Un produs Blogger.

marți, aprilie 02, 2024

Din interventia domnului General Chelaru la 20 de ani de NATO in Romania

73 comments

UPDATE

Masura reparatorie  pentru toti pensionarii militari!

Printr-o ordonanta de urgenta, cu articol unic, Guvernul Ciolacu poate face  dreptate:

Articol unic:

"Articolul XI din OUG nr.26/2024 se aplica si soldelor de grad din baza de calcul al pensiilor militare stabilite prin  Legea nr. 223/2015 cu modificarile si completarile ulterioare."

****************************************************

Solda unui militar în termen este mai mare decat solda unui general care a acționat pentru întrarea României în NATO  Adevărul trist despre recunoștință fata de Oștire.

A  fost bine ales momentul, pentru a evidentia consecintele dezastruoase ale eliminarii ACTUALIZARII pensiilor militare.





Sa concretizam discursul  domnului general Chelaru de la tribuna Parlamentului, despre soldele de grad,  la 20 de ani de la intrarea Romaniei in NATO! 
Nesimtirea celor care au condus Armata in ultimii 10 ani, care prin Legea 223/2015 au golit institutiile militare de personal calificat, este atestata si de  inghetarea cuantumului soldelor  de grad pentru cei care au iesit la pensie inainte de  anul 2018.

Soldele de grad din anul 2017, potrivit  Anexei VI  a Legii nr. 153/2017, cuantumuri care se regasesc si astazi in baza de calcul a pensiilor militare stabilite inainte in anul 2018; sunt  doar indexate. 
Cuantumul soldelor de grad in anul 2024, potrivit OUG nr. 26/2024




73 de comentarii:

GG spunea...

***Ca militar,nu cred că îi pot reproșa ceva,dar ca Om,ca un bun camarad,vis a vis de calitatea de parlamentar,nu prea a făcut nimic,nu s-a strofocat,nu i-a pasat de noi.În afara de o cuvântare,unde si-a etalat calitatea de orator în ce privesc pensiile militare,cu părere de rău,are zero pe linie! Și,sa nu îmi spună mie că nu putea face,măcar "murea" încercând! Exemple sunt multe,de gl.care si-a părăsit trupa când șacalii politici au atentat și si-au bătut joc de noi!!!

Viorel spunea...

GG. Cu părere de rău dar faci afirmații fără a fi informat. Dacă nu poate face ceva este pentru că „există o explicație” și pentru că nu o cunoști, corect ar fi să nu faci aprecieri nefondate. După ce o să te informezi, atunci o să-mi dai dreptate. Singurul lucru pe care îl poate face în Parlamentul României, este să voteze împotriva acestor proiecte de legi nefavorabile nouă. Dar cum cioată conduce ministerul, tot ce ordonă dânsul gușterilor lăsați să-i ducă moștenirea mai departe, asta fac mormolocii. Nici actualul prim secretar nu li se poate împotrivi. Coarnă cum a intonat do de sus, cum a fost exmatriculat pe linie moartă și din Comisia de apărare și din partid, cică i-ar fi cântat cu cea mai de sus notă ambasadorului rus și l-a zgâriat la urechi. Dând timpul înapoi, dl.Gl. Chelaru a fost nevoit să-și dea demisia pentru că a vrut să-i vadă fața Mareșalului Antonescu, a fost însă și cel care a bătut cu pumnul în masa și i-a spus ministrului de finanțe că dânsul nu stă cu mâna întinsă cerșind bani pentru armată (spus cu cuvintele mele / a se citi autobiografia).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Subscriu absolut total la ce a scris @GG, si-l felicit pt atitudinea neiertatoare, restul e istorie, adaugand ca vin alegerile si a exemplificat Dl Gen. Chelaru chestia asta cu soldele, doar pentru niscaiva voturi ca sa obtina un nou mandat, cu foamea electorala in gârleajă, dupa care 4 ani iar sa fie mut, inert si inexistent pentru camarazi, insa foarte viu si rapace pentru sine, la fel cum fac toti generalii din Romania, exceptandu-l pe Dl Gen. Gabriel Oprea! Declaratiile astea siropoase, cu iz electoral, ma lasa rece... Ce ati facut, Dle General, in astia 4 ani, alaturi de Dl C.dor Nicu Falcoi si alti inalti ofiteri, pentru noi, din bancile Parlamentului? Dupa 4 ani, acum ne descoperiti subit ca noua ne este nașpa rau de tot si ne ,,plangeti'' de mila, la sanki balamaua, cu mana intinsa totodata, ca milogii la capra podului, sa va dam iar voturi? Ie-te zgaiba Marioarei voturi, din parti! Felicitari pentru arzoaica postata, @GG!

Negritoiu spunea...

Din pacate,atat GG cat si CFI,au perfecta dreptate. Domnule Viorel,care este acea ,,explicatie'' care l-a impiedicat pe Dl.Chelaru sa lupte pentru rezolvarea favorabila a situatiei pensiilor militare? Si,va contrazic. Mai avea multe directii de actiune,printre care :crearea unui grup de influenta,protest de la tribuna parlamentului,greva parlamenara sau renuntarea la mandatul de parlamentar. Si acum ce doreste? Un nou mandat la sfarsitul caruia sa aflam ca,,exista o explicatie'' ,cunoscuta numai intr-un cerc restrans?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, initiativele propuse sunt foarte bune, cum ar fi si alte grupuri de initiative, insa, din pacate, ar mai trebui inca patru ani sa se mai poate concretiza, daca intr-un final am fi intelesi, caci hotararile de a se face ceva se iau numai in preajma alegerilor si, pana atunci, multi dintre noi ar trece intr-o lume mai buna si mai dreapta. Nu numai Dl General are atitudinea aceasta ca, dupa 4 ani, sa-si aminteasca brusc de situatia noastra, desi foarte bine in anii astia stia ce patim noi, insa lor nu le pasa, exact ca gâgancul ajuns Împarat... O data ajunsi acolo, sus, s-a terminat cu orice promisiune de a mai fi onorata! Ca ieri, imi amintesc ce promitea Dl General Chelaru la alegerilor trecute pentru rezolvarea noastra, pentru ca atunci ii faceam campanie Dlui General Gabriel Oprea, iar rezervistii au votat pro Chelaru, ca daca era Dl Găbiță Oprea azi eram rezolvati, si pot jura acest lucru! Asta e.

GG spunea...

Viorel@ Neinformat? Să o crezi tu! Cine nu la pus ca împreună cu ceilalți parlamentari foști militari,politisti etc,să inițieze un proiect de lege care sa stea în picioare și sa găsească sprijin la ceilalți Colegi? Nu mai le tine tu palmă,că la un momentdat s-ar putea sa ieși cu ea gaurită! Se cunoaște problematica pensiilor militare mai ales ca sunt direct implicați. Nu e posibil ca pensiile militare sa fie împărțite în trei-patru,diferit,în funcție de perioada când s-a ieșit la pensie.

luchy19 spunea...

Este foarte greu să obținem actualizarea pensiilor militare, DAR NU AR FI MAI UȘOR ADOPTAREA UNUI PROIECT IN CARE SĂ SE ACORDE , DOAR O MAJORAREA A SOLDEI DE GRAD INTR UN PROCENT REZONABIL ȘI REALIZABIL, ALTFEL SPUS CA VALOAREA ACESTUIA SĂ FIE MĂCAR LA JUMATATEA VALORII PE CARE O AU MILITARII ACTIVI SPRE EXEMPLU ? ADICĂ DE CÂT NIMIC....

Claudiu Marin spunea...

O importanta parte a pensionarilor militari nici nu realizeaza cat de mici au pensiile. Si sunt si foarte secretosi. Sa nu cumva sa afle altii ce pensii mari au!
Domnul Chelaru nu are expertiza necesara pentru a elabora un proiect de lege, dar ar putea sa coaguleze un grup de rezervisti care au lucrat la finante sa la juridic.

Viorel spunea...

