Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 10, 2024

38 de dosare au fost inregistrate la CCR, in perioada 01 01- 08 04 2024, cu exceptii concomitente privind OUG 59/2017 si OUG 114/2018

13 comments

 Numai in doua dosare s-a invocat si neconstitutionalitatea micsorarii prin ordonanta de urgenta a indexarii pensiilor militare, respectiv blocarea aplicarii Legii 223/2015 in privinta indexarii cu 50%  din cresterea castigului mediu brut a pensiilor militare, pe langa inflatia cunoscuta la inceputul fiecarui an.

Dupa cum se vede, militarii sunt destul de indulgenti cu statul roman in privinta indexarii pensiilor militare, desi cresterea cu 50% din castigul salarial mediu brut s-a pastrat in Legea 263/2010 si in Legea nr. 360 /2023.

Niciunul din respectivele dosare nu a primit termen de dezbatere a exceptiilor, desi cateva  au urmat procedura speciala a contenciosului administrativ, in contradictoriu cu Guvernul.





13 comentarii:

Viorel spunea...

Conform legii, când se ridică excepții de neconstituționalitate la CCR, CAp. este obligată să ceară punctul de vedere privind excepțiile invocate și nu să ceară Întâmpinare așa cum s-a produs în cazul de față (Dosarul nr. 810/46/2023 / CAp.Pitești și înregistrat la CCR cu nr. 868D/2024), unde Guvernul a răspuns la obligațiile instanței cu toate excepțiile nominalizate, întrucât numai prin Întâmpinare poți ridica excepțiile procedurale și procesuale.

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Intampinarea este ceruta de procedura civila, nu de instante.
Guvernul, in calitate de parat, s-a marginit sa invoce probleme de fond si de procedura. Exceptiile ridicate de Guvern au fost toate respinse de instanta inainte de a decide sesizarea CCR.
O exceptie de neconstitutionalitate ridicata intr-o cauza in care reclamantul nu are un interes nu va determina instanta sa sesizeze CCR sau, daca o face, va fi respinsa de CCR ca inadmisibila.
Guvernul si-a rezervat dreptul sa discute exceptiile de neconstitutionalitate din dosarele in care este parat in procedura dezbaterii de la CCR, institutie care solicita indeobste opinia Guvernului in mai toate dosarele.

xmax spunea...

Buna ziua

Tot mai antagonica devine aceasta discutie privind neconstitutionalitatea diverselor porcarii de OUG inventate de niste nenorociti care vremelnic au ajuns la conducerea tarii!!!!!. Antagonica deoarece NOI spunem ca este NU iare EI spun ca este DA. Deci suntem la emisiunea "CARE pe CARE".

Bataia de joc privind categoria de pensionari MAI si MaPN este alimentata in mod constant si voit de citiva nesimtiti din arcul guvernamental, care la rindul lor sunt foarte bine informati de "sifonarii" de prin aceste structuri, cu ajutorul carora au toate pirghiile necesare pentru a ne demonta orice argument stiintific juridic privind urletele noastare in ceea ce priveste NECONSTITUTIONALITATEA acestor porcarii de OUG!!!!

Asa ca traiasca INECHITATILE.

Iar in ceea ce priveste tabelul de mai sus privind starea pe rol la CCR, si eu ma numar printre "fraierii" care am crezut ca CCR va analiza in mod categoric cu maxima responsabilitate si celeritate aceste "inventii". Starea "DOSAR IN FAZA DE RAPORT" este cel putin la mine, incepind din ianuarie anul acesta, care probabil va mai dura mult timp!

Paul Puiu spunea...

Toate aceste dosare cu exceptiile de neconstitutionalitate vor fi respinse pe bandă rulantă, adică vor avea aceiași soarta ca și celălalte anterioare!!! La CCR există, deja de mult timp, membrii numiți politic care nu vor încălca niciodată dispozițiile celor care i-au desemnat acolo!!! Atât membrii de la CCR cat și judecătorii de la ICCJ, in privința cauzelor aflate pe rol, care au ca obiect interesele legitime ale polițiștilor și militarilor activi, cat și ale rezerviștilor, vor fi respinse pentru ca au fost prelucrați în acest sens de clasa politică care le-a transmis clar ca să nu se admită astfel de soluții favorabile acestora pentru a nu crea o practică juridică prin care să se ajungă ca statul să fie nevoit să ajungă în situația de a face un efort bugetar prin care să se creeze un deficit ce ar atrage o diminuare a fondurilor pentru alte destinații ca bugetele partidelor politice sau ale companiilor naționale!!
Chiar nu înțelege nimeni ca CCR și ICCJ prin motivările lor din sentințele sau deciziile lor cu iz politic au creat și întărit în fața opiniei publice ca polițiștii și militarii nu ar fi contribuit în perioada cat au fost activi pentru fondul de pensii și ca toate acțiunile se impun a fi respinse datorită situației financiare precare și impactului care l-ar produce la buget în cazul în care ar fi admise aceste acțiuni!!!!🤬🤬🤬🤬🤬🤮🤮🤮🤮🤮

Claudiu Marin spunea...

