Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 23, 2024

CNCD lasa instantele sa aprecieze daca impozitarea progresiva a pensiilor necontributive este si discriminatorie

37 comments


 Pe acest blog am apreciat ca impozitarea progresiva, reglemetata prin modificarea art. 101 din Codul Fiscal, vezi art. XVIII din Lege nr. 282/2023, este doar ilegal aplicata de platitorii de pensii de serviciu, in absenta unei metodologii de aplicare emisa de Ministerul Finantelor, care s-a derobat de  obligatia legala, invocand gresit imprejurarea ca modificarea art. 101 din Codul Fiscal s-a produs printr-o lege de aplicare a Jalonului 215 din PNRR. 

Autoritatea de stat in domeniul combaterii discriminarii,  chemata si ea in instanta pentru a sustine pretentiile reclamantilor, s-a rezumat sa defineasca in actele depuse la dosare ce ar insemna discriminare in cazul impozitarii progresive a pensiilor necontributive, lasand sa se inteleaga ca reglementarea ar fi discriminatorie daca nu s-ar aplica tuturor pensiilor calculate necontributiv sau care au  in cuantum o componenta  neconteributiva, aspect pe care doar instantele  sunt competente sa-l  aprecieze, dupa administrarea probelor. 37 de comentarii:

Viorel spunea...

Alt parazit al societății care fuge de răspundere. Nu vrea să supere politicul pentru a mai rămâne în funcție și după alegerile viitoare.

Claudiu Marin spunea...

Viorel
Din moment ce reclamantii nu indica fata de care categorie de pensionari de serviciu sunt discriminati, nu putea CNCD sa spuna ca art. 101 din Codul Fiscal este discriminatoriu.

Outlander spunea...

Pe unde or mai fi cei care susțineau acum ceva timp că pensiile militare sunt pensii ”ocupaționale”?
Ați ieșit din peisaj, ați trecut în conservare pentru că v-ați atins scopurile?
Mă mir cum mai aveți tupeul să vă mai arătați în lume!

Citez din scrisoarea mea, ”prea lungă și plicticoasă”:

”Dintr-o dată, ca la un semnal, politicienii de la ambele partide au ieșit prin rotație să afirme că:
-Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că: ”din punctul meu de vedere pensiile militarilor și ale angajaților Ministerului de Interne sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”.
-Marius Budăi: ”Nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale”.
-Lucian Bode, despre încadrarea pensiilor militare ca pensii speciale: ”M-am uitat în PNRR, nu am înțeles că este vorba despre pensii militare”.
-Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, care a spus ”că sistemul de pensii militare este afectat de o serie de inegalităţi”.”

Outlander spunea...

”Din moment ce reclamantii nu indica fata de care categorie de pensionari de serviciu sunt discriminati, nu putea CNCD sa spuna ca art. 101 din Codul Fiscal este discriminatoriu.”

Eu cred că de fapt reclamanții au indicat, în mod clar, categoria de pensionari de seviciu, dar această ”Autoritate de Stat Autonomă” și-a arătat limitele și mai ales de care parte se plasează!
A formulat un răspuns care să nu o angajeze pentru că...a primit ”ordin de zi pe unitate”...să aibă ”caracter” de ”autoritate autonomă în genunchi”!

Claudiu Marin spunea...