Negrițoiu. Ți-a solicitat Gl. Chelaru votul cumva ? A declarat public că va mai candida la alegerile parlamentare din toamnă ? În plus, ca și cadru militar indiferent de grad, întâi pune mâna și caută (coogle este mare sau pe Ion al lui Ciucă) / citește ceea ce te interesează iar unde nu înțelegi întreabă. Acea „explicație” o găsești pe lista (nu dau cifre și nume pentru că le-aș da apă la moară publicului ostil nouă militarilor) Gl. care din păcate ca orișice om mai calcă strâmb uneori. Și atunci nu prea mai ai tupeu să ridici unele probleme pentru că se ridică în plenul Parlamentului un plăvan cu 8 clase și-ți dă peste nas, fără a ține cont de ceea ce a făcut Gl. în întreaga carieră și ce știe văcarul ajuns senator sau deputat (meseria mea e auto / deputat de Buzău). Iar ca să realizezi ceva chiar și în situația aceasta, trebuie să fii într-un partid de la putere și nu din opoziție. Ciuma Roșie (după cum afirma KWI de N ori) împreună cu mafia galbenă (pentru ceea ce au putut dar nu au făcut pentru noi) au devenit frați de sânge / cruce, adunând în jurul lor ciurucuri pe care să-i ducă de nas și să le impună ceea ce vor ei. Oameni ca și Gl. Chelaru, nu-i poți prosti cum vrei tu un prim secretar cu BAC-ul la bătrânețe sau un luptător ascuns sub pod într-un cort și cu un doctorat salvat de plagiat de către justiție / judecător MI de Iași. Cât despre Gl. Oprea îl respect pentru ceea ce a făcut bun, nu se compară însă cu pregătirea Gl. Chelaru. Ghinionul dl. Gl. Chelaru este că a fost numit într-o funcție într-un moment total nefavorabil României, atât politic, cât și economic. Apoi, pentru ce să renunțe la mandat. Dute tu în fața ministerului și protestează în piele goală pe motiv că nu-ți ajunge pensia pentru haine. O faci ? Dacă o faci tu, o fac și eu a doua zi la Botoșani cu riscul de a fi băgat la Spitalul nr. 4.

Viorel spunea...

Negrițoiu. Ți-a solicitat Gl. Chelaru votul cumva ? A declarat public că va mai candida la alegerile parlamentare din toamnă ? În plus, ca și cadru militar indiferent de grad, întâi pune mâna și caută (coogle este mare sau pe Ion al lui Ciucă) / citește ceea ce te interesează iar unde nu înțelegi întreabă. Acea „explicație” o găsești pe lista (nu dau cifre și nume pentru că le-aș da apă la moară publicului ostil nouă militarilor) Gl. care din păcate ca orișice om mai calcă strâmb uneori. Și atunci nu prea mai ai tupeu să ridici unele probleme pentru că se ridică în plenul Parlamentului un plăvan cu 8 clase și-ți dă peste nas, fără a ține cont de ceea ce a făcut Gl. în întreaga carieră și ce știe văcarul ajuns senator sau deputat (meseria mea e auto / deputat de Buzău). Iar ca să realizezi ceva chiar și în situația aceasta, trebuie să fii într-un partid de la putere și nu din opoziție. Ciuma Roșie (după cum afirma KWI de N ori) împreună cu mafia galbenă (pentru ceea ce au putut dar nu au făcut pentru noi) au devenit frați de sânge / cruce, adunând în jurul lor ciurucuri pe care să-i ducă de nas și să le impună ceea ce vor ei. Oameni ca și Gl. Chelaru, nu-i poți prosti cum vrei tu un prim secretar cu BAC-ul la bătrânețe sau un luptător ascuns sub pod într-un cort și cu un doctorat salvat de plagiat de către justiție / judecător MI de Iași. Cât despre Gl. Oprea îl respect pentru ceea ce a făcut bun, nu se compară însă cu pregătirea Gl. Chelaru. Ghinionul dl. Gl. Chelaru este că a fost numit într-o funcție într-un moment total nefavorabil României, atât politic, cât și economic. Apoi, pentru ce să renunțe la mandat. Dute tu în fața ministerului și protestează în piele goală pe motiv că nu-ți ajunge pensia pentru haine. O faci ? Dacă o faci tu, o fac și eu a doua zi la Botoșani cu riscul de a fi băgat la Spitalul nr. 4.

ifrim spunea...

@Luchy.Asta-i o țigănie ce propui d-ta,cică juma' de grad.Păi ce eu sunt juma' de lt.col.?@Clau.Ce secret șefu ,nu-i niciun secret 3700 eu, cu vecin macaragiu 7000,vecin CFRist 6000.Așa că patriotismul meu e mai spre...toamnă!

ifrim spunea...

Generalul Chelaru nu putea face valuri după ce pe 27 ian.2016 C.Ap.Buc.l-a condamnat definitiv la 3 ani de pușcărie cu suspendare pt.abuz în serviciu.Chiar dacă e cu suspendare la dosar figurează ca pușcăriaș...deci ciocu mic.Idem Dobrițoiu,idem Bădălan!

Leon spunea...

@Claudiu, repet ce am mai spus zilele trecute !
Am trimis un E-mail D-lui deputat Mircia Chelaru si inca la 6 colegi din Comisia de Aparare aceasta PROPUNERE:
" Domnilor DEPUTATI,

Avem rugamintea sa initiati un proiect de lege cu urmatoarea propunere:             "In Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, se introduce un articol nou:

"Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de cate ori se majoreaza Solda de GRAD/Salariul GRADULUI PROFESIONAL al militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare, avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu."    

Motivare:
1.Gradul militar este un DREPT al militarului  in activitate dar si in Rezerva sau Retragere, si nu este corect ca un Colonel in rezerva sa aiba in Decizia de pensie Solda de Grad de 360 lei, iar omologul activ sa aiba astazi 2838 lei brut, chiar mai putin decât  solda de grad a unui Soldat, in cuantum de 1584 lei brut ! (a se vedea OuG.26/2004).    2.Deasemenea Art.11 din Legea 80/1995 prevedea NUMAI Actualizarea Soldei de GRAD a pensiilor militare :            (2) Partea din pensie corespunzătoare soldei de GRAD se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate.(acest alineat este abrogat de Legea 263/2010)".
  

Viorel spunea...

