Pentru cei din Țaratul româno-bulgar al nevaccinaților

"Referitor la vaccinare! Libertatea de a decide (mă vaccinez/ nu mă vaccinez) în legătură cu sănătatea și propria viață nu înseamnă și libertatea de a crea o stare de pericol pentru sănătatea și viața altora!", transmite Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
Un produs Blogger.

luni, martie 30, 2020

OUG nr. 36/2020, de modificare a statutelor militarilor și polițiștilor

50 comments
ă


50 de comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ok. Acum? O evaluare?

   Mie mi se par măsuri de bun simț dar trebuie să o mai citesc o dată corelată cu actele normative modificate!

   Ștergere
 2. De asta stăteam acum?
  Hai că va ridica moralul trupelor până sau, de nici nu-l vor mai putea vedea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu zic că este bun!
   Deci ce aduce nou?
   1. Polițiștii pot fi detașați pe max. un an fără acordul lui. CORECT! Militarii deja se bucurau de asta!
   2. Posibilitatea anulării CO, învoiri etc. doar DACĂ SITUAȚIA O CERE pentru polițiști. CORECT! Militarii deja se bucurau de asta.
   3. Urgentarea procedurilor disciplinare. Probabil din practică a reieșit asta. Hmmmmm.... Aici se poate comenta. Pe de altă parte dacă sancționarea civililor pentru nerespectarea legii sau a Ordonanțelor Militare a fost simplificată probabil că și potențiala indisciplină a polițiștilor și militarilor ar trebui simplificată. Aici trebuie urmărit să nu se facă abuzuri!!!!
   4. In plus cei reangajați își păstrează și pensia (cumul). CORECT!!!
   5. Am uitat de amânarea ieșirii la pensie. Acum, eu știu? La 30 de ani de serviciu msi poți să stai o lună sau două! Nu credeți?

   Subliniez că starea de urgență sau de război este o situație specială, unii o prind o singură dată în viață! Moralul nu cred că este afectat dacă se prezintă corect!
   Haideți să ne concentrăm pe a ne face datoria. Medicii pot să fugă, să își dea demisia. Sunt civili, e dreptul lor să le fie frică și să "dezerteze". Când ai salariu de mii de euro e normal să vrei să te bucuri de ei și nu să mori ca un fraier infectat.

   Camarazii noștri își fac datoria și o vor face chiar în condiții grele!
   Onoare lor și putere!

   Ștergere
  2. M,
   Că referință pur militară, dpv al psihologilor, când trupa înregistrează cazuri de boli gastro-ibtestinale moralul scade! Sunt contaminați din MAI? Sunt! Își controlează frica, ei și colegii din MApN? Și-o controlează admirabil, mai ales că după misiune merg acasă, nu rămân în tranșee, că la război!
   Că unii din breasla sănătății au șovăieli, era de așteptat!
   Și când te gândești că BOUL de Orban-Mascariciul îl nominalizase pe managerul de la Suceava drept ministru la sanatate!....
   Iată că au ascuns 13 morți începând cu data de 22.03! Ăsta este întreg la cap?

   Ștergere
  3. Medicii fug in plina pandemie de COVID-19! Opt medici de la Spitalul Judetean din Arad au demisionat sau si-au depus dosarul de pensionare.
   http://www.ziare.com/stiri-timisoara/stiri-actualitate/medicii-fug-in-plina-pandemie-de-covid-19-opt-medici-de-la-spitalul-judetean-din-arad-au-demisionat-sau-si-au-depus-dosarul-de-pensionare-8045217. Mulțumim doamna Olguța, asta este consecința măririlor de salarii și întoarcerea personalului medical în țară.
   Am mai comentat, dar datorită situației create mă repet: Sunt mai deștepți.
   „Guvernul bulgar a "legat de glie" absolventii de medicina, prin ordonanta de urgenta”. „Guvernul Bulgariei a adoptat o ordonanta de urgenta prin care toti absolventii facultatilor de medicina care au beneficiat pe timpul studiilor de bani de la buget sunt obligati sa ramana timp de trei ani in tara dupa absolvire si sa lucreze in spitale desemnate de Ministerul Sanatatii”. Ordonanta de urgenta a intrat in vigoare la data de 23 iulie. http://www.ziare.com/social/medici/guvernul-bulgar-a-legat-de-glie-absolventii-de-medicina-prin-ordonanta-de-urgenta-1570976 (Joi, 25 Iulie 2019, ora 14:49)

   Ștergere
  4. Continuare la comentariul anterior. Asta este diferența dintre JURĂMÂNTUL unui MILITAR, POLIȚIST, etc. (chiar dacă v-ați bătut joc de salariile și pensile noastre) și JURĂMÂNTUL (nu ne referim la toți) lui Hippocrate sau ale celorlalte personalități care jură cu mâna pe biblie la investitură.

