Un produs Blogger.

sâmbătă, mai 18, 2024

Numai niste minti incalcite puteau redacta un asemenea amendament confuz

44 comments

Daca in alin.(1) se face diferenta dintre solda de grad, majorata conform OUG 26/2014, si solda de grad din baza de calcul a pensionarului, ambele in valoare bruta, devin inutile alineatele (2), (3) si (4).
La noua baza de calcul, rezultata dupa introducerea diferentei de mai sus,  se aplica dispozitiile articolelor  29-30, 60, 108 din Legea 223/2015 si art. 11 din L 80/1995, pentru a calcula cuantumul brut sau net al pensiei militare, functie de data stabilirii dreptului de pensie, inainte sau dupa 5 09 2017.
Cum sa acorzi 60 de zile pentru redactarea catorva propozitii in Anexa nr. 2 a Ordinului M25/2016, anexa referitoare la procedura de actualizare a soldelor de grad?


 

De comparat cu amendamentul clar si simplu propus de seful Directiei Juridice din MApN, amendament analizat in topicul anterior.




 In documentul depus la Comisie se dezinformeaza cum ca amendamentul Coarna ar fi fost agreat de conducerea MApN. La 9 mai nu s-a dus nimeni la ministrul Tîlvăr cu un proiect de amendament. S-au dus pregatiti sa prezinte doar textul protestului.
Presedintii asociatiilor de rezervisti din MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS, Diplomati Militari si Penitenciare au trimis ieri o scrisoare catre presedintii comisiilor raportoare din Camera Deputatilor prin care ii anunta ca si ei sustin amendamentul depus  de deputatii Roman si Coarna. Ma intreb,  cati dintre ei au citit amendamentul ?


44 de comentarii:

Cătălin spunea...

E OBLIGATIA PARLAMENTULUI SI COMISIILOR PARLAMENTARE SA VINA CU UN AMENDAMENT CARE SA NU FIE INTERPRETABIL SI CONTESTAT LA LEGEA PENSIILOR PRIVIND ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD SI NU OBLIGAȚIA ASOCIATIILOR PENSIONARILOR. DACA NU SUNT IN STARE SA PROPUNA SI SA ADOPTE LEGI BUNE CARE SA INLATURE INECHITATILE DINTRE PENSIONARI SI DIN SOCIETATE SA RENUNTE LA POSTUL DE PARLAMENTAR.

Semaka spunea...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală https://romanialibera.ro/la-zi/militarii-rezervisti-vor-sa-protesteze-in-capitala/

csej spunea...

Trebuie inteles ca numai prin acțiuni mai puțin ortodoxe se poate obține corelare solde de grad cu cea a activilor.
Ati face bine sa luati lecții dela senatoarea Sosoaca.

Claudiu Marin spunea...

@Csej

Dupa sfatul cu ambasada sovietica, asta mai trebuia sa recomanzi urletele Sosoacai.

Outlander spunea...

@Semaka
Vreți să îi trimiteți adminului o poză recentă (un an, doi, trei, ...cinci, what ever?) cu prezența dumneavoastră la mitigurile de protest?
Este valabil și pentru alții care agită necontenit și zadarnic valurile ca să se vadă spumele!
Atunci, când eu eram la proteste, ar fi trebuit să fie o mare de oameni de la Casa Poporului la Unirea Shopping Center!
Nu am numărat, niciodată, în afară de constănțeni, mai mult de 70-80 de pensionari militari!
Poftim?
Stați, băi, acasă, la butoane și înveninați bunele intenții ale unora dintre noi, prin limbajul și atitudinea persuasivă ce vă este transmisă de cei care nu vor să se întâmple nimic bun pentru noi!
Sunteți cei care ați scos capul, la comandă, ați fost reactivați pentru a boicota orice inițiativă de recunoaștere a drepturilor pensionarilor militari!
Când vă veți duce pe lumea ailaltă, să vi-i luați și pe cei care i-ați susținut, cu toate mizeriile lor și mai ales cu burdihanele pline de sporuri de ”risc”, de ”de solicitare neuropsihică”, de ”supra/extra excelență” (3000 lei), de hemoroizi de stat pe scaun, de aruncători cu privirea, pe cei care le curg gușile peste cravată și peste reverele cămășii.
Era un coleg, pe aici, acumceva timp, care afirma, nici mai mult nici mai puțin că și o dactilografă are condiții speciale!
Asta și-au dorit și au realizat clocarii din:
Direcţia generală management resurse umane
Corpul de control şi inspecţie
Direcţia generală financiar-contabilă
Direcţia generală juridică
Direcţia audit intern
Direcţia domenii şi infrastructuri
Direcţia informare şi relaţii publice
Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudelor;
Tot ce au avut cei care au activat în SL, li s-a luat, li s-a trecut la și altele și apoi le-au trecut la ei!
Ăștia cu spor de hemoroizi!
Ăștia care nu au habar ce înseamnă serviciu operativ și rup porțile la ora 15.30!
Iar atunci când au ocazia favorabilă (pe care au ”copto”) rup porțile la pensie la 48 de ani!

