Un produs Blogger.

joi, martie 23, 2023

Viitorul premier Ciolacu este adeptul tergiversărilor(negocieri) în reforma pensiilor speciale, fără pierderi de fonduri PNRR

33 comments
Pe scurt, domnul Ciolacu spune la PRO FM, interviu cu celebra  Ioana Dogioiu:
-Comisia Europeană nu agreează actuala forma a proiectului L4/2023
-Săptămâna viitoare se vor depune amendamente cât mai apropiate de cerințele CE, înainte de adoptarea tacită a proiectului de lege. Termenul de adoptare tacită este 31 03 2023.
-Adoptarea ad-literam a Jalonului 215 ar presupune, în opinia lui Ciolacu,  depupularea instanțelor și instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională.
-Nimeni nu-și va permite pierderi din fondurile PNRR pentru neîndeplinirea Jalonului 215.
-Dilema se va rezolva prin negocieri cu CE până la depunerea cererii de plată nr. 3 și chiar după aceea.
-Sugerează că se va adopta prin negociere cu CE modelul german. Nu știu dacă Marcel știe că sitemul contributiv adoptat de România, în anul 2000, este modelul social german.
-Oana Dogioiu il corectează pe Ciolacu în privința denumirii pensiilor militare, denumirea de speciale  venind de la caracterul special al legii care le reglementează. 





  

33 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hai sa rezolvam si problema asta cu stiutul sau cu pututul la maharii de la care pretindem totul: Ei au consilieri care trebuie sa le stie si sa le poata face pe toate, iar daca individul este din tagma clocarilor de la aparare isi va supune seful la necunoastere si ascundere sa nu poate intreprinde nimic care sa se rezolve cu raspundere, si de aceea ii vedem mereu pe acesti mahari paralelogrami si afoni si-i banuim ca ar fi niste ordinari de cartofori, cand in realitate sunt bine intentionati, dar nu sunt corect instruiti si informati de catre acesti nenorociti, dealtfel foarte bine intretinuti si platiti!

Leo spunea...

Este o nebuloasă exact cum este în capul lui Marcel.
Nebuloasa e produsă de gulerați care își râd în barbă de incompetența , prostia și neputința politicienilor. Imaginați-vă cum îl întoarce pe dos jiganu și RED pe ăsta nou și habarnist de la MFA.
SUNTEM INCORIGIBILI , chiar și cu CE profesoară.

GO spunea...

Deși nu îmi plac politicienii PSD, admit că Ciolacu este mai inteligent decât mulți de pe aici. Are dreptate în ceea ce spune. Dar de șmecher ce este, nu o spune până la capăt!

Iar ceea ce nu știți voi, vă informez eu. Ministerele de forță, dar și sindicatele din MAI, sunt de acord cu tăierea și desființarea pensiilor militare. Acestea considera ca 45% este mai prost decat daca ar fi realmente contributive. Asa ca militarii sunt de acord si cer desfiintarea mai bine a pensiilor militare, dar ... dupa cum este absolut firesc, numai la pachet, cu ridicarea tuturor interdicțiilor de drepturi si libertăti. Element cate însă nu mai este înghițit și de clasa politică românească si despre care se dovedeste ca timp de 33 ani, doar a mimat existenta democratiei in Romania!

Alta! Au aflat și PE, dar și CE, despre ceea ce vor militarii. Gravitatea fiind că PE și CE au aflat ca dupa 33 de ani de pseudo-democratie, militarilor le sunt încălcate cele mai elemente drepturi fundamentale, ca la sclavi in apartheid.

Supoziția mea? Clasa politică din România va primi o mare palmă pe inexistența statului democratic. Iar PNRR va fi suspendat complet, pana cand se va trece la democratie si in Romania.

GO spunea...

Asadar, cererea reunita, intemeiata și extrem de fermă a ministerelor de forta este acum: "Vrem drepturi fundamentale egale cu ceilalti cetateni, dar nu doar la pensii, ci în tot!" Asta a blocat pe Ciolacu si pe ceilalti politicieni. Respectiv, că militarii si polițiștii gandesc si nu mai vor sa fie sclavii politicului.

Prin urmare, cine se impotriveste egalitatii in drepturi?

Șoimul spunea...