@Outlander
Multor rezervisti le-a placut sa fie mintiti, comentariile de pe blog ale ciucalatilor sunt elocvente, ca pensiile militare nu sunt pensii speciale, ca sunt deja contributive, ca ar fi ocupationale. Oricum, numai sa nu fie modificata legislatia care favorizeaza doar pensionarii din ultimii 6-7 ani.
Dîncu a dus noul proiect al Statutului cadrelor militare pana in sedinta de guvern, dar Ciuca, premierul de atunci, l-a scos de pe ordinea de zi. Tot Dîncu a vrut sa se reia dezbaterea asupra Plx 199/2000, care reglementa reluarea actualizarii pensiilor militare, dar finantist-juristii din sistem l-au blocat, astfel incat omul a fost nevoit sa demisioneze.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1.Eu am facut urmatorul legamant fata de propria-mi demnitate si onoare: Votez alianta PSD PNL, absolut numai daca cele doua partide gasesc, pana alegeri, solutia de rezolvare a tuturor problemelor de la pensiilor militare, pentru dreptate, adevar si rezolvarea tuturor inechitatilor, asa cum au rezolvat-o la civili! Daca acest lucru nu se va intampla, nu voi iesi din casa la nici un fel de scrutin electoral, nici anul acesta si niciodata, cate zile voi mai avea de trait! Punct.
2.Subiectul dezbatut pe acest topic este unul de o absurdidate ce poate fi regasita numai in țarile bantustane, bananiere si extrem de inapoiate, pentru ca este iesit din orice context de reglementare juridic si legal, constitutional si firesc, lasat la modul liber arbitrar si ad-hoc, ca la balci, de tocmeala ca la piața de zarzavaturi si legume, ca la rodeo cu vite si tauri incalecati per/ minute de de zdrumicăreală a cofrajelor cu galbenusurile din dotare, sau ca jocurile de noroc de barbut, cu zaruri pe baza de insertie de mercur! Sa lasi liberul arbitru unor casapi, si asa recunoscuti pentru neprofesionalismul, prostia si nepriceperea cu care dau hotarari ambiguu si lipsite de orice ratiune, inseamna ca traim in tara cea mai mafiota si esuata din Europa, cu un Guvern inept ce pare inexistent si total analfabet functional din toate punctele de vedere, cea mai elocventa sustinere probatorie fiind problema pensiilor militare, care se agraveaza dramatic si nimeni, dar absolut nimeni nu are vointa, curajul si determinarea sa le rezolve din ratiuni care l-ar face sa tresare in mormant pana si pe crudul Stalin! Cum este posibil ca o institutie de stat, inalt investita legalitar, obligata sa elaboreze pe baze legalitare si constitutionale orice normativ, sa ajunga sa emita o asemenea enormitate, ca din casele oculte care poromoveaza meditatia transcedentala si ingurgitarea de urina, sau din stabilimentele in care se trateaza dezechilibrele psiho emotionale grave? Doamne, Dumnezeule, in ce tara blestemata de soarta am ajuns sa ne traim tragedia veacurilor!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Esti sigur ca ai inteles despre ce este vorba in acest topic?
Magistratii care au formulat actiunea, in loc sa ceara ca instanta sa constate aplicarea gresita a art. 101 din Codul Fiscal, solicita sa se sesizeze CCR cum ca impozitarea progresiva a pensiilor necontributive ar fi discriminatorie? Fata de cine, intreb eu? Nu se gandesc ca tocmai pensiile lor de serviciu ii discrimineaza pe pensionarii din ssitemul public?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Claudiu Marin, e asa este cum sustineti Dv, dar per ansamblul situatiei, in lipsa unui tratament juridic pe legalitate, in lipsa metodologiei, care este de neconceput in aplicarea unei legi, ne demonstreaza ca este un haos legislativ de netolerat, nu numai in cazul de fata, ci peste tot, iar faptul ca vrei sa impozitezi si nu ai temeinicii si metodologii demonstreaza analfabetismul unei clase politice ce ar trebui schimbata din temelii cu tehnocrati consacrati! Cum sa emiti legi si dupa scurt timp sa apelezi la institutia Discriminarii, la instante sau la CCR petru reglementari? DE CE LEGEA NU A FOST APROBATA CU ABSOLUT TOT CE DEPINDE DE EA SA FIE APLICATA FARA A PRODUCE DAUNE SI ACTIUNI JUDECATORESTI? Unde s-a mai vazut asa ceva, ca la noi, ca o Lege s-o dai azi si maine sa ai probleme grave de aplicare, dupa ce a trecut de comisiile parlamentare, dupa ce a trecut de Consiliul consultativ, de avocati, armate de juristi si cele doua camere cu peste 500 de parlamentari?! Si mai exista o hiba ca, dupa promulgarea unei Legi, cum a fost cu Lg 223/2015, par exemple, sa vina cretinii, precum clocarii, si s-o cioparteasca si distorsioneze dupa cum vor interesele de grupuri, prin politic cu oug-uri zdrobitoare, sau cu ordine de ministru secretizate, si atunci Legea se transforma in viciu si destabilizare a unui sistem, deci nici o Lege sa nu reprezinte, dupa emitere, garantia unor drepturi, siguranta si stabilitate!

