Un produs Blogger.

joi, martie 19, 2020

Așa evoluează, pe zile, îmbolnăvirea cu coronavirus

6 comments

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 sunt uşoare, însă circa 20% dintre pacienţii care s-au infectat de coronavirus ajung în stare gravă sau critică. La 99% dintre toate cazurile de coronavirus primul simptom de infecţie este febra, potrivit unui studiu făcut la un spital din Wuhan, de unde a izbucnit focarul de COVID-19 care s-a transformat în pandemie.

6 comentarii:

ION spunea...

Germania mobilizeaza rezervisti in principal cei din sector sanitar.
Daca la noi situatia se indreapta spre dramatica probabil ca vom avea parte de asa ceva.Avem iresponsabili de genul militianului si a marinarului.Cei ce nu respecta regulile sa li se aplice -cu patul loviti.Din pacate unii confunda democratia cu dezordinea.Doamne ajuta.Aveti grija de voi si familia voastra.Numai e loc de politica.Avem nevoie de solidaritate.Sanatatea noastra este legata de sanatatea tuturor.Doamne ajuta.

M spunea...

FOARTE INTERESANT!!!

Leo spunea...

Stelică, să nu fi fost vre-un virus pus de HUOnorius pe Întâmpinări....

Leo spunea...

Pt. virusul HB ,din 1996 în RO există vaccin şi unele scheme de tratament cu interferon.
Pt. virusul HC , din 2018 există o moleculă foarte eficientă şi foarte prietenoasă ca tratament ( parcă o pastilă pe zi ) și care are rată de succes de 98%. Dezavantajul că este încă cam scump tratamentul care durează cam 3 luni.

Viorel spunea...

Domnule Stelian PALASS, citiți cu atenție comentariul postat acum 2 săptămâni pentru domnul Iulian Mareș, apoi mai discutăm despre hepatite, A, B, C, D și E pentru dumneavoastră și cât de atent trebuie să fii cu tine și familia. Aici nu mai discutăm ca la fotbal pe timpuri, din A în B sau C, D și invers.
“Domnule Iulian Mareș, vorbesc din proprie experiență nu din auzite și da sunt și penalist pentru că datorită unui medic stomatolog neneorocit care nu știa și nu l-a interest niciodată prevenția ci doar banii, mi-a îmbolnăvit acum 15 de ani soția cu hepatită virus C, boală confirmată și de alți pacienți ai domnului doctor. Am descoperit la timp fiind solicitați de Cdt. pentru a dona sânge pentru mama unui Mr. aflată în dializă. Am fost la Spitalul Sfântu Spiridon din Iași la secția gastroenterologie. I-a întocmit un dosar care și acum zace prin sertarele Ministerului Sănătății sau mai știu eu pe unde pentru a putea beneficia de hepatoprotectoare și tratament cu interferon. Cică deocamdată viremia este mica comparativ cu a altor pacienți motiv pentru care este pusă în așteptare, nu prea are șanse de aprobare pentru că tratamentul este scump (peste 10.000 dolari) dar să nu disperăm, “până ajunge în stadiul III sau IV (metastaze) se rezolvă”. Durează domnule Iulian Mareș de 15 de ani. Oare prin ce am trecut sau trec în acest timp ? O simplă înțepătură sau rană de cuțit când faci mâncare și ai îmbolnăvit întreaga familie. Acceptați o viață întreagă “relații cu balonaș” ca la amante (nu fac aluzie la dumneavoastră) ? Toată viața de familie necesită atenție și prevenție și asta din cauza unui NENOROCIT DE STOMATOLOG. Plus bani pe testele Viremie și Fibrinogen anual sau la 2 ani maxim care se plătesc, etc.“

Iulian Mareș spunea...

In ce film ai jucat?