Un produs Blogger.

duminică, martie 22, 2020

Domnule deputat Lupescu, trimiteți Curtea de Conturi la CSP a MApN sau sesizați DNA

64 comments
Răspunsul dat de Ministerul Apărării Naționale la întrebarea dvs privind procedura incorectă de calcul a actualizarii pensiilor militare, ca urmare a majorării cu 15% a soldelor de funcție, potrivit Legii nr. 152/2017, este năucitor și, în același timp, sfidător la adresa Parlamentului din care faceți parte. 
Vă mulțumim încă o dată că va implicați în lupta pe care zecile de mii de pensionari ai CPS a MApN o duc de mai bine de 2 ani cu obtuzitatea și lipsa de pregătire profesională a finanțiștilor și juriștilor din MApN.
Ca să vedeți cât de mult sunt în eroare acești domni, eroare pe care nu sunt capabili s-o înțeleagă nici când redactează zeci de mii de întâmpinări în instanțe și nici când trebuie să dea un răspuns competent în fața Parlamentului, în condițiile în care CPS a MAI a aplicat corect procedura actualizării, să analizăm răspunsul, care nu are niciun fel de acoperire legală, privind sensul propoziției"prin derogare de la prevederile art. 59 alin.(1) din Legea nr. 223/2015....în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%" din art. 14 alin. (2) al OUG nr. 57/2015.

Domnii vă spun o inepție, cum că sintagma " prin derogare de la art. nr 59" ar însemna că majorarea  de 5% ar avea o aplicabilitate în timp, valabilă numai în anul 2016.
In realitate, caracterul derogatoriu al majorării pensiilor militare în anul 2016 se referă la cuantumul majorării. 
In loc ca pensiile să fie majorate cu 1,1%, potrivit art. 59 din Legea 223/2015, rata inflației cunoscute la 01 01 2016 fiind 1,1%, corespunzătoare anului 2014,  și 50% din câstigul mediu salarial brut, Guvernul Cioloș a făcut o derogare de lege și a aplicat o majorare  de 5%.
În răspunsul dat, domnii de la MApN își permit să adauge la lege.

Iată Articolul 14 din OUG nr. 57/2015:
 "(1) Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul
unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2016 valoarea punctului
de pensie se majorează cu 5% şi este de 871,7 lei.
 (2) Prin derogare de la prevederile art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile
militare de stat, în anul 2016 pensiile militare de stat se majorează cu 5%."

După cum se vede din alin.(1)... și pensiile civile au fost majorate tot prin derogare, dar de la Legea 263/2010. A auzit cineva că pensionarilor civili li s-a tăiat majorarea de 5%, începând cu anul 2017, așa cum au procedat Casele de Pensii Sectoriale MApN și SRI? Nu i-a trecut prin minte niciunui funcționar de la Casa Națională de Pensii să mintă că, prin derogare, majorarea ar fi fost valabilă numai în anul 2016. 
Cum să fie temporară majorarea din 2016 când, chiar Casele Sectoriale ale MApN și SRI o acordă și în prezent pensionarilor care, prin recalculare și actualizare, au rămas în plată cu cuantumul mai avantajos cuvenit la 01 01 2016, potrivit L 263/2010? Indexările, potrivit comunicatelor CSP, s-au acordat la cuantumul în plată, când acesta a fost mai mare decât cuantumul recalculat/actualizat. 
CSP își permite să vă dezinformeze și în legătură cu jursprudența constantă a instanțelor de judecată. Numai pe acest blog sunt date o mulțime de hotărâri judecătorești care obligă CSP a MApN să introducă majorarea de 5% din anul 2016 în drepturile actualizate potrivit art. 60 alin (3) din L 223/2015.
CSP a MApN caută alibiuri juridice sofistice pentru neștiința de a face o simplă operațiune contabilă de regularizare între indexarea de 5,25% și actualizarea cu majorarea de 15% din anul 2017, pentru că, în fond, asta trebuie să facă, pentru a aplica  operațiunea mai favorabilă pensionarului, cerută de art. 60 alin.(3)


64 de comentarii:

Leo spunea...