RD spunea...

Pensiile de serviciu, poveste fara sfarsit. Intru pe aici sa citesc, insa nu este nimic concret doar sesizari, comunicate, bla, bla. Facem, nu stiu ce, dar atat! An de an se discuta 99% despre pensiile militare si nu doar.. Iar 1% inseamna fapte. Cum ar fi cate o indexare, cate o barfa, cate o modificare la pensiile militare (2017, 2018, 2019, 2020, 2023 si asa mai departe). Cate un PLX. Si? Nimic important ca fapte.

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Hiba nu este in textul legii, art. XVIII din L 282/2023, ci in modul in care platitorii de pensii au aplicat legea comparativ si cu felul in care impozitarea progresiva a mai fost reglementata in Codul Fiscal, nu mai departe de anul 2004.
Cred ca instantele vor impune aplicarea corecta a impozitarii progresive, in conformitate cu art. 100 si 101 din Codul Fiscal.

@RD
In afara de a sesiza probleme generatoare de initiative legislative pentru inlaturarea discriminarilor nu avem alta putere, cata vreme chiar si printre noi sunt adepti ai mentinerii discriminarilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Urmarind emisiunea de seara cu pensiile de pe Romania tv, poate ati tras niste concluzii despre starea generala, spirituala, de ,,fericire>''... sumbra, in care balteste si se emana din pensiile civile, generatoare de milioane de nemultumiri, pentru ca Legea precedenta a fost lasata neterminata, ca pe o femeie zgandarata la guguț si abandonata, punandu-se la cale o alta lege, actuala, la fel de neterminata dupa preludiu, si care va genera milioane de procese in instante, care se vor prelungi pana cand vor deceda, de tot, toti petentii beneficiari de pensii jegmanite pe o lege cretina! Pai, ce avea Lg 153 de nu au stabilizat-o in ani si ani de taraganari si siluiri si n-au dotat-o cu toate necesitatile legalitare? Nu vedeti cum jongleaza ei doar ca sa prelungeasca agonia si sa moara cat mai multi pensionari posibil? S-a ridicat si problema pensiilor militare, de catre bravii sindicalisti din Politie, saracii vorbind rapid si pe nerasuflate sa-si spuna ideile, stiind ca li se vor pune capastrul discutiilor, si am observat cum s-a intervenit prin moderatie-moderator sa puna frana elanului acestora, subliniindu-se, inca o data, daca era nevoie, ca problemele pensiilor militare li s-au impus embargou politic... Credeti-ma ca totul, dar absolut totul e putred la toate pensiile, oricat ar vrea ei sa duca usurel pianul pe scari sau sa puna batista pe tambal, si toate se vor rasfrange electoral, desi eu imi doresc o alianta cu baze solide de stanga, care sa scoata tara din blestemata asta de situatie falimentara! Deloc nu-mi miroase a bine, si tare imi este teama de un esec tulburator pentru toti romanii si Romania!

GG spunea...

