Un produs Blogger.

vineri, august 26, 2022

Paradoxal: majorarea soldelor/salariilor cu 1/4 din luna august se va aplica înaintea majorării cu 1/4 din luna iulie

54 comments

 


Majorările din lunile  iulie și august se deduc din aceeași sumă, respectiv din diferența dintre valoarea soldei/salariului de funcție prevăzută de L 153/2017 pentru anul 2022 și valoarea acestora din decembrie 2021, valoare care, de fapt, este aceeași cu valoarea de la 31 12 2020, pentru că și-n 2021 a fost suspendată majorarea de guvernul Cițu.

Numai că majorarea planificată de la 01 iulie, adoptată de Parlament prin Pl x 21/2022, se va aplica numai dacă CCR respinge excepția de neconstituționalitate ridicată de USR înainte de promulgarea legii. Curtea Constituțională a amânat pentru 21 septembrie judecarea excepției.

Nici majorarea care trebuie să se aplice începând cu luna august nu prea este sigur când va intra in vigoare pentru că OUG care va fi aprobată mâine în Guvern nu va putea fi publicată în MO înainte de convocarea Parlamentului în sesiune ordinară sau extraordinară.

După aplicarea celor 2/4 din diferenta menționată mai sus abia se recuperează restanța de majorare care trebuia aplicată în anul 2021 conform art. 38 din Legea 153/2017.


Potrivit Legii nr. 24/2000 cu modificările ulterioare, fiecare dintre cele 2 majorări cu 1/4 se va aplica de la data intrării în vigoare a celor două acte legislative, respectiv de la da publicării în MO a ordonanței de urgență și la 3 zile după publicării în MO a legii prin  care s-a adoptat Pl x 21/2022.

Așa se întâmplă când se amână adoptarea unor acte normative.


54 de comentarii:

Cazarmarul spunea...

Stati un pic!Ordonanta de azi se va da cu aplicabilitate din 1 septembrie, va fi contestata de Avocatul Poporului pe motiv de CCR, 21 septembrie și în final va avea aplicabilitate unul dintre cele 2 acte normative începând cu 1 octombrie... Asa ar fi normal🤓

Cazarmarul spunea...

Deci Huhu este realist... 🤓

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In acest comunicat trebuie specificat ca diviziile pensionarilor trebuie sa aplaude de pe ramele gropilor majorarile de rachat ale activior, care le pot ajunge STAS doar pentru un colacel de parastas! Dar asta dupa un timp indelungat, minunat pentru decedat domnul lifițer sau zoldat, la modul degajat si de orice majorare de mare rachat total scapat!

luchy19 spunea...

Adică 150 lei subofițerii și 300 lei ofițeri....

luchy19 spunea...

Întrebare, dacă m am pensionat la 01.02.2022 și această marire reprezinta 1/4 din restanta pe 2021 nu ar trebui să mi se recalculeaze pensia?

Calinmihaib12 spunea...

Ofițerul de serviciu:
..greșești..: logic..și LEGAL, ar fi ca cele 2 majorări să se facă în ordine cronologică: adică întâi..cea din iulie,după pronunțarea CCR-ului,și abia.."mai" apoi cea din august..?!!
(..care ar putea avea același parcurs ca cea din iulie..și, ca urmare, apli carea ei să se facă..la anu'..!?

Huhu Rezea spunea...

@luchy
Nu benefiezi de niciuna din cele două majorări.
Dacă cele 2 acte normative intrau în vigoare înainte de 01 02 2022 beneficiai de majorări în calitate de cadru activ sau de actualizarea prevăzută în art. 28.

Luc 3 spunea...

Luchy! La pensionari........nimic,nimic!!!Noi avem destui bani!🤣😂😂

Lenovi spunea...

Da, pensiile celor care ies acum cresc ca in povesti,iar a celor iesiti mai demult raman de rasul curcilor. Pensionar MAI , iesit la 1 august, 6300. Daca se majoreaza soldele de la 1 august, ajunge la 6500-6600. E corect, nu? Inca un pic si l ajungea pe gen Chelaru. Pensionar agent penitenciare, 6800. Si exemplele pot continua. De pensii vad ca nu mai zice nimeni nimic. Cred ca va trece si anu, si PNRR ul si vom ramane tot ca fraierii

luchy19 spunea...