RD spunea...

@Cătălin,

Total de acord, nu si pe final deoarece sunt sigur ca exista parlamentari care stiu sa faca legi corecte, totul tine de a vrea..

Dar vedeti dumneavoastra, pensionarii militari accepta tot ce spun cei de la MApN. Nu am vazut sa conteste lucrul acesta si anume ca MApN, parlamentarii, care o fi, trebuia sa faca un amendament corect pentru a reduce inechitatile dintre pensionarii militari. Si altceva, din moment ce nimeni de la MApN nu a dat in scris la intalnriea cu asociatiile respective ca va fi aprobat amendamentul cu sustinerea PSD-PNL, de ce nu au contestat acest lucru? Nu mai punem piedici amendamentului, dar nici nu aveti sustinere. Descurcati-va voi si vedeti.. Hai trimite-ti in continuare amendamente parlamentarilor.. Astia rad de noi si pe buna dreptate ca au toate motivele!

RD spunea...

@csej,

Sosoaca are frigiderul plin de carne si vreti actiuni mai putin ortodoxe? In 2024 nu trebuie sa faci scandal, daca ai mentalitate, dar cel mai important aspect: prezentarea mare la proteste, ceea ce nu se intampla in randul pensionarilor militari. Daca au fost 5000 la ultimul potest, ar insemna undeva pe la 2,5% din cei (aproximativ) 200.000. Deci... Intelegeti voi! Stiu ca e usor sa vorbesti, dar nimeni nu poate contesta adevarul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Max 15 zile trebuie acordate, si nu 60, dupa alegeri! Nu alegem nici un partid de la guvernare daca Legea nu se aplica pana pe 1- maxim 5 Iunie! PUNCT.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

TREBUIE SA FACEM PANARAMA MARE SA FI AUZITI SI ASCULTATI!

csej spunea...

Claudiu Marin-după tine numai milogeala ne scoate din impas.De 14 ani ne tot milogim si uite unde am ajuns.
Acum este un moment prielnic si daca nu-l fructificam adio si un praz verde.
Vezi ca de atatea variante de amendamente sa nu faci indigestie.




GG spunea...

Bravo @Outlanser,B
RAVO,de 💯de ori BRAVO!👋👋👋

Brenda spunea...

Trebuie sa se aplice imediat ,in caz contrar pierdeam .Nu 60 de zile, ci IMEDIAT

luchy19 spunea...