   Ștergere
  5. @Iulian Mares si Viorel

   Psihologii din structurile SNAOPSN monitorizeaza atent starea de spirit si propun/vor propune masuri in cazul deteriorarii situatiei.

   Zilnic in frumoasa noastra tara mor intre 700 si 800 de oameni. "Ascunderea" a 2, 3, 4, 5 cazuri e mai mult o chestie de interpretare. Autopsie se face doar la cei din spitale (moarte suspecta etc). Daca moare unul acasa...

   Prevad o accentuare a atacurilor la adresa SNAOPSN (mai ales a celor din strada) pe fondul incercarii factorilor politici sa capitalizeze. Sa nu uitam si de "prietenii" Romaniei si de "rezist" care continua lupta cu Jandarmeria. Vor fi probabil actiuni de provocare (filmate) si apoi prezentate trunchiat pentru a incita le nesupunere.

   Situatia camarzilor nostri din strada este critica. Intre lipsa de dotare, ordinele care se bat cap in cap, reaua vointa a romanului, frica normala de imbolnavire EU MA MIR CA ISI FAC TREABA!

   Psihologic, este nevoie acuta de o "inundare" a strazilor cu oameni in uniforma. Din birouri, elevi ai scolilor/academii oricine are uniforma! Este necesar sa aratam ca nu dam un pas inapoi!
   Urmatoarea saptamana e importanta pentru pregatirea de Paste si de potentiala agravare dupa sarbatori.

   Este nevoie IMEDIATA de proceduri clare privind impunerea restrictiilor, aduse la cunostiinta tuturor prin mass-media.
   Cum se face oprirea? Cum se prezinta actele? Ce faci daca vine un dobitoc cu chef de vorba si de cearta? Ce faci daca nu are: CI, adeverinta sau declaratie?
   Apoi situatiile sunt prezentate jucate de actori ca orice bou sa inteleaga ce are de facut!


   Bulgarii sunt mai pragmatici decat noi! Eu as ridica licenta de libera practica pentru orice cadru medical care isi da demisia pe perioada starii de urgenta! Nu poti ca sa sanctionezi numai pe cei din SNAOPSN iar "linia intai, ingerii in uniforma, eroii" sa isi bata joc!

   Ștergere
  6. @Iulian M.

   Nelu Tătaru a fost seful spitalului din Huși, nu al celui din Suceava, unde „domnea” Râmbu, cel cu soția investigată pentru covid-19 ca fiind, chipurile, „asistentă medicală”. Deh, n-avea bani pentru testare contracost, motiv pentru care directorul Râmbu i-a asigurat soției calitatea de personal medical. Ca și lui Flutur, „doctor” al spitalului!

   Ștergere
  7. Acum 2 ore, pe FB Politia Romana s-a postat filmulet "cum se legitimeaza corect".

   😁 Astia se uita la ce postam noi acilea?

   Ștergere
 3. Cu bâlbâiți că Orban și Johanis in fruntea statului o să murim și de boală și de foame! Țară română a ajuns să fie condusă de oameni neaoș români!

  RăspundețiȘtergere
 4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stelică, până la urmă te-au amendat, că nu am înțeles ?

   Ștergere
 5. Dracii de la Politia locală , am constatat acum ca se laudă cu amenzi pe siteul primăriei .
  Nu au avut nici un motiv de amenda dar mă tot amenințau ,ca sa fac vre-u gest necugetat .
  Cred ca m-am infectat de la unul ascuns după tomberoane unde m-au interogat .
  Am înaintat acum o ora Plângere către Ministru Afacerilor Interne și catre structurile din Iași întrucât am ajuns la concluzia că ăștia își bat joc de cetățean .
  Ori este Lege ori cacialma.
  În China a fost înregistrat primul deces provocat de hantavirus. Este vorba de un bărbat din regiunea Yunnan, a anunțat publicația Global Times pe pagina sa de Twitter.