Cât de naivi sunteți toți cei care încercați să aruncați vina pe Gl. X, Col. Y sau Chestorul Z pentru că nu și-au creat un grup haiducesc, care să lupte împotriva „asupritorilor”. Vă întreb pe voi (nu știu ce grade și funcții ați avut). Ați fost Gl., Of., Comisari, Chestori în structuri din cadrul SNAOPSN ? Dacă da, vă rog să-mi spuneți cine sunt asupritorii pensionarilor militari care ne-au furat din pensii ani de zile (prin legi, OUG și HG) și ne vor mai fura până vom dispărea cei din generația până la 15.09.2017 ? Păi unul este fiu de Of. cu studiile terminate la Harvard iar celălalt ȘEFUL și COLEGUL dumneavoastră Gl. / politician C N-I, care, din funcțiile de Șef al SMG / SMAp., ministrul Apărării, prim ministru și Președinte al Senatului, nu a fost și nu este în stare (DINTR-O SIMPLĂ SEMNĂTURĂ DE CONDEI) să vă resolve problema inechităților dintre pensile militare. Aveți însă pretenția ca să se coaguleze tot cei în rezervă și să facă grevă, protest, să-și dea foc la izmene pentru a-i îndupleca pe Ciucă și Ciolacu să aplice legea așa cum a fost aprobată de legiuitor, promulgată de președinte și mutilată prin OUG de către niște hoți și mafioți. Dați din gură pe blog la fel ca și mine, dar vă întreb! GG și Negrițoiu (Cornel iese din calcul pentru că din cauza lui au intrat poștașii în grevă), câte petiții cu plângeri sau propuneri ați trimis domnilor Ciucă, Ciolacu, ministrului Ap., ministrului de Finanțe, ministrului Muncii, la senatori și deputați din Parlamentul României ? La câți ptreședinți de partid din opoziție ați scris pentru a le cere sprijinul și a le acorda votul, pentru că ei nu știu decât de PENSII SPECIALE, PENSII NESIMȚITE, dar nimeni nu le-a prezentat scris negru pe alb realitatea pensionarilor militari până la data de 15.09.2017. NICI UNUL! ȘI AVEȚI PRETENȚIA SĂ VĂ REZOLVE PROBLEMELE X, Y și Z. Da voi ce faceți toată ziua ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dle Claudiu Marin, ati fost un exemplu demn de urmat cand, intr-o postare trecuta, v-ati publicat cuantumul pensiei, pe langa niste calcule, asa cum a facut si @Outlander, dar si alti camarazi cinstiti si corecti, de-a lungul timpului. Anti contributivistii n-ar publica asa ceva, nici sa-i pici cu ceara, si nu inteleg de ce se inconjoara de taina, cand pensiile sunt garantate de legi si nimeni nu le poate scadea, caci dominati de frica asta obsesiva banuiesc ca o fac, zgârcarii, dupa principiul lui Hagi Tudose ca sa fiarba cloșca, sa-i bea zeama, carnea s-o vanda si puii sa-i scoata la licitatie! Jur ca sunt unii care au pensii foarte frumoase si meritate, dupa o munca grea de o viata, insa din zgarciogareala isi chinuie vietile in foamete si lipsuri, umbland mereu cu aceleasi haine ponosite, mereu spalate la mana sa faca economie si halind scovergi si pănărămi de potoale din cauza obsesiei de a aduna banii la ciorap sau in banci, cash sau investiti in aur sau terenuri si case, unii poate nici neavand mostenitori, si n-as fi scris asta daca nu stiam exemple, caci Hagi Tudose nu va muri niciodata, si tocmai de asta nici nu-si publica cuantumurile de frica ca astfel cineva le-ar fura pensiile de pe blog sau guvernantii le-ar scadea, mama ei de lămâie stoarsă! Saracii, mor mai scanduri decat scandurile sicriilor din cauza infometarii si banii incap pe mana unora care-i flituie in cateva zile sau luni, ca sa razbune o stare de idiotenie! Băi, Litră Ion, de la Craiova, mai traiesti si nu te-a afectat inca inanitia?, ca pana si toate soldele din Scoala Militara le adunasesi, gagică nema, distractii nici atat, si aveai nodul de la gat cat gutuia iesit in afara de la infometare, si dupa aia toata viata te-a preocupat adunatul la ciorap, acum nici macar mostenitori nu ai cui sa lasi atata găgălău de banaret cat ai adunat de-o viata in stresul acestei foame si lipsuri deliberate! Cica si Dl General Chenaru este un om extrem de silitor la capitolul chiverniseala banului la șoșoni, caci bancile pot falimenta si, Doamne, fereste, l-ar lasa orfan de economii!

Viorel spunea...

Luchy19. Aici nu se merge pe jumătăți de măsură. Un cadru militar sau Soldat gradat profesionist pensionar nu este un fel de struțo-cămilă. Gradul este IDENTIC ȘI CA ACTIV ȘI CA PENSIONAR. Că printr-o prostie PSD-istă via Craiova / LOV s-a ajuns în situația aceasta, este numai vina lor. Acest lucru putea să-l rezolve Gl. Ciucă înainte de a emite HG nr. 28/2023 printr-o OUG. A făcut-o ? Nu! De ce ? De fricos și slab în pregătire. Destinul dânsului în viață nu trebuia să fie armata. Nu-l caracterizează prin nimic. Te abandonează înainte de a începe lupta adică, dezertează.

Viorel spunea...

Domnule CM Vă rog să postați toate comentariile pentru a nu crede colegii că au perfectă dreptate iar eu fug de răspundere.
Cornele pritene. Prea ești plin de patimă. Ți-a spus și Leo să fii mai ponderat. Chiar crezi că dl. Gl. Chelaru trebuie să cerșească voturile cuiva ? Vin ele singure de la cei care îl cunosc sau partidul din care face parte îl pune primul pe listă. Cât despre Găbiță al tău, a realizat câte ceva, dar dacă fostul președinte Băsescu nu avea nevoie de voturile UNPR, domnul Găbiță nu realiza nimic. Tot îi trăgea cu interesul national (când era vorba și dacă iarba crește în sus sau după cum bate vântul) / șantaj politic.



Costy Munteanu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, oamenii cinstiti si corecti nu au dosare penale, finalizate cu condamnari, ceea ce l-ar fi facut pe Dl General sa se retraga in codrii Bucovinei de rusine, nu in Parlament, si daca nu mai candideaza este o optiune corecta moral! Dlui Gen Oprea i s-a fabricat dosare la comanda politica, sa-l scoata pe dreapta, azi toate aceste inscenari fiind finalizate de inaltele instante cu scoaterea definitiva de sub acuzatii din cauza ca faptele nu au existat, nu exista probatorii si martorii nu au putut sa convinga instantele, ceea ce este o mare diferenta fata de Gen. Chelaru! Dragul meu, uiti ca pensia de acum o ai de la Oprea, ca si noi toti? Gen Oprea, daca acum 4 ani era in locul lui Chelaru, azi problemele grave de la pensii erau doar amintiri urate, caci stiu ce-i poate pielea lui Gabita, sa-i dea Dumnezeu viata lunga si sanatate! UNPR a fost un partid balama, cu 10-14%, care chiar ca a servit interesul national, fara macar un gram de iubire pentru basism si Basescu, ci doar sa-i infranga elanul alcoolicului conflictual, a fost un echilibrator politic, si de frica faptului ca Oprea era pe val si ajungea sus, l-au matrasit, golanii, cu acele dosare! Un an sa fie Oprea la butoane, doar atat, si s-ar rezolva pensiile militare, caci stiu exact ce spun, trai-ar familia si fie in veci slavit! Nimeni de pe nici un blog n-a stat la discutii cat am stat eu cu donmnia sa, in numeroase randuri, si nimeni ca mine nu-i cunoaste sufletul mai bine ca mine, fiind extrem de serios si sobru, dar avand o inima de inger si o intelegere mesianica pentru durerile noastre, animat pana in adancul sufletului de a ne rezolva problemele, dar asta numai daca noi i-am oferi sansa butoanelor parlamentar ministeriale, deie Domnul, si cred ca in preajma alegerilor ma voi intoarce si eu la butoanele mele virtuale sa-l sprijin, caci tare ma simt mereu obosit si rablagit de nenorocitele astea de boli, mai ales ca totul in casa eu le fac! Sanatate!

Skoda 4x4 spunea...

Foarte corect dl.col.Munteanu C

Dar cati dintre rezervisti au atacat acest aspect in instante?
Eu si alti urmaritori ai blogului DA ,dar restul?
Ce asteptari sa avem? avem n...(54 parca) asociatii,ligi,sindicate,etc..a marait vreunul?nu mai spun despre actiuni concrete...NIMIC, si ne intrebam de ce suntem ignorati ,pai din cauza asta !
Nu ne putem abtine de la carcoteli/invrajbiri/etc..mai ales pe internet,suntem toti furibunzi,dar este cineva capabil sa coaguleze toata (majoritatea) rezervistilor nemultumiti ? care sunt furati pe fata-direct??? NU CRED ,atunci politicul ne va da cu tifla ,voturile noastre nu reprezinta decat putin,nesemnificativ pentru cei aflati la putere(au alt bazin electoral). Si cam asta ne va fi soarta pe viitor ,ba poate chiar mai rau.Sanatate tuturorva doresc.

Viorel spunea...

Cornele. În ce societate trăiești de spui asemenea prostii. „Oameni cinstiți și corecți nu au dosare penale”. Cazul Țundrea îți spune ceva ? 12 ani de pușcărie pentru o crimă ce nu a comis-o. S-a făcut dreptate după 20 de ani. Ce să caute în codrii Bucovinei când dânsul s-a născut în Rediu / Iași ? De când și până când pensia mea de astăzi se datorează Gl. Oprea ? Citește linkul cu toți cei care au votat proiectul de lege PL-529/2015 și arată-mi unde scrie VOTANT-Gabriel Oprea sau INIȚIATOR. Unde sunt membrii UNPR ? Pe tușă. Chiar crezi în justiția pe care mi-ai înșirat-o în comentariu referitor la polițistul Gigină ? Chiar crezi în justiția proceselor tale ? Nu pomeni de sfinți doar pentru faptul că a stat de vorbă cu tine sau te-a invitat la o cafea.
https://www.cdep.ro/pls/steno/eVot.Nominal?idv=13204
Ce poți să-i spui mamei polițistului Gigină ? Mama poliţistului Bogdan Gigină, la cinci ani de la tragedie: „Ani goi, pustii, plini de dor, amărăciune, durere, furie, revoltă, neputinţă”.

