Un produs Blogger.

marți, martie 14, 2023

Documentar distrugător de ordonanțe de guvern date cu încălcarea delegării constituționale din art. 115

16 comments

 Reiau publicarea acestui material documentar publicat pe site-ul CCR de simpaticul Benke Károly, magistrat asistent al CCR și formator al Institutului Național al Magistraturii. 

Uzerul @Mircea, cel care a semnalat materialul, ne-a asigurat că are și el pe rolul CCR o excepție formulată  în spiritul acestui material  împotriva OUG 59/2017.

In cazul în care instanțele vor respinge acțiunile principale aflate pe rol, în așteptarea Deciziei CCR din 21 03 2023, pe motiv că aceleași dispoziții din art. VII al OUG 59/2017 sunt reluate în art. 84 al OUG nr. 114/2018, materialul documentar, la care se adaugă motivările din topicul "Art. 84 din OUG nr. 114/2018, fiind dispoziție modificatoare și de completare a textelor introduse de OUG 59/2017 în Legea nr. 223/2015, este și el lovit de neconstituționalitate"  va putea fi folosit pentru a formula excepții de neconstituționalitate a acelui articol de ordonanță care, ca și OUG nr.59/2017, zădărnicește aplicarea unei dispoziții din Legea nr. 223/2015, articol  care reglementa  actualizarea pensiilor militare. 

Cei care au un interes, în sens procedural, pot folosi acest material și pentru a formula excepții împotriva unor dispoziții din art. 40 al OUG nr. 57/2015 care au zădărnicit aplicarea formei inițiale a L 223/2015. Nu trebuie atacat, la grămadă, întreg art. 40, pentru că unele precizări din el, cu referire la actualizarea elementelor salariale la momentul recalculării, nu la momentul trecerii în rezervă, a se vedea articolele 109 și 110, au fost necesare.

Structurile asociative care și-au făcut un merit din revendicările gălăgioase în privința aducerii L 223/2015 la forma inițială au avut acest instrument constituțional la îndemână și nu au știut să-l folosească.

Din câteva comentarii de pe blog, sau de pe alte site-uri, am observat că se încearcă bagatelizarea acestui excelent material documentar.

Prezentul topic este încă un semnal pentru instituțiile militare că trebuie să gândească rapid o reglementare reformatoare a pensiilor militare, înainte de a suporta tăvălugul deciziilor CCR.

Benke Károly, magistrat asistent al CCR
16 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Respent pentru Dl magistrat, Benke Karoli! Oameni ca domnia sa, de ar mai exista si altii, ar inobila Justitia romana! Diamantele patrund duritatile, nu glodurile!

Brenda spunea...

Un maghiar ...pe cinste.

akord_75 spunea...

@cefeiu'
Hei bo$$ tu chiar ai citit tot? Ai si inteles? povesteste si mie ca eu n-am avut timp si nici atata inteligenta sa inteleg tot...
Vad ca si Brenda e super. Premiantilor!!!😄😄

akord_75 spunea...

hogy vagy Brenda ?
jól vagy ?😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akod, vai, tu! Acum ai vrea sa-ti si explic tematica topicului, de rusine sa nu ti-o explice @Onorabilul? Vezi, daca esti lenos la citit, ca are, in final, o sinteza pentru novicii ambiguu! Oricum, nimic nu mai conteaza, daca actiunile noastre la CCR sunt facute per ansamlu la Art 40, in mod gresit, si nu e atacata esenta eliminarii actualizarii din OUG 59! In rest, ce explica magistratul, sus mentionat, este dovada unui viitor stralucit magistrat en titre la CCR, rod al unei Facultati de Stat serioase si nu particulara!

akord_75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
akord_75 spunea...

@cefe-i(cornelius mucius scaevola flavianus gaius vitellius imperatore augustus ifrimus)
😆
Nostrae patriae aeste Romania, ubi habitare debemus

Viorel spunea...

Șerbane. Nu te lua de Cornel că intru în alte detalii despre akord global.

akord_75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cătălin spunea...

