Un produs Blogger.

vineri, mai 14, 2021

Guvernul Cîțu lasă Parlamentul să decidă dacă va desființa o serie de pensii speciale

21 comments

 Proiecte de puncte de vedere cu privire la 9 de iniţiative legislative parlamentare aflate în dezbaterea Camerei Deputaţilor, trecute prin sedinta de Guvern din 13 05 2021


SGG

Nr. 4119/11.05.2021


Proiecte de puncte de vedere cu privire la 10 iniţiative legislative parlamentare aflate în procedură parlamentară, potrivit opiniilor exprimate de ministerele/instituţiile consultate

1. Prin adresele nr. 4c-4/39/2021, nr. 4c-10/21/2021, nr. 4c-2/43/2021,nr.4c-13/11/2021, nr. 4c-13/148/2021, nr. 4c-4/15/2021, nr. 4c-7/53/2021,nr. 4c-7/59/2021, nr.4c-9/8/2021 și nr. 4c-9/7/2021, Comisia pentru muncă și protecție socială, Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Comisia pentru transporturi și infrastructură, Comisia juridică, de disciplină și imunități, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului și Comisia pentru sănătate și familie ale Camerei Deputaților au solicitat comunicarea punctului de vedere al Guvernului cu privire la o serie de inițiative legislative inițiate de deputați și senatori care au avut punct de vedereexprimat de Guvernele anterioare.

În acest context, menționăm că aceste iniţiative legislative au fost supuse reconsultării ministerelor/instituţiilor de resort, potrivit obiectului de reglementare al acestora, în vederea stabilirii pentru fiecare în parte a punctului de vedere al Guvernului ce va fi susținut pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

2. Ca urmare a răspunsurilor comunicate la Secretariatul General al Guvernului -Departamentul pentru Relația cu Parlamentul de ministerele/instituțiile consultate, s-au concretizat proiectele de puncte de vedere pentru un număr de 10 iniţiative legislative prevăzute în anexă, care se vor transmite Camerei Deputaților și Senatului, după cum urmează:

a) 9 iniţiative legislative la Camera Deputaților (Anexa nr.1), din care:

 7 proiecte de puncte de vedere nefavorabile;

 2 proiecte de puncte de vedere Parlamentul va decide.

b) 1 iniţiativă legislativă la Senat (Anexa nr.2), din care:

 1 proiect de punct de vedere nefavorabil în forma prezentată.

3. În raport de cele prezentate, supunem atenției Guvernului, în vederea aprobării, proiectele punctelor de vedere cu privire la 10 iniţiative legislative, prezentate într-o formă simplificată1(Anexă), formulate pe baza propunerilor și observațiilor comunicate de ministerele/instituțiile consultate.

După aprobarea punctelor de vedere de către Guvern, Secretariatul General a Guvernului - Departamentul pentru Relația cu Parlamentul va asigura transmiterea acestora la Camera Deputaților, sub semnătura Primului-ministru.

Precizăm faptul că ministerele/instituţiile pe baza opiniilor cărora a fost formulat punctul de vedere urmează să participe la dezbaterile iniţiativelor legislative în comisii şi în plenul Camerei Deputaţilor, în vederea susţinerii acestora potrivit punctelor de vedere prezentate în anexă.

                                                             Nini Săpunaru, Secretar de Stat

                                              *                               *

Reține atenția faptul că Guvernul lasă la latitudinea Parlamentulii abrogarea dispozițiilor legale privind unele pensii speciale, proiect inițiat de deputatul PMP Eugen Tomac, adoptat tacit de Senat, aflat în dezbatere la Camera Deputaților sub numărul PLx 42/2019.




21 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Haideti ca este culmea culmilor sa dai pe mana beneficiarilor sa-si execute sumar soarta lor cu un vot in bot, pe care nu si-l dau sinucigas, punand proiectul pe faras! E doar o maimuțăreală de Câțoială pe mars funebru de famfară, cu slagarul senil ,,La moarte lui Lenin!'' Deci, la acest proiect debil merita sa-i spunem, hai, SICTIR!

Leon spunea...

Aceasta Initiativa legislativa mai are un pdv in 2018 de la Guvernul Dancila(Parlamentul va decide !).
Curios este ca si Guvernul Câțu are acelasi pdv, chiar daca ministerele consultate (Munca, Aparare, Justitie, Finante) au dat Avize Negative !!


