Un produs Blogger.

marți, martie 12, 2024

CA Ploiesti a sesizat CCR cu exceptii impotriva unor dispozitii din ordonantele de urgenta 59/2017 si 114/2018 intr-un litigiu cu Guvernul Romaniei. In alt caz cererea a fost respinsa

28 comments
Reluare a topicului din 28 februarie a.c 
Prima promotie a  agentelor de circulatie in comunism
Nr. unic (nr. format vechi) :2023
Data inregistrarii28.12.2023
Data ultimei modificari:27.02.2024
Sectie:Secţia de contencios administrativ şi fiscal
Materie:Contencios administrativ şi fiscal
Obiect:acţiune în constatare
Stadiu procesual:Fond


Părţi

NumeCalitate parte
bReclamant
GUVERNUL ROMÂNIEIPârât


Şedinţe

Ora estimata: 14:30
Complet: 6 F SCAF
Tip solutie: Alte cauze
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. VII pct. 2 şi 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi art. 84 pct. 2 din OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal- bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene raportat la dispoziţiile art. 1 alin. (5), art. 61 al. (1), art. 79 alin. (1) şi art. 115 alin. (6) din Constituţia României, excepţie invocată de reclamantul B. În temeiul art. 9 alin. (2) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, dispune suspendarea judecăţii cauzei pe fond, până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate. Fără cale de atac. Pronunţată în condiţiile art. 402 din Codul de procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi data de 20.02.2024
Document: Încheiere - Suspendare    20.02.2024

************************************************
UPDATE, 12 03 2024
O alta Curte de Apel a admis, in ciuda opozitiei SGG, sesizarea CCR cu exceptiile de neconstitutionaliatate a dispozitiilor din OUG nr. 59/2017 si OUG nr. 114/2018 prin care au fost eliminate actualizarile pensiilor militare si au fost micsorate indexarile pensiilor militare: 

Obiectul principal al actiunii este cerere de despagubire pe ultimii trei ani pana la data intrarii in vigoarea a Legii nr. 282/2023, care a eliminat constitutional actualizarea pensiilor militare.

Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt:  Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Respinge excepţia lipsei capacităţii juridice a Guvernului. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Guvernului. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a art.VII pct. 2 şi 3 din OUG nr.59/2017 şi art.84 pct.1 alin.1 şi pct.2 din OUG nr.114/2018. Suspendă soluţionarea cauzei până la soluţionarea excepţiei. Definitivă pentru sesizarea Curţii Constituţionale a României. Cu recurs pentru suspendare, cât timp durează suspendarea. Cu recurs odată cu fondul pentru soluţionarea excepţiilor. Recursul se depune la sediul Curţii de Apel . Pronunţată conform art.402 teza finală Cpciv.
Document: Încheiere - Suspendare   



Tot Curtea de Apel Ploiesti, alt complet, a respins o cerere similara pe motiv ca exceptiile invocate nu au legatura cu fondul cauzei si ca acordarea de despagubiri pentru eliminarea actualizarii din anul 2017 s-ar fi prescris in anul 2020, desi prestatiile acordate succesiv se prescriu separat.



28 de comentarii:

Viorel spunea...