UN STAT CARE NU ISI RESPECTA CETATENII, CAUTAND DOAR SA-I "FRAIREASCĂ", ESTE UN STAT DE TIP MAFIOT COMPARABIL CU STATELE DIN LUMEA A 3 A. SINGURA "ARMA" PE CARE O AU CETATENII IN LUPTA CU NAFIOTII DIN "STATUL PARALEL" CARE VOR SA ACAPAREZE TOATE INSTITUTIILE STATULUI ESTE VOTUL LOR CARE SI ACESTA LA RANDUL LUI POATE FI VICIAT CU AJUTORUL "LAPTOPULUI" AFLAT IN POSESIA TRADATORILOR DE NEAM SI TARA.

tehnocrat spunea...

@Huhurez,in discutiile de pe aici unii manifesta cam prea multa vanitate ,orgoliu trufie înfumurare îngâmfare multi dorind sa faca impresie si sa demonstreze ca ei si numai ei gandesc corect apoi ,gradual isi exprima frustrarea neimplinirilor jignind interlocutorul ,revarsandu-si ura asupra tuturor cand de vina este factorul politic actual in cardasie cu unele elemente conducatoare din sistemul financiar,juridic si de cadre din comandamentele armatei si structurilor adiacente,toti cu interese ascunse si rautacioase privitoare la pensionarii militari considerandu-ne o povara si o categorie care consuma din fondurile cu care s-ar putea chivernisi ei mai mult.
Singura solutie este riposta noastra in strada,altfel nu se mai poate deoarece legiuitorul nu-si face datoria ,fiind in cardasie cu ei si folosindu-ne drept ''falanga'' in acoperirea fraudelor si exagerarile cu care-si aroga si acorda drepturi imense.
Riposta trebuie sa fie hotarata si numeroasa, trebuie sa fim uniti si sa punem umarul cu totii-multimea(numarul mare) de demonstranti va avea puterea de convingere a acestor bicisnici.
Recunosc ca si eu am fost conflictual,sunt in continuare dar ma abtin pana vom depasi aceasta mare cumpana-m-am pocait-nu ca reddogul(stupiddogul).
Haideti sa fim mai buni, mai toleranti cu camarazii si cu ideile dezvoltate de catre acestia sa incercam sa dam dovada de modestie simplețe simplitate ca nu ne ia nimeni gradele, meritele si pretinsa inteligenta Einsteiniana.
Pe 24 sa ne intalnim pe strada ,in Bucuresti sau localitatile de resedinta, numai asa ii vom speria pe acesti nemernici care ne goncu spre pierzanie, umilinta si degradare morala!
Dumnezeu sa ne ajute !

Leo spunea...

Cei care încercă bagateizarea materialului , sunt vectorii de influență și testare ai sistemului MAFIOT din MFA.

sw_worker spunea...

Ce spune USR- ul: cum a mintit guvernul Banca Mondiala privind pensiile militare la: https://youtu.be/EsiXChWqT-Q

Relu spunea...

Dar cum USR-ul si-a batut joc de acest pnrr prin care se puteau lua bani pentru infrastuctura feroviara, agricultura, chiar si pensiile civile sau energie nu zice nicaieri?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Fabulă ghicitoare, la cineva referitoare, care astâmpărare in clocitoare nici de-al dracului nu are:
Menajeriile Zoo din politica mare si blogurile militare au destule exemplare de târâtoare si cățărătoare, sâsâitoare-otrăvitoare si urlatoare-halitoare de banane calotoare-decalotoare, inainte si inapoi, cum fac unii pe la noi cand ajung sa fie boi , cu foreză in găvana de sub freză cu plăcuța suedeză... Ghici ghicitoarea mea, cu gorniză si perdea, ce ar vrea sa spună ea?!

socrates spunea...

Intradevar, prezentarea unor eventuale -probabil sigur -; ilegalitati legislative, de care guvernanții români sunt "imbecil de mândri" este una, atacarea acestora este cu totul altceva. In profunzime insa, este greu de înțeles analfabetismul juridic, răutatea de a crea disfuncționalități legislative, ignoranta infantilă iar dincolo de astea, inconștiența alegătorului român de a susține asemenea rebuturi politice. Atacarea la CCR este de competența unor juriști bine intenționați, restul comentatorilor, suntem "chibiți....".