi preluate de oameni onesti care chiar vor face ceea ce trebuie... M am inselat amarnic. Totul a fost doar pentru a inchide gura celor multi si pentru ca ei sa isi mentina privilegiile si pensiile actuale care sunt indestulatoare chiar si fara aceasta actualizare a soldei de grad. Stati linistiti, daca se dorea se facea pana acum. Nu se omitea atunci cand au legiferat pentru cadrele active. O tara condusa de un guvetn si un parlament care nu isi respecta Armata, un popor caruia nu ii pasa de cei care sunt in slujba lui isi merita soarta pe care o are. Nici nu stiu ce ar mai fi de zis. Oricum nu ma asteptam sa se rezolve azi, dar nici chiar asa de superficial sa fie tratat acest subiect. De catre toata lumea. Parlament, guvern, mass-media, ba chiar onor comandantii de arme din sistemul de aparare nationala si ordine publica. Cat despre sindicate... imi vine sa rad. O adunatura de neaveniti care au in frunte tot felul de tradatori, incompetenti, profitori. Dumnezeu stie cum de se lasa dusi de nas atatia rezervisti integrii, adevarati profesionisti la vremea lor, oameni demni, cu caracter.

GG spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
kostas spunea...

A N C M R R Filiala Județeană "Decebal" Mehedinți
·
Azi am participat la protestul din fața M.Ap.N.
Rezultatul, în sinteză - noi asociațiile, vom promova la parlament amendarea legii statutului și legea pensiilor militare, pentru actualizare, prin care să se anuleze prevederile ordonanței care a înghețat pensiile! Se vor lucra amendamentele și vor fi promovate Forumului până marți! MApN nu se va opune dar nu poate promova, că pe pensii este ministerul muncii, deci tot noi asociațiile trebuie sa ajungem la parlamentari, vizăm comisia de apărare, prin președintele ei.

Semaka spunea...

@GG, ce are sula cu prefectura?
Președinții de asociații au fost prezenți la aceasta întâlnire doar de ochii lumii ( rezervistilor) nu ca să rezolve inechitătile foarte bine cunoscute de ei și într-adevăr puteau să puncteze numai actualizarea SG nu să bată câmpii cu alte probleme.

Leon spunea...

Faptul ca la aceasta intalnire a participat ministrul A.Tilvar, este un castig !
Luna trecuta am primit un raspuns ceva mai optimist din partea dumnealui:
"...Tot ce mi ati trimis, stiam !
Fac tot ce tine de mine ca sa ajut !"
Sa vedem si Comunicatul Forumului!
Haideti sa NU renuntam, si sa tinem aproape de Deputatii din cele 2 Comisii, Aparare si Buget, care sa introduca in OuG 26/2024, Art.60 prim cu Actualizarea SG pentru pensionarii militari !
Si mai sunt 3 Comisii care Avizeaza acest proiect Plx 262/2024,
Drepturile omului, Munca si Juridica, care cu siguranta vor fi dezbatute saptamana viitoare !!

Alexandru spunea...

Cel mai mare dușman al meu, este cel ce-și bate joc de viața mea și nu mă lăsa să trăiesc, adică cei de azi care ne duc cu preșul de 7-8 ani. Doar Putin mă mai poate salva și mă alătur lui! Ducă se dracului de țară ce-și bate joc de mine și mă lasă să mor de foame și fără medicamente! Nenorocita și parșivă nație!

Viorel spunea...