Îi doresc success domnului Șerbănoiu dar mai are de așteptat până CCR îi va stabili data judecății de apoi (ei sunt un fel de Dumnezei). Dosarul meu a ajuns pe data de 02.10.2023 (nu s-a stabilit data) la CCR și am înaintea mea în pronunțare și fără termen de pronunțare, aproximativ 500 de dosare.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Fiind in procedura de urgenta, contencios administrativ cu Guvernul, speram că dosarul va fi pus in dezbatere cu prioritate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dl Claudiu Marin, ar fi bine scurtat termenul, caci programat ar dura cam 2 ani. Sunt si eu in faza aproape de pronuntare la Bacau pentru a fi promovat la CCR. @Viorel a fost mai iute ca mine de mână si il apreciez ca e un luptator feroce cu sistemul! Azi s-au aprobat metodologiile de aplicare la Legea pensiilor contributive. Ma enerveaza rau de tot in toata media cand se foloseste termenul general, cand e vorba de orice despre pensii, cand ei spun ca ,,LA TOATE PENSIILE'': Orice rahat despre ceva de pensii ei baga expresia de TOATE PENSIILE DIN ROMANIA, uitand ca sunt si speciale, ale magistratilor, si de serviciu, ale celor din aparare, ordine publica si siguranta nationala, curand urmand sa intre si ale celor de la ANAF, impistolati si ei in regim aproape militar si fiind problema in discutie la Guvern. Pana la urma, bulibasa Mardel Ciudatu o sa-si bage si el cocalarii si bombardierii pistolari in pensii de serviciu, alaturi de organele de fortză, daca tot e moda pensiilor cu moț la tarhat din soțietate! Sanatate tuturor!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
La ce termen va referiti?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ma refeream la termenul de care ati afirmat Dv in raspunsul la comentariul lui @Viorel, in care v-ati referit ca e o prioritate, fiind contencios administrativ. Apropo, schimband tematica pe zămârca lăturoaielor ipocriziilor ale celor care executa ordine politice: Acum fro trei sau mai multe zile, Bossul Ograzii Neconstitutionale cu angării si alte indobitocite incopitate vorghea despre actul de (in)justitie zoo, despre echitate intre grajdari si lighioanele din staul si alte abureli, adicatelea niste valuri care sa ne determine si prosteasca sa-i credem curati si nesubordonati politic serpariilor politice, uitand se pare ca mai toate hotararile din ultima vreme ale Ograzii s-au dat ca sa castige numai statul nedrept in dauna petentilor mulsi de toate drepturile, si inca pe netemeinicii evidente, asa cum au chicat toate procestele in toate instantele de juganit rezervistii, chiar daca unii au avut ca advocati si savanti de renume mundial, iar eu o armata de juristi de prima mana, in rezerva, toate chicand ca sarmalele, cu precadere in Ograzile de Apeluri Telefonice! Bosorogul vorghitor n-o avea nepoti ca sa se pensioneze si sa nu iasa din fonctie cu chicioarele, legate cu fundiță, inainte? Acolo s-a format un centru de geriatrie experimentala, cu creiere debile, a la Boss Joe Bidon USA, pe principii alzhaimarice si senilice si de aceea si acele hotarari cu inclinatii spre serpariile politice, pentru ca medicamentele aplicate sunt numai cele fabricate in Monetaria Nationala, cu capetele ilustrilor romani imprimate pe folii! Mare e Zoo a lui Batranul Dumnezeu Cel Nesenil!

xmax spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

....si cine oare îi ține de gura pe toți trimișii inteligenți la emisiunile TV (care cică sunt reprezentanții MAI si MaPN), să nu spuna odata adevărul ca NU LA TOATE PENSIILE.....
Oare cine? Sau nu sunt capabili sa înteleagă diferența dintre tipurile de pensii???

