Un produs Blogger.

miercuri, mai 22, 2024

MApN sustine in continuare PLx 199/2020, pentru eliminarea inechitatilor din sistemul pensiilor militare, dar pretinde ca proiectul este blocat la Camera Deputatilor.

148 comments

 Adevarul este ca Raportul preliminar de adoptare a PLx 199/2020, cu amendamentele sugerate de MApN si MAI, a fost trimis, in ianuarie 2021, de un deputat USR, la reaviz , catre  Guvernul Cîțu, SGG l-a repartizat ministerelor interesate, inclusiv la MApN, si nici pana in prezent nimeni nu s-a mai obosit sa raspunda daca respinge sau admite respectivul Raport preliminar.

Acum trebuie sa intelegem de ce ministrul Ciuca a dorit sa treaca proiectul prin Parlament inainte de alegerile din anul 2020 si l-a convocat la dansul pe seful Forumului Structurilor Asociative, de la care dorea sa aiba un suport pentru a cere urgentarea adoptarii proiectului. Acesta, crezand probabil ca l-a convocat pentru avansare, s-a dus nepregatit si a cerut timp pentru reconsultare cu asociatiile componente ale Forumului. Cerere fatala pentru adoptarea proiectului. Legislatura s-a incheiat, componenta politica a Guvernului, de asemenea. 

Cineva trebuie sa deblocheze avizul de la Guvern. 

Departamentul pentru Relatia cu Parlamentului nu cunoaste sau se face ca nu cunoaste unde s-a blocat Raportul Preliminar de adoptare a PLx 199/2020, intocmit de Comisia de Munca din Camera Deputatilor.

Pentru reimprospatarea memoriei, invit cititorii dar si asociatiile de rezervisti sa reciteasca articolul scris de HR in anul 2021!

https://www.huhurez.com/2021/01/pl-x-1992020-trimis-la-cituiala.html?m=1

De apreciat insistenta useruliui @ Viorel de a provoca asemenea reactii din partea institutiilor de care depinde rezolvarea problemei inechitatilor din sistemul pensiilor militare.





148 de comentarii:

maiag spunea...

alta tema,traindo sperando...murindo kakando,clar,ne a lamurit,nu se poate,legiuitorul e unilateral,macar detaliaza si recunoaste realutatea,la ce ne ajuta?kaka vax

xmax spunea...

....deci trebuie modificări ample.....

la pulivară....niciodata.....

Cătălin spunea...

Nu au vrut nici unii nici altii.Doar au jucat intr-o piesa de teattu proasta ca tot era nevoie de voturile pensionarilor militari.Sa-i ia dracu pe toti cu tot neamul lor si familiile lor de avari care si-au tras si pensie si salariu si indemnizatie iar pe colegii de suferinta i-au lasat sa cerseasca ca niste sclavi.Atentie cu cine votati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pentru mine, gunoiul asta de 199 este belea, pentru ca nu-mi da nici un leu in plus, asa ca nu ma intereseaza absolut deloc. Asta cu solda de grad are termen azi, dar Coarna zicea ca va mai dura: ,,Ce sa se termine marti, dle Ifrim, ca la cata cearta si negocieri sunt va mai dura pana la finalizare cateva zile,'' a zis fostul sindicalist. Acolo, in 199, este un tabel cu indici de 1; 1,2, 1,5, etc cu majorari, eu avand indicele 1 o iau in mana de Malineanu, ca aveam prea mult terci la cur si de aia nu merit! Care aveti pensii foate mari si vi se fac gomflate, sa fiti sanatosi, ca orice lege s-ar da nu va privi niciodata saracii armatei cu pensiile foarte mici!

Leon spunea...

@Claudiu, pentru corectitudine, solicitarea catre Guvern a facut-o Presedintele Com.de Aparare, liberalul C-tin SOVAIALA, in decembrie 2020 !
Personal am purtat o corespondenta cu noul si actualul Presedinte Leoreanu si mai astept inca un raspuns de la Adrian Tutuianu, cel care a avizat din partea MApN, OuG.59:
"1.Speram ca in noua calitate de Presedinte al Comisiei pentru Aparare din CD sa puneti pe Ordinea de zi Pl x nr.199/2020,  sa aprobati Raportul preliminar al Comisiei pentru munca si sa-l inaintati Biroului Permanent pentru Adoptare in Sedinta de plen a CD !
Aceasta initiativa legislativa ar ELIMINA multe Inechitati din sistemul pensiilor militare de stat, si ar creste putin pensiile mici si medii , fara a diminua pensiile mari aflate in plata !
2.Sigur că susțin acest plx, dar urmează să vedem impactul bugetar și dacă exista resursa bugetară în acest moment....așteptăm punctul de vedere al guvernului....dar de susținut, eu am toată determinarea! Multumesc!
3.Domnule Secretar general adjunct al Guvernului,
Cunoasteti foarte bine ca TOATE Pensiile de serviciu .inclusiv ale militarilor( mai putin ale Magistratilor !) au fost INGHETATE de OuG.59/2017 !
Nu credeti ca 5 ani sunt suficienti si a venit timpul sa se reia ACTUALIZAREA  pensiilor militare ?
Domnul deputat Laurentiu Leoreanu, Presedintele Comisiei pentru Aparare mi-a comunicat ca asteapta un Aviz din partea Guvernului la initiativa legislativa Pl x nr.199/2020, solicitare inregistrata la Guvern cu Nr.5/7001/29.12.2020 si care nici dupa 2 ani NU este pusa pentru aprobare in Sedintele Guvernului !
Avem rugamintea la Dumneavoastra ca sa urgentati Avizarea (pozitiva) a acesui proiect, care dupa adoptarea in CD si Promulgare, ar elimina partial INECHITATILE la pensiile militare, cele mici si medii mai ales."..! !

Cezar spunea...

HAIDE MApN !
Aveti ocazia sa faceti o LEGE A PENSIILOR MILITARE..CORECTA ECHITABILA PENTRU 100 DE ANI
NU VA LASATI IMBIRLIGATI DE UNII CARE NU AU INCALTAT INCA UN BOCANC MILITAR
DOAMNE AJUTA!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Esti de o ignoranta debordabila daca spui asemenea lucruri despre Plx 199/2020.
Nu vrei sa citesti raportul preliminar inainte de a scrie din amintiri?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si-au etalat toate grozaviile din trecut, cu acele oug-uri paraditoare, izvorate din mintile lor bolnave, la modul ipocrit, de parca extraterestrii le-au emis, excluzand crimele si faptul ca din cauza acestor actiuni nesabuite exista pensii sub 50 lei, sub 100 lei, sub 1000 lei, etc si pana la sub 2000-2500 lei, toti acesti rezervisti fiind iesiti cu boli grave, fortat cu Ordonanta NATO si ca sunt acum batrani, saraci si muritori de foame, dar avand grija mereu ca pensiilor foarte mari sa le mai adauge cate ceva, de fapt asta fiind prima lor grija din Biroul cu calitatea vietii militarilor, la saraci dandu-le maciuci, toti putand vedea ca la majorarea soldei de grad e posibil ca nici 200 lei sa nu iau la pensia de 1593 lei, Dl Jianu in schimb va lua 1775 lei solda de grad, pe langa pensia care va fi apropiata de 20.000 lei, si ei se lauda ca se zbat in chinurile mortii sa creasca pensiile mici si sa egalizeze drepturile discrepante! Frumoase mime de cuvinte empatice, ca zgarciul ghebos, dar pline de minciuni clocare nesimtite!

Camaradul spunea...

Tragere de timp, tergiversari cu variante peste variante ca sa ne tina aproape si calduti, mimand bunele intentii si asteptand sa treaca alegerile.
Va suna cunoscuta strategia?

maiag spunea...

IFRIM,esti cel mai bun imbarligator,ai transformat blogul asta in gazeta personala,recunosc talentu de scriitor ,dar nu mai arunca informatii chipurile de la surse directe,curios ce o sa mai zici de coarna cand se va dovedii ca a fost doar palavrageala,se pare ca nu stapinesti tehnica manioularii politice,PLOTONERU i si face propaganda ,dar este expirat ca sindicalist si ignorat ca politician,nu are nimic in spate,kiar nu ai certitudinea ca totul e un joc de septica?ma amuza ca va crtati pe branza de la oile sterpe,TREZITI VA, am facut coliva,doamne milueste poporul natarau si preaslaveste invirtitii politici care ne prostesc,aceasta elita anakfabeta si agramata,o casta de famikie propulsata de votul turmei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle Claudiu, Am citit PLX expus pe aici la vremea lui, l-am discutat la telefon cu mai multi camarazi, fiind facut doar pentru cei cu cuantumurile mari la pensii, cum e regula de baza in Romania, fara o latura empatica si sociala de eliminare a saraciei in randul rezervistilor, si stiu ca va trebui sa stau in banca mea linistit in privinta asteptarilor, eventual sa ma adun sa mai citesc o carte la insomnii, caci acest PLX nu-i si pentru pensiile sub 2000 lei, in orice caz!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, cu tot respectul pentru eforturile petitionare, timpul sacrificat in mod util sa se faca un bine si afirmatia ca pensiile mici vor creste... ,,puțin,'' adica la modul la care nu ar ajuta cu nimic sa scada saracia, insa acest PLX 199 are mai multe hibe decat numarul meu de boli, si m-as intreba cu ce ar ajuta ea in stufosenia de legi proaste de pana acum? Imi amintesc faptul ca @Onorabilul, personal, imi facuse un calcul sumar, se pare ca si @Leo, si nu m-a incantat cu nimic acele cifre apropiate de cuantumul pensiei in plata, si deci ce anume sa ma bucure la PLX 199 ca s-o iubesc ca pe mama?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, rapitor optimismul tau, dar bine ar fi sa-l aiba si guvernarea asta hamesita de voturi, dar care nu da doi bani sa le obtina si de la noi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle, Claudiu, pai, daca o fi un alt PLX 199, fata de cel pe care deja l-am sters din constiita, sa-l postati sa-l paduchim si noi, ca sa-i aflam bunaciunile ascunse, daca e atat de dat naibii la cat de laudat este! O FI CA MINUNEA DE LA MAGLAVIT SI NOI HABAR NU AVEM CE VOM AVEA DE PIERDUT...

Cătălin spunea...

ȘTIRE "CALDĂ": https://www.stiripesurse.ro/pensiile-militarilor-si-ale-politistilor-vor-fi-recalculate-la-valoarea-salariilor-actuale-proiectul-se-dezbate-in-parlament_3326939.html

Ionescu G. spunea...

Deputatul PNL Adrian Cozma anunţă că a depus amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 26/2024 privind stabilirea unor drepturi specifice personalului Ministerului Apărării Naţionale, prin care propune eliminarea unor inechităţi din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, poliţişti şi poliţiştii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere să se utilizeze cuantumul soldei de grad/salariul gradului profesional al personalului militar, poliţişti şi poliţiştii de penitenciare în activitate.
Mircea Filipescu
22 mai 2024, 10:52

xmax spunea...

cDep are un șef sau ”șefuț”....oare ăsta nu e capabil să spună cine este gică contra?

Restul sunt povești stimabile Leon...
În decursul acestor zile de cînd a luat foc ”actualizarea soldei de grad/salariu de funcție” au apărut enorm de multe anomalii legislative.....Părerea mea este că ”sunt” mulți binevoitori care alimentează cu tot felul de idioțenii, nu mai pentru a se ajunge la o stare de confuzie generală, iar pe de altă parte să nu se materializeze acest proiect.

Cît priveste politica externă cu privire la faptul că ”lupul e la ușă” ne merităm soarta....Nu au avut niciodata coloană vertebrală cei din conducerea MAI sau MApN să pună piciorul în prag.

Caro spunea...

Prima asumare prin comunicat de presa ?
https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/au-fost-depuse-amendamente-privind-pensiile-militarilor-si-politistilor-acestea-ar-urma-sa-fie-raportate-la-veniturile-personalului-activ/306974/

gigi 2 spunea...

Cred totusi ca PLX 199 este mai bun decat numai actualizarea gradului. Cu actualizarea gradului majoritatea vom ramane cu pensia in plata. De acord cu Cezar , acum au ocazia (daca vor) sa faca o lege pt 100 de ani.

xmax spunea...

....ei mai lăsați la o parte mărirea soldei de grad la pensionarii militari, tovarăși de la cDep.....

preocupați-vă urgent de mărirea salariilor care este pe ordinea de zi....

Să va fie rușine nesimțiților de parlamentari si guvernanți....Mințiți cum respirați ....

Auzi tu la ei nemernicii naibii de politruci, pentru a armoniza actualizarea (sau cum naiba se mai numește) solda de grad, au nevoie de MODIFICĂRI AMPLE

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/document-ciolacu-anunta-majorari-salariale-de-10-angajatii-de-la-stat-care-vor-primi-mai-multi-bani-2799711

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Las-o moarta N-ai d-ta rabdare sa citesti, dar sa mai si intelegi, textul Plx 199/2020, pe care-l aflai daca te osteneai sa deschizi linkul din topic.

Viorel spunea...

Pentru cei interesați. Tot astăzi am afla cu ocazia participării la „mobilizare” fiind atacați de roiuri de albine. Cine vrea dintre cadrele militare trecute în rezervă să devină rezervoist voluntary, are această posibilitate. Se prezintă la CMJ sau CMZ și în funcție de locurile vacante, îl repartizează la o UM ce se înființează în caz de război în garnizoana de reședință (dacă are noroc) sau la alte UM din țară. Participă la fel de fel de activități conform planului (pregătire militară general, de specialitate, instrucție, trageri, etc.). Pe timpul acestor activități primește pe lângă pensie, solda de funcție și grad conform celui în activitate. Când stă la domiciliu, pe lângă pensie primește 30% din solda de funcție a activului și solda de grad integral. Trai pe vătrai.

Leon spunea...

Deputatul PNL, Adrian Cozma, fiind membru in Comisia de Aparare probabil ca mai este sustinut si de alti colegi liberali al acestei comisii, posibil chiar de d-ul Leoreanu, caruia i-am trimis Amendamentul sustinut de MApN !
Poate ar fi util ca d-ul Cozma sa ne comunice textul acestui Amendament !

John spunea...

https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/05/apel-la-mobilizare-generala-pentru.html

Leon spunea...

https://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=27309

Cezar spunea...

a@/Viurel de la C.I..o fonctie de cadrist se gaseste...???

akord 75 spunea...

Doua notiuni distincte intre "rabdarea de a citi" si "puterea de a intelege"
C. Marin a incercat sa fie elegant.La mine nu e cazul 😄

Eugen Bărbat spunea...

Acest Cornelius Flavius Ifrim - zăpaceste total dscuțiile ,cu un caz total personal ,nu aduce cu nimic înțelegerea situaței grave în care nr aflăm ,este necesară o unire a pensionarilor militari. Rog filtrați (limitați) căt de căt discuțiile inadecvate ! Cu RESPECT pentru toți !

Eugen Bărbat spunea...

De ce nu-mi publicati comentariul !

Rezervistul spunea...

Mă întreb...de unde sa inspirat...din cărțile scrise în pușcărie de Dragnea, ,Gigi Becali sau ia venit inspirația de la " dottore" știe el...care e..

Eugen Bărbat spunea...

Mulțumesc pentru publicare !

Eugen Bărbat spunea...

Mulțumesc în numele celor mulți care au cam tăcut ,de jenă poate !

Rezervistul spunea...

Eugen bărbat.... dacă ești cu adevărat ...respectă toate opiniile pensionarilor militari de pe blog indif dacă au studii de drept.. economice superioare sau altele echiv indiferent ce ai făcut d ta...ce vechime ai 25-39-35.. Crezi că C Ifrim nu ar fi vrut și el să treacă de gradul de plutonier sau de vechimea lui de 17 ani...? și să ajungă să iasă cu gradul maxim sau cu vechime mare? Dar l-au paradit nemernicii,clocarii și guleratii precum spune și el .. și i-au calculat o pensie mică în bătaie de joc...Nu este nevoie să râzi de el.. ții se putea întâmpla și ție...cu toate studiile care zici că le ai...peste el.. Și-a servit țara cum a putut mai bine... să-i dea d zeu sănătate... relativă... cât se poate ...

raul spunea...

Un atu pt discutii!Mai oameni buni,pana in 2018 aveam pensia cat salariu MEDIU NET,si ma rog ,mult ,putin asta e ,ziceam,atat poate statul!Dar ,mama lui de stat ,caruia ii poarta de grija RD,rezervistul ,x ,y,zet,tu nu vezi ca puterea mea de cumparare s-a dus dracu ,cand pensia mea a devenit 2/3 din SMN???? si e in scadere???Ce mama naibii dreptate e asta???Si pt sus numitii ,voi mai vorbiti cu vecinii vostri pensionari ,sa vedeti ca civilii ,gen strungari ,frezori (tot respecul) ,ca sa nu vorbim de mecanici de locomotiva ,mineri ,siderurgisti,au ajuns sa aiba pensii mai mari decat fosti ofiteri superiori din armata?????Asta e dreptate???De fapt ce spun eu ,cand intr-o tara in care un sofer de tir are salariu mai mare decat un pilot de F-16 si lumii i se pare normal!Tara de kko cu conducatori militari de doi bani ,lasi si pupincuristi!RUSINE,tuturor din MApN!Rusine ,Ciuca!Rusine,Ciolacu!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Eugen Barbat, acum ai debutat pe blog sa ma atingi, dar nu sa ne unesti! Pana acum ce ai facut de nu postezi? Vrei sa lupt eu pentru pensia ta cumva? Dar cine te opreste sa lupti pentru pensia ta de ciucan pufos? Ce faceai tu in 2014 cand eu scriam pe aici? Ce treaba ai tu cu problemele mele, cumjva fomesti in locul meu daca tu cumva ai problemele tale, dar m-ar mira la pensia ta de ciucan de peste 10.000 lei!? Te-a pus cumva clocarii sa ma combati pe blogul unde m-am consacrat luptand pentru drepturile tuturor si nu numai ale mele? TU NU AI VOIE SA OBTUREZI POSTATORII, CARE AU FIECARE PROBLEMELE LOLR PARTICULARE SI NU EXISTA O REGULA CA SARACII SA FIE FUGARITI DE AICI CA-SI REVENDICA DREPTURILE, DORINTELE SI DURERILE CARE II FRAMANTA! DU-TE LA CLOCARII TRAI SA POSTEZI, NU AICI, DACA TE SIMTI DERANJAT LA PRIMA POSTARE SUB UN NUME FALS, CIOCĂLĂULE!Eu cand spun hotarat ca oug 199 nu-mi aduce nici un avantaj o spun clar si raspicat stiind ca este asa, si tu daca ai de primit i-ati blidul varfuit ce ti se cuvine si nu ai treaba cu blidul meu gol! plx 199 este clar intocmit de clocari pentru pensiile numai peste medii. Punct. Care-i revoltat ca imi spun pasurile justificate, in partile ce ma privesc, nu are decat sa puna mana pe pix sa se convinga de spusele mele! Daca eram idiot, uitam ce mi-a calculat regretatul, @Onorabil, ca si @Leo, dar fiind atunci revoltat de rezultat am ramas cu un gust amar de atunci si nici sda nu aud de acest plx croit doar pensiilor peste medie, nu si pentru a scoate din saracie rezervistii sau sa-i ajute pe cei cu pensiile mici, batrani si bolnavi, si care imi uraste bolile si saracia sa i le dea Dumnezeu la dublu sa-mi simta suferintele!

maiag spunea...

IN SFARSIT,iata ceva concret,stirea e oficiala,in mod cert deputatul a primit propunerea de undeva din zona sindicatelor,sa vedeti acum ca ti vor sustine ca ei au facut interventia la deputatul respectiv,asa ca lasati labareala cu coarna si mirciukica minciunica,acum suntem in asteptare si vom vedea cine voteaza si cine nu,sper sa nu fie o gargara electorala,traiasca si infloreasca deputatu,restul ciocu mic,pnl e la putere

Eugen Bărbat spunea...

Pentru rezolvarea situatiei noastre ,a tuturor pensionarilor militari , este necesara o lege sau o OUG care să implementeze (introducă) noua SOLDA de GRAD în pensiile noastre , fără să afecteze indexările aplicate fiecărei pensii per total , ci numai pentru componentei fără Solda de Grad ! Indexările penru restul pensiei trebuie să rămănă ! Altfel MURIM PROȘTI DEFINITIV ! Vreau să văd "specialiștii în discuții,fără pregătire în domeniu! Cu mare respect pentru cine întelege situația !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Eugen Barbat, nu mai juca teatru cu grija noastra, ca ai destul sa traiesti bine, si in nici un caz la majorarile de grad nu vei primi ca mine sub 200 lei, asa ca lasa vrajelile de autoempatie sau empatie pentru cei din jur! Nu mori de foame si nu ai pentru ce sa-ti consumi bateriile, nici la minele de carbuni nu ai fost, nici la Canal, nici in agricultura anual cu lunile de zile, nici in aplicatii lkungi in marile poligoane de la Rotunda, Malina, Cincu, etc nici alarme cate doua pe noapte si cateva pe saptamana in toiul noptii, nici garzi la UM sau de Garnizoana la depozitele de munitii si nimic din care sa te fi afectat ca sa fii bolnav, asa ca stai pe burtică intrucat e apa mica, pentru ca nu esti de plans, ca daca erai afectat cu un varf de unghie postai pana acum cateva mii pe langa milioanele mele de postari!

RD spunea...

Gigel Știrbu, deputat PNL:

'S-au sacrificat pentru țară, merită mai mult!

În trecut, o carieră militară era văzută ca un semn de devotament și sacrificiu pentru țară, iar militarii erau respectați și onorați pentru serviciul lor. Însă, în prezent, acest respect și recunoaștere nu se reflectă în modul în care sunt tratați acești oameni de către statul român. Deși actuala coaliție de guvernare a implementat numeroase măsuri benefice pentru militari și polițiști, încă există multe aspecte care necesită atenție și îmbunătățiri pentru a le oferi recunoașterea și aprecierea cuvenită în cadrul societății.
În aceste vremuri deosebit de grele, marcate de un război la frontiera de nord a României, ne confruntăm cu o întrebare îngrijorătoare: de ce tot mai puțini tineri aleg să urmeze o carieră militară, deși în trecut aceasta era considerată o sursă de mare mândrie și onoare? Răspunsul la această întrebare este destul de clar: statul român nu le acordă suficientă recunoaștere nici celor care sunt în prezent în activitate, nici celor care au servit în trecut și acum sunt în rezervă.
Pentru a aborda aceste probleme, am depus la Camera Deputaților o serie de amendamente menite să corecteze unele aspecte legate de pensiile militare de stat. Una dintre propunerile mele principale este ca, pentru calculul pensiei militare de stat pentru personalul militar, polițiști și polițiștii din sistemul penitenciar în rezervă sau retragere, să se utilizeze cuantumul soldei de grad sau salariul gradului profesional al personalului activ. Aceasta ar asigura o echitate între cei care sunt în prezent în activitate și cei care au servit anterior, reflectând mai corect contribuția și sacrificiul acestora.
În plus, de prea mulți ani, actualizarea drepturilor pentru militarii și polițiștii pensionați nu a mai avut loc. În contextul creșterii constante a prețurilor și a costului vieții, acest lucru face ca viața acestor oameni să fie tot mai dificilă. Ei au dreptul la o pensie care să reflecte în mod adecvat munca și sacrificiile lor. Este esențial să recunoaștem că, pentru eforturile și privațiunile pe care le-au suportat de-a lungul carierei lor, militarii și polițiștii merită să aibă o bătrânețe liniștită și demnă.

Aceasta nu este doar o problemă de justiție socială, ci și una de securitate națională. Dacă nu apreciem și nu sprijinim corespunzător personalul militar și polițienesc, riscăm să descurajăm noile generații să se alăture acestor profesii esențiale. Într-o perioadă în care amenințările la adresa securității naționale sunt în creștere, este vital să avem o armată și o forță de poliție puternice și dedicate.
Este imperativ necesar ca statul român să își reconsidere atitudinea față de militari și polițiști, atât cei activi cât și cei pensionați, pentru a le oferi recunoașterea și susținerea pe care le merită. Aceasta va contribui nu doar la îmbunătățirea vieții acestor oameni, dar și la asigurarea unui viitor mai sigur și mai stabil pentru toată țara.'

Se pare că în curând va curge cu lapte și miere pentru pensionarii militari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vedeti ca a postat John ceva extrem de important si gasiti la ora 10.00 in Stiri pe surse, unde un deputat care ne iubeste zice ceva extrem de interesant, caci o data cu majorarea soldelor de grad se lucreaza sa se aplice o RECALCULARE MASIVA CA SA SE FACA DREPTATE LA TOATE PENSIILE MILITARE, SA SE ELIMINE SARACIA SI INECHITATILE, DE PREA MULTI ANI NOI FIIND IGNORATI! Postarea e si pe pagina mea de fb, bineînteles ca mentionez neîcrederea si rezerva in actuala guvernare, ca orice om fript si care sufla si in iaurt!

Sense spunea...

@ifrim, cred ca ești printre putinii dacă nu chiar singurul căruia nu i-ar conveni plx199. De aici de pe blog ești singurul, nu cred ca greșesc. De ce ar interesa pe cineva părerea ta contradictorie părerii tuturora?
Cum ar arata legea care să-ți convina ție? Întreb serios.

Alexandru spunea...

Dle Claudiu Marin, poate mai aveți acel tabel al plx199 să-l postați aici, ptr aducerea aminte! Mulțumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon a postat cel mai bine pe deputatul PNL, Adrian Cozma, pentru care ii multumesc, unde justifica intentia domniei sale de deputat de a se face dreptate la pensiile militare, si daca in locul domniei sale nu se afla un pesedist este clar ca pe pesedisti nu-i intereseaza subiectul pe care nu-l place nici Olguta Vasilescu, nici Tudose Tanase de la Braila, nici Fifor si cam tot PSD. INCA MA UIMESTE FAPTUL CA EXISTA TENSIUNI EXTRAORDINARE LA PENSIILE MILITARE, CA SE PROTESTEAZA SI SUNT ACTIUNI MASIVE, DAR MARCEL CIOLACU TACE DIN GURA SI REFUZA SE SE IMPLICE, SI DE CE CE S-AR IMPLICA, DACA PSD ARE IN PRACTICA OSTRACIZAREA PENSIILOR MILITARE?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sense, draga camarade, e buna majorarea de nici 200 lei din cei 2079 lei promisi la solda de grad? E bine ca pe procente la plx 199 iau zero lei majorare? De ce as iubi acest 199? Vezi ca ma incadrez cu majorare 1 care inseamna zero, dupa data iesirii la pensie in 2014 decembrie. Daca aveam 1,2 sau 1,5 mai era ce era, dar am 1 si e zero barat! Adica zero majorare la pensie, iar la vremea aia si Viorel Kis, pe langa altii, mi-a calculat tot zero! SI TOT BARAT.

RD spunea...

Un comentariu primit de PNL-istul Gigel:

'Gigele , pana acuși pe unde ai fost , sau abia acum ai aflat ca prin romanica bântuie unii care cică ar fi pensionari militari , culmea tupeului sunt și posesori de pensii speciale , și tu ca un " bun " politician te-ai găsit cică sa le sari în ajutor , ca și ăștia sunt posesori de voturi de care tu , poate și alții v-ati gândit ca v-ar prinde bine.....'

Bine zice omul..

Însă totuși acum vom deveni bogați ca până acum..

csej spunea...

Ce va place palavrajala.Amendamentele depuse de parlamentari sunt o furtună intr-un pahar cu apa.Se fac ca fac si ei ceva.
Ministerele din AOPSNJ precum si guvernul sunt cele care daca vor sa faca ceva au ultimul cuvânt de spus.
Eu unul sunt sceptic ca vor realiza ceva in bine privind pensiile militare.Astept sa le între morcovul in cur si sa aiba nevoie de pensionarii militari ca de aer.Sper sa mai supraviețuiesc 3-4 ani.

Claudiu Marin spunea...

@alexandru
Exista in topic linkul cu amendamentele la Plx 199/2020 in care poti citi tot Raportul preliminar intocmit de comisia de munca din camera deputatilor.

Citeste aici:
https://plano10.wordpress.com/wp-content/uploads/2021/01/adresa-drp-9345-2020-1-1-1.pdf

Cătălin spunea...

RD, POLITICIANUL ROMAN UN DEMAGOG SI UN TRADATOR. DUPA CE SE VEDE IN SCAUNUL DE POLITICIAN CU STAIF UITA DE PROMISIUNI SI DE CRI CARE L-AU VOTAT SI AU AVUT INCREDERE IN PROMOSIUNILE LUI. MAI PE SCURT, NIȘTE NESIMTITI.

Eugen Bărbat spunea...

@ Cornelius Flavius Ifrim (marele șofer al iadului de la Canalul Dunăre-Marea Neagră,și alte atribuțiuni speciale ,etc) -Nu pot să tac pentru jigniri.Nu accept injuriile tale . Sunt Col.inginer.de Geniu (Acadedemia Tehnica Militară -nota 10 la diplomă,plus alte studii).-Pensionat fără voie-32 ani MApN,în 2001 în contextul reducerii cadrelor din MApN ,pentru intrarea în NATO, fără alte favoruri financiare .Am fost ,in UM Geniu Operativă la cutremurul din 1977 ,am lucrat la aprovizionarea Transfăgărășanuluui și a Canalului Dunăre-Marea Neagră ,cu autobasculante,trailere,autogredere, excavatoare,buldozere,piese schimb,etc.
Ce folos !!! : Acum, am în prezent,pensia militară (cu vechime completă),valoarea actuala fiind sub jumătate din pensia unui ofițer similar-2024- ca pregătire și funcție in MApN ! Este Corect ???? Accept eventualele scuze din partea ta ! Cu respect, totuși-
Col.ing.Bărbat Cristian Eugen -24.05.2024.

raul spunea...

Pai eu ce spuneam mai sus,Eugene?Civili simpli(tot respectul) cu pensii mai mari decat colonei ingineri!E corect ,potailor din MApN,Jianule,Rosule mari generali pe cadavrele noastre!Pt ca stiu ca cititi cele scrise pe aici!RUSINE MApN!Rusine Ciuca ,rusine Ciolacu!

Cătălin spunea...

2 CONDIȚII PE CARE TREBUIE SA LE PUNA DACA IES IN STRADA DUPA CUM PREZINTA TV-URILE: CRESTERE SALARIILUI SI ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRAD PENTRU COLEGII LOR PENSIONARII.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Reformuleaza comentariul agresiv.
Discuti, totusi, cu un colonel inginer!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PUN IN DISCUTIE URMATOARELE: Daca majorezi Solda de Grad, ca Guvern, de ce aceasta solda o ataci si scazi din ea tot felul de coeficienti, incat la aplicare ajung doar resturi? In cazul meu, din peste 2000 lei ajunge la 200 lei si e corect asa? Daca o am acum 257 lei, si nu este atacata de nimic, de ce sa fie atacata la majorare sa se aleaga praful de aceasta majorare? In tarile NATO, soldele de grad sunt atacate de impuneri, astfel incat sa nu mai reflecte profesiunea militarului, ci un rest a unui drept consacrat? In oug 199 este stipulat sa se majoreze soldele de grad, dar de ce sa fie atacat cuantumul acesteia cu interventii? De ce suma de 1000 lei a Dlui Ciuca este intreaga si neatacata de nimic? Eu cred ca a enunta sume acordate, care lasa mari impresii de impact vizual, emotional si presupus social, apoi sa le ataci miseleste, este curat fariseism si de o rara cainosenie! Pune, domnule, sume fixe si inatacabile, sacre, caci reprezinta gradul profesional si demnitate si onoarea unui militar, nu sa le transformi in derizoriu! Trebuie ca gradul sa reprezinte o garantie de stabilitate si de trai, in cazul de accidente si treceri in rezerva pe situatii deosebite, si taie-l betivilor trecuti in rezerva, celor indisciplinati, trecuti in rezerva la cerere si cu incalcarea contractului, tradare si alte situatii incriminatoare, dar nu taia in situatiile care nu depind de militarul silit sa fie pensionat din motive neimputabile, si asta va atrage si civilii in sistem, nu sa stea cu frica in san ca, daca se accidnteaza, iese in rezerva ca un caine sa fomeasca, abandonat total de stat si armata, apoi sa sufere o viata, ca in cazul meu, sa nu am nici macar bani de paine sau sa-mi iau medicamente, platind chiar si medicamentele de diabet!

akord 75 spunea...

Vedeti ca CIfrim a strecurat "din greseala" un "1" pus aiurea, in cei "17" ani
De fapt ei sunt doar 7(sapte) .....si atat. In ritmul asta de minciuni maine poimaine o sa aiba mai multa "vechime" ca raposatul sot al Brendei
Ca si ala a avut(pe bune) ceva mai mult decat piramida lui Keops 😆
Asta cu piramida a fost o gluma(vechime a fost totusi "la greu") cealalta,nu. In nici un caz!

kostas spunea...

In legea 199/2020 ar fi absurd daca s-ar mai mentine coeficientii de corectie, nu mai sunt de actualitate, nu mai exista nici in legea pensiilr civile, acestia fiind cei mai prost ganditi care au dus la cele mai mari inechitati la civili. Cum credeti ca or sa se aplice la noi? Ar fi total gresit.

CEZAR spunea...

https://vm.tiktok.com/ZGeX7ekJ8/

CEZAR spunea...

Este despre depunerea amendamentelor de catre liberali !

akord 75 spunea...

Claudiu Marin spunea...
@Ifrim
Reformuleaza comentariul agresiv.
Discuti, totusi, cu un colonel inginer!

La mine nu-i nevoie. Ii cunosc minciunile si elucubratiile de vreo 10 ani....si nici nu sunt colonel ci "doar" lt.col
Am spus asta pt faptul ca se poarta inacceptabil doar laudandu-se ca a lucrat ca "jurnalizd" la ziarul "Ora 25" Onesti.....fara contract de munca fara nimic,doar pe spagi si pe articole binevoitoare pt cel/cei ce-l "sponsorizau"(adica ii strecurau cate o bancnota-doua in buzunar) Atunci si numai atunci "presa" lua "atitudine"
Acum nu face altceva decat sa suporte consecintele dupa ce vreo 35 de ani a frecat-o ca pensionar
PS: Cateva articole mai sus era indignat "ca de ce un general sa ia 1500 lei in plus la grad" si el sub 200(desi nu e adevarat)
Ar fi de ras daca nu ar fi de plans......multa lume putini oameni
PS ......si da si eu am fost "restructurat/reorganizat" in 2001
Ca sa nu credeti ca am cine stie ce pensie
Apropo: aia cu doua alarme pe noapte si "cateva" pe saptamana e o minciuna or-di-na-ra
Am lucrat toata cariera in SLP si n-am avut atatea.D'apai nea Cifrim(altii ii zic:nea bascula)
minciuni,minciuni si iar minciuni ! Despre apartament,vauchere,scutiriimpozite si taxe locale, ajutoare primarie si multe altele,intr-un alt episod.
Daca ma mai enerveaza cu minciunile......
PS al nu stiu catelea: I-a cazut turba in cap prin '87-'88 parca...oricum inainte de '90

CEZAR spunea...

@/Kostas
PLX-199 NU CONTINE INDICI DE CORECTIE ! SINTETI IN EROARE !
CONTINE PENSIA MINIMA DE BAZA...+.......

Claudiu Marin spunea...

@Cezar👍🏻

Alexandru spunea...

Bună seara.
Urmare depunerii unor amendamente de către deputatul PNL Cozma la OUG 26 am solicitat acestuia să ne pună la dispoziție amendamentele depuse azi și să ne explice de unde a plecat această grijă pentru pensionarii militari, cu atât mai mult cu cât este membru în Comisia de apărare a CD și cunoaștea de mult doleanțele.
Deoarece nu a răspuns, am solicitat domnului general Chelaru să ne comunice ce știe. Mai jos răspunsul primit acum 3 minute, domnia sa fiind la conferința de la Pullman Bucharest Hotel în care se dezbat teme importante pentru români:
,,Este copiat de pe wpp de la mine... a recunoscut si.l vom susține la comisie.".

Am postat mesajul domnului general Chelaru pentru a ști cine sunt cei care se zbat real pentru interesul pensionarilor militari și a vota în consecință la alegeri, nu USL 2.
Menționez că am vorbit atât personal cât și prin intermediul apropiaților domnului Ciolacu, și în afara 👍 nu am văzut nimic concret.
Deci la alegeri voi vota AUR, și nu PSD domn Ifrim și dragi camarazi.
Nu de alta dar poate ne mai scutești cu atâtea prostii și mesaje care nu reprezintă scopul blogului, respectiv legislația aferentă pensiilor militare sau conexă cu interesele sistemului de apărare și ordine publică.
Seară plăcută.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Spuneam ca actualizarea este o operatiune care se practica in domeniul pensiilor militare inca din anul 2001 si are o buna practica de aplicare, nu se calculeaza dupa cum vrea unul sau altul, ca sa-i fie lui bine.
De asemenea, o pensie militara nu poate fi in acelasi timp si indexata si actualizata. In actualizarea incompleta, dupa actualizarea soldei de grad dispare indexarea soldei de grad de dupa data stabilirii pensiei sau de la ultima actualizare a soldei de grad.
Cele mai mari prostii despre actualizare le spun, unii le si transpun in amendamente, cei care nu au trecut prin vreo actualizare de pensie militara. Ma surprinde la d-ta cat de neatent esti la ce se scrie pe blog.
Nimeni nu va putea primi in cuantumul pensiei mai mult decat procentul de calcul al cuantumului pensiei.

La d-ta ai in cuantum 61% din 257 lei si vei avea tot 61% din diferenta dintre solda din OUG 26 si suma de 257 lei.

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
Nu vrei sa-l intrebi pe domnul Chelaru cine i-a trimis pe WhatsApp acel amendament care in loc de actualizare face o revizuire de pensii?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle Claudiu Marin, va multumesc respectuos pentru explicatii! Inteleg situatia, dar sunt revoltat ca nu exista recunostinta statului roman si a Armatei pentru accidentarile si pierderile suferite in timpul misiunilor la ordin! Dnul Ciuca doar s-a plimbat si primeste 1000 de lei, eu n-am acest drept ca am trecut prin doua tragedii si mi-am pierdut capacitatea de munca muncind efectiv.
ACUM CINCI MINUTE am anuntat ca ma retrag definitiv din politica datorita faptului ca PSD a hotarat sa platesc medicamentele de diabet si ca la cresterea soldelor de grad PSD imi taie 90% din acest drept, saturandu-ma sa mai fiu injosit si umilit de acest partid de mafioti si criminali de ani si ani in sir! UNPR, de acum inainte, nu mai reprezinta pentru mine nimic, ca putea Dl General Oprea sa aiba o discutie cu Ciolacu despre saracii Armatei, dar n-a facut-o si ca atare nu mai are nici un rost sa mai activez. Exista la mijloc un sigur adevar, si anume ca nici o lege nu urmareste eliminarea cazurilor de disperare si saracie din Armata, si singurul interes este ca pensiile foarte mari sa creasca si mai mari, la restul doar cat sa-i abureasca si, doar atat. Incet, incet ma retrag de peste tot si vreau ca toata lumea sa mai uite, definitiv!

GG spunea...

Ministerul susține plx 199/2020.? Să moară ei? Domnule,@Admin H,și dumneavoastră îi credeți? Cum se va aplica? Se va aplica tot în 3 faze,adică,1,2,3 ,cu termenele astronomice ale lui @ Ciucă? Ce creduli sunteți punând " botul" la tragerile de timp ale Guleratilor Clocari.
Dacă se aplica incluzând cele 3 faze,intr-un singur termen,și de la 01 sept.2024,atunci ...da,sunt de acord cred ca și pensionarii militari! Dacă o ia iar cu termene ci chestii din astea,e înșelătorie pe față.

Cum a zis și Lov.
Aplica etapizat,la activi(în patru etape anuale),iar după,va dam și vouă,bă,amărâților de pensionari,cam prin 2022.A mai dat ceva? A mai dat o sulă.Legea 153 este trecută pe linie moartă,ca și celelalte anterioare ei.Deci... Mima,mimă,mimă,pt.prostit creduli! Votați,tovarăși,votați,ca pu urma ne mai întâlnim după 4 ani,care o mai trai🤮🤮🤮

Leon spunea...

@Claudiu, raspunsul este pe blogul lui Nea Marin, Varianta lui @Mateias, ultimul Articol...!

Alexandru spunea...

Întrebăm, dar nu cred că folosește nimănui dar nici USL 2.
Din câte observ nu prea vă place să aflați că alții pot și apreciați că dețineți cheia succesului PSD și pentru viitor.
O să fiți surprinși dar de la Olguța încoace numai au nenorocit pensionarii militari, iar mai nou pensionarii civili.
De asta alegerile mutate și multe altele, însă de astă dată suntem mulți împotrivă
Veți vedea pe 9 iunie
Seară plăcută

Claudiu Marin spunea...

@Alexandru
PSD nu-si face mari probleme! Stie ca de la Base incoace militarii au votat cu dreapta. Stanga ii doare🤣

kostas spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

GG. Eu cred că greșiți. În 2018=25%, în 2019=25% din ce a mai rămas, apoi s-a dat de 3-4 ori câte 10% tot din ce a mai rămas din valoarea soldei de funcție la nivelul anului 2022 ca și în Anexa nr. VI din Legea nr. 153/2015, iar anul acesta s-a majorat solda de funcție cu 30%. Deci, țineți cont. Nu 30% din ce a mai rămas ci 30% din solda de funcție astfel a depășit cu mult prevederile din Anexa VI. Dacă mai adăugăm majorarea soldei de grad de anul trecut și cea de anul acesta, ține-o Doamne.

Camaradul spunea...

https://www.antena3.ro/actualitate/seful-armatei-romane-anunta-pregatiri-de-razboi-escaladare-conflict-ucraina-710352.html

Intarire a armatei cum? Prin neactualizarea SG si SF a rezervistilor, precum si prin neacordarea altor drepturi?
Oare isi dau seama ce spun?

Claudiu Marin spunea...

@Kostas
Imi pare rau sa-ti zic ca nici d-ta nu stii sa valorifici ce se publica pe acest blog.
Citeste domnule ultima varianta a Plx 199/2020, respectiv Raportul preliminar, spre care am dat mai multe linkuri, nu varianta depusa de fostul ministru Benjamin.

Claudiu Marin spunea...

De la orele 22,00 finala Ligii Europei pe PRO ARENA Tv, arbitrata de romanul Istvan Kovacs

raul spunea...

Da,romanul Istvan Kovacs!La fel cum ne apara drepturile noastre,militarul Nicolae Ciuca!Lehamite maxima!La Ciuca!Nu ti-e rusine de tac-tu ba oltene de Plenita?Cum te uiti im ochii maica-tii?Cum se uita jegul de Basescu la fotografia lui taica-su????Javre ordinare,care au facut de ras haina militara!Sictir!

Claudiu Marin spunea...

Daca tineti sa nu va apara comentariile, asezonatiile cu ingrediente de propaganda sau contrapropaganda electorale.
Nu intra in campanie referirile la institutii.

xmax spunea...

Legea salarizarii unitare 153 din 2017 a fost o porcarie marca LOV care nu a fost finalizata!!!!!

Ar fi fost termenul de implementare ianuarie 2022.
Ce este asa de greu de procesat??? O porcarie marca LOV!!!! Cei trecuti in rezerva intre februarie 2022 si 2023 august NU au beneficiat de acele valori ale L153/2017 decit fractionar adica doar fractii din valoarea totala. Acesti nesimtiti au invata doar fractiile la aritmetica pina la o anumita valoare!!! De fapt cu citi neuroni au in dovleacul acela este cam mult!!! Nu-i asa?

Pe scurt sa le fie rusine acestor oamnei daca se pot numi asa!!!

Are cineva acel Raport de pe cDep pentru minunatul OUG, care trebuia cica astazi sa fie finalizat!!!!

Claudiu Marin spunea...

@xmax
Intrebare de toata jena.
CE raport doresti sa aiba cineva, daca Comisia de aparare nici nu a inclus proiectul pe ordinea de zi a sedintelor sale?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@xmax, are dreptate Dl Claudiu, ca nici nu este mentionat acolo acest proiect, nici depus, si mare dreptate avea Coarna ca nici nu-l vom vedea depus mult timp, care nu l-a estimat. Omul a recunoscut ca e mare bulibaseala in jurul oug 26, nici macar nu putea sa-mi explice ce se intampla acolo, atat de bulversata e situatia cu acest draft! Zicea ca e o stuatie foarte complicata, nesigura si incerta, parea gatuit de nervi de ceea ce se intampla acolo si nici domnia sa nu-mi putea explica situatia, dar oricum nu-mi mai permit sa-l mai sun vreodata sa nu complic lucrurile, si nici n-ar fi o treaba desteapta, cerebrala si corecta sa fac asa ceva! Eu, oricum, de azi inainte las treburile si timpul sa se scurga, ca pana acum, fara sa-mi mai fac probleme si ganduri la astfel de situatii, care oricum sunt incerte si volatile, dupa cum bate vantul. Politic ni se promit multe, insa de facut ceva nu am nici o certitudine ca se va mai face, fiind deja fript suflu si in iaurt. Faca-se cum o vrea Dumnezeu sa se faca!

xmax spunea...

Domnule moderator nu aveti argumente !!! Am dreptul la opinie....Si din pacate am dreptate...

Pai vedeti dumneavoastra.....nu prea sunteti atent la ceea ce am spus. Era evident o intrebare la care nu prea se gaseste raspuns dintr-un motiv simplu: ca mint cum respira acesti politruci.

Termenul de depunere raport era IERI. Daca nu au fost capabili, atunci trebuia sa modifice informatia pe acel site de rahat plin de minciuni. Sau probabil erau ocupati cu muscatul de nas al adversarului.

Leo spunea...

MFA nu susține NIMIC.
E MIMĂ.

Claudiu Marin spunea...

Legea nu sancționează depășirea termenelor de adoptare a proiectelor de lege în camera decizionala.

Dan B. spunea...

Iată cât de manipulator poate fi, de data asta, Claudiu:

A menționat grava greșeală a col Tudor cu privire la refuzul său de a da un răspuns lui Ciucă, pe când era ministru, chipurile că ar fi venit nepregătit la M 100. Oare, nici acum n-a priceput că Tudor avea un mandat cu limite stricte, pe care n-avea voie să le depășească? La începutul președenției sale din Forum, a mai gafat, admițând fel de fel de tembelisme ale celor din MApN, motiv pentru care și-a luat o papară zdravănă din partea liderilor structurilor asociative. Și, acum, trebuia să înghită, precum gâsca, orice i-ar fi propus Ciucă?

În legătură cu Plx 199/2019:

Reiterez că inițiatorul Leș ar fi vrut să-și mai spele păcatele, comise cu ocazia abandonării proiectului de OUG, în trei puncte, decis chiar de el în acel consiliu consultativ. A fost, la momentul respectiv, la rândul său, manipulat de către politistul-secretar de stat, ce l-a presat cu documentul adus de Băhnăreanu, Bălăceanu, Tudor și Monac, neștiind că acesta era, în fapt, o utopie.
Deci, la momentul inițierii Plx 199/2019, mai exista un Plx, parcă 220/2019, ce reprezenta propunerea LADPM, dar cum PSD-istul șef al comisiei de apărare s-a lăsat „mânjit” de Jianu, acest proiect a sucombat instantaneu (col Lupescu, secretar al comisiei, vă poate confirma).
Și, uite așa, a rămas pe tapet acel proiect al deputatului de la acea vreme, dl Leș.
Asupra acestui proiect, mai „subțirel”, s-au învârtoșat cei de la MApN pentru modificări de esență, astfel încât inițiatorul nu l-a mai recunoscut la dezbaterile din finele anului 2020, ba chiar a avut intenția să-l retragă, dar cum, la data în cauză, nu mai era nici deputat, i-a fost imposibil.
Așadar, din două inițiative legislative bune, Jianu a torpilat una și a modificat-o substanțial pe alta, forma finală a celei de-a doua fiind indezirabilă liderilor structurilor asociative.

ifrim spunea...

Vă,văd băieți mari,pân' la această vârstă nu ați învățat că-n campanie electorală este dezlegare la minciunele?Eu nici nu vizionez propaganda electorală la TV.Numai gogorițe!

Claudiu Marin spunea...

Dan
Spune și de ce era indezirabil Raportul preliminar al plx 199/3020 pt stabimea din structuri asociative!
Nu cumva pt ca in prima etapa se majorau numai pensiile militare mici?
Ce pretenții sa avem de la d-ta când nici lui @Ifrim nu i-a rămas în minte proiectul.
Oricum, Tudor a pierdut ocazia de a ramane erou pentru pensionarii militari, alături de Ciuca.

Gabi spunea...

Ce și-or mai freca politrucii ăia din Parlament mâinile de satisfacție că au reușit să bage dihonie în pensionarii militari pe subiectul actualizării salariilor/soldelor de grad. Chiar nu observați că cele mai multe dintre discuții se depărtează de subiectul care ne interesează? Lăsați amintirile, nostalgiile, presupunerile și hai să vorbim aplicat ce putem face concret în continuare. Bineînțeles, așteptăm să posteze în primul rând cei care au informații pertinente și concrete, nu doar zvonuri/păcăleli. Cred că mulți nici nu sunt interesați de rezolvarea problemei, însă bagă bățul prin gard, așa de amorul artei ori de plictiseală. E clar că multe păreri sau intervenții sunt exprimate cu tentă politică în această perioadă, dar hai să raționăm și să încercăm să obținem rezultatele pentru care s-au declanșat aceste eforturi. Și lăsați criticile și jignirile, unul la adresa altuia, nu vă folosește la nimic.

maiag spunea...

NU pricep de ce vorbiti despre morti,199 e ingropata,i au facut toate pomenile,acum e in agonie peoiectul ordonantei 26,sa vedem daca scapa sau facem pomana,vad ca doctorii nu dau comunicate cu evolutia bolii,sper sa nu faca eutanesiere.

CEZAR spunea...

@/Claudiu....
DAN GRASUL...zice: "forma finală a celei de-a doua fiind indezirabilă liderilor structurilor asociative "
Cit de jegosi pot sa fie acesti lideri..si inca mai stau in functii....
Evident .."pensia minima de baza" ..stipulata de Plx -199..fusese depasita demult de clocarii astai nesimtiti./.gusati si burtosi...
Ba mai mult..le-a fost teama ca nu mai ramine cuantumul avantajos...o hotie de ei patentata...
Problema-i de ce MAI STAU JEGOSII ASTIA IN FUNCTII...????

Dan B. spunea...

Oare, pentru o somitate, precum administratorul blogului, cel atotștiutor, îi este așa de dificil da a face o comparație intre forma inițiatorului și cea prezentată în raportul preliminar pentru Plx 199/2019?
Prefer să nu mă „împăunez” cu merite facil obținute!

Dan B. spunea...

@Cezar:

Faci ce faci și nu te dezminți, tot tolomac ai rămas!
De ce crezi că exact inițiatorul și-a dorit retragerea Plx 199/2019,pentru că ar fi fost o variantă mult mai bună, prin intervenția MApN, „dornici” să ne fericească?

GG spunea...

Nu știu voi cum mai aveți încredere în acesti politicieni mincinoși,fără de principii,onoare și fără de moralitate.A cauta și găsi aceste principii la un politician,indiferent din ce spectrul politic face parte acesta,este ca și cum ai cauta un ac în carul cu fîn!!!!!
Iată ce spunea Voltair: "Politica este modul prin care cei fără principii îi manipulează pe cei care au uitat de acestea". Cer scuze dacă citatul nu este în totalitate,asa cum la spus învățatul francez! Fac aceasta precizare pt.a le închide gura cârcotașilor și care se dau mai deștepți decât destepții😄
După cum vedeți,la noi,la români,aceste citate sunt amplificate în miit,ca așai în politica RO!
Nu mai dau exemple ca le știți destul de bine,nu aș face altceva decât să încarc postarea creînd disconfort!

Popov Lucian spunea...

Plx 199/2019,este inechitabil pentru pensinarii din anii 2010-set.2017, restul primesc ceva noi zero! E posibil așa ceva?

Andrei spunea...

Ciucă scoate o carte "Un ostaș în slujba țării". Probabil un alt plagiat, că nu e nici ostaș și nici nu a avut vreo slujbă ca militar, că noi nu am avut slujbe de la 7.30 la 15.30. Noi am semnat un jurământ față de țară.

Dobi, ca să nu zic că refuză să gândească. Mai are să o roage pe Maria Grapini să îi facă corectura înainte de print.

https://www.timesnewroman.ro/politic/ciuca-a-rugat-o-pe-grapini-sa-l-ajute-cu-corectura-cartii-pe-care-a-lansat-o/

Negritoiu spunea...

Poate sa spuna cineva ce rost a avut si cu ce ne ajuta scoaterea de la naftalina a PLX 199/2019? A trecut pe locul doi problema corelarii soldelor de grad pentru rezervisti. In afara de Coarna,care ne transmite nimicuri prin CFI,ati mai auzit ceva de vreo actiune desfasurata din partea militarilor ajunsi parlamentari? Chiar credeti ca se va rezolva ceva? Vad la stiri ca au reanceput protestele celor din civilie care acum ceva timp au primit promisiuni si au primit ciuciu. P.S. Se apropie Bacul,cei di invatamant vor incepe iarasi circul si vor obtine ce vor.Imi pare rau de Iohanis ca s-a pensionat si nu mai castiga ceva!

Torventor spunea...

Domnule Cornelius Ifrim, nu înțeleg cum puteți afirma că în urma unei eventuale actualizări a gradului primiti nici 200 de lei. Propun să nu mai inflamați spiritele și să așteptați ordonanța, așa cum este normal.

Gicu spunea...

Mapeneu' susține peleú'!

csej spunea...

Dan B @,PADINA e PADINA.Ma mir ca nu ti-ai luat si niste înjurături.Imi asum riscul sa le iau eu.
Zboară puiul cu ata.Nici nu-mi fac probleme cu Plx si mama lui.Totul e o farsă.MApN are alte priorități decât pensiile noastre.Umbla numai cu amagiri.Nu suntem siguri nici cu indexarea cu viitorul coeficient de inflatie.
Numai nevoia stringentă de pensionari militari ca rezervisti le forțează mana.E cu dus intors.Razboi sau pace.
Ăștia isi musca nasurile pentru binele lor nu pentru binele nostru.
CFI@ma băiatule! Fii mai concis daca vrei sa-ti citească cineva romanele.

Rezervistul spunea...

Acum pe B 1 tv Invitat Băsescu în platou... Întrebat de moderator de ce urăște pe generali de ce nu ține cu armata,cu rezerviștii... cu drepturile lor..tupeul lui obraznic atinge cote maxime. Îi răspunde așa... Armata să-și vadă de treaba ei... să apere fruntariile țării..de aia e plătită.. și atât...să lase politica... pe mâna politicienilor ...că se pricep.. făcând aluzie și la Ciucă care are în intenție să candideze la președinție... Adică după opinia lui...armata să nu aibă nici un cuvânt de spus... decât să privească cum politicienii fac țara praf.....Ce lichea de om...

Paul Puiu spunea...

Peste 2 luni toți rezerviștii și in retragere vor uita de SG, la fel ca PLX199/2020!!
Am spus mai de mult ca politrucii nu au nici un interes ca sa actualizeze pensiile militare pentru ca acestea sunt doar solutii de sacrificiu sau de avarie, atunci cand situatia impune alimentarea bugetului de stat in caz de necesitate!!
Repet din nou, mulțumiți-vă cu cuantumul actual al pensiilor militare pentru ca din ianuarie 2025 vine marea înghețare a salariilor și pensiilor datorită apariției stării de recesiune de după alegeri, visteria țării fiind deja golită de politruci datorită pomenilor electorate acordate clientelei politice!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Rezervistul spunea...

Se adeverește încă i dată că au avut dreptate polițiștii. in avans..dat flerului lor. la mitingul celebru.. când au aruncat cu caschetele un curtea de la Cotroceni și l-au asezonat cu" Ieși afară...j.. ordinară" De atunci oamenii și-au dat seama ce fel de om este...ce specimen a ajuns sus...în fruntea țării

Outlander spunea...

”Claudiu Marin spunea...
@Alexandru
PSD nu-si face mari probleme!
Stie ca de la Base incoace militarii au votat cu dreapta.
Stanga ii doare🤣
22 mai 2024 la 21:08”

Da, nu are de ce să își facă probleme!
STS-ul veghează ca partidul comasat (al unui stat mafiot și eșuat) să nu sufere ”important damages”!

Pentru cei ca Flavius, trebuia o reglementare din domeniul legislației muncii (la care nu mă pricep) care să recunoască perpetuu sacrificiile celor care au avut de pătimit, prin accidente de muncă ce le-au afectat capacitatea fizică, pentru tot restul vieții, în legătură cu exercitarea atribuțiilor pe timpul activității militare!
Habar nu aveți ce înseamnă pentru astfel de oameni să nu mai poată munci pentru ei și pentru cei cu care trăiesc, cu ce drame interioare se confruntă, cele mai multe cred că nici nu au cum să le facă cunoscute apropiaților, din mândrie, din acea dorință de a nu afecta viața celorlalți!
Atitudinea și ieșirile pline de nemulțumire ale lui Flavius au trimiteri către cei care tot timpul pot face ceva doar pentru unii!
Îi avem în toată splendoarea, cum își pregătesc...ruperea porților la pensie!
Flavius știe că nu se poate și actualizare și indexare!
Întrebam și eu!
120 de zile...1000 și de lei indexați...!
Poftim?
Mi-e greață!

Leo spunea...

@Torventor
@Flavius e mare pescar , aruncă plasa și apoi vede ce prinde...........

GG spunea...

Eu personal ma întreb,cum un personaj ca fostul președinte,mai are tupeul sa intre pe "sticlă" și sa debiteze tot felul de baliverne,știind ce a facut.
Mîrlania,golănia,tupeul de Neam prost,
străine de acest popor al nostru,
cuminte și iertator,își face loc
printre noi și improșcăie cu noroi peste tot.Băăă,tu ești ultimul care ar trebui sa îți mai dai cu părerea,despre țară,despre noi militarii,polițiștii acestui popor,după ce iai făcut civili,tu cu lov și șleata de gulerati.Nici nu te salut!

Rezervistul spunea...

Pt GG.... adevăr grăiești...

Rezervistul spunea...

👍pt comentariu... Bravo...

maiag spunea...

REAL,fost subordonat,iesit la pensie 30 decembrie 2023,maior pe functie de maior,26 ani vekime.,plus scoala 3 ani,48 ani la data pensionarii,,,,,pensie de mizerie,,,8457 lei,nu comentez,sefu meu colonel oesit 2000 ,la 52 ani are 4560 brut,am vazut personal taloanele,despre ce vorbim aici?

Rezervistul spunea...

Paul Puiu.... Dacă ești "Oracol" și prevestești înghețarea câștig sal și a pensiilor... că se va întâmpla...atunci te rog da un răspuns competent..ca să-l aflăm și noi...Ce va face lumea? va sta cu mâinile în sân privind creșterea galopantă a prețurilor sau vor ieși la demonstrații mai abitir ca până acum.. că le va ajunge cuțitul la os? ceva gen 10 aug...cu capete sparte..și zeci de mii pe străzi ?

Vasile Anghel spunea...

Este cineva care se recomandă PP și spune numai prostii .Ce carieră militară și PP ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De pe timpul regreteatlu, Huhu Rezea, tot apar brusc personaje noi, sub psudonime si nume false, precum acum Torventor si sau Eugen Barbat, care nicidata nu au postat si nici nu o sa-i mai vedeti in veci pe aici, iviti doar sa ma atace, avand ei un rost dintr-un angrenaj impotriva-mi. Stiu toti ca acest lucru nu se intampla tuturor ci doar mie, si pana nu va invata adminul acest lucru, sa le cada in plasa ca ei ar fi niste peronaje importante, situatia se va perpetua, asa ca nu voi mai raspunde aestor acoperiti din clocarime ciucănime, si daca vor sa afle ceva de la mine sa citeasca postarile mai cu atentie, si orice lichea curioasă va afla ca cu doua topice, chiar si in precedentul mai jos derulare, sa vada ca @adminului i-a iesit suma de 200 lei, dupa ce mi-a calculat pensia, dar oricum intrebarea e la brodeala si nu-l intereseaza pe nici unul dintre ei, totul fiind diversiuni pentru eliminarea mea. Clocarilor, dupa Denuntul ce vi-l voi face, ne intalnim la Parchetele unde ma voi adresa pentru tot ce ati facut pana acum la pensiile militare, si acolo vom fi față in față ca sa ma cunoasteti, cum o pateste acum Coldea! Asta e solutia voastra, nu aici pe Huhurez!

valy spunea...


Domnule GG ////???

Uiți repede, pe timpul lui 68% au câștigat, inclusiv eu, am ramas cu pensia în plata, dacă rîmâneam pe puncte aveam pensia cu 70% mai mare.

Nu ar trebui sa îți mai dai cu părerea, PE-SE-DEAUUA cu lov și șleata de gulerați AU facut TOATE PENSIILE PRAF.

akord 75 spunea...

stiu ca a mai fost pe aici

https://politicaapocalipsei.net/2024/05/21/eroul-de-la-nasiriyah-si-incultura-romaneasca/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Vasile ANGHEL, fiind nou, trai-ti-ar numele in veci, chiar nu ti-a cazut fisa ca PP este prescurtarea medicală a denumirii prepuțului?! Este o regula de aur ca, cei cu nume urat-pocite, fricosii, cei rau intentionati, intrusii, sabotorii, lasii si codosii sa-si poceasca identitatea, mai jos eu citind ca regula blogului nu permite asa ceva, dar, ma rog, fiecare caracter isi etaleaza valoarea personala, daca o are si pe aia, prin afisarea numelui...
Cunosc cazuri fericite, precum @Outlander, care intai s-a prezentat documentar-afisat cu numele real, cu poze de indentificare, dupa care a considerat ca vrea sa poarte pseudonim, deci nu este un intrus, cum mai sunt vechi postatori cu traditie lunga, ca Avianyc, Tigri 1 si 2, Tehnocrat, Petre Cezar, etc inca de pe timpul Plano 1, si ne conoastem ca pe propriile buzunare, dar debutul trebuie prezentat real, ca sa ai pretentii la respect, macar cu numele mic, par exemple: Ion-leat, varsta-grad-cuantum pensie-dureri, junghiuri in suflet si plangeri si alte alea-alea naspa sau pro bono! Eu nu sunt rau intentionat, dar asa am gandit ca pamfletar PP se cheama prepuț, mai ales ca litera P poate produce fantezii ilare!!

Viorel spunea...

GG. Spune-mi și mie, dintre toți Președinții Românie de după 1989, care ți-a dat vreun leu în plus la soldă sau pensie în calitate de Comandant al Forților Armate ? Fostul președinte Băsescu ția luat 25% din soldă (mie personal = 400 lei). Dv. nu știu cât pentru că nu vă cunosc nici ce grad și nici ce funcție ați avut și nici în ce postură vă aflați atunci (active sau pensionar). Acum vă întreb (lăsând deoparte declarațiile lui politice la adresa armatei)! Comparativ cu domnul Băsescu, cât ați pierdut din 2017 și astăzi (23 mai 2024) prin neactualizarea pensiei militare. Nu faceși comparația între valoarea pensiei din 2017 și cea pe care ar fi trebuit să o aveți astăzi ci, suma pierdută în 2018 prin neadăugarea la pensie a majorării cu 25% la activi, apoi 2019 până ajungeți în 2023-2024 când se mai adaugă și majorarea soldei de grad. Cine este vinovat de toată valoarea pensiei pierdută ? Nu domnul Băsescu, ci domnul Gl. politician CIUCĂ, care nu a binevoit în cei 5 ani de Șef al SMG/SMAp., ministru și prim ministru să elimine aceste inechități printr-o OUG, abrogând art. VII / OUG nr. 59/2017 și 84 / OUG nr. 114/2018. De PNRR și cam ce cuprinde se știa de 4-5 ani de zile. Putea să dea această OUG cu 2-3 ani în urmă exact când era prim ministru. Trebuia să fie deștept cum au fost și magistrații care și-au „compus” Legea 303/2022 înainte de apariția Legii nr. 282/2023, la momentul respective pensile fiind deja Actualizate. În cel mai rău caz rămâneam doar cu indexarea cum suntem acum, dar pensile erau cu actualizarea la zi cu toate majorările primate de active. După ce că în 2016 ați rămas cu cuantumul în plată mai avantajos dat pe Legea nr. 263/2010 (Băsescu/Boc), acum veniți și îl blamați în loc să-l luați în șuturi pe CIUCĂ (GROPARUL PENSIILOR MILITARE ALĂTURI DE LOV). Bașca. Când se discuta despre implementarea Jaloanelor 214-215, parte dintre dv. voiați să se calculeze pensile pe contributivitate iar în 2010 boceați că treceți pe acest system de calcul.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a hotarat ca de la 1 Iulie sa creasca salariul minim la 3700 roni. Cica ar avea o anumita valoare in secolul viitor, cand se vor face recalculari la pensiile militare, cum se baiguie in unele sfere si inalte atmosfere politice!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va recunoasteti in acest clip, care s-a facut la mitingul nostru? Titlul clipului: Miting la MApN- INMORMANTAREA GRADULUI MILITAR

https://www.youtube.com/watch?v=7E9fwIsP

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Viorel, da, e pacat de moarte sa-l acuzam pe Basescu de ceea ce n-a facut, in 2010 el si PNL dublandu-mi pensia militara, facand multora mult bine pe lg 263, iar prin Tariceanu mai inainte, acum PNL vrea sa se implice in rezolvarea pensiilor miltare, la modul sincer! Cei mai vinovati sunt PSD, Ciuca si clocarimea. Punct. Cititi-mi pagina de fb ca va ingrozesc cu ce acuzatii aduc acolo vinovatilor, caci pe asta m-am consacrat acolo, parasindu-i pe Gabriel Oprea si UNPR pentru non combat politic, neoferindu-ne nici un sprijin acum cand ne este mai greu, desi se lauda ca sunt parteneri mai vechi ai PSD, vazand ca toti uneperistii candidand in numele PSD peste tot, in acest caz si ceas facand pass! II RECOMAND SI DORESC DLUI GENERAL, GABRIEL OPREA DIN TOATA INIMA, SA ABANDONEZE POLITICA, CARE LA ORA ASTA ARE UN NOU SUFLU, ALTE IDEALURI, TELURI SI CONCEPTII, SI SA SE OCUPE DE ACEI MAGNIFICI NEPOTEI PE CARE II ARE SI II ADOR PERMANENT, INCA DE CAND ERAU BOBOCEI! SANATATE SI VIATA LUUUNGA, DLE GENERAL, CA SA VA PUTETI BUCURA DE MINUNATII NEPOTEI, CA DE PENSIE ORICUM NU POT SA VA PLANG!

GG spunea...

@ Valy Nu știu dacă ești cel pe care îl cunosc eu ,doar atâta îți spun,nu îți doresc,sa ai 2 copii în facultate și sa vina unul ca asta pe car îl ridici în slăvi,să-ți taie 34% din sal/sol.
Ce mârlănie la unii,dacă le-a/le merg bine totul e OK.
Ia-l și spala-te cu el pe cap,fa-i și statuie.Valabil și pt.@Viorelius.Cum sa scăpăm de curve? Ca pe lingăi îi știm!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord de 75 de ori dezacordat, chiar daca la Scoala de corectie nu se invata matematica, am sa te ajut sa te luminezi in privinta mea, tălică, sa nu-ti mai stau in garleaja ca un sambure de prună din boască si sa te sufoci, si mai da-te la 3 m de cazanul de rachiu acum cand iti explic taina mea:
1019 + (2079-257) = 1019 + 1822 = 2841 2079 e solda noua grad, 257 vechea solda grad
2.841 x 61% = 1.733 lei viitoarea mea pensie cu noua solda de grad
Actuala mea pensie este 1597 lei si minus din 1.733 este egal cu 140 lei si vezi ca majorarea mea la pensie este cu uriasa suma de 140 lei, si vezi sa nu-ti ramana in gat sa te ineci, râzâtorule la geget! D ea aia am si afirmat ca nu ma mai intereseaza actiunile la pensiile militare pentru ca se urmareste ca saracii armatei sa nu primeasca nici macar sperante, si de aia au intrat aici doi straini sa ma provoace si sa instige camarazii impotriva mea pentru aceasta colosala de 140 lei, care nici macar nu am primit-o! Cainele moare de aleargatura si prostul de grija altuia, nu-i doar o poveste trista, ci o ecuatie in care intra modalitatea de trata si a elimina gunoaiele cu indiferenta!


valy spunea...

Domnule Gâ-Gă ////???

Documentați-vă, eu am pierdut 70% din pensie din cauza celor pe care îi preaslăvești dumitale.

Cred că faci parte din clanul COCALARILOR. (CIUCANILOR).
Eu am nepot la facultate înafara tarii și în bună parte contribui și eu cu cît î-mi permite buzunarul.

Viorel spunea...

GG. Acum depinde și cum au intrat copii la facultate. Exact când a tăiat președintele Băsescu soldele cu 25% aveam și eu băiatul în facultate la Iași (4 ani facultatea=ingineri+1,5 master) care, câștigând locul 2 pe țară la Olimpiadă la Oradea, putea să se înscrie la orice facultate dorea (Olimpicii, locul 1,2,3 pe țară). Dacă a-i dv. or fi intrat cu plată, normal să vă vină greu davă sunteți Sof. Dacă sunteți Of., mai treacă-meargă. Până la urmă GG sunt inițiale sau vin de la GÂGÂ ? V-am rugat să faceți o comparație valorică în bani, cât ați pierdut din cauza președintelui Băsescu și cât din cauza lui Ciucă. Dați-mi un răspuns, după care criticăm pe cine vreți. Sunt alături de dv. dacă aveți dreptate.

RD spunea...

Gigel Știrbu (PNL) i-a spus unui om:

'veți vedea ca vom duce proiectul la bun sfârșit și atunci aștept din partea dumneavoastră un feedback!'

RD spunea...

Domnul Cornelius Flavius Ifrim, fiecare se rezumă la binele său adică la cuantumul pensiei. Dacă sunt mulțumiți spun ceva. Dacă sunt mulțumiți altceva. E simplu. Majoritatea care au ieșit pe legea actuală 223/2015 au ieșit mai bune decât dacă ar fi fost pe contributivitate. Cei care au fost trecuți pe contributivitate spun opusul.

Negritoiu spunea...

Domnule Claudiu,
Cunosteti,cumva,numarul real al pensionarilor militari care primesc in plata cuantumul mai avantajos? Si al celor pensionati dupa 2017? Multumesc,

Brenda spunea...

Nu se va face nimic,Ciolacu,a spus aseară destul la realitatea că nu se va face nimic...va sfădiți degeaba,poste o indexare in 2025, POATE




Torventor spunea...

Domnule Cornelius Ifrim, tot o ardeți cu teoria conspirației! Vă repet, elucubrați cu deosebită lipsă de grație.Astfel, după orice logică elementară vă spun din nou că este imposibil să aveți cuantumul de 200 de lei pe care îl invocați! Respectiva sună va fi cu mult mai mare dacă trec amendamentele!

gigi 2 spunea...

Domnule RD toti sunt pe legea 223, nu este nimeni pe contributivitate (nu ar fi rau pt unii).Pe L.233 au iesit unii cu 7-8 sporuri pe care alti nu le au desi au facut aceiasi munca. Cred ca nu intelegeti ce inseamna contributivitatea. Au ramas cu, cuantumul in plata mai avantajos.

Raz0rblade spunea...

Citesc de ceva timp acest blog si sunt nedumerit:
- se practica aici dictatura singeroasa postacilor mai vechi versus cei mai noi?
- se permite jignirea - fie ea si sub forma artistica, cum procedeaza domnul Cornelius Flavius Ifrim, dar tot jignire si afronda se cheama - sub orice forma a celor pensionati sub auspicile 223/2015? Sa dau exemple, ciucani, ciucosi, ciucalai, ciucalani...
- am gresit cu ceva ca ne-am nascut mai tarziu (nii, ciucanii), ca nu suntem varșoviști cum va auto-intitulați cu mandrie, a fost cumva optiunea noastra sa alegem pe ce lege de pensionare sa ieșim???
Domnii mei, ati pus in cui politetea, calmul si ordinea care v-a caracterizat o cariera intreaga, pentru ce ??? Va creste pensia daca jigniti? Vi se pare ca puneti la punct pe cineva cu jigniri si nu cu argumente logice? Si sunt multi care procedeaza asa aici, pe principiul " sa moara si vaca vecinului, nu numai gaina mea..."
O ultima intrebare, cati dintre d-voastra ati fost la protest pe 9 mai??? ca din exprimarile online, nu am regasit acolo pe nimeni cu atita ura in sange, inima și vorbe cât am intalnit aici.
Inchei cu un proverb neaoș romanesc de mare actualitate, GURA BATE FUNDUL...
Semnez, un ciucan

PS. Sunt tare curios daca mi se va publica postarea, ca domnul Caludiu Marin si/sau fostul Huhurez a dat binisor cu barda cand nu i-a convenit mesajul...

RD spunea...

@gigi 2,

Exclusiv pe legea 223. Trebuia să scriu ca la prima zi de școală generală? Unii au fost recalculați de pe o lege care era pe contributivitate. Alții au ieșit doar pe legea de acum, pensiile militare.

Negritoiu spunea...