Claudiu Marin spunea...

@Skoda si Munteanu
Comparatia dintre soldele de grad din componenta bazei de calcul al pensiei militare stabilite inainte de 2018 si actualele solde de grad pentru activi este foarte bine venita intr-un discurs de la tribuna Parlamentului.
Va avea un impact serios in atitudinea celor care conduc campaniile electorale si indraznesc sa sper ca foarte curand vom avea rezolvare. Cine intra in campania electorala cu un asemenea deficit de imagine, in conditiile situatiei internationale, risca sa piarda mult in alegeri.
Important este ca si noi sa facem vizibile cele doua documente care pun in evidenta anormalitatea de reglementare a drepturilor militarilor.Asa cum spuneam, la figurat, sa le afisăm pe toate gardurile!

Actiunile in justitie sunt importante daca sunt bine asistate de avocati specializati in legislatia pensiilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, nu intra in corul convinsilor dupa ureche si dupa propaganda statului paralel, in privinta lui Oprea: Era Oprea la volan si l-a ucis pe Gingina? Nu: Era pe bancheta din spate! A luat alt General o a doua casa cu smecherii si a fost condamnat pentru asta? Da! Fa diferenta intre generali. Justitia nu toata e asa, ci o parte, si nu putea sa-l buseasca pe Oprea fara absolut nici un probatoriu! Nasul lui Gingina a recunoscut ca Gingina avea grave probleme de vedere pe timp de noapte, si ca era saritor sa se duca in misiuni riscante, nepotrivite lui. El a intrat in groapa, nici o masina nu l-a lovit. ANII GOI SI PUSTII SUNT IN TOATE TRAGEDIILE, INSA O TRAGEDIE STUPIDA IN CARE A INTRAT BIATA VICTIMA, FIIND LA TIMPUL SI LOCUL NEPOTRIVIT DE SOARTA, DESTIN SI LIPSA UNEI SEMNALIZARI CORESPUNZATOARE A UNEI GROPI, CA NU L-A IMBRANCIT NIMENI ACOLO! Vrei cu tot dinadinsul, pe metoda dinte pentru dinte si ochi pentru ochi, musai ca cineva sa sufere o condamnare de pomana ca doar asa este razbunata o moarte neprevazuta si neintentionata? Suntem in Mileniul 3, nu in Evul mediu, dragalasule! Justitia are hibe, dar nu trebuie inecata toata intr-o oala, in ciuda faptului ca am pierdut procese! Baza majorarilor a fost 263/2015, care mi-a dublat pensia de inv. de 425 lei, iar 223 a fost buna si este buna si acum, daca nu avea sa sufere mutilari. PL 529 nu o vezi pe aici bantuita vreodata, ci doar 263 si 223, ele fiind bazele pensiilor militare. Pe mine nimeni nu ma poate convinge ca Oprea este altfel de cum a fost si este, pentru ca toata viata m-am ferit sa nu fiu in turme, clanuri, coruri si gasti, ci doar pe creierii mele, solo, pe ce gandesc si discern, simt si vad si nu impus de cineva ca asa este rau sau bine. Nici crestinismul de turma nu-l practic, din fericire, ci numai ce scrie la Sfanta Scriptura, si nu pe cretinisme popesti si lumesti! Pana voi muri nu ma voi impartasi la un drac de popa, ca nu-i Dumnezeu si nici credincios, ci doar o scula platita de stat si din spagi sa faca averi, asta ca un exemplu simplu, si popii nu aveau sa aiba in viu peste 200 kg, majoritatea, daca tineau post, asa ca post sa tina fraierii, nu eu, pochimea sa crape in ei la liber, ca alt exemplu ca nu ma supun turmelor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, eu am totusi un presentiment, ceva ca o presimtire, si am o viziune ca prin vis ca pana in alegeri PSD va da o lovitura de imagine electorala rezolvand macar cat de putin la pensiile militare, si de aia repet mereu ca trebuie sensibilizat doar si numai Premierul Ciolacu, ceilalti sincer ca neputand face absolut nimic fara decizia directa a premierului! El e cel mai important sa fie sesizat direct si repetat, altfel e zadarnic, caci cei din jur au si menirea sa stopeze initiativele! Traind vom vedea ca e posibil sa se intample si asta, insa sunt silit sa va remarc ca PNL n-ar face asa ceva, absolut niciodata, de aia nici nu i-am bagat in ecuatie, asa cum nu-i bag la nimic, decat la rele!

Costy Munteanu spunea...

Cu scuzele de rigoare, am sters comentariul postat pe 3 aprilie 2024 la 19:57 intrucat am sesizat o eroare de editare.

Afirmam, ca argumentul forte privind actuala anormalitatea de reglementare a drepturilor militarilor, il regasim suficient de clar, in dispozitiile art. 3, din Legea 80/1995, privind STATUTUL CADRELOR MILITARE, cu modificarile si actualizarile ulterioare:

„(1) Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan social a calitatii de cadru militar.
(2) Gradul de ofiter, maistru militar si subofiter nu se poate pierde decat in cazurile si in conditiile prevazute de lege.”

Fara a ma impotrivi asupra aspectelor ce motiveaza OUG 26/2024, imi permit sa sustin ca diferentierea FLAGRANTA a SOLDEI DE GRAD intre cadrele militare active si CADRELE MILITARE IN REZERVA, incalca atat CONSTITUTIA si LEGILE tarii, (pe care le-am respectat sub JURAMANT si CONTRACT), cat si demnitatea mea de fost cadru activ al armatei.
In acest context, voi adresa, asa cum ma voi pricepe mai bine, o cerere de chemare in judecata, catre Tribunalul competent pentru solutionarea nedreptatii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu, o spun foarte hotarat ca omul sfinteste locul: Vrei voturi sa te duci in Parlament pentru a-ti ajuta semenii, si Generalul Oprea a facut-o cu brio de doua ori fata de noi cu 263/2010 si 223/2015, apoi a dat din propriul buzunar timp de un an 5000 de euro lunar vaduvelor si orfanilor celor disparuti in teatrele de operatii, pana le-a facut si o lege in acest sens sa primeasca pensii acele familii si cate si mai cate, pe langa un Monument al Eroilor in Bucuresti cu materiale proprii si bani din propriul buzunar, impreuna cu primarul Piedone, si acum cand ARMATA SAU STATUL ORGANIZEAZA ACOLO CEREMONII NICI MACR NU-L INVITA PE ONORABILUL GENERAL-CTITOR, OPREA, CARE L-A RIDICAT, dar se duc acolo, in Parlament colonei si generali si sa nu auzi de ei timp de 4 ani este strigator la cer, dupa ce ne-au promis sprijin, aparand doar in preajma campaniilor electorale din nou cu intentii de initiative de tip abureala, asa ceva nu se poate, si asa a facut si Dl General Chelaru, si mama, mama si cate petitii nu i-am trimis numai eu, sa am bani cate, as fi bogat! Gen. Oprea nu poate fi comparat, si daca as insirui cate fapte umane-umanitare a facut as umple pagini, dragi camarazi!

Viorel spunea...

Cornele. O să-ți dau un ex. ipotetic și vreau un răspuns cinstit.
Două cadre militare. Un general și un subofițer. Ambii primesc, câte o casă. Unul din fondul de locuințe al MAp.N, celălalt din fondul de locuințe al Primăriei. La primul este ilegal pentru că mai avea una (presupun că asta este ilegalitatea). Subofițerul Armatei României care a prins și perioada comunistă când se dădeau apartamente gratis, a ajuns la bătrânețe să stea pe unde apucă, deși este totuși Subofițer și nu muncitor la CAP. Primăria îi dă o casă / garsonieră (POATE) în detrimentul unei familii tinere cu 2-3 copii și care, în condițiile economice / salariale de astăzi, nu vor putea în veci să-și cumpere un bordei pentru ei și copii. Este legal și moral ceea ce a făcut primarul ? Este diferită situația de cea a generalului sau este identică ? Subofițerul în 50 de ani de viață chiar nu a mai primit nici un apartament de la stat sau nu a putut să-și cumpere unul având în vedere că primea și bani pentru chirie ? Iar dacă a primit, ce a făcut cu el de a rămas pe drumuri solicitând un altul ?

