Un produs Blogger.

miercuri, mai 08, 2024

Maine, inainte de miting, structurile asociative din MApN sunt din nou invitate la diaog pentru actualizarea soldei de grad

51 comments

 Ar fi timp ca liderii Forumului sa prezinte la partea a 2-a a mitingului de maine, cea  din Parcul Izvor, rezultatul dialogului avut cu conducerea MApN. Ma tem ca liderii, in orgoliul lor,  nu au aceasta intelepciune sa onoreze invitatia!

In esenta, ar trebui ca prin legea de aprobare  a OUG 26/2024 sa se introduca un nou articol in Legea nr. 223/2015 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 60^1, care sa prevada ca si soldele de grad/salariile gradului profesional din compunerea bazei de calcul a pensiilor militare se vor actualiza  la valorile din art. XI din ordonanta.




51 de comentarii:

Rezervistul spunea...

De ce doar cei din rezerva MApN? Eu care am fost alaturi de camarazii mei din jand nu suntem tot militari...? Cred că iar este o abureală de adormit țâncii...cu rezultate zero...

Rezervistul spunea...

Niște nemernici guvernanții ăștia... invită pe cine vor pe cine poate să i prostească... Trebuiau invitați toți reprezentanții rezerviștilor atât de la MApN cât și de la alte asociații din MAI,SRI,SIE STS că toți sunt militari ce reprezintă rezerva operativă a țării Nu vedeți că încearcă să ne dezbine... că sigur știe Ciucă, Ciolacul și alții de teapa lor că împreună reprezentăm o forță aprox 200 000 voturi unde mai pui și soțiile+ copii peste 18 ani cu totul zic eu cam 500 000 voturi...Auzi...Să-i invite doar pe cei de la MApN...Bravos nene..vorba lui nenea Iancu Să vedem ce brânză mare Delaco vor obține singuri...miram aș

Cătălin spunea...

PENSIONARII MILITARI VOR VOTA CU CIUCA LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE DOAR DACA ACESTA SE VA TINE DE ACEA PROMISIUNE FACUTA DE A ACTUALIZA PENSIILE MILITARE IN CEEA CE PRIVESTE SOLDELE DE GRAD SI DE FUNCTIE SI DE A INLATURA INECHITĂȚILE DIN RANDUL PENSIONARILOR MILITARI.

NINO-NINO spunea...

rezervistule tata esti depasit scuza-ma de afirmatiile astea.....cand se refera la actualizarea de grad se refera la toate structurile din sistemul de aparare si ordine publica nu doar la cei MApN,restul cancan-uri maine ne vedem la ora stabilita acolo:))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bachide inca este pe functie si nu a fost demis?!Inalta tradare si sabotajul intentionat se sfarsesc intr-o instanta, cazuri cand si in fata plutoanelor de executie, nu pe o functie in Aparare!
Daca s-a facut invitatia, ca un semn de recunoastere a vinovatiei si de indreptare a greselii, apai sa se duca sindicatele in păr acolo ca sa ne scoata din saracie si foame, astia cu pensiile mici si medii, si sa restabileasca onoarea gradului la toata suflarea Armatei, asa cum meritam din plin!
De data asta nu se mai justifica nici o absenta, altfel pot crede ca se urmaresc jocuri murdare, in care se pot folosi cuvinte mari si dure, precum tradarea si sabotajul repetitiv! Eu cred ca generalii sunt oameni cerebrali si chibzuiti, dominati de sentimente curate de empatie si solidaritate cu cei amarati si multi si nu ne vor dezamagi, lasandu-ne cu imaginatiile in suspans si facand o treaba de laudat pentru intreaga suflare rezervista! Sa ne fie tuturor intr-un ceas bun cu cele mai mari sanse de reusita! Succes, domnilor ofiteri sindicalisti, va urez cu pretuire si respect! Doamne, ajuta!

Viorel spunea...

