Un produs Blogger.

luni, martie 16, 2020

Reangajați-vă sau rugați-vă să vă mobilizeze dacă vreți să vi se actualizeze elementele salariale ale bazei de calcul

28 comments
In condițiile instituirii stării de asediu, în caz de reangajare, deciziile de pensie  militară pentru limită de vârstă și anticipate se revocă, urmând ca la o nouă trecere în rezervă să vi se emită o nouă decizie de pensie, așa cum este reglementat în  articolul 78 din Legea 223/2015.
Nu puteți opta pentru o altă perioadă pentru stabilirea bazei de calcul, potrivit art. 28, dar elementele care compun baza de calcul  se actualizează la data redeschiderii dreptului de pensie, în principal solda de funcție, cu creșterile prevăzute de art. 38 al Legii 153/2017, creșteri care vă fuseseră eliminate prin OUG nr. 59/2017.


Articolul 78 din L nr. 223/2015(1) Deciziile de pensii pentru limită de vârstă și anticipate ale pensionarilor militari rechemați în activitate sau care au redobândit calitatea de polițiști ori funcționari publici cu statut special în instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională se revocă.(2) Prevederile alin. (1) se aplică din ziua în care militarul, polițistul sau funcționarul public cu statut special a fost rechemat în activitate ori a redobândit calitatea de polițist sau funcționar public cu statut special.(3) Instituțiile prevăzute la alin. (1) au obligația de a comunica caselor de pensii sectoriale, în termen de 15 zile, persoanele care beneficiază de pensie militară și au fost rechemate în activitate sau au redobândit calitatea de polițist ori funcționar public cu statut special.(4) La o nouă trecere în rezervă/încetare a raporturilor de muncă, vechimea care se ia în considerare la stabilirea pensiei militare de stat este cea valorificată la pensionarea anterioară, la care se adaugă timpul servit după rechemarea în activitate, respectiv timpul lucrat în calitate de polițist sau funcționar public cu statut special.(5) În situația prevăzută la alin. (4), baza de calcul al pensiei este cea stabilită la art. 28.

28 de comentarii:

brenda spunea...

ATUNCI VOI MEGR LA CIMITIRUL MILITA SI SA II SPUN SA SE REINTOARCA PE LUME CA ACUM E MOMENTUL ce parere aveti?sa ii se faca dreptate ......rusine

Gigi spunea...

Se actualizeazã,nimic de zis,dupã aceia vine volgutza cu OUG 59 şi îţi plafoneazã netul la net,dispare Omm,adicà 58% din B.😀😭

Huhu Rezea spunea...

Nu cred că militarii care ies la pensie se vor mai lăsa mult timp prostiți de CPS-uri ca să fie deposedați de sporul OMM reglementat de L 80. Sporul se adaugă la cuantumul rezultat din art. 60

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu ma mai astept la nimic bun: Apa de ploaie, fratilor! Ceva, undeva este stabilit asa sa ramana situatia, batuta in cuie. Guleratii au stiut de existenta a ceva ce va fi sa nu se mai dea nimic avantajos la pensiile militare, cu mult timp in urma au intervenit in forta sa se stabileasca avantaje pentru anturajul lor largit, si acum isi apara privilegiile prin toate mijloacele murdare posibile, drept dovada ca de fiecare data s-au dus in comisii, cu Rosu in frunte, sa pareze eventualele interventii cu beneficii pentru noi, si inclusiv acea comisie constituita tot de ei, pe langa Ministerul Apararii, cica pentru a se repara pensiile militare si eliminarea inechitatilor, a fost aleasa cu grija dintre cei cu avantajele ce trebuie sa le ramana doar lor, si nu si pentru cei cu pensii medii si mici. CCR nu este strain de nimic, doar sunt numiti politic, de partide, si dau hotarari conform cu ordinile date de sus. Instantele la nivel de Curti de Apel primesc si ele ordine secretizate, sa nu va mire daca afirm asta, si daca nu ma credeti mai consultati acele hotarari. Nu vedeti ca traim absurdul absurdului? Cui sa te plangi in acest stat in care toti sunt surzi si orbi? O sa mor si pensie majorata nu o sa mai vad, niciodata! Imi fac datoria, urmand parcursul instantelor, dar finalul il prevad tragic si fara iesire, la fel cum este soarta mea...

Lenovi spunea...

Pot fi rechemat in activitate si daca am iesit la pensie anticipata partial, fiind declarat apt limitat sau doar cei la limita de varsta si anticipat? Multumesc si daca ati putea sa mi raspundeti mai repede, v as fi recunoscator, ca sa stiu ce am de facut!

