Un produs Blogger.

luni, august 01, 2022

NATO, gata să intervină în Kosovo. România nu recunoaște autoproclamarea independenței provinciei Kosovo din Serbia

40 comments
Deși 97 de țări din 193 recunoșteau în anul 2020 Kosovo, după autodeclararea independenței din anul 2008, România și alte 4 țări UE refuză să recunoască acest precedent de separare teritorială, percepându-l ca un precedent periculos pentru integritatea lor teritorială. Cele 5 tări europene care susțin integritatea teritorială a Serbiei o fac din alte interese decât cele pentru care Federația Rusă sprijină de principiu Serbia pravoslavnică. Poziția celor 5 tări UE, România, Spania, Grecia, Slovacia și Cipru și-a dovedit temeinicia, mai ales după ce Putin a folosit precedentul Kosovo și bombardarea Belgradului ca preteste pentru invadarea Ucrainei independente. 
Reacția vehementă a populației sârbe din Mitrovița, provincie din nordul Kosovo, la masurile care urmau să se aplice de astăzi, respectiv preschimbarea cărților de identitate si a plăcuțelor de înmatriculare sărbe cu altele emise de autoritățile kosovare, a determinat amânarea măsurii cu cel puțin o lună.

40 de comentarii:

Cezar spunea...

3 avioane SUA de la Cîmpia Turzii...ajung pentru Serbia

benji spunea...

Deşi toate ştirile de la noi îi dau pe ruşi bătuţi măr şi pe Putin pe fugă, occidentul cu braţul înarmat NATO îşi caută un război de rezervă pe care să-l câştige, să-şi spele faţa şi să estompeze imaginea grotescă a înfrângerii administrate de foştii aliaţi, talibanii. Sârbii par victima perfectă, uşor de bătut mai ales că ruşii parcă nu-i mai pot sprijini ca în 1999. Se pare că suntem favoriţi la casele de pariuri.

monteoru spunea...

Dragnea are buba la cap.Incearca sa intre pe culoarul lui AUR.Sa vezi distractie.Pun pariu ca ia papara la alegerile din 24.Daca pana atunci nu intra din nou la beciul Domnesc isi pierde mustata.Al dracului are achizitie o noua, trufanda. Tine cu orice pret sa doboare recordul lui Tariceanu.Am un ban si vreu sa-l beau cu tineret mandria tarii.

Ster spunea...

Acum este momentul comparatiilor cum este cu curvia, fatarnicia UE, NATO, SUA etc. Deci, daca un teritoriu sârb precum Kosovo isi declara independenta, este perfect. Si cand s-a opus Serbia, da-i la cap cu NATO!

Dar daca un teritoriu precum Donetk sau Lugansk din Ucraina isi declara independenta, nu mai este bine. Iar Rusia care da la cap ucrainenilor acum ca nu ii lasa pe cei Donbas sa fie independenti, este stat agresor!

Huhu Rezea spunea...

@Holescule
Te superi când îți spun eu că te-a prostit propaganda rusă.
Crezi tu că republicile alea est-ucrainiene vor rămâne independente: Nu amice, de bună voie și nesilite de nimeni se vor uni cu Rusia.
Prostia NATO in Kosovo nu da dreptul Rusiei să ocupe Ucraina.
Vezi care e diferenta dintre SUA si Rusia?
SUA nu cotropește teritoriile pe care zice că le eliberează de totalitarism sau terorism. Pe când Rusia zice că denazifică.... pentru a ocupa.

monteoru spunea...

Ce sa-i ceri unui maior prost fost comandant de companie expulzat din SCMD fiind suspect ca si-a insusit din bunurile lui?Daca la prostie se adauga rautate devine periculos.Fiind cantitate neglijabila cred ca DGIA il neglijaza
A nu se intelege ca toti maiorii sunt prosti.

benji spunea...

Domnu`Huhu, chestia cu denazificarea, dacă e să te mai uiţi şi prin dezbaterile americane, nu este chiar o fantezie. Să nu ne îmbâxim la refuz cu propaganda fătucilor ştiriste de la noi şi alui Radu T.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Situatiile sunt perfect similare. Este decizia acelor republici daca vor sa se uneasca cu altcineva. Si Kosovo se poate uni cu Albania. Si R. Moldova cu Romania. Dar nu are sens, deja joci in roluri de retardati.

Iar intre SUA si Rusia nu este nico diferenta! SUA nu au invadat Afganistanul sau Irakul sa le "deterorizeze"? Cum face Rusia cu "denazificarea"? O diferenta ar fi doar de nuanta! De exemplu, si Romania acum este ocupata de SUA. Da nu prin invazie bruta, ci prin mituirea si santajarea politicienilor. Si care s-au ferit temeinic sa chestioneze poporul, daca doreste trupe cu caracter permanent in Romania! Atat de impiedici de toate amanuntele.

