Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 02, 2024

Guvernul din umbra al AUR

42 comments

 Lipsa evidenta de profesionisti in administrarea tarii. Vezi stiri pe surse.


42 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Am vazut acest insectar cu plosnițe sovietice, cu doua sau trei zile in urma, si am dat cu insecticid sa nu-mi ivadeze constiinta! Evidenta ca, asa cum s-au bulucit acum patru ani ai nostrii sa adere la USR, nici acum nu vor lipsi mustele verzi sa invadeze si acest tarhat rusofil! Pașol na turbinka, ciortâi!

Viorel spunea...

Cornele. PSD cu doamna LOV a făcut praf Legea nr. 223/2015 cu cele două OUG nr. 59 și 114. PNL cu al nostru fost șef nu a vrut să ne ajute în nici un fel pe cadrele militare pensionate până la data de 15.09.2017. ADU (Alianța Dreapta Unită =USR+PMP+FD) au promis desființarea tuturor pensiilor special, AUR și SOS (spune presa și TV), UDMR exact de asta nu mai poate. A mai rămas PRO România prin președintele Victor Ponta a fost singura voce care în 2020 a promis prin pct. 5 din Program și public la TV că va elimina inechitățile dintre pensiile militare. Ai noștri pensionari s-au aruncat cu voturile pro PSD, PNL exact ca orbul după moștenire. Acum, eu sunt reporterul și tu votantul pensionar. Pe 09 mai 2024, cu ce partid votezi Cornele ? Eu unul încă nu știu. Este singura dată când nu știu cu cine să votez deși am fost la toate alegerile de după 1989.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
OUG 114/2018 a fost data de Guvernul Dancila, ci Budai ministrul Muncii.

Initiativa introducerii art. 84 in ordonanta 114/2018 a apartinut MApN pentru a drege eroarea dupa plafonarea la netul bazei de calcul, plafon in care intra si indexarea, ca si sporul OMM si pensia suplimentara . Astfel potrivit art. 60 alin (2), completat, si cei pensionati dupa 2017 sa beneficieze de viitoarele indexari. Solutia a fost de a indexa baza de calcul inainte de calculul cuantumului brut, net si acordat.Contabilii nepriceputi din noile Case Sectoriale nici aceasta regula nu stiu s-o aplice, ei continuand sa indexeze cuantumul net acordat.
Intentia a fost si cea de a acoperi neconstitutionalitatea OUG 59/2017 devenita previzibila inca de pe atunci. Exceptiile ridicate de rezervisti, asociatiile dormeau, au venit prea tarziu, intrandu-se in CCR-iada lui Marian Enache, cel care face praf jurisprudenta anterioara a Curtii.
La europarlamentare eu voi vota cu lista comuna PNL-PSD.
La locale voi vota cu omul gospodar, nu cu partidul.

Leon spunea...

Si eu votez cu...Femeia Gospodar a Craiovei,...Olguța :))

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorele, păi, decat sa votez cu satanele USR, HAUR-PUTIN RUSIA, sau ȘOȘOCARII DIVORTATI-SOS PUTIN RUSIA si alte baragladine, merg cu masa mare catre PSD-PNL, chiar daca-i urasc, ca poate in legislatura viitoare ne fac ceva dreptate la pensii, fiind de stanga, apoi a contat mult cartelele acelea, date de lichelele pesediste la halimos si energie, cunoscandu-se clar o imbunatatire evidenta, CA DE VOTAT, DACA N-AS VOTA, M-AS CONSIDERA UN ROMAN MORT, UN GUNOI INUTIL SI-O EPAVA FARA VALOARE IN SOCIETATE! Primarul meu din Onesti, o ruda botezata de frate-meu geaman, a trecut de la PMP la PSD deja sa-si termine proiectele europene, asa ca mi-e simpla optiunea. Vrem, nu vrem, dar PSD este unica optiune, in cauza alaturi de viperele de la PNL, dar asta e situatia si nu avem variante, si decat sa scapam tara pe mana tradatorilor si vanzatorilor de tara extremisto putinisti sau vaccinisti, asta e varianta cea mai corecta, si sper ca mustele verzi de la noi sa nu se incalece pe tarhatul nationalistilor moscoviti, cum s-au atasat cu trompele acum 4 ani pe hoitarul userist! Ave, patriotismul si constiinta nationala, camarazi, peste orgoliile personale, care ne pot ingropa si mai tare! Oi fi eu rău si coltos din cauza drepturilor sfartecate, dar in inima mea flutura patriotismul, nationalismul moderat si constiinta nationala, nu ca la cei cu rumegus in cutiile craniene!

