Un produs Blogger.

sâmbătă, august 06, 2022

Ce mai rămâne din Revoluția din anul 1989 dacă al ei conducător este trimis în judecată pentru crime împotriva umanității?

51 comments

O stafie umbla prin Justiție: Dosarul Revoluției

De Dan Constantin, Jurnalul National

"Procurorul general al României a ieșit spre public cu o declarație de presă care repeta în esență comunicatul de presă difuzat ceva mai devreme pe pagina oficială de internet a instituției. Doamna Scutea ne-a prezentat „marele succes” al Parchetului – terminarea rechizitoriului în dosarul „Revoluția română din decembrie 1989” și trimiterea în judecată a trei inculpați: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus.


Acest dosar mai fusese odată terminat și lansat ca „un mare succes” de Augustin Lazăr, penibilul procuror general salvat de Iohannis prin pensionare. În 2019 Lazăr îi trimisese tot pe cei trei inculpați de acum spre judecată, dar instanța a constatat că actul înaintat de procurori era o varză. După trei ani, același procuror de caz a continuat cercetarea penală, și-a rescris „opera”  revenind în fața judecătorilor cu aceeași acuzare.

Formulările din actul de acuzare sunt trase la indigo și pleacă de la teza susținută de adversarii politici ai lui Ion Iliescu și ai celor care în 22 decembrie au format nucleul de conducere a României după prăbușirea regimului Ceaușescu. Deci Ion Iliescu, devenit în vâltoarea evenimentelor haotice care au urmat plecării lui Nicolae Ceaușescu din sediul Comitetului Central, liderul echipei care a umplut vidul de putere din conducerea statului, este acuzat după 33 de ani că a urmărit „obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute începând cu ziua de 22 decembrie, orele 16”. Teza acuzării pornește astfel strâmb, cu start ilogic. Nu e firesc în orice regim politic ca liderii să câștige legitimitate, să consolideze puterea, mai ales în condițiile concrete ale confuziei generale din acele zile? Cum a reușit Ion Iliescu să obțină legitimitatea? Răspunsul procurorului înaintează pe pârtia supozițiilor impresioniste: Ion Iliescu „a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariții televizate și emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat)”. Apoi vine o frază care duce vinovăția acestuia în altă ogradă, pentru că Iliescu, conform Parchetului General, „și-a asumat, în intervalul 22-30 decembrie1989, operațiunea sistematică de inducere în eroare a opiniei publice exercitate de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN.”

Înseamnă că au fost două „induceri în eroare a opiniei publice”- una făcută de Ion Iliescu, vinovat în plus că și-a asumat-o și pe cea a conducerii Ministerului Apărării.

Scoaterea din fișete a resturilor de documente care au rămas din zilele de mare tensiune din decembrie 89 și punerea lor selectivă      într-un act de acuzare penală, cu o tentă evidentă de a mistifica adevărul complex și a explica simplist misterele revoluției, sunt de fapt o nouă degradare a actului de justiție. Statul de drept, invocat ca un slogan menit să dea impresia că în România domnește legea, devine prin asemenea acțiuni un mecanism folosit pentru inducerea în eroare a opiniei publice. Gravitatea actului asumat de Parchetul General trebuie pusă în contextul presiunilor „constante, repetate, sistematice”- ca să folosim cuvintele Gabrielei Scutea - de a mistifica sensul evenimentelor din decembrie 89 conform intereselor de conjunctură ale celor aflați la putere. Succesiunea procurorilor generali și a celor care au condus anchetele penale din Parchetul militar au purtat așa-numitele „dosare istorice”- al Revoluției și al Mineriadelor - pe teritoriul nisipurilor mișcătoare ale supozițiilor și interpretărilor partizane, nicicum pentru rezolvarea cazurilor cu probe solide. Or, aceste probe, așa cum au declarat în repetate rânduri procurorii din aceste anchete, fie au fost distruse în unitățile militare, fie sunt greu de susținut într-un act de acuzare.

Este tot mai evident că trecerea atâtor ani de la evenimentele respective, care nu au putut fi lămurite atunci când existau martori, probe mai consistente și o capacitate profesională de analiză superioară în aparatul de cercetare, nu sunt de natură să dea credibilitate noii încercări de lansare a acuzelor în Dosarul Revoluției. Dacă vedem lista celor care au condus Parchetul General în ultimii 16 ani vedem și cauzele eșecurilor în multe dosare grele, anulate în instanțe. După venirea lui Băsescu la Cotroceni, Procuratura a devenit tot mai dependentă de interesele politice  ale puterii. Codruța Kovesi  a stat din 2006 până în 2012 în funcția de procuror general, urmată de Teodor Nițu, demisionat după acuzele făcute de DNA, condus de … Kovesi. A continuat „opera” Lazăr, care a vrut să-și mențină postul agățându-se de dosarele istorice, iar Scutea, a cărei demisie este cerută de CSM, dă iar liber dosarului spre instanță. Scoaterea acestor scheleți din fișetele Procuraturii este, de fapt, o plimbare a stafiilor care bântuie prin justiția

Brenda spunea...