Poate că în comentariul anterior nu m-am exprimat pe subiect.
Pun o întrebare pentru cei care cunosc sau pentru cei care sunt în măsură ră răspundă cu date concrete.
În afară de vorbe, la întâlnirea de astăzi s-a semnat vreun Protocol ?
Alooo! Domnule Col. sau Gl. care ați întocmit acest material trimis și postat pe blogul Huhu Rezea. Vă rog să aduceți la cunoștința pensionarilor militar (este o datorie morală față de toți participanții la miting dacă vreți să mai fiți credibili) cine au fost personalitățile (Grad, nume, prenume, funcție) care au făcut parte din delegația cu care s-a întâlnit ministrul Ap.N și cu suita dânsului ?
Cine a fost purtătorul de cuvânt al delegației ?
Cine a ridicat prostia ajutoarelor la trecerea în rezervă, deturnând discuția de la problema actualizării Soldei de grad care în funcție de gradul fiecăruia este destul de consistentă ?
Cum de v-ați lăsat manipulați de vorbe fără a avea nimic palpabil cu care la o adică să-i tragem la răspundere pentru declarații mincinoase și fals în acte, pentru că un Protocol semnat și ștampilat de către ministrul Ap.N și apoi înregistrat la CDC-ul ministerului devine un document oficial.
Ați făcut acest lucru ? Dacă nu! De ce ? Ce ar trebui să înțelegem atunci ? Că le faceți jocul politicienilor și pe noi ne luați de papagali ? Dacă greșesc, îmi cer mii de scuze. Dar sunt niște întrebări la care probabil așteaptă un răspuns marea majoritate a pensionarilor. Zic marea majoritate pentru că mai mult ca sigur unii mă vor întreba în ce calitate vorbesc.
În calitate de pensionar militar care nu vreau ca vreun impostor sau mincinos să decidă în defavoarea pensiei mele, un drept care îmi aparține prin lege.

Cătălin spunea...

TOTUL ESTE LASAT IN COADA DE PESTE CA DE FIECARE DATA FARA A REVENDICA 2 CEL MUL 3 URGENTE, CELRLALTE LASATE PE MAI TÂRZIU. CELE 2-3 PUNCTE TREBUIAU SOLICITATE CU TERMENE CLARE ALTFEL PROTESTELE VOR CONTONUA LA UN ALT NIVEL. PRIMA ERA ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD. A DOUA ACTUALIZAREA SOLDEI DE FUNCTIE IAR A TREIA ERA ELIMINAREA SUPRAIMPOZITARII CARE ESTE NECONSTITUTIONALA.

iullian68 spunea...

Exista doar o singura solutie la aceasta problema, activii, daca ei se implica, isi vor rezolva problemele, anticipat, ca viitori rezervisti si implicit pe ale noastre, actuali rezervisti, prin demisie in bloc, cel mai eficace protest impotriva politicii de neam prost. Ce ar insemna o Romanie in care jigodiile astea politice nu ar mai putea dormi linistite cu capul pe perna si ar tremura la ideea ca nu mai exista un SNAOP care sa apere valorile democratiei, europene, etc. , etc.

Dan B. spunea...

Conform strategiei LADPM, mai urmează o „rundă”, dacă nu se soluționează dezideratul nostru în max trei săptămâni, respectiv pe 7iunie, în Pta Victoriei, exact înaintea alegerilor.

Paul Puiu spunea...

Concluzia e ca mitingul a fost o noua manipulare ordinara initiata de cei care doresc sa obtina functii in partidele aflate la guvernare și in parlament sau care doresc sa și le mentina!! De câte ori v-am ca să fim mulțumiți cu ceea ce avem pentru ca viitorul nu sună bine cu privire la pensiile militare!! 🤬🤮Ne-au prostit pe față ca pensiile militare nu sunt speciale și până la urmă după ce le-au plafonat în 2017 și tăiat actualizarea lor, le-au mai și supraimpozitat din ianuarie 2024 !!
În cele din urmă se va ajunge ca rezerviștii și în retragere, in câțiva ani, să ajungă să primească ajutoare sociale în loc de pensii militare pentru ca să dispară povara acestora de la buget!!🤬🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮
Prin creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru cei din SRI, armată sau poliție peste 20-25 de ani nu știu câți vor mai apuca să prindă pensii militare sau ajutoare sociale militare, așa cum vor fi denumite atunci de politruci!!!🤮🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬
Un singur lucru nu s-a înțeles până în prezent de către rezerviști, și mulți s-au dus după fenta manipulatorilor, dacă ar fi existat voința politică, s-ar fi inclus în OUG 26/2024de la început actualizarea SG și pentru toți rezerviștii și în retragere, dar nu s-a dorit și tocmai de aceea au existat aceste eschive din partea clasei politice pentru ca rezerviști sunt doar oameni de sacrificiu sau carne de tun!!!
Fraților mulțumiți-vă cu aveți, ca mâine sau poimâine vor veni alții la guvernare și mai flămânzi care vor lua și mai mult din pensiile militare!! Să vedeți voi atunci ce pensii pe contributivitate vor introduce după ce au reușit să crească vârsta de pensionare la 65 de ani și să supraimpoziteze pensiile militare!!
Decontarea manifestărilor de la mitingul din 09.05.2024 se va face în ianuarie 2025 când pensiile militare, considerate nesimțite în scop manipulator de politruci, nu se vor indexa cu inflația datorită deficitului din PIB care va ajunge la finalul anului de peste 55% datorită pomenilor acordate de clasa politică clientele politice!!🤮🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬🤬
Povara datoriilor acumulate de această coaliție în toți acești ani va fi decontată de tot poporul român în frunte cu oamenii de sacrificiu, care după cum am ghicit sunt primii pe listă în caz de urgență sau necesitate, adică rezerviștii!!
Doamne ajută și să auzim de bine!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Leon spunea...