Jalnic, multă nemernicie se livrează prin emisiunile TV. Dar e bine ca al 'nost LEONTIN mai se strîmbă nițel la TV si o zgodește spre a lui parte!!!! Iar ai noștri stau nițel si îndată iau notițe că așa e bine la TV. NU????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Xman, eheiii, bună, dar foarte buna sublinierea aceasta pe un subiect enuntat! Distinsul colinel sindicalist falimentar, incercănat si incrancenat sa afirme repetitiv si folcloric ca este hitoronisit ca historic in Manastirea Apararii de Muste, cu frezonul ondulat pe hocarinele acoperite de obloanele cearcanelor vechilor nopti bahice, Merdenea Daogaru, are preocupari pe sticlele tv doar in apararea penziilor țivile, evocarea unor meschinării marunte cu reprize ilare de soileală la grătar, ințepături la moșii paranoici din studiou, dar numai despre pensiile broscare neamintind aproape nimic, iar ceilalti vătafi de sindicate facand cozi in farmacii pentru procurat hormoni pe ațe la papiote, Folicesteină serică in scroturi de cai si cofraje de oua de struț, vibratoare cu telecomanda, pudre de Cantaridă si Pastile de Putut bleu-ciel, insa nici unul nu se initiaza sa prezinte public ca Balta kaki a brotăcărimii a fost trecuta pe pensii de serviciu, fara nici o intentie de reforme pe baza unor recalculari avantajoase si indici de corectie pe plus, fara de fapt nimic, in afara de sterilele si anemicele indexari anuale, care nu inseamna majorari, si fara actualizari, care acum ar insemna scaderi... Frate draga, nici macar vocea generalului Gabriel Oprea nu se mai aude, de parca toti au intrat intr-un autism vocal impus sa nu se stie durerile si problemele noastre arzatoare cu nedreptati, drept pentru care aseara mi-am facut o baragladină de crucioaică si am jurat sa ma retrag definitiv in a mai sprijini electoral vreun partid politic, deci auto aut din UNPR si de pe fb, sa-mi vad de treburile si de saracia mea dulce, cu care m-am invatat ca parpaleul cu scanteia, sa parasesc fb si doar aici sa mai postez, unde, dupa cum ati observat, si @Onorabilul ne-a incurajat la scris cand si-a depus cateva icre fertile ale exprimarii la gurile Dunarii huhureziene, dovedindu-ne ca ne-a tras o spaima de zile mari, inducandu-ne ideea falsa ca trecuse granita pentru a se instala intr-un cuibar european, cu mult mai linistit decat grajdul in care ne taram zilele amarate de rezervisti coate goale si cu mațele ghiorlaind de fomălău! Masa mare si mută, cine naiba dintre noi o sa ia taurul de coarne ca sa ne reprezinte interesele cu buna credinta in spatiul public si la cloaca politica autistă? Cine Dumnezeu are caracter de patru galbenusuri in cofrag si decibeli de tunet in logoree? Cine poate sa ne fie Eroul reprezentativ, pentru a ne ajuta pentru propasire si dreptate la pensiile militare, si astfel sa scapam de expiratii din sindicatele profund falimentare si inutile? Accept astfel chiar si sa sprijin si un partid, daca e nevoie si daca ne jura ca imediat dupa alegeri ne va rezolva toate problemele grele de la pensiile militare, aflandu-se doar la guvernare, nu in opozitie sau pe alaturi, prin mocirla Șparlamentului! Dixit.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca s-a amintit aici de moș Leontin-nașul emisiunilor Romania-tv, tin sa precizez ca mai intai l-am catalogat senil, apoi psihopat si azi regret ca am gandit asa, cerundu-mi scuze fata de domnia sa, pentru ca m-a surprins coplesitor, nu o data, sa fie reactiv fata de guvernanti ca pensionarii militari sunt profund discriminati, si sa afirme apasat si responsabil ca rezervistii militari au cele mai mici pensii din societate, sunt abandonati de catre clasa politica si lasati de izbeliste, Dl Izvoranu sustinandu-l si luand si domnia sa atitudini pozitive fata de noi, in calitate de rezervist si om de afaceri! Deci, mai degraba ne sustin civilii, si nu sindicalisii militari, cu numeroase bloguri sindicaliste fb pustii, a la vute-vânt, iar vataful sef peste sindicate, Col Dogaru, are o preocupare obsedanta pentru prapastioasele cotizatii, manoase pentru fripturistii din conducere, mari amatori de sindrofii si agape, amenintand ca are el, acolo, niste procese cheie in instante, ca le va castiga si beneficiarii roadelor din aceste procese castigate nu pot fi altii decat fraierestenii care ii cotizeaza sindicatul! Chiar asa, bre? Se uita ca in toti anii acestia lungi de domnie sindicala, paguboasa, doamna jurist-anonimă si valurita in mistere vaporoase ale sindicatului, Paguba Rezervistilor, a pierdut toate procesele si nu sunt sanse sa se castige nici in viitorii 10 ani, cand 90% dintre contribuabilii fraieresteni nu vor mai fi?!

Viorel spunea...