  RăspundețiȘtergere
 6. Să vedem OM 4 sau 5, că le-am pierdut rândul...
  "O citesc până o înțeleg!"... că Trăsnea ajuns Regele proștilor lui votanți!
  Cât de BOU să fii să nu pricepi că au ascuns adevărul încă de la începutul lui ianuarie și au stat în letargie că autiștii din ultimul grad!
  Nu-i nimic, iese Deagnia și vor sta aman2 in același pat!
  Cine poartă răspunderea celor 65 de morți?
  Cretinii ăștia nu pricep că italienii au pierdut prin pasivitate oameni cât în 2 BgMc și ceva in plus, fără să fie război?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Atunci erau în euforie după ce răsturnaseră guv.Iar ăilalți se grupau,mai bine zis,se regrupau să revină la butoane,sub stricta supraveghere a partidulețelor de buzunar,gen AldE.
   Numai de viruși le ardea lor.

   Ștergere
 7. Stirea cu ADRIAN Zuckerman ,emailul si SRI a fost (fake) stire falsa din ziarul Cotidian?

  RăspundețiȘtergere
 8. Si ceva de bine, la fisa Orban!

  "”În ceasul al doisprezecelea, Guvernul a adoptat prelungirea licențelor 3G date acum 15 ani operatorilor de telefonie mobilă.

  Rezultatul imediat este că mâine se vor încasa 60 de milioane de € (câte 30 mil fiecare, de la Vodafone și Orange) la bugetul de stat. Bani ultra-bineveniți în această perioadă.

  Am fost cât pe-aci să ratăm această oportunitate. În acest moment de criză, valorile cad peste tot și e foarte probabil că n-am mai fi văzut prea curând astfel de sume pentru prelungire (din ce înțeleg Ungaria a încheiat recent o licitație obținând prețuri unitare mult mai mici).

  O bilă albă pentru premierul Orban pentru că a ascultat vocea rațiunii până la urmă.” a scris Cătălin Drulă, liderul grupului USR din Camera Deputaților, pe Facebook. "

  RăspundețiȘtergere
 9. Germania, Luxemburg si Elvetia au preluat ieri pacienti din Franta. Germania preluase deja pacienti si din Italia! Unde sunt Rusia si China?!?
  Un stat in care se respecta legea este tot timpul pregatit si ia masuri din cele mai bune pentru protejarea cetatenilor . Problema lor sunt imigrantii rezidenti obisnuiti din tarile de bastina sa nu respecte legea.
  Ferice de cei care vor avea sansa de a fi tratati in Germania.

  https://adevarul.ro/international/europa/cum-arata-spitalul-aripi-germania-preia-bolnavi-covid-19-europa-a-i-trata-teritoriul-sau-1_5e7f8fc25163ec427143bc69/index.html?fbclid=IwAR0p1kaN8YZu__5bocwwRLwawhyPQzmBk1X6c7Qb5DZ5ZFsmHdOUG0tF5J8

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnule avia, probabil Rusia și China și-au adus aminte de state sau alianțe de state, sau uniune de state care la un moment dat le-au impus sancțiuni economice severe cu impact puternic asupra economiei și populației (pe un motiv real sau fals, Rusia/Crimeea, dar China ?) motiv pentru care acum tratează fiecare stat ca o mică parte din întreg și îl tratează ca atare, cu toate că Italia nu merită, de fapt și alte state cu putere de decizie redusă din aceste grupări nu merită acest lucru. Întrebați S.U.A., Germania, Franța, Canada, Australia, etc.

   Ștergere
  2. @ De remarcat aici este faptul ca noi nu avem terapie intensivă in spitale cum au nemtii in avioane.
   Cat despre ce spui trebuie tinut cont ca cele doua pomenite beneficiaza din plin de masive investitii ale țărilor UE si USA pe la ei.
   Ba chinezii le si copiază la minut si secunda tehnologiile.
   Razboiul pentru zone de influență, alta mâncare de peste ,dar poate include ca agent si Covid 19.

   Ștergere

 10. S-au repatriat la baza aeriană ”Hurzicani” escadrilele de MI 8 !

  https://www.dezvaluirea.ro/voinesti-carantina/?fbclid=IwAR31XLA4iJpgEDDS83UHYEtlThvwa2-PPlEMnHaS3k8HeDXJFFrZTRODbxo

  Anunt de interes local ;

  ”Alla ricerca di un comandante di squadrone”
  (Se cauta comandant de escadrilă)

  RăspundețiȘtergere
 11. Nu va fi nicio batalie cu fortele de ordine pe considerente politice sau legate de trecutul apropiat.
  Doar foamea si lipsa alimentelor ar putea genera actiuni anarhice sau acte de violență.
  Prezența fortelor de ordine în spațiul public, însoțite și de Armata, descurajează asemenea intenții.