Pe ăștia de acum cine îi judecă, văd că poporul care la așa zisa revoluție a ieșit și a făcut ,ce, nu a făcut decat sa de-a țara pe mana hoților și derbedeilor care au vândut și și pe .. masă, acum celor care au fost comlici
la distrugerea țări, primesc ajutoare, sociale,de fapt pomeni,. Sper sa le vina randul.On rest,pe cei despre care vorbit da ii judece Dumnezeu,

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sertarele, dulapurile, fisierele, podurile si arhivele sunt full de dosare de coruptie nerezolvate si doar asta mai ramasese, dar salariile magistratilor nu reflecta decat lenea si coruptia acestor belferi ai societatii, ca sa nu le spun trantori! Eu am trimis foarte multe plangeri de coruptie din armata, si la procurorii civili, si la cei militari si n-au miscat un deget macar, ba inca obligandu-ma pe mine sa fac cercetari si sa le mai trimit probatiuni, de parca aveam legitimatie si statut de detectiv particular! I-am facut plangeri chiar siin Tribunal lui Ciuca pentru plagiat, cat si impotriva sotiei actualizata la pensie cu sute de lei, cat o pensie minima, pe cand noi primeam 1,5% , 3% sau deloc, apoi impotriva croitoresei, etc, si nu s-a facut nici o cercetare, cum nici Comisia de control a Prim ministrului nu s-a clintit din loc! In acest caz pot sa afirm, ca Traian Basescu faptul ca traim intr-un stat mafiot, sau ca actualul Presedinte ca Romania este un stat esuat! Inclusiv ca exista in armata peste 21.000 de dosare de pensii masluit-falsificate, sa aiba pensii uriase, am cerut sa se ancheteze, care au mancat cuantumurile celorlalte pensii si nimeni nu a intreprins nici oactiune de cercetare! Iliescu a schimbat oranduire, care oricum, ciclic si istoric, avea sa seintample aceasta schimbare politica, si pentru asta trebuie pretuit si respectat, nutarat prin tribunale, altfel domnii magistrati nu aveau salariile alea de gusteroi, daca nu era Ion Iliescu sa schimbe regimul! Vai de mama si de capul lor de incapabili si rau intentionati!

Petrut spunea...

Iliescu are el pacatele lui dar a avut curajul sa initieze Revolutia ... restul am fost timorati profund de Ceausescu.....si acum am fi trait viata coreana de nord daca nu avea loc Revolutia initiata de el...

Alkan spunea...

As fi foarte fericit dacă s,ar consfinti ca a fost lovitura de stat si astfel și,ar pierde privilegiile tot felul de luptători cu merite deosebite ori luptători cu rol hotarator în desăvârșirea revoluției.

Magda spunea...

exact ce a ramas si din armata romana .....dupa ce ciuca a fost seful statului major.ministru al apararii si actualmente prim ministru ...... atentie,urmeaza Romania........

tudor spunea...

Daca Iliescu spune ce stie, dar nu va spune, atunci toate itele actului din decembrie 89 vor fi descalcite.
Cineva spune ca d-na... ne-a prezentat „marele succes” al Parchetului – terminarea rechizitoriului în dosarul „Revoluția română din decembrie 1989” și trimiterea în judecată a trei inculpați: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus.
Dosarul „Revoluția română din decembrie 1989' nu poate fi terminat si nu va fi terminat niciodata pana cand nu se deschide pagina cuprinzand modul de actiune al Trupelor de Securiate, pana cand nu se desconspira modul in care unii dintre securisti au actionat atunci la " Mare", pana cand nu se desconspira planul "Mare" in baza caruia Securitatea a actionat la revolutie si ulterior, pentru conservarea puterii si controlul economiei Romaniei,a vietii sociale, politice, a Armatei, Politiei, Justitiei, CCR si a reprezentantilor Romaniei la Parlamentul UE.
Planul de Mare, al securitatii nu avea limita de actiune - caderea comunismului. Puterea serviciilor secrete, de sorginte KGB-ista, nu s-a stins in anii 90, odata cu dizolvarea URSS, caderea comunismului si nu se va stinge niciodata.
Misiunile fortelor de securitate, a celor care au fost mereu deasupra lor, a KGB-ului, nu s-au incheiat si nu s-au marginit la existenta Partidelor Comuniste. Planurile lor de actiune prevad si asigura controlului maselor din tarile Europene, comuniste sau nu si astazi si maine. Si partidele securiste din Romania sunt dovada .. sunt dovada. Si tot ce se petrece acum.

Calinmihaib12 spunea...

..rămâne..LOVITURA DE STAT..!

monteoru spunea...

Autorul scrie lucruri de care nu are habar.Cine trebuie sa fie vinovat ca au fost mai multe victime dupa si nu inaintea fugii lui NC.
Uneori poti fi criminal si cand stai in fund si labaresti.

Boby spunea...

Sa se JUDECE hotararile,deciziile si faptele politicienilor in ultimii 32 de ani de asa zisa democratie.Atata tupeu si nesimtire exista la nivelul politicii statului roman

Polman spunea...

Care Revolutie...poate dosarul crimelor comise in perioada...

Calinmihaib12 spunea...

..A rămas..LOVITURA DE STAT..SÂN GEROASĂ,CRIMINALĂ, a unor grupuri de
politicieni din spatele frontului vizibil,..bolnavi de.."putere" și frustrări..ancestrale..!

M spunea...

Cred că știți că nu sunt un fan al comuniștilor și nici al torționarilor sau al "forțelor de represiune" dar asta cu „a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic, prin apariții televizate și emiterea de comunicate (mecanism de exercitare a puterii de stat)” înseamnă practic pușcărie pentru TOȚI politicienii!

Ideea e însă că au murit oameni (cel mai grav e măcelul de la Otopeni făcut de bravii apărători ai aeroportului, pur și simplu întâmplător de la MApN - puteau la fel de bine să fie și de la MAI în brambureala care era nu cred că ar fi fostt alții mai cu mințile la ei!). Dacă au murit oameni cineva trebuie să fie judecat. Asta se întâmplă!

Am bifat și asta!

Mihai spunea...

Rivolutia a adus si lucruri bune pentru unii.
Spre exemplu Cezar ( Sergentul Bula de la revolutie )s-a privatizat punand mana pe GAZ ,si-a deschis magazin si vinde lapte de capra direct de la sursă.
Se sta la rand de la patru dimineata.
Primul venit " Motanul Cacacios " primul servit🤣🤣 Si asa cu lapte de capra servit zilnic se facu " Motanul ... " asa zisul Rambo de Hurzicani.
Al doilea la rand Viorelu cu catelu , unde catelu bau laptele si Viorel ............
,vedeti aici

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02D49wXev4qtUcrFB2MGXt7crDVSdVMfSdCXukGhgLBJUdEvuYtapat5QbZ5vWRmjgl&id=100009028340368&sfnsn=mo

SorinDaniel spunea...