Ciolacul are dreptate atunci când își afirmă dorința de adoptare a modelului german.
Dacă la ei este bun îl implementam și noi, dacă nu-i bun Nemțoaica săi oblige a-și modifica legea.
Încrederea în UE și NATO este într-o scădere dramatică.
Niciodată în ultima sută de ani nu am fost așa de umiliți și marginalizați.nici în timpul comunismului nu am avut astfel de impuneri, șantajul in UE este regulă de bază, bineînțeles împotriva fostelor state comuniste.
Rușine clasei noastre politice, trădătorilor și vânzătorilor de țară!
Nu vă uitam și nu vă uitam.

GO spunea...

Se complica lucrurile. Sunt acuzati de tradare negociatorii PNRR. Pe drept!

https://www.stiripesurse.ro/am-intrebat-guvernul-despre-pnrr-din-punctul-meu-de-vedere-intocmirea-si-negocierea-pnrr_2821910.html

Alexandru spunea...

De acord cu Go, in totalitate!

Huhu Rezea spunea...

Ciolacu va fi credibil în aparițiile sale publice atunci când va dovedi că este preocupat și de înlăturarea inechităților din actuala reglementare a pensiilor militare.De acord cu multe din observa'iile sale, dar, din ce spune, se observă că încearcă să scoată pensiile militare din reformă, așa cum acționează, după cum bine vedem și din comentariile de pe blog, mai toți ciucanii.
Ca și la magistrați, cum bine a gândit CSM în Avizul dat pe L 4/2023, nici în sistemul pensiilor militare nu putem vorbi de inlăturarea inechităților, altfel, decât prin RECALCULARE și aducerea tutoror pensiilor militare la Momentul T0.

nastyboy spunea...

Wow, ce tare! Am impresia ca nu numai Ursula este din Germania (a fost ministru al apararii), cred ca si Schmidt este tot din Germania (comisar pentru munca, prietenul lui Budăi). Daca luam modelul de acolo, din Germania, pentru pensiile militare, este perfect. Asadar, 75% din ultima solda bruta si nu numai 58,5% ca la noi. De abia astept sa trec in rezerva! Multumesc, Huhu, pentru postare. Mi-ai facut viata mai frumoasa. Asa da. Poate va recalculeaza si voua. Oricum, in interviul catre Dogioiu, apare un indiciu pe care şacalii de presă il dau ascuns. Ciolacu spune ca cei care sunt acum activi si vor sa se pensioneze, sa nu se impacienteze, trecerea va fi treptata catre noile conditii. Hai liberare! Azi merg la banca sa imi fac credit imobiliar, Vreau o vila de vacanta la Chitila. Am cu ce, mersi, Marcele!

Huhu Rezea spunea...

@nasty
Diferența dintre Germania și România este că la ei nu este CAS de 25%.
Asa că... nu contează dacă procentul de pornire este 45% sau 75% . Contează că pensia militară în plată nu poate fi mai mare de 58,5%.

magda spunea...

Tare rau titlul cu ,,viitorul premier Ciolacu...''...dragilor ,daca va reusi Marcel ( de Nicu nu bag mana in foc ca s-ar pricepe la politica) sa imbune Comisia Europeana pe subiectele pensii de tot felul,atunci drumul pesedeului catre castigarea alegerilor va fi bine de tot netezit.In caz de esec,atat pesedeul cat si fratii lor de cruce vor pierde masiv in detrimentul AUR.aCUM...CE SA VEZI ,TOATA LUMEA VEDE ABIA ACUM...CA DACA PENSIILE ERAU PE CONTRIBUTIVITATE SE STATEA MAI BINE DECAT IN PREZENT. Pai spor la treaba.... 1.fie toata lumea pe contributeala( la pachet cu desfiintarea restrictiilor si incompatibilitatilor de tot felul...ceea ce nu cred ca va tine)2.sistemul identic cu al magistratilor-ca tot se spune mai oriunde despre inrudirea juridica a celor doua categorii socioprofesionale.In varianta 2 nu vor mai exista cresteri nebunesti partea de la buget ramanand constanta( deci pe termen lung s-ar crea si sustenabilitate si predictibilitate).Inclusiv la pensiile in plata chiar daca vor fi recalculate,foarte multe dintre ele ar bate pasul pe loc o vreme,fara niciun adaos rezultand si de aici economii bune.In acest fel,zic ca si cei aflati in campul muncii s-ar gandi de doua poate trei ori inainte de a pleca din sistem...cel care vrea sa plece si mai ales care are unde sa plece ...pleaca ,nu mai sta pe ganduri.Si asa multi nu au nici o treaba cu sistemul...s-au trezit accidental in el.Vad si pe blog si prin acte oficiale gen PNRR daca vreti...notiunea de pensii speciale,o notiune care juridic NU exista.Le interpretam in mod subiectiv in functie de interese.Unii spun ca toate pensiile din Romania sunt cu componente speciale pentru ca nimeni nu are pensia calculata exclusiv din contributii...altii sustin altceva..de exemplu aceea ca doamna Dogioiu este si ea( nu doar ea) foarte SPECIALA.iN FINAL,TOTUL ESTE DOAR CALCUL POLITIC/