executarea misiunilor de lupta atat pe teritoriul României cat si in afara granitelor Țării.
Oamenii aceștia, militari bătrâni, consideră că serviciul de luptă la
căldurică pe timp de pace este egal cu misiunile în TO când doar consumul psihic pe care l are militarul știind că la tot pasul exista riscul să declanșezi un DEI sau un lunetist poate să ți zboare capul....
Eu am fost în TO doar în patrule cu o zi pauză la 10 zile.
NU SE COMPARĂ CU SLP ÎN ȚARĂ,
NICIODATĂ DLE.DOGARU......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Outlander este omul invins de oportunisti si fripturisti: Comandor pe bune, cu Academie la baza, vechime, gradatii si toate cate se cuvin indeplinite avea sefi cu grade mai mici si fara Academie, pentru ca acesti fripturisti aveau proptele la esaloanele superioare, in activitate avand solda mai mica decat ei si la pensie acei sefi oportunisti cu pile au aproape dublu decat el, si de aia nu se va linisti niciodata sa-i infiereze pe toti paraditorii si politicienii care nu indreapta treburile, sa scoata inechitatile si discriminarile la pensiile militare. Viorel Kis, indiferent ca avem cactusi intre noi, dar la gradul de Comandor are pensie pe un sfertan fata de alti comandori, care nu au zburat o ora si au stat cu aparatele in hangare, si cazurile sunt cu zecile de mii si, deci, nu se mai poate asa, ca daca eu aveam vechime completa si toate alea-alea, puteam sa intrec ofiterii superiori, atat de bine au distrus porcimile politice si kaki Lg 223/2015, Col Dogaru iesind in strada cu vulturii plesuvi pe 7 Iunie, cerand revenirea la Legea 223 cum era initial promulgata! Citind mai sus postarea, realizez ca s-a actionat pe modelul vorbelor multe si proaste, in plus doar ca sa se bage in seama si sa se dea in fala niste ,,initiatori'' afoni, in loc sa lase loc specialistului care a emis cea mai buna solutie si formula, simpla si utila, fara stufosenii inutile si interpretabile, si conduce o Directie a Armatei in care este pus la punct juridic, legal si contabil, astfel incat nu poate fi contracarat cu absolut nimic! Ai nostrii ne-o trag la geoale bagandu-si bornaurile unde nu le fierbe oala, si daca iese cu esec arata cu gegetul ala bont si bagat in gur spre Guvern!

csej spunea...

Luchy ai face bine sa ciocul mic.Tu te-ai dus in asa zis TO pentru bani.
Mai puta, nu o sa vezi niciodată un colonel sa faca "patrula".În patrula merg soldați și rar cate un subofițer.La colonel te uiti cu binoclul întors
MAI puta ,pana si Ciuca, mmarele erou a copiat teza de doctorat a unui "batran" care se numeste Badalan.
MAI băiete tu stii definiția unui TO?


Arfy spunea...

Bravo D-le Ifrim. Frumos comentariu!
Luchy19. Adevărat, nu poți face comparație între slp și to, dar te asigur ca e fals ce spui! Nicio "căldurică" nu eta pentru SLP-iști! Vrei un adevăr pur? În biroul comandantului am văzut apa înghețată pe masă într-un canceu(vezi dex) iar curentul era monitorizat zilnic și rar mai era pe undeva căldură făcută cu reșou BCA!
Da! Ar merita și cei care au făcut aceste misiuni!
Legea fiind ușor interpretabilă a reușit să-i scoată din ecuație pe acești militari! Asta este!

Viorel spunea...