Domnilor,să fie foarte clar,dar sunt sigur ca ați observat lucrul ăsta. NOI,militari,am fost împărțiți în 4(patru) ma refer la pensii,le știm,nu mai le înșir eu aici.Cei mai câștigați sunt cei care vor ieși după ce Ordonanță asta v a întra în vigoare după ce este publicata în MO,dacă nu a fost publicata deja.Scopul e unul singur,sa ne dezbine.
Referitor la art.100,
101,privind imp.in trepte,unde îi atinge și pe magistrați,
numai cuantumul necontributiv,cred ca se va rezolva,mai ales ca a bagat-o cu discriminarea.Si mă bazez și pe zicala adaptată zilele noastre,Corb la corb .....,se ajuta între ei😀 Noi o sa rămânem tot asa,găsesc ei o modalitate,ptr.noi.
Ăia din DGF sunt drakul gol,găsesc orice,deja,cred,ca se lucrează!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gasca rezista e cu un militant mai putin, si anume academicianul, Nicolae Manolescu! Despre morti, numai de bine, despre activitatile lor extra academice mi-as dori sa li se stearga actiunile nocive anti romanesti si anti romani, si Dumnezeu sa-l ierte, pe distinsul academician, macar pentru activitatile sale literare si de critic literar, foarte bun si talentat, cat timp servea comunismul si interesele acestuia in slujba culturii romane, caci acea perioada a fost cea mai fertila si bogata in Romania postbelica! In schimb, guralivul, Drula, ne va lasa cea mai grea si sabotoare mostenire pentru intreaga economie nationala si romani, vs PNRR, si nu cred ca, daca o va mierli, se va gasi cineva sa-i puna o floare pe mormant! Ce scurta e viata si omul nu are timp sa se caiasca pentru relele de pe parcursul ei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, sa va auda Dumnezeu in sperantele cu instantele de judecata, in care eu nu mai sper si nu mai cred nimic!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

GG, lasa ca e bine si asa cu cele patru categorii defavorizate la pensiile militare, pentru ca la turma discriminata din prima categorie o sa se alature si celelalte, sa puna humerusii la actiunile sindicale cat si la alte actiuni ofensiv constructive de determinare a politicului sa actioneze pozitiv! Deci, tot raul poate fi spre bine, cand se inmultesc nemultumitii!

GG spunea...

Cineva mi-a confirmat ceea ce știam de mai multă vreme de ce mai vechii pensionari militari nu primesc actualizarile și alte măriri cu adevărat.
Se stie ca unii camarazi care au ieșit la pensie,si-au găsit,nu neapărat toată lumea,joburi bine plătite profitând de legislația
permisibilă. Datorita faptului ca decidenții nostri cunosc acest lucru,au decis ca pensiile noastre sa nu mai fie actualizate,chipurile ca pensia + jobul ar fi prea mult.Binenteles ca nu fac public acest fapt,dar cam asta vorbesc ei la un pahar de vorbă!!! Mi-a ciripit și mie o păsărici în timp ce a poposit pe la fereastra mea. Dar,intreb: oare toată suflarea si-o fi gasit acel job? La mintea lor dacă doar o parte dintre rezerviști si-au găsit un job,tu,îi "pedepsești" pe toți?

Leo spunea...

@GG
Dar păsărica nu ți-a ciripit și că de cam doi ani încoace, cei care se pensionează din MFA sunt obligați ca să semneze un angajament prin care se leagă că nu vor spune care este cuantumul pensiei cu care s-au pensionat dar și modul cum le-a fost stabilit acest cuantum de pensie ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, Ca bine ti-a mai iesit porumbelul din gura despre pasarica cu părul pe bigudiuri! Interpelati intr-o instanta, MApN si Casa Sectoriala nu au recunoscut despre acest abuz in serviciu, cu semnaturi de fidelitate, secretizate si ilegale asupra batracienilor in bocanci proasat împensionați ca legionari si halitori de pensii inverzite! Se pare ca detii dovezi in acest sens! Jiganii, rosienii, lazarienii, maciupiciupienii si alți țugulani din clocărie tin strasa intre dinti si buze pasarica buclucasa cu brânzică in spume, mă rog, cu caș la cioc, cum se dzice corect pă la noi pă'n zona folclorică a samahoancei, cu cosor la brau, diploma de tractorist si ghioaga de altoit sfârle si gioale!

csej spunea...