Ster spunea...

Bun. Deci acum spre deosebire de 1999, Serbia, Rusia si Belarus au propria alianta militara, Fratia Slava ii spune. Si Rusia mai are o alianta militara si mai exinsa cu vreo 40 de tari, in special din zona asiatica.

NATO are trupe KFOR in Kosova, cca. 3700 de militari. Daca NATO loveste Serbia, spre deosebire de anul 1999 cand Serbia nu avea alianta militara cu Rusia, acum intra in vigoare similarul Art. 5 NATO, dar intre Serbia, Rusia si Belarus. Adica Rusia si Belarus sunt obligate sa intervina direct sa ajute Serbia, contra oriccarei aliante care ar agresa Serbia.

Iar Romania, membru de nadejde NATO - chiar daca are mai mult cai de lemn, este asezata exact intre cele doua state. Si nici pana la Belarus nu ar fi asa distanta lunga.

micutzul spunea...

Am spus foarte clar acum cateva luni pe pagina doamnei Alba Popescu că ucraina nu are cum să învingă Rusia și că ochii nostri trebuie ațintiți pe Kosovo fiindcă sârbii nu iartă și pot juca o carte mare pentru Rusia....in detrimentul nostru. Iar Ungaria, calul troian....
Am fost facut rusofil, comunist, așa zis ofiter nazist de niste mameluci.
Iată că am dreptate. Iar Orban stie și se inarmeaza până in dinți!
Pentru cel care spune că un avion ajunge pentru sârbi....vai de tine băiete. Personal am vazut fiecare traiect de zbor al alianței cu tot ce a presupus , lovituri, alimentări, zone de servicie, cercetare si conducere Awacs. Sârbii și-au ascuns fortelw fiindcă erau conștienți că nu au ce face impotriva unei asemenea forțe! Dar ține minte că vor lovi Kosovo odată și odată. Iar faptul că noi nu recunoastem chestia aia e normal!

Ster spunea...

Preiau un comentari de la articolul de mai jos. In care un deputat ucrainean care pare sa aiba si multa vodca in freza, se isterizeaza ca Ucraina va sprijini Kosovo.

Comentariu: "Noaptea minții, Ucraina sprijină pe separatiștii din Kosovo dar ii omoară pe separatiștii din estul Ucrainei, unul din motive pentru care a și început războiul dintre Rusia și Ucraina".


https://adevarul.ro/international/europa/deputat-ucrainean-despre-tensiunile-serbia-kosovo-calul-troian-putin-europa-ucraina-e-gata-actioneze-trupe-1_62e75bb25163ec42712ecfae/index.html

Calinmihaib12 spunea...

Ster:
..Compari situații..de NECOMPARAT..!
KOSOVO..NU e teritoriu "sârb", sau, altfel spus= "e tot atât de sârb",pe cât e..TRANSILVANIA..teritoriu "hungu resc"..! (ai înțeles..? = similarita tea situațiilor istorice..?).
KOSOVO are populație ABSOLUT MAJORITA RĂ ALBANEZĂ(~ 90 %),fiind un teritoriu cucerit de..triburile "slave"..,cam asemenea cuceririi teritoriului TRANSI LVANIEI..de către triburile hungurice, în primul mileniu, A.D...!
Nu întâmplător "REGIUNILE AUTONOME": KOSOVO și VOIVODINA (pendinte de SER BIA) =în cadrul R.S.F.I...aveau acest statut..!

reddog spunea...

Huhu&Ster
Make love not war!

Huhu Rezea spunea...

Holescule
Dacă cititorii acestui blog nu ar ști cât de tâmpit ești, ar crede că ești un veritabil agent de propagandă al rușilor.
Din acest moment nu-ți mai public diversiunile rusofile!
Voi publica un amplu material despre activitatea de spionaj sovietică în Romînia din perioada interbelică.
Sovietofilii de ieri, rusofilii de azi.

Viorel spunea...

Mulțumesc maestre rambo2021. S-ar putea ca în piesa regizată pe blog (de cine ? nu ai specificat, doar nu de tine.), să-mi arăt talentul desăvârșit din postura lui Agamemnon Dandanache / Agamiță Dandanache (nu semăn nici pe departe), să fiu nominalizat și să-mi mai acorde un OSKAR.

Ster spunea...

Hi, hi, hi! Daca nu stiati Huhu Rezea, monteoru, Spritu' lu' Haret si inca vreo 2 sunt una si aceeasi persoana. Adminul inzecit ca sa para ca ie mai multi cititori! Am sa dau si pe niste pagini de FB, sa vedeti ce ...uli in cour iti iei de acolo, bufnita turbata!