luchy19. Mai scuteștene cu ridicatul în slăvi a celor care ați fost în TO. Ați „luptat” 20 prin corturi și pe sub poduri cu final 0 (zero). Nu sunteți cu nimic mai presus decât cei care au rămas în țară. Riscul vi l-ați asumat când ați cerut prin raport scris ocuparea unor funcții (prin concurs presupun dacă nu prin alte mijloace neortodoxe) în Batalioanele operative tip TO. Când s-a înființat B.I.TO. puteai să optezi pentru o funcție fără participare în TO iar dacă nu era posibil (ceea ce nu cred că doar nu se punea lacătul pe poartă 6 luni), optai pentru o funcție în altă UM din garnizoană sau chiar în altă garmizoană. Mare parte dintre voi v-ați dus pentru bani. Lucru clar și cert confirmat de colegi care deși nu erau încadrați în B.I.TO, când se ivea o funcție disponibilă (unul se pensiona, altul își dădea demisia, altul era rănit / caz cocret din unitatea mea. Și-a prins și rupt piciorul în mânerele de urcare / coborâre de pe TAB) se trimitea imediat fax prin care se solicita un OF., MM., sau Sof. care să corespundă Fișei posturui celui înlocuit (Grad, Armă, Specialitate militară, cunoștințe limba engleză cu S.T.A.N.A.G., etc.). Intra cel care era mai șme, uneori încălcând condițiile de participare. Regret pe cei morți și răniți, dar mai întreabă și tu dacă la tine în B.I. nu s-a întâmplat, în unele situații, care au fost cauzele adevărate a celor morți sau răniți. De curiozitate, cunoști prima persoană decedată prin participările României în TO. Nu cunoțti pentru că nu ești bine informat. A fost o asistentă medicală din Brăila de care nu s-a scris (pentru că nu trebuia nimic scris / realitate prezentată de cel căruia i-am ținut locul / funcția cât a fost plecat în misiune, după care l-au trecut în rezervă că vorbea cam mult) nimic ce aparținea de Spitalul Militar participant în Mogadishu / Somalia. Spunele și tu acelor pensionari BĂTRÂNEI cum spunea un deștept pe blog, pentru ce primești 1.000 lei la pensie ? Pentru că, pentru statul în cort sau sub pod ai primit soldă în țară și în TO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luchy, si pentru plantoane si patrulari pe teritorii straine voi luati si 1000 lei in plus ca EROI?! Si Ciuca e EROU si ia 1000 lei la pensie ca a dormit 24 din 24 intr-un cort la 100 km de front, pazit de un pluton de plantoane, care si ei pentru aceste fapte de vitejie sunt EROI si iau 1000 lei la pensie! E un noroc mai mare ca cel de la loz in plic, prietene! Eu am stat in minele de carbuni in subteran si la Canal, UNDE M-AM SCHILODIT IN ACCIDENTE, dar pe lozul meu scrie NECASTIGATOR, dandu-mi-o in mana de Malineanu, EROII fiind secretarii BOB PCR, securanii de partid ai unitatilor, ca si cei cu hemoroizi pana-n duoden de la stat pe scaune in birouri, pana li s-a facut sangele lapte si pielea caș de albă, si ce pensii de nababi au, precum clocarii hemoroidali cu inalta misiune de a taia drepturi, pensii militare si frunze la caini!

Florin spunea...

Pentru lucky19
Nu te mai plânge atât, prostii au rămas în țară, au lucrat operativ, au îndeplinit misiuni de lupta, v-au preluat atribuțiunile și voi ați primit solda în țară fără impozite și taxe, ați primit solda pentru misiuni în TO, asigurare de viață în caz de deces și pe deasupra o rentă pe viață, pentru moment, de 1000 lei. As tace din gura, v-ați umplut de bani, de beneficii și ați ras mereu in nas proștilor care v-au îndeplinit atribuțiunile. Mi-ar fi rușine să comentez când știu că am îndeplinit o misiune de 9 luni in TO la "VERDEATA" in Balcani, prelungita la un an cu concediile de rigoare făcute prin Macedonia, Grecia sau Croația, așa cum s-au întâmplat cu nevasta generalului Ciuca, o habarnista in ale misiunilor in TO, trecută in rezervă subofițer și reactivată pentru 6 luni pentru a primi gradul de lt.col. Cata moralitate au unii dintre colegii nostrii, mai ales actualul președinte PNL care a fost de acord cu ceea ce s-ar întâmplat cu soția și decizia de remunera șmecherii care au dat șpagă sa meargă în TO. Acea rentă trebuia acordată doar celor care au mers în TO, fara selecții inventate, examene trucate și cu întreaga unitate.

Claudiu Marin spunea...

Hei...in loc sa discutati care amendament este mai bun, sau la asta nu va pricepeti, ati dat-o pe teatre de operatiuni si alte preocupari militare. Asta se cheama deturnarea subiectelor sensibile.

reddog spunea...

Doamna Brenda este pe subiect și asta e un lucru foarte bun. 👍
Are și susținerea lui PMT de pe MH Online.

Leon spunea...