Problema e ca unii dintre noi sunt mulțumiți si pe cale de consecinta sa nu sa schimbe nimic.Cei pensionati cu mult timp în urmă vor reformă.
În prezent sunt pensionari care primesc pensia calculată potrivit legii 164,altii conform legii 119 si cei mai avantajati potrivit 223.În timp cei cu pensia in plata corespunzător legii 164 vor dispărea pe cale naturală dar va sporii numărul celor ce var primi pensie potrivit legii 223.Si între cei pensionati pe legea 223 vor apare diferențe.
Asta datorita legiuitorului care face totul cu dedicatie.

GG spunea...

@Leo Sincer,nu mi-a spus despre asa ceva,dar..... dacă mai poposește pe aici,am s-o întreb!
Ar trebui ca acestor "Abuzieri"(n-am găsit altă rimă)în serviciu care delapidează statul la greu și care de ani buni stau numai prin tribunale sa combată catanele rezerviste cre își caută drepturile în instanță și nu le găsesc,sa le fac plângeri penale,chiar dacă o să spună că, "fapta nu există",sau că "infr.nu îndeplinește elementele constitutive ale infracțiunii,deci..NUP și e pierdere de timp,că de,juriști la juriști nu-și scot ochii. Sî uite așa ne trece viata prin instanțe căutându-ne drepturile! Amintiți-va câtă luptă ducem noi pe aici și prin alte bloguri,de ani buni,s-a rezolvat ceva? Nimic! Dar cei care au ieșit acuma,ani buni,a rămas de căruță,fata de cei care ies acuma,când ar trebui sa fim și noi la același nivel cu ei.Asta nu este abuz? Cei care nu mai sunt printre noi au părăsit aceasta lume cu acest regret!

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Daca este adevarat ca se cer asemenea angajamente la pensionare, asta este o masura de speriat naivii.
Pensia militara nu este nici macar un secret de serviciu, cata vreme legea salarizarii este publica. Ce sanctiune crezi ca primeste unul daca publica talonul de pensie pe blog?
Veniturile din pensia militara se declara obligatoriu daca te angajezi intr-o functie publica.

@GG
Daca tacem, nu actionam in instante si nu sesizam decidentii, intr-adevar, nu vom rezolva nimic cu inlaturarea inechitatilor.

Claudiu Marin spunea...

@csej
Legiuitorul, indiferent de culoarea politica, pune mare pret pe indicatiile primite de la luca-jienii din sistem!

Burebista spunea...

Cornelius, Gabita ce mai zice?? Nu mai are nicio putere? Cred ca și pensia lui militară a cam rămas în urma față de unul cu aceeași funcție ce se pensionează azi...
ANCMRR urile nu trambiteaza nimic???

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Burebista, din motive de imposibilitate de a se mai rezolva in vecie problema pensiilor militare am parasit UNPR, carora le doresc succes, fara mine, care nu mai cred in nici o minune! Raman ca un sustinator al lui Anilu, si am s-o votez sef de pat al suferintelor ei, caci de 6 ani fiind tintuita in el, fiind cu handicap grav si plina de boli grele, eu am devenit sef de aragaz si de maturoi in CD a casei noastre, ea fiind sef de pat in Senatul personal, de familie, amandoi vom guverna garsoniera cu nr plin de noroc, 13! Eu am sa-i majorez pensia ei, ea mi-o va majora pe a mea si, uite asa, vom trai fericiti si prosperi pana la adanci batraneti, fara sa ne mai batem capul cu pensiile mici si inghetate de guvernantii actuali, care vor fi votati numai de chiriasii țintirimelor teritoriale, deie Domnul!

csej spunea...