https://ancmrr.ro/comunicat-nr-5-din-09-05-2024/

kostas spunea...

Ceea ce am postat cu comunicatul ancmrr a spus si dl.Balaceanu pe post la B1 dupa intalnirea cu ministrul Talvar.

Leon spunea...

Din Comunicatul ANCMRR, rezulta ca Amendamentul propus la proiectul de lege privind aprobarea OuG.26/2024, va fi SUSTINUT si de reprezentantul MApN invitat la Comisia de Aparare !
Nota: Amendamentul privind completarea L.80/1995, trebuie introdus in cuprinsul OuG 28/2024, aflat la Senat !

brigadierul spunea...

Discutii sterile,milogeala pe fata, obiectivul principal abandonat. Ce rost a avut protestul?
Habarnistii de la minister i-au avut in buzunar pe delegatii pensionarilor!Bravo lor si rusine noua!La discutii aiurea se putea merge si fara sa ne facem de ras in public.

Claudiu Marin spunea...

@brigadier
Fii muncitor! Ca briagadir ai idei proaste.Fara miting, astazi nu mai discuta nimeni de amendamentul cu corelarea soldei de grad.

Gabi spunea...

Salutare oameni buni. De acord cu toți antevorbitorii și mai ales cu Viorel. E incredibil ceea ce se întâmplă pensionarilor militari. Să încerci și să crezi că reușești să păcălești o categorie socială care are totuși, în marea ei majoritate, o pregătire și o gândire evoluată înseamnă ori bătaie de joc și nepăsare, ori cretinism de partea cealaltă a mesei. Dacă problema actuală cea mai arzătoare, care a și declanșat dealtfel mișcarea de stradă ( apropo, cea mai consistentă din ultimii mulți ani, deși putea fi și mai impresionantă numeric ) era actualizarea salariilor/soldelor de grad ale pensionarilor militari raportat la creșterile acordate activilor, cum să începi să bați câmpii cu abordarea unor subiecte ce nu apăruseră în ultimile revendicări și care oricum au șanse minime de rezolvare, gen ajutoare acordate la trecerea în rezervă ? Măi nene, dacă ai fost mandatat să vorbești în numele tuturor pensionarilor militari care doresc la acest moment actualizarea salariului/soldei de grad ( acum cât e încă fierbinte subiectul ), de ce disipezi tema discuției și o arunci în derizoriu ? Ale cui interese au fost reprezentate la discuții ? Cine are interesul să introducă scârba, lehamitea, pesimismul în rândul pensionarilor militari care au făcut efortul de a participa la acest miting ? Dacă aceste discuții se vor termina așa cum deja anticipăm cu toții, adică cu ” vom analiza, vom ține cont, vom încerca ” ar trebui ca pensionarii din toate structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională să se mobilizeze mai tare pentru a-și cere drepturile, nu să fie descurajați așa cum își doresc acești ” cârmuitori” vremelnici. Iar cei ce s-au erijat în purtătorii noștri de cuvânt, pentru a dovedi buna credință, ar trebui să ne spună concret ce s-a obținut, cu termene clare, iar dacă au senzația că sunt plimbați cu vorba, să organizeze noi forme de protest fiindcă timpul rămas până la alegeri e destul de scurt.