@Claudiu, vad ca si Nea Marin îl trage de urechi pe deputatul Coarna pentru ca a modificat (in rău) Varianta Mateias si a depus-o la Comisia de Aparare din CD.
Astazi am trimis din nou d-lui Presedinte Leoreanu si la inca 5 deputati din Comisie, Varianta propusa de MApN,într-adevăr o Varianta simpla si clara !
PS.Cred ca maine va fi afisat pe site-ul CD, data Sedintei si Ordinea de zi a Comisiei de Aparare !!

Camaradul spunea...

@Paul Puiu,

In anul 1995, anul aparitiei L80/1995 nu existau notiunile de pensie bruta ori cuantumul pensiei brute. Exista doar pensia neta, incasata efectiv de pensionarul militar (lucru pe care nu multi dintre noi l-au sesizat in procesele intentate oentru acordarea OMM).
Exista principiul de drept Tempus Regit Actum,invocat inclusiv in multe decizii CCR, conform caruia sensul de aplicare a unei prevederi legale este dat de momentul aparitiei legii si contextul specific al timpului respectiv.
Cu alte cuvinte, nu era nevoie ca legiuitorul sa specifice in cuprinsul art.11 alin.3 daca OMM se aplica la cuantumul brut ori net al pensiei de vreme ce impozitarea pensiilor si aparitia notiunii de pensie bruta (cuantumul pensiei brute) a fost introdusa mult mai tarziu, in anul 2000 (OUG 87/2000).
Este o falsa problema, sensul de aplicare este unul clar dat de legiuitor de la momentul aparitiei legii, insa aplicatea este facuta abuziv si ilegal la brut fara a avea un temei legal.
Daca legiuitorul ar fi vrut, ar fi schimbat sensul de aplicare si ar fi dispus aplicarea la cuantumul brut (asa cum a eliminat alin.1 si 2 din art.11 ori alte articole din lege care au fost abrogate ori modificate), dar ce sa vezi legiuitorul nu a schimbat nici macar o virgula din textul originar al art.11 alin.3 (din 1995 si pana in prezent).
Ce sa faci cu Statul de drept din Romanistan... (cica stat membru NATO si ..UE, mai mult M..E).
Avem (IN)JUSTITIE de toata jena, care raspunde la comenzi politice, interese personale ori de grup etc

Camaradul

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Lasa-i pe olteni ca de la ei se luara cu amendamente fanteziste.
Ma surprinde ca aceasta sucitura de amendament are din ce in ce mai mult sustinerea asociațiilor de rezervisti care se intrec sa-l promoveze pe grupurile de whatsapp.
Amendamentul este prea complicat ca sa nu fie lansat de un finantist imbatranit in rele, care vrea sa-si bata joc si mai mult de vechii pensionari.

Culmea nesimtirii initiatorilor acestui amendament este ca baga plafonarea soldei de grad la 58,5% pentru toate pensiile cu toate ca dispozitiile art. XVI din noua lege 282/2023 spun;

"(2) Pensia de serviciu netă reprezintă pensia de serviciu stabilită în cuantum brut din care se deduce impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.

(3) Venitul net reprezintă venitul brut care a constituit baza de calcul al pensiei de serviciu din care s-au dedus contribuţiile sociale obligatorii şi impozitul pe venit, potrivit legislaţiei în vigoare.

(4) Orice alte dispoziţii contrare prezentei legi se abrogă. "

Ei vor neaparat ca actualizarea sa se adauge la netul pensiei lor in plata, nu la solda de grad din compunerea bazei de calcul. Nici atat nu stiu ca nu au in plata netul pensiei ci venitul net.
Pensiile stabilite inainte de 15 09 2017, in integralitatea lor sau pe componente salariale, nu pot fi plafonate decat in temeiul art. 30 din Legea 223/2017..

Leon spunea...

@Claudiu, poate nu observ eu, dar unde se introduc Amendamentele Coarna, la inceputul, in cuprinsul, la sfarsitul OuG 26, dupa care Articol ??
Cel putin Mateias a introdus un articol nou, Art.XI1..!!

Viorel spunea...