Claudiu Marin spunea...

@Costy
Nu orice rezervist sau militar in retragere primeste solda de grad ci numai cei care au stabilit un drept de pensie.

Viorel spunea...

Da Cornele. Ai perfectă dreptate cu Găbiță cel sfânt din cauza căruia zeci de mii de pensionari militari nu și-au mai primit ajutoarele la trecerea în rezervă conform art. 20 pct. (1) și (2) din Legea nr. 284/2010 pentru că s-a găsit dumnealui să iasă public și să spună că va renunța la pensie și va restitui ajutoarele primate la trecerea în rezervă în sumă de 1 (unu) miliard lei asta ca să-și poată ocupa funcția în structurile statului. Aflând societatea civilă cât bănet primește militaru la trecerea în rezervă pe lângă pensie, era și normal să sară în cap clasei politice care a fost nevoită să dea OUG din 2011 și până la intrarea în vigoare a Legii nr. 153/2017 care abroga Legea nr. 284/2010 și toate art. din OUG cu referire la acest aspect. Lui trebuie să-i mulțumim pentru că nu a putut să tacă dracului din gură. Era la guvernare. De ce nu a intervenit pentru a stopa acele OUG care an de an suspendau sau în anul respectiv nu se acordau ?
https://www.riseproject.ro/investigations/uncategorized/primul-tun-al-generalului-oprea/
Pentru mine este subiect închis. Țara e plină de alde ăștia.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, de 4 ani sunt in retragere, si e posibil ca legislatiile sa-mi fie potrivnice, Romania fiind statul perfect si cu vechi traditii pentru a-i persecuta si lipsi de drepturi pe cei mai vulnerabili, batrani, bolnavi si saraci! Nu o sa fiu crezut, dar am probatorii solide cu crimele si torturile savarsite in aziluri si orfelinate, unde vanzarea de copii strainilor si violurile erau o regula, condamnate in lumea intreaga!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Costy Munteanu, felicitari si incurajari pentru bunele intentii de a trage la raspundere pe cei care ne incalca drepturile! Eu pretuiesc pe fiecare luptator inversunat impotriva celor care ne chinuie vietile! Asa sunt Leo, Viorel, Stelica Palagheanu-Lupul si sa ma ierte toti cei carora nu le pomenesc numele din motiv de oboseala si uitare, dar ii consider eroi pe absolut toti si le multumesc indoit din mijloc, plin de respect si admiratie pentru actiunile lor in instante! Doamne, ajuta!

E. Cristescu spunea...

"Solda unui militar în termen este mai mare decat solda unui general care a acționat pentru întrarea României în NATO"
Începeti postarea cu o propozitie... sforaitoare, ca sa nu zic tabloida. Ulterior aflam ca e vorba numai de solda de grad. Evident ca neactualizarea lor este o rusine, dar consider ca si minciuna prin omisiune e la fel.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
am 2 raspunsuri pentru a te relaxa putin:
1-putea strange banii din vanzari anterioare si succesive!
2-putea da si meditatii!

*Exista o lege cu spatiul locativ in care se prevede un minimum de 27 mp locuibili/persoana! Daca o familie cu 3 persoane locuieste intr-un spatiu < de 81 mp aceasta este indreptatita sa beneficieze de o locuinta de minimum 81 mp!!!

**O zi excelenta, ma grabesc pentru ca plec cu Freya la cumparaturi! :))

Leo spunea...

Cel care a introdus moda ”bărbilor” (la propiu și la figurat) în armată, acum le mai exersează și în parlament cu ocazia campaniei electorale a lui Haur.
Face MIMĂ și oleacă de campanie.
PAROLE , PAROLE ,....
PS
Să fi fost GĂBIȚĂ în locul lui , .........

Claudiu Marin spunea...

@Cristescu
Este clar ca domnul Chelaru a vorbit la general despre solda unui militar, fara sa precizeze ca se refera la solda de grad, solda de functie sau solda lunara. Se adresa unor civili care nu stiu sa faca diferentele.
Dvs, fiind militar, ar trebui sa stiti ca s-a referit doar la solda de grad, ca doar aceasta fusese majorata cu cateva zile mai inainte.
Uite asa ne consumam energiile pentru nimicuri, in loc sa valorificam in favoarea noastra momentul creat de Chelaru in Parlament; unii spun ca minte, altii ca are antecedente penale, altii ca e aurist, altii ca a fost demis de Constantinescu din cauza ca serviciile departamentale l-au informat si el a crezut ca laietii din Segarcea rup Oltenia de Romania.

Leon spunea...

@Cristescu, NU @CM a rastalmacit spusele, chiar asa s-a exprimat deputatul Cheleru, dar ca niste militari ce suntem, cu siguranta stim ca se referea la Solda de grad a unui Soldat in prezent mai mare decat a unui General in rezerva !
PS. Sa ridice 2 degete cei care au trimis decidentilor cele doua propuneri privind Actualizarea SG ptr.pensionari ( a mea si a lui Claudiu )..!!

GG spunea...

Bună ziua!

Chiar dacă unii dintre d.voastră mă veți injura,accept,
dar sa nu aud,totul se trage de la LOV,din celebra OUG 59 "fabricată" în laboratoarele M.Ap.N,în stânsă colaborare cu MAI și celebrul sindicalist Coarnă.Ne aducem aminte cum noi,rezerviști am fost săriți de acele etape cnf.L.153? Unde se vindeau iluzii la colt de strada ,ca noi,rezerzistii vom întra în 2o22 în recalculari(actualizari),după ce se va implementa la activi în totalitate l.153.
Va aduceți aminte când în preajma alegerilor trecute ne vindeau iluzii cu celebrele proiecte de legi,OuG 119 121? Sunt printre singurii care am spu ca totul e amăgire și au sărit la gâtul meu mai mulți? Ei,în patru ani s-a ales prafu'de tot,inclusiv de la.153,care se credea a fi cea mai buna lege a salarizării(asa se lauda LoV).Asa că,nu mai credeți politicienii și atenție la Clocari,astia sunt în stare de orice! Sa nu ziceți ca nu v-am spus nici de data asta!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, sa-ti traiasca fetita Husky! Asmute-o pe Hanger Talhar, sa-l trezeasca din somn la realitate, caci am devenit zgomotosi pt drepturi si el doarme somnul lui bunica! Sanatate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@GG, Bingo! Punct ochit, punct lovit! Doare electoral, unora, dar asta e adevarul Bravo!

GG spunea...

D.le Claudiu, Doresc sa fac o rectificare la comentariul meu de mai sus:
Este vorba de celebrele proiecte de legi....Pl x 119 & 122.Nu OUG....am fi vrut noi o ordonantă !!!!!Scuze cititorilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu are Guvernul bani? Dupa Ordonanta austeritatii, ministerele nu s-au oprit din angajarile de cumetrii, chiar la Finante fiind potop de angajari, amantele ocupand locurile fruntase, un secretar de stat fiind platit cu peste 20.000 lei, ceilalti cu peste 10.000 lei, deci fiind bani de pensii militare dar sunt alocati la angajarile de cumetrii! Intre timp, Guvenul face si datorii publice imprumutand iar 60 miliarde de lei din banci sa se poata sustine, ca platesc prostii din taxe si impozite. Daca se duce, prin vis sau absurd, Dl General Chelaru la Premier sa rezolve problema cu actualizarea soldelor de grad, i se va zice placa ca ,,nu sunt bani,'' si uite aici un exemplu cam ce se face cu banii publici in relatiile de cumetrie! Noi avem cel mai stufos aparat administrativ de stat, majoritatea cu incompetenti, extrem de bine platit si cred ca daca mai socotim si cele teritoriale, din primarii si consilii judetene putem sa ne imaginam dimensiunea risipelor! Bai, care din voi aveti sange in ranga sa stopati risipele astea infioratoare cu guleratii cu manecute? O secretara nu-i batrana si botita, toate fiind bulanoase, apetisante, tinerele si prospetele dupa pohta... vietii mele!

ifrim spunea...

Militarii activi nu au voie să facă politică și totuși au drept de vot ca și membrii de familie.Cea mai mare greșeală a tot SNApOPSN a fost că nu a mers politic pe mâna unui singur partid.Așa fiecare cu bisericuța lui apare dispersia voturilor până-n situația de-a nu fi relevante.Idem cu asociațiile militarilor cca.50 ca să facă ce?Mimă!Nimic n-au învățat gradații din pilda unuia Moș Ion Roată.

Leon spunea...

@GG, pune mana pe carte,...ca nu urzica ( vorba lui Virgil Iantu)..!
Este vorba de Plx nr.199/2020, asa ca mai incearca o rectificare...)).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

RuSSia vs NATO-la ceas aniversar 75 ani, grohaitorii scotandu-si coltii bolsevici: https://www.stiripesurse.ro/reactia-kremlinului-la-75-de-ani-de-nato-rusia-si-nato-sunt-acum-in-confruntare-directa_3281947.html

Dan B. spunea...

La 03.04 13.59, Luchy 19 spunea:

DAR NU AR FI MAI UȘOR ADOPTAREA UNUI PROIECT IN CARE SĂ SE ACORDE , DOAR O MAJORAREA A SOLDEI DE GRAD INTR UN PROCENT REZONABIL ȘI REALIZABIL, ALTFEL SPUS CA VALOAREA ACESTUIA SĂ FIE MĂCAR LA JUMATATEA VALORII PE CARE O AU MILITARII ACTIVI SPRE EXEMPLU ? ADICĂ DE CÂT NIMIC....

Oare n-ai priceput că, dacă nimic ceri, nu vei primi mai mult de 50% din ceea ce ai solicitat?
Adept al „capului plecat, ce sabia nu-l taie”? Cu asemenea personaje se ajunge, în cele din urmă, la desființarea pensiei militare de stat, prin siluirea legii de către mârșavii politicieni, cu complicitateacelor care încadrează Deparetamentul de Luptă împotriva pensionarilor militari.
Iar toate aceste acțiuni converg obiectivului „licuriciului”, destructurarea armatei naționale încă din 1998 și în actuala beligeranță ruso-ucraineană.

Claudiu Marin spunea...

@Dan B
De acord cu observatia sa nu ne multumim cu jumatati de masura.
In rest:
"Licuriciul" vrea o armata puternica in Romania. De aceea a acceptat cererea noastra de a accede in NATO in anul 2004.
Numai ca noi nu suntem in stare nici drumuri ca lumea sa facem pentru transportul rapid al trupelor NATO.
Distrugerea armatei de catre "licurici" este un narativ rusesc.

Dan B. spunea...

@CM:
Eu nu cred că decimarea Armatei din 1998, inclusiv desființarea stagiului militar obligatoriu, s-a făcut la presiunea sovieticilor!
Deci, ce s-a desființat și ce s-a pus în loc?
Cu certitudine, au fost promovați cei racolați, participanți la studii militare în USA, reale catastrofe profesionale, dar total obedienți.

RD spunea...

Domnul Claudiu, ce vrea să spună sindicatul adică nea Dogaru?

https://sindicatulcmd.blogspot.com/2024/04/portal-curtea-de-apel-bucuresti.html?m=1

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, in drumul spre țintirim Romanistanul are o armata tare ca fularul si iute ca muștarul, halitoare de bani, la anul si la multi ani cu rezervistii la buzunare golani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dan B, un racolat in copaie sigur este si Malaimare Laie Bucalae Ciucălae, acum venindu-i randul recompensei ravnite cu propunere la Inaltul Prepeleac cu corn in frunte, cu funia si savonul pregatite!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Zi de zi se dezbat pensiile civile, nu si cele meletare, anemice si debile pentru acordarea de perfuzii si vitamine! Salto la malaghenia cu flocosenia si pufosenia sa ne cresca fiecaruia pensia!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@, RD, sa *statem* calmi, si totusi ciuliti, vorba lui @Leo, cu pisica aratata de SCMD, fiind doar o etapa dintr-un proces, nicidecum o Hotarare definitiva si irevocabila pe neconstitutionalitatea oug 59, batranul polcovnic inca mai sperand ca ne alaturam ramasitelor platitoare de cotizatii,cu cioaca ieftina ca, daca procesul se castiga, vor beneficia, la modul egoist, numai cotizantii! Un fleac, si toti stim definitia fleacului, ca nu va castiga decat o noua experienta in ratarea castigarii procesului! Daca mai era revista de satira si umor, Urzica, putea sa gazduiasca intre pagini si poanta asta seaca!

Viorel spunea...

RD. A făcut și Col. Dogaru exact ceea ce am făcut și parte dintre noi, adică au dat în judecată Guvernul și CPS a MAp.N, MAI și SRI pentru neconstituționalitatea art. VII pct. (2) și (3) din OUG nr. 59/2017. După cum văd nici la Tribunalul și nici la CAp.București nu au ridicat excepția de neconstituționalitate a art. 84 alin. (2) din OUG nr. 114/2018. Ei se laudă cu faptul că, CAp.București a sesizat CCR-ul considerând-o ca pe o victorie, dar nu realizează (pentru că sunt nepregătiți cu tot juristul lor / probabil au citit superficial Întâmpinările) că atât Guvernul cât și cele 3 CPS le va da „în cap” cu excepțiile ridicate când va începe procesul pe fond / după decizia CCR. Această acțiune are drept scop calmarea membrilor care probabil le-au reproșat acet lucru citind acțiunile noastre prezentate pe blog. Mă mir cum de nu au scris și: „doar pentru membrii sindicatului CU COTIZAȚIA LA ZI / au mai avut procese la care judecătorii au cerut să le prezinte plata cotizației pentru a demonstra că sunt întradevăr membri SCMD.”
Acolo unde toti pierd, SCMD castiga! Din pacate, nu pentru toti rezervistii, doar pentru membrii sindicatului.

Claudiu Marin spunea...

@RD
Degeaba am publicat Incheierea de sesizare a CCR de catre o Curte de Apel ca nu se prinde nimic de aceste caricaturi de asociatii ale rezervistilor.
Vezi:
https://www.huhurez.com/2024/03/asa-arata-o-incheiere-curtii-de-apel-de.html
SCMD dezinformeaza gregar cand afirma ca deciziile CCR, mai ales cele de admitere a exceptiilor, ar profita numai autorilor.
Juristii adevarati stiu ca deciziile de admitere sunt valabile pentru toata lumea in viitor iar autorii exceptiilor si cazurile pendinte au si drept de despagubire pentru trecut, timp de 3 ani.
Nu au ridicat exceptii si pentru art. 84 al OUG 114/2018.
Sunt atat de rupti de realitate ca nu citesc ceea ce li se ofera gratis de alte site-uri. De cca un an pe acest blog s-a evidentiat necesitatea de a formula exceptii si cu privire la art 84 din OUG 114/2018.
In ultimul timp au ajuns la CCR cca 30 de dosare care au formulate exceptii atat pe OUG 59, cat si pe OUG 114. In unele, exceptiile nu privesc noile texte introduse in L 223/2015 de cele 2 ordonante ci pentru ce au eliminat, respectiv actualizarea si indexarea cu 50% din castigul salarial brut.
Nici nu le trece prin gand laudarosilor sindicalisti sa formuleze asemenea exceptii. Precis au formulat exceptii de calibrul celor care au fost respinse cu duiumul de CCR.

@Viorel
Daca citesti Incheierea mentionata mai sus, vei constata ca instanta de contencios a respins mai intai toate exceptiile de procedura si fond, inainte de a decide sesizarea CCR.

GG spunea...

@Leon Da,ai dreptate.Intotdeauna am confundat PLX 199,cu L.119/2010😁.
Oricum,nu prea i-am dat atenție plx-ului astuia! De ce? Simplu:știam ca este o mimă electorala.Ce vrei,păsărica si-a făcut datoria și ma informat și atunci!😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De la inaltimea greturilor, SCMD nu se imjplica la citirea blogurilor, ca daca citeau si acest blog sadea mai invatau si ei cate ceva!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
ai facut o mica eroare! Fetița este Ciobanesc alb elvetian!

https://ro.pinterest.com/pin/864268984714185194/

Brenda spunea...