Puiu
N-ai înțeles nimic!CCR a dezobisnuit guvernele sa mai blocheze aplicarea legilor prin ordonante de urgenta, mai ales sa afecteze drepturi și libertati.
CCR nu poate sa legifereze în locul Parlamentului sau Guvernului, dar este abilitat sa decida dacă este constitutional ceea ce s-a legiferat, indiferent daca noua ne convine sau nu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In concluzie, vom ramane cu lamentari inutile, caci nici o instanta a capoatelor de toate culorile din Romanistan nu va indreptati vreun reclamant petent, rezervist sau in retragere tactica, in orice cauza abordată, chiar daca ar aduce advocati din barourile Casei de Asigurari Navale Floyd & Associateds-London, ori din Paris STAS cu parastas sau din Cosmos TASS. Nu ne ramane decat sa-i pomanagim, discret si indestulator, pînă la râgâială de suficientă si vomă, cu camioane de placuțe sudate din Țările de Jos, cu sau fără bărbițe, bărboaie, țăcălii sau barbișoane cu codițe impletite cu cordoane! Clocărimea gulerată deja a inceput să facă burtici si fălcuțe de capre si godaci doldora, pline de colesteroale, după indopări ca de claponi si curcani, lăcomosi la ofertele rezervistilor! Ce-i ăla un clapon? Iaca bine ca stiu: Un cocoș mamoș, ortodox codoș, sau catolic calic, gigantic sau pitic, castrat de bijuterii si asezat pe tavi intre hernii si iahnii la botezuri si cununii, avand indesate in croncane si inhipte pana-n gâtane propriile horgane senzationale, ca aperitiv la sarmale! Pofta-n cui cu cranța in trasul cu clanța la oaca-oaca cu mumus, pipis si cavca!

mega2005 spunea...

@Paul si @Xmax
Ati inteles exact ce se petrece in mediul politic, la instanta suprema cat si la CCR.
Din 2009, de la L329 si pana astazi, suntem supusi permanent unui razboi politico-mediatic si legislativ, cu certa influenta si ajutor "comunitar" atat din partea unor saltimbanci politici, ai structurilor de "forta" din care provenim cat si din partea magistratilor care au devenit de prin 2003 salarizati dupa chipul si asemanarea Primului Ministru de la acea vreme. Sunt atat de evidente si chiar pe fata, atitudinile, masurile, judecatile, actiunile,parerile si solutiile acestor institutii ale statului roman incat nu este loc de alte discutii. Restul, sunt povesti nemuritoare cu si despre clasa politica, care, nu-i asa este raul de la care ni se trag toate aceste nedreptati, nevazand ca pana la ei altii pun umarul la crearea acestor grave inechitati, cu fata sau cu spatele la buget , ca sa-l parafrazez pe unul din clasicii aflati la carma finantelor unui minister.

Viorel spunea...

În plus față de cele afirmate de către domnul Claudiu Marin, eu mă întreb, care mai este rolul Consiliului Legislativ (doar și acolo sunt profesori dr. în drept) dacă ajung la CCR legi, OUG, etc., declarate neconstituționale (când e vorba despre beneficii aduse lor=magistrați).

Leo spunea...

@FLAVIUS ,
BRAVO !
Ai schimbat poza de profil, iar cu acest prilej vedem și noi cum arată un SAVANT la masa de lucru , elaborând ( posibil) o excepție de neconstituționalitate.

csej spunea...

Cam tarziu ati inteles ca va luptati cu morile de vânt.Avocatul asa zis al Poporului precum și CCR ies din front numai cand le sunt lezate interesele personale in rest apa de ploaie.
Încercați ca ultima solutie CEDO.Asta presupune trecerea obligatorie puțin Tribunal si Curte de apel.La CEDO durează mult dar aveti speranta ca este un dram de onestitate.

luchy19 spunea...

Cu respect,
Se poate deschide în instanță un proces colectiv vizavi de aceste ordonanțe?
Dacă am fi mii de rezerviști într un proces poate am avea mai multe șanse.
Am plăti evident fiecare o sumă stabilită pentru avocați.

Leo spunea...

@luchy 19
DA , se poate.
FLAVIUS a zis de mai multe ori asta în trecut, dar nimeni nu a aderat la idee.
PASIVITATEA ȘI TĂCEREA = ACCEPTARE.
Și de aceea dragul nostru HR , își dorea ca FLAVIUS să zburde liber pe câmpia blogului....

xmax spunea...

Evident ca se poate/se putea deschide o astfel de actiune in instanta.

Acum exista o varianta: avind in vedere multe dosare individuale ajunse la CCR, ar trebui sa existe posibilitatea ca toti acei militari si politisti cu astfel de dosare la CCR, sa fie reprezentati de o casa de avocatura la CEDO (am vazut cu totii ca CCR da NEGATIV pe tot ce este ajuns pe aceasta tema OUG 59 resp OUG 114)
Asa ca nu e vorba de LASITATE si TACERE pentru unii.

Cine poate sa mobbilizeze o astfel de actiune va fi generalul generalilor!!