Un produs Blogger.

duminică, martie 10, 2024

13 pensionari magistrati din Bucuresti au formulat pretentii la Tribunalul Bucuresti in legatura cu impozitarea pensiilor necontributive

11 comments

Probabil, petentii sunt magistrati pensionati recent si nu au atins limita de varsta de 65 ani, astfel ca intreaga lor pensie de magistrat este impozitata ca pensie necontributiva. Printre petenti se afla nume sonore de fosti procurori.
Pe rolul Tribunalului Bucuresti s-au inregistrat in ultimele 2 luni 55 dosare al caror obiect este "pretentii impozit."

 

11 comentarii:

Leon spunea...

@Claudiu,eu am mai zis ca magistratii vor ajunge la CCR inaintea militarilor !
Si mai cred ca au atacat in instanta intreg articolul XVIII din L.282/2023 pe motiv de discriminare; nu cred ca la o pensie de 25.000 lei se mai uita ei la 400 lei in minus, diferenta intre cele doua variante de impozitare ..!!

GG spunea...

Săracii,mor de foame! Rog urgent a se lua măsuri de eradicare a impozitelor la pensiile domniilor lor. Voi,guv. nu mai țineți cont de nimic? De ind.Jus.de....
etc,etc? Rușine!

Burebista spunea...

Da, da... Eu nu am văzut niciun pensionar militar sa atace această lege care a stabilit, CA NUMAI PENSIILE MAGISTRAȚILOR ȘI A CELOR ASIMILAȚI DIN JUSTIȚIE BENEFICIAZĂ DE ACTUALIZĂRI, ATUNCI CÂND CRESC SALARIALE CELOR DIN ACTIVITATE...
LA RESTUL SPECIALILOR DOAR INDEXARE CU INFLAȚIA.. 😱

Viorel spunea...

Burebista. Te înșeli. În sesizarea mea aflată la CCR este specificat acest lucru. Mai mult. Ia citește la topicul „25 de dosare cu exceptii simultane de neconstitutionalitate ale OUG nr. 59/2017 art. VII si OUG nr. 114/2018, art. 84 au fost deja inregistrate la CCR” ce a publicat LUPUL pe data de 04.03.2024 la 22.43 și înaintat la CCR (unde are și el dosar). Începe cu 2.) Iar prin art. 213 din Legea 303 alin. (2) ………….. citește comentariul.

Outlander spunea...

Anul trecut v-am trimis 2 emailuri.

14.12 2023
”Perioada de tatonări și de șicane între cele două tabere ( magistrați versus legislativ ) nu s-a terminat!
Se află în prelungiri..., dictate de cabina VAR a CCR!
Iată, dacă mai era cazul, încă o mostră de tupeu și nesimțire cu aplicarea dublei măsuri!
Ceea ce susțineți pe blog, nu de ieri de azi, cu atâtea argumente juridice pertinente, nu au niciun fel de relevanță la înaltele porți ale celor două tabere!
Nu îi influențează cu nimic, nu le produc niciun fel de emoție, nu le trezește niciun sentiment de vinovăție relativ la REACTUALIZAREA, RECALCULAREA pensiilor militare.
Se feresc ca dracul de tămâie când aud așa ceva!
”Ce treabă ai d-ta cu noua lege a pensiilor din sistemul public dacă în lunga dezbatere care a avut loc în acest an pentru Legea nr. 268 privind pensiile de serviciu nu te-ai numărat printre cei care doresc ca la ajungerea la limita de vârstă pensia d-tale militară să fie calculată și în puncte de pensie?” (6 decembrie 2023 la 17:40)

Eu mi-am dorit asta!
Probabil că nu mi-am dorit îndeajuns!
Nu mă pricep la legislație, proceduri..., îi apreciez pe cei care le mai dau de lucru magistraților de la diferite eșaloane!
Dar, se vede de la o poștă că cele două tabere ( chiar dacă nu se iubesc ) acționează printr-o cooperare strânsă, în propriile interese.
Nicidecum al militarilor, petiționarilor!
Doar pentru unii se poate!
Și au și justificări!
Fără nicio jenă!
Statul trebuie să stoarcă rapid 3 mld. euro din economie pentru a plăti creșterile retroactive de salarii din Justiție (cursdeguvernare.ro)

19.12 2023

”Vorbe de fumoar – 20.10.2023 – Legea privind pensiile magistratilor tot ajunge la CCR Vorbe de fumoar – 20.10.2023 – Legea privind pensiile magistratilor tot ajunge la CCR
https://www.luju.ro/vorbe-de-fumoar-20-10-2023-legea-privind-pensiile-magistratilor-tot-ajunge-la-ccr

Voi face tot ce ste posibil să corectez chestia asta!
Conform acestui material primit de la un prieten drag numit CFI.
https://www.luju.ro/static/files/2024/martie/07/Actiune_si_exceptie_ROJUST.pdf

Viorel spunea...

Outlander. La ce Lege nr. 268 de anul trecut te referi ?

Claudiu Marin spunea...

Viorel
Este evident ca este o greseala de redactare. E vorba de L 282/2023. Chiar asa scrupulos esti?

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. Îmi cer scuze, dar am crezut pe bune că era vorba despre Legea nr. 268/2023 care se referă la cu totul altceva iar pentru a greși cifrele de pe tastatură mi s-a părut puțin probabil (268 / 282). Ăsta este motivul pentru care am întrebat.

O spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Johannis... Îi face generali.. 🤣

Outlander spunea...

O știre
Cum se vor recalcula pensiile de serviciu ale magistraților (document)
https://www.stiripesurse.ro/cum-se-vor-recalcula-pensiile-de-serviciu-ale-magistratilor_3258663.html