Un produs Blogger.

vineri, martie 15, 2024

Asa arata o Incheiere a Curtii de Apel, de sesizare a CCR cu exceptii de neconstitutionalitate a unor dispozitii de ordonanta de urgenta, procedura speciala in contencios administrativ

74 comments

 

74 de comentarii:

Fost parasutist spunea...

Sotia mea a lucrat ca salariat civil in mai multe unitati militare intre 1979 si 2014. In mare parte din aceasta perioada, fie a fost recompensata cu diferite premii in bani cu ocazia zilelor de 1 Mai, 23 August sau 30 Decembrie, fie i-a fost platit "al 13-lea salariu" Toate aceste sume de bani au fost impozitate conform legislatiei in vigoare din acele perioade. Intreb pe cei care sunt buni cunoscatori ai legislatiei in vigoare daca aceste sume pot fi luate in considerare la calculul pensiei, fac precizarea ca toate aceste sume nu apar in carnetul de munca. Multumesc!

Claudiu Marin spunea...

@fost parasutist
Daca sotia are pensie in sistemul public urmati procedurilor de aplicare a Legii 360/2023, care va intra in vigoare la 01 09 2024.
Potrivit indicatiilor date de seful CNPP, civilii sunt invitati sa aduca dupa primirea deciziilor in lunile care urmeaza sa aduca adeverinte de la angajatori cu veniturile care nu au fost luate in calculul punctajului de pensie contributiva.

Burebista spunea...

Corect ceea ce a scris Claudiu. După ce primește decizia pe legea 360 sau după 1 septembrie 2024 merge la casa de pensii și depune toate adeverințele cu salariile avute în mod real pe stat cu toate sporurile, primele tec pentru care s au plătit impozite. Cred ca ar fi bine sa le ducă și acum pentru ca să existe la dosar și când îi face recalcularea sa i prindă direct și veniturile care nu au fost luate în considerare pe legea 263.

Leo spunea...

@parașutist,
Așa este prin anii 1982 , 1983 se dădea și al 13-lea salariu (inclusiv la cadrele militare.)
Îți sugerez ca IMEDIAT să trimiți o CERERE la UM 02405 Pitesti prin care să fie solicitată o ADEVERINȚĂ cu VENITURILE REALIZATE de cel interesat.
Se vor preciza în CERERE pe perioade , la care Unități Militare cu locațiile lor a lucrat persoana. După ce se va primi această ADEVERINȚĂ eleiberată de UM 02405 , îți faci o copie legalizată la notar la ea , iar originalul îl duci IMEDIAT la Casa de pensii teritorială pt. a fi luată în vedere la RECALCULARE. După ce vei primi DECIZIA DE RECALCULARE + buletinul de calcul , vei vedea dacă ți-a fost valorificată ADEVERINȚA emisă de UM 02405 . Dacă nu ți-a fost valorificată , atunci în MAXIM 45 de zile mergi la avocat pt. a face CONTESTAȚIE DECIZIE DE RECALCULARE.
Succes și nu pierde timpul. Ține-ne la curent cu demersul
--------------------------
Datele de contact ale UM 02405 Pitești sunt mai jos
......................
Depozitul Central de Arhivă
Str. Aleea Poarta Eroilor nr. 4, Pitești, județul Argeș, cod poștal 110058;
Telefon/Fax: 0248/22.31.77;
Relații cu publicul: 0248.221.303;
Sala de studiu: 0248/22.34.77 (interior 129);
E-mail: um02405.pitesti@yahoo.com

Leon spunea...

Pentru a ne ajuta sotiile, cu multa rabdare, sa citim linkul de mai jos, si apoi trebuie alergat pe la sediile fostilor Angajatori pentru a obtine Adeverintele respective:
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/279549
PS.Salariatii civili din UM pe langa prime, al 13 lea salariu aveau si un Spor special de aprox.20% !
PS.2. La Casa de Pensii Dolj, aceste Adeverinte NU se primesc inainte de 01.09.2024 !

Claudiu Marin spunea...

@All
Nu mai admit comentarii care nu au legatura cu acest topic despre procedura speciala de urmat pentru a sesiza CCR cu exceptii impotriva ordonantelor de urgenta.

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Lupule, acea mână de dat a guvernului e amputată! A noastră mână intinsă, daca nu stie o poveste politică de adeziune si lichelism pentru ei, nu primeste pomană!

Claudiu Marin spunea...

