Un produs Blogger.

joi, martie 16, 2023

Ultimele imagini transmise de Drona americană avariată de ruși în Marea Neagră

50 comments