Cel mai mare eșec al pensionarilor militari este pierderea corelarii pensiilor cu soldele activilor.

Mihai f. spunea...

Csej....am pierdut multe ,OMM,PS , actualizarea...pensia incepe sa devina o pedepsă ,nu bucurie ..finalul unei cariere .oare chiar nu este cineva capabil sa rezolve unele din aceste hoții .Din fata par legale în ochii decidenților,dar toate sunt scmecherii ,artificii ,dușmanii și toate au fost făcute în grabă ,cu dedicație și au scăpari ,pot fi demontate ,anulate ....dar tb OMUL....putem fi toți la un miting ,dar bine organizat și atunci vom fi auziți .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe un topic mai in aval de izvorul actual, am gasit un comentariu habarnist al unui kariciopter cu harichi de deltaplan, prabusit peste colibele si corturile Hurziceniului, ca daca era Onorabilul, Dumnezeu sa-l binecuvanteze, ii punea capastrul la rontaitorul de stiuleți! Șarpele cu capul taiat tot mai mușca veninos din os de ros! Bine ca nu ne mai majoreaza pensiile, chiar de maine, sau nu mai da oug chiar de saptaluna viitoare si nu mai aduce vesti mincinoase din Șparlamentul Romanistanului cum ca rezervistii vor fi salvati la penziile batraciene cu SMURD-ul si buteliile de oxigen din cadrul serviciului de Reanimare! Intre timp, la Alexeni se va construi cel mai mare Aeroport privat din țara, pentru a se sterge definitiv urmele fostelor libelule forestiere si de strochit cu pesticide... Ce mare e lumea cu oameni extrem de mici!

Luc 3 spunea...

Cu actualizarea pensiilor....e clară situatia! Nu se dorește de cei aflați la cârma țării!Dar măcar actualizarea soldei de grad să o primim!Sunt câteva sute de lei bune! Cei din asociații ar trebui să se ocupe de lucrul acesta!Nu implică fonduri foarte mari,ca la actualizarea pensiilor!

Relu spunea...

@GG: posturi si joburi bine platite din cauza legislatiei permisive si-au gasit fostii sefi care lingeau clantele.Restul lucreaza ca orice om normal.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu sunt bani pentru majorat soldele de grad pentru ca, desi s-a dat Ordonanta Austeritatii, s-a continuat dramatic cu angajarile clientelei politice ale guvernarii la stat, chiar mii de astfel de angajari, deci nu putine, presa fiind elocventa in privinta asta, asa ca, in loc sa avem solde de grad majorate, avem solde de... gard, de care rad si curcile, ele de fapt reprezentand financiar definitia de facto a militarilor si ar fi trebuit sa fie, nu numai reprezentative intr-o pensie de recunostinta si recompensa definitorie, ci si de atractivitate pentru retentia in sistem pentru meseria de militar. Am exemplificat doar angajarile abuzive la stat, pe criterii de amantlacuri, nepotisme si cumetrii, insa mai sunt si altele, precum permanenta majorare a veniturilor acestora in aceste sectoare parazite, apoi pierzndu-se alti bani prin evitarea impozitarilor corecte ale marilor companii straine, din nemernicie, lichelism si slugareala fata de EU, in loc sa avem un comportament autoritar de stat cu drepturi depline si egale cu celelalte state UE, si nu in ultimul rand despre implicarea multor politicieni in conducerile unor companii, de exemplu cum sunt cele care vand energie electrica, si cum ar aproba ei impozitari care nu le-ar permite umplerea buzunarelor, cumparand energie ieftina si vanduta scump, nefacand absolut nimic decat detinand actiuni, si alea obtinute prin inselarea detinatorilor cu cativa leuti la achizitionarea de pe piata libera... Oameni buni, sunt bani căcălău, sa-i intoarca cu lopata, dar nu se vrea a face nimic pentru noi, considerandu-ne expiratii societatii, mai ales ca ne vad morti sindical si nu miscam din cozi, si daca o facem o facem ca lesinatii! Pacat de unii dintre noi, bataiosi si extraordinari, eu stiindu-i pe aproape toti acesti inimosi, demni de tot respectul, multi fiind postatori pe aceste topicuri, care se dau de ceasul mortii sa faca tot posibilul sa fim auziti, insa e mai mare gramada de lenesi si mistocari flegmatici de la balcoane, peluze si de dupa perdelele groase... Cum se dzice la mai corect lenesilor flegmatici? Cumva flegmoane? Deh, batranetile te fac sa mai uiti expresii definitorii pentru trantorii care roiesc in jurul albinutelor harnice!... Sanki!