Ehe ,unii poate își mai amintesc că nemilosul Flavius , a îcercat să trimită DNA-ul peste indivizi, însă chiar cei sesizați s-au transformat în body-guarzii LICHELELOR. De ce oare ? Ghici ciupercă ce-i.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

AM TRIMIS CU PROBATORII, NU UNA, CI SASE SAU SAPTE, OFICIALE, CU TOT CE TREBUIE SI S-A BAGAT PROCURATURA MILITARA SA-I SALVEZE, ZICAND CA NU AU GASIT CE AM RECLAMAT EU, SI NU AM FOST SINGURUL CACI AM FACUT SEPARAT MAI MULTI, SI AM PRMIT TOTA ATATEA NUP-URI INCLUSIV DE LA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE, ASA MAFIE TRAINICA ZACE ACOLO IN CARDASIE CU DNA SI PROCURATURA MILITARA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

DACA FACEAM CU TOTII CATEVA SUTE SAU MII DE PLANGERI, URNEAM BOLOVANUL, DAR TOTI FUG DE ACEASTA RASPUNDERE, CU LASITATE SI PE PRINCIPIUL ,,LASA SA FACA PROSTII CA BENEFICIEM SI NOI!''

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Una e să trimiți d-ta poezie și literatură și alta este să sesizeze Parchetul un deputat.
Ai scris atât de multe epistole că nimeni nu le mai citește.
Tupeul acestor domni vine din faptul că nimeni nu i-a tras la răspundere în ultimii 2 ani, deși s-a scris mult despre incompetența lor.

cjipa spunea...

Vă rog să observați că nu este vorba de "neaplicarea majorării de 5% la cuantumul brut al pensiei actualizate", așa cum se precizează în răspunsul Ministerului Apărării Naționale, ci de păstrarea sumei acordată în 2016 ca majorare de 5% a pensiei.
Este cât se poate de clar că "specialiștii" din Ministerul Apărării Naționale se fac că nu înțeleg întrebarea: De ce nu se păstrează majorarea de 5% în pensia actualizată? și l-au păcălit și pe dl Ciucă, așa cum au păcălit și unele instanțe de judecată care au respins acțiunile pensionarilor.
În răspuns sunt prezentate sentințele civile prin care au fost respinse acțiunile pensionarilor, dar nu se precizează nimic de cele care dau dreptate pensionarilor!!!
Cred că aplicarea diferită, neunitară și discriminatorie a Legii nr. 223/2015 înseamnă încălcarea prevederilor art. 14 din Convenția europeană a drepturilor omului, precum și ale art. 1 din Protocolul nr. 12 la convenție.

Huhu Rezea spunea...

Majorarea de 5% rămâne și după actualizare la valoarea din 2016, aplicată la cuantumul calculat/recalculat, nu la cuantumul actualizat.
Nu poți să stabilești care operațiune este mai favorabilă în 2017 pentru beneficiar... dacă nu compari diferența dintre pensia actualizată în anul 2017 și pensia calculată/recalculată în anul 2016 cu valoarea numerică a actualizării de 5,25% din 2017.

vasile iosif spunea...

Si Curtea de Conturi ce va spune?
E clar ca cineva a gresit.
Si daca va constata ca a gresit MAP N unde sunt banii rezervistilor?
Au fost furati, deturnati, volatilizati?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Onorabile, Eu n-am scris nimic, avocatii mei au scris! Eu am pus plicurile R la posta! Am trimis si CD-uri, si probe materiale, scurt concis si pe lege! Am primit tot atatea raspunsuri de la toate parchetele inalte ale Ro, unde am trimis! Si Procurorului General i-am trimis, va dati seama? DNA este impanzit de mine cu plangeri!

Leo spunea...

Majorarea de 5% este aferentă anului 2016 conf. oug 57 şi se aplică la tot ceea ce este recalculat/calculat în anul 2016. Este evident că această majorare se va regăsi în evoluţia pensiile subsecvente anului 2016 fie prin comparaţie atunci când este actualizare de pensie , - fie adăugare la pensia recalculată în 2016 a indexărilor ce urmează.
Pt. pensiile stabilite după 2016 este problema , care nu a fost soluționată previzibil și unitar de justiție. Motivul acestui fapt de parctică judicaiară neuniformă nu poate fi cunoscut decât dacă s-ar face o analiză efectivă a calității cererilor de chemare în judecată , ceea ce este o utopie. Concluzia este ca acțiunile din instanță să fie bine formulate , cu claritate și fundamentate legal. Nu știm cum au fost dpv calitativ juridic ,acțiunile pierzătorilor. Dar faptul că sunt soluții diferite pt. aceeași problematică , este și o problemă a justiției.

jupderval spunea...

Si noi ne asteptam ca Ciuca sa faca dreptate. Vai de mama noastra.

Liviub spunea...

Ar fi bine de vazut valoarea premiilor/stimulentelor primite de catre personalul implicat !

Nea Nicu spunea...

Reluăm: procedura de actualizare a stabilit- o Luca , până să plece la Audit, după gândirea lui de absolvent de liceu economic. Doamna doctor economist Mihaela așa a moștenit- o și atât...nimic în plus..

ION spunea...

Unii care nu se dau mari patrioti fac donatii catre spitale.Voi care va dati mari patrioti plangeti ca nu primiti pensii marite.

Iulian Mareș spunea...

Tibi,
Că să sesizeze. Un parket, trebuie sa completezi un formular nu tocmai lejer. Cred că intenționat l-au făcut așa complicat...

Iulian Mareș spunea...

Keltuiti la alte capitole bugetare....

Leon spunea...

Derogarea prevazuta in OuG.57/2015, se refera la faptul ca majorarea pensiilor militare s-a facut cu 5% fata de procentul legal reiesit din calcul de 2,75% ( 1,1% inflatie + 1,65% : 2298/2223 × 50% ).
Poate cineva sa inventarieze si Hotarari ale CA care au dat castig de cauza pentru mentinerea sumelor de 5% in deciziile de actualizare;
i le putem trimite dlui deputat Dtru Lupescu !

Huhu Rezea spunea...

Nu are nicio scuză doamna Andrițoiu! Și nici șefii ei de la DFC.
Oricum, Luca nu ar fi fost atât de tâmpit să-l pună pe ministru intr-o situția atât de penibilă ca să semneze un răspuns oficial în care să interpreteze un text prin adăugare la lege.
Râd și curcile de trăznaia că majorarea de 5% din 2016 ar fi fost valabilă numai pentru anul 2016.
Uite eu am și în prezent în plată cuantumul contributiv stabilit pe Legea 263/2010, care poartă în el toate in dexările de după anul 2013, inclusiv pe cea din 2016.

vasile iosif spunea...

Dle Ion,
Nu este vorba de a primi mai multi bani decat prevede Legea.
Este vorba despre FURT.
Daca vom fi bogati vom face si noi donatii.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Ce problemă inventezi pentru pensiile stabilite după 2016? Evident că acestea nu mai pot fi indexate cu majorarea stabilită prin OUG nr. 57/2015. Indexarea de 5,25 din 2017 s-a regularizat cu actualizarea de la 30 06 2017.

Huhu Rezea spunea...

Poate se îndură @Neacșu Marin să-i trimită și domnului ministru acest topic!
Mă gândesc că domnii de la revista presei îi protejează confortul psihic.

Huhu Rezea spunea...

Domnul deputat Lupescu citește acest blog și poate găsi la eticheta "actualizare pensii" o mulțime de hotărâri judecătorești în care CSP-urle au pierdut.

CEZAR spunea...

CU DRAG PENTRU m-Al si little M:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=841397133040793&set=a.105060976674416&type=3&eid=ARDJchJNOOx5MDCbaRHqw1J1f188LqTqzbQZ3vjVJqHxZSQHLxRdygxYfwEB02z2_O7T8S_haRW7G58O

Leo spunea...

Nu am inventat,ci am accentuat că indexările se aplică cuantumul pensiei în plată , iar actualizările vizează BAZA DE CALCUL a pensiei recalculate stabilite pe L 223.

Leo spunea...

Corect. "cuantumul lui GĂBIŢĂ "

Iulian Mareș spunea...

Tu ești primată, frate cu Crețuleasca?
Nici de mămăligă nu o sa ai, "inteligentule"!

Iulian Mareș spunea...

Am anticipat că speranțele sunt deșarte! Acum are și argumentele....

amadheg spunea...

nu am incredere IN d-l Ciuca sub nicio forma ,in primul rind nu va lua nicio masura impotriva celor care sunt vinovati si au denaturat legislativ printr-o interpretare proprie ,credeti ca cei de la casa de pensie al m.ap.n nu cunosteau realitatea ,greu de crezut in al doilea rind va trage e cit posibil de timp in vederea aplicari legale a legislatiei va proceda ca la recalculare 20-30 maxim pe zi ,vor invoca tot felul de impedimente care sa fie in favoarea lor

Gigi spunea...

Stau,citesc și recitesc acest răspuns dat de acești i....i unui parlamentar ales de noi să ne reprezinte în parlament.Mă întreb eu,dacă d-lui îi dau răspunsul,așa cum îl dau,unui amărât(i) cum îi va răspunde?

Huhu Rezea spunea...

Am demonstrat pe blog că un astfel de răspuns ,care nu are numic comun cu respectarea legii, a fost inclus în zeci de mii de Intâmpinări formulate de CSP și Comisiile de contestații în instanțe.

daniel sandu spunea...

Realitatea este evidenta si MApN n-are absolut nicio graba sa repare situatia, dimpotrivă... Să incercam sa vedem lucrurile in sens invers: MApN/DL. cIUCA dacă ar admite adevarul si-ar creea o mare problemă in curtea proprie atat la nivel institutie plus evident responsabilitatea/imaginea politică de conducator al institutiei șifonată la maxim (chiar daca in fapt nu era el seful atunci si se poate spune doar ca a tolerat nu a generat el situatia). Așadar situatia asta penibilă va fi mentinuta maxim și convenabil pe baza de "cuvantul lor (MAI) vs. cuvântul meu", timpul trece..greselile se șterg etc. Doar o entitate deasupra celor doua ministere poate forța "spargerea" blocadei si impunerea unei abordari unitare (așa cum cere Legea!) a celor doua institutii Asa că inca odata demersul dlui deputat e de apreciat (printre putinele atat de bine formulate si mai ales documentate...) si trebuie continuat de la acest nivel parlamentar poate o chemare a celor doi ministri la Comisia de Aparare avand in vedere raspunsurile divergente transmise sau, pe baza acelorasi raspunsuridivergente sesizarea Avocatului poporului care parca se ocupa si de inechitati, discriminari, incălcarea drepturilor sau libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte administrative ale autorităţilor administraţiei publice (poate ca tot dl. Lupescu ar fi mai luat in seama desi îi cerem totusi cam multe iar in contextul actual CPS MApN se va ascunde , inca odată, sub pretextul Coronavirus, stare de urgență,țara arde etc. )

raul spunea...

Asa se intampla cand ai ministri habarnisti care se bazeaza pe consilieri si mai habarmisti!In viaya mea nu m-am bazay pe sfaturile altuia!Aici e diferenta de IQ!Mai ales in Romania asta de rahat!Ce pretentii sa aveti de la Ciuca(

Neacsu spunea...

@Huhu Rezea,
Cum a adica sa ma indur ? Adica as fi dat vreodata dovada de lipsa de intelegere a problemelor noastre? Fii convins ca am facut si fac tot ce tine de mine personal pentru a ne recastiga drepturile. Inca mai am speranta ca pana la urma vom avea un raspuns, de alta natura. In ceea ce priveste Curtea de Conturi, da, este solutia, dar un deputat nu poate face nimic. Cititi legea, e nevoie de o sesizare a uneia din camere. Domnul Lupescu ar putea incerca sa faca o sesizare din partea comisiei pentru ap[rare, si sa ii convinga pe colegi dar si pe Ciolacu, sa o inainteze catre Curtea de Conturi. Insa va dura. Am avut, impreuna cu un amic in vedere acest aspect si o sesizare a fost trimisa inca de acum o luna si jumatate. Asteptam urmarea. Poate o vom posta. Dar a se retine ca :
Programul de control al CC se face la inceput de an si decat Parlamentul p[oate interveni asupra lui prin una din cele doua camere. Daca la sesizarea uneia din Camere se trimite un control tematic si se constata nereguli, se incearca mdierea intre CC si institutia controlata. Daca nu se cade la un acord, pentru ca constatarile curtii nu sunt obligatorii, aceasta se poate adresa instantei, daca e vorba de caz penal. Deci, pana la urma, si cu controlul cirtii de conturi, daca sedul institutiei nu vrea sa admita vinovatoa, aceasta se stabileste in instanta, daca CC face plangere, Iata deci cati pasi trebuiesc facuti pana la a ajunge la o solutie prin CC. Faceti socoteala in cat timp se vor depasi toate aceste piedici. Fara vointa sefului institutiei controlate, nu se poate face nimic, caci nu vad un conflict institutional intre CC si MApN. STITI BINE CUM SE INCHEIE CONTROALELE IN ARMATA.

gheo spunea...

Nu are legatura neaparat cu "pensiile militare " dar are legatura cu "functionarea institutiilor statului roman". Dupa pensionare, m-am angajat la o firma, nu ii dau numele, in fata neseriozitatii care a dus la neplata salariului peste 2 luni de zile, mi-am dat demisia, falsificand datele, societatea mi-a trimis prim posta 60 % din retributie dupa alte 2 luni. Am sesizat ITM-ul, care a facut jocul firmei desi le-am prezentat documentele "negru pe alb, situatie in care am sesizat Avocatul poporului care a fost operativ. Dupa un timp m-am trezit intro buna zi la usa cu 2 tipi de la ITM care si-au cerut scuze, ca am avut dreptate .... Intre timp am deschis actiune in instanta fara a ma prezenta dar depunand toata dopcumentatia, in final am castigat. Tergiversarea ITM.-ului care prin angajatii lor au facut jocul murdar al escrocilor au intarzita problema, cand am castigat era prea tarziu, "firma a ajuns in insolventa"· iar eu am ramas doar cu "onoarea reperata" !!!, egal cu ZERO. Astea sunt "institutiile statului roman".

Huhu Rezea spunea...

@Neacșu
Nu mă îndoiesc de eforturile pe care le faci. Voiam doar să te provoc să comunici.
Domnul deputat Lupescu a realizat deja cadrul de natură să alerteze structurle înăclăite în prostie trufașă.
Eu, cu puterile mele, am încercat să întețesc flacăra speranței, oferind argumente juridice care să spulbere alegațiile celor care încearcă să prostească pensionarii militari și autoritățile.
Vinovatul repară doar obligat prejudiciile produse din prostia lui.
Așa că... e nevoie de intervenția unui organism care se află ierarhic deasupra MApN și SRI, în cazul tăierii majorării de 5% din 2016 si deasupra tuturor ministerelor din sistemul de apărare în cazul elimiinării SPORULUI OMM/SOSP.

cjipa spunea...

I-am transmis eu o decizie a Curții de Apel Brașov!
http://www.rolii.ro/hotarari/5d44eebae49009dc1b00002e

Leo spunea...

Eu nu cred în "prostia" LICHELELOR GULERATE.
LICHELELE GULERATE , lucrează premeditat şi coordonat. Sunt încurajate în această manoperă de tip mafiot de sistemul politic cu politrucii lui puşi pe funcţii de conducere în MFA şi care au decis realiyarea de economii la bugete , INDIFERENT de metode. LICHELELE GULERATE sunt creaţia şi slugile politicului știind că sunt protejate de sistem , inclusiv de justiţia din care fac parte parchetele.
Nu sunt speranţe , mai ales în acest context de criză globală.
Singura speranță rămâne totuși la Tribunale și curți de Apel , precum și la CCR cu excepția art. 7/oug 59.

cjipa spunea...

Pe data de 13 februarie a.c. i-am trimis dlui Ciucă propunerea de metodologie/algoritmul privind actualizarea pensiilor la data de 30.06.2017 (care a fost postată și pe acest blog și prezentată în iunie 2019 reprezentanților CPS, DGF și DGJ din MApN).
Răspunsul a fost următorul: "Cum nu mă pricep foarte bine am să discut cu cei care au mai multă cunoaștere decât mine."!!!
Rezultatul discuției este materializat în răspunsul dat dlui Lupescu!!!

Neacsu spunea...

@Huhu Rezu,
Ai putintica rabdare. Cred eu ca nu e dracu chiar atat de negru. Dar trebuie sa admitem ca s-au petrecut multe evenimente nefavorabile cu pensiile speciale, cu caderea guvernului, cu respingerea lui Sica, cu retragerea lui Citu... altele au fost prioritatile si posibilitatile. Si acuma e alta prioritate, viata romanilor, dar cred ca pana la urma se va rezolva inainte de termenul.. limita.

Leon spunea...

Multumim !

Huhu Rezea spunea...

Conform Planului de măsuri al domnilui Ciucă, inechitățile trebuie eliminate până pe 30 06.

Leo spunea...

De modul în care va fi realizat "Planul de Măsuri CIUCĂ" , va fi dovada prin care , omul își va respecta cuvântul. Dacă nu-ţi respecți cuvântul dat (în general vorbind) ți-ai pierdut respectul de sine. Dacă nu-și va respecta cuvântul , va fi la același nivel cu viscol rază lungă sau cu penticostalul merceolog.
Personal sunt sceptic.

Nea Nicu spunea...

Am o mare nedumerire; postează pe aici și sunt foarte revoltați oameni din structuri care nu au case de pensii proprii , acest lucru fiind făcut de Casa de Pensii a MApN, unde structurile in cauză au oameni detașați. Cum se face că nimeni din oamenii cu responsabilități în domeniul economico-financiar de la aceste structuri nu a sesizat de la bun început că actualizarea e gândită strâmb? De ce nu l- a întrebat nici unul pe Luca ( sau mai nou pe Andrițoiu ) despre lucruri care ii afectează pe cei din structurile respective? Să mai spun că unii din domnii de la aceste structuri au făcut potecă pe la MApN și ne prezintă nouă cum ar fi corect ?!! Nu vi se pare că e cam târziu? Și un pic imoral ?!!

Huhu Rezea spunea...

Domnule Nicu, nu înțeleg ei legea pensiilor militare mulți avocați și judecători, cum ai pretenția ca niște pitifelnici care au ajuns să conducă instituțiile financiare și juridice din sistemul de apărare să înțeleagă spiritul și litera legii.
In urmă cu 2 ani eram aproape singur care atrăgeam atenția ca deciziile de actualizare emise de MApN și SRI sunt greșite, spre nedumerirea multor cititori, cărora nu le venea să creadă că instituțiile statului pot să greșească, și spre batjorura unor sforari care scriu la comandă.
Abia după ce am demonstrat pe căteva decizii cu cât este înșelat fiecare pensionar și după ce am publicat decizii și documente emise de Casa Sectorială a MAI, multi pensionari, în sprecial cei care după recalcularea pe L 223/2015 au obținut un cuantum mai mare, pentru că ei și cei pensionați pe noua lege în anul 2016 au fost afectați, au înțeles că este bine să conteste deciziile de actualizare.
Sunt slab pregătiți juridic domnii care conduc aceste instituții, dar sunt tare tupeiști.
Nu e târziu, din moment ce fiecare pensionar interesat poate acționa si pe calea revizuirii la cerere.
Cel mai corect ar fi ca cei doi conducători ai MApN și SRI să înțeleagă gravitatea situației și să dispună revizuirea din oficiu a deciziilor de actualizare emise in urma majorării soldelor de funcție în cuantum compus cu 15% potrivit L 152/2017
Mai bine de 50% din decizii nu trebuie revizuite, respectiv pentru cei care au rămas în plată cu cuantumul pensiei contributive. In aceasta situatie ma aflu eu. Primesc si acum pensia indexată si cu 5% in 2016 și cu 5,25% în 2017, nu cum zice madam Andrițoiu că indexarea a fost temporară.

Nea Nicu spunea...

QED !

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
te lamuresc. Raspunsul, comprimat, ar suna asa: Nu-ti dau ba!

raul spunea...

Un MINISTRU cel putin CREDUL ,cu CONSILIERI cel putin HABARNISTI ,ca sa nu zic vorbele lui Tutea!Dati-i afara pe ROSU si compania ,d-le ministru ca va aduc numai deservicii!Acesti indivizi care au facut facultatile de drept cu portbagajul masinilor in care puneau de toate numai carti nu,trebuie inlocuiti cu tineri destepti,care sunt o multime in tara asta!Daca doriti sa fiti cineva in tara asta!Daca nu ,ramaneti cu putregaiurile astea de Rosu & co si sfidati legile !
ps La urma urmei,dati banii din cosnita bunicii dv????La MAI sunt alti oameni????Nu cred ,dar acolo sunt mai multi care au absolvit Facultati de drept pe bune ,nu cu darul,cum le-au facut consilierii dv!

gheo spunea...

Domnule H, adevar graiti dar stiti foarte bine ca, asa cum cei mici din ierarhia militara trebuie sa execute ordinele sefilor si comandantilor pentruca armata "nu poate fi un sindicat" cum vor unii, cei care conduc MApN si SRI, sunt "pusi acolo sa execute ordinele politice sau politicienilor chiar daca ulterior vor fi afectati si ei. Cred fals ca "au avut un moment de glorie" doar ca acesta este efemer, din pacate pensionarii militari sunt afectati ireversibil de acest moment de glorie al "slugilor" politice.

Huhu Rezea spunea...

@gheo
Este prostie trufașă. Dacă era ordin politic îl executa și MAI.

Leo spunea...

Dar te-ai "mişcat" şi bine din 01.04.2001 + rolul întâmplării beneficiind de toate recalculările etapizate din L 164 până în 2004 care au fost cam bianuale + rec. pe L 119 + rev. conf. OUG 1 GĂBIŢĂ , + rec. pe L 263 + rec pe l 223 + ce te așteaptă cu ...rec pe 2020 conf oug CIUCĂ + ...până în 2046 dacă scăpăm de covid 19........

valica spunea...

iN ANUL INTEGRARII IN ue SI nato, TOTI MARII COMANDANTI SI SEFI DE INSPECTORATE JUDETENE AU PRIMIT PREMII IN SUMA DE 10.000 DE RON ACTUALI IAR PLEBIMEA STRANGERI DE MINA IN USA.

Iulian Mareș spunea...

Și ce ți-au răspuns?

M spunea...

@Leonard

Vă dați seama că rezolvarea inechităților poate să fie și prin trecerea pe contributivitate motivată de "situația grea economică după epidemie"?

ifrim spunea...

Până să ne treacă pe contributivitate nu mai bine bagă pe repede înainte propunerea legislativă a PSDului cu impozitarea progresivă?

Iulian Mareș spunea...

Sa nu crezi ca nu stiu carte! Au si stiinta smekeriei foarte dezvoltata! Asta este necazul nostru!

Leo spunea...

Citez , puțin de mai jos deoarece sunt TOTAL de acord:
"Uite eu am și în prezent în plată cuantumul contributiv stabilit pe Legea 263/2010, care poartă în el toate in dexările de după anul 2013, inclusiv pe cea din 2016"

Leon spunea...

@Ifrim, poate se ocupa femeia de serviciu, ..Parlamentul nu lucreaza in aceasta saptamana !
Dar stai linistit, va rezolva problema Câtu !

spiritul lui Haret spunea...

Voi nu intelegeti ca are prioritate inzestrarea cu tehnica si armament precum si activii ?Noi suntem tratati ca expirati si tocmai de aceea mai la coada sau deloc.
Acum ca a venit si aceasta nenorocire pe capul nostru exista si pretext.
Stati in casa.Nu le dati satisfactie sa disparem pe cale naturala.Nu murim ca stam in casa.Ne ducem pulii de suflet daca suntem natangi si ne facem de cap.Am indurat lipsa de alimente pe timpul lui Ceausescu asa ca suntem obisnuiti.Avem ocazia sa ne facem fericite jumatatile incercand marea cu degetul.

Iulian Mareș spunea...

😜😂🤣👍

Gigi spunea...

https:/www.economica.net/pensii-de-serviciu-pensii-speciale-civili-militari-2019_180717.html

Gigi spunea...

Spirite@
Așa te lauzi?😂😀

M spunea...

Super tare analiza!!!

Multumesc stimate camarad!!!

Eu doar observ! Ati vazut ca lupta se da in general intre pensionarii MApN si cei MAI despre cuantumul pensiilor fiecare fiind convins ca cealalta parte e avantajata? Despre Servicii nu zice nimeni nimic! 😁 Asta inseamna "inteligence"!!!!

M spunea...

@Cătălin

Citește camarade link-ul pus de domnul Gigi mai sus.

1. Să avem muniție să răspundem,
2. Să observați că deși se vorbește de pensiile magistraților, curții de conturi, aviatori, personal navigant (la toți le-a crescut bugetul și pensiile) in comentariile onorabililor cititori ai articolului problema e numai la pensiile militare.

De aici eu trag concluzia că nu "setea de dreptate îi mână în luptă" ci potențiala lovitură dată SNAOPSN.

GREȘESC?

Gigi spunea...

Da,e tare analiza,să ne.rugăm de dl.H să o pună într-un art.când crede d.lui.

Leon spunea...

Leonard, vezi ca ti-a scapat un articol marca Dogaru publicat in aceste zile pe site-ul SCMD.
Poate ai timp si compari cele sustinute de Dogaru cu ce propune senatorul Tit Brailoiu in propunerea legislativa,Pl x 90/2020 repartzat pentru raport comun la Com.de aparare si Com.de munca din CD ; Senatul este camera decizitionala..!