Cum adică 6800 un agent de la penitenciare ?
Imposibil. Doar dacă nu cumva a cumulat sute de ore....ceea ce în MAPN nu se plăteau, dar penitenciaristii sunt parte din ministerul justiției


6800 subofițer. Bravo pușcăriei

Leon spunea...

Huhule, nu cred ca vor fi 2 majorari cu 1/4 in acest an !
Eu retin ca ministrul Budai chiar a specificat ca, proiectul de lege fiind intarziat la CCR, este nevoie de acest OuG.pentru a prinde aceste majorari macar din luna august !
Oricum Pl x -ul se va intoarce in Parlament cu observatii,sau la Promulgare, iar Presedintele nostru îl poate retrimite Parlamentului spre reexaminare !
Se pare ca Guvernul a facut ceva modificari, deoarece:
"ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
Guvernul a aprobat majorări salariale pentru personalul plătit din fonduri publice, având în vedere faptul că, în ultimii doi ani, drepturile salariale ale acestor persoane au fost înghețate, ca urmare a măsurilor fiscal-bugetare adoptate în contextul economic actual, determinat de criza generată de pandemia de COVID-19, dar și de criza războiului din Ucraina.
Majorările salariale se acordă începând cu luna august 2022, sub forma unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea a personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepția celui care ocupă funcții de demnitate publică și a celui încadrat la nivelul administrației publice locale.
Comunicatul Ministerului Muncii: http://bitly.ws/tGvF "
Ma astept sa apara in aceste zile si un Comunicat de la una din Camere in care Presedintele acesteia sa Convoace o Sesiune extraordinara ptr.Saptamana viitoare( Senatul, probabil)!

Lenovi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, de ce crezi că gașca dilie vrea sa-l schimbe pe 'nea Vasile?! Nu cumva ca a promis, se vede, fara sa-i intrebe? Omul e bine intentionat, dar daca ei vor sa ne puna la pensii pe zero barat, atunci si el e bun de schimbat ca-si face de cap si nu i-a intrebat, si adevarul e ca plavanul cere sa fie din functie plecat. Ciucalaie e prea prost s-o faca de oaie...

M spunea...

@Leon

👍 Așa e!

M spunea...

@Lenovi

Comisar șef, pensionat acum câteva luni, 6150 lei. Îl știu de 35 de ani deci nu spun "povești". Mai era și încântat că a prins în ultimii 3 ani o funcție de conducere!

Ce vreau să spun e să nu generalizați. Nu faceți ca idioții ăia care zic: "ia uite domnule, pensii militare de 30.000 de lei și se pensionează la 40 și ceva de ani!"

Excepțiile deranjează și ar trebui corectate dar nu faceți greșeala să le generalizați!

La treaba cu actualizarea va susțin 100%. Părerea mea e că o atitudine mai echilibrată, măcar că a domniei tale, ne-ar ajuta mai mult. Am constatat că mai greu te susține cineva dacă îl înjuri! 😁

@Luchi19

La Ministerul Justiției salariile au fost mereu un pic mai bune (cu vreo 20%). La noi, cel puțin până să ies eu la pensie, de "ore lucrate SDSL" beneficiau în majoritate subofițerii (atunci când se plăteau și nu erau "compensate cu timp liber"). Eu nu am prins așa ceva și nici nu am aprobat dacă se putea da liber!

reddog spunea...

Dincolo la Cezar Rambo povestește cu m a fost întoarcerea de la Alcatraz.
Așteptăm cu emoție și episodul când povestește cum a ajuns secretar la pecerea.
Are ceva talent de narator ce-i drept.
Se pare că Cezar apreciază stilul ( mai ales că pentru el cei care au LM sunt de departe peste cei de la West Point din USA) 😁
Pe Rambo îl mai faultează domnul colonel cu limbaj colorat dar așa e când ești scriitor, nu toți îți apreciază opera.

monteoru spunea...

Nu intelegeti ca aia si astia nu pun pret pe pensionarii in general si pe pensionarii militari in special?Nu avem cu ce sa-i presam.Greva nu avem la indemana.Nu suntem in stare sa ne mobilizam si nici sa mobilizam nemultumitii.Un partid sau o miscare nu suntem in stare sa generam.La latrat la stele ne pricepem.Suntem atat de lipsiti de hotarare incat ne milogim sa ne scape ceva printre degete.