GG spunea...

@ Relu Păi,da,da,de ei era vorba.De linge....,blide!Nu de un amărât care și-a găsit ceva să nu moară de foame! Era de înțeles!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Claudiu Marin, pe mail, marele barfitor si intrigos, Viorel Kis, un mincinos ordinar, un zvonist pe care-l stiu toti si era permanent interzis de Onorabil ca-l injura si ii vorbea murdar cu insulte, existand dovezile scrise in arhiva, ca la usa cortului, lasat si de sotie si fugita in Italia sa scape de el, inca de acum 15-20 de ani, un mahalagiu care n-a fost in stare sa-si incadreze baiatul intr-un serviciu si tinandu-l si intretinandu-l din pensia lui, mintind ca un nemernic ca are doctorate si masterate, motivandu-i parazitismul ca in Urziceni nu sunt servicii pentru inaltele sale absolviri, in fapt fiind un detinator de diploma de licean, si sotia in 15-20 de ani niciodata nerevenind acasa niciodata din cauza caracterului lui infam, mi-a trimis mie, Dv si Col Iulian Mares niste mizerii si enormitati, in care m-a facut betiv si cersetor, niste insulte grosolane cu care il pot da in judecata si o sa-i cer despagubiri de o sa-si vanda si camasa de pe el! In primul rand eu n-am cersit niciodata nimic de la nimeni, ci de un Paste Onorabilul mi-a cerut contul bancar, nestiind in prima faza si pentru ce, facandu-mi o surpriza, in ascuns contactand camarazi de pe aici si facand o cheta sa pot face un Paste cu tot ce trebuie pe masa, pe atunci avand pensie in jur de 1000 lei, dar jur pe ce mi-e mai sfant ca n-am cerut nimanui 1 leu si postatorii in corpore pot afirma asta, tot atunci, un alt ticalos si betiv, Petre Cezar facandu-ma de tot rasul pentru aceasta initiativa, la care se zice ca initiator ar fi fost chiar Viorel Kis, laudandu-se, si tot ce mi se trage din aceasta initiativa nefiind altceva decat o invidie bolnava a celor doi pentru faptul ca am talent la scris si sunt subofiter, nu ofiter ca ei, dar exprimarile lor fiind de o porcie si magarie fara de margini! Mai mult, ca sa zici de mine ca sunt betiv, cand eu sunt extrem de bolnav cardiac stagiul 3 cu documente la mana, deci foarte grav, apoi diabetic si cu tratamente grele pentru mai multe boli in care alcoolul este fatal la o picatura, demonstreaza ca baga fitile greu de tot sa ma ofenseze si sa ma discrediteze in fata camarazilor! Dl Gen. Gabriel Oprea stie ca eu scriu aici, si cine il si ma cunoaste poate confirma ca ori de cate ori eram invitat la domnia sa puneam doar buzele pe pahar si miroseam aroma bauturii, fara sa inghit o picatura, caci aveam in secunda urmatoare sa fiu dus cu Salvarea sau faceam infarct, si Dl General m-a chemat intotdeauna invitat la sedinte speciale, nu ca sa imi dea mie bani ca-i cerusem, ca daca era de bani imi trimitea postal sau pe cont bancar, nu sa bat sute de km! El a mai facut afirmatia ca m-am rasturnat beat la volan, si il intreb daca are probe materiale si documente pentru afirmatia asta grava... Kis, ai fost capra raioasa a blogului, cel mai penibil si nesuferit postator mincinos, intrigant si generator de scandaluri si vei muri ca ultima oaie din turma, si tu ca mine nu ai fost si nu vei fi niciodata, ca talent la scris si inteligenta, si asta te roade, ,,semicomandorule,'' ca nu ai nici un document care sa ateste ca esti comandor parat! Cereti parerile postatorilor despre mine si Kis, Dle Claudiu, si asta va rezolva un adevar, daca il doriti despre mine vs despre acest om fara Dumnezeu si onoare!