E. Cristescu spunea...

Care este motivul pentru care veti vota PSDNL?

GG spunea...

Domnilor: Patron,Admin,Coordonator etc.Tema de azi:(H)AUR ș-a făcut guv.din umbră,și vedem cine sr fi miniștri care compun eventualul guvern din umbră,cu precizarea ca acest partid nu ar avea destui oameni si presupun ca ar fi și slabi pregătiți!!!
Îmi cer scuze ptr.lunga introducere,dat întreb: Cei cere au guv.scumpa noastră patrie,din '89 fără datorii,ba cu plus la PIB,având acuma datorii de 50% din PiB,au guvernat tara bine Timp de 34 de ani? Au fost ei competenți?
Întreb nu dau cu paru'.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. OUG nr. 114/2018 nu exista fără OUG. nr. 59/2017 via LOV. Cât despre intenția de vot, cele două partide care se strâng în brațe pe liste comune, afirmând prin domnii Ciolacu și Ciucă, că vor să reprezinte INTERESUL NAȚIONAL (de la domnul Gl. Oprea citire), este o brașoavă (inducerea în eroare a inamicului, adică votantul) pentru că, după ce vor fi aleși, aceștia vor adera la unul din cele 7 Grupuri Parlamentare Europene și vor susține politica și deciziile acestuia. Prezint mai jos actuala situație și vă întreb! Cum se vor înțelege europarlamentarii PSD / Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European cu europarlamentarii PNL / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) știind că între europarlamentarii români din această legislatură au fost contre și voturi chiar împotriva României pe anumite probleme de INTERES NAȚIONAL ?
1. Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European:
PSD = 7; PRO RO = 1; PUSL = 1; TOTAL = 9.
2. Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat):
PMP = 2; PNL = 10; UDMR = 2; TOTAL = 14.
3. Grupul Renew Europe:
USR = 1; REPER = 4; INDEPENDENT = 1; TOTAL = 6.
4. Deputați neafiliați: PSD = 1.
5. Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană:
INDEPENDENT = 1.
6. Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni:
PNCR = 1.
TOTAL = 32.

Claudiu Marin spunea...

