Un produs Blogger.

marți, octombrie 22, 2019

Componența salariului de funcție al polițiștilor în iulie 2017

8 comments
Pentru cei care nu înțeleg că, după anul 2009, în elementul salarial solda/salariul de funcție legislația salarizării a ascuns alte elemente salariale care până atunci erau părți componente ale salariului/soldei lunar/e brut/e.
Au fost ascunse doar dacă acele elemente salariale existau în componenta salariului/soldei lunar/e  brut/e la data de 31 12 2009.
Așa se face ca ulterior anului 2009, militarii cu același Cif pot avea solde/salarii de functie în cuantum diferit.
Diferențierea se va păstra până în anul 2022 , când, repet pentru a nu știu câtă oară, se intră pe coeficienții și valoare de referință din Legea 153/2017... dacă nu o sperie Orban.

Hg

8 comentarii:

ifrim spunea...

O sperie Orban!

Leo spunea...

S-au lichelit și cei de la MAI , luându-se după LICHELELE fin MFA.
Acest răspuns este cum nu se poate mai bun pt. Emil Păscuț care are și documentul Nr. 450.079/450.090 din 07.02.2017 emis de DGFinanciară a MAI , care spune calar că "operează echivalarea între solda de funcție / salariul de funcție si salariul de bază pentru personalul contractual".
Acum dl Emil Păscuţ poate demonstra cum se contrazic în documente și astfel se dovedește cum încercă să MINTĂ și să OBSCURIZEZE cadrul normativ legal.
MAESTRUL nostru a publicat acel document Nr. 450.079/450.090 din 07.02.2017 emis de DGFinanciară a MAI cu ceva timp în urmă și ar fi util dacă l-ar publica lângă acest răspuns din acest topic ca să se demonstreze CÂT DE CONTAGIOS ESTE LICHELISMUL.
SUS DRAPELUL DE LUPTĂ EMIL PĂSCUȚ și CLAUDIU IONESCU !
LICHELELE POT FI ÎNVINSE chiar dacă uneori îi au pe judecători body-guarzii acestor lichele gulerate MFA și acum mai nou și MAI

Iosif spunea...

Dle H,

Avand in vedere cunostintele mele limitate in domeniul financiar, totusi,

1.indemnizatia de comanda, gradatiile si sporul de noapte la ce fel de solda de functie se raporteaza procentual, la solda de functie CI x 197.3 sau la solda de functie compusa ?

2. daca sporurile anterioare s-au transformat in sume compensatorii si s-au contopit cu vechea forma a soldei de functie majorand-o, cum s-a reusit ca aceasta actiune sa nu conduca la "majorari salariale" prin impact in elementele salariale secundare derivate procentual din noua solda de functie compusa ?

3. mai mult, daca sporurile s-au contopit si au disparut din legislatie, cum era posibil sa se mai acorde "numai daca munca se desfasoara in aceleasi conditii ?" Cum se facea analiza de catre comandanti sau resursele umane?

4. cat de correct este ca pentru aceeasi functie, de exemplu sef birou ATAM, cu aceleasi atributii, sa existe doua sau mai multe nivele de retribuire, asa cum mentionati d-voastra?

5. cum este posibil ca un militar nou incadrat la 01.02.2017 (intrare in vigoare a HG nr.1/2017) sa aiba o solda bruta mai mare decat un militar cu 5 ani vechime, ambii fiind incadrati pe aceeasi functie?

Vi se pare normal?
Cine se face vinovat?

Cu stima,

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Am introdus și documentul de care vorbeai mai sus.
Eu nu văd nicio contradicție.
Sintagma... Legea nr. 284/2010 cu modificările următoare... semnifică modificările și completările reglementate prin Legea nr. 285/2010 si ordonanțele anuale până în 2018.

@Iosif
De multe ori ești mai taliban decât cel cu curbele de nivel.
Te-am invitat să analizezi propriile decizii de recalculare/actualizare pentru a înțelege din ce sunt determinate elementele salariale ale bazei de calcul. Toate sunt determinate pornind din valoarea soldei de funcție din 31 12 2009.
Nu-i plânge pe cei cu soldele de funcție rămase la nivelul anului 2009... că au primit în compensație alte sporuri.

Leo spunea...

Conform documentului MAI emis în februarie 2017 (la câteva zile după HG1/2017), MAI-ul recunoaște echivalența dintre VRS x CIF = Salariul de funcție/Solda de Funcție și salariul de bază definit de HG 1/2017 ( adică curate , FĂRĂ ALTE SPORURI ȘI ADAOUSURI). Acest document , prefigura dispozițiile din Legea 115 dar mai ales Legea 153/2017 care la Art. 1 alin. (3) prevede clar că, “drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice sunt şi rămân, în mod exclusiv, cele prevăzute de prezenta lege .” iar la art. 3 și art. 4 prevede că
„ ART.3 (1) Personalul militar are dreptul la soldă lunară. (2) Solda lunară se compune din solda de funcţie , solda de grad , gradaţii şi, după caz solda de comandă, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi în alte drepturi salariale.” Apoi , mai apare această legătură dintre salariul de bază minim brut garantat în plată cu SOLDA DE FUNCȚIE / SALARIUL DE FUNCȚIE în Art. I din Legea 207/2017 ca o validare finală a acestei problematici.
Pe când în documentul de la CT , se încercă o confuzionare totală și o rupere de actele normative precizate și numai prin simplul fapt că se spune în acel document cum că "nu avem cunoştiţnă. Păi dacă nu au cunoştinţă , de ce mai stau pe funcţii şi pe salarii de funcţie grase ....
MAESTRE , MAESTRE sunt niște LICHELE. Iar Claudiu Ionescu de la MAI ) și Iosif vasile de la MFA îi va măcici precum FLAVIUS la Bacău de dădeau cu căciulile de pământ PĂDURENII , APĂRĂTORII SISTEMULUI MAFIOT

Leo spunea...

Iată ]n link , un exemplu "cald" , de body-guarzii dspre care spuneam oleacă mai sus....
http://portal.just.ro/44/SitePages/dosar.aspx?id_inst=44&id_dosar=9100000000072794

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Foarte hotărât Completul Curții de Apel Galați.
I-a dat Tribunalului Vranceain cap cu Hg nr. 1/2017.
Vedeți


https://www.huhurez.com/2019/05/se-inmultesc-sentintele-prin-care.html?m=1

Patrascioiu spunea...

Pentru cele mentionate la punctul 4 si 5 se fac vinovati fostii ministri pedelisti-uneperisti si actuali ministri pesedisti.Ministri pedelisti-uneperisti au creiat iar ministri pesedisti au mentinut.Mai mult decat atat,Les a promis ca aplica cele propuse de acel consiliu Consultativ si cand a vazut popunerile si-a bagat mana in cur si s-a facut disparut precum magarul in ceata.