Noroc, că mai există pe acest blog și un domn Leon care se străduiește prin depeșele trimise să ajute pensionarii military așa cum poate. Nu știu ce grad și funcții a avut dar merită tot respectful nostrum comparative cu unii președinți de CAP-uri, care pe lângă lăcomie (s-a văzut la întâlnire), suferă și de prostie pentru că nu înțeleg că râurile / fluviile pot curge și din aval în amonte. Dacă nu știu sau nu cred le dau exemple, dar atunci chiar devin ridicoli.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deja Armata Romaniei e distrusa total, ce sa se mai distruga si acum? Mai vine Bulea Spatariul in Harmata bantuita de stafii:

bugetul.ro/armata-romaniei-se-dezintegreaza-val-de-plecari-din-ministerul-apararii-nationale-din-cauza-salariilor-mici/

Nu nu mai soldele de toata rusinea, ci mai ales pensiile kaki de tot rachatul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, da, @Leon cat si Dl General Cipu, care isi va sustine propunerea si articolul initial si nu va ceda, caci la domnia sa e aprobarea! Unii dusi cu scandura la vale vor 52% ca asa vrea Dl Coarna... Mai năstrusnicilor, ce si de unde dracul closete mai scoateti variante de 1000 de ori mai proaste una ca alta? E greu sa cititi varianta Dl Gen Cipu?

RD spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim,

Chiar sunteti amuzanti fiindca mai credeti ca pensiile militare vor creste mai repede decat iarba din pamant cu actualizarea soldei de grad..

Astia ridica pe luna ce trece datoria din PIB a Romaniei si voi visati cai verzi pe pereti. Vad amenintari de genul domne votam pe altii nu stiu ce.. Ii doare-n pix de voturile militarilor si a rudelor/prietenilor! Daca ii interesa, la marea intalnire dintre reprezentantii anumitor asociatii si cei de la MApN puteau sa vina cu amendamentul potrivit, sa spuna ministrul apararii ca a vorbit cu parlamentarii PSD-PNL si ca vor sustina un amendament prin care nici macar o pensie nu va scadea, dimpotriva, vor creste.

Cei de la MApN au zis ca nu vor mai pune piedici, nimic mai mult, nu ca vor face ceva pentru pensionarii militari!

Sa tineti minte de la mine ca daca vor actualiza solda de grad, toate pensiile vor fi plafonate. Acum puteti sa radeti de mine, dar ei (politicienii) nu vor da zahar si miere pensionarilor militari! Sa nu uiati!

Asa ati facut si cu PNNR! Multi voiau trecerea pe contributivitate, fara sa stie cum ar fi recalculate pensiile militare, tot vorbeau de perioada 2011-2015, altii sa fie recalculate pe legea 223/2015, dar pensiile sa fie recalculate ca acum e momentul si sa se rezolve inechitatile.

Cand citesc, vrem o noua lege a pensiilor militare! Ce naiba lege sa mai fie? Ce modificari sa mai fie? In privinta varstei se stie, va creste la 65 de ani. In privinta bazei de calcul, a inceput sa creasca din 2024 la 12 luni si va ajunge la 25 de ani. Da, probabil ca va ganditi iar la actualizarea pensiilor militare! Vise!

Eram sigur ca aici se va ajunge cu nebunia venita dupa amendamentul propus de liberal.