Leon spunea...

"Numărul mediu de pensionari a fost de 5,140 milioane de persoane în trimestrul patru din 2019, în scădere cu 6.000 persoane faţă de trimestrul precedent, iar numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a ajuns la 4,669 milioane de persoane, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică."(cuvantul libertatii)

M spunea...

„Pe soldat și pe Dumnezeu îi adori numai în caz de primejdie și nu înainte.
După ce pericolul a trecut și totul este în ordine, pe Dumnezeu Îl uităm și pe soldat îl hulim”

W. Churchill

Huhu Rezea spunea...

Dacă esti inapt nu te mai ia!

Iulian Mareș spunea...

M,
Asta cred că a dat-o in rarele momente de luciditate, că era un fel de Base! Aprig la Whisky scoțian...
Oricum, mare dreptate a avut! O uitasem....

Lenovi spunea...

Apt limitat. Nici asa?

M spunea...

@Mareș

Ca orice om, cu bune și cu rele!

M spunea...

@Leon

Se face "spațiu bugetar" pentru mărirea pensiilor! 😁

Leon spunea...

@M, pentru acest an sa fim multumiti cu ce ne-au dat in Ianuarie, alceva nu cred ca mai primim in acest an !
Daca scadem din Total numar pensionari 5,14 mil.pe cei 4,7 mil.de pensionari DIN SISTEMUL PUBLIC( CIFRA CORECTA..), diferenta de 400 000 reprezinta pensionarii celorlalte sisteme: Aparare(cele 3 Case), Culte si Avocati..!

Leon spunea...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.bursa.ro/in-trimestrul-iv-al-anului-trecut-pensia-medie-lunara-a-crescut-cu-9-procente-fata-de-trimestrul-precedent-00481935&ved=2ahUKEwjN-amepqHoAhXi-ioKHXVyDokQFjACegQIBRAB&usg=AOvVaw1MMepvoKzgOmrbMiKRYJu9&cshid=1584440948844

M spunea...

@Leon

👍 Asa e camarade! O sa vedem ce ramane dupa epidemie (atat in visterie cat si in situatia numerica a pensionarilor). Ati observat ca atipic altor tari la noi cei mai multi bolnavi sunt sub 50 de ani? Inca!

Sa vedem pe cine reangajeaza astia! Din cate stiu la ultima epurare au fost loviti rau chiar pompierii (fostii mabc).

Calinmihaib12 spunea...

..re-angajarea in situatia asta OARECUM NOUA...( !..) ar fi PROVIZORIE=câteva luni ..si cred ca ar fi...fara SUSPENDAREA PENSIEI ,așa că NU SE POT FACE EVALUARI DE ACEST ..GEN....!?...;..și.. LEON : aminteste-ti ..ca pe vremea lui Basescu -Boc..SE TOT PLANGEAU CA SUNT ...PESTE 6.000.000 =șase milioane...! de pensionari..și ca NU AVEAU BANI pt. PENSII...! ..asa ca: MAI REVIZUIESTE-TI CALCULELE..!!..

Huhu Rezea spunea...

D-ta comentezi fără să citești articolul din L 223, pe care tocmai de aceea l-am publicat, ca să știți ce se întâmplă cu pensia militară.

Alex spunea...

Daca am fi siguri ca doar Armata poate face ceva ptr.disparitia Covid-19,cu sanse de reusita ,cred ca multi dintre noi ne-am oferi voluntari in aceasta lupta.Pentru mine conteaza mai mult viata copiilor mei ,a nepotilor mei ,a mamei mele di a sotiei ,decat a mea.
Este greu de dus o lupta cu un inamic microscopic ,a carui putere de ucidere este invers proportionala cu dimensiunea sa.Mi-e teama ca acest jeg de microb isi va face de cap inca mult timp de acum incolo.Din pacate criza economica ce a inceput deja ,ne va intari inca odata statutul de sclavi ai U.E.,de groapa de gunoi a acesteia...
Poate va veni si ziua in care vom fi chemati la ordin.Daca mutu' ne cheama ...este normal sa raspundem prezent.Nu?!

Leo spunea...

Îl reangajează pe milițianul chirică , fost secretar de stat la MFA venit de la MAI după 8/10 - 2018 că are 40 de ani.