In octombrie vom fi chemati la unitățile la care suntem arondati,ma refer in Craiova.Politia ne înștiințează, atunci vom primi hartie scrisa.

Cezar spunea...

Toate ca toate..orice ar fi accept cu o singura conditie:SA NU SE BAGE CIUKKALATA MOKKA..UNOR FRECATORI DE MANSA LA RECE IN SPATELE HANGARULUI..EX..MAKIS..MOTANELUL KK.CIOS
LU AVIAMUCI..POA SA.I BAGE
ASTA A AVUT VIATA DE ..SLUGA
TREBUIA SA DE CU CREMA ROTILE LA AVION PE PISTA..SA APRINDA FESTILA DIN CÎLTI SI SA BAGE LA GURA DE AERARE..SA PORNEASCA JAFUL..ETC
VIATA DE CÎNE...AVIANUK MERITA🤣🤣🤣🤣🤣😜🤪😝🤑

Brenda spunea...

Mai Tudor dece vorbești proști,,vorbești că să te afli în treabăeu zic sa te mai gândești.frcat sa arici vorbe negândite și fără sens

Viorel spunea...

Auzi avianyc, care suge lapte de la țâța de sub buric. Scrie ce ai de scris la adresa mea și nu mai pune puncte pentru că nu am facebuci ca să știu ce cuprinde linlul postat de tine.

Petrut spunea...

Principala treaba realizata a fost ca s-a dat jos regimul lui Ceausescu....Cei ce critica acum de ce nu s-au gandit sa-l roage sa plece de buna voie .....Vroiati sa plece Ceausescu cu rugaminti oare ...? Parerea mea este ca nu a fost alta solutie ....A uitat lumea cum au fost in timpurile de dinainte de 1989..!!!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:

"MAGDA:spunea...

"...exact ce a ramas si din armata romana .....dupa ce ciuca a fost seful statului major.ministru al apararii si actualmente prim ministru ...... atentie,urmeaza Romania........

6 august 2022, 13:34" ,

Încheiat CITATUL,
MAGDA:
..ce vrei "să..spui"..?..:adică "ar urma..ROMÂNIA..să ce..?:
..dacă armata a fost "partajată",crezi că și ROMÂNIA va fi..asemenea,mai ales că vulturii bicefali și cu ochi hunici dau din..clonț..și "aripi"..?
(după ce fabrici și uzine,par a fi dis părut/transformat în RESURSE VANDABILE ici-colea, peste mare..,ORICE,inclusiv = INIMAGINABILUL..e posibil..!

Gigi spunea...

Este bine ca tineti treaza in mintea militarior despre ce a fost in decembrie rosu.Ce a fost atunci,nimeni nu trebuie sa uite!Niciodata!Si...totodată,nu trebuie sa uite,ce ne fac niste idioti,profitori din plin ale acelor zile,când au pus cruce la tot ce realizase poporul român de zeci de ani,bunicii,parintii nostri,chiar si noi.Acuma tot noi trebuie sa ne sacrificam,ptr. ca azi nu mai sunt bani la buget!Mai vad tampiti care nici acuma nu realizeaza ce este cu ei,astia sunt profitorii sau spalatii pe cerebel,ca daca l-ai pune intr-o coaje de nuca ar mai ramane 3 sferturi goală!
Nu este de mirare,tradatorii sunt dati intotdeauna la o parte!!!!!

Xman spunea...

Rămâne o tara înglodata în datorii,fără industrie,cu o agricultura de subzistenta atâta timp cât proprietarii de pamant vor mai permite romanilor sa le consume produsele modificate genetic,cu o mare parte din romani slugi prin tari descrestinate din,culmea:Europa!,dar cu parteneri strategici din vârful ierarhiei mondiale.Mai rămâne de văzut cât ne vor ajuta la nevoie...Atâta timp cât țapi ispășitori sunt doar trei,iar adevărații papusari stau bine mersi neintrebați de nimeni de una și de alta...Norocul nostru ca mai sunt încă martorii acestui dezastru:copacii care au scăpat de sub securea calailor acestui neam...Nu ne-au putut tăia pe noi și s-au răzbunat pe păduri...

Leon spunea...

"Marți, 9 august, începând cu ora 10:00, în fața Ministerului Finanțelor, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), relatează Mediafax."(stiripesurse)..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Magistraturile, comparate cu muraturile, daca vor sa-si mai salveze dramul de onoare ramas, sa faca inapoi un pas, cum face cand vede un pod măgarul, si sa claseze dosarul, caci ce invoca de catre procuror, in cazurile de omor, nu-s decat peroratii cu falsificate fabulatii, pentru ca toate cazurile de ferocitate s-au savarsit de catre personaje in stare de ebrietate si din initiative personale, de bravade intr-o stare nationala de debandare si vandalizare! Fiecare a facut ce l-a dus capul, nu ca i-a comandat unul sau altul, impuscandu-se intre ei, ca niste misei, unii dintre ei cu rafuieli personale, din ura si din razbunare! A fost o revolta spontana, de euforie-bucurie sau de prosteala nasoală, care s-a sfarsit rau, unii ajungand chiar atunci la bulău pentru violari, vandalizari si violentari, cum s-a intamplat, aman, cam peste tot in Romanistan! Proces pe grei bani dupa peste 30 de ani, mai, nene, cand toti martorii sunt oale si ulcele, ca mi se face greață, iar cei in viata, cu creierele pline de matreață, militari si civili fiind 90% debili si senili! Mama mia, unde sunt mai prosti majistratii decat in gubernia Papua Noua Roumania?!

Gigi spunea...