Alexandru spunea...

@Luchy 19
Pierzi vremea așteptând măriri de pensie (vis-a-vis de creșterea salariului activilor) și mirându-te cât o au unii sau alții. Ca fapt divers, și eu am ieșit cu 02.01 anul acesta. Am ieșit, ne asumăm, ura și la gară! Dacă ești visător precum aceia care cred tot felul de bazaconii despre pensii egale pentru generații diferite ieșite în condiții relativ similare (relativ pentru că legile salarizării se cam schimbă în ani) uiți în ce țară trăiești. Și asta înseamnă să pierzi contactul cu realitatea. Și nu e bine.

Huhu Rezea spunea...

Leon
Legea nu se va aplica doar daca CCR declara neconstitutională dispoziția din ea vizând majorarea soldei cu 1/4.
Dacă CCR zice că este constituțională legea merge direct la promulgare fara sa mai treacă pe la Parlament.
Vor fi 2 majorări cu 1/4, adică 1/2 din diferență, adică întreaga restanță care nu s-a acordat în 2021.

Leon spunea...

Da, Da, îi va fi rusine lui Iohannis s-o trimita spre Reexaminare Parlamentului, alaturi de cele 35 de proiecte aflate la comisiile parlamentare...:)).

Leo spunea...

Bravo T2
foarte frumoase dpv literar artistic rândurile din lumea năsturaşului...

Mirelaperianu spunea...

Ciuca ăsta este un om fără valoare ,CINE dracu la cules?

benji spunea...

Presa din zilele trecute a scăpat nişte informaţii care pe mine, cătană bătrână, m-au bulversat. Bunii noştri colegi din forum, maieştri ai războiului şi dornici de cafteală cu ruşii cred că mă vor dumiri.
-Dâncu şi MApN-eul lui şi al lui Iohanis, a comandat sute de arme antiaeriene moderne.
-Asocieri de state democratice donează Ucrainei, slăvit să-i fie numele, arme nou comandate(ultimele au fost UK şi Norvegia)
-Zelenski nu mai critică slaba activitate a tovarăşilor din NATO pentru dotarea ritmică, chiar a trecut la laude! Oare am şi donat deja ce am comandat, mai ales că şi Ben Hodges este mulţumit de felul cum îi punem în aplicare indicaţiile.
-NATO, prin braţul cel mai vânjos,SUA, anunţă înfiinţarea unei structuri de intervenţie şi comandă în Ucraina, de tipul celor din IRAK şi Afganistan. România spune prezent!
-Nimic despre pensiile militare, vorba lui Băse: acolo sunt banii voştri.

CEZAR spunea...

Nici nu stiti ce pierdeti....:D

https://cezar-armya.blogspot.com/2011/07/colegiul-militar-breaza-by-czar.html

Leon spunea...

@Rambo, lasa deoparte "povestile" despre Pensii si ocupa-te serios de Povestile tinereții..!!
@Viorel&Mirela, hotarati-va odata, pe cine preferati, pe Olguta care are vorbele la ea si ne "minte" frumos sau pe Ciuca, care tace si le face..!!

M spunea...

@benji

Sursa vă rog pentru: NATO, prin braţul cel mai vânjos,SUA, anunţă înfiinţarea unei structuri de intervenţie şi comandă în Ucraina. Evident probabil că e ruSSia Today! 😂😂

În rest mi se pare corect să ajuți o țară atacată. Se trimit nu numai arme dar și medicamente (de exemplu). Și România a primit ajutor in timpul primului război mondial și cred că dacă țara noastră ar fi atacată sălbatic de a doua armată a lumii ne-am dori să fim ajutați (mă rog dumneavoastră nu sunt sigur! Cred că ați ieși cu flori să întâmpinați mujicul sovietic).

