Un produs Blogger.

vineri, aprilie 26, 2024

Romanii, printre cei mai longevivi locuitori ai planetei

11 comments

Una din explicatii:

-Tinerii au migrat spre Vest si au ramas in tara batranii.

 


 



11 comentarii:

Viorel spunea...

Asta pentru că a avut grijă tovarășul Nicolae Ceaușescu să ne dea salam cu soia (blamat pe atunci), soia care se găsește în 75% din medicamentele de pe piață.
Să nu uităm și de lozinca „nici o masa fără pește = acizi grași Omega 3”.

Arfy spunea...

Viorel. Ceea ce afirmi este de tot râsul!
Iepoca dumitale este diferită 100% de viața mea ca militar și ca ce vrei tu!
Alimentația, căldură, transportul etc au fost mizerabile!
Dacă tu te-ai simțit bine atunci și faci comparația doar de... soia! Închideți telefonul și netul și pleacă în Coreea de Nord!
Nu fac polemică pe ce afostsi pece este!
Te rog, ești om citit!

Claudiu Marin spunea...

@Arfy
Dupa amintirile care ti-au ramas, ai trait doar ultimii ani ai regimului trecut.
Cum explici d-ta longetivitatea romanilor?

Viorel spunea...

Arfy. De tot râsul ar fi „IEPOCA” dumneavoastră conformă cu dicționarul limbii române.
Poate că acea „IEPOCĂ”, este întradevăr de tot râsul.
Vreți să-mi spuneți de curiozitate care este logica dintre polemică și păcătos, expresie folosită în comentariul dv. (română / latină) ?
În comentariul meu am dat două ex. ca răspuns la topic=motivul longivității cetățeanului român comparativ cu alte state.
Nu am făcut o comparație între nivelul de trai înainte de 1989 și după.
Peste 25-30 de ani o să fim pe locul 10 în clasamentul blogului.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ceapa, usturoiul, muraturile, alte condimente care le irită rozetele la purjări, vinul si rachiul de casa, adaugate la slanina afumata si carnea de porc de casa, preponderent regasite in meniurile din mediul rural, pe langa munca fizica istovitoare din agricultura si santierele in aer liber, dar sanatoase, sunt datatoare de sanatate relativa, fata de ogârjâții clociți si otraviti cu E-uri de la oras, prelungesc oarecum viata, dar si azotatii si chimicalele halite de oraseni ii mumifica pe picioare, facandu-le viata mai lunga in calitate de cadavre vii, mumifificate, dar putrezi de bolnavi in schimb, blindati de stenduri, facuți portharturi mobile de la atatea operații, burdusiti de pilule si vitamine, dar continuand sa supravietuiasca intr-o viata de avatar robotic si artificial, ca sa ne mentina pe locul 2 dupa japonezi, si ei longevivi ca mari consumatori de peste, soia si sushi, care prelungesc viata, iar mediul radioactiv in care se afla pot mentine viata ca intr-o seră, ca daca i-ai muta intr-un mediu neradioactiv ar mierli-o in masa! V-am definit cauzele, acum mursecati-le, sau criticati-le! Nu uitati ca violurile anuale vasluiene si cele teritoriale, cat se violeaza in 100 de ani pe toata planeta, sexul in grup sau sexul cu tot satul si natiunea, plus video chaturile explozive la prostime, si nu-s putine, aduc fericire in glanda responsabila cu seretonina de la tartacuta, iar supra renalele de deasupra rinichilor nu sunt descarcate ca la deprimati si depresivi, fiind cauze importante de prelungire a vietii (sic)! Bagati tare metraje intre plantare, daca vreti sa traiti cat tataia si mama mare!

GG spunea...

Da,asa este,Marele Patriot,al acestui neam de "idioți"(Petre Țuțea),o să-i simțim lipsa cât mai curând decât credeam! Și...,știam că sunt mulți spălați pe creierul mic,dar nu atât de mulți! Din caza acestor idioți trăim aceste vremuri.Vorba lui Moțoc: mulți, Măria-Ta!

PS/Atenție! Sunt mulți diversionisti de profesie care sunt infiltrati prin tot și toate,sunt și pe aici,nu sunt greu de depistat,dați-le cu Flit!
Unii erau și înainte pe timpul regretatului H,
acuma sau dat peste cap și si-au schimbat numele "conspirativ."

Sebi spunea...

@ Claudiu,
speranta de viata a natiei noastre se afla in alte statistici.
Din pacate, suntem europenii care nu apuca multi ani de pensie, dam ortul popii la cea mai frageda varsta medie, facand popii nostri cei mai fericiti popi din cimitirele crestinatatii.
Statistica onoranta publicata din amorul si disperarea senectutii se refera la numarul de centenari raportat la populatie, in cazul nostru 52 de centenari la suta de mii de capete, acesta nefiind un procent. Centenarii sunt oamenii care au implinit varsta de un secol. E adevarat ca printre ei se afla multe femei, dar gurile rele spun ca si femeile sunt tot un fel de oameni.
Centenarii sunt foarte batrani si foarte putini, de obicei ii gasesti in muntii Asiei unde mananca, beau si respira acelasi lucru: aer curat.
Paradoxal, noi romanii avem centenari si murim de tineri.

GG spunea...

Domnule Admin Claudiu,la întrebarea adresata unui "user","cum își explica ......,va pot răspunde și eu.Se mânca sănătos,grijă guv.de oameni,de copiii românilor,încă de la naștere,expirat un aer curat nu poluat ca acuma.Nu mai poți face o roșie,o leguma,ca sunt arse,
terminate,înainte consumam fructe ,legume direct din gradina,o rupeam din pom,din vrej,rar le spălăm.Spalații robotizati,fatălăii pensati și rujați "știe?".Omul mergea în concedii vacante,preturi accesibile.Etc,Etc

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si inmultirea cabinetelor cu masaje eroice pot fi un motiv in plus ca serotonina sa explodeze in randul romanilor, prelungind canonul vietii! De la o varsta, cam 65 ani, traiesti de frica mortii, nu de placerea vietii sau extaziat pana la orgasm de viata lunga, plin de boli si schioparlan de reumatisme, si astfel incadrarea longegiva sa fi e justificata... Siktir mie, daca mai pot sa zic ca traiesc fericit, tataie, fi-ar mama ei de pensie militara nenorocita si un car de boli dureroase si chinuitoare, fi-mi-ar scarba sa mai traiesc!!

Iulian Mareș spunea...

Claudiu Marin,
romanii au gena sanatoasa, ce vine de la marele popor trac cu ramura getă!
In plus, romanii se razbuna pe guverne astfel: daca pensia este f mica, noi vom trai cat mai mult, ca sa va facem gaura cat mai mare la buget si sa nu mai poata guvernantii fura totul!
Lasand gluma la o parte, cred ca singuri constatati ca Liderul Maxim are liber la orice calatorie doreste, cu aeronave de superlux, pe banii tarii, asigurati prin aprobare pe solicitare expresa de catre Laborantul/Preparator in simigerie si un Popă finanțist?

*Si nu va mai faceti probleme, Bakide (grecotei?), absolvent de Biotera (inkisa de ceva timp) este coleg de „universitate” cu ..., nu am voie sa spun in clar, insa voi folosi porecla: Mac cu Covrig si nu va fi skimbat!
Dușa, de acolo de sus, vezi pe cine ai crescut si pe cine ai luat sa-ti care ... tot, pana si mapa?

John spunea...

O minciună pe care nimeni nu o crede.