Un produs Blogger.

duminică, martie 15, 2020

Sfaturi din America

24 comments
Ion Alexie, specialist în boli infecțioase din Las Vegas.

24 de comentarii:

Aurel spunea...

Nu vreau sa ma amestec in discutii ,dar cand țara arde si baba se piaptana !
Spun asta prin prisma iresponsabilitatii multora,incepand de la politic pâna la omul de rând.
Avem deficit bugetar . Am realizat mare parte crestere economica pe baza de consum. Mare parte din ”consumabile” sunt pe baza de import. Noi nu mai producem aproape nimic. Granitele se inchid. Transportatorii , mare parte sunt trasi pe dreapta in tara si in extern. De maine se inchide si Germania.
S-au intors in tara ,in general zilierii ,cei care lucrau doua saptamani sau o luna cu doua saptamani sau o luna libera,turisti ,oameni aflati la tratamente ,etc , constructorii care peste iarna si-au gasit de lucru prin Italia ,Spania (cules de masline zona Gibraltar ) si evident ”investitorul” color imunizat de mizeria in care a trait in Ro. Cei care lucreaza cu contract ,au asigurari medicale , au domiciliul loco cu chirie ,etc,etc au stat pe loc . Multi din cei intorsi vor atarna cat de curând greu in balanta ajutorului social ,etc.
Multe tari au blocat exporturile de materiale de prima necesitate ,alimente ,materiale si echipamente sanitare etc . Daca noi nu producem ,asta va fi o problema ,oricat asigura guvernantii ca rezolva problemele.
Cea mai grava consecinta a cresterilor salariale in bugetar se vor manifesta asupra celor peste 3 milioane de pensionari civili si parte din militari cu pensii la nivelul sau sub punctul de pensie. Bogatii si bugetarii lui nenea Dragnea vor face fata eventualei crize ,pensionarii cu pensii in jurul punctului de pensie la imunizare cu faina de mălai ,fâsaică ,crumpene (cartofi). Mare parte din marketuri au fost golite in scop de specula de comerciantii cu magazine mici sau in mediul rural. Carffour a marit datorita cererii preturile de doua ori intr-o zi. Și cine stie ce mai urmeaza si cât dureaza .
Pentru echilibru consider ca era mult mai firesc din partea politicienilor la butoane, ca ,cresterile salariale din bugetar sa se fi facut anual in paralel cu cresterea proportionala pensiilor cu cresterea salariului mediu brut pe economie. Puteaun face exceptie pentru medici eventual . In felul acesta azi era un echilibru cat de cât intre SMB pe economie si pensiile la nivelul sau sub punctul de pensie.Astfel s-a ajuns la un raport de 5540 la 1265 . Grav de tot.
Nu vad cum in cazul unei crize economice iminente cineva ar mai putea majora punctul de pensie la 1770 lei.Nici chiar daca sacaliidin pnl guverneaza infratit cu șacalii din psd.
Momentan ,cred ca nimeni nu mai ia in calcul legi pentru pensiile militare . Pentru Romania situatia este mult mai grava decat pentru alte tari cat timp depindem de importuri si de ce mai produc privatii-multinationale in mare parte pe aici daca nu intra cumva in izolare sau carantina prin contacte generate de iresponsabili.
Sper sa nu-i banuiesc gresit ,dar presimt ca nu au un plan de cooperare cu armata pe aceste probleme ,adica pe indicativul ”Virusul mai tare ca NATO ,rusi ,politicieni ,ONU,etc).
Sau ”Un săpun ,mai de folos decat un km de autostradă”. Suntem descoperiti in toate domeniile si asta se va vedea cat de curând.
Sper sa nu avem parte de haos și harababura specifică, numai că deja avem.
Doamne ajuta!

ando spunea...

Asa, si care este legatura dintre subiectul thread-ului si alegatiile matale ?

Aurel spunea...

Legătura este "Apă-n, gură" în cazul unei căderi economico -financiare.
Atunci o sa priceapă multi că , guvernul poate lua orice măsuri financiar- bugetare că să contracareze fenomenul.
Și vor mai pricepe că măsurile financiar-bugetare justificate luate vor fi perfect constituționale.
Încă odată specific legătura; "Apa-n gură "recomandată în loc de speranțele unora de actualizare ,eliminare OG 57, 59( constituționale) și ce le mai trece unora prin cap.

Iulian Mareș spunea...

Aceasta criză generata de pandemie/Stare de Urgență, alternata, sau nu, cu Alertă de Situație de Urgență va continua până în noiembrie și, pe cale de consecință logică a contracției Ec-Fi, pe anul acesta nu va fi nicio recalibrare a pensiilor militare și cel mult una simbolica pt cele civile, cu toate ca am mari indoieli si pentru un 5-10%!
Deskiderea poate veni în semestrul 2 al anului 2021!
Trist, rece dar așa conduc toate analizele!

*Oricum se poate spune un lucru esențial, validat de timp si in timp: Dacă este adevărat, și este, că războiul constituie un generator de energii, atunci și lupta cu acest agent, din spectrul CBRN, va genera energii creatoare nebănuite!

Gigi spunea...

Starea de urgenţã era necesarã,datoritã faptului cã trebuiau luate unele mãsuri,dar sã nu se profite de cãtrw unii cu coate ascuţite.Stiţi la ce mã refer.