GG
Am precizat din textul articolului ca AUR nu are specialisti in administratie.
Daca produsul internj brut a fost in 2023 de 3-4 ori mai mare decat in 1989 este evident progresul economic al Romaniei in ultimii 35 de ani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, mafiile nu au culoare politica si se inteleg perfect, chiar si in Parlamentul European, asa ca sa nu ne facem griji ce vor face ei si pentru noi si pentru Țara, ca acolo mai sunt si patrioti, in afara de hoți! Oricum, nu vor vinde țara cum au facut-o neomarxistii useristi si ciolosisti in PE!
@G.G, renunta repede la Haur, pana ce nu se impute cu iz de hoitar fascistoid putinist toata zona din jurul tau, la sute de km! Iti poti compromite si familia in viitorul indepartat: Vor veni timpuri cand nepotii nu vor putea sa se realizeze in viata pentru ca bunicul a fost tradator in mana rusilor prin Haur, asa cum bunicii nostrii legionari au fost pentru carierele si drumul nostru in viata! Ia-ti mainile de pe tradatorii si vanzatorii de natie si tara cat mai ai timp, sa nu cazi in pacat! Dumnezeu, Patrie, Familie, Onoare este deviza noastra, a militarilor patrioti si nationalisti moderati!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@E. Cristescu, de data asta nu mai avem motive de votare, ci musai numai necesitatea ca sa votam in corpore si cu maximum de votanti impotriva curentului ruso putinist si anti romanesc, promovat de șoșocari si aurari, doi balauri ai orizonturilor rosii de la Rasarit, doua baragladine politice extrem de periculoase pentru existența Romaniei si a viitorului romanilor in spatiul euroatlantic! Legionarii au fost mici copii scheletici si anemici, ba inca erau nationalisti anti rusi si bolsevismul stalinist, pe cand astia vor chiar alipirea Romaniei la Rusia, aceasta Satana planetara care ne ameninta cu spectrul Apocalipsei Nucleare! SOS si AUR, la ceangana parpales la misto in bratele lui Putin, numai voi, mo, dar fara macar un singur roman sanatos la chip, trup si minte, tradatorilor!

GG spunea...

E un progres,dacă pib-ul e asa de mare,dar putea fi mai mare? Eu zic ca da!

gigi 2 spunea...

GG Dar pune si datoria externa fata de 1989

Brenda spunea...

Cu nimeni

Claudiu Marin spunea...

Brenda
In a nu vota inseamna de a da sanse tuturor!
Inclusiv UDMR.
La o participare la vot de peste 65%, partidele marunte nici nu trec pragul de 5%.

Dan B. spunea...

Fiind vorba de alegerile din acest an, ca de obicei, CF Ifrim „dă cu biciu-n baltă”, adică se manifestă rusofob, dar nu amintește nimic despre politica idioată a NATO, UE și USA, cele trei entități care alături de Rusia, au pauperizat națiunea română.
Mă surprinde neplăcut partizanatul unora la mai vechii dușmani ai sistemului de apărare națională, respectiv PSD, PNL, USR și alte formațiuni politice mai mici, care „au pus umărul” la decimarea efectivelor militare, inclusiv a rezervei lor. Și, totuși,intenționați a opta pentru nemernicii aceștia? Nu credeți că, oricum, câștigătorii legislativelor vor fi tot PSD și PNL, chiar și în absența alanței electorale? De ce să vă „mânjiți” mâinile cu buletine de vot ștampilate PSD/PNL? Sau vă faceți un titlu de glorie din faptul că ați votat cu câștigătorii scrutinului electoral?
Nu ați vrea dvs să optați pentru vreo formațiune politică formată majoritar din militari, gen LUP? Cu cât mai multe voturi, cu atât putem spera către mai bine, asigurându-le câteva locuri în Parlament, probabil și în comisiile de specialitate?
Vă asigur că doar așa veți scăpa de „mizeria de sub unghii”, adică nevotând partidele care au afectat grav sistemul militar din 2000 încoace.

Leon spunea...

La finalul acestei luni se implinesc doua decenii de la intrarea Romaniei in NATO,o realizare care se dovedeste utila in aceasta perioada tulbure !
La guvernare,in anul 2004 era,presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase si ministrul Mircea Pascu ??

Claudiu Marin spunea...

Leon
Eram fii ploii in aceste vremuri tulburi fara alinierea la NATO.
Tari ca Finlanda si Suedia, traditional neutre, au soliocitat imediat protectia NATO dupa invazia Rusiei in Ucraina.
Este surprinzator ca exista rezervisti atat de incuiati la bila incat blameaza apartenenta la NATO.Si nu sunt putini, dupa cum se exprima in online. Daca n-ar fi complet defazati, as zice ca sunt hateri ai propagandei moscovite.
Ei nu inteleg ca fara aliante militare solide, Romania nu ar putea supravietui unor agresiuni ale vecinilor estici, oricat de numeroase ar fi fortele armate.