Sebi spunea...

Din ce se vede aici, doar magistratii si militarii si-ar "negocia" pensiile cu alianta politica ce formeaza guvernul, acea tocanita haiduceasca dupa reteta doamnei Turcan pe care n-o mai stie nimeni, celelalte aflandu-se, macar simbolic, pe faras.
Ceea ce contrasteaza partial, la nivel declarativ, cu lista neagra varata pe gatul prostimii ca program de guvernare, dar care momentan linisteste spiritele in cele doua tabere de forta, pe principiul: decat mult mai rau, mai bine cam la fel ca acum.
Cornelius, esti in urma cu evenimentele: "beneficiarii" deja s-au sinucis pentru patrie. Culmea culmilor ramane Everest, daca se schimba ceva raman cu marele regret ca n-am bocanci, bo a plecat si-a ramas canci.

Alexandru spunea...

👍👍👍👍

Leo spunea...

Epistolă ( caldă) de la Mircică...
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

y spunea...

Păi și în parlament cine deține majoritatea, nu cumva o coaliție formată dintro adunătură de minoritari? Și parlamentul și guvernul pot adopta sau respinge ori ce le trece prin cap la ora actuală, deoarece opoziția este fermă, dar lipsește cu desăvârșire.
Dar se preferă acest ping-pong cu legile, pentru a trece timpul până ce în plan intern se hotărăște ce va face justiția (dacă va mai accepta călcarea în picioare a drepturilor și libertăților fundamentale și până când), și până ce pe plan extern se lămuresc lucrurile cu Rusia, Ucraina, China, Iran ...
Oricum, cine trebuia să primească a primit, cine nu, nu. Iar cei care nu au primit, să trăiască și să spere că primesc și că trăiesc până primesc și după.
Însă eu am deplină, absolută și totală încredere în bravii generali din parlament, în frunte cu marele, unicul, singurul și neînfricatul erou de la Nassiriyah medaliat de sua că vor înfiera cu mânie proletară orice tentativă de diminuare a veniturilor militarilor și nu vor permite ca să se întâmple una ca asta în mandatul lor.

P.S. Culmea este că se dezbate un proiect al unui partid și deputat care nici nu mai sunt membri ai parlamentului, ceea ce din punctul meu de vedere este total aiurea. Cum la fel de aiurea este și adoptarea tacită a legilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, epistolele lui Daogaru publicate, de nimeni in seama nu-s bagate, daca nu sunt si semnate in unanimitate de catanele infometate de dreptate, asa ca au soarta petitiilor mele, scrise doar ca cei vizati sa se stearga la cur...tea de conturi cu ele si, ca sa fiu serios cu dumneata, nu uita ca, daca s-a decis ceva de catre partidele de la putere, nici o actiune nu mai este in stare sa schimbe acea hotarare dilie, mai ales acum in pandemie cand governul ne-a adus in cea mai cumplita dezorganizare, nebunie si saracie, cu un PIB prabusit, cursul valutar suit, leul flamanzit astfel incat destinul Romaniei intr-o recesiune interminabilă este pecetluit si va fi blocata cresterea oricarui venit! Suntem o tara recurenta, nesustenabila, cu recomandarea europeana de a se creste doar pensiile de natura sociala, mai ales ca situatia noastra de datorie externa, valutară, este extrem de nasoală, iar daca ei au promis majorari in campania electorala, se uita total ca formatiunea politica liberala este, din nascare si istoric reala, una extrem de egocentrică si anti sociala, netinand cont de nici un fel de actiune, epistolă sau demers serios care sa-i determine s-o dea la intors!

Vnvncl spunea...