Gigi spunea...

Stim că,Kosovo,este o enclavă,unde majoritari sunt albanezii,devenita independentă impusa de americani atunci când fosta Iugoslavie a fost destrămata.Cine a avut interesul? Sim prea bine! Cine are acum interesul să ațâte câinii războiului?Iar stim prea bine! De ce "e nevoie" sa se deschida un nou front în Balcani? Motive sunt multe,le stim!
Toate razboaiele din lumea asta inca din cele mai vechi timpuri au pornit de la un anume pretext,inclusiv cele 2 războaie mondiale.Intotdeauna s-au gasit pretexte,inclusiv, cu voia d.voastră,marea rascoală a noastra din 1989,unde ca sa fie sigur de reusită si-au dat mâna atât vestul cât și estul,dar si vecinii nostrii dragi,visând la cai verzi pe pereti. Că,unii din acesti vecini urmăreau hălci din scumpa noastra țărisoara,o stim.Totusi,nu am înteles,ce a urmărit Iugoslavia(Serbia)atunci in '89!!!!!Păcat!

micutzul spunea...

@ Calinmihai
Tati stai cam rău cu historia popoarelor europene. Dacă leaganul civilizatiei daca si apoi al romanismului e in Mtii. Apuseni și Retezat ( adică cetățile capitale) atunci află că leaganul civilizației sârbe al poporului sârb este ... KOSKOSOVSKA MITROVICA! Și când ai ''leaganul'' ocupat îl iei inapoi !

Huhu Rezea spunea...

Holescule
Te-ai scrântit iremediabil la diblă! Pa!

Ein Stein spunea...

Sirbii sunt oameni de toata isprava, din pacate sunt prea usor manipulati de o clica de banditi care numai interesele sirbilor nu le poarta. Mizeria asta face parte dintr-o campanie disperata a lui Putin, incearca sa aprinda focuri pe ici pe colo, poate iese ceva, nu trebuie uitat nici discursul psihedelic al tuciuriului cu gingii vinete de la Tusnad. Traim vremuri complicate, nu are nicio noima sa le complicam noi mai mult, doar daca nu esti batut in cap sau sa fii platit pentru asta.

Mihai spunea...

Huhurez ,mai ai putin si treci la catolici🤣 Ai luat-o pe cai bantuite de demoni fiule !!!
Ratacitul ein stein vede lumea doar prin cea mai buna tv din Ro ,Antena 3- Radu Tudor & Gadea.Atat poate ,asta-i lumea lui.🤣🤣🥳
@ Calinmihai ,mai cea la brazda ca ai luat-o pe aratura.
Înca nu-i tarziu sa afli ca sarbii si Orban au sange in instalatii si nu Whisky-Cola nematurat ,cadou pe langa sepcute si medalii pentru gheneral.
@ Ster ,șaua pe ei 🤣🤣🤣🤣
Se pun ei cu cei din AC ,ei neavand in intreaga cariera decat conditii de CN ,un fel de latrai ai sistemului si nimic mai mult.
Mai vor si contributiva matusalemica!!!!

M spunea...

Stați un pic!

Băi ruSSofililor! Deci ce face Kosovo și NATO e bine sau e rău că nu mai înțeleg! 😁 E clar că LPR și DPR respectiv ruSSia după mintea voastră puțină fac bine!

Cu Serbia și Kosovo e mai complicat! Anul trecut sârbii au cerut kosovarilor care intră în țara lor încă un document. De ce? Să caute zâzanie! Kosovarii au cerut și ei acum același document sârbilor. Mi se pare rezonabil!
În plus au cerut ca cei 50.000 de sârbi din Metohia să renunțe la documentele sârbe și la plăcuțele de înmatriculare cu KM și să recunoască, după 14 ani, că fac parte din Kosovo. Iar mi se pare rezonabil!

Susțin decizia României de a nu recunoaște Kosovo ca stat dar situația este complet diferită față de ce se întâmplă în Ucraina!!!!!

Aș explica dar cei căzuți sub propaganda ruSSă nu au capacitatea de a înțelege! 😁 Altfel nu rămâneau fermecați de vrăjelile ruSSești.

Apropo! Băi Putler, DĂ BĂ HOȚULE TEZAURUL ROMÂNIEI ÎNAPOI! NEAM DE HOȚI!

Am constatat că "naționalismul" de butaforie al unora se topește brusc când e vorba de Tezaurul românesc sau de tâlhăriile făcute de armata rusă în al doilea război mondial!