  RăspundețiȘtergere

 12. ”Negociatorii” cu tarile UE din ”Republica Oltenia ” rămasi fară obiectul ”negocierilor” s-au retras la vatra cu un mesaj ”emotionant”pentru domnul I. Mareș.

  https://youtu.be/YZCoeTYQ8qU

  Și când te gândesti ca unii sperau la ”vize Schengen ” !!!!!!!!!
  Tristă soartă .......

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Covid 19, omoara si romii din Sibiu :
   https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.oradesibiu.ro/2020/03/30/lovitura-grea-in-comunitatea-roma-din-sibiu-gogu-mihutescu-si-sotia-lui-decedati-cu-suspiciune-de-covid-19/amp/&ved=2ahUKEwi8irrErcToAhXvo4sKHekiBzEQke8DMAh6BAgIECU&usg=AOvVaw3DYMH8QClMcYHFK1neZ3Xv

   Ștergere
  2. UE a decedat bolnava de coronavirus! Statele s-au retras in granitele lor si daca acorda ajutor o fac statelor cu care au relatii istorice nu bazate pe tratatele UE!

   Politicile UE de "fiecare tara se specializeaza pe ceva" sunt falimentare in caz de criza! Ne-au distrus agricultura si industria.
   Va reamintesc!
   Cand am negociat tratatul de aderare UE a zis sa renuntam la productia de carne de porc si ne dau la schimb productia de vaci. Urma sa devenim PRINCIPALUL crescator de vaci din UE. Am inchis ca fraierii combinatele. Apoi la 2 ani dupa aderare (pe fondul protestelor din Franta - daca va amintiti taranii francezi varsand laptele pe strazi), UE s-a razgandit si a zis: se da liber la cresterea de vaci tuturor statelor!
   - Pai, noi? a intrebat Romania.
   - M#ie a raspuns UE. Ne pare rau, produceti porci!
   - Pai am inchis toate combinatele!!!
   - Ghinion!

   Concluzia: UITATI-VA PE ETICHETA CAND CUMPARATI! CUMPARATI DOAR "PRODUS IN ROMANIA"!!!

   Ștergere
  3. @ Leon
   Cel putin "ai nostri" pleaca cu salbă la gât, gura aurită, burta plină, în camera si portofel rezerve pentru urmași.

   Ștergere
 13. Sa ne traiasca Generalii mari comandanti NATOISTI..!!

  https://www.ziardecluj.ro/rusine-ovidiu-pop-general-maior-si-comandant-al-diviziei-4-infanterie-gemina-si-luat-de-o-saptamana-concediu-medical-asa-cum-fac-pisolcosii-bravo-comandante-poate-te-inainteaza-iohannis-grad-pentru-curaj?fbclid=IwAR32AXfF-sTrqq4oEPRTEiCA7kUCKUMRY9hcMUWqgyZNK-q61RLgdhzb64g

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tu ești normal? Știi tu ce are omul? Trebuie un Cdt.D.I. pt organizarea unor detașamente?
   Și tu poți face asta, dacă ai avea capul întrebuințat din timp!

   Ștergere
  2. Evident..a raspuns un "IDENTIC"...recte m-Al !!
   NB
   In asemenea conditii...doar de erai CRAPAT si cu ficatul scos pe masa la reanimare..puteai "sta in spital"
   Sub nici-o forma in ...CONTEDIU MEDICAL.....ca te-a derajat..taria la stomacel....!

   Ștergere
  3. Lumea zice:

   Stopcrime Ramanian A ramas la comandă Gen Nicolae Tonu, Divizia are acum o comandă înțeleaptă a unui profesionist si militar de exceptie

   Pe Tonu..il cunosc...de cand era tinerel si mai mic in grad..capitan !
   Succes !

   Ștergere
  4. @Iulian Mares

   Iar dubla masura cu care trebuia deja sa ne fi obisnuit!!!

   Vreau sa vad daca presa romaneasca are koaie sa dea o lista cu TOTI medicii care si-au luat CO, CM, sau au demisionat! Nume, prenume, functia, CV si salariu lunar!


   PS - asta nu spune ca domnul general este OK.

   Ștergere
  5. Se cern acum.... Se cern cei care nu aveau ce cauta in uniforma!

   Imi doresc ca un medic care si-a dat demisia sa isi piarda licenta si sa raspunda pe art. 352 CP. Asa.... ca politistii.... desi diferenta este IMENSA pentru ca politistii au protestat ca nu au mijloace de protectie si apoi au plecat in misiuni pe cand doctorii au plecat acasa. MARE DIFERENTA!