Leon spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

Cineva imi scrie ca varianta publicata pe acest topic a amendamentelor Coarna nu este cea in forma finala. Mai sa fie...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mardel Smardoi Ciordacu e hiclean rau de tot: E scandal la pensiile militare, i se trimit 'jde mii de petitii, plangeri, informari si proteste, apoi s-a iesit in strada din partea noastra si s-a difuzat peste tot scandalul cu fluiere, vuvuzele si urlete de manie, sa nu mai zic ca intregul sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala este in ruine fumegande prin plecari masive ale activilor, nimeni nu mai vrea sa se inroleze, rezervistii isi trimit masiv livretele catre CMZ-uri in semn de protest, tot ei declarand public pe retele ca refuza sa puna mana pe arme, in caz de invazie externa, daca nu se rezolva problemele de la pensiile militare, etc, iar el s-a facut covrig sub masa, precum cainele batran, si se linge pe covrigul de Buzau, sau bagheta, naiba stie ce produs de panificatie, cu gaura sau la metraj! El o fi auzit de ,,Starea natiunii,'' ca sa faca o Dare de seama sau un Raport de Urgenta in acest sens, pentru a sti si romanii ca Armata si Politia Romaniei sa le declare falimentare?! Si el, uite ca se linge lenos si plictisit pe covrigul sau bagheta, ori langoșul de Buzau si nu se mai satura, nestiind ca mai buni sunt covrigii, langoșii si baghetele de Onesti, Iasi, Barlad, Suceava, etc, adicatelea moldovenesti si sățioși, si nestiind cat de mult are de pierdut in egoismul sau buzoian!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, hai, frate, sa fim veseli si optimisti, ca daca mi-o majoreaza jur sa ma duc cu ea la femele spre folosul vietii mele! Sa faceam ca @Leo: Sa statem linistiti in asteptare si ciuliți ca ceva bun se va intampla, chiar daca baba Vanga si mama Omida nu ne-au spus-o! Ha!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, stergerea nu-si are rostul: Toti cei vechi postatori stiam asta, si fiind un lucru onorabil trebuie cu respect sa fie acolo postat, pentru generatiile ciucane, nascute din lapte condensat, Coca Cola, pufuleti colorati, seminte la pungi si cipsuri, dupa MAREA VANZOLEALA!

Negritoiu spunea...

luchy 19,
Din postarea ta se vede ca consumul psihic ti-a afectat gandirea! Nu-i asa ca te-au fortat sa pleci in T.O.? Chiar nu ti-e rusine sa gandesti (daca gandesti)asa despre cei care n-au avut sansa(pile,relatii si fonduri) ta si au ramas sa-si desfasoare activitatea in tara? Sigur,erai supus unor riscuri enorme cand patrulai in jurul cortului in care isi desfasura activitatea eroul Ciuca. Daca,doamne fereste,stranutai si ii deranjai somnul? Te trimitea acasa si te lingeai pe bot de renta neimpozabila! P.S.-asculta-i pe csej si pe Florin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, d-aia zic eu sa statem ciuciți, ciuciuliți si ciuliți in asteptarea dezamorsarii grenadei defensive, numai facuti covigi, NU, si cu papa bun covrigi, langosi si baghete cu colesteroale națoale, că si când o sari in aer, ohooo, sa tot ne aținem in fata cailor la vale! N-as crede ca Dl Coarna sa-si taie singur cracanela de sub talpi in halul asta, ca mai vrea voturi!... Mai sunt si strambe cu codoseli sa inflameze bășica, si parca-i vad ca prin vis cum urzesc intrigi si codoseli cu strambe, unii sa se amuze, fiind plini de terci l cur si ajunsi, altii ca asa s-au nascut sabotori, altii din snobism, lichelism si dorinta de a slugari de partea raului! Cainii buni sunt putini din cauza a prea multe javre!

akord 75 spunea...

luchy 19
mai tilica mirosi de la o posta a luchy=TO=>mercenar/mercenariat.Ti-o spune unu care stie ce inseamna sa stai cu "morcovul" 24/24 si 7/7 si stie ce inseamna sa aperi tara nu campurile de maci de aiurea.Se vede cum "infrangi"
PS daca esti curios se vede in poza ce "mi-a mancat viata" si nu cu bonusuri ci doar cu "surplusuri" neplatite de ordinul a zeci de mii de ore. Da' ce stii tu din "pensionul tau de domnisoare"
Pai TO mai al dreak decat aici in timpul razboiului rece nici nu exista.Habarnistule tilica patrulatoru'

Styx spunea...

Un prieten s-a dus la psiholog deoarece credea că are un picior mai scurt. Psihologul I-a lămurit că celălalt picior este mai lung ... Acum e fericit!