Brenda spunea...

Dvd credeți că ce veți vota va fi luat în seamă , vă înșelați...eu asi vota că președinte pe. Geoană...sau pe Ponta, in niciun caz pe Ciucă sau Ciolacu...că perfid este foarte greu de votat.dar se poate merge la vot și să îi ștergem pe toate hoardele astea puse pe căpătuială...in rest ..cu PCR. ..ha ha

STEFAN spunea...

Aliantele sunt foarte bune dar trebuiesc respectate de ambele parti nu asa cum se respecta alianta NOASTRA CU NATO acum ,cu doua tipuri de militari cei dinainte si cei dupa 2017.im
n alta ordine de idei cei care criticati anumite formatiuni politice gen AUR rugam aduceti si argumente nu numai invective fara acoperire .

Claudiu Marin spunea...

@Stefan
NATO stabileste norme de lupta sau de aparare comunaqa, nu intra in legislatia interna a fiecarei tari aliate ca sa stabileasca conditii de salarizare sau pensionare.
Defaimezi NATO doar pentru ca ai nostri ii discrimineaza pe batranii pensionari militari?
Trebuie sa fii inconstient sau putinist ca sa intri in corul anti-nato sau anti-european.

Dan B. spunea...

Se putea ca Claudiu să nu „dea cu mucii-n fasole”?
NATO avea dușmanul consacrat, adică URSS. Oricum, Rusia din 1991 nu mai are puterea URSS de dinainte, astfel încât să reprezinte un pericol pentru yankei.
Unde era limita estică a NATO în 1991 și unde-i acum? Cine pe cine agresează prin extinderea blocului militar? Ești copil, dacă nu pricepi că admiterea României în NATO nu a fost determinată de necesitatea USA de apropiere de Rusia.
Știi ce a zis Geoană? Că, încă din 2014, armata ucraineană a fost instruită și dotată de NATO, tocmai pentru eventuala ei invazie în Rusia.
Există pe net o statistică a intervențților militare sovietice și americanedin perioada de după WW2; ești în măsură să obiectivezi intervenția la solicitarea guvernului statului unde au pătruns aceste forțe sau să realizezi că s-a urmărit impunerea unui regim obedient, concomitent cu furtul resurselor terrane?
În Afganistan, ce-au rezolvat dincolo de sustragerea bogățiilor naționale? Dar în Siria, Irak, Libia și alte state suverane? Chiar crezi că o aderare la Tratatul de la Varșovia le-ar fi salvat? Privește consecințele parteneriatului strategic România-USA (1992)și ale aderării la NATO (2004) și vei realiza că au fost impuse guverne obediente yankeului și am rămas fără resurse inclusiv din cauza acestuia.
Te-ai întrebat vreodată de ce americanul nu atacă Rusia prin vestul USA și nu dinspre Europa? Nu i-ar fi mai la indemână să lovească Rusia dinsre vestul USA? Nu cumva frica de vreun răspuns pe măsură din partea rusului?
Vă rog să mă scuzați pentru divagarea de la subiectul în cauză, dar fantasmagoriile administratorului site-ului, cel care obligă la deturnări de la subiectul propus chiar de el, .....

Leon spunea...

Haideti sa nu uitam sa fim...ROMÂNI:
https://youtu.be/aEiNGCMXFME?si=ytmrjhJovYLm4wMc

GG spunea...

@gigi2 Asa este,treb.sa mai ținem cont,dar d.le Marin și de puterea de cumpărare din '89,comparativ cu aceeași de azi
Eu nu cred ca nu se știe acest fapt.Inflatia a săpat adânc a corodat tot ce tine de trai decent.Bine la unii nu se cunoaște care au sal.si pensii nesimțite,adevărat speciale,nu ce ne spun pe la tembeleviziuni unele ziarizde de 2 lei pentru că așa sunt setate!
D.na @Brenda,de ce tocmai pe Geoană? Eu știu de ce ne îndemnați sa votăm pe el,nu va zic eu ca știi și d.ta.Eu va spun răspicat ..., Ba

Claudiu Marin spunea...