Perfect de acord cu invitația ministrului Ap.N. Este cea mai favorabilă situație al liderilor Forumului pe care au avut-o în ultimii 7-8 ani. Dacă nu se prezintă am pierdut orice speranță. Vor motiva: V-am invitat de două ori și ați refuzat. Problemele se rezolvă prin dialog și nu cu parul. Mergi și manifești dacă în urma discuțiilor nu s-a ajuns la un consens favorabil nouă pensionarilor militari. Conducerea MAp.N vrea să iasă din această situație delicată (militar și politic) acceptând doleanțele pensionarilor militari prin reprezentanții lor, motiv pentru care le-a dat și timp la dispoziție stabilind ora 09.00 [nu putem rezolva pe cale amiabilă (prin absurd) în 2-3 ore de discuție, de la orele 12 la 17 cum prevede Protocolul manifestați unde și cum doriți]. Repet. MAp.N numai că nu îi roagă să se prezinte pentru că SUNT DE ACORD CU ACTUALIZAREA (CEL PUȚIN) A SOLDEI DE GRAD. STIMAȚI COMANDANȚI. NU NE DEZAMĂGIȚI. MERGEȚI LA ÎNTÂLNIRE.

Viorel spunea...

Rezervistule. Câte clase ai ? Tu citești cee ace scrii ? Cui se adresează ministrul Ap. ? Domnului Col. (Rtr.) Marian TUDOR, Președintele Forumului Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine publică și Securitate Națională.
Ia TILICĂ (împreună cu Dorel la pătrat) și citește din cine este compus SNAOPSN ? S-ar părea că nici nu știți din ce minister sau sistem ați făcut parte în întreaga voastră carieră de jandarm, polițist sau utecist dacă, considerați că pe voi nu vă reprezintă nimeni.

Brenda spunea...

Ar fi bine să fie și puțin zgomot de

xmax spunea...

Este important sa participi la un dialog mai ales atunci cind esti invitat pe o anumita tema!!!
Asta e regula fundamentala in orice domeniu!!!
La DIALOG trebuie sa mergi cu lectiile invatate dumnezeieste!!!!

In urma dialogului se transmite rezultatul obtinut!!!!! Asta e procedura fireasca. Fara ura ciuda si dusmanie!

Daca REZULTATUL nu este cel asteptat (fara a slabi sub nici o forma conditiile impuse in atingerea obiectivelor) atunci MANIFESTATIA sa fie una cu un amplu rasunet care trebuie valorificat in massmedia si la emisiunile TV in direct!

Daca REZULTATUL se materializeaza in act normativ (cel dorit) atunci o MANIFESTATIE este bine venita, prin care sa se arate ca intr-un stat democratic numai prin constringeri, mitinguri, greve se poate ajunge la o stare de normalitate! Daca putem sa o numim asa!!!

Am scris asta nu pentru ca NU se cunosc aceste mecanisme DAR trebuie sa luptam cu acest flagel "invizibil" neuronal pe toate fronturile.

Calea dialogului este arma cea mai de pret.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, te sustin in ceea ce ai spus: Ia sa mi se majoreze mie pensia, cu contributia actualului Guven, a lui Ciolacu si Ciuca, si atunci cine m-ar opri sa le votez si tot neamul?!

Alexandru spunea...

Hristos a înviat tuturor rezerviștilor.
Apreciez că invitația este tardivă, drept pentru care se propune o eventuală altă dată convenabilă tuturor reprezentilor asociaților militari în rezervă. Cam multe orgolii și generali umflatura cu pompa, care nu au făcut mare lucru când erau în activitate dar, ghinion au ajuns.
Invitația vine pentru că foarte multe organizații sindicale se asociază evenimentului și au realizat că orice armăsar ajunge gloabă, adică pensionari militari. Dar și pentru că mulți dintre noi am intervenit pe lângă diverse persoane în funcție, inclusiv la Talvar și Ciolacu ajungând mesajele.
Viorel, decât să fii deștept pe blog nai bine mișcați constituția la București și mai scutește ne cu sfaturile, pentru că mai mult încurci decât vii cu soluții🤕🤔👮.
În rest seară plăcută și mâine cât mai mulți dintre dumneavoastră fiți prezenți la eveniment, în caz contrar vă rugăm mai ușor cu comentariile și părerile pe bloguri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rezervist, are dreptate NINI-NINO-politistul, ca toti din tot sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala vor beneficia de aceste prevederi, deci neexistand discriminare, daca se va aproba si aplica! Important fiind acum prezenta sindicalistilor la tratative, asta fiind ultima si cea mai serioasa problema care ne mai da temeri de neprezentare, dar sper, si repet, ca totul va fi ok! Doamne, ajuta!