Viorel spunea...

rambo2021. N-ai prins-o băiatule. Eu îmi joc rolul (ce ai scris acolo este luat de pe google pentru că citisem și eu cele spuse de tine dar nu am vrut să par ridicol postând ceva despre care nu știam), tu însă, o spun și eu, ar fi spus-o și Caragiale, tu chiar ești prost și canalie pe bune. Deci, oricând poți să-mi iei / joci rolul cu mai mult succes. De altfel semeni perfect, nici nu trebuie să te mai machiezi, trebuie doar să te vopsești blond și să-ți pui mustăți. Rambo cu mustăți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu stiu de ce se complica Gelu Olescu in probleme foarte simple, cand de fapt se inteleg repede: Rusia e un agresor criminal, Putin este un asasin manjit de sange nevinovat, iar Ukrainei nu i se poate confisca nici 1 metru de pamant, in Mileniul 3 si cu atatea tratate semnate! Europa unita s-a scarbit de Rusia si actiunile ei agresive, mai bine renuntand la gazul ei, decat sa-i tolereze agresiunile! Rusia inapoiata, agresiva si iresponsabila, care si-ar dori si Delta cu gurile Dunarii, va sfarsi urat si sfasiata de teritoriile ei de catre fostii sateliti sovietici, va ramane poate si fara uriasul zacamant de combustibili fosili, Siberia, caci si acolo mocneste dorinta de independenta fata de Moscova, deci se joaca riscant cu propria-i independenta si integritate teritoriala; Japonia, la randul ei, ravnind sa-si ia insulele Kurile inapoi, la fel ca cei din teritoriile de langa China, sa nu mai zic de toate fostele teritorii de cult musulman, desprinse din URSS, care nu mai vor, ca satelite, sa impartaseasca actiunile razboinice ale Rusiei cat si sanctiunile severe, mondiale. Sa te numeri printre putinii sustinatori ai Rusiei, nu-i normal, chiar daca in realitate Ukraina e un stat creat artificial si s-a purtat oribil cu nationalitatile conlocuitoare, deci si cu romanii, la modul condamnabil, caci agresiunea armata, pentru rezolvarea problemelor etnice, nu este o justificare in fata negocierilor si tratatelor existente, si care puteau fi imbunatatite cu tact si intelegere, iar sa critici SUA, marele nostru aparator intr-o eventuala agresiune rusa, e de-a dreptul aiuritor! Europa exclude orice conflict armat in sanul ei, pentru probleme deteritorii,pentru ca viitorul va insemna Statele Unite al Europei, in care New URSS-Putin nu au ce cauta vreodata, fiind dusmani si agresori! Fara SUA, nici al doilea conflict mondial nu putea fi stins si, atunci, cine sa ne apere in fata colosului de la Rasarit? Ce a facut SUA nu e treaba noastra ca natoisti sub umbrela SUA! CA MILITARI, CRITICAM RUSIA AGRESIVA, NU TARILE NATO, CA NISTE TRADATORI! Ungaria cumva, Gelu Olescu, e mai buna decat SUA?! Ma simt o țandră de intelectual, deci eu nu pot fi alaturi de un agresor inapoiat si analfabet functional, cum este Rusia salbatica!

anonim spunea...

@Known(intrebarile alea "aiurea" sunt puse de fapt cu scop clar pentru prostani si cu raspuns binecunoscut:)
Camp Bondsteel este o bază militară a NATO în Kosovo , în apropierea orașului Urosevac / Urosevac , în centrul zonei americane din Kosovo. Baza a fost construită în 1999 de forțele armate ale Statelor Unite , imediat după războiul din Kosovo .

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗶 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻𝗰𝗵𝗶𝘀𝗼𝗿𝗶𝗹𝗲 𝘀𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁𝗲 𝗮𝗹𝗲 𝗖𝗜𝗔 𝗱𝗶𝗻 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗮
Armata Statelor Unite a fost criticată pentru utilizarea bazei ca centru de detenție și pentru condițiile de detenție. Înnoiembrie 2005, Alvaro Gil-Robles , trimisul special pentru drepturile omului al Consiliului Europei , a descris tabăra ca pe o „versiune redusă a Guantánamo ” în urma unei vizite surpriză „Locul arăta ca o reconstrucție a Guantánamo, în dimensiuni mai mici”, Alvaro Gil- Robles a declarat ziarului francez Le Monde din data de 26 /27 noiembrie 2005. Deținuții din lagăr poartă salopete portocalii, precum Guantánamo și multe alte locuri de detenție. O altă similitudine cu Guantánamo, prizonierii din lagărul Bondsteel nu au acces la un avocat.