@LUPU
Ai ajuns mare, daca justitiabilii se inspira din materialele pe care si d-ta le-ai mai postat pe blog.
Asta este si rolul blogului de a oferi informatii despre modul cum trebuie sa actioneze cei care isi revendica drepturile.
Ce ma mira este ca instanta a respins cererea Guvernului de anulare a actiunii pe motiv ca este netimbrata. Curtea de Apel a motivat ca o asemenea actiune in contencios administrativ nu se timbreaza.(??)

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

@Lupu
Iti depasesti conditia si te bagi in probleme procedurale pe care nu le intelegi.
Instanta a analizat exceptiile inainte de a se pronunta daca admite sesizarea CCR.
Daca trebuia timbrata cererea, instanta il avertiza pe reclamant prin citatie ce suma ce trebuie sa plateasca si, daca nu a facut-o prin citatie, acorda eventual, un nou termen.
Instanta nu a intrat pe fondul cauzei, dar cum, conform Legii CCR, exceptiile trebuie sa aiba legatura cu capatul principal al cererii de sesizare a instantei, nu se poate sesiza CCR inainte de respingerea tuturor exceptiilor ridicate din oficiu sau de parat.
Cauza privind cererea de despagubiri este suspendata din oficiu, in procedura speciala a contenciosului administrativ, pana se pronunta CCR.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Frumoasă incheiere a Curtii de Apel a Dreptatii si Competentei, venindu-mi s-o sarut cu limbuța pe buza parafei! Asa arata o Hotarare competenta a unui Complet de Judecata, cu Facultatea de Drept la stat, la zi si printre primii notati cu peste 09 la absolvire, pe care eu o notez cu Magna cum laudae, ca daca erau decidentii cu Facultatea de Dive si Starlete la Drept particular de Mumu, Pipi si Caca aveam sa vedem o perversa a la Tg Ocna pe invers, de ne sareau toate plombele din mestecatori prin praful salilor pasilor pierduti in spatiu, cum mie mi se intampla cu asiduitate si in carambol la Trepanatul Teritorial-Barcău si Ograda de Apeluri Telefonice Pierdute-Bornău! Ce credeati, ca, daca sunt nascut in Tg. Ocna Citty, nu pot primi perverse pe directia de baza a isoscelelor, unde se intanlesc in cadere libera secantele in forma de planetare Glentzer si cu șutane turbionare in curpeni din adidasi Torsion?! Alea acta est-Dixit!

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu Marin spunea...

@Lupu
Toata toamna m-am luptat cu tine sa intelegi ce inseamna art. 9 din Legea 554/2004, ca una este actiunea principala si alta este cererea subsidiara de sesizare a CCR si ca unicul scop al actiunii in contencios administrativ nu este doar sesizarea CCR.
Pentru ca n-ai respectat legea, Curtea si-a declinat competenta materiala de a judeca procesul. De aia ai exceptiile la CCR intr-o cauza de asigurari sociale. Acum dai tu lectii de drept judecatorilor de la o Curte de Apel.
Coboara din inaltul nebuloasei care ti-a cuprins mintea si mai asculta ce ti se spune.

Fost parasutist spunea...

Multumesc mult tuturor celor care mi-au raspuns la intrebare! S-auzim numai de bine!

Skoda 4x4 spunea...