La fel e și cu pensiile, și cu salariile: guvernul v-a lămurit că nu sunt ele mici, ci preţurile mari ...
Altă viaţă, nenicule!

akord 75 spunea...

toti tilica stiu ca in ziua de azi razboiul se face cu inteligenta si tehnologie.Am gasit eu unul care crede ca razboiul se face pazind bazele aliatilor pe post de "garda unitatii"
Pentru ca da! Ei mergeau in patrulare.Voi erati paznici in turnurile de paza si pe perimetrul bazei. Cam la asta se reduceau actiunile Ro din TO.Sa nu crezi ca poti sa ne minti la liber pe aici
PS Ma rog am gasit un mincinos mult mai mare decat tine.Ala "a aparat sau a eliberat"😆(ca nici el nu stie sigur) un ditamai podu....sau juma' sa ceva acolea....
Vezi ca are si uniforma combat expusa la muzeu.....cu vreo 4 numere mai mici(uniforma nu muzeul)😄

Cătălin spunea...

RD, DATORIA ROMANIEI AU RIDICAT-O LA PESTE 50%, PENALII CARE AU GUVERNAT TARA IN PLAN-DEMIE SI AU JEFUIT-O CUMPARAND VACCINURI CARE AU EXPIRAT SAU AU FOST DISTRUSE (7 MILIOANE PANA ACUM), IZOLETE CARE NU AU MAI SOSIT IN TARA, MASTI NECONFORME CARE SA NE OMOARE, CONTAINERE PENTRU IZOLAREA CELOR CARE SE OPUN PROPAGANDEI PRO "COVRIG" SI A NAIVILOR CARE AU CREZUT IN KARKALAK. DE ACEEA ACESTI NENOROCITI TREBUIE JUDECATI. PENSIONARII NU AU NICIO VINA CA DATORIA E MARE SI VEZI DOAMNE PRINTR-O LEGE FACUTA TOT DE ACESTIA, TREBUIE INGHETATE PENDIILE SI SALARIILE. MAI INTAI SA FIE CONGOSCATE AVERILE CELOR CARE AU JEFUIT TARA CU BUNA STIINTA SI SI-AU UMPLUT SACII IN PLAN- DEMIE SI DUPA ACEEA MAI VORBIM DE ALTE MASURI. ISARESCU SA RENUNTE LA PENSIA DE LA STAT AVAND IN VEDERE CA ESTE SI SALARIAT SI DUPA ACEEA SA VORBEASCA DE REDUCERI DE CHELTUIELI CU PENSIILE SI SALARIILE CELOR AMARATI.

Rezervistul spunea...

Ifrim....Concluzie amară a unor vecini de-ai mei de bloc... pensionari militari...Auzi nene.. adresandu se mie la plata întreținerii jos la bloc... Singura posibilitate să ne mai bage guv și parlamentul in seamă cu ceva măriri...este să vină războiul aproape de sau cu România...Poate atunci... având iepurele cu tot cu frunze băgat unde trebuie... să facă ceva și pt noi Dar mă tem să nu fie prea târziu...Am plecat de acolo gândind că omul are 85 de ani și delirează....cum naiba să-ți dorești războiul...ca să ți mărească pensia militară...Dar ajung acasă și mă întreb... dacă ăla ...în schizofrenia lui...are un pic de dreptate in ceea ce spune...?

Leon spunea...

@Claudiu, are mult de furca d-ul Leoreanu cu Amendamentele sosite la Comisie, daca nici pana la aceasta ora NU a postat pe site-ul CD Sedinta si Ordinea de zi din aceasta saptamana, desi majoritatea comisiilor au postat aceste sedinte !!

Leo spunea...

Majorarea Soldelor de grad conf. OUG 26/2024 și vizibilitatea + notorietatea publică a acestei măsuri , este prima și singura mare OPORTUNITATE de după 15.09.2017 pt. a se mai repara ceva din INECHITĂȚILE pensiilor militare.
Dacă se va rata acest tren, nu va mai exista curând altă ocazie.
Totul este în mâna lui Marcel și Ionel, singurii politicieni cu putere de decizie.
Să-i votăm și noi , exact după cum ne vor trata ei cu psdnl-ul lor cu această OPORTUNITATE.
SĂ VEDEM ZISE ORBUL !