Claudiu Marin spunea...

Eu nu cunosc prea bine comentatorii, dar vad ca exista contre personale, nu pe opinii, care vin din trecut.
Sa nu fie cu suparare dar... pe cei conflictuali nu-i voi mai publica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca as detine acest topic, si o spun sincer, jumatate amuzat si jumatate foarte serios, l-as denumi generic, ,,Huhu Rezea- Telenovela nesfarsita a pensiilor militare!''
In alta ordne de idei, as spune ca 100% dintre toate blogurile militare sunt dedicate, fixate si concentrate numai si numai pe nedreptatile si discriminarile de la pensiile militare, numai reprezentantii ministeriali si ai caselor de pensii sectoriale, ai MApN, MAI, STS si SRI cunoscuti de noi ca clocari gulerati, si fiind sub acoperire, cauta sa dreaga busuiocul postand cu totul alte subiecte spre a mai abate, fara succes, atentia, insa bloagele sindicaliste sunt total pustii, acolo batand vantul ,,traista goală'' de primavara, ulrland cainii si lupii de foame iar moderatorii lipsa la apel, poate ca si plecati deja in sfantul, BU! Stati fara griji ca, si atunci cand incasau la greu cotizatii si belfareau in agagape si ,,colocvii'' grasoaie si de mama focului, nu excelau cu comentarii constructive pe aceste bloage de preeerie si pustă mongoloidă, asa cum niciodata n-au catadicsit sa intre si pe aici ca sa-si etaleze jamboanele de la borcane, folosite in luptele inutile si sterile, sindicale!

xmax spunea...

...sa publicat in MO cresterile promise....Este un lucru foarte bun.
Dar pentru noi restul ?????

Iar noi vom ramine cu buzele umflate si cu ochii bulbucati....tragic dar adevarat!!!!!

Asta e normalitatea anormalitatii gindirii obscure plina de ura si dusmanie fata de pensionarii MAI si MaPN

Le vine vremea si lor!!!!
Acesti legiuitori au constatat cu mare bucurie ca militarii si politistii pensionari NU sunt uniti de loc, ba dimpotriva invrajbiti de multiplelele "inginerii" create de-a lungul timpului

Dreptatea divina va face ordine!!!!

Vali spunea...

Va salut cu respect, stimati camarazi,

Pentru cei de la MAI se iau in considerare la calculul valoric al pensiei , Ordinele "Meritul Militar" de 15, 20 si 25 de ani vechime ? Influenteaza aceste MM -uri valoarea pensiei la un politist, pompier, jandarm ? Ca la militari am inteles ca nu se iau in considerare ...probabil ca ploitrucii patrihoti au considerat ca cei din MApN au salarii foarte mari si automat trec in rezerva cu pensii foarte mari!!!
Multumesc anticipat si va doresc o zi buna !

Claudiu Marin spunea...

Vali
Se iau in calcul si acele sporuri, dar ele se pierd in cuantumul in plata plafonat la netul bazei de calcul.