Asa se intampla cand unii interpreteaza literalmente o chestie juridica.
Am zis ca nu mai vb.dar chiar nu ma mai pot abtine : don.Stelica/Palass,Palagheanu,Soldatul,Lupul si cine mai vrei d.ta ,din pura curiozitate intreb : cand dvs.a-ti sesizat CCR (prin instantele competente ) pentru anumite aspecte ? Anul...luna ?
Vreti sa dati lectii juridice ? ok..eu personal nu ma pricep la asa ceva ,e dubios faptul afirmat de dvs.,,fac drept din 1991 "atunci a fost absolvita facultatea de stiinte juridice,sau atunci a fost inscrierea la..asa ceva? ca nu prea iese legatura(activ/pensionar).
IN fine nu asta ma intereseaza ,dar va sugerez sa nu mai induceti in eroare si alti urmaritori,bazandu-va pe cunostiintele juridice ale dvs. Fiecare actioneaza sau nu ,dupa bunul plac. Succes in demersurile dvs.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@O veste buna: Inca un camarad a fost admis de catre Tribunalul Vaslui pentru CCR, si il felicit, cat si echipa, din care fac si eu parte, in care se joaca Hora Unirii impotriva deciziilor lichelelor politice ale orizonturilor rosii, care ne-au distrus prin devastari si vandalizari criminale si repetate penziile orăcăitoare, manca-i-as bomboana de pe colivă a drojdierei șerpoaice din sacul plin cu praz!
@@La dezbaterile despre pensiile civile, unde Dl Șăf dă swindicat brotăcar, Mercea Drăogaru, moțăie profund si linistit cu barba in chiept, exista unanimitatea profunda ca noua Lege a pensiilor, ale lichelelor din jurul clanului Fierea-Pandalie, este una mafiota, prea plina de inechitati zdrobitoare si discriminari, inghetari la unele pensii pana la pastele cailor, multi pensionari cu pensiile mici fiind supusi mortii prin inanitie, un deliciu pezdedist pe care il practica cu mare succes la penziile batraciene medii si mici, de ani si ani in sir! Deci, nu e Lege, e doar un Balamuc cu mari dureri de cap, care ii va coborî pe bolsevici sub scara de serviciu de la demisolul electoral, deie Dumnezeu, astfel sa scapam de multe secaturi shaormeriste, precum licheaua mahalagist-betivană, bârladeană, Andropauză Salmonella, care multe sule in coaste ne-a tot bagat de ani si ani in sir la penziile kaki!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Daca asemenea comentarii faci d-ta despre Legea 360/2023, care intra in vigoare la 01 09 2024, inseamna ca nici nu te-ai ostenit sa citesti articolele despre modul de recalculare al tuturor pensiilor civile.
Daca d-ta asculti ce spun usr-istii, n-ai sa afli ca un pensionar cu 40 de ani vechime ia in septembrie cca 81 lei x 10=800 lei peste pensia pe care o are in plata in luna august. Nu e putin 170 euro in plus in fiecare luna.

Burebista spunea...

Cornelius, greșești... Dogaru și ceilalți lideri de pe la sindicatele din politie și ANP au fost chiar guralivi privind legea pensiilor civile.. Ca e nasoală, ca e greșită etc etc... Dar ce îi interesa pe ei acea lege??? Dacă tot erau prin emisiuni TV, ei trebuiau să ceară drepturi pentru militari și polițiști atât la pensii cât și pentru cei în activitate.. Pentru pensiile militare trebuiau să ceară numai reintroducerea actualizării acestora ori de câte ori se majorează soldele activilor... Dacă tot ne-au încadrat la speciali împreună cu magistrații atunci sa beneficiem de aceleași condiții de pensie ca aceștia...

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Viorel spunea...

Skoda 4x4. Mai mult contează pregătirea strict personală pe un anumit domeniu dacă îți place (iar ca să vorbesc în termini militărești = studiu individual / cred că ați avut caiet de ordine și legi, caiet de pregărire de specialitate și de program, asta ca să le enumăr pe toate), decât o facultate la Spiritul lui Haret [nu intru în amănunte cum au făcut colegi din unitate / garnizoană (cu zecile) și cum se / nu se prezentau la ore și atunci ce facultate mai este aceea ? Un fel de doctorat plagiat].
Văd că ați cam încurcat-o. Pe blog nu ni se dau sfaturi decât atunci când ni le cere cineva (cazul fost parașutist), în rest prezentăm fapte și idei pe care fiecare și le însușește în funcție de interesul propriu. Eu chiar dacă am fost peste 35 de ani cadru militar, în timpul liber (S, CO) furam meseria de la socru-miu din societate și îți produc orice tip de mobilă vrei numai din lemn cu cele mai frumoase sclupturi la daltă / de mână, fără a face Facultatea de Arte Plastice / Departamentul Pictură sau Sculptură.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, PSD a impus tuturor televiziunilor ,,sponsorizate'' (mituite) de ei sa se boicoteze de catre moderatori si participantii la emisiuni orice discutie care se refera la pensiile militare, asa ca liderii nostrii de sindicat, cand ajung acolo, li se conditioneaza o linie rosie de dialog-discutii, fara a o depasi pentru a se face referiri la pensiile militare si rezervistii militari, si nu exclud ca au parte de si de o sponsorizare (mituire) generoasa din partea PSD, daca isi tin gura si bat campii pe alte subiecte neimportante politic, excluzand subiectul pensiilor militare! De aia si liderul de sindicat, cu valente historice, isi poate face siesta linistit si fara probleme, in adanci moțăieli caraghioase, fiind si extrem de trist ca boala diabetica nu-i mai permite acele spritane generoase, oferite de catre stapanii, ma rog, lichelele pesedistre! Deci, avem sindicate si sindicalisti vanduti si compromisi, noi fiind orfani si dezbinati politic si social, tot de catre banda de stanga, asa ca nu ne ramane decat sa ne chițăim off-urile p-acilea, in zona zoster, sau folcloric mioritica a blogului Huhu, altul decat al rablagitului de Mos Alecu Cucu Zanga Banga!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Iar exagerezi cu narativele de propaganda tip usr.
CE miza ar avea pentru PSD sau PNL un asemenea emborgou mediatic pe o problema atat de mica precum pensiile militare?
Sa stii ca d-ta esti privit pe acest blog precum zici ca se prezinta Dogaru pe televiziuni. Bateti campii cu spor!😇 Saru'mana doamnei! Vad ca ai pus-o in avatar

Leo spunea...