Nu mai reţin pe ce site citii,dar Min.Muncii,ne anunţã cã ia in calxul cã pensiile sã fie achitate în avans cu CCA.3 luni.
Nu se pune problema sã existe întârzieri la plata lor.

Huhu Rezea spunea...

In starea de urgență pentru prrevenirea dezastrelor, instituția militară care va prelua din atribuțiunile organelor civile de administrație este Ministerul de Interne.
Dacă nu are peresonal suficient își poate mobiliza rezerviștii!

Iulian Mareș spunea...

La Starea de Urgenta firmele de paza pot fi militarizate și trecute în subordinea MAI.

*Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în funcție de situația operativă concretă din zonele în care a fost instituită starea de asediu sau starea de urgență, poate dispune, prin hotărâre, ca unitățile militare din forțele destinate apărării să fie trecute în trepte superioare ale capacității de luptă, potrivit planurilor întocmite, inclusiv completarea lor cu resurse umane și materiale, conform organizării la război.

Gigi spunea...

S-o mobilizeze pe Olguța,pe Boc,ciolosi și alții de teapa lor,care nu ne-au acordat drepturile nici până în prezent.A,sau se aplică varianta :La plăcinte înainte!La război înapoi? Sau:La plăcinte,ba!La război,Da!

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

Scuz , am revenit cu pervederea exact cum a fost dată:
"Instituțiile din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională pot angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal din sursă externă sau cadre care au trecut în rezervă, cărora le-au încetat raporturile de serviciu"

BONIFATIE spunea...


Da, și uite așa vor rămâne acasă numai cei în retragere, dacă nu se oferă voluntar.

Iulian Mareș spunea...

Boc, Boc, și Ciolos, căci ei au făcut armata la Trupe de Securitate, acum sa fie la Jdm, într-un sat cu țigani! Să-i țină în casă pe cei întorși din Italia....

M spunea...

@Gigi

Recunos , am mai făcut și eu mișto. Și eu am zis ca domnia ta!

Dar acum, serios, la Centrul Militar de care aparțin încă nu ai primit nimic.
Noi ne vom face datoria dacă o să fie nevoie de noi. Nu pentru Olguța, Boc sau Băsescu!

ifrim spunea...

Nu vă bateți capul nu vă deranjează nimeni cât există copii,afini,amante ,ai lor din sursă externa!

ifrim spunea...

@Iulică.Ce treabă are contracția ec.-fin.cu cei 2% din PIB destinați armatei de unde primim noi pensiile?O să redirecționeze fondurile MApN pentru cumpărare de măști,izolete,salvări,costume protecție,dezinfectanți?Să ia de la autostrăzi că n-o să aibă cine circula pe ele,Să rechiziționeze averile ilicite!

M spunea...

@ifrim

Am repostat tocmai ca asa credeam si eu dar se pare ca e pe durata determinata. Fix 6 luni.

Acum noi stim ca astia de la pnl sunt cam infractori asa ca e posibil sa nu tina cont de perioada determinata.

PS - am vazut ca autocorectarea imi schimba "au" in "ai" si taie ultima litera inainte de virgula... hi, hi, hi.... Deci: scuze!!!

BONIFATIE spunea...


Sunt și amante în rezervă?! Sau doar rezervate.😂🤣

Ein Stein spunea...

Vorbea efeminatul ala de Bogdan Rares si spunea cu gura pana la urechi ca Romania are o sansa uriasa ca il are pe Ciuca la Aparare, un om de o calitate deosedita care are experienta in teatrele de operatii din Afganistan si oricand acesta poate sa intervina eficient.
Oameni buni eu imi fac datoria de cetatean, si mai spun inca o data, Romania a intrat pe mana unor imbecili si iresponsabili, prostul harnic e pus la loc de cinste, nu avem nicio sansa. NICIUNA! Daca nu reusim sa scapam de acesti paraziti si bandele de mafioti care au ajuns la carma tarii Romania nu are nicun viitor, nici macar speranta de viitor, nimic. Sa speram ca Al de sus nu ne va lasa nici acum ca tare amarati si necajiti suntem.

Gigi spunea...

👍👏

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu sunt distrus, definitiv si iremediabil!

Iulian Mareș spunea...

Aha...
Ia calculează 2% din 100 și apoi 2% din 80 și vei înțelege...
Categoric că și MApN va trebui sa cumpere ekipamente de protecție de unica întrebuințare căci nu-și va lăsa personalul expus!
Când acționezi in sprijin și mai ales pt 30 de zile îți asiguri sustenabilitatea din resurse proprii!

Iulian Mareș spunea...

Mai bine să simtă lipsa personalului căci nu suntem badante!
Oricât de greu mi-ar fi eu nu privesc înapoi!
Nu fac parte din cei care consideră că numai în armata puteam face o cariera cariera onorabilă, ci puteam activa cu brio in multe alte domenii, câștigând mai mult și într-un mod mult mai puțin periculos!
Când îi văd pe medici că se plâng pt că stau cu masca de cârpă și combinizonul kiar mă apucă jalea! Este ținută lui de luptă, dar sa o vadă pe cea a unui soldat!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Ești sub incidenta Stării de Urgență!

*Nu am înțeles de ce medicii rezidenții din ani terminali nu sunt pe baricade!?

Iulian Mareș spunea...

De ce?
Gândești?... Deci trăiești!