Nu stiu daca are legatura cu art.pe care adminul blogului la propus ptr.dezbatere,dar cred ca are,am sa spun ce se pregateste da guvernanti,dupa cum ne spun diverse site-uri....
Se pregateste(cred ca in Septembrie)o rectificare bugetara in care depinde in mare masura, printre altele,si indexarea pensiilor.
Cum,ca intotdeauna,bugetarii isi iau partea leului,apropo de " Revolutie " si de "beneficiarii" ei,care nu trebuiesc sariti niciodata in a le mari "soldele",ei nu trebuiesc sa se sacrifice ptr.tara,ne spune site-urile respective ca acesti bugetari o sa aibă salariile marite intre 15 si 50%.Noi....să mai vadă,ca...binenteles,ca intotdeauna,suntem lasati ultimii,ne vor da daca mai ramâne ceva firimituri de la masa bugetarilor.Să fie asa? Vom vedea!

Gigi spunea...

Citind comentariul meu anterior,am vazut ca am omis sa specific caror bugetari l-i se maresc salariile cu procentul aratat cnf.spuselor mai multor site.Este vorba de bugetarii,altii decat SNAOPSN.Cum era si "normal".

@ Leon Credeti ca le+au ajuns cutitul la os? Cred ca inca nu! pana vom ajunge la stadiul de"Asistati sociali" mai e putin,probabil cand vor exploda preturile la energie,produse alimentare etc.
*FMI: "Lasati populatia sa suporte preturile la energie asa cum sunt,nu mai interveniti."Asta am vazut ca scria pe ecranul unui post tv. deci ce va urma este destul de previzibil!

Leon spunea...

@Gigi, deocamdata aceasta Ordonanta trebuie sa ia Avizele ministerelor,inclusiv de la CES, deci mai dureaza !
Daca citeati proiectul( este postat de mine anterior) observati ca se acorda acel Sfert(academic !) la bugerari, inclusiv la cei din SNAOPSN; 50% este numai pentru cei care lucreaza cu fonduri PNRR.
Stiati ca Ordonanta Dancu s-a intors de la CES pentru ca NU are Avizele de la Ministerele Muncii si Finantelor( ministere PSD !!) si au trecut deja 30 de zile si NU este in mapa lui Ciuca?

SorinDaniel spunea...

@Gigi,
Asta vrea,,trandafirul"1300000 de voturi x2 plus pensionari si gata majoritatea,vin banii din PNRR cei împrumut si hocus pocus dispar si apar altii milionari in Romania.Au invatat lectia cu mariri de salariu si pensii, oricum nu le dau din buzunarul lor saracit de atatea incercari.

Mihai spunea...

Mai corect ar fi sa recunoasteti ca peste o revolta populara pornita din Bucuresti si Vest (Banat) pe fondurile neajunsurilor ( lipsa alimente , curent , apa calda , aroganta nomenclaturii ,secu si militie )s-au infiltrat la conducere o gasca formata din activisti cu relatii preconstituite intre ei ,in frunte cu Ion Ili....
De aici se stie ce a urmat.
Militarii mapn in general ,ca de regula au fost si sunt inca depasiti de faza si realitati.
Acum vad in unii multa exaltare la ”bunaciunile” acelui asa zis ”Statut al Cadrelor Militare” care nu schimba cu nimic implicatiile juridice ale art 11 din L80 cat timp OMM este denumit ca ”majorare cuantum pensie” si nu INDEMNIZATIE.
In rest doar ameteli cu pensia suplimentara ,etc pentru naivi juridic.
Cat timp guvernul va spune că , cuantumul pensiei nu poate depasi 100% din baza de calcul brut/net, adio exaltare beneficii statut.
Am mai spus-o si mă repet ;
Nu aveti incredere in olteni si nici in Kis-baci !
Zice-se prin presa co Olguta -primarita renovă dupa modelul Sibiu si Oradea o piata agroalimentara si o dotă la cheie cu tot necesarul ,exclus samsari , acces vanzare produse doar pentru taranii producatori. Numai ca in plus fata de Sibiu si Oradea dotă piata si cu un detector de pesticide legume -fructe.
Rezultatul; desi pana la renovare piata fu plina de tarani producatori si samsari , dupa renovare si instalarea detectorului de pesticide in piata mai sunt ocupate 2-3 tarabe.Nici samsari ,nici tarani producatori.
Imi pun intrebarea , ce se intampla daca pun asemenea detectoare de pesticide si in aprozarele preconizat a fi reinfiintate de ministrul Daia ????? Inchei ca ma pufneste râsul !!!
Ăsta-i romanul ....de ori unde am cumpăra .....de ori unde ai mânca ......aceeași poveste.

Calinmihaib12 spunea...

Sorin:
Nu ai "sesizat" că din dec.1989,adică
..de 33 de ani..,"roza"..(mai mult sau mai puțin..colorată..!)..(își) asigură cei 33,34 % + 1 VOTURI NECESARE..pt. ca.."ceilalți"..(oricum=tot de aceeași culoare de bază..!) să nu aibă MAJORI TATEA ABSOLUTĂ..,astfel încât,în cea mai proastă/grea.."situație"..DEȚINE
CONTROLUL.."jocurilor" politico-econo mice din ROMÂNIA..?

Leon spunea...

@Avia, eu garantez calitatea caiselor mele fara pesticide, si dublu distilate la...55 grade..:)).

Viorel spunea...

rambo2021. După spusele dumneavoastră reiese că MApN nu este condus de domnul Dîncu, nu știe că este lucrat / trădat pe la spate și ce pun la cale subordonații din DGFC și DGJ, subordonați care au depus jurământ de credință tacită (perversă) domnului Ciucă la plecare. Faceți cum vă spun eu și o s-o duceți bine. Dacă domnul Dîncu nu știe acest lucru, poate ar trebui atenționat de mârșăviile ce se clocesc, presupunând că nu este complice și o face pe neștiutorul.

Mihai spunea...

@ Kis baci
Cască bine urechile si retine ce spune ăsta la TV Arad;
Inainte de sdta sa stii inca ca Ungaria are contract semnat cu Apele Romane prin care se stipuleaza ca partea romana nu poate micsora in nicio situatie debitul Muresului la intrarea in Ungaria pe canalul care porneste din Romania de pe care ungurii folosesc apa pentru irigatii.
Asta inseamna sa stii ce vrei nea Kis baci !