@Flavius este cu GĂBIȚĂ .
Și eu sunt cu GĂBIȚĂ , oriunde ar fi el , căci pensia în plată de azi o am de la el de 13 ani încoace.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Nu-ti public comentariile in care politizezi totul in beneficiul propagandei USR-iste.

In plus, nici nu realizezi cine iti vrea raul.Ignori complet masurile sociale de care familia d-tale a beneficiat in ultimii ani la Onesti.

Leon spunea...

@Claudiu, cu USR la guvernare, PNL a indexat pensiile militare numai cu 6%, iar guvernare PSD si PNL, in ultimii 3 ani, indexarea a fost de aprox.27%...!!

Leo spunea...

@ Claudiu ,
Iartă-l pe Flavius că e "băiet" bun , mai ales că și dragul nostru HUHU o mai făcea cu fiecare dintre noi.
Omul zice multe la supărare. Dar adevărul este că ne-au cam copt-o VULVUȚA cu ȚUGUIANU pe vremea lu DADY de la psd la inițiativa LICHELOR DE SISTEM , MACIU PICIU , dr. luK , RED , JIGANU , SCĂRBU din MFA .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, din lene sau boala nu pot gasi cum promovai USR acum patru ani, laudandu-i ca sunt ambitiosi si capabili, exemplificand promisiuni electorale! Ma facusesi sa te si cred, la un nmoment dat, dar tot cu PSD am votat! Acum pe cine mai promovezi, daca Drula a luat-o pe araturi la modul cel mai periculos, mai ales ca este in razboi cu magistraturile? Trebuie sa nu fim ipocriti cu noi insine in momentele de tensiune electorala... Ceea ce spui ca s-a dat nu sunt majorari, ci un sfert din inflatie, niste amagiri care pot insela prostimile, nu insa si pe mine! Respectarea cosului minim prin reale majorari sunt solutii viabile, indexarile fiind prosteli politice!

GG spunea...

CFI,sa dat cu USR? Bine...,nu mă miră ținând cont de antecente! Mie nu mi se pare,nu cred că a trecut de partea celor mai aprigi dușmani,mai ceva ca LOV sau cel puțin la egalitate în a face rele bătrânelor
cătane.
În ce privește tema propusa de admin,cred că ne va rezolva,pe noul "front",deschis la instantele de judecata,numai justiția divină,ca cea cu sigla ce reprezintă o femeie legata la ochi ce tine balanta în cumpănire,eu zic că...,ba! Nu întru în amănunte cu privire la procedurile juridice ale unei acțiuni,deoarece nu mă pricep la procese civile,ce pot spune este că,un avocat bun ne poate lamuri.Este bine ca acest Blog reia temele de dinainte de suspendare,avem ce învăța!

Claudiu Marin spunea...

GG
Acest blog nu a fost suspendat. O perioada a fost setat astfel incat nu se mai permiteau postarile directe, pentru a stopa obraznicia unor comentatori rau intentionati.
Cu toate ca si HR si eu am insistat pe utilizarea procedurii speciale in contencios administrativ pentru atacarea ordonantelor de urgenta vatamatoare de drepturi, reticentele promovate de structurile asociative si de cei care in online reprezinta interesele Caselor Sectoriale au intarziat 6 ani initierea unor asemenea actiuni la curtile de apel de catre cei care aveau interes.
Chiar si OUG 57/2015, art. 40 se preta a fi atacat in contencios administrativ.

GG spunea...

Îmi cer scuze,asta am vrut sa spun,au fost suspendate comentariile sau,mă rog,oprite sine die.Bine ați făcut! Deoarece unii vroiau sa transforme blogul în altceva decât îi era destinația și scopul care fusese înființat.🙋‍♂️👍

Leon spunea...

Pentru a ne reaminti:

"Huhu Rezea spunea...
Pauză prelungită în moderarea blogului.

13 iunie 2023 la 00:57"

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Pierdere grea pentru cititorii acestui blog. Avea aproape 80 de ani.

Viorel spunea...

Avea ceva esență comentariul meu, însă s-a pierdut pe drum. Păcat.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Ce să înțeleg din: „Pierdere grea pentru cititorii acestui blog. Avea aproape 80 de ani.” Să înțeleg că s-a întâmplat ce-i mai rău ?

Claudiu Marin spunea...

Viorel
Nu s-a pierdut comentariul. Nu l-am publicat! Hai sa nu mai ascundem cine au fost adevaratii initiatori ai ordonantelor 57, 59 si 114 care au creat trei categorii de pensionari militari dupa modul diferit de calculare a cuantumului pensiei. Politicul de toate culorile... usr, PNL sau PSD, doar a executat ordinele esalonului 2, administrativ, din principalele institutii militare, esalon care ii domina si pe ministrii politici.

Ultimele stiri care mi-au parvenit despre HR cam asa arata.S-a intamplat inainte de Anul Nou.

Leon spunea...

@Claudiu, daca nu este o gluma, si acesta este adevarul, atunci într-adevăr s-a pierdul un OM de mare valoare, n-a lasat pe nimeni fara un raspuns pertinent, dovedind solide cunostinte juridice in domeniul pensiile militare si civile si nu numai !
Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace !
PS. Daca Familia permite, poate ne spuneti, unde are locul de veci, sa venim cu o floare !!

Leo spunea...

Dragul nostru HR trăiește întotdeauna prin blogul care-i poartă loggo-ul.

Leo spunea...

@Claudiu
Dacă informația despre HR este verificată , atunci cred că ar fi nimerit un topic
IN MEMORIAM" despre dragul nostru HUHUREZ.

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Nu am relatii cu familia sa. Copiii sunt plecati prin strainatate. In prima parte a anului trecut am comunicat pe e-mail si nu ne-am cunoscut personal.Intentiona sa lase blogul in administrarea unui personaj numit de el "sosoiul de db",???? dar, in final, s-a stabilit le mine.
Si-a creat si adversitati pe parcursul celor 10 ani cat a administrat blogul si ar fi riscant, daca as sti, sa-i dau numele sau locul de veci.
Nimeni nu e vesnic!

Leon spunea...

Multumim Claudiu !
Are dreptate Leo, sa pastrati in continuare denumirea acestui blog de Huhu Rezea !!
PS. Cred ca stim cu totii aceasta zicere:
"Un OM moare cu adevarat numai atunci cand nimeni nu-i mai pronunta numele !"..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am fost trasnit de o veste extrem de tristă si grea, care m-a indurerat profund si m-a facut sa plang ca dupa un frate mai mare, ca dupa un mare Invatator si Profesionist desavarsit, care a ajutat mii de oameni in demersuri legislative si nu numai, afland ca iubitul nostru ,,Onorabil,'' Huhu Rezea a plecat catre stele, poate ca sa-i ajute si pe camarazii plecati ,,dincolo'' cum sa ramana si in eternitate niste demni nemuritori spiritual... As dori sa fie o gluma sinistra si adevarul sa fie altul, ceea ce n-as crede din moment ce Dl Claudiu Marin, sincer si serios, ne-a lasat sa se inteleaga ca Dumnezeu l-a iubit si l-a luat langa El... Fara domnia sa, s-a produs o gaura uriasa spirituala, sufleteasca si emotionala, va fi o lipsa dureroasa si trista iar eu voi ramane afectat pentru tot restul zilelor, intrucat l-am apreciat si iubit extrem de tare, ca pe un tata, ca pe un mare prieten si camarad! Nu va vom uita niciodata, Onorabile pretuit si respectat pana in adancurile sufletelor noastre, triste si deznadajduite, si ma voi ruga Domnului sa va ierte, sa va binecuvanteze si sa va aseze intr-un loc al celor mai onorabili pamanteni! Amin.
Trist, trist, foarte, foarte trist si sinistru moment al vietii mele, plină si asa de mari cosmaruri si amaraciuni insuportabile! Macar in cinstea memoriei domniei sale sa supravietuiasca in demnitate si onoare acest blog, eliminand codoselile gratuite, ura, dusmaniile, certurile si invidiile care ne-au macinat vietile la batranete, doar ca unii sa arate ca sunt mai cu moț decat altii, in loc sa fim uniti, sa ne sustinem reciproc si sa ne iubim camaradereste, pana la moarte, asa cum le sta bine unor camarazi-frati de arme si patrioti, care au jurat candva sa-si apere Patria, Romania Mare, chiar cu pretul vietii! Lasati binele sa invinga raul, lasati demnitatea, onoarea si cinstea de militari si politisti sa triumfe in locul nelegiuirilor imorale, si astfel prin aceste demnitati sa-i aducem un adanc omagiu parintelui nostru din lumea aceasta virtuală, Huhu Rezea-Onorabilul! Doamne, ajuta!

Leo spunea...

Eu îl cunosc pe "sosoiul de db".
Dragul nostru HUHU, a făcut alegerea cea bună cu tine @Claudiu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, indiferent de adversitati, romanii sunt credinciosi prin definitie si respecta cu sfintenie memoria celor plecati in eternitate, iar aici fiind un blog de discutii constructive, dar si controverse, deopotriva, si stiindu-l din prima perioada de la aparitie, n-am observat atitudini si comportamente atat de adverse incat sa determine pe cineva sa profaneze memoria autorului celui mai bun blog militar, Huhu Rezea-Onorabilul, caci buni, sau ,,rai,'' absolut toti au avut de invatat si castigat de pe urma articolelor, eu vazand in acele asa zise rautati doar niste egoisme de moment, sau bahice, insa nu as gasi, sau as banui, macar un personaj negativ care sa intineze cu o câtime memoria marelui nostru camarad binefacator, Huhu Rezea, Dumnezeu sa-l ierte! Asa sunt unii la furie, mai recalcitranti si nestapaniti la cuvinte, nu si la suflete, dar cu siguranta ca toti acum ii regreta foarte mult disparitia, si in cel mai rau caz s-ar gasi poate unul care sa fie ignorant sau total nepasator din cauza unui egoism launtric, dar nicidecum profanator, si pe aceasta cale le multumesc tuturor celor care si-au pastrat respectul, pretuirea si iubirea pentru binefacatorul nostru, regretatul, Huhu Rezea! Daca considerati, Dle Claudiu Marin, sa dezvaluiti locul de inhumare, puteti s-o faceti si sunt sigur ca vor fi multe pelerinaje, flori si coroane pe mormantul distinsului, Huhu Rezea, iar daca considerati ca trebuie sa pastrati taina acestui loc, este un factor de vointa a familiei sau a Dv, pe care sunt sigur ca le vor respecta cu aceasi piosie onorabilii nostrii camarazi postatori. Doamne, ajuta!

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Eu nu stiu la cine s-a referit HR dar, in mod sigur, este un ins cu care a avut acelasi schimb de mesaje in privat ca si cel purtat cu mine, inainte de a-mi oferi parola de acces pe blog.
Dorinta ii era ca blogul sa continue si dupa disparitia lui.

Leo spunea...

Și mai avea o dorință.
Ca Flavius să poată zburda (cât mai liber posibil) pe câmpia gazetei.

Claudiu Marin spunea...

@#Leo
Mie nu a mai apucat sa-mi transmita respectiva dorinta. Si nici pe blog nu este exprimata. Ifrim este primit pe blog dar, asa cum i-am recomandat, totul cu masura.

Apostol Mircea spunea...

M-a îngenunchiat aceasta veste.Nu l-am cunoscut personal pe domnul Huhu Reaza,dar opiniile si informațiile pe carea ni le-a oferit ,cel putin pe mine m-au sprijinit pentru a iniția o acțiune în constatare ,la Tibunal ,la secția litigii de munca.Recunostiinta și bunul Dumnezeu sa ii ofere odihna și liniștea în imparatia sa.Condoleante familiei și tuturor camarazilor.

ifrim spunea...

Rest in peace Huhurezea!

reddog spunea...

Să-i fie binecuvântată memoria!

nastyboy spunea...

Dumnezeu sa îl aibe în pază pe camaradul nostru HR! Îl respect fara limita, datorita domniei sale am învatat cum se interpreteaza spetele cu art.19 şi 26, m-au ajutat mult aceste dezbateri. Niciodata nu am fost cenzurat, niciodata nu am fost suparat pe dl.HR pentru ca si eu eram bagat la "neterminati", acolo. Era un spirit viu, asa va ramane mereu in constiinta mea. Regret enorm pierderea, sunt alaturi de familie. Oricum ar fi, niciodata nu va mai fi la fel.

Claudiu Marin spunea...

Din studiul site-ului CCR se poate estima ca aceeasi procedura in contencios administrativ impotriva OUG 59 si 114 s-a urmat si in dosarele recent inregistrate la CCR, respectiv
270D/2024 - Brasov
3576D/2023 -Timisoara
3244D/2023-Valcea, Felicitari Simona! Asig sociale
2912D/2023- Brasov
2730D/2023 -Brasov
2655D/2023 -Brasov
2601D/2023 -Brasov
2605D/2023 -Brasov
2606D/2023 -Brasov
2488D/2023 -Suceava
2392D/2023 -Brasov

O spunea...

Dosar anulat

Skoda 4x4 spunea...

Cum adica anulat? ce e asta?

Claudiu Marin spunea...

@Skoda
Nu-l baga in seama pe domnul de la Regimentul de Garda care nu stie decat sa faca parada de cunostinte de drept.

GG spunea...

Acuma am aflat vestea tristă și va spun cu tristețe și lacrimi în ochi că este cea mai tristă zi din ultimii ani.Totusi,nu cred ca dl.HR nu mai este printre noi.Oricum,el va rămâne veșnic în memoria noastră! O rugăminte către actualul administrator:
nu schimbați denumirea blogului și să-i duceți mai departe munca cu cinste și onoare! Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Și...sper ca,dl.H să mă ierte dacă pe parcursul a peste 12-13 ani de când postez pe aici,i-am greșit cu ceva!🙏🏿

Claudiu Marin spunea...

@GG
Dupa cum vezi, a trecut o jumatate de an si nu am schimbat numele blogului. In memoria lui Huhu Rezea, cu acelasi nume il voi lasa si eu posteritatii.

GG spunea...

Va mulțumesc,d.le.@ Claudiu Marin!

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Outlander spunea...

Am aprins o lumânare în memoria unui om deosebit.
Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Sense spunea...

@lupule, e ilegal sa instalezi camere de supraveghere de capul tău în scara blocului. Autodenunța-te și poate te lipești de niște amenzi plus de niște procese cu vecinii.

Claudiu Marin spunea...

La intrarea in casa scarilor, pentru protectie si prevenire, Asociatia de proprietari poate instala camere de supraveghere, cu stocare pe timp limitat de imagini.

GG spunea...

@Sense E ilegal? Eu nu îndemn acuma sa nu de se respecte legea,dar când constați că ei nu respectă legea și o încalcă frecvent,
atunci trebuie sa lupți și tu cu aceleași metode pt.ai combate au armele folosite de ei,dar atenție,să fii mai precaut.Ai auzit lupule?

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

IN MEMORIAM
Știm cu siguranță chiar de la el Dragul nostru HUHUREZ , că s-a născut în loc. BURIDAVA - OCNIȚA din Râmnicu Vâlcea.
Tot de la el , mai știm că s-a pensionat în prima decadă a lunii Aprilie 2001.
Prin urmare , dacă s-a pensionat la 55 de ani din armată (fiind un pensionar "terminat") , atunci putem trage concluzia că s-a născut la început de Aprilie 1946.
Tot de la el, mai știm că datorită serviciului părinților, la adolescență a ajuns în Orașul HOREZU unde a urmat Liceul de acolo. Își amintea cu drag despre profesorii excelenți pe care i-a avut la liceu , printre care îl pomenea pe cel de matematică AGAPI, care a scos promoții de viitori absolvenți de facultăți în acei ani. Apoi tot de la el mai știm că între 1968 - 1972 a urmat Facultatea de DREPT a Universității București.
A preluat blogul de la PLANO 10 prin 2013 ( care și el a murit cam în urmă cu 3 sau 4 ani) pe care l-a administrat cu multă dedicație până la 13.06.2023 , când a dispărut brusc , datorită unei boli necruțătoare cu care s-a luptat până spre final de Decembrie 2023 când s-a mutat la DOMNUL.
A fost un om cald la suflet , priceput în ale știineți DREPTULUI , a fost altruist și grabnic săritor ca să informeze și să ajute prin blogul său despre pensiile militare în special. Dar avea cunoștințe solide și de ISTORIE , MATEMATICĂ , și LIMBA ROMÂNĂ (amintiți-vă cum ne mai corecta exprimarea sau alte greseli gramaticale și/sau de lexic).
MULȚUMIM DRAGULUI NOSTRU HUHUREZ
DUMNEZEU SĂ NE IERTE PE NOI PE TOȚI.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Frumos! Lui HR nu-i placeau laudele.Dai foarte multe date noi despre el. Nu cred ca le-a postat pe blog. Probabil ai avut si d-ta corespondenta privata cu el.
In corespondenta blogului am gasit poze cu un prof.AGAPI primite de la o doamna din Horezu.