Marian spunea...

Și FSANP adera la mitingul de mâine.

GG spunea...

Șacalii se încearcă ruperea SNAOPSN, adică sunt chemați numai MApN-isti,cum vad pe aici,înseamnă că este o măgărie din partea guvernanților și va ieși rău de tot!Adică nu se va face absolut nimic.Sa nu ziceți ca nu s-a spus!

Leon spunea...

Cu siguranta o delegatie va merge la discutii cu Lista de revendicari, dar nu bag mana in foc pentru ora 9.00..!!

Rezervistul spunea...

Viorele.... lasă gargara și treci la treabă mâine la manifestație... să te văd acolo cum urli din toți bojocii cerând mărirea soldei de grad pt rezerviști... că aia de funcție nu se pune momentan că nu mai ești în funcție să tai și să spânzuri prin unitate...sa iei tot numai pt tine Auzi...36 ani...pesemne că te afli printre ăia care au luat tot de la armată...nu ai lăsat nimic la alții spor de aia spor de ailaltă ca să-ți umfli pensia la maxim...Am avut colegi care au procedat ca d ta...dar săracii au murit la locul de muncă în birou... alții au mâncat doar câteva luni din pensie... că sau dus la domnul repede de avari ce erau...Ahh... și să nu uiți vorba celuilalt camarad de pe blog... să-ți iei plosca ca să nu te amendeze poliția locală că ai murdărit iarba tunsă frumos din fața sediului MApN...

Camaradul spunea...

https://newsweek.ro/international/germania-revine-la-stagiul-militar-obligatoriu-e-vreme-de-razboi-ce-va-face-romania

La noi, abia se gandesc daca actualizeaza SG la rezervisti, isi fac curaj sa ne invite la discutii/negocieri etc. ("tara arde si baba se piaptana").
Obligatoriu reprezentantii nostri trebuie sa se prezinte cu lectia invatata maine la aceste discutii.

Ne vedem maine! Seara buna tuturor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GG, se pare ca i-a chemat numai pe cei de la MApN, pentru ca ei au refuzat oferta si invitatia trecuta. M.A.I raman agatati de noi cu toate meritele si beneficiile ce vor rezulta in urma tratativelor, putand jura ca nu vor fi discriminari intre ministere, sincer o spun!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu se rupe alianta sindicala la cat de catraniti sunt toti! Aici e o bataie de joc perpetuata si accentuata la adresa tuturor si de abia acum se vor inchega sindicatele mai tare. Il admir foarte mult pe sindicalistul penitenciarist, fiind vocal, vehement si dur. El nu o data a subliniat batjocora de la Armata si ne-a sustinut repetat la tv. Bravo lui! Asa trebuie toti sa faca si coeziunea se va intari reciproc.

Rezervistul spunea...

Viorele.... așa zisul col ( r) Tudor pe care îl lauzi pe la toate colțurile cât și pe min Apărării care este efemer acum și mut pe deasupra că-i urez 103 ani să trăiască la câte cuv scoate pe gură pe zi..nu mă reprezintă...nici pe mine nici pe alți militari... deoarece nu a făcut nimic... atâția ani pe scaunul ăla pe care ține cu dinții ...decât a încasat malaiu' de la asociație... Adevăr este că a fost susținut încontinuu de atâția lingăi de clanțe și uși printre care sigur te numeri și d ta Scrie cât e pensia netă pe care o încasezi acum ca să te scot de pe listă...Adevăratul om deosebit care a făcut ceva pt militarii activi cât și în rezervă a fost D nu l Oprea care trebuie invitat urgent la discuții...

Viorel spunea...

Alexandru. Cred că domnul Bachide, după ce a luat câteva palme de la ministrul Ap. i-a venit mintea la cap și a luat-o pe calea cea bună. Invitația mi se pare a fi destul de politicoasă și lasă liderilor Forumului posibilitatea să aleagă, fără a li se impune ceva. Asta spune multe pentru unul cu ceva minte. Dacă mintea îi este tardivă, nu va înțelege niciodată. Lipsa de a înțelege cele mai simple noțiuni de exprimare rezultă și din următoarele: „în data de joi, 9 mai, ora 09.00 SAU la orice dată și oră convenabile reprezentanților asociative” comparativ cu „drept pentru care se PROPUNE o eventuală altă dată convenabilă tuturor reprezentilor asociaților militari în rezervă”. Nu SE PROPUNE NIMIC băi Alexandre. Se lasă la latitudinea reprezentanților Forumului, deci nu interpreta cuvintele în funcție de cum ți se învârte ție limba în gură. Vezi că până și zicala cu armăsarul și gloaba ai scris-o invers.
Cât despre mesaje, trimite-i domnului Claudiu Marin mesajul tău trimis domnului Tîlvar și Ciolacu să-l publice pe blog, după care le trimit și eu pe ale mele, dacă tot te dai șme.
Dacă nu vrei să fii deștept pe blog, atunci fii tu prostul blogului, dacă deștept nu-ți place.
Nu te pune nimeni să-mi urmezi sfaturile sau soluțiile. Nu sunt pentru tine că oricum nu le înțelegi.

Rezervistul spunea...

Pt d nu-l Cornelius...Eu sunt de acord întru totul cu Nino nino..Eu doar am vrut să subliniez că d nul col (r) Tudor nu trebuie și nu merita să stea în fruntea rezerviștilor de toate categoriile de arme pt că nu a făcut nimic...nu a obținut nimic.pt rezerviști .poate doar cu încasarea salariului gras de la asoc.pe spinarea cotizanților. Acel om este d nul Oprea...Au profitat nemernicii de ghinionul cu cazul Gigină.. să-l mazilească... păcat...Ar fi putut lupta pt noi dacă l lăsau in pace.. Cât a fost ministru a luptat în guv să-și impună pct de vedere în fața guv In 90% a avut câștig de cauză... rezultatul fiind mărirea soldelor celor din MAI... Vedeți vreo laudă la adresa min Apărării din acea perioadă cu el.. ? Pun pariu că mulți nici nu-și mai aduc aminte nici măcar numele lui... Dacă cineva de pe blog găsește pe altcineva care să mai fi făcut mai mult pt rezerviști... decât d nul Oprea mă dau bătut... recunosc... și-mi cer scuze..

NINO-NINO spunea...

Eu unul nu as dori sa mearga nimeni la negocieri cu acesti TRADATORI,daca vroiau sa faca ceva puteau de la inceput sa ne prinda si pe noi in acea ordonanta.....

Cătălin spunea...

UN SFAT PERSONAL. REPREZENTANTII "GREVISTILOR" TREBUIE SA MEARGA LA NEGOCIERI. PAREREA LUI NEA MIRCEA E ALTA. DETALII AICI:
CONTRAPROPUNEREA REZERVISTILOR LA PSEUDO-INVITATIA LA DIALOG A MApN
- In Atentia Membrilor si Aliatilor SCMD -

Stimati camarazi,

La cererea unora de potolire a rezervistilor care se mobilizeaza pentru un miting pe 9 mai, MApN a transmis pe 8 mai, printr-un fost sofer, actualmente cadru de nadejde, o adresa “oficiala”, cat se poate de restrictiva, prin care sunt invitati la dialog, la sediul MApN, pe 9 mai, la orele 9:00 AM, reprezentanții asociațiilor de rezerviști.
Facem apel la toate asociațiile SNAOP sa nu dea curs invitației. Daca doresc sa dialogheze cu noi sa vina in mijlocul nostru, in timpul mitingului, undeva după ora 13. Sa învețe să ne respecte!
Va retransmitem rugamintea de a participa la miting, toti cei prezenti pe data de 9 Mai, in Bucuresti si imprejurimi!

Honor et patria, Vae victis!
Col (r) dr. Mircea Dogaru
Presedintele SCMD

Cătălin spunea...

NEA MIRCEA NU VREA SE PARE, SA SE MEARGA LA NEGOCIERI. EU SPUN CA NU E NORMAL SA NU MERGI LA NEGOCIERI. CEI DIN INVATAMNT AU MERS SI AU OBTINUT TOT CE AU DORIT IN URMA NEGOCIERILOR CU REPREZENTANTII MINISTERULUI DE RESORT.

Viorel spunea...

Pentru ALEXANDRU tardivul, DOREL la pătrat și REZERVISTUL activat.
Atât de mult vă frământă pe voi actualizarea Soldei de grad și datul replicilor incoerente, încât nici nu ați fost în stare să citiți rând cu rând și printre rânduri cele scrise de către domnul Bachide, dar o dați cu oiștea înainte. Ce rezultă din adresa înaintată domnului Col. (Rtr.) Marian TUDOR.
Redau cele două pasaje cu explicațiile de rigoare:
1. „Vă mulțumim pentru propunerea de organizare a unei întâlniri a reprezentanților structurilor associative ale militarilor în rezervă și retragere și vă asigurăm de întreaga deschidere la dialog a instituției militare”.
Ce rezultă din acest pasaj ? Că domnul Col. (Rtr.) Marian TUDOR a solicitat organizarea unei întâlniri iar adresa este răspunsul dat dumnealui.
2. „vă adresăm, în numele ministrului apărării naționale, domnul Angel Tîlvăr, o nouă invitație pentru discuții pe aceeași tematică, la sediul Ministerului Apărării Naționale, în data de joi, 9 mai, ora 09.00 sau la orice altă dată și oră convenabile reprezentanților structurilor asociative”.
Ce rezultă din acest pasaj ? Că domnul Bachide în numele ministrului Ap.N invită reprezentanții structurilor asociative la discuții.
Notă: Mai înțelege cineva, cine invită sau dacă cineva solicită ? Cred că domnul Bachide stă prost cu exprimarea în text.

Rezervistul spunea...

Viorele... măi omule... se vede treaba că tu nu înțelegi Cum adică Bachide " invită la discuții în numele min Apărării???"Ce d nul Bachide este purtătorul de cuvânt al ministrului??? Unde dracu sa văzut ca un deputat să vorbească în numele unui ministru ...Nu vedeți că e vrăjitor..?Vorba altui camarad de pe blog .. Să nu spuneți că nu v-am avertizat că gogoșile cu gem de numesc Langoși deja..Zici la final că exprimarea ar fi greșită?Eu zic că acest Bachide este un șnapan cu certificat ORNISS pe nedrept luat...nu a trecut proba de sinceritate... Sigur ăla de dinaintea lui pe funcție Dep Canacheu parcă se numea ar fi făcut mai multe pt rezerviști te asigur..

Leo spunea...

E MIMĂ.
Și de-o parte și de alta.

Leon spunea...

Ministrul A.Tilvar cred ca va participa la Sedinta de Guvern, de astazi, la ora 12.00..!!

Rezervistul spunea...

Bravo...nea Leo așa este... joc de glezne vb lui Mitică Dragomir...Se încălzesc degeaba că meciu... îi aranjat... adică nu se poate... adică n-avem fonduri...

Gabi spunea...

Viorele, de acord cu tine și cu alți colegi care susțin ideea dialogului. Nu avem ce pierde dacă se participă la întâlnire, mitingul oricum se desfășoară, dar măcar vom vedea ce cu ce propuneri vin decidenții. Printr-o eventuală neparticipare le dăm apă la moară iar ei or să spună că au vrut să rezolve situația dar nu au avut cu cine dialoga. E bine că sunt opinii diferite pe acest portal, fiecare are un punct de vedere raportat bineînțeles și la modul în care a reușit să-și ”scoată” pensia. Dar obiectivul comun rămâne în continuare pentru majoritatea, actualizarea pensiilor militare concomitent cu reducerea/eliminarea inechităților din rândul pensionarilor militari, deci lăsați jignirile și ironiile deoparte și să încercăm să găsim soluții pentru rezolvarea doleanțelor noastre. Altfel nu facem altceva decât să le ridicăm mingea la fileu celor ce critică deja pensiile noastre ”speciale”.

Claudiu Marin spunea...

Astăzi în ședința de guvern:

ANALIZA referitoare la PROIECTUL DE ORDONANȚA DE URGENȚĂ privind unele măsuri bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative

maiag spunea...

LABAREALA SI MASTURBARE RECIOROCA,normal ar trebuii sa se prezinte la discutii indiferent cine a initiat intilnirea,oricum nu se poate lua decizii deoarece handelu asta de deputat nu are competenta,,cel mult poate fi lamurit sa ridice corect problema in fata ministrului TALHAR si parlamentului.SOLUTIA este la guvern singurul care poate da hotarire de guvern la propunerea ministrilor apararii,interne,justitie de comun acord,STA inseamna timp si spatiu pt coordonare,daca s ar rezolva puna la parlamentare ar fi kiar mare realizare,IN CE PRIVESTE intilnirea de azi daca va avea loc macar se puncteaza ceva concret si oficial ca o punte de legatura COCARDELU DE DAOGARU bosorogu asta expirat nu este un lider de bagat in saama,un palavragiu expirat care se da mare istoric dupa cateva fituici scrise in gazete comuniste de propaganda,asa ca,,,, veni vidi,,,roiu ca ne salta jmekerii

Leon spunea...

@Claudiu, daca va primi Avizele necesare personalul din unele institutii culturale, va beneficia de o crestere salariala de 20%, in 2 etape..!!

Leon spunea...

https://www.ces.ro/newlib/PDF/proiecte/2024/OUG-acte-normative-cultura.pdf

Paul Puiu spunea...

La protestul sau mitingul din 09.05.2024 până azi s-a anunțat un număr record de protestatari sau manifestanți rezerviști și în retragere: 672!!!!!!
Restul, adică rezultatul protestului sau mitingului îl veți putea anticipa și concluziona toți!!!!Nada!! Deficitul bugetar este în prezent de peste 52%, iar la sfârșitul anului de peste 55% , așa ca li se va spune ca să fie mulțumiți cu pensiile militare actuale ca din ianuarie 2025 nu se va ști ce ordine vor mai veni de la Banca Mondială!!!!!
Oricum înghețarea pensiilor militare și neacordarea indexării în ianuarie 2025 va fi primul obiectiv pe lista politrucilor în ianuarie 2025 după ce la clientela politică și pensionarii civili le vor mari salariile și pensiile!!Din nou rezerviștii și în retragere vor rămâne oamenii de sacrificiu și carnea de tun!!!!🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬

xmax spunea...

Sa ne informati daca Da sau daca Nu sa materializat intilnirea de azi de la 9.
Sau daca au aparut alte variante

Brenda spunea...

Pai de aceea mergeți în stradă,sau ce sa negociați nu era vorba de rezerviști

Brenda spunea...

Judecătorii își cer indemnizații la ieșirea la pensie,parca și militarii au avut acest drept

Viorel spunea...

Rezervistule și toți ceilalți care citiți comentariile printre rânduri și le interpretați cum vă place vouă. Mai citește o dată comentariul transmis lui Scoda 4x4 legat de pensionarii bolnavi și am dat ca ex. pe cei cu probleme de prostată. Puteam da ca ex. unul cu probleme de mers sau stat prea mult în picioare din cauza discopatiei lombare. Scrie undeva că m-am dat ex. pe mine ? Și da, am 36 de ani vechime în serviciu pentru că am ieșit la pensie la 55 de ani și nu 45 ca și tine sau alții care s-au mai dat și loviți în aripă prin clasări medicale pentru a ieși din system. Cât despre ploscă, dacă aș fi în București și aș avea una, te-aș servi cu plăcere ca să-ți treacă durerea de gât după urlete (vorba ta) exact ca lupul. Să aveți succes în toate domeniile de activitate (nea Nicu) de astăzi.

Relu spunea...

In continuare alde usr, sau macar unii, habar nu au ca tot ce inseamna aparare, ordine publica si siguranta nationala plateste contributii, taxe si impozite. Asa sustinea o una care e, culmea, deputat. Sau poate se fac si dezinformeaza in continuare ca sa acapareze alegatori.

Rezervistul spunea...