bogdan spunea...

Voi chiar credeti ca aceasta terfelire a Armatei prin toate mijloacele media posibile va ramane fara urmari? Si aici nu ma refer la,, actualizare, momente T0, 45%, 65% 12 sau 6 luni ,, ma refer la aceasta situatie PERICULOASA la care s/a ajuns. Undeva cineva se gandeste la masuri imediate pentru beneficiul unora sau a altora in care Armata sa fie atrasa.. Deja este prea mult. Sper sa nu am dreptate

magda spunea...

Tare rau titlul cu ,,viitorul premier Ciolacu...''...dragilor ,daca va reusi Marcel ( de Nicu nu bag mana in foc ca s-ar pricepe la politica) sa imbune Comisia Europeana pe subiectele pensii de tot felul,atunci drumul pesedeului catre castigarea alegerilor va fi bine de tot netezit.In caz de esec,atat pesedeul cat si fratii lor de cruce vor pierde masiv in detrimentul AUR.aCUM...CE SA VEZI ,TOATA LUMEA VEDE ABIA ACUM...CA DACA PENSIILE ERAU PE CONTRIBUTIVITATE SE STATEA MAI BINE DECAT IN PREZENT. Pai spor la treaba.... 1.fie toata lumea pe contributeala( la pachet cu desfiintarea restrictiilor si incompatibilitatilor de tot felul...ceea ce nu cred ca va tine)2.sistemul identic cu al magistratilor-ca tot se spune mai oriunde despre inrudirea juridica a celor doua categorii socioprofesionale.In varianta 2 nu vor mai exista cresteri nebunesti partea de la buget ramanand constanta( deci pe termen lung s-ar crea si sustenabilitate si predictibilitate).Inclusiv la pensiile in plata chiar daca vor fi recalculate,foarte multe dintre ele ar bate pasul pe loc o vreme,fara niciun adaos rezultand si de aici economii bune.In acest fel,zic ca si cei aflati in campul muncii s-ar gandi de doua poate trei ori inainte de a pleca din sistem...cel care vrea sa plece si mai ales care are unde sa plece ...pleaca ,nu mai sta pe ganduri.Si asa multi nu au nici o treaba cu sistemul...s-au trezit accidental in el.Vad si pe blog si prin acte oficiale gen PNRR daca vreti...notiunea de pensii speciale,o notiune care juridic NU exista.Le interpretam in mod subiectiv in functie de interese.Unii spun ca toate pensiile din Romania sunt cu componente speciale pentru ca nimeni nu are pensia calculata exclusiv din contributii...altii sustin altceva..de exemplu aceea ca doamna Dogioiu este si ea( nu doar ea) foarte SPECIALA.iN FINAL,TOTUL ESTE DOAR CALCUL POLITIC/INCLUSIV PNRR...ca a iesit ceva prost pentru usr pnl sau psd ramane de vazut.Pentru noi sa nu fie rau mai in viitor...

GO spunea...

@ HH. Ma surprinde ca la experienta ta, tu tot nu intelegi nimic. BM si CE nu fac reforme de corectie a legilor interne, cu scop umanitar. Ci doar cu scop de a disponibila cat mai multi bani de la buget, pentru a fi directionati catre alte domenii, de unde pot fi sustrasi de multinationale.

Pin urmare, nu vei vedea in veci ca CE sau BM sa corecteze decalajele intre pensiile militare, decat daca o astfel de metoda, disponibilizeaza per total mai multi bani din fondurile de pensii care sa fie spaguiti pron programe economice diverse. Asta inseamna ca CE si BM taie pensiile mari, dar nu ca sa le dea la saraci - care tot saraci vor ramane, ci ca sa disponibilizeze mai multi bani la firme. Decalajul - da se reduce, doar ca pensionarii saraci vor ramane tot la fel. Iar pensionarii bogati vor saraci putin, dar tot vor fi mai mai bogati decat pensionarii saraci.