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0xH5GiMPtqknQVCbP3FF8m7Ej51vfRw5YnXcLhNK9xXRWDtNPxVtu4YuSjQk7ixFml&id=100009028340368&sfnsn=mo

Imi pare rău ca anul asta ,desi aci aproape de granita ,ocupat cu alte probleme urgente nu am putut viziona din tribuna cursa de formula 1 de pe Hungaroring.
Auzi Kis baci ,circuit de formula 1 ,nu dupa 32 de ani doar amarate de circuite de carting in jurul Casei Copiilor .

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
"Avianyc spunea:
(13:54'/07.08.a.c.)

"Mai corect ar fi sa recunoasteti ca peste o revolta populara pornita din Bucuresti si Vest (Banat) pe fondurile neajunsurilor ( lipsa alimente , curent , apa calda , aroganta nomenclaturii ,secu si militie )s-au infiltrat la conducere o gasca formata din activisti cu relatii preconstituite intre ei ,in frunte cu Ion Ili...."

ÎNCHEIAT CITATUL,

Avianyc:

1..Da, din păcate,dar nu surprinzător, cam.."ăsta"..e adevărul..cu fructele și:cerealele,zarzavaturile și legumele
..ADUSE..sau chiar PRODUSE în ROMÂNIA
"ultimilor" 33 de ani..!;dar poate,sau chiar ar trebui..!,ca experimentul din
CRAIOVA: cu dotarea cu DETECTOARE de PESTICIDE din..PRODUSELE ALIMENTARE să
fie extinsă..ORIUNDE se vând/consumă asemenea produse..,inclusiv în marile magazine= de tip: "hiper-","super-" market-uri..!
2. REVOLTELE pomenite: au fost cronlo gic,cam în ordinea asta: (IAȘI), TIMIȘ OARA(..BANAT),BUCUREȘTI,.."toată"țara, dar:mare atenție:plănuite și inițiate, în ROMÂNIA:..la "BUCUREȘTI"..!(ce-I al "cezarului",trebuie să-I rămână cezar
ului, NE place sau nu, asta a fost..!)
Deci: "peste"..REVOLTE..NU s-au "suprapus" ceea ce scrii: "infiltrări"
de.."găști.."..etc., ci "ei" = "GAȘCA"
așa cum am scris, AU FOST INIȚIATORII ASASINI ai..REVOLTELOR=ca EVENIMENTE ..PREALABILE, NECESARE..inițierii LOVITURII DE STAT..SÂNGEROASE (!) care să justifice ..ULTERIOR..planul de ucidere..a ASASINULUI Ceaușescu..!
E o mică-mare diferență de "NUANȚE"
între cele 2 situații..!,adică,cu alte cuvinte: o LOVITURĂ DE STAT= e un feno men complex, care poate avea diferite forme de manifestare în funcție de:.. VOINȚA INIȚIATORILOR și, evident: mai mult sau mai puțin, de "CONDIȚIILE".. LOCALE..!
3. Cam tot ce a urmat..timp de 33 de ani..e consecința.."firească" a celor
de la "pct.1",adică, cu alte cuvinte..
ce începe "prost"/TRAGIC/,SE TERMINĂ/ "SFÂRȘEȘTE"..CAM TOT AȘA..! (Cât aș vrea ca viitorul să mă contrazică..!?)

M spunea...

@Gigi

"Lasati populatia sa suporte preturile la energie asa cum sunt,nu mai interveniti."Asta am vazut ca scria pe ecranul unui post tv.

Am doar o întrebare: de unde credeți că se dau banii aia pentru compensații și plafonări? De ce unul care are un jeepan ce consumă 30 la sută să primească reducere?

Doar întreb!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bravii politisti dau de o mare seriozitate dovada, iesind de maine in strada, facand si acel sacrificiu sa se manifeste si la serviciu, revendicand pentru ei aplicarea Legii 152 la drepturile salariale cat si majorarea la toate pensiile militare! Daca in strada vor manifesta, cati dintre noi li se vor alatura sa le sustina lupta? Eu le respect si Ministerul in mod deosebit, intrucat, ori de cate ori la ei am intervenit, i-am petiționat si i-am informat cu probleme legate de nedreptati la pensiile militare, ei mi-au raspuns in termenele legale, sau mi-au redictionat adresele catre Ministerul Apararii Nationale, chiar daca sunt militar rezervist si nu politist, stiindu-se ca cei din clocarimea militar mafiota nu misca in aceste actiuni nici o iota, astfel ajutandu-ma nesperat cu acest mod redictionat, in care poate primi inscrisurile petitionare chiar ministrul Apararii Nationale. Felicitari, cu sincere incurajari, si succese manifestantilor in scopul actiunilor si atingerea obiectivelor!

Calinmihaib12 spunea...

P.S.: ERATĂ..la:

"calinmihaib spunea...
(07 august 2022, 16:22'..)

CITAT:

"3. Cam tot ce a urmat..timp de 33 de ani..e consecința.."firească" a celor
de la❗"pct.1"❗,adică,cu alte cuvinte ..ce începe "prost"/TRAGIC/,SE TERMINĂ / "SFÂRȘEȘTE"..CAM TOT AȘA..! (Cât aș vrea ca viitorul să mă contrazică..!?)

7 august 2022, 16:22.."

Corect:între sublinierea cu semnele de exclamare ROȘII trebuie scris:"pct.2"
în loc de "pct.1",cum din greșeală am scris..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@XXX, fii mai optimist, si nu pesimist, iar eu am incredere in sindicatul revedincativ, politist! Ai nostrii au nevoie de locatii pitite, vreme cu precipitatii diferite, geruri sau arsite cumplite pentru ca lozincile si vocile sa nu le fie vazute sau auzite, SCMD specializandu-se in actiuni ascuns mascate sa nu fie de nimeni remarcate, zilele alese pentru orice revendicare fiind numai cele de sarbatoare, cand toti politicienii si responsabilii sunt in plimbare, sa nu aiba de dimineata si pana in seara cine sa-i bage in seama! Daca historicarul Daogaru metoda de a se autosabota ar patenta, ar castiga de la alte guverne cate ceva la teșcherea! Iac-așa!