Viorel... dacă te interesează...am ieșit la pensie la 54 ani că de ce stăteam nimic nu primeam de la ăștia in perioada aia nimic in plus... și am lăsat și altora locul și funcția să avanseze și ăia tineri..să se bucure de soldă nu ca tine...avar... Ești leit unui camarad subofițer la DS...care a stat până la 60 ani...apoi încă un an cu aprobare... și încă un an maxim 2 apoi la scos calculatorul...iar cmd ia zis... Ieși dracului odată la pensie... să vină altul mai tânăr în locul tău...ce vrei.. să-ți facă ăștia statuie...? Ști ce ia zis cmd? Nu vreau...ce să fac acasă... să mă cert toată ziua cu soacră-mea ( era măgar închiriat.. așa se spune la olteni când stai in casa lor) Dau legitimația pierdută și înghit și sigiliul... nu-l predau...Un idiot...Cred că vroia să moară la locul de muncă..Îi convenea...venea la servici in costum civil...nu ture nu ore suplim nu stres Cmd la dat afară din birou iar peste câteva zile a ieșit la pensie Toți colegii au râs de milog...

Cătălin spunea...

AICI VIDEO CU PROTESTUL REZERVIȘTILOR/ 9 MAI 2024: https://www.facebook.com/share/v/wsG1rrvc32E5KhdA/

Viorel spunea...

Rezervistul. Iar spui prostii. Tu ai ieșit la 54 eu la 55 care este diferența (1 an). Născut pe 16.01.1962, conform Anexei cu vârsta standard de pensionare din Legea nr. 223/2015 trebuia să ies la vârsta de 57 de ani. Am ieșit cu 2 ani mai repede pentru că nu mai rezistam fizic și psihic datorită stresului. Nu e ușor când în ultimii 10 ani de activitate aproape 4 ani stai și îți îndeplinești atribuțiunile tale, în plus și pe ale șefului de compartiment plecat în misiune individuală în Congo, Afganistan, etc. iar Împuternicit pe funcție (și cu banii) era un Cpt. de la S.3 paralel cu activitatea de personal și care trecea doar săptămânal prin birou. Mă ruga Cdt. și colegul de birou să mai rămân încă 2 ani dar nu am vrut pentru că nu am mai putut. Și nu mă compara pe mine cu (parte) din oltenii tăi. Am încheiat discuția pe acest subiect pentru că îl supărăm pe domnul CM.

Un rezervist militar spunea...

Secretarul de stat Eduard Bachide nu a inteles ca militarii in rezerva solicita doar RESPECTAREA LEGII?

Alexandru spunea...

Numai de bășcălie vă țineți toți de pe aici și de băgat bățul prin gard, in afara de admin. Din această cauză toți își bat joc de pensionarii militari și suntem tratați că atare. Rușine să vă fie!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Tare contradictorii conbcluzii tragi dupa sondajul pietar!
Daca nu se majoreaza pensiile civililor e rau, daca se majoreaaza e tot rau, ca a crescut inflatia.
Cred ca sunt mai mult ideile d-tale!

Claudiu Marin spunea...

Mitingul a fost un succes mediatic! Toate televiziunile de stiri au transmis imagini in direct de la miting. Au excelat B1 Tv prin gri9ja domnului Balaceanu si Rtv.

Leon spunea...

@Claudiu, ati observat ca in Sedinta de Guvern de astazi, nu s-a mai analizat proiectul de OuG initiat de ministerul Culturii privind majorarea salariilor din institutiile subordonate cu 20% ??
Fara avizul MJ si MF in sedinta de astazi CES a amanat dezbaterea acestei Ordonante..!!

Rezervistul spunea...

Claudiu Marin... dacă zici că a fost un succes... foarte bine... să așteptăm atunci toți...rezultatele in viitorul apropiat Aș prefera să rămân cu urechile mici nu lungite ..

doru spunea...

HRIATOS A INVIAT !
DOMNILOR! COL. in rezerva Marian Tudor este un impostor pus in fruntea "ROMIL" de catre conducerea ministerului ,cu ajutorul fostilor colegi cu grade de generali! Cum puteti sa credeti ca un col. cu pensie de 12000 de lei va lupta pentru mai mult? Eu am lucrat in aceiasi unitate cu col. Tudor, cunosc foarte bine persoana si multi fosti colegi de breasla.Pentru cine nu stie ,col. Tdor a fost pe functii mari in fosta Brigada de garda ,stiu ca sunt cativa colegi care scriu pe blog si pot confirma ceea ce spun! col Tudor nu va face niciodata bine pentru pensionarii cu pensii mici ,daca nu are de castigat el si fostii lui colegi !