INLATURAREA INECHITATILOR INTRE PENSIONARII MILITARII - IN SENSUL BUN AL CUVANTULUI, NU SE VA FACE NICIODATA PRIN REFORMA BM SI CE! BM SI CE NU AU FACUT NICODATA ACTE DE CARITATE PENTRU POPULATIILE NICIUNUI STAT! O ASTFEL DE REFORMA ESTE STRICT PROBLEMA INTERNA A STATELOR!

xmax spunea...

In general intr-un stat democratic cine greseste plateste asa cum spune Constitutia!
Intreb: cei care au gresit in decursul acestor 33 de ani, privind modul eronat de intelegere a legislatiei fundamentale ce sta la baza Sistemului de Ordine si Siguranta Publica, nu trebuie sa plateasca???? Acestor politruci li se aplica metode de prorogare a aplicarii pedepselor??? Pina cind sunt smecheri acesti analfabeti functionali?

In acest an la toate emisiunile TV au explodat informatiile cu privire la PENSIILE militarilor!!!
Chiar asa nesimtire este de neinchipuit pentru o persoana educata cu cei sapte ani de acasa.
Din pacate ne confruntam cu niste idioti care vremelnic ocupa niste pozitii cheie, iar cum este vorba "le este prea mare palaria pentru functia respectiva", o dau de gard (folosesc un termen academic!) cu orice iesire publica in spatiul TV.

Mi-as dori ca aceste mesaje postate pe acest blog sa li se aduca la cunostinta acestor vremelnici.

Mai este o vorba romaneasca: nu te pune cu prostu' ca are mintea odihnita!!!

nastyboy spunea...

Bravo, Marcele, de abia astept sa te votez la presedintie! Un iubitor de militari adevarat, Marcellino ăsta. Se cunoaste ca a trait langa oameni imbracati in haina statului, de mic. Ne-ai scos din foame, Marcelo! Sa fii sanatos, acum visez si eu viitorul in culori mai vii. Ma si vad vecin cu sociologul neamului, Pieleanu, la Chitila! Ies si eu la viata, ridic capul, infloresc precum zambila, nu raman la stadiul de ghiocel in fata Comisiei Europene si a infiltratului de Ghinea, tradator de aspiratii nationaliste.

Sa auzim numai de bine, sunt atat de incantat de Ciolacu, incat am si uitat ca mergea la vanatoare cu Hayssam si manca numai covrigi pe sarma din Buzau, pana sa ajunga si el la parizer de Camera Deputatilor ot PSD. M-am scos. Sunt fericit, ce mai, dar carnet de partid nu o sa imi iau, Marcele, poti sa stai si in cap, sa ajungi si in locul Ursulei. In politica nu ma bag. E urat acolo, foarte urat.

Mai bine la mine, la tara, la Chitila, in rezerva, peste gard de Pieleanu, in rezerva si el, si doamna Pieleanu de la ANP! Mi-a trecut glontul pe la ureche, cu pensiile astea speciale, sper sa nu se intoarca (glonţul( hahahaha Am onoarea, Marcele, sa fii atent la astia, la Budai si Chiritoiu, Grindeanu si Popescu, ca astia tin cu ursul din padure, de la Baneasa, dar nu de la Zoo. Era sa uit de Tudose, asta sta in coliba la Brussels, cu tranzistorul la ureche, asteapta ziua cand cade guvernul sau macar apar anticipatele.

mosmartin16 spunea...

Ca să termine odată cu toate "tonele de discuții" pe tema pensiilor militare : treceți-le dom'ne pe algoritmul de calcul exact cu al celor pe contributivitate și - pentru riscurile și interdicțiile specifice militarilor - adăugați un spor procentual la cuantumul rezultat ! Am susținut o astfel de variantă cândva !

Relu spunea...

Doamna Pieleanu a fost la ANP, cam de niste mult timp e pe la Curtea de Conturi.

Luc 3 spunea...

Am auzit că de la 1 aprilie se majorează pensiile cu 15% ! Nu știu dacă este adevărat!

Luc 3 spunea...

Am văzut că creșterea de 15% a pensiilor e valabilă în R.Moldova,nu la noi!Scuze pentru eroare!

vasile iosif spunea...

Dle H,
Si ce spune legislatia din Germania privind militarii?
Cu multumiri,

Leon spunea...

Aici îi dau dreptate lui Marcel:
https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-pnrr_2845855.html

Leon spunea...

Si tot de la Marcel citire:

"Duminică trebuie să stabilim în coaliţie care sunt amendamentele, astfel încât să se continue dialogul cu Comisia. Avem dreptul să discutăm şi să găsim soluţiile raţionale. Nu cred că dumneavoastră şi nici românii nu îşi doresc ca mâine 80% din Armata română să fie depopulată şi să îşi dea toată lumea demisia. Trebuie să vorbim cu cei din Armata română şi să le explicăm care este legea", a subliniat liderul PSD."(dcnews).

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Caro spunea...

Pentru dl Vasile Iosif
Sursa http://presamil.ro/pensiile-militare-nato-si-ue-este-romania-un-caz-special/
În Germania, baza de calcul a pensiei militare se stabileşte în funcţie de media celor mai mari venituri salariale ale militarului, la alegerea acestuia, din care se va asigura până la 73% pentru pensie. Pentru calculul pensiei se aplică un coeficient de 1,79% pentru fiecare an de vechime.

Militarii care au activat ca piloţi sau mecanici de bord beneficiază de o creştere cu 16,86% a drepturilor de pensionare. În cazul pensionării anticipate, valoarea pensiei scade cu 3,6% pentru fiecare an, dar nu mai mult de 10,8%.

Militarii germani se pot pensiona începând cu vârsta de 55 de ani, dar există sporuri de vechime. Pentru lucrul în condiţii deosebite (inclusiv participare la misiuni în teatre de operaţii) pentru o perioadă de minimum 180 de zile (din care cel puţin 30 de zile fără întrerupere), vechimea în muncă se dublează.

Boby spunea...

Nu va uitatiin gura politicienilor ,azi zic hait maine cea ,dupa ei poti sa lupti in est maine in vest,cum bate vantul.ACEATA CLASA POLITICA TREBUIE TINUTA IN SA SI SA NU FIE LASATA SA FACA ILEGALITATI.

gigi 2 spunea...

Leo Sa se calculeze si la noi la fel.

Viorel spunea...

Liuc 3. Ziua de 1 aprilie chiar nu semnifică nimic pentru dumneavoastră ?

Luc 3 spunea...

@Viorel,normal că știu,ziua păcălelilor!😅 Dar în R.Moldova chiar așa a hotărât guvernul! Verifică pe google!🤷‍♂️

Leo spunea...

@gigi
Păi în afară de noi doi , amabilul și încă vreo doi sau trei NU VREA NIMENI.
Nici o structură asociativă , nici gulerații , nici politicienii , NIMENI NU VREA.
Ba Mircea strigă că vrea legea 223 VIRGINĂ !

Outlander spunea...

@Luc 3
Da, miercuri pe 32!

Leon spunea...

Observ ca si Comisia pentru Munca din Senat in Sedinta de Luni, ora 13.00, are pe Ordinea de zi proiectul L 4/2023 !
Deocamdata Comisia de Aparare nu si-a postat Sedinta de saptamana viitoare !

mosmartin16 spunea...

Pensii militare ! Din cele spuse de ministrul Boloș aseară la un post tv rezultă următoarele : Pensiile de serviciu rezultate din legi cu caracter special ( aici sunt și cele militare ) vor fi recalculate utilizându-se algoritmul de calcul contributiv ( pe puncte ) ! Prin prisma ratei de înlocuire de 45% ( definită de ministru ca procent al cheltuielilor cu pensiile în raport cu soldele activilor ( dacă vorbim de militari )), la cuantumul contributiv rezultat al fiecărei pensii recalculate se va adăuga un supliment, în același procent pentru fiecare pensie, indiferent de cuantumul contributiv rezultat ! Acest supliment va reprezenta creșterea procentuală de la media tuturor pensiilor militare recalculate contributiv la un cuantum corespunzător în procent de 45% mediei tuturor soldelor celor din activitate și existente la data adoptării noilor reglementări ! Aceasta este contributivitatea și sustenabilitatea prin prisma Comisiei europene, elemente rezultate din cele menționate de ministrul fondurilor europene ! Om vedea ce va fi ! Duminică frumoasă, cu gânduri bune, tuturor !