Dosare în pronunțare la CCR în luna martie 2024 publicate până în prezent:
- 05 Martie 2024 = 50 buc;
- 07 Martie 2024 = 149 buc;
- 14 Martie 2024 = 104 buc;
- 19 Martie 2024 = 75 buc.
Marea majoritate sunt pe dispozițiile art. VII din OUG nr. 57/201, altele sunt pe dispozițiile art. VII pct. (2) și (3) din OUG nr. 57/2017.
Nimic și despre dispozițiile art. 84 pct. (2) din OUG nr. 114/2018.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Sutele de dosare ajunse la CCR sunt o reactie speculativa a rezervistilor care au sperat ca vor beneficia de foarte previzibila decizie de neconstitutionalitate a OUG 59 pe motiv de lipsa a avizului CL.
Fara acea speranta, respectivii rezervisti nu ar fi iesit din confortul lor care considera pierdere de timp actiunile in justitie.
Abia dupa ce CCR a respins exceptiile, incalcand propria jurisprudenta, au aparut actiunile in contencios administrativ indreptate impotriva vatamarilor produse atat de OUG 59/2017 cat si fata de art. 84 OUG 114/2018.
De aceea sunt atat de putine actiuni care ataca OUG 114/2018.

valy spunea...

Domnnule
Cornelius Flavius Ifrim acel domn Leonte Dumitru este din Bacău.
Eu i-am pus la dispoziție decizia de pensie cu 63 de puncte, i-am demonstrat că pensia mea ar fi trebuit să fie mult mai mare față de cât am acum..
Într-o emisiune chiar a prezentat datele din decizia mea de pensie puse la dispoziție de către mine.

În discuția pe care am avut-o cu domnia sa spune-------
Col. Dogaru mai mult încurcă la pensiile militare.
Ciolacu, MILITARII AU LEGEA LOR CARE ESTE FOARTE BUNĂ.

PENSIA PE LEGEA 360 AR FI CU 70% MAI MARE FAȚĂ DE ACUM.

Petrut spunea...

Buna ziua ,eu Colonel in Rezerva Doctor am parcurs toate etapele necesare plangerii referitoare la OG 59 in Romania . Sant in posesia tuturor documentelor emise de autoritatilor Romane ce ma minimalizeaza . Voi proceda legal la reclamarea Drepturilor mele la Curte Europeana a Drepturilor Omului.Datorita aplicarii unor normative cam pe la 2011 asupra pensiei mele mi-am sacrificat familia dar am depdrins legislatia Europeana si sant in masura completa sa ma plang legal Curtii Europeene a drepturilor Europeene in masura de a ma face inteles .Multumesc . Va rog sa va ganditila alegeri pe cine alegeti .!

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, eu am tot pomelnicul legislativ integrat, acum depinzand luna asta de Bacau sa-mi admita dosarul la CCR, insa 100/% nu mai cred in nici o hotarare care sa dea cuiva sanse in orice instanta ROU!
@Valy-Vasile, Dl Leonte D. merita toata pretuirea noastra, si si-a dat seama despre vataful sindical, subordonat politic oricarei puteri aflate la butoane, mereu amortit si somnoros, ca e doar o sculă-marioneta in mainile altor scule manipulatoare de sforicele cu spuza pe turte selecte, nu pentru toata bulimea proletara, ca doar nu vor lupta pentru pensia mea de 1.593 de lei... Slugoiul european, licheaua Mardel Ciumatu, joaca niste carti europene, in care i s-a poruncit de catre stapanii neomarxisti de acolo ca varsovienii sa fie eliminati fizic, prin nedreptati, infometari si creari de stari emotional psihice care sa-i duca la suicid sau accidente vascular-cerebrale si infarcturi, si doar cei de dupa 2017 ai lui Ciucalau din Cortul Adormirii din Irak sa aiba drepturi si prioritati, fiind rasa pura, ariana si ciucălară, caci buhaiul baltii, bautor de vinuri din vii cultivate pe Luna si scumpe cat Tezaurul de la Pietroasele, cand s-a dus el singur acolo sa negocieze pe PNRR pensiile militare, s-a scapat pe el in budigai si si le-a spus ca suntem atat de multi si comunisti incat trebuie sa fim exclusi de la orice reforma, si ca are doar o spranceană cu aripi tinere de protejat, pensionati dupa 2017, restul fiind trecuti pe rabojul de juganeli si luat beregăți in cosor! Punem pariu ca Mardel Ciumpalacu va fi smardoit rau de tot la actualele alegeri si ii vor trece ifosele, greturile, fasoanele si aerele dă Buftea, cat ai dzice, ,,caras''? Am facut niste sondaje personale, ad-hoc, si lumea ii dadea sanse adanci si sus si jos, si prin fata si prin spate, cu si fara Protex cu clăbuc, frate!