Dacă rahații ăia ruși s-ar întoarce în grămada de bălegar numită ruSSia atunci am avea și prețuri decente la benzină și gaze, nu am mai trimite arme Ucrainei și așa mai departe!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, da, Ciuciu tace si ne-o face! Stie el cum, si fara săpun, caci pană acum putea sa faca ceva, dar nu vrea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deh, giugiuc, Allah akhbar, bre, ca turcul cu braga si halvița de la Adakaleh, e bine ca nu mai avem o atitudine caustică fata de clasa politica si am luat-o pe beletristică, mai ingenios si frumos in peisajul asta lemnos, decat afronturi cu atacuri interpersonale, adesea bilaterale si cu arzoaice la bodolane, infantilă fiind motivatia de pensioane militare discretionare si inegale intre diferite esaloane, grade si persoane, asa ca e mai bine sa scoatem din noi si valorile umane si morale, impletite armonios cu pasiunea pentru scrisul serios si frumos! In fata acestor atitudini nu am nici un reproș si imi dau cu respect si placere palaria de pe cap, jos!

VIOREL spunea...

Comandamentul american evocat de benji a fost anuntat ieri, de DIGI 24 si HOT news și comentat și de alții. Nu se cunoaște poziția lui Putin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@M, nu-i un vis boem că Rossia cu vodka in șube trebuie pusa pe labe si pe rotule, daca vrem preturi la carburanti si mai bune! Curand li se vor goli din banci teșcherelile si din arsenale toate rachetele, armele de precizie si bombele, si ca sa cumpere, sau sa fabrice altele, le trebuiesc de ordinul miliardelor valutele, astazi saltate din bancomatele blocate de de marile banci si acele state pe Putina si Rossia suparate. Ei se incapataneaza, dar daca economia li se blocheaza se pot trezi, in plină involuție, si cu o pacoste de revolutie, comandată de mafia (oligarhilor) organizata, clica de la Kremlin s-o vada jos data. Ce va fi, stie numai Dumnezeu, insa noi, romanistanii si paduchii estic europeni, cu votanti aerieni si bouleni, o s-o ducem din rau in si mai rau, cu complicitatea Mutantului si ,,guvărnului mău,'' astăzi împopoțonat cu udemereu si pesedeu, de paradă, hopa-henț, careu de ași cu popa-n coadă preturile sa crească si pensiile sa scadă!

Gigi spunea...

Parafrazându-l pe @Cornelius F.I.puterea actuală nu numai că tace si ne face,dar tace si ne-o coace de ani de zile,incepând cu anul in care Min.Muncii si al .......a fost dat sa fie pastorit de femeia care si-a facut ucenicia în unul dintre partidele care promova patriotismul din aceasta tară,aflată la confluenta marilor furtuni între orient si occident,care se pare ca influenta orientului a avut mai mare impact,fata de cealalta influentă!!!

Plec de la aceasta cutumă politicianista,care ptr.noi,rezervistii,are radacini adânci infipte in pensiile militare,acelea că toti care s-au perindat pe la putere nu au facut altceva decât sa puna o piatra pe "mormântul"acestora si implicit pe noi,cei care ne-am sacrificat tineretile sub Drapelul Sfânt al Patriei.Am fost sacrificatii de serviciu si bataia de joc al tuturor.Pâna când,o sa aflăm in curând,nu mai departe decât în iarna aceasta.Dormim in pace,guvernul are grijă de noi!

Luc 3 spunea...

@Leon,aș vrea să îți dau dreptate,dar.....NU SE VEDE,NU SE "SIMTE",.....NIMIC,NIMIC!!!Poate tu ești mai bine informat ca noi ceilalți,și ,știi mai multe! Anunță-ne și pe noi, cu ceva,.....amănunte,că ne-am plictisit de când tot" face" ceva și pentru inechitățile privind pensionarii militari!

Viorel spunea...

Domnule Leon. Ciucă de ce nu a amânat implementarea Legii nr. 168/2020 până în anul 2022 sau până la mama dracului iar banii cheltuiți cu această lege (art. 12 lit. b și c / activi + pensionari / fondurile de la activi trecute din start la capitolul pensii) să fie folosiți prin aplicarea încă din 2020 a PLx-199/2020 „Articol unic” postat de către domnul Huhu Rezea luni de zile pe blog, blog de care Ciucă are cunoștință. Pentru că nu a vrut onoarea lui de oltean. Cu scuzele de rigoare față de marea majoritate a infanteriștilor, dar mare dreptate a avut Alexandru Ioan Cuza parcă, atunci când a reorganizat armata și a spus: „artileria se va numi artilerie, cavaleria se va numi cavalerie iar voi prostimea (denumire dată oamenilor de rând) vă veți numi INFANTERIE”. Aveți exemplul perfect. PENTRU PENSIONARI MILITARI ȘI MILITARII ACTIVI CARE NU AU PUTUT DIN ANUMITE MOTIVE SĂ PLECE ÎN TO, MINISRUL ȘI PRIM MINISTRUL Ciucă NU A FĂCUT NIMIC, pentru că este prea MIC.

Leo spunea...

Poligloata LOV și savanul impostor academic DOTTORE ĂĂĂ..ÎÎÎ... , sunt două plăgi politice dar și profesionale.
Altfel spus sunt doi golani/lichele politice.
SUS INIMA , PNRR PRIN jalonul 215 LUCREAZĂ PT. VOI !
amr 2 LUNI.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

LEO, Bravo, si te sustin, cum Fiola se sustine de-o cazzo durro, tălică teteo, fara mișto!

M spunea...

@Viorel

Sunteți sigur? Ați citit cu ochii dumneavoastră "NATO, prin braţul cel mai vânjos,SUA, anunţă înfiinţarea unei structuri de intervenţie şi comandă în Ucraina.

Dacă da, vreau și eu să citesc!

Iar ce zice Putler pur și simplu nu mă interesează așa cum nu mă interesează ce zic cei internați la Spitalul 9.

Deci, repet, "structură de intervenție și comandă".

Leon spunea...

Leo draga, daca asa "laude" merita actualul Premier din partea ta, ia fa o caracterizare si fostului Premier Câțu, care pentru anul 2021 a ANULAT transa III din L.153 de majorare a salariilor, si Indexarea pensiilor militare cu 3,8%, de altfel si VPP( la civili).

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

👍 Mă uitam la anunțurile făcute de administrația de ocupație în Donbas!

"Școala va începe la data stabilită cursurile fiind ținute în limba rusă."

Deci copiii ucraineni, deveniți minoritari în țara lor o să învețe în limba asasinilor.

Interesant că "nazista Ucraină" garanta 60% din cursuri în limba minorității.

M spunea...

@Leon

Toate belelele ni se trag de la L153 (și de la declarațiile iresponsabile ale unor politicieni, inclusiv cea pe care nu am să o numesc).


Mai țineți minte? "Punctul 8 de la Timișoara", "300 de parlamentari", "fără penali în funcții publice", "familia tradițională"? Toate au fost mari la timpul lor dar timpul a trecut! 😁
Când politicienii nu au mai fost interesați de subiect, mass media nu a mai fost nici ea interesată și "poporul" și-a văzut de ale lui!

Subiectul "pensiilor speciale" este momentan bun de muls! De altfel pentru anumite partide e cam tot ce a mai rămas.... "fără penali" fiind deja uitat și "corupția ucide" așteaptă un eveniment prielnic! Căderea unei coloane peste un copil în holul Primăriei Capitalei nefiind suficientă!

Huhu Rezea spunea...

Legea 153/2017 a pus ordine în sistemul de salarizare al bugetarilor, salariul de baza exprimându-se în Cf x sme.
Numărul coeficienților arată ce importanța dădeau politicienii din 2017 profesiilor bugetare din România.

M spunea...

Legea 153 punea ordine dacă făcea coeficienți decenți și scotea COMPLET sporurile!
Legea 153 nu a venit la pachet cu o lege a pensiilor militare care să facă ordine!

Țineți minte ce spunea Olguța? "Mentinerea prevederilor actuale va face ca suma platita celor cu pensii speciale sa creasca foate mult ca urmare a prevederii Legii salarizarii in sectorul public."

Mai vă amintiți ce zicea aceeași Olguța?

O pensie specială, calculată în anul 2010 a stabilit pensia unui fost angajat MApN la cuantumul de 7.475 lei lunar. În baza indexărilor aplicate, care prevăd majorarea pensiei în funcție de salariul celor în activitate, pensia acestuia a ajuns la o valoare lunară de 20.046 lei.

Un alt exemplu este o pensie calculată în anul 2009 care avea o valoare inițială de 6.503 lei şi a ajuns la o valoare de 19.065 lei.


Deci, dacă vă plângeți că nu s-a actualizat să vă plângeți de Olguța și de Legea 153. Acum iar o să veniți cu povestea că stătea un general cu pistolul la ceafa ei când vorbea!

Să se ia de mână cu Năsui: Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensiile medii obișnuite, în 6 luni. Pensia unui rom\n obi;nuit a creescut cu 3 lei iar cea a unui special cu 481 lei.

Huhu Rezea spunea...

M
Pensiile de care vorbești, vorbeau in necunoștiință de cauză și Dobritoiu, Tutuianu sau Fifor.
Au crescut prin recalculări, nu prin indexări sau actualizări.

Gigi spunea...

"Cineva"ne spune mai sus(nu dau nume) faptul ca un comisar iesit anul acesta la pensie având si functie de conducere (prinsa pe ultima suta de metri) cum se procedează mai nou,ar fi iesit cu 68oo lei.
Am crezut ca nu vad bine,m-am scarpinat din nou ca olteanu' si m-am intrebat:Comisarul ăsta o fi fost subofiter(agent)?😂Nu,nu,sigur e o greseală.Cel care a postat cred ca a uitat sa pună un (1) în fata lui(6)!

Viorel spunea...

Domnule M. Îmi creați palpitații. Nu mă mai confundați: Viorel nu este VIOREL. Atenție la majuscule.

M spunea...

@Huhu

Nu eu vorbesc! Doar am citat! Erau exemple date de doamna Olguța Vasilescu! Ele au intrat în capetele unora....

M spunea...

@Gigel

Poți să îți schimbi numele dat năravul împuțit de a minții nu îl schimbi!

functie de conducere (prinsa pe ultima suta de metri)
Mincinos ordinar! Am spus că a avut funcție de comandă în ultimii 3 ani de carieră! Asta numești tu "ultima sută de metri"?

Băi deșteptule, ca media să fie de vreo 7.400 lei (brut) trebuie ca unii să aibă peste și alții să aibă sub! Sau mintea aia ta puțină crede că toți au pensiile peste medie?
Dacă brutul e pe la 7.400 cam cat o fi media la net?
Vai de capul tău! Și prost și mincinos! Marș!


@Viorel

Scuze, domnule! Am să fiu mai atent! 😁

Leon spunea...

Un Comunicat CNPP referitor la pensiile de urmas ale Elevilor si Studentilor:
https://www.cnpp.ro/noutati/-/asset_publisher/FbjvUfJwDu7P/content/in-atentia-elevilor-si-studentilor-beneficiari-ai-unei-pensii-de-urm-1?redirect=https%3A%2F%2Fwww.cnpp.ro%2Fnoutati%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_FbjvUfJwDu7P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D3

Leon spunea...

In M.O.nr. 844 din 29.08.2022 este publicata OuG.nr.115/26 august 2022, privind salarizarea bugetarilor !
Finantistii sa treaca la intocmirea...Fluturasilor de salarii ptr.luna Iulie !

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Nu am cum să public acea mizerie de comentariu la adresa lui @M.

Gigi spunea...

Cum doriti!D.voastră sunteti seful.Era un comentariu "mizerabil" ptr.un mizerabil! Daca mai recititi comentariul individului anonim la adresa mea,nici comentariul lui nu trebuia publicat!?Asta daca respectam regula!Multumesc!

Leon spunea...

In luna Septembrie CCR are programate 4 Sedinte si Contestatia USR la Pl x 21/2022, NU apare pe Ordinea de zi...!!

Leon spunea...

Pe site-ul CCR apare si Ordinea de zi la sedinta din 21 septembrie unde se discuta si sesizarile USR la Legea 153/2017 !!

Huhu Rezea spunea...

Ieri nu apărea Ordinea de zi a CCR din data de 21 09 2022.

Huhu Rezea spunea...

Dacă trece de CCR, legea va merge direct la promulgare, astfel că după 3 zile de la publicarea in MO solda de funcție va crește cu încă 1/4 din diferența dintre valoarile din anii 2022 si 2020, adică va creste cu cât trebuia sa crească în anul 2021.