@Dan B
Toate idioteniile pe care le indrugi fac parte din punctajul narativelor rusesti anti-nato. Esti platit ca sa distribui online o asemenea propaganda sau esti idiot?

Brenda spunea...

Acel domn să spună ce a vrut să zică în legătură cu el Geoană ,eu știu că este un român,bine educat, școlit, iar în legătură cu tatăl lui, nu are relevanță ,tocmai ,eu îi voi vota, să spună el, pe cine votează, România trebuie să aibă la conducerea țării osmani cu prestanța,prezentabili, mai ales că a îndeplinit destilo funcții să arate ca un OM DE STAT...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu intelegeti ca, daca nu eram in NATO, azi eram gubernie ruseasca? Trebuie ca Rusia sa fie stearsa definitiv si iremediabil din dorintele noastre, din aspiratiile si idealurile noastre, caci suntem romani, nu loaze putiniste! Sute de mii de violuri, batai crunte, schingiuiri si omoruri savarsite de catre acesti barbari salbatici asupora romanilor, cu furturi uriase din economia nationala, dupa ocupatia sovietica in 1944, apoi furtul Tezaurului national in 1916 nu v-au convins sa va lepadati de aceste satane?! Cu limba de moarte mi-au lasat tata si bunicii mei porunca sa nu ma apropii de acest popor inapoiat, salbatic, crud, nemilos si călău, daramite sa mai si pactizez cu un partid care-i pupa danc intre curpenii bucălăilor! Este inadmisibil sa fii militar si sa ai in inima iubirea pentru agresivitatea salbatica si nemiloasa a acestor derbedei mondiali, de o viclenie si lasitate perfide, cu Satana in inima si crucea in mană! Au ravasit toata Africa, au initiat numai caderi de guverne cu lovituri de stat, au aprins ruguri de razboaie fraticide, prin teroristi pe care-i sustin in Orientul Mijlociu si au initiat tot felul de crime impotriva propriului popor si ale celor care vor democratie reala in Rusia, si eu sa-i pup in gur, si de ce? Doar ca sa ma dau jmecher coclit fata de restul poporului meu patriot si anti Satan Rusia?! Sunt mandru ca nu sunt tradator si nu am de-a face cu aceste gunoaie politice si baragladine autohtone, reuniti in partide pro rusnace si putiniste, care il ling adanc in locul intunecos pe Putin si ii limbaresc pe rusi, care nu sunt nimic altceva decat closetarii lumii si rusinea civilizatiei umane! Vivat Romania Mare! Vivat Europa Unita si aparata de catre structurile Euroatlantice! Jos Rusia, Putin si slugile lor pupincuriste! Dumnezeu, Patrie, Familie, Onoare!

Brenda spunea...

In legătură cu Rusia, a-și putea spune multe, dar mă abțin, am avut ocazia sa cunosc poporul .Cu ei ar fi trebuit să rămânem cel puțin în bună înțelegere ,eu știu ce spun .. poate oeste câțiva ani vom auzi de ei

Claudiu Marin spunea...

Dan B
catre Claudiu M

Ai dovezi că sunt plătit de ruși? Tot așa pot spune și eu de dta, că ești remunerat de liderii noi ordini mondiale.
Chiar pare așa, partizanatul dtale la UE, NATO și USA îndeamnă pe unii să creadă că te afli pe ștatul de plată al unor puteri străine.

Raspuns
Eu am spus ca daca nu esti platit de rusi esti un idiot ca le raspandesti narativele.
Spre deosebire de tine, eu sustin Romania si aliatii ei si nu este nevoie ca sa fiu platit ca sa fiu patriot.
Esti o sluga tradatoare a Romaniei.