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liviu PO spunea...

Sper ca cei care au atacat constitutionalitatea oug 57 (de ce nu?),59 si 114 au facut-o inspirati din lucrarea magistrala a domnului BENKE Karoly...Daca nu ,sunt putine sanse de reusita.De asemenea,sper ca l-au citat pe domnia sa (au folosit ghilimelele de rigoare),nu numai ca daca nu ar fi facut-o ,ar fi un soi de plagiat, ci si pentru ca omeneste e sa citezi un om atunci cand te-ai ajutat de lucrarea domniei sale...

Claudiu Marin spunea...

@Lupu
S-ar fi prescris dreptul la actiune in anul 2020 daca actiunea principala ar fi fost o contestare a deciziei de stabilire/actualizare a pensiei din anul 2017. Nu este cazul in cauza respinsa la Ploiesti.
O eventuala cerere de despagubire pentru vatamarile produse de cele 2 ordonante se aplica dupa regula prestatilor succesive, lunare, dand 3 ani inapoi de la data sesizarii instantei sau de la data de 01 01 2024, data intrarii in vigoare a Legii nr. 282/2023, moment in care s-ar fi acoperit constitutional abuzul guvernamental de a bloca prin ordonante de urgenta drepturi reglementate primar, in anul 2015, prin Legea nr. 223/2015. Nu a fost inca acoperita prin lege diminuarea indexarii cu cresterea castigului de 50% din art. 59.
Greseala reclamantului in contenciosul administrativ a fost ca nu a precizat care era cererea principala la care a adaugat in subsidiar cererea de sesizare a CCR.

Relu spunea...

Daca au fost ciuntite pensiile militare nu au fost ciuntite cu ajutorul celor din politie. "Maestrii" sunt de la armata. Daca se iau in calcul mai multe elemente salariale la stabilirea pensiei nu e datorita celor de la armata. E contributia sindicatelor din celelalte structuri/ministere.Nu au fost si de la armata "oi" ? Care au mers pe acelasi drum cu procesele? Raca intre pensiile celor de la armata cu suma in plus pentru teatre de razboi de la cine a plecat si pleaca in continuare?

Claudiu Marin spunea...

Mitica
joi, 29 feb., 22:06 (acum 11 ore)
către eu

Când Gâgă e omniprezent...la cel puțin o casă de pensii sectorială ! Acesta-i la MApN, dar, el e..."la indigo"- ca gândire - și pentru celelalte două case, respectiv MAI și SRI.. prin modul în care au pus în practică o prevedere legală ! I-auziți ce răspuns au dat unui petent... cu privire la impozitarea pensiilor militare de stat : "Având în vedere prevederile art.100 alin.(1) și 101 alin.(2) lit.c) din Legea nr.227 / 2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, reiese că suma de 2000 lei se deduce din venitul impozabil" !!! Ăștia-s cu "țiglele pe casă" ?! Să exemplificăm pe scurt ! Dacă ne referim la soldele militare - conform prevederilor Codului fiscal - venitul impozabil este cel care rezultă după deducerea ( = scăderea ) din venitul din soldă a cel puțin două elemente, respectiv CIBS ( contribuția individuală la bugetul de stat ) și CASS ( contribuția la sănătate ) ! Altfel spus, ai o soldă brută de 10000 lei...scazi CIBS ( 25 % din 10000 ) și CASS ( 10% din 10000 ) și rezultă venitul impozabil ! Acesta - pentru exemplul luat - este de 6500 lei ! În cazul pensiilor militare de stat - spune Gâgă - suma de 2000 lei se scade din venitul impozabil !!! Adică, dacă ai o pensie brută de 10000 lei - conform și exclusiv art.100 alin.(1) Cod fiscal - venitul tău impozabil ar trebui să fie de... 8000 lei ( 10000 - 2000 ). Dar, spune Gâgă...că cei 2000 lei se scad... din venitul impozabil !!! Adică...scazi 2000 din cei 8000 și rezultă...6000 ?! Nuu... spune Gâgă ! El "gândește" așa : venitul din pensie ( = 10000 ) este egal cu venitul impozabil !🤣 Altfel spus : până la 2000 aplic o cotă de 0% - chiar dacă legea nu prevede o astfel de cotă - iar apoi, de la 2000 până la 10000 aplic celelalte 3 cote - prevăzute de lege - respectiv 10, 15 și 20 % ! Voi realizați că ăștia au probleme la mansardă ?! Gând bun, oameni buni !


Raspuns
Poti comenta direct pe blog cu cont Google.

Leo spunea...

Este același camarad SKODA 4x4 cu celebrul 1801D/2021 și în acest caz al topicului.
Nu am înțeles , care este noutatea în acest dosar al lui Skoda 4x4 față de dosarul care a generat în 2021 la CCR 1801D.
Poate intervine chiar Skoda să ne explice. În 1801D încă nu s-a publicat în Mof Decizia 723 a capoatelor vișinii.
https://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=4200000000071097&id_inst=42

Claudiu Marin spunea...

@Leo
In acest topic sunt prezentate 3 actiuni promovate in procedura speciala impotriva Guvernului la Curti de Apel, procedura pe care rezervistii s-au codit s-o utilizeze din cauza taxei judiciare.
Acest tip de actiuni au fost folosite si de magistrati pentru a contesta cu succes introducerea prin OUG a CASS-ului pe pensiile mai mari de 4000 lei.

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

@Claudiu
1. Așa este.
Iată un exemplu de nefericit în acest sens.
Instanța este ca și cum iar fi zis cam așa
"asta ca să te înveți minte să ne mai dai de lucru..."
Dar mai sunt și Instanțe care procedează dând peste bot guvernului , căruia îi respinge excepția netimbrării acțiunii (și nu numai că nu o ridică din oficiu.)
Sunt sigur că justițiabilul din acest caz o va lăsa baltă acțiunea , conștieent fiind că nu va avea succes la capoatele vișinii.
2. HUHU, dacă citești gazeta să ști că te pupăm cu drag cei din "clanul" Horezu / Iz. Rece

Leo spunea...

PS
am uitat să pun link-ul cu exemplul nefericitului justițiabil de care vorbeam mai înainte
https://portal.just.ro/32/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11000000000124004&id_inst=32

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Pentru evaluarea pretentiilor la capatul principal de cerere, despagubiri pentru prejudiciul direct produs de Guvern prin OUG 59 si 114, se depune la dosar Nota de Calcul a ultimei decizii de actualizare a pensiei din anul 2017, din care rezulta valoarea soldei de functie in cuantum compus in anul 2017, si o copie a tabelului din Anexa VI a Legii nr. 153/2017 cu valorile soldelor de functie din anul 2022. Diferenta dintre cele 2 valori da o prima imagine a prejudiciului lunar suferit de petent.
Prejudiciul pe trei ani anteriori datei de 01 01 2024, cand prin L 282/2023 s-a acoperit neconstitutionalitatea eliminarii actualizarii prin OUG, este suficient de mare ca taxa de timbru sa ajunga la maximul de 300 lei prevazut de lege.
In cazul prezentat se depune la dosar dovada platii taxei de 300 lei si se cere repunerea pe rol a cauzei.

Claudiu Marin spunea...

@Radu
catrew mine

Am o rugăminte la d-voastră: Dacă sunt declarate neconstituționale cele două OUG - uri datorită unui/unor altor dosare, aș putea și eu să cer redeschiderea dosarului meu pentru a beneficia de crererile din acesta (actualizarea pensiei și despăgubiri) ?

Raspuns

Da, in termen de un an de la data publicarii Deciziei CCR in MO puteti formula actiune in despagubiri in contencios administrativ, atasand la cerere o copie a deciziei CCR.
Baza legala : Art. 9 alin(4) din Legea 554/2004