Andrei spunea...

Ce glumă proastă „Iliescu comandantul revoluției”! Poate comandantul antirevoluției și șeful protejat de Moscova al loviturii de stat pentru deturnarea revoluției. Aia da, sunt de acord.

Revoluția a început în Timișoara, iar Ilici Iliescovici nu are nicio treabă cu asta. El are cu Ambasada Rusă pe care a chemat-o să suprime armata de la Timișoara care a fraternizat cu poporul.

Niky spunea...

Iliescu este un om politic si patriot remarcabil! Cei care îl atacă acum, mă fac să cred că sunt Adevărații inamici ai acestui popor asuprit de multe ori chiar de “conducătorii” lui! Cu ghilimelele de rigoare!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
"XXX spunea...

"..CEAUSESCU A FOST CONDAMNAT LA MOARTE DE SUA ȘI RUSIA ÎN 1989 .
ORDINUL A FOST DAT DE AMERICANI .
AȘA CĂ AMERICANII SUNT CEI CARE O SĂ VĂ CALCE PE CAP ,IAR ROMÂNII ÎI PUPĂ LA CUR . "

7 august 2022, 11:01 "

Încheiat CITATUL,

XXX:
..nu ai de unde să știi că Ceaușescu a fost condamnat de americani (sau rusi)
..!
"Probabilitatea" mai mare e ca ordinul , dacă ar fi fost vreunul..,e sa fi fost dat de RUȘI, pt. că:
1.Rușii sunt mai predispuși.."să sară
cu cuțitul"..= cum ar spune CHIRURGII
2.LOVITURA DE STAT=în urma "negocieri
lor" de la MALTA..și eventual, cele
anterioare = privind ROMÂNIA și soart
a EI după finalul "resetării" EUROPEI
în 1989, a căzut în "SARCINA"..URSS.!
DACĂ e..așa (= și sunt 99,99 % + 1
"șanse") că așa a fost (!)..atunci,
"evenimentele" fiind LOVITURĂ DE STAT
,"initiatorii", având PROFILUL lui..
Ceaușescu..și MARE ATENȚIE: a REGIMU
LUI DE STAT..terorist..de atunci(!),
tocmai DE ACEEA au ales CALEA SÂNGERO
ASĂ a unei LOVITURI DE STAT..(!),prin
tre altele:..și în SCOP RITUALIC,VEN
DETIC..!,precum și ca JUSTIFICARE (?)
"perfectă" a CRIMELOR care urmau să
se săvârșească = inclusiv asupra lui
Ceaușescu (..!) în cursul LOVITURII
DE STAT..!
Proba că URSS a fost "printre"iniția
torii și "făptuitorii" LOVITURII DE
STAT SÂNGEROASĂ..sunt cei 33 de ani
de atunci și până în prezent (!)= cu
tot ce s-a întâmplat în sfera POLOITI
CO-ECONOMICĂ (și nu numai..!), mai
ales că, chiar azi și ieri-alaltăieri
la mai multe TV-uri se spunea..că pes
te 1.000 de "SOFTURI"..din IT, în
ROMÂNIA, sunt..RUSEȘTI (..?!).
Proba că e așa=e că "ROMÂNIA".."lor"
a celor din.."deep-state"-ul lor și a
"puternicilor" ZILEI "la vedere", are
în "sufletul" ei..ROSSIA,CHINA,ORIENT
UL MIJLOCIU,..și alte asemenea entită
ți de orientare teroristă..de stat..,
fapt reflectat inclusiv aici..prin co
mentariile unor.."estofili"/"foni"..!

Huhu Rezea spunea...

Călin
Te-ai obosit să citezi prostiile lui Stelica?
Simulacrul de proces organizat de puciști, o pată veșnică pe obrazul justiției din România, a fost condamnat atât de Moscova cât și de Washington. Mai mult se spune că SUA au trimis un avion pentru recuperarea lui Ceaușescu.
Puciștii, autodenumiți revoluționari,l-au executat pe Ceaușescu pentru că se temeau pentru viața lor.
Condamnarea lui Iliescu pentru infracțiuni contra umanității săvârșite în timpul desfășurării evenimentelor din 1989, descalifică istoric caracterul revoluționar al evenimentelor.

Calinmihaib12 spunea...

"XXX":
Președintele Emil CONSTANTINESCU a fost "captivul"/=ALIBIUL=..ADEVĂRATEI PUTERI: guvernul + parlamentul( +..
deep-state-ul..!).
Nu uita că (așa cum am mai scris..!)
guvernarea CDR (=care avea vreo 37 %
= cu tot cu "infiltrații" FSN-ului..!)
NU avea o majoritate, așa că pt. a putea "guverna", "CDR"..A FOST CONDUSĂ ..de FSN: la vedere= prin intermediul "aripii..de dreapta"= PDL, iar abscons
..a fost condusă..și de către "aripa de stânga" a FSN-ului, adică de PSDR (!), iar printre infiltrații FSN-ului
..atunci: "ghici" cine erau..înșiși
primii miniștrii..CIORBEA și VASILE..!
Tratatele internaționale le negocia GUVERNUL.., președintele era "păpușa" care semna tratatul = fără a putea riposta, iar parlamentul (=majoritar FSN..!)..RATIFICA tratatul internațio nal (= inclusiv cel cu UCRAINA..!).

Arfy spunea...