Ca răspuns, armata SUA a spus că nu există un centru de detenție secret în tabără astăzi. Deși există un centru de detenție în lagărul Bondsteel, care a fost folosit în trecut pentru a primi deținuți din războiul din Irak și pentru războiul afgan .

Tabăra Bondsteel nu este deschisă inspecțiilor Comitetului împotriva torturii (CPT) al Consiliului Europei , care are totuși dreptul de a inspecta toate locurile de detenție din statele părți la Convenția europeană împotriva torturii. Negocierile cu KFOR erau în desfășurare, dar, din moment ce independența unilaterală a Kosovo , nu mai trebuie să fie deoarece Kosovo nu este recunoscut de Consiliul Europei , este, prin urmare, în afara legislației. Prin urmare, tabăra va rămâne în afara accesului la inspectori.
𝗣𝗼𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗦𝗲𝗿𝗯𝗶𝗲𝗶
Guvernul Serbiei a subliniat importanța acestei tabere în sprijinirea trupelor americane pentru războaiele lor din Afganistan și Irak și afirmă că Statele Unite au recunoscut independența Kosovo cu scopul de a o păstra în viitor.
https://ro.frwiki.wiki/wiki/Camp_Bondsteel

...si un "bonus"
Lista bazelor militare americane din întreaga lume
https://ro.frwiki.wiki/wiki/Liste_des_bases_militaires_des_%C3%89tats-Unis_dans_le_monde


anonim spunea...

Nu ma refer la M pentru ca el oricum minte cu "M" mare
Unde e ditamai minciuna????
aici,citez"
Anul trecut sârbii au cerut kosovarilor care intră în țara lor încă un document. De ce? Să caute zâzanie!...."

-raspunsul la manipulare (manipulare tot cu "M" incepe)
Da s-a intamplat anul trecut dar TOT KOSOVARII AU CERUT DOCUMENTUL"..NU sarbii(nici n-ar fi avut de ce)
Acum au primit ordin de la americani sa mai amane o luna. Probabil ca la testul de azi noapte si-au dat seama ca nu sunt pregatiti suficient...urmeaza episodul II in mai putin de o luna

PS Ce a vazut "Micutzul" in '99 am vazut si eu si multi altii pe ecrane. "M" n-a vazut dar lui nici nu-i trebuie sa vada sau sa stie. Ii ajunge sa se scalde in propria minciuna...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord 75, termina-ti ideea, care te framanta in interior si iti fura siestele si somnul, inceputa cu SUA: Poate ca era mai bine sa se poarte cu teroristii mai măi, măi, cu manusi, cumva, dupa ce au ucis brutal mii de nevinovati la 11 Septembrie, sau in alte locatii? In loc de Guantanamo, sa-i tina in hoteluri de 5 stele, saracan de ei? Sa fie teroristii nemilosi eliberati din principii crestin umanitare?! Fii mai curajos si dezvolta-ti mocnirea ascunsa, anti USA, nu etala doar negativismele care iti rod ranza! Daca nu era Guantanamo sa-i infricoseze, numarul de teroristi si de victime viitoare, in acest timp, avea sa fie inmiit! A gresit SUA ca a infranat terorismul cu Guantanamo, subtiind astfel atacurile teroriste, istetule?

anonim spunea...

CIF-ule
Esti de o naivitate induiosatoare.Asta poate proveni din....sau din....sau amandoua.
Lasand deoparte faptul ca esti un lingusitor si oportunist(aproape perfect).
La mine la tara, in copilarie.acestor oameni li se spunea scurt si apasat un simplu "Hai sictir"!!
PS Pana la urma ce pensie crezi ca ti s-ar cuveni in cei 7 ani cat ti-au trebuit sa ajungi de la sg,maj la plutonier? Ca vad ca pretentii ai dar total rupte de realitate. Restul pana la 65 de ani varsta ai labarit-o cu varf si indesat...mergand din ciupeala in ciupeala,miloaga si blesteme....Pai cine-i vinovat? Nu-mi spune pe aia cu "turba cazuta in cap" ca te-a facut absolut inapt pentru orice fel de activitate.Pana mai acum 4-5 ani te uitai la o simpla tastatura precum broasca in teava.Ti-a placut munca precum cainelui lantul,e drept ca nimanui nu-i place dar nici atata iresponsabilitate ca a ta nu gasesti la tot pasul
Da stiu ! urmeaza "talentul"scriitoricesc si versurile scrise in proza....cu blestemele de rigoare bineinteles.Vorbeste cu aia de calibrul tau si egalii tai cum ar fi "M" de exemplu
In loc de noapte buna,acum cu 2 minute inainte de a se termina ziua:Hai sictir!!!

M spunea...