Mihai f. spunea...

am dedus din material asta ----privind solda de grad a fost tranșată, în sensul că
s-a stabilit unde se poate interveni, respectiv în proiectul de lege de
aprobare a OUG nr. 26/2024, care este în procedură parlamentară la
Camera Deputaților – for decizional, printr-un amendament care să
completeze Legea 80/1995 și Legea 223/2015, amendament pe care
MApN îl va susține în comisiile de raport. Amendamentul trebuie
formulat și găsiți parlamentari/deputați care să-l însușească, propună și
susțină să primească vot pozitiv în comisii și să facă lobby pentru votul
din plen. Dacă lucrurile se întâmplă așa cum le-am prezentat este posibil
ca această problemă să fie rezolvată în această sesiune parlamentară.

nu este rau ,dar care ar fi termenele acestor amendamente ..actuala sesiune cand se incheie ?

Leo spunea...

A fost stabilit vre-un calendar (PLANNING) pt. soluționarea problematicii ? (deoarece s-au amestecat un ghiveci de mai multe probleme exact pe pofta MAFIEI din MFA., diluându-se astfel SOLICITAREA ACTUALIZĂRII LA ZI A SOLDEI DE GRAD).
Răspunsul este NU.
Nu că ar fi fost o garanție ( căci și DOTTORE ĂĂĂ..ÎÎÎ..a făcut un grafic pe care s-a urinat), dar măcar era o formă de serizitate.
E MIMĂ !

Narciz spunea...


SINTEZA întâlnirii dintre reprezentanții asociațiilor cadre militare în rezervă și retragere, și comisia ministrului apărării naționale, în data de 09.05.2024.

https://www.facebook.com/share/p/ymGpHEtUncs8UBUn/

Cătălin spunea...

TOATE REVENDICARILE VOR FI SOLUTIONATE SAU MACAR CELE URGENTE DOAR ATUNCI CAND VOM FI UNIȚI CU CEI DE LA MAI SI DOAR ATUNCI CAND CEI DIN ACTIVITATE DE LA MAI VOR PROCEDA CA PROFESORII. VA REAMINTESC CA PROFESORII AU AMENINTAT CA NU VOR INCHEIA SITUATIILE SCOLARE SI NU VOR PARTICIPA LA EXAMENE. DECIDENTII DOAR ATUNCI REACTIONEAZA.

Viorel spunea...

Mihai f. Actuala sesiune se încheie pe data de 30 iunie 2024 pentru că în perioada 01.07-31.08.2024 (iulie-august) parlamentarii intră în vacanță parlamentară.

Rezervistul spunea...

Mihai f.. ești un om calificat... în ceea ce spui Să de-a d zeu să ai gura aurită.. vorba unui fost coleg de o altă etnie ofițer... foarte de treabă care după revoluție a trecut... prin metode numai de el știute de la MApN...la noi la MAI...în poliție...

Cătălin spunea...

ACTUALIZAREA PENSIILOR A FOST CERUTA DE CAND ERA CIUCĂ LA APĂRARE, MAI ARE PUTIN SI AJUNGE PRESEDINTE ASTA CARE ZICE CA IANCA E AL DOILRA JUDET DIN BRAISA IAR PENSIISE NOASTRE TOT NEACTUALIZATE RAMAN DESI ATUNCI CAND A FOST OPRITA ACTUALIZAREA S-A FACUT UN ABUZ IN SERVICIU DECI O INFRACTIUNE.

Viorel spunea...

Kostas. Domnul Gl. Bălăceanu nu a spus la B1TV că domnul Col. istoric s-a avântat din nou cu solicitarea ajutoarelor la trecerea în rezervă. Eu am Hotărârea Tribunalului Botoșani prin care obligă MAp.N să-mi plătească aceste ajutoare. MAp.N a făcut Apel la CAp.SV care a hotărât că este prematur introdusă. Deci, aveam tot interesul ca acest punct să fie luat în discuție, dar sunt conștient că NU SE MAI POATE REZOLVA NIMIC datorită abrogării Legii nr. 284/2010. Deci. A introdus în discuție un punct nerealizabil, bulversând celelalte priorități. În afară de gargară la TV, ioc problem serioase. Mai mult strică, decât face.

Leon spunea...

@Claudiu, daca eram la aceeasi masa cu D-ul ministru Tilvar, l-as fi intrebat care este stadiul noului proiect al Statutului Cadrelor Militare deoarece in luna Martie trebuia prezentat in sedinta de Guvern si adoptat de Parlament in aceasta sesiune !
Este indicat sa propunem acel Amendament (9^1) in noul statut, si sa ne concentrăm pe Amendamentul 60 prim intodus in OuG.26/2024 (Plx nr.262/2024..!!

Rezervistul spunea...

A intrat acum....malaiu' la ING ...

RD spunea...

Așa cum am scris de multe ori pe acest blog, adică sincer, chiar dacă unii colegi de forum s-au supărat, alții au apreciat.

Prezența a fost una foarte mică, ca de obicei, nimic nou și nu ploaia a fost de vină. 1% îndemână aproximativ 2000 de pensionari militari. Nu poți să faci treabă cu prezență de 1%.
Alt aspect, foarte bine că au fost prezenți la discuții câțiva dintre reprezentanții asociațiilor.
O mare greșeală că nu au fost prezenți (pentru că știau) și miniștrii de la MAI și Justiție. Nici nu s-au interesat reprezentații asociațiilor, cu atât mai puțin miniștrii. Pensiile militare nu sunt fost pentru militari, ci și pentru polițiști. Așa cum știm, polițiștii devin pensionari militari când ies la pensie.

Comunicatele MApN sau vreunei asociații de pensionari militari nu spun clar de actualizarea soldei de grad.
Dacă se voia, se putea. Nu se vrea. Așa cum nu se vrea de atâția ani. Mă refer la ceva bun pentru pensionarii militari că modificări au tot fost la legea pensiilor militare

Treaba asta cu.. Amendamentul trebuie formulat (normal, au avut timp cei de la MApN să-l formuleze in atâtea zile de la amendamentul (prost) făcut de liberalul acela și trebuie să fie 'gâsiți parlamentari/deputați care să-l susțină ') deocamdată e la nevoie de abureală! Faptele contează, nu v-ați săturat să vă păcăliți singuri (cei care mai sunt) că se face dreptate pentru pensionarii militari?

Dar aveți toți dreptul să plecați după fentă! Eu nu! Și mă iau după fapte. Știu ce e în prezent. Mai departe.. Cu o să, vom, bla, bla.. Suntem în 2024! Mă înțelegeți unde bat! Până atunci multă sănătate și cam atât!

Cătălin spunea...

AJUTOARELE LA TRECEREA IN REZERVA AU FOST SUSPENDATE ABUZIV/ PENAL PRN OUG-UL "TRENULETUL" DE LA SFARSITUL FIECARUI AN FACANFU-SE REFERIRE LA ANULAREA UNUI DREPT DINTR-O LEGE ANULATA CA CEA IN CARE A FOST PREVAZUT DREPTUL INITIAL, ASTA IN CONDITIILE IN CARE( E SI CAZUL MEU) UNII AM CASTIGAT IN PRIMA INSTANTA ACEST DREPT. PREMATUTITATEA INVOCATA DE CURTILE DE APEL NU ISI AVEA RODTUL ATATA TIMP CAT GUVERNUL A SUSPENDAT ACEST FREPT IN MOD ILEGAL CRI CARE AU GACUT ACEST LUCTU AU COMIS UN ABUZ IN SERVICIU. ACEST DREPT TREBUIE ACORDAT MACAR CELOR CA MINE CARE SM CASTIGAT ACEST DREPT IN PTIMA INSTANTA IAR CEI CARE AU COMIS ABUZUL DUDPENDAND UN DREPT PREVAZUT INTR-O LEGE ANULATA TREBUIE SA RASPUNDA PENAL.

Camaradul spunea...

De obicei pe data de 10 in fiecare luna intra pe card pensia. A primit cineva pensia?

Mihai f. spunea...