CAB prin adresa nr.7/13588/C din 06.05.2021, a formulat un RIL în următoarea problemă de drept: În interpretarea dispoziliilor art. 108 din legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și ale art. 11 alin. 3 din legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, coroborate cu cele ale art.28 și art. 30 din legea nr. 223/2015, sporul pentru contribuția la fondul de pensie suplimentară prevăzut de art. 108 din legea nr. 223/2015 intră în baza de calcul a pensiei, fiind prin urmare, supus plafondrii prevăzute de art. 30 din legea nr. 223/2015, sau este un drept care nu face parte din pensie astfel că trebuie adăugat la cuantumul acesteia?".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Post Scriptum si memento mori pe strunele viorii si cârâitul ciorii, sa stie votatorii incolori insipizi si inodori de non valori:
Viața unui om cu pensia mica trebuie traita, simtită si suferită, iar cel care face Legea organică, platit cu peste 20.000 lei, la o adică, ce sa simtă durerea, foamea si necazul saracului de la talpa statului, daca el se considera buricul pamantului inhipt in varful prepeleacului, de unde nu se vede zbaterea, lacrimile si foamea saracului? Pana si Uniunea Europeana a trasat o directiva clara sa se elimine dezechilibrele dintre cea mai mica pensie normala sau sociala si cea mai mare pensie speciala, dar a zis-o si cam cu juma' de gură ca nu cumva sa se audă la pălmasii din cireadă, ca lighioanele desculțe sa-i si creadă, ca apoi sa iasa in strada sa ceara cu pumnul ridicat sa se faca dreptate la nivel de stat, iar eu, cand am vazut ca liberalii la alegeri au castigat, de fapt si inainte si dupa de alegeri am si declarat ca destinul nostru la pensii va fi total si iremediabil unul pierdut si ratat, dar putini m-au ascultat si tot pe ei i-au votat, mai cu totii, ca idiotii si acum se dau de crucea mortii tremurandu-le chilotii ca o sa-i fure iarasi hoții, ca-n basism cu sadism, dar ce-si face fraieresteanul cu dibla lui e lucrul manualului la gatul bărzoiului cu cotul in elementii caloriferului, pân' la pastele calului, ca sa se invete minte de acuma inainte, o data si o data cat si pentru ultima data, ca infectia purulentă, useristo liberală, nu mai trebuie votată!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In Armată, nu a existat notiunea de ,,prieten,'' nici ieri, nici azi si nici altă dată, vreodată. Militarii sunt ,,CAMARAZI'' si mor in picioare, ca niste brazi! Prietenul te poate trada, o data si o data, dar camaradul, NICIODATA!

Iulian Mareș spunea...

Corect și frumos spus! Prietenii sunt dincolo de gardul cazarmii, în cazarma suntem camarazi, în una din pozițiile:
-subordonati;
-comandanți/șefi;
-egali în funcție/grad.
Aceleași situații sunt în toate stările existente pt militari: pace, asediu, mobilizare, război, prizonierat.

CEZAR spunea...

Daca nu ai o scoala de ofiteri absolvita ...NU ESTI RECUNOSCUT...
Deci IMPOSTOR...care linge clante!

Iulian Mareș spunea...

Cântă mai la alta masă, afonule!

Cezar spunea...

🤣🤣🤣😜😜😜😎😎😎😎
Mi.a placut articolul tau cu...eficienta aviatiei

doru spunea...

sunteti intr-o mare eroare ! niciodata nu am simtit ca sunt camarad cu cineva in timpul cand am fost in activitate! am fost tot timpul cu urechile ciulite sa -mi dau seama cine ma toarna la C.I-st .!

Huhu Rezea spunea...

doru
Ai mentalitate de delicvent

Huhu Rezea spunea...

Cezar
Trimite documentul pe adresa de mail a blogului.
huhurez2013@gmail.com

anonim spunea...

@idiot
daca te referi ca "doru" sunt eu ,esti un idiot
idiotii au mai multe nick-uri asa cum ai avut si tu de-a lungul timpului(3-4)...jegosule!!

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4143627489038153&set=a.944915292242738&__cft__[0]=AZUKbztt6SM5SbUtBzrJwZUIzbee5Mj05R1ZivXXOP7dfLTp_9MdY2t6vOU8DZOf4s_SZH44Gg5-i6X_exmPgqdo6uanEbN6VySuMUaEw2dtN43pP6JglHGmFP9ZcUh_qwY&__tn__=EH-R

Viorel spunea...

Domnule Cezar, având în vedere câte măciuci am luat (la figurat) de la dumneavoastră, Oskar și alții care nu mai încăpeau de pensia mea de 3.500 de lei la același Grad Plt.adj.pr./Funcție Plt.adj.pr. cu Agentul șef principal de poliție Siminescu, eu nici nu mai postam Decizia lui. Faceți comparație și vorbiți singuri cei care m-ați tracasat. Ce să mai conteste Agent șef principal de poliție Siminescu la o pensie brută de 11.069 lei.

CEZAR spunea...

Orice sut in fud..ii un pas inainte..Viurel...!!
In rest....foloseste materialul...