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@NOTA BENE: Claudiu Marin, multi il ignora pe @Leo, si daca macar unul dintre postatori l-ar cunoaste real cine este, chiar virtual in cazul de față, asa cum eu il cunosc, ar realiza ca @Leo este un erudit si cunoscator fantasctic al multor taine inimaginabile, in foarte multe domenii, comune noua aici, insa in calitate de novici fata de el, care e un tezaur de cunostinte multidisciplinare, cat despre cunostintele in Drept Civil se putea oricand si la orice ora sa se complecteze cu regretatul, Onorabilul, @Leo avand extraordinara calitate ca n-a inspirat niciodata repulsie fata de camarazii postatori si n-a atras controverse sau atitudini ostile din partea nimanui, fiind bonom, hazos si cu un spirit optimist extraordinar, si cine il are ca prieten se poate bucura de un adevarat frate, cine nu are sau sta prost cu relatiile fratesti! Doar @Leo si Onorabilul au stiut dintotdeauna cine este Șoșoiul de Db, amandoi insa nestiind ca eu sunt al treilea cunoscator al tainei... Eu am zburdat liber si versificfat de multe ori, sa ridic moralul trupelor rezerviste, intrate in depresie trista, dar tinut de capastru bine de catre Onorabil, si cand intram cu perverse de Targu Ocna, bine tintite in barbi clocare si din gunoaiele politice, veneau valuri de vizualizari curioase cu cote ridicate, azi de zeci de milioane, de speriat pentru alte bloage si pandarii politici si ai serviciilor pitite, astfel ca am facut o echipa mutuala, fara intelegeri preralabile sau benefice, eu din dragoste si daruire pentru blog si Onorabil, domnia sa din daruire, pasiune nesilita, respect pentru noi si dorinta de a ne ajuta... Relatia Onorabilul-@Leo a fost una perfecta si care a putut duce perfectiunea la cota care sa permita unui grup, foarte bine organizat cat si secret, pe subiecte de litigii si drepturi, sa devina independent luptator pentru drepturi in salile de trepanații si ograzile de apeluri telefonice pierdute, cu succese notabile, nu ca performanta avocateasca deosebita cat sa-i oboseasca pe cei din infectiile clocare, sa-i mulga si stoarca de ultimile puteri, sa-i puna la munca grea, sa dea cu caciulile de pamant si sa se oftice ca le rapim timpul liber luptand cu noi sa ne faca fata, sa-i chinuim cu fel de fel de cereri judiciare sau juridice, doar sa scoatem untul din ei si sa radem cata munca depun si cat transpira sa ni se opuna, aducandu-i la disperare, si cand or iesi la pensie sa iasa gata terminati emotional si psihic, astfel incat sa realizeze ca munca lor diavoleasca impotriva noastra, ca si clocari jegosi, ne-au creat acelasi stres cu sabotajele lor criminale! Si le spun: Mai aveti de tras la jugan cu fiecare dintre noi, parazitilor, caci drepturile statale, legale si constitutionale, ne impun noi si noi cereri de lupta, sa ne recastigam ceea ce am pierdut din cauza actiunilor voastre nesabuite, cu sabotaje!

Claudiu Marin spunea...

LUPUL
Daca vrei sa te distrezi pe tema Buridava intra pe Cautare avansata din bara de sus a blogului, scrie Ocnita in casuta de cautare si apasa butonul. Vezi ce iese!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am scris si ei eu, Ocnita, si m-au tresarit si infiorat trist cuvintele Onorabilului, abundente pe acel topic prim, cu ursul intr-un instantaneu... Doamne, ce rapid si stupid se poate spulbera viata unui om!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, un prof. de sport, de gimnaziu, Agapi, avem si noi in Onesti, si este consilier PSD in Onesti, cu care am avut o relatie de amicitie cand eram jurnalist, ca si astazi de fapt, numai ca ies extrem de rar afara ca sa ma mai pot intanli cu el pentru a schimba impresii si idei, macar intamplator, prin oras, omul avandu-si originile undeva prin zona folclorica banateana.

Leo spunea...

Flavius, e sigur rudă apropiată cu profesorul lui H.

RD spunea...

Tristă vestea pe care am citit-o aici. Am intrat azi ca să văd ce s-a mai postat, dar nu mă gândeam că voi citi o asemenea veste. Nici nu-mi găsesc cuvintele. Dumnezeu să-l odihnească! Nickname ul dânsului va rămâne unic. A contribuit decisiv la informarea pensionarilor militari! Am aflat multe de la dânsul și îi rămân recunoscător.