Rezervistul...am preluat textul din desfasuratorul sedintei postat pe multe cai...ce si cum a vorbit fiecare....deci nu omorati raspandacul .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1.Merg pe mana lui @Leo cu ce avem zdravan in budigai ca o sa primim de la guvernanti si clocarime, si pe mana lui @Leon ca informari serioase pe linie legislativa din comisiile parlamentare, cat si pe mana Dlui @Claudiu Marin ca lupta sindicala si de informare, caci restul e mimă si tromboneli!
2.Conform zicerilor Generalului Gabriel Oprea:
Datorita unui protocol vechi de colaborare dintre UNPR si PSD, UNPR sprijina coalitia guvernarii, sa nu intre dreapta la putere. UNPR nu candideaza la europarlamentare, ci la parlamentare cu candidatii cei mai buni, rezervisti, fara a se afla intr-o alianta cu cineva.
Despre mine? Curand voi trece pe insulina ca nu mai coboara glicemia sub 250! Hai, pa!

Leon spunea...

https://m.ziare.com/protest-pensionari-militari/pensionari-militari-protest-impozit-venituri-mapn-contributivitate-1868980

Laleaua neagră spunea...

Nu va îmbatati cu apa rece nu se rezolva nimic se va crea o comisisie si se va lungi ...totui mima...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma mandresc cu cei peste 2000 de camarazi protestatari, niste adevarati eroi! Va pupă tata pe suflete si va urez tot binele din lume, cu sanatate si viata lunga, la fel si celor care lupta on line pe blogul Huhu Rezea ori alte in locatii, sau prin actiuni in instante si petitionare! Aveti tot respectul si pretuirea mea, cu sinceritate!

Skoda 4x4 spunea...

Ptr. Camaradul
Surprinzator ptr.mine MAI -(BRD) astazi a intrat la 12.30 ,probabil au aflat ca am participat la protest :))).
Ps..am cheltuit deja 1/3.

un oscar = o pensie spunea...

Pentru mine e clar- NU se va rezolva favorabil actualizarea soldei de grad,auzi ce gogoasa au mai debitat zeii de la mapn- sa caute rezevistii un parlamentar care sa introduca un amendament.... asa ceva doar un senil poate accepta! daca mapn chiar ar dori rezolvarea ar putea sa o faca fffff usor,chiar si prin OG sau ciuca -ciolacu ii spune unui sclav parlamentar sa introduca acel amendament,clar este abureala!

Camaradul spunea...

Skoda 4x4,

Pe la ora 14.00 a intrat si la mine (ING).Eu am crezut initial ca ne-au "pedepsit" pentru protest si ma asteptam sa amane pe luni plata pensiilor.

Nu cred ca au timp si interes sa rezolve actualizarea SG la rezervisti in actuala sesiune parlamentara si vor amana/promite (se vor jura chiar) pentru septembrie ca sa treaca alegerile. Vor tergiversa cat pot de mult.

Camarazi, e prima data cand ne duc cu presul?

Daca nu rezolva acum pana in iunie propun ca toti rezervistii (si membrii de familie) sa nu votam actuala coalitie la nicio runda de alegeri. Trebuie sa-i pedepsim cumva, sa simta frica pierderii scaunelor si functiilor.

Skoda 4x4 spunea...

Subscriu...si asa trebuie sa procedeze TOTI CEI IN REZERVA , dar...,,nu ai cu cine " !

Viorel spunea...

Până unde poate duce NESIMȚIREA.
Mai mulți foști judecători solicită indemnizația de pensionare, suspendată timp de 12 de ani de Guvern și în final abrogată / Indemnizația avea valoarea a 7 salarii brute: între 20.000 și 30.000 de euro / Înalta Curte trebuie să decidă dacă a fost afectată existența dreptului salarial / UPDATE Ce spune ministrul Justiţiei.
https://www.g4media.ro/mai-multi-fosti-judecatori-solicita-indemnizatia-de-pensionare-suspendata-timp-de-12-de-ani-de-guvern-si-in-final-abrogata-indemnizatia-avea-valoarea-a-7-salarii-brute-intre-20-000-si-30-000-de-eu.html

Dan B. spunea...

Mai nou, magistrații au constituit un grup de lucru, care să finalizeze legiferarea decontării contravalorii ochelarilor de vedere, în sumă individuală de 3.000 ron.