Leon spunea...

Maxim Gorki: „Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”.

Huhu Rezea spunea...

@Brenda
N-ai vrea d-ta sa experimentezi regimul lui Putin traind in prezent printre rusi, nu din amintiri?
In ultimii 200 de ani rusi au trecut de 12 ori peste granitele teritoriilor romanesti.

GG spunea...

Daaaa,daaa,cel mai bun dintre cei mai buni,d.na @Brenda,am zis ceva?Doamne ferește! Mircea,Mircea te iubim,că ca tine nu găsim,strigau "revolutionarii" în zilele de după L.S.,Sau...Mircea,f.-te că lucrezi😁👍

Brenda spunea...

Dle H, nu ați înțeles, m-am referit la popor, nu la PUTIN, da , au trecut și dacă îi mai zgândărim mult, nu se știe.Va salut cu multa considerație

Brenda spunea...

DleH decât fi să ne spuneți dece grupa AC este asimilat grupei Speciale, că pentru grupa aceasta a fost o plată mai mare decât pentru specială.. că tot este acum în discuție pensia civilă și cu țara ok pe Miculi cum se calculează grupele la ei. ..deci pe decizia mea este o vechime de 70ani cu grupa AC dar sa acordat procentul de la grupa specială ,cum este atunci...dece nu se mai spune nimic de statul cadrelor militare va mulțumesc

Claudiu Marin spunea...

@Brenda
Am mai precizat de cateva ori ca si daca mai comentez de pe adresa blogului, cu avatarul H, sunt tot eu, Claudiu Marin.
Nu s-a schimbat nimic in legea pensiilor militare in privinta grupelor de munca.

Brenda spunea...

Die CLAUDIU, am înțeles ,nu știam, cu scuzele de rigoare, totuși poate știți dvd...cu multe mulțumiri

Andrei spunea...

Selecție veche (Laufer nu mai este în tabăra rusofilă) și demnă de Spitalul 9. Titi Stoica ministru al apărării, cel care suna noaptea colegii de partid, beat mangă să îi tufă în gură că se credea viteaz? Păi ăsta e în stare să ăi sune noaptea pe englezii cărora le păzea stadionul și să le declare război.

Apoi Lulea viceprimministru? Ce competență are? Sau George Simion, care a falimentat singura afacere din viața lui, un magazin de petarde? Ăstora să le dai pe mână bugete de miliarde de lei?

Ei pot să ceară, că nu îi oprește nimeni. Dar noi, oameni cu toate țiglele pe casă, presupun, n-ar trebui să le și dăm puterea.

Și încă ceva: nu înțeleg cum foarte mulți dintre noi am început să vedem lumea, țara, guvernul, doar prin intermediul pensiei militare. Da, sunt inechități, sunt nedreptăți, inclusiv între „speciali” și ceilalți, dar asta nu va rezolva Simion și gașca lui de rusofili plătiți de Kremlin. Cum să îmi trădez țara, doar pentru un pumn de arginți cât este pensia militară?

Ce am ajuns, Iuda?

Andrei spunea...

@all

Și încă ceva: să crezi în Teoria Conspirației, fără nicio dovadă, dar să întrebi „ce dovezi ai că Simion este plătit de ruși?”, arată o poziționare strâmbă față de adevăr și o problemă de natură psihiatrică prin a ține cu dinții de propriile convingeri: e pe placul meu, super, o înghit pe nemestecate.

Nu este? Atunci hai să cer dovezi, palpabile, evident, să se convingă. Una, două? Păi ce este asta? Că nici 1.000 nu sunt de ajuns.

Când vine un oficial din Republica Moldova și spune că Simion este parte a unei încercări a rusiei (cu „r” mic) de stabilizare a țării, la fel și Ucraina, indirect, prin interdicția intrării acolo a lui G.S., cred că este suficient. Apoi Șoșoacă, care a plecat în 2021 din AUR, este invitat permenent la Ambasada rusă, ca Ciuvică la Antena 1.

Vreți și alte dovezi că sunt plătiți de Moscova? Simplu. Verificați:

- critică războiul din Ucraina? Nu? Atunci vorbesc aceeași limbă cu putin.
- cer să primim Tezaurul înapoi? Nu? Atunci vorbesc aceeași limbă cu putin.
- solicită desființarea UE? Da? Atunci vorbesc aceeași limbă cu putin.
- cer pedepsirea vinovaților pentru genocidul din Bucha sau Mariupol? Nu? Atunci vorbesc aceeași limbă cu putin.

Mai continui?

@Brenda

Faceți o confuzie tristă între oamenii de rând ruși și „elita de la Kremlin”. Este aceeași diferență ca între dvs. și Elena Ceaușescu, dacă cineva ar dori să judece România.

Claudiu Marin spunea...

@Andrei
Eu nu as intra in ciondanelile politice ale partidelor cu privire la manipularea AUR de catre Moscova. AUR are alte probleme cum ar fi discursul legionar al unor lideri ai sai.
Simion si AUR sunt un pericol pentru statalitatea R. Moldova pentru simplu fapt ca sustine Unirea cu Romania.
De aceea Dodon i-a dat interdictia de a mai intra in R. Moldova.
Este adevarat ca unele actiuni politice anti. nato si anti-UE ale lui Simion folosesc propagandei moscovite, dar eu nu cred in pretinsele intalniri ale lui Simion, vehiculate la Chisinau, cu ofiteri FSB si GRU.
Cu Sosoaca este alta situație.

Andrei spunea...

@Claudiu
Faptul că nu dorim o abordare a unor subiecte sensibile, din considerentul că ele aparțin exclusiv zonei politice, mi se pare o eroare. AUR este o creație a serviciilor, cel puțin partea rusofilă a acestora și are protecția acesteia, așa cum au existat partide care au avut protecția sau au fost înființate cu girul părții proeuropene din acestea.

Această afirmație se bazează pe două aspecte:

1. Subordonarea politicului de către servicii, așa cum se arată de către presă, membrii comisiilor de verificare a SIE și SRI din parlament fiind o glumă proastă;
2. Nu există o clarificare din partea serviciilor românești privind afilierea prorusă a unor partide și politicieni, bănuiți de această legătură cu Moscova.

Simion a declarat că nu consideră R. Moldova a fi un stat, ci un teritoriu, ceea ce afirmă și Lavrov. Simion spune asta pentru că nu recunoaște granița pe Prut, în timp ce Lavrov nu recunoaște granițele în general, mai ales în spațiul ex-sovietic.

Real vorbind, o unificare cu R. Moldova nu se poate face decât în interiorul UE și NATO. Entități pe care AUR le contestă, la fel ca rusia. În acest context, faptul că Simion s-a întâlnit sau nu cu agenți SBU sau GRU nici nu mai contează.

QED

M spunea...

PSD-PNL au anunțat-o pe Ramona Chiriac ca cea care va deschide lista la europarlamentare.
Ramona Chiriac este specializată în "identitate de gen" și în protecția drepturilor LGBTQ.
Ramona Chiriac este cea care a introdus pensiile militare pe lista pensiilor "speciale" ce trebuiesc eliminate și a impus recomandările UE drept obligații pentru România!

Mă întreb de ce PSD-PNL nu l-au propus direct pe Ghinea Slinosul?

Viorel spunea...

Foarte interesant atât comentariul cât și harta. O lecție pentru Putin despre granite și teritorii.
12.02.2024: Fostul președinte al Mongoliei îl ironizează pe Putin cu o hartă care arată cât de mică era Rusia.
Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/fostul-presedinte-al-mongoliei-il-ironizeaza-pe-putin-cu-o-harta-care-arata-cat-de-mica-era-rusia-2685033