Un produs Blogger.

duminică, aprilie 07, 2024

12 magistrati musceleni s-au unit pentru a ataca la Tribunalul Arges supraimpoozitarea pensiilor necontributive

5 comments

 Daca au chemat in proces si CNCD, inseamna ca au ridicat si exceptii de neconstitutionalitate ale art. 101 din Codul Fiscal modificat prin art. XVIII al Legii nr. 282/2023.

Pensiile necontributive sunt exceptii de la sistemul public de pensii. De ce ar fi neconstitutionala impozitarea lor suplimentara?

 Doar pensia necontributiva sau componenta necontributiva a pensiei de serviciu pentru magistrati este impozitata suplimentar cu 15% si 20%.

Nu ne putem da seama daca magistratii au invocat si aplicarea gresita a art. 100 din Codul Fiscal.

In luna mai se vor judeca primele dosare avand ca obiect pretentii impozit la Tribunalul Bucuresti.

Sunt curios, daca instantele vor suspenda cauzele pana la solutionarea exceptiilor la CCR. In procedura de asigurari sociale nu este obligatorie suspendarea cauzei.


5 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sunt rapizi cand e vorba de drepturile lor, si n-ar fi rau daca ar avea de castigat si cei de pe langa ei. Chiar sunt curios cum se va finaliza, oricum n-as crede ca in pierdere, cum pierdem noi pe mana lor!

Claudiu Marin spunea...

Cezar
a spus:
......
Impozitarea trebuia sa fie pina la 90%..pentru animite cuantumuri furate din banii poporului@
PeSe
Stiu ca nu vei publica..ceea ce nu facea Plano 10..sau Huhurez...dar macar sa te enervez!

Raspuns
CCR a decis ca supraimpozitarea trebuie sa fie rezonabila, nu ca o sanctiune.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eheiii, CCR, dupa alegeri, trebuie deratizat si schimbati de acolo toti cei care fac institutia nefunctionala, cu decizii care incalca insasi Constitutia, si avem precedente extrem de urate cand au decis uneori incalcand si vechile lor decizii, iar cu un trecut al actualului Presedinte, total nerecomandat acestei institutii, romanii nu pot avea incredere in deciziile lor, cat numirea acestora acolo sa se faca in viitor pe criterii concurentiale, nu de catre partide, daca se vrea eficienta si corectitudine pe dreptate! Aceste reforme de reorganizare trebuiesc facute in cadrul si dupa un referendum de schimbare a unor articole din Constitutie, cum ar fi reorganizarea administrativ teritoriala cu cel mult 5 regiuni si desfiintarea judetelor cu zeci de sedii si sute de mii de angajati, eradicarea cuiburile de baroni, baroneti, vatafi si mafioti, zeci de mii de amante-secretare, plimbatori de hartii, relatii de cumetrii si cunostinte, care storc bugetul de stat ca vampirii! Cand fostul meu patron de ziar a ajuns primar, in cateva saptamani era aproape toata redactia angajata in Primarie, in afara de doua colege plecate in Portugalia si Olanda, avand functii precum secretara primarului, managerul general, consilieri si birocrati plimbatori de hartii, eu refuzand total un post caldut la Administrativ ca o am pe Anilu grav bolnava si ii sunt si apartinator... Va dati seama ca la nivel national exista un cancer al acestor angajari, care stoarce bugetul, toti avand salarii uriase? Dar la nivel parlamentar si guvernamental?! Dupa alegeri, prevad mari reforme in toate domeniile, ele fiind nuantate uneori pentru urechile fine, dar cea mai mare si importanta ar fi in Justitie, cu precadere raspunderea magistratilor pentru actul de justitie, ca daca s-ar anunta asta in campanie electorala, ar disparea intregul staff electoral si candidatii PSD-PNL, dusi cu catuse in beciul domnesc si ar destrama toata alianta! Daca nu se va rezolva Justitia rapid, eficient si ca la carte, vorba cu statul esuat va fi total o realitate dezastruoasa!

Claudiu Marin spunea...

@Ifrim
Ce zici d-ta nu se poate face decat dupa revizuirea Constitutiei, lucru imposibil daca nu ai o majoritate parlamentara de 2/3.

Leo spunea...

Suspendarea cauzei până la soluționarea de către CCR a unei excepții de neconst. este în 99,99% din cazuri asociată unei OPINII favorabile a instanței privitor la excepția invocată de părți , fie că este complet specializat de AS fie că este complet specializat de cont. AD. și Fisc.
Dacă Instanța investită ca să judece o cauză este convinsă că excepția este nu numai ADMISIBILĂ ci este și întemeiată și fundamentată juridic , atunci va suspenda cauza în 99,99% din cazuri.