Huhurez, se poate să publici comentarii plauzibile și nu can-can-uri de 50 de Ciucă? Încă ceva pt prietenii tăi, să termine a publica cu majuscule și cu puncte, puncte , nenecesare. Este obositor! Hai să vezi un blog "zoso" să vezi ce eleganta și idei. Aci, m -ai omorât cu bășinosii avianik, rambo, pambo... etc. Ai o ideea, expune-o frate, cu argumente! M- am saturat de lăbăreala de chat 1990! Mareș a plecat de pe blog, deși nici el nu era modernizat, și sunt atâția care n-au curaj să publice! Dă-mi, te rog, block! E mai fain decât să citesc aberații gen rambo, Viorel, Avianik etc
Ten Q veri maci!₩

M spunea...

Condamnarea lui Iliescu pentru infracțiuni contra umanității săvârșite în timpul desfășurării evenimentelor din 1989, descalifică istoric caracterul revoluționar al evenimentelor.

La Revoluții (la cele violente mă refer) mor oameni... De multe ori fostul conducător o cam mierlește!

Nici Ceaușescu nu a fost un îngeraș neprihănit... deci nu îl plâng absolut deloc!

CEZAR spunea...

@ Rambulete 20-21
Cam are dreptate ...
Ocservi ca pe mine nu m-a bagat in troaca cu voi?...:D :D....

Gigi spunea...

Sa ne aducem aminte cand s-a citit acel Rechizitoriu la acel simulacrul de proces,de catre procuror,Care se vedea chiar si de pe Marte ca era facut pe "genunche"sau in carlinga "cariceopterului"!!!!De asemenea,in cuprinsul de cacao s-a scris ca Ceausescu ar fi omorât 60.000 de oameni in perioada 16-22 . Cea mai tare a fost aia cu subminarea ec.nationale.Eu,daca eram cel care a facut acel rechiz.coroborat cu ce avem azi,aș fi plecat draku undeva departe sa nu mai stie lumea de mine! De ce? De rusine băăă! Atunci s_a vazut politica de cadre pe timpul acela unde,nu ca acuma,dar si atunci intrau multi idioti pe baza de pile,ce sa mai vorbesc,am vazut ca cine conducea si atunci,a "scos capul" in acele zile de trista amintire! Am vazut toata putreziciunea(cum spunea Eminescu) a unui regim corupt in toata splendoare lui! Asemenea si celor ce ia urmat.Vai de capul țărisoarei asteia! Vai de capul nostru!

Calinmihaib12 spunea...

CITAT:
" Huhu Rezea spunea...
Călin
Te-ai obosit să citezi prostiile lui Stelică?
Simulacrul de proces organizat de puciști, o pată veșnică pe obrazul justiției din România,a fost condamnat atât de Moscova cât și de Washington. Mai mult se spune că SUA au trimis un avion pentru recuperarea lui Ceaușescu.
❗Puciștii, autodenumiți revoluționari,l-au executat pe Ceaușescu pentru că se temeau pentru viața lor.❗
Condamnarea lui Iliescu pentru infracțiuni contra umanității săvârșite în timpul desfășurării evenimentelor din 1989, descalifică istoric caracterul revoluționar al evenimentelor.
7 august 2022, 23:02 ",

Încheiat CITATUL,

HUHU:
1...nu știu cine e "Stelică"(ce USER NAME..are..!) și nu l-am citat..,ci am scris opinia mea despre anii 1989 = nu de azi de ieri, ci de mai mulți ani, și știi bine acest lucru(..!)
2.Despre "procesul lui Ceausescu nu mai am nimic de comentat...!
3.Pari că te contrazici: adică, pe de o parte, accepți faptul că în dec.'89 a fost o LOVITURĂ DE STAT..,iar pe de altă parte..vorbești de "caracterul revolutionar" al evenimentelor din dec. 1989..!
O LOVITURĂ DE STAT e un fenomen foarte complex care are: personaje, un scenariu și mai multe "acte" ale desfă șurării evenimentelor planificate unde va..!,în funcție de țara și condițiile locale.
La noi, LOVITURA DE STAT SÂNGEROASĂ=
a fost INIȚIATĂ..prin provocarea unei
REVOLTE POPULARE = la TIMIȘOARA (după
IAȘI: o încercare.."nereușită"(?) sau o diversiune = lovitură secundară = de distragere a atenției de la lovitura principală(!)= pe direcția = de la TIMIȘOARA (!)..la BUCURESTI, REVOLTĂ subtil manipulată etnico-religios = cu mai multe scopuri:
a.scoaterii populației nemulțumite de
condițiile de trai în stradă,
b.provocarea autorităților de stat să
reacționeze în forță..cu efectul
scontat/anticipat al..producerii de
victime omenești= care ar fi creat
"condițiile"..preluării în forță..
a PUTERII DE STAT..!
Ieșirea=REVOLTA populației nemulțumite în stradă a fost provocata de PUCIȘTI, ca PREAMBUL declanșator al LOVITURII DE STAT.., fără ca acestora, adică PUCIȘTILOR: să le pese de..VIEȚILE OAMENILOR ONEȘTI care au ieșit în stradă și au fost executati..atât în timpul REVOLTEI= până în 22 dec. 1989,
cât și după 22 dec. 1989= în timpul desfășurării LOVITURII DE STAT..!(fază care a avut caracter aparent de..scurt război civil=începând cu orele: ~ 18
din seara zilei de 22 dec.1989..!).
3. Nu eventuala condamnare a capilor LOVITURII de STAT "descalifică isto ric"=eventualul caracter "revoluțio nar"(=?),MARE ATENȚIE: al evenimente lor..de după 22 dec. 1989, ci tocmai necondamnarea eventuală a acelora..ar avea efectul amintit..!
4.Cât privește paragraful subliniat cu semnele ROȘII de exclamare:.."motivul" invocat pt.executarea lui Ceaușescu ar fi comic,dar în realitate e TRAGIC, având în vedere..împrejurările și realitatea de atunci..!; dacă "ăla" ar fi motivul adevărat=..chiar ar fi un fapt: în plus= DESCALIFICANT al eveni mentelor de după 22 dec.1989..!
RESTUL..e ISTORIE..!
P.S.:
1..e "foarte" improbabil ca americanii să fi vrut să se implice..trimițând un avion..salvator..al dictatorului..!
2. O pată în plus sau minus pe fața
justiției române,oricum pătată..ce mai contează..?