Domnule Torventor,
Nu-i mai dati sperante omului. Cunoasteti dumneavoastra amendamentele,favorabile,care vor fi admise la vot? Cunoasteti normele de aplicare care vor fi emise(peste cat timp)de catre DGFC? Si nu uitati ca ceeace primeste acum(ca si foarte multi dintre noi)este cuantumul mai avantajos care va trebui egalat de cuantumul calculat. Tragem linie si abia apoi vedem daca(si cu cat iesim pe plus. P.S. nu este cazul celor pensionati dupa 2017 care vor primi,cu adevarat, o parte substantialaa din corelare. Sa nu-i invidieem/blamam,a fost norocul lor sa treaca in rezerva dupa acesta data.

RD spunea...

@gigi 2,

Exclusiv pe legea 223. Trebuia să scriu ca la prima zi de școală generală? Unii au fost recalculați de pe o lege care era pe contributivitate. Alții au ieșit doar pe legea de acum, pensiile militare.

Claudiu Marin spunea...

Negrițoiu
În 2016, după reintroducerea pensiilor militare, au rămas 68% in plata cu pensia contributiva mai avantajoasă,dar în regim de pensie militara.Acum or mai fi 30-40%.
@Raz0bade
Ciucanei, ciucani sunt alinturi. As vrea și eu o pensie de ciucan.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle Claudiu, ptiu si al naibii sa hiu, da-ti-i drumul cainelui de la poarta blogului ca au tabarat ciucanii cu parii crezand ca noi le luam banii!

doru spunea...

stiti ce este mai trist? imi amintesc ca atunci cand eram in activitate erau ofiteri care sub -apreciau subofiterii ,zicand: subofiterii putem sa _i scadem pe T.R.D. , CA NU SUNT ATAT DE IMPORTANTI! constat ca si in prezent este aceiasi mentalitate !

GG spunea...

În Antihitate,nefiind dezvoltată telefonia și alte mijloace de informare😄legătura era ținută de către curieri.Cel care aducea vestea proastă,era decapitat! PATRONUL și totodată Adminul blogului..."În cuiul Cătării"ne aduce o veste proasta în ce privește actualizarea SG,plx... Să-i luam capul col.neacsum? CITIȚI Topicul...."Pălitură Crânșenă....".

Torventor spunea...

Domnule Negritoiu, nu este vorba de absolut niciun calcul mai avantajos sau nu! Nu este vorba despre normele de aplicare! Nu mai puneți carul înaintea animalelor de tracțiune! Spiritul amendamentelor este să reducă din inechități, nu să le adâncească! Dacă luăm cazul domnului Cornelius Ifrim, vă garantez că va avea un cuantum mai mare decât al uni omolog ieșit la sfârșitul anului 2023! Să o țineți minte p-asta și dacă trec amendamentele ne citim p-aci!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Doru, cunosc mentalitatile unora, nu toti, ci numai ale celor cu greieri cântăcioși in crapaturile călcâielor, adică văcarii! O masina de luptă, ofiterii nu o pot manipula fara valoarea unui subofiter brevetat si extrem de bine instruit, de pe urma careia isi castiga painea si gradele de evolutie militara, iar caracterul este definitoriu de cum a fost un ofiter educat si crescut in familie, scoala si societate, mereu vazand ca cei grețoși de nu le ajungi cu parul la bornau au dat-o in bară in situatii grele, pentru ca cei cu gradele mici le-au tras-o razbunator ca sa-i invete minte, sa coboare cu picioarele pe pamant si cu capul intre umeri, caci unde nu e omenie si e cainosenie si stupizenie gretoasa succesele ii lasă! Am prieteni si generali, si colonei si maiori, si plutonieri si de toate gradele, cu caractere pe care le respecti de drag, la modul instant si cu sufletele frumoase si blande, ca de ingeri, fiindu-mi drag de ei sa conversez la telefon sau pe alte retele, si daca-l voi plange pe Omul Bun, @Onorabilul, toata viata mea, este si pentru ca a fost si va ramane un astfel de OM deosebit, un Ofiter de o mare calitate morala si intelectuala, care stia sa impace si varza si capra la modul egal si care nu permitea sa iesi din tiparele moralitatii pana la grobianismul desantat, stiind si cand e gluma si cand capra a sarit cu coarnele pana-n tavan, odihni-l-ar Dumnezeu in Gradina Raiului Său!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Torventor, toate calculele duc spre un deznodamant tragic! Raman in continuare in foame si lipsuri, fara sanse de scapare! 140 lei majorare la pensia de 1593 e o btragedie pentru mine, numai chiria si utilitatile depasind 1300 lei, telefoane tv 100 lei, medicamentele 400 lei, etc... Sunt extrem de dezamagit ca din 2079 lei solda grad presupusa nu ma ajuta cu nimic! SA VA UITATI CA UNEORI SCRIU LA 3 SAU 4 DIMINEATA, CACI FRAMANTARILE M-AU IMBOLNAVIT TOTAL DE INSOMNIE SI ASTA MI-A AGRAVAT SISTEMUL CARDIAC!

Leon spunea...

In sfarsit, D-ul Leoreanu a avut curaj sa programeze Pl x 262 pe Ordinea de zi de Luni 27 mai:
https://www.cdep.ro/co/docs/F1127227392/OZ%20270524.pdf

GG spunea...

Domnule Admin @Claudiu,via @H.

Va întreb,pe ce criterii stabiliti aprobarea publicării unui comentariu,bine în afara de regulamentul blogului.Daca un tîmpit care se da mai destept decât ultimul prostovan,ma face în fel și chip,eu,care nu jignesc pe nimeni pe blog,comentez instant,în funcție de tema propusa și eventual ce mai spun ceilalti de pe blog,cum de un Papa Lapte,îmi aduce injurii,jigniri și alte invective,iar când îi dau replica nu îmi publici comentariul! Cine ma-sa este asta!Asa zisul Viorel? E asa de important pentru
D.ta?
Păi spune dracului sa nu ma mai omor degeaba sa mai scriu,ca comentează pupincuriștii,x;y;z,iar ceilalți sa între în joc de glezne.aMai omule,tu ai luat pulsul celor care nu comentează sa vezi cum sunt percepuți vreo 2-3 de pe aici.Chiar ieri am vorbit cu cineva di dom.justitiei,știi ce spunea omul ala despre x;y și alții? Ne facem de râs,mai frate,asa că dacă prostovanii ăștia mai dr referw la mine de aici în colo,nu mai postez în viat mea aici,alături de idioti.Bine,unul e căzut în cap,ăla le bea,dar vad ca le publici tot,jignit Ofițeri și AR ci nu numai.Sa fii sănătos!

PS/ Ce am scris este spre luare la cunoștință, nu neapărat publicat!

Torventor spunea...

Domnule Cornelius Ifrim să sperăm că am eu dreptate si nu dvs.!

Viorel spunea...

GG. Vă rog să-mi specicicați propoziția sau cuvântul din comenteriile de pe topicul „MApN sustine in continuare PLx 199/2020 …. ” în care eu v-am jignit sau am spus ceva urât la a adresa dv. cu excepția cuvântului GÂGÂ, adică, doi de G. Nu este nimic ofensator. Dacă era GÂGĂ, mai spuneam, dar așa nu vă inflamați și nu mă jigniți că nu aveți motive. Dacă totuși vă face plăcere, puteți să-mi adresați orice că nu mă supăr pe cei din „Antihitate” ca să vă citez.

Leon spunea...

Poate intereseaza pe viitorii militari:
https://lege5.ro/Gratuit/ge2tcojqgu2tk/ordinul-nr-m99-2024-privind-modificarea-si-completarea-ordinului-ministrului-apararii-nationale-nr-m217-2019-pentru-aprobarea-conditiilor-si-criteriilor-de-recrutare-precum-si-a-instructiunilor-privin

Rezervistul spunea...

Leon....Degeaba se agită MApN,jandarmeria și alții cu minciunile..cu îmbunătățirea condițiilor de admitere.si salarizare....Nu mai vine nici dracu.... Pleacă mai mulți decât intră în sistem iar din ăia care să zicem sunt admiși...se dumiresc pe dată...cu se se mănâncă armata și-și dau demisia..în 1-2 ani...cel târziu...Nu vedeți că tot prelungesc termenele...de depunere a dosarelor...dar degeaba...bate vântul la comisariate...A trecut timpul când șefii ne amenințau cu .. Lasă bă... că sunt 100 la poartă... să-ți ia locul...

Rezervistul spunea...

Leon...am vb ieri cu 2 băieți..subof proaspăt absolvenți...de la tancuri Pitești..ce stau in chirie împreună în blocul meu...Ști ce mi-au spus...nene am făcut cea mai mare prostie a vietii
cu sc asta...crezi că 3000-4000 cât luăm noi acum rezist eu in București..???Și ture toată cariera? Noroc că avem permisele pt șenilate pe care le-am obținut în sc militară... Unchiul meu este la firma Rotary ( societate ce ocupă și cu demolările) Câștigă cam 8500 net...nu are nici un stres... weekend liber sărbători legale Paste Anul nou Crăciun liber progr 8-17..iar pauza de masă de o oră e pauză de masă..se respectă toate utilajele se opresc...Cred că nu facem mulți pureci in cătănie ca să urle ăia la mine toată ziua..Ori ne angajăm pe buldoexcavator la el...ori plecăm afară... că se caută meseria asta și e bine plătită.. Le-am zis... băi băieți... aveți dreptate...nu am argum să vă contrazic

Leon spunea...

Cred ca cei doi cam exagereaza:
https://www.mapn.ro/buget/documente/2024/venit_mai_50.doc

Iulian Mareș spunea...

Leon

referitor la afirmatia din 25 mai 2024 19:42:
*NU EXAGEREAZA!!!

gigi 2 spunea...

LEON: CATI IAU PESTE 6000? 5-10%

Leon spunea...

@Iulica, din acest Net scadem 1000 lei Norma de hrana si 200-300 lei Norma de echipare, poate ne explici cum un Plutonier ajunge la o pensie/solda NETA de 6-7.000 lei..??

Gabi spunea...

Păi nu ziceau toți că le-au crescut soldele de grad ? Parcă acum 3-4 săptămâni era bine în domeniul apărare, ordine publică. Acum iar nu mai este bine. Adevărul e că tinerii din ziua de azi vor să câștige 10.000 de lei din prima lună de serviciu. Luați-o ușor, că nici noi nu am primit cine știe ce la început. Dar măcar ai siguranța locului de muncă, o ieșire la pensie timpurie, bani de chirie. Iar în străinătate nu prea umblă câinii cu covrigi în coadă, citiți comentariile celor plecați. Dar până la urmă sunt liberi să plece afară, cine-i oprește ?