Acest Akord 75 minte cum respiră! Informează -te! Nu îți mai spun să îți ceri scuze pentru că știu că ești nu numai mitoman dar și nesimțit!

Ce să mai spun? Că autoritățile sârbe fac probleme și cetățenilor români care vor să intre in Serbia din Kosovo? Adică nu poți să intri in Serbia din Kosovo decât dacă intrarea în Kosovo s-a realizat tot din Serbia!

Ha, ha, ha! Băi chiar nu înțelegi cu cine te pui? Îți place să o iei in freză de fiecare dată?

Am verificat, am dreptate, dar îmi dau seama că mai bine te las să cauți singur! 😁 De amuzament că știu că habar nu ai de limba engleză!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT: "micutzul spunea...

"@ Calinmihai
Tati stai cam rău cu historia popoarelor europene. Dacă leaganul civilizatiei daca si apoi al romanismului e in Mtii. Apuseni și Retezat ( adică cetățile capitale) atunci află că leaganul civilizației sârbe al poporului sârb este ... KOSKOSOVSKA MITROVICA! Și când ai ''leaganul'' ocupat îl iei inapoi !

1 august 2022, 19:37" ,

Încheiat CITATUL,

Micutzule:
..Ia mai citește ISTORIA..cu atentie !
Triburile SLAVE au venit în BALCANI din nord estul EUROPEI prin sec.6-7 (A.D.), iar triburile HUNGURICE au venit în PANONIA cam tot de pe acolo, prin sec.9, după care, înfrânți de GERMANICI în tentativa lor de a cuceri centrul EUROPEI, au luat-o spre est= adică spre TRANSILVANIA.., pe care au cucerit-o definitiv până prin sec.XII-XIII = și care,astfel=a devenit "leagă nul civilizației hungurice"..!,așa cum și KOSOVO, cucerit de sârbi (în sec.VI VII), a devenit, după înfrângerea lor de către TURCI= în sec.XIV, "leagănul civilizației..sârbe"..!
ASTEA DA.."LEAGĂNE"=înecate în SÂNGELE populațiilor autohtone.. cucerite cu sabia și arcul AGRESORILOR TRIBALI..!
Deci: ca să afirmi..ce spui,ori ești sârb, ori maghiar,ori și una și alta..
ori ignori istoria PRIMULUI MILENIU..!
Ia-o mai ușurel cu.."TATI"..!,poate ne întâlnim prin oraș, pe.."CORZO" sau prin alte locuri comune, la o șuetă despre..eventuale amintiri comune..!

M spunea...

Acum serios!

Citesc Memoriile lui Napoleon.

Povestește cum în 1808 s-a întâlnit cu Împăratul ruSSiei la Erfurt pentru că avea nevoie ca țarul să îi asigure "spatele". Napoleon se pregătea de război cu Spania și voia să fie sigur că habsburgii nu îl vor ataca. Întâlnirea a fost destul de proastă (dă vina pe Talleyrand) dar până la urmă Napoleon este de acord ca ruSSia să ocupe Țările Române în schimbul unei notificări din partea țarului Alexandru I către habsburgi în care să le pună în vedere să nu atace Franța!

De altfel în 1809 ruSSia a proclamat anexarea Țărilor Române și la conducere a fost numit
Gavriil Bănulescu-Bodoni, român ardelean trecut de mult în slujba Rusiei (de pe atunci aveam zoaie trădătoare printre noi)!

Mă gândesc de câte ori la masa celor mari și puternici destinele țărilor mici nu au fost hotărâte între două pahare de șampanie?

Akord75 pune tată mâna pe carte, lasă băutura. Pe mine mă prinde miezul nopții citind nu vomitând în WC!
Hai! Spune tu cu creierul năclăit în alcool că Napoleon nu a existat și în general că dacă tu nu știi ceva sigur nu există!
Pateticule! Ce proști a avut Armata română!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, E pacat sa strici orzul pe o gâsca beată, precum @dez-Akord! E iscusit in insulte, nu in judecati de valoare si cunostinte temenice! Eu am vrut sa-l educ si sa-l invat lucruri elementare, si el se ia de trecutul meu, de om bolnav si suferind, la modul golanesc si grobian, de parca a fost scapat dintr-un centru de ingrijit oligofreni! Eu l-am catalogat țața radio șanț a blogului, si asa va muri! Nu-i nimic de capul lui, saracan de el!

Huhu Rezea spunea...

NATO a agresat Serbia in 1999 pentru a-i susține pe separatitii albanezi din Kososvo. Rusia a agresat Ucraina în 2022 pentru a susține militar separatiștii ruși din Lughansk și Dondbas.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:

"Avianyc spunea...

"Huhurez ,mai ai putin si treci la catolici�� Ai luat-o pe cai bantuite de demoni fiule !!!
Ratacitul ein stein vede lumea doar prin cea mai buna tv din Ro ,Antena 3- Radu Tudor & Gadea.Atat poate ,asta-i lumea lui.������
@ Calinmihai ,mai cea la brazda ca ai luat-o pe aratura.
Înca nu-i tarziu sa afli ca sarbii si Orban au sange in instalatii si nu Whisky-Cola nematurat ,cadou pe langa sepcute si medalii pentru gheneral.
@ Ster ,șaua pe ei ��������
Se pun ei cu cei din AC ,ei neavand in intreaga c..." ,
ÎNCHEIAT CITATUL,
Tov.-ule:
..Orban și sârbii..scrii că au sânge
..(mai roșu-vinețiu..!) decât noi româ nii..în "instalație"["made"+ imported din..vasta stepă rusă..încă din mileni ul I (A.D.)],idee care ar putea fi un PUNCT (foarte îngust)..de vedere,dar nu exprimă ADEVĂRUL..și cel actual: că ei fac pe.."vitejii"..pt. că îi au pe RUȘI în spate/CÂRCĂ..!
..și: la urma urmelor..,voi: trolilor, faceți jocul mixturii "preparate" în "blenderul"..GLOBALIST+INTERNAȚIONALIST..!(e limpede că..MARX,ENGELS,LENIN și TOȚI TORȚIONARII mondiali..au câștigat LUPTA..împotriva..LUMII..!)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Angoasa marilor puteri de a-si sustine si apara sferele de influenta economice, financiare si militare, poate duce la un conflict global, ca in Taiwan, care, ca țara, nu e recunoscuta de nici un stat, fiind teritoriu chinez, insa cip-urile si alte componente electronice de inalta tehnologie, pentru telefoanele mobile, calculatoare sau armamente si munitii dirijate, sunt de fapt interesele. Rusii, fiind inapoiati, pe ei ii intereseaza doar sa-si apere tagma-neamul slav, fiind prea putin interesati de centralele nucleare, cerealele sau carbunele ucrainian. Stalin i-a plantat peste tot pe rusi, ca sa se inmulteasca precum ciupercile, azi Putin ii revendica pe acei rusi, cu tot cu pamantul de sub ei. Serbia a fost vaduvita de leaganul civilizatiei lor, Kosovo, intr-un moment istoric defavorabil, creat de agresivitatea lui Milosevici, dupa moartea dictatorului reunificator, Iosif Broz Tito, cand regiunile componente si-au declarat independenta fata de Belgrad. Europa n-a stiut si nu a vrut sa faca nimic pentru pacea de acolo, la instigarea Germaniei, avand de platit polite mai vechi, istorice, care au declansat primul Razboi Mondial, printr-un atentat sangeros. Ungaria, sta si ea, ca miloaga la colt, asteptand ajutor rusesc sa ocupe Transilvania, achizitionand armamente in acest sens, care niciodata nu vor fi folosite impotriva rusilor, daca NATO gandeste idiot ca de aia le importa ungurii masiv, ci sa-si atinga scopul transilvan... S-a dus vremea cand China era o cotiga cu doi magari pe drumul de la moara, si ar trebui senilul de la Casa Alba sa realizeze in ce se poate baga, iar Rusia nu isi va atinge absolut niciodata telul ucrainian,dat fiind ca Ucraina nu va avea niciodata odihna ca sa-si recupereze ce a pierdut, deci o sula foarte lunga si ascutita in coastele Rusiei, care se va vlagui total sa sustina acest razboi inutil. Intr-un conflict cu SUA, China se va intoarce la vechea cotiga cu doi magari, din care unul mort si unul cotonog de picioare, ducandu-li-se progresul economic fulminant, civilizatia actuala si elanul cu care a ocupat intraga piata mondiala, dominand comertul pe Mapamond; Serbia si Kosovo vor fi permanent pline de sange in zona de contact, insa niciodata teritoriul kosovar recuperat, fiind imposibil de realizat datorita etniei majoritar albaneze. Tocana, sau ghiveciul calugaresc al conflictelor actuale in mocnire, sau in curs, vor duce la ceva tragic, pana la urma, si nu mi-as dori sa fiu martor al acelor vremuri apocaliptice, cand, concomitent si datorita crizei energetice, populatiile vor gati mancare la foc de lemne intre blocuri, se vor racâi de jeg cu muchia de la cutit, in lipsa apei calde, si vor dormi sub munti de cotoroanțe si paturi sa se incalzeasca iarna in locuite, nu degeaba Clotilde si Mucusor antrenandu-i anticipat pe mucuresteni, inca de pe acum! Noua ordine mondiala functioneaza, dar si la noi prin #hastagistii useristi, votati de decrepiti si alienati, unii chiar si din randurile noastre, cu mult entuziasm si convingere, si nu cred ca mai sunt multe de facut sa ne mai aparam de acesti strigoi, acum, cand avem o guvernare total afona, dezinteresata, lipsita de orice valoare si vigoare sa ne apere, distrugand cu temeinicie sistemele de aparare, siguranta nationala si ordine publica, ca sinucigasii tradatori! Ce sa mai luptam pentru pensii, cand in ascuns ni se pregatesc cazanele la comun pentru haleală?!

M spunea...

Ați văzut? Exact ce spuneam!

Marionetele penibile ale ruSSiei fac imediat spume dacă întrebi de Tezaurul românesc! În rest sunt mari "patrioți"!!!

Băi Putler, DĂ BĂ HOȚULE TEZAURUL ROMÂNIEI ÎNAPOI! NEAM DE HOȚI!

Leo spunea...

SUS , SUS Până la CER și pe la Kremlin câteva dacă se poate.............!
https://twitter.com/UAWeapons/status/1554775390123687937?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1554775390123687937%7Ctwgr%5E78bb411587856ff5521cfdf70f6bdc9061dbe2ce%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.hotnews.ro%2Fstiri-razboi_ucraina-25714673-imagini-rare-4-lansatoare-himars-trag-acelasi-timp-detaliul-mai-interesant.htm

Calinmihaib12 spunea...

CFIFRIM:
..Când scrii că..KOSOVO e "leagănul civilizației sârbești"(=un oximoron)= ești,IMPLICIT,adeptul..concepției hun gurilor,cum că TRANSILVANIA e"leagănul civilizației..lor"= așa cum ei pretind că e..!
Cum poți să crezi că 2 teritorii care au populația majoritară = albaneză și română, INVADATE și CUCERITE de slavi și respectiv hunguri în mileniul I(AD)
ar putea, vreodată,să..reprezinte "leagănul" civilizației cuceritorilor,
oricare ar fi ele.., mai ales că așa-zisele "civilizații" invadatoare, cuce ritoare și care.."SE DAU ÎN LEAGĂNE.." nu prea au lăsat în urma lor..mare lucru..!
Și, mai e ceva: cam totdeauna, de-a
lungul timpului, "civilizațiile"..s-au cam "fondat" pe..SÂNGELE ÎNVINȘILOR..!

Huhu Rezea spunea...

@Profesorașe, known, eșți plecat rău cu mintea spre propaganda FSB.
Oamenii serioși se întreabă cât de legitimă este agresiunea rusnacului în țara vecină.
Pentru ilogici ca tine, Ucraina ar reprezenta un pericol mai mare pentru România decât Rusia.
Realitatea este că nucleul taristo-sovietic de la Moscova se vede amenințat de turnura politică occidentală din țara vecină. De ce le este frică ... nu vor scăpa.
In România se raliază cu Moscova doar cei care sunt dependenți în gândire de internaționalismul proletar.

Calinmihaib12 spunea...

CITAT din "M spunea..

"..numit Gavriil Bănulescu-Bodoni, român ardelean trecut de mult în slujba Rusiei ❗(de pe atunci aveam zoaie trădătoare printre noi)!❗ "

"02.08.2022/00:27' "
Încheiat CITATUL,

M:
1.(ce scriu mai jos se referă la pasajul marcat cu semnele ROȘII de exclamare).

.."ți-a scăpat.." faptul că în zona noastră..TRĂDĂTORI/=iscoade(?) = AU FOST, SUNT,..și VOR MAI FI..!,..cam de când se scrie (de către cei care..au scris și scriu = adică de către cei numiți:.."istorici"!) despre NOI, cei care ne numim ROMÂNI..!
Ne place sau nu, cam asta e situația!

2..și o observație,oarecum "generală"!
: =LOVITURA DE STAT..SÂNGEROASĂ..din
ROMÂNIA ( dec. 1989..)..+
+ "martie" 1990 , + .."mineriadele
din:..1990, 1996-2000,..!
=UNIFICAREA pașnică a GERMANIEI,
=ruperea pașnică a CEHOSLOVACIEI
=ruperea..VIOLENTĂ a IUGOSLAVIEI(!)
=ACUM(2014-2022..?):ruperea/aneanti
zarea VIOLENTĂ a UCRAINEI..(?..)
..
=..ce urmează..?
CE URMEAZĂ..pare a fi..parte a unor PLANURI:..mai vechi (de prin sec. XX) și mai noi..?!..