   Ștergere
  6. Cezar,
   Ești cumva autist și nu înțelegi diferența între Starea de Urgență și cea de Asediu?
   Cere un pdv la MApN și nu scrie ce-ți debitează mintea!
   *Da, Tonu este f pregătit și teoretic și practic! Vă Vă f fata ușor misiunilor!

   Ștergere
  7. O diploma ( licenta) obținută în condițiile legii se constituie în drept de proprietate si nu se poate anuala.
   Se poate restrânge ,în condițiile legii ,dreptul de a profesa in respectiva profesie
   Astept sa se lămurească dacă fotografierea de către polițiști, jandarmi ,militari a documentelor supuse legii protecției si prelucrării datelor ci carater personal este permisă prin stocare pe telefoane mobile personale.

   Ștergere
  8. M,
   Aveam date încă de sâmbătă despre aceste probleme, în fapt refuzul îndeplinirii misiunii, din partea unor medici!
   Ai văzut rezidenta care voia botoși in frontiera si zicea că nu știe să îmbrace)dezbrace combinizonul? Dar, pe Facebook știe....
   Dacă făcea minimum de pregătire militară sau se documenta pe net știa ce și cum și nu mai punea întrebări idioate!
   Oricum, nu mă așteptam că un doctor rezident sa nu piata gândi cum dezbracă un combinizon contaminat!...deh, nu mai sunt timpurile cu halat și mini....

   Ștergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 14. @avia , la gargara ieftina si minciuni esti pe podium dar la geogrfie esti corigent.
  Slobozia si Voinesti despre care se face vorbire aici sunt plasate in jud Dambovita , amandoua pe soseaua Bucuresti-Targoviste-C-lung Muscel.Slobozia cam la jumatatea distantei B-Targoviste , iar Voinesti cam la jum distantei Targoviste -C-lung. Pe vremea cand zburam prin acele zone, de multe ori in drumul meu spre depozitul de uleiuri de la Furnicosi, tu faceai coada la CI stul unitati ca sa-ti torni colegii dupa ce cu o seara inainte le cerseai o cinzeaca de "ciuca". Esti pervers omule, mincinos si laudaros, macar de ai avea cu ce te lauda!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Viorel K
   Ca mi - s de la Balș, Voinești sau Hurzicani,aceeasi stofă ,aceeasi marfă.......
   Mi-a plăcut intrarea ta pe aici ,pe ușa din dos si cu coada între picioare, ocazie cu care iti transmit un "calduros" bun sosit .......

   Ștergere
 15. Tineti "pumnii" si priviti spre ...Titus Corlatean sa introduca si legea noastra pe ordinea de zi, adica sa o discute , aprox in jurul orei 15, avem sanse reale sa treaca! Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 16. Ora 16.00, la Senat, deocamdata, n-au cvorum, cu toate ca sedinta este online...cu noi cum ramane? nicio grija , aveti...protex!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @T2, eu urmaresc live sedinta de plen a Senatului,de la orele 15,30, si acum se dezbate telefonic pct.4 de pe ordinea de zi( orele 17,10..!)
   Pe ordinea de zi nu apare si L 38/2020 printre cele 9 proiecte programate astazi..!

   Ștergere
 17. Si la aceasta ora, 19,33, continua votul final la cele 9 proiecte dezbătute in sedinta de plen a Senatului; votul este prin telefon, in ordine alfabetica fiecare senator isi anunta optiunea pentru fiecare proiect de lege, iar prezenta este mai buna ca niciodata !
  Deci Senatul poate lucra si prin telefon, fara sa fie prezenti in sala !
  Nu stiu cum va lucra Camera Deputatilor, unde numarul acestora este mult mai mare..!

  RăspundețiȘtergere
 18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In MO nr.268/31.03.2020, este publicata si a intrat in vigoare OuG.nr.36/2020, care completeaza cele doua statute, ale Militarilor si ale Politistilor..!

   Ștergere
 19. https://s.docworkspace.com/d/ALwTyRum3L8doIq7lp2dFA
  În Monitorul Oficial de ieri s au publicat și au intrat în viguare modificările la statutul cadrelor militare, statutul polițiștilor și a soldaților și gradaților profesioniști…
  S-a simplificat procedura de sancționare în timpul stării de urgență…
  S au mărit și amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor militare, de la 2000 la 20000 pt persoane fizice..

  RăspundețiȘtergere
 20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere