Un produs Blogger.

vineri, martie 29, 2024

A fost modificat statutul cadrelor militare prin Ordonanta de Urgenta nr. 28/2024

11 comments

 Sunt mai interesante motivarile ordonantei decat continutul ei.

Totul pentru retentia cadrelor militare in sistem.



11 comentarii:

Leon spunea...

Astazi se implinesc 20 de ani de la primirea Romaniei in NATO !
Stim toti ca rolul determinat l-a avut Armata Romaniei care a disponibilizat zeci de mii de cadre militare in perioada 1998-2004, foarte multi fara drept de pensie !
Urmariti linkul de mai jos si poate gasiti un singur cuvant din partea guvernantilor despre acest SACRIFICIU al militarilor:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://adevarul.ro/amp/politica/20-de-ani-de-la-aderarea-romaniei-la-nato-ce-2351005.html&ved=2ahUKEwimv7-e2JmFAxV27LsIHZquBHsQ0PADKAB6BAgZEAE&usg=AOvVaw24P_Eod0CdJ346iym-eOSH

Mihai f. spunea...

În privința OMM nu se poate modifica statutul, să nu fie prins că spor la pensie de 10 15 20 % și să fie alta denumire că în cazul TO
.Poate nu intra in plafonare in acest fel.

Leo spunea...

@Leon
Bine le-a mai zis-o Mircică azi în APEL.
Păcat că e degeaba și pt. NIMENI la fel ca și Cererile de Apel pt. justiție.
https://sindicatulcmd.blogspot.com/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ahaaa... De aia am eu picioarele umflate butie, de nu ma pot incalta, nestiind ca ordonanta asta a retentiei de apă imi poate dauna sanatatii, ca de altceva nu-i buna de nimic la rezervistii militari, decat sa le umfle picioarele, sa mai dam bani si pe pastile de chișătoare, cum ar hi furantril, furosemid sau spirolactonă, cate o tonă! Ptiu, țap belit, ca daca stiam ca-mi faci asta te faceam eu pastramă s-o dau friptane de pomană la toamnă!

Viorel spunea...

Mihai. Sporul pentru OMM/SOSP nu trebuia numit spor ci INDEMNIZAȚIE exact ca și în Legea nr. 8/2006 pentru care domnul Mircică s-a bătut cu pumnul în piept ca fiind autorul introducerii în această lege și a pensionarilor militari (lăutari / 5-10 ani toboșari-suflători apoi Administratori, Magazineri pentru că în 2002 s-au desființat marea majoritate a Formațiunilor de Muzici Militare, scriitori de fițuici denumiți ziariști sau scriitori / cei din Agenția Media a MAp.N.) și care beneficiază de:
Art. 1 pct. (2) Prezenta lege reglementează dreptul la o indemnizație lunară în beneficiul pensionarilor sistemului public de pensii*), care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite, recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică (Atenție art. 10 pct. 1).
Pct. (3) Cuantumul indemnizației reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului sau, după caz, aflată în plată la data solicitării, dar nu poate depăși două salarii de bază minime brute pe țară, garantate în plată.
Art. 10 pct. (1) Dispozițiile prezentei legi se aplică în mod corespunzător și pensionarilor sistemului pensiilor militare de stat și alte drepturi de asigurări sociale din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de prezenta lege.
Pct. (2) În situația persoanelor prevăzute la alin. (1), cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului, ca urmare a indexării/actualizării.
Am xerocopie de pe Decizia de indemnizație a unui greieraș (trompetist) = 50% din pensie (indexată anual), cumulată cu pensia lui ca militar, avea aproape cât pensia comandantului ieșit odată cu noi (Gard și funcție Lt.col.).
Personajul se încadrează în această categorie motiv pentru care s-a și strofocat pentru pentru introducerea lor.
Pentru OMM/SOSP nu a avut nici un interes având în vedere vechimea ca militar pentru a obține acest drept minim cel puțin.


Claudiu Marin spunea...

Sa nu uitam de noul Statut al cadrelor militare introdus de ministrul Dîncu pe ordinea de zi a sedintei de guvern de la sfarsitul anului 2022, dar care a fost scos, sub pretextul unei amanari, de premierul Ciuca.
In acel document sporul OMM era indemnizatie marita la 25% din pensie.
Nu l-a mai intrebat nimeni pe Ciuca de ce si-a batut joc de acel proiect.
Vezi documentul!
https://www.huhurez.com/2022/06/proiectul-statutului-cadrelor-militare.html

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Tot neinformat este domnul Dogaru.
Problema ajutoarelor si indemnizatiilor la trecerea in rezerva a fost definitiv lamurita de CCR prin Decizia nr. 104/2002, https://lege5.ro/App/Document/geytqnztgeztc/decizia-nr-104-2022-referitoare-la-respingerea-exceptiei-de-neconstitutionalitate-a-dispozitiilor-art-10-alin-1-din-ordonanta-de-urgenta-a-guvernului-nr-99-2016-privind-unele-masuri-pentru-salarizarea

De asemenea nu este informat ca Fondul pentru pensia suplimentara a fost nationalizat prin anii 1998-1999.

Viorel spunea...

Inclusiv în acel proiect de statut au introdus inechități. Dacă tot ai vrut să modifici procentele, de ce ai modificat din 10%, 15% 20% în 10%, 15% 25% pentru 15-20-25 de ani și nu 15%, 20% 25% [Art. 79 pct. (2)]. Probabil pentru a-i stimula să stea mai mult în armată.
Iar dacă în perioada 2010-30.06.2017, mișelește nu s-au acordat ajutoare la trecerea în rezervă, vii cu noul proiect și propui [Art. 79 pct. (3)] o bonificație de 10 solde lunare brute din ultima lună de activitate pentru cei cu peste 30 de ani vechime.
Se va vota și acest statut, dar mai este până trebuie să iasă anumite personalități la pensie sau care nu au încă 30 de ani + 1 zi vechime.

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/16055&ved=2ahUKEwiYxfnCnJqFAxXs6wIHHSCdDyoQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw0KYGI-Y9izOcpKLQXJjZ4f

GG spunea...

Da,a"lămurit justiția pe draku sa-i ia,sa-i ducă unde a înțărcat "Mutu" iapa de nemernici!" Este o "dedicație" auzita și astăzi pe la diverse adunări ostăsesti și etc.Poate cineva care se pricepe la afurisiri sa continue,eu nu ma pricep,îi las în plata Domnului.In ce privește PS,nu a privatizat-o nimeni,d.le H,au furat-o.Asa se cheamă asta!FURT!

Viorel spunea...

Multe dintre afirmațiile domnului „Mircică” le pot demonta rând pe rând, dar nu vreau să-mi mai bat capul cu ele. Ceea ce mă deranjează însă sunt întrebările pe care ni le spune despre nelegiuirile nelegiuiților, dar nu spune și cum a luptat și ce a câștigat în acești ani plini de nedreptăți la adresa noastră sau a membrilor de sindicat pentru fiecare afirmație în parte. Mai mult, tot afirma mereu (acum văd că i-a dispărut din vocabular) că, „ceea ce vom câștiga în instanțe, este doar și numai doar pentru membrii noștri cu cotizația la zi” iar acum, când rândurile membrilor cotizanți a scăzut prin decese sau „divorț”, în finalul de comentariu încearcă să atragă în sindicat noii „bibani” pensionari. Mă înscriu și eu domnule Col., dar spune-mi, din cele 10-15 acuze din ultimii 15 ani și prezentate în material, câte dintre ele le-ați rezolvat ? Chiar nu vedeți că avem foști generali în Parlamentul României care rar au curajul să iasă și să spună ceva concret (am văzut o înregistrate tot pr blog de la o conferință de presă parcă). Citiți linkul și punețivă întrebarea! Ăștia ce fac ? Ce rol au în societate având în vedere gradele pe care le au și funcțiile pe care le-au avut ? Mai au vreun respect din partea politicului sau guvernanților ? Luptă vreunul pentru cauza noastră și a lor ? Sau așteaptă ca tot tilică soldatul să mai scrie câte o petiție sau să deschidă vreun proces ?
https://www.presshub.ro/ziua-armatei-generali-de-carton-ai-romaniei-cantareti-sportivi-politicieni-292957/