Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 24, 2024

Domnul deputat Mircia Chelaru confirma articolul precedent si-l numeste pe reprezentantul MApN care a blocat amendamentul

51 comments

 

Fragment din articolul scris de Pan Themis pe 

51 de comentarii:

Leon spunea...

@Claudiu, domnul General Mircia Chelaru, de saptamana viitoare poate urmari Pl x nr.215/2024 in dezbaterea comisiilor din Senat, deoarece pe 26 aprilie are Termen de aprobare tacita !
PS. Comisia de Invatamant are Raportul preliminar aprobat, fara Amendamente, inaintea celui de la Comisia de Aparare:
https://www.cdep.ro/comisii/invatamant/pdf/2024/rm215.pdf

Leo spunea...

Bachide e mic. E doar o slugă politrucizată pusă pe sinecură.
E mic și habarnistul de la MFA cu doctorat scris de bibliotecare.
Ei sunt doar vectori de comunicare ai conducerii partidului comasat.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Nu stiam ca Jienii s-au inscris in vreun partid!

Leo spunea...

Unul singur are putere de decizie, dar nu-i pasă.
Acesta este Ciolacu, al cărui timp și-l dedică în totalitate lui piedone , firea și combinațiilor pt. alegeri.

Leo spunea...

Banda jienilor, doar îi sperie oleacă cum că nu sunt bani, profitând de HABARNISMUL politrucilor puși pe sinecură .
Să fi fost GĂBIȚĂ ministru la MFA , păi mai sufla vre-un mambru al clanului jienilor ?

ifrim spunea...

Eu merg pe mâna lui Găbiță!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca se accepta sabotajul institutional al Ministerului Apararii Nationale, ma intreb daca la mijloc nu-i cumva mana spionajului rusesc, care se poate presupune ca a putut convinge pe cineva din interior sa saboteze pensiile militare, sa fie distrusa capacitatea de lupta a Armatei! Serviciile secrete nu se sesizeaza in acest caz extrem de grav? Daca este adevarat acest fapt straniu si inexplicabil ca cineva sa saboteze actiunea de majorare a soldelor de grad? Avem tot dreptul din lume sa ne punem intrebari si sa cerem explicatii la o actiune vadit ostila si foarte periculoasa indreptata asupra unor initiative legislative, la care nu are nici un drept de veto sau propuneri, ci doar ca observator, pentru ca opunerea reprezentantului militar poate fi catalogata oricum, numai una buna si benefica, nu! Eu acuz actiunea ca fiind una de sabotaj si de ingerinta in problemele politice, unde nici un militar nu are voie sa-si exercite nici un rol hotarator!

Leon spunea...

https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/04/HG-90.pdf

Arfy spunea...

Ifrim. Înțelege că actualii pensionari în rezervă sau retragere nu contează ststistic în nicio etapă de zlegeri sau de forță pentru a forța sau influența "distinsa" clasă politică! Să ne mulțumim cu ce avem, apud Paul Puiu!

xmax spunea...

.....lucrurile sunt clare....

Poate va iesi cu un comunnicat mai detaliat acest domn de la MApN si va explica cu argumente clare de ce a optat pentru obturarea acestor modificari!

Sau poate NU.

Repet din nou, acum ar trebui SNPPC, SPRD, SNPP, SCMD, toate celelelate Asociatii (ASOCIAȚIA OFIȚERILOR ÎN REZERVĂ DIN ROMÂNIA, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, etc) sa vina si sa ceara socoteli in privinta acestui "obturator"
Daca nu o vor face ATUNCI lucrurile sunt limpede pentru mine!

Burebista spunea...

Eu am mai scris pe aici ca trebuie făcute presiuni pe legea care aproba oug 26 sau ce număr are, aia cu majorarea soldelor/salariilor de grad pentru activi dar și pentru REZERVISTII VOLUNTARI... Aici se poate în parlament sa se modifice ceva și pentru rezervistii obligați prin statut din SNAOPSN. Aici clar este o discriminare... Dar conducătorii asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere din toate structurile, în Marea lor majoritate sunt ÎN RETRAGERE.. Și prin urmare nu se pot axa pe aceasta nedreptate între rezervisti... Mircia Chelaru nu prea mai are interes sa se lupte pentru pensiile militare, la fel ca și ceilalți parlamentari foști generali, sau ofițeri, care în procent de 90% sunt în retragere... Cloaca sau clocari nu sunt numai în cps.. Sunt în toate structurile SNAOPSN din aparatele centrale...

Mihai spunea...

https://www.facebook.com/photo/?fbid=401045039384580&set=a.171865305635889 no comment !

Viorel spunea...

Burebista. Te exprimi ca și cum dacă ești pensionar în retragere și ai gradul de Col., nu mai ai dreptul la valoarea Solde de grad ca și cel activ sau cel în rezervă.
Am mai postat, acum te las să cauți. Pensionari în retragere nu sunt doar cei care au împlinit vârsta de 63 de ani. Mai sunt și alte categorii, unele chiar foarte tinere care sunt în retragere. Te las să le găsești.

Claudiu Marin spunea...

@all
Nu public comentarii in replica nejustificata, de propaganda si contrapropaganda politica, care nu aduc nicio informatie utila pentru cititori sau care bast campii pe langa subiect.

Burebista spunea...

Haideți să vă spun de ce cred eu că actualizarea din 2017 nu a fost făcută corect de nicio casă de pensii sectoriala... Când se făcea comparația dintre baza de calcul cu majorarea de 15% numai a soldelor de funcție și automat noul cuantum al pensiei, trebuia sa se facă prin comparație cu pensia în plată de la 30 iunie 2017 din care se elimina, NUMAI INDEXAREA CU 5% ȘI 5,25% NUMAI A SOLDEI DE FUNCȚIE DIN BAZA DE CALCUL ȘI A CELORLALTE ELEMENTE INFLUENȚATE DE CUANTUMUL SF.. Ori Mapn și SRI au îmi at toată indexarea, iar Mai au acordat după actualizarea pensiilor după creșterea Sf și indexarea din 2016 a Sf și a elementelor calculate din Sf. Normal trebuia acordat în plus la actualizare din 2017 numai indexarile elementelor ce nu au fost majorate, adică a soldelor de grad și ale gradaților care încă din 2011 nu mai erau calculate ca procent din Soldele de funcție în cuantum compus...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mihai, un ipocrit, considerat de catre rezervisti un ucigas de pensii militare, mai are curajul sa posteze rezervisti militari?

Viorel spunea...

Dacă dumneavoastră considerați că cei din TO merită toate drepturile prezentate de mine iar noi nu merităm nici actualizarea soldei de grad, atunci, așa să fie. Dacă sense consideră că eu behăi ca și cum aș fi un berbec, adică un animal / dobitoc, fără a avea drept la replică, atunci, așa să fie. Mulțumesc frumos. Îmi dau seama în ce parte înclină balanța blogului. Am ofensat probabil Ofițierul prin replica mea. Pentru unul DA, pentru altul, BA. Echitate totală la fel ca și între pensii.

csej spunea...

Eduard Bachide-absolvent Biotera,agronom,turism.

Iulian Mareș spunea...

Sigur, Mircia, da mircia mai vrea o data in Parlament, ca vin alegerile si gura lui o auzi rar, din 4 in 4 ani aproape!
*Știți care-i ipocrizia lui Chelaru? El însuși este unul din cei dovediti cu mana-n stupul cu miere..., care a maculat imaginea de ansamblu a Armatei!
La dimensiune mai mica, dar a făcut exact ca politicienii.

Leon spunea...

@Bure, o luasi pe aratura, daca propui ca la trecerea in retragere sa-ti scada pensia !
Cand ajunge OuG 26 in CD, trimite d-le la Deputati propunerea mea de completare a L.223 cu art.60 prim..!
Asa am facut eu si voi face in continuare !!

Claudiu Marin spunea...

@I. Mares
Gestul lui Chelaru este onorabil si nu trebuie desconsiderat din motive personale.
Daca acest amendament va trece ii va purta numele.Alaturi de numele @Leon.🤣

xmax spunea...

Reiterez o intrebare de bun simt:

De ce nu sunt invitati specialistii din Casele de Pensii ale MAI si MApN in Comisiile din CD si Senat, respectiv la emisiunile TV sa dea explicatii detaliate cu privire la deciziile nenorocite ale acestor guvernanti???? Sa arate INECHITATILE produse in sistemul de pensii militare/politisti in urma deciziile idioate luate de-a lungul timpului! Le este frica? Nu stiu? Au agenda creionata????

De ce? Asta este simpla intrebare!!!!

Sunt invitati tot felul de personaje una mai antipatica precum alta. Culmea e ca jurnalistii TV le dau si crezare!!!
A mai aparut in spatiul pitoresc si "zina 20..20" un personaj extrem de nociv.

A avut efect acel sondaj on-line de pe site-ul declic.ro???? Pe naiba!!! O mare minciuna!!!!

Gabi spunea...

Nu cred că angajatul MApN a făcut amendamentul care ne-au blocat speranțele. Probabil cineva cu mult mai sus proțăpit a decis acest lucru. Dacă nici acum nu se unesc toți pensionarii din sistemul de apărare,siguranță și ordine publică, nu cred să mai existe multe șanse.

Iulian Mareș spunea...

Eu nu am nimic personal cu Chelaru, cu toate ca as avea motive FFFFF Multe, mai ales din perioada cand el era Șef SMG si evalua cadrele pe puncte de valoare, cu criterii bolsevice!
*El a iesit public pt ca mai vrea o nominalizare! Cand îi acuza pe Balaceanu si Barbu da dovada de neseriozitate!
Sa ramana intre dacopații lui, este mai bine!

Claudiu Marin spunea...

@Gabi
Sperantele nu sunt blocate. Evident ca opozitia la actualizarea soldelor de grad si pentru pensionari apartine conducerilor MApN, MAI si SRI, la insistentele serviciilor financiare, dar opiniile lor sunt consultative. Blachide a primit mandat sa se opuna. Nu sunt obligatorii pentru Parlament, mai ales cand in comisiile raportoare sunt oameni ca Mircia.

Claudiu Marin spunea...

@I Mares
Oooo!
Era o onoare sa te evalueze Chelaru cu puncte de valoare.
Paunescu spunea ca domnul Chelaru era singurul intelectual printre generali.
Este o placere sa asculti discursurile sale.

CEZAR spunea...

Chelaru...tot un puscarias??
Cum de si-a dat demisia din fruntea Armatei...
Limbarnita au multi ..nu asta trebuie la un general de Armata..!!

CEZAR spunea...

NB
Cica MAI ..nu mai are bani pentru pensiii...vedeti corelatia ..!!!
Iarasi ne-o trage militia !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gen. Chelaru a facut un denunt public de milioane! A dezvaluit mafia si tradarea, inalta tradare a unor parveniti si posibil sa fie si sculele cuiva extern-rasaritean, interesat sa distruga Apararea Nationala! Nici eu, alaturi de @Iulian, nu-i sunt fan, datorita unor fapte din trecut taxate de Lege, dar de data asta l-a potcovit pe individul Bachide, drept pentru care trebuie evidentiat si aplaudat. Nu exagerez, dar daca era Generalul Gabi Oprea il manca cu fulgi cu tot si il arunca din minister, ca pe o masea stricata! Sa vedem mai departe cum se vor desfasura evenimentele, sa se staruie pe Lg 223 cu Art. 60 prim, cum bine zice @Leon, si care are puterea si influentele necesare sa o faca si noi il vom considera erou, fara exagerare! @Leon deja a facut-o! Felicitari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Banii lipsa de la MAI s-au dus pe BMW-uri, ca Daciile mai ieftine, dar extrem de fiabile, puțeau fostului ministru banuit de multe faradelegi, numite unele si spagi, daca o fi asa cum zice presa. S-au mai dus si pe niste risipe vestimentare, in contracte la fel de oneroase, etc. Cand pui omul nepotrivit la locul greu de gestionat, lucrurile o dau in bara, si ca sa nu fie bani de pensii este posibil ca ministerele sa faca niste jocuri de glezne ascunse pentru a gasi motivatii sa nu se aplice legea soldelor de grad-majorari, vina ramanand in sarcina clocarilor gulerati, infratiti in acest sindicat invizibil cu actiuni potrivnice rezervistilor militari, si daca SRI ar descoperi si ce agent strain ii coordoneaza cu sabotari in favoarea unei puteri straine, atunci s-ar gasi solutii eficiente si penal legale de a se scapa de acesti sabotori ai diavolului! Eu cred ca va fi un scandal de zile mari cu aceste actiuni ostile impotriva rezervistilor, cat despre mine, deja pagina mea de fb am incarcat-o cu blamarea tuturor acestor actiuni criminale!

GG spunea...

Bănuiesc că dacă gl. Mircea Chelaru,
ar duce trupa de mai jos în parlament,s-ar vota tot,chiar și bonusuri,ar cere ei,parlamentarii.
Asta asa ca să mai uitam de necazuri.

PS/Cu aprobarea Admin!

https://VM.tiktok.com/ZGe9aYAD9/

GG spunea...

Bănuiesc că dacă gl. Mircea Chelaru,
ar duce trupa de mai jos în parlament,s-ar vota tot,chiar și bonusuri,ar cere ei,parlamentarii.
Asta asa ca să mai uitam de necazuri.

PS/Cu aprobarea Admin! Nu prea e recomandat,suntem în post,dar ce să le faci,sunt și ele sufletele Domnului pe acest pămînt de păcătoși!!!

https://VM.tiktok.com/ZGe9aYAD9/

RD spunea...

@CEZAR,

Băgați panica în pensionari. Bravo! Astfel de știri am tot văzut pe la televizor doar că era vorba de pensionarii din sistemul public. Când știți ceva sigur, dar treaba asta cu 'cică' e.. Fumată!

Leon spunea...

https://umbrela-strategica.ro/guvernul-respinge-actualizarea-soldelor-pentru-rezervistii-din-snaopsn

Luc 3 spunea...

@Leon,sper să avem susținerea senatului! Dar....finanțiști au un cuvânt greu de spus! Nu au bani pentru noi, din câte se vede!Au bani de...fiare vechi!

Outlander spunea...

”Însă, Comisia pentru Învățământ, condusă de către deputatul PSD Dumitrița Gliga nu a avut un punct de vedere similar Comisiei pentru Apărare.”

Poftim?
Ce are Comisia de Învățământ cu armata?
Mă duc și mi-o pun cu Serena Wiliams, nu că aș corespunde standardelor ”de coeziune”!
I-aș aduna pe toți afafclaticii și ordinarii ăștia și i-aș da cu capul de masă!
Doar pentru început!

Claudiu Marin spunea...

@Luc
Nu au nevoie de bani pentru actualizare soldei de grad din pensiile militare! Dimpotriva, ar mai face cate ceva economii.
NU pot sa spuna ca nu au bani dupa ce au pus trompetele sa umple netul cu gogorita ca prin actualizare pensiile militare vor fi micsorate.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Luc 3, sa fim seriosi: Asta este sfarsitul acestui amendament la OUG, alte sanse nemafiind, decat varianta GAbriel Oprea-UNPR! SA FIM NOI SANATOSI SI, GRIJA LA CE SI PE CINE MAI VOTATI!

RD spunea...

Și cum s-ar face economii prin actualizarea soldei de grad din pensiile militare?

Outlander spunea...

Băi, ăia, care ne mâncați spațiul de ani și ani de zile, plecați dracului pe pustiu și nu ne mai ocupați speranțele cu mizeriile voastre promiscue, cum că aia se poate, aia nu se poate!
Vă doresc o CONTRIBUTIVITATE să vă năruiască ”titiana”!
Chiar și când veți mai avea ultimele respirații!
Sunteți o adunătură de golani!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, soarta unui proiect legislativ este hotarat de politic si politicieni, nu de gogorite, nu de emisarii MApN, ci in speta de catre PSD, cel care conduce acest minister si are antencedente anti pensionari si pensii militare!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
csej spunea...

Mares il cunosc pe Chelaru destul de bine.O minte strălucită dar ca fiecare om are si el pasaricile lui.Nu i-am fost subordonat dar am fost corespondentul lui el fiind la MstM iar eu undeva mai jos.Ca fiecare om a avut urcării si coborari.El coleg de promoție cu Zapor,Voicu,Dobritoiu,Nicolescu Norel etc.
Nu este nimeni perfect.Cred ca am luat si eu înjurături cu vagonul.Nu poti sa-i faci pe toti fericiți.Asta e viata.
Nu ma fac avocatul lui Chelaru.Hai sa-i dam Cezarului ce este al lui.Mai sunt si altii prin Parlament dar sunt surdomuti.Chelaru uite ca mai da ceva pe gura.

Skoda 4x4 spunea...

Corect dl.Admin ,este vizibil pe acest blog faptul ca foarte multi pensionari au aderat la gogoasa ca le scad pensiile prin actualizarea soldei de grad ,si dai cu jalba fiecare pe unde-l duce capsorul. Am spus-o mai demult si o mai repet inca...lasati dihonia si carcotelile astea de 2 bani ,politicienii daca vad ca nu exista consens intre noi,,,pac ,pac si ne-o trag ,ca cica provoaca inechitate sau dracu" stie ce nemultumiri/inechitati (ca parca nu sunt destule) pensionarilor militari ,asa ca ramane ca si pana acum. Minte luminata Oameni Buni.

Claudiu Marin spunea...

@RD
Daca vrei sa afli cum se pot micsora pensiile militare prin actualizarea soldei de grad cu 2-3000 lei, da clik pe unul din blogurile semnalate pe prima pagina a acestui blog si vei vedea minunea.
Nu-i asa ca Bachide a facut un lucru extraordinar? A prevenit micsorarea pensiilor militare.

csej spunea...

Daca un agricultor cu pregătire în turism decide mărimea pensiei mele am ajuns tare jos.
Marcele se vede ca tatăl tău ilustru aviator pe supersonic a lipsit mult de acasa.Daca domnul colonel Ciolacu ar sti cine apreciaza daca merita mărită solda de grad s-ar răsuci acolo unde e.Vai de noi cine a ajuns secretar de stat la MApN.
Ma suntem nebuni.Nu-mi trebuie bani mai multi dar ma simt umilit.

Mihai spunea...

reprezentantul MApN vine cu explicatii https://www.facebook.com/photo/?fbid=407125452109872&set=a.171865298969223

luchy19 spunea...

Pe dumneavoastră am să vă întreb,;
Ce grad și vechime aveți în sistemul militar ?
Care i valoarea pensiei dumneavoastră ?
Aceleași întrebări am să le postez și pe blogul domnului,,Huhurez.com''' cât și a blogului domnului,, Cuiul Cătarii ''
Consider că răspunsul obiectiv al dumnealor reflectă indirect dacă țin cu rezerviști prin postările și demersurile dumnealor sau fac un joc dublu.

Huhu Rezea spunea...

Daca te ajuta cu ceva, pensia mea este de 7238 lei brut pentru 31 ani stagiu militar efectiv.

luchy19 spunea...

Nu mă ajută ci îmi dă certitudinea că intențiile dumneavoastră sunt pro rezerviști.
P.S.
Nu mă aștept ca domnul Neacșu alias Cuiul Cătarii să mi răspundă la această întrebare. Nu știu despre Moș Alecu....

Iulian Mareș spunea...

Domnule Claudiu Marin,
cand am scris despre evaluarea cadrele pe puncte de valoare, cu criterii bolsevice, iata ce continea, pe scurt:
-functiile numite si/sau alese, ale ofiterilor rebobinati din pcr aveau acelasi puctaj, la acelasi comandament; lt col., cu studii la academie, comanda si stat major) la Cdm. AAÎ avea ...sa spunem 4 puncte, pentru o functie indeplinita minimum 6 luni, iar un fost secretar cu probleme organizatorice la Consiliul politic al AAÎ avea tot 6 puncte, pentru acea functie asimilata cu functiile de stat major!
Intelegeti miscarea bolsevica, a la Catavencu, sau va explic cum au facut bulgarii, cehii si ungurii?
Nu m-a evaluat Kelaru, insa am fost suspus Ghidului aprobat de el!
Am o singura admiratie pentru el: actiunea de la evenimentele de la Targu Mures, insa si acolo cu o retinere, intrucat nu a facut public descoperirea sau nu a unui camion cu vreo 40 de morti, ce se indrepta spre zona de conflic!
#Adeptilor lui si pe probleme istorice, de pe Youtube, le spun asa: a facut pentru bani, iar un film ca cele in care apare si tine seminarii este un lucru aproape profesionist facut: regie tehnica, scenariu, rol, repetitii, taieri, montaj, lumini, sunet ...etc