M spunea...

@Calinmihaib

Cum apreciați următorul scenariu:

O lovitură de stat ce urmărea nu schimbarea cadrului politic ci doar o perestroika. O lovitură de stat organizată sau măcar susținută de ruSSia.

Oamenii scoși în stradă însă au prins "viteză" și au mers mai departe ajungându-se la revoluție (adică schimbarea la sistemului politic). Cum au luat "viteză"? Ori ajutați, ori spontan. Am impresia că spontan. Rușii nu își doreau o Românie democratică (cum nu își doresc nici acum) iar vesticii erau prea slabi la acel moment.

Am avut "plăcerea" de a mă afla în stradă începând cu mitingul din 21 până în 3 așa că pot să depun mărturie pentru sinceritatea autentică cu care oamenii au evoluat de la "Jos Ceaușescu" la "Jos comunismul".

Calinmihaib12 spunea...

CITAT: "M spunea...
:Calinmihaib

Cum apreciați următorul scenariu:

O lovitură de stat ce urmărea nu schimbarea cadrului politic ci doar o perestroika. O lovitură de stat organizată sau măcar susținută de ruSSia.

Oamenii scoși în stradă însă au prins "viteză" și au mers mai departe ajungându-se la revoluție (adică schimbarea la sistemului politic). Cum au luat "viteză"? Ori ajutați, ori spontan. Am impresia că spontan. Rușii nu își doreau o Românie democratică (cum nu își doresc nici acum) iar vesticii erau prea slabi la acel moment.

Am avut "plăcerea" de a mă afla în stradă începând cu mitingul din 21 până în 3 așa că pot să depun mărturie pentru sinceritatea autentică cu care oamenii au evoluat de la "Jos Ceaușescu" la "Jos comunismul".

"8 august 2022, 23:28 "

ÎNCHEIAT CITATUL,
M:
1. Am mai scris de-a lungul timpului care e opinia mea despre ce s-a întâmplat în dec.1989:
Așa cum am scris în comentariul ante rior (ora: 22:16'), atunci a fost o LOVITURĂ DE STAT (în concepție și fapte..!).
REVOLTA POPULAȚIEI în perioada 14-22 dec. 1989, orele:~18-18,30' a fost ini țiată cu scopul de a PROVOCA..RIPOSTA VIOLENTĂ a autorităților împotriva ma nifestanților, care ,printre alte acțiuni, scandau: "Jos Ceaușescu".., "Jos COMUNISMUL..","LIBERTATE"..,etc., (aceste scandări= între 15-22 dec.'89 au avut loc pe străzile TIMIȘOAREI și în P-ța OPEREI APROAPE non-stop..!).
În 22 dec.1989,în BUCURESTI, după ora 18,xx',după "cuvântarea" lui Ion ILIESCU din balconul CC.., mulțimea a scandat:.."FĂRĂ COMUNIȘTI..!"(..la conducerea ROMÂNIEI..), fapt ce a dus, BRUSC (după câteva ore de la..(aresta rea..?/și transportarea lui Ceaușescu
la TÂRGOVIȘTE.) LA DECLANȘAREA "aparen tului"..scurt..RĂZBOI CIVIL între..CO MUNIȘTII din linia a II-a (care se te meau să nu piardă ceea ce si-au dorit: =PUTEREA..!) și..POPULAȚIA ROMÂNIEI= care-și dorea : LIBERTATEA, o viață mai bună, etc..!
Faptul că: în 22.12.1989,orele 18,xx'
BRUSC,ca la o COMANDĂ UNICĂ, ÎN TOATĂ ȚARA.., S-A RE-DESCHIS FOCUL DE ARME.. ÎMPOTRIVA mulțimii pașnice, ESTE PROBA
că PUCIȘTII au anticipat REACȚIA MULȚI MII(=care-si dorea altceva decât voiau ei=puciștii)încă din faza de pregătire a LOVITURII DE STAT.!, planificând ope rațiuni violente, diversiuni, cu scop criminal și de a "restabili" "liniștea "..atât de mult dorită de la comuniști și puciști= pt. a putea prelua PUTEREA ..!
Regimul care s-a instaurat la putere după 22 dec.1989 nu se poate spune că a fost "revolutionar", ci a fost și este un regim de tip estic = post-gorbaciovist, regimul unor persoane care provin din linia a II-a a PCR.. și clientela politico-economică, regim susținut de structuri ("oculte") din zona serviciilor secrete.
Sigur,de voie de nevoie,"noul" regim a fost nevoit,sub presiunea opiniei pu blice doritoare de libertate autentică
, să facă, destul de lent și reforme socio-economice ca: retrocedări de proprietăți..,privatizări..,etc.,dar,
"partea leului"..a revenit celor care au luat PUTEREA..!
2.Cât privește atitudinea "vesticilor"
,ei nu erau.."slabi",ci erau INDIFEREN ȚI la ceea ce se întâmpla în ROMÂNIA,
mai ales după ce au realizat că ROMÂ NIA a reintrat în anii '90 în sfera.. estului..!

M spunea...

De multe ori am vrut să renunț să mai scriu aici. Dar faptul că îl enervez pe acest Akord 75 și că pot să mă amuz arătând lumii că e un mincinos patologic mă oprește!

Sunt singurul subiect pe care îl abordează de săptămâni întregi. Ha, ha, ha! Nu ai cum să renunți la așa distracție!

M spunea...

Am uitat!

Să îți mai spun ceva Huhu!

M-am uitat și la faptul că școala militară era considerată vechime, pe când facultatea civilă, nu! Doar așa, ca fapt divers!

La jigniri ești bun! Poate era bine să studiezi mai mult de e aia carieră militară și ce avantaje și dezavantaje ai!