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHUREZ...atentie ..la amănunte.. :situatia este FARA PRECEDENT..și..e vorba de "angajari"
pe o perioada determinată.. de câteva luni...(?..!..) - in care eu cred ca nu se "vor complica"..cu SUSPENDAREA PENSIEI.. , cum cred ca au procedat in anii 2010-2012 =când - afirmau că vor angaja-temporar -ca si acum -personal-pt. a putea rezolva problemele apărute-privind recalcularile de PENSII...!

Iulian Mareș spunea...

Alex,
Nu neapărat cu pușca!
Avem structuri specializate CBRN in decontaminarea personalului, tehnicii și ekipamentului!
Completele de protecție Nr 1 și 2 sunt cu mult peste ekipamentul de protecție de unică întrebuințate! Că tot se plâng doctorii că este greu in ekipamentul la dispoziție!
De acord?

Gheorghe spunea...

Stie cineva,aurul Romaniei a ajuns in tara?

Calinmihaib12 spunea...

...si, daca se..."ADANCESC ..."...pe calea asta...la IARNĂ ,(DACA VOR MAI FI ALEGERI...?!. ) ACTUALII..(..??)...risc un PROGNOSTIC...VOR LUA..MAXIM...=5-10 % VOTURI..!

Viorel spunea...

Domnule Alex, nu mai fiți atât de patriot. Noi am fost patrioți și apărători ai țării o viață întreagă și am ajuns bătaia de joc a președinților și clasei politice. Acum să iasă ei. De ce să vă rămână familia fără soț, tată, bunic ? Unde sunt spitalele promise, dotările necesare, spații create pentru astfel de situații (s-au în 30 de ani nu le-a trecut prin cap că se poate întâmpla așa ceva). Un cizmar cu 7 clase i-a trecut prin minte să-și construiască Casa Poporului cu 7 nivele subterane, blocuri cu buncăr antiatomic cu baie și duș și în care fosta (sau și actuala nu mai știu) ALA (blocul în care am locuit eu) avea aparatura necesară de aerisire, paturi pentru cazare, MCG, medicamente și ustensile sanitare, apă, alimente (conserve), etc., pentru 15-20 de zile în caz de cutremur, inclusive tunel de evacuare în afara blocului. Au promis, mințit, vândut, furat și distrus tot și ne bagă tot pe noi la înaintare. Cineva trebuie să bată cu pumnul în masa și să spună. Vrei să mor pentru patrie și neamul meu așa cum am jurat, dacă da, ia o foaie de hârtie și scrie o OUG cu tot ceea ce ne doare și ne-ați luat ilegal pentru că ați promis și ați jurat. Cel puțin dacă mor să știu că rămâne ceva soției, copiilor și nepoților mei.

avianyc spunea...

@ Leon
”Drag român” Leon , nu-ți mai arde sa trimiti e-mailuri catre decidenti in numele tuturor cu propuneri dupa vointa si nevoia domniei tale ?
Eu zic că ar merita. Pesede încă mai poate .........

Leon spunea...

@T3, pana nu gonim din Tara acest Virus, nu mai trimit niciun email!
In perioada urmatoare incerc sa gasesc un loc de veci, ca de,..dupa 70 de ani trebuie sa ne gandim si la urmatoarea "viata"..!

Calinmihaib12 spunea...

D-le HUHUREZ: ...In ultimul comentariu mi-a "scapat"- să vă reamintesc faptul că M.Ap.N. poate și : sa "concentreze.." rezervisti, poate sa -i
angajeze-pe o perioada nedeterminată, cumuland pensia cu - eventualul salariu și îi mai pot "chema..."- pur și simplu -ca SIMPLI VOLUNTARI..!! in scopul rezolvarii unor "SITUATII DEOSEBITE"...cum e cazul ACUM....

M spunea...

Șeful USR București, Năsui, insistă pe tăierea pensiilor (speciale și de serviciu) în vederea relansării economiei.
Evident că se referă la cele militare pentru că nu relansezi economia cu cele câteva de pe la Curtea de Conturi.

Mai mult, minte cu nerușinare că "rămâne cu pensia contributivă, care şi aşa e mai mare de trei, patru ori decât al unei persoane obişnuite."

Acu să îl văd pe Coarnă!!!! Că e tare in gură când nu trebuie! Ia zi tu Coarnă ceva!

PS - nu uitați ca Năsui a fost tot timpul pentru tăierea pensiilor militare. Acum doar a prins momentul!

Băi, Năsui, ia propune tu și scăderea salariilor în Sănătate că și ăia au salarii mai mari decât restul românilor!