Aștepți cu drag indexarea din 2025 că altceva nu vedem ,dar cu familii cu tot nu îl mai votați pe nemernicii ăștia .

John spunea...

https://www.turnulsfatului.ro/2024/04/05/presedintele-asociatiei-ofiterilor-in-rezerva-din-romania-virgil-balaceanu-dezechilibrul-dintre-flancul-de-nord-est-si-cel-de-sud-est-al-nato-este-o-problema-foarte-serioasa-210334

Viorel spunea...

Curioasă această asociație condusă de domnul Gl. Asociația Ofițierilor în rezervă și ceva în retragere. S-a cernut elita rezerviștilor militari creând o asociație doar pentru dânșii și numai pentru dânșii. Citind materialul, constat funcțiile pompoase îndeplinite de către dumnealui ca reprezentant al RO la Comandamentul NATO / Bruxelles și șef al Brigăzii Multinaționale din S/E Europei. Bravo! Și cu ce ne încălzește pe noi pensionarii militari atât timp cât în fața politicului din România nu a reușit nimic. Ori dânșii o duc prea bine și nu sunt afectați de mutilarea pensiilor militare prin OUG, ori pentru dânșii există o altă formulă de calcul, astfel nu-mi explic cum de nu a apărut nici o inițiativă pe domeniul pensiilor din partea acestei asociații, nici jalbe la Împărăție, nici procese în instanțe. Ca mare Bos în structuri europene, cei din țară / politicul și guvernanții nu au nici un respect pentru gradul și funcțiile îndeplinite ? Păi nau, pentru că pe dânșii nu pensile îi interesează ci „dezechilibrul dintre flancul de Nord-Est şi cel de Sud-Est al Alianţei.” Probabil vrea să spună că cei din N/E au salarii și pensii mai mari decât cei din S/E. Sigur asta a vrut să spună la acest la acea masa semirotundă.

Leon spunea...

@Viorel, Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania are cu totul alte obiective si Generalul Virgil Balaceanu se tine de ele:
https://aorr.org.ro/370-2/obiectivele-aorr/
PS. Ai uitat ca acum cateva luni au prezentat un model de chemare in instanta referitor la impozitarea suplimentara a pensiilor militare ??

Viorel spunea...

Exact ca și Planul de măsuri la nivelul MAp.N emis pe data de 17.01.2020 cu 22 de pct., semnat, parafat de Gl. Ciucă cu termen de executare 30.06.2020 și realizat vax albina. Obiectivele aduc mai mult a un fel de doctrină comunistă.
Obiectivul 2 (ținta nu mai știu care): „Să acţioneze ca element de legătură între armată şi societatea civilă (foarte corect: JOS PENSIILE SPECIALE, JOS PENSIILE NESIMȚITE / s-a văzut eficiența legăturii), contribuind prin proiecte și propuneri la susținerea intereselor forței de rezervă și a familiilor lor”. Unde și care sunt proiectele / propunerile pentru susținerea forței de rezervă sau ce înseamnă în concepția dumnealui SUSȚINEREA ?
Păi pe mine pensionarul militar mă interesează MODELUL, plimbatul prin Tribunale și CAp. sau propunerile lor ca Forță / Asociație de Gl. și Of. care să convingă clasa politică și guvernanții să nu mai emită fel de fel de legi absurde și OUG în defavoarea pensionarilor militari ca să nu mai fim nevoiți să ne cerem dreptatea în justiție, numită de ei și în favoarea lor. Un fel de lucru / aplicație pe hartă fără ieșire în raionul de dislocare din lipsă de Km alocați și carburanți.

Leo spunea...

@VIO
Iar acest IMPOSTOR gângăvit și troglodit vrea să fie președinte , exact cum dulapul ambulant care a distrus democrația în RO eliminând opoziția ca să aibă el liniște , vrea la NATO.
Noroc că USA , UK , NL , F , D , etc......știu cu cine au de-a face....

Outlander spunea...

@Viorel
Te salut, pe această cale virtuală, prin intermediul acetui blog atât de plin de informații, dar și de frustrările celor nedreptățiți, dar și de cei care alimentează lada de gunoi a celor care mimează că ..., ne dau modele și chipurile vor să ne impună tot felul de caricaturi pe post de ”modele de urmat”!

Din punctul meu de vedere sunt de acord cu zicerile dumneavoastră!
Pe deplin!

@Leo
Petr Pavel este președintele Republicii Cehe.
Pavel a fost președintele Comitetului militar al NATO din 2015 până în 2018 și șef al Statului Major General al Forțelor Armate Cehe din 2012 până în 2015, cu gradul de general.
Cum o fi acceptat acest președinte să se întâlnească cu acest reprezentat al celor urcați pe funcții sinecure prin doctorate plagiate...sport național!
Ăștia sunt atât de alienați și nu știu cu cine au deaface?
Grăsanul ăsta unsuros nu a realizat că este în plus?
Ca și ”dulapul de lemn” care s-a autopropus la șefia NATO!
...domnule bălăceanu (cu litere mici) sper să mai primiți invitații la tv.., atâta timp...cât nu îi deranjați pe cei car vă trag de ațișoare!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Aici se comenteaza despre pensii nu pe topicul despre bombardamentele americane.
Nu stiu de ce te bagi sa comentezi despre pensiile civile, lege pe care nu o cunosti decat din comentariile politice de pe Romania TV.
Legea 360 a fost eleborata de fostul ministru al munci, nu de doamna Oprescu.
Peste 3 milioane de pensionari civili vor avea pensiile marite substantial, mai ales cei care au lucrat cel putin 10 ani peste stagiul mediu de 25 ani.
Am in familie pensionari care vor castiga din septembrie cu 8-900 lei mai mult.
Pierd la recalculare, dar nimic din pensia in plata, cei care nu au lucrat nici 25 ani.
Ce bine ar fi daca si legea pensiilor militare i-ar recompensa la pensie pe cei care lucreaza mai mult de 25 ani!
Te aprinzi prea repede sa arunci cu cuvinte nesabuite!
Esti in continuare sub influenta propagandei USR-iste.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Claudiu Marin, nu trebuie sa-i considerati pe criticii PSD useristi, ci mai degraba ca ce face PSD la pensii este o atitudine userista. Aseara, pensionarii la tv au criticat extrem de dur Legea pensiilor si ca sunt hotarati sa-i determine pe pensionari sa nu voteze PSD pentru inechitatile de la pensii, si sunt destul de multe aberatii in acea Lege facuta discriminatoriu, si asa PSD vrand sa texeze financiare pana si bolnavii cronici de TBC, SIDA, cancer, etc, facand ceea ce au facut useristii, PSD incepand sa-i considere pe bolnavi un fel de paria ai societatii, cum considerau ca batranii din aziluri trebuiesc schingiuiti si ucisi, ca si copiii din orfelinate violati si trimisi la prostitutie, sa nu mai zic de pensiile militare care au tabarat pe ele cu o ura si furie nejustificate, de parca am fi paria societatii! Mergeti in parc, unde se aduna pensionarii si intrebat-i de noua Lege si va veti lamuri, si va vor lamuri daca voteaza sau nu coalitia! Daca altii au gresit, ei de ce nu repara? Ei fiind in sange cu exterminarea unei categorii sociale vor merge inainte cu metodele acestea crude: Ce vina are un roman daca pe timpul vietii s-a imbolnavit grav sau a fost accidentat si nu a mai putut sa munceasca? Trebuie neaparat ucis prin inghetarea pensiei in vecie, infometare si lipsa de medicamente ca nu are vechime, cum au facut cu batranii din aziluri sa se scape de ei, copiindu-l pe Dr Mengele? PSD a fost ce a fost, insa de cand s-a inceput cu distrugerea unui intreg sistem de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ce crime au savarsit in aziluri, orfelinate si alte actiuni criminale la toate pensiile, se poate alatura de extremism lejer, daca deja n-or fi mai abitir decat ei! Romanii vad ce fac si nu sunt prosti, si anul acesta se va vedea la votare cat de useristi suntem noi, care vedem tot raul facut de PSD impotriva romanilor!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
NU toti pensionarii critica Legea 360/2023 ci numai cei carora prin recalculare nu le creste pensia.
Ce ai vrea, acum, ca bolnavii sau cei care n-au muncit peste 25 de ani sa primeasca pensii ca si cei care au iesit la pensie la limita de varsta?
De fapt, se vaita cei pensionati anticipat si cei de invaliditate.
Invalizii trebuie sa primeasca ajutoare sociale peste pensie contributiva, nu pensii mari.
Fara campanii electorale pe blog, te rog!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle Claudiu Marin, se pare ca ati uitat de ce romanii nu au vechimi in munca: Dupa Revolutie, PSD a lansat lozinca criminala prin Cap de Mort Roman si Vladimir Ilici Iliescu ca industria este un morman de fier vechi si au inchis fabricile, vandalizandu-le ca pe pensiile militare, vanzandu-le la fier vechi, distrugand tot ca uraganul, romanii intrand in somaj, luand drumurile bejaniei la spalat cururi fara carte de munca prin europa sau la hamaleli si cules capsuni, sau muncind cu ziua ici colo pe te miri ce, fomind si murind multi, pierzand vechimi importante! Atunci s-au format boschetarii marca PSD! Daca e un dinte impotriva bolnavilor, de ce nu se da ordin de eutanasiere, organizat cu morti rapide si fara chinuri si sunt eliminati numai in chinuri, prin infometare cu pensii de rahat, bolsevic staliniste si lipsa de medicamente? Germania, Norvegia, Franta si alte state nebolsevice de ce nu procedeaza ca noi cu bolnavii suferinzi? Unde este de vandalizat si taiat drepturi, pensii si salarii si de bagat oamenii in cimitire, hop si licheaua pesedeaua, expert in de-alde astea! Aceste crime ODIOASE, CA CELE DIN AZILURI SI ORFELINATE, CONDUSE DE CLANUL FIREA, BUDAI SI CIOLACU, sunt la vedere si romanii nu uita si taxeaza, iar anul asta va fi cea mai grea si serioasa taxare pentru expertul in crime la adresa poporului, PSD! Ce exemplu de moralitate ne da Ciolacu care si-a lasat sotia si copiii pentru o fufa mai tanara, sau pleiada mafiota care a capusat toata Moldova si tine toata zona in teroare si foame? Nu va uitati la tv sa vedeti chiar si celebrii violatori si imorali pesedisti, cu batausii de Barlad ai lui Solomon, cancerul pensiilor militare? Eu le pot deschide dosare de CV la toti, ca sa-i busesc de pamant! Oricand si la orice ziar pot scrie despre crimele si mafiile pesediste, ca inca mai stiu sa scriu, si nici fb nu-mi sta in cale s-o fac, cu milioane de urmaritori!

John spunea...

Cum își bat joc civili de Armată din cauza acestui munte de osânză ionel măciucă dîn Plenița😆
https://trenduri.blogspot.com/2024/04/mos-teaca-in-actiune.html?m=1

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Nu-ti mai public comentariile de propaganda sau contrapropaganda electorala. Mai ales ca nici nu stii cine a pus pe faliment vechea industrie ceausista dupa ce Vacaroiu a facut eforturi in anii 1992-1996 s-o salveze.
De unde pretentia ca pensionarii de invaliditate si cei cu stagii putine sa aiba pensii contributive ca si cei care s-au pensionat la limita de varsta sau care au avut salarii mari? Am spus: ajutoare sociale peste pensia contributiva. Nu e clar?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu tot respectul, Dle @Claudiu, eu nu atac politic, ci ma refulez nemultumit si nervos pe nedreptati, si sunt un om absolut si total de stanga si mereu am votat PSD cu speranta de mai bine, stiind ca doar ei sunt cu majorarile si dreptatea, insa cineva din interiorul PSD vrea musai sa-l scoata din peisaj cu masuri anti populare si cu oameni expirati politic, baroni, baroneti si vatafi locali, toti cu comportamente daunatoare PSD. De exemplu, de acolo trebuie scos la urgenta Solomon, care mereu a avut dinti de rechin pentru militari si politisti, apoi Pandele si Firea & clanul lor consacrat, care au tras partidul inapoi, dar mai ales toti cei vechi in functii de administratie din toata Moldova, apoi Olguta Vasilescu sa-i fie anuntata pensionarea anticipata, caci din pedigree-ul din trecut multe voturi au scazut la nivel national, si trimisa sa conduca o Biblioteca sau Muzeu, ca sa mai zic si despre unii care se stie ce s-a intamplat in ultima vreme cu acei baroni locali moldoveni si nu numai, iar masurile sociale la saracia care bantuie trebuie vadit evidentiata ajutorarea reala, pana la evitarea oricarui pericol, pentru persoanele vulnerabile in situatii de boala, batrane si sarace si absolut deloc si sub nici o forma pentru sedentarii, asa zisii votanti, care de ani de zile traiesc din ajutoare sociale, pierzandu-si timpul prin carciumi, sau etnicii care nici taiati nu vor sa serveasca munca, si nu-s putini deloc. Greseala este ca se mentin baronii vechi, unii avand tupeu sa candideze si sub imperiul dosarelor penale, in loc sa fie scuipati, cum a fost derbedeul de Vrancea, Oprisan Portofel, si avand cumnatii de acolo stiam ca vrancenii urau din toti ficatii PSD din pricina acestui singur om, pe care partidul mereu se incapatana sa-l tina in suruburi, fiind mafiot, si aceasta situatie bantuie prin toate localitatile moldovene cu acesti vechi mafioti locali. De ce as vota scarbele de dreapta, care niciodata nu au rezolvat problemele de pensii-salarii si cu ura de macelari nu au acordat nici macar indexarile anuale, iar in pandemie au ucis mii de romani prin masurile neomarxiste? PSD trebuie sa devina un radical de stanga, absolut social democrat, si sa nu adopte nici o masura de dreapta, la care se arunca cativa membrii de partid, baroni sau din aparatul guvernamental-ministerial, extrem de bogati si ajunsi, nestiind ce-i aia foamea, boala si batranetea, fiind nababi ajunsi in PSD pe spagi si cumetrii! Pana in Iunie sau Septembrie, pesedistii mai au timp sa-si revizuiasca multe din atitudinile cu tenta de dreapta, anti sociale, care i-au infuriat pe foarte multi romani, ca si pe mine, daca vor voturi cu cifra 6 in fata sa poata guverna lejer si fara PNL in coaste! N-am absolut nici o pretentie sa-mi faceti aceste opinii publice. Doamne, ajuta! PS: In istoria blogului se poate verifica faptul ca m-am evidentiat permanent de stanga si sustinator PSD, alaturi de regretatul Onorabil!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Este explicabila orientarea d-tale politica; USR este mai stanist decat PSD.
Mai bine recunoaste ca ii vitriolezi pe PSD_isti pentru ca nu crezi ca alt partid cu sanse sa guverneze ar putea sa rezolve problema pensiilor militare, infrangand indaratnicia contabililor din sistem.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunteti in eroare: ca sa fiu userist, l-as trada pe tata, care a facut la Doftana un an de inchisoare politica datorita orientarilor si actiunilor de stanga in anii'30, si facea mai mult, daca nu avea prieteni avocati, ca si politicieni, ca sa-l scoata de acolo, noul regim comunist raliindu-l in primul guvern, insa vazand ca aspiratiile la care visase nu se concretizau in mod democratic, ci cu valuri de arestari si violente, cu colhozuri si alte copii ale bolsevismului sovietic, si-a cerut detasarea in noul oras care se construia langa o mare platforma petrochimica, Onesti, unde avea o sora si cumnat profesori, acolo a cunoscut-o pe mama si exist eu azi, restul fiind istorie! Ca sa ajung sa fiu userist, sau sa votez useristi, inseamna ca as fi cel mai ratat om de pe planeta, nu numai din tara! Ce a oferit, sau va oferi acest cancer politic al lui Soros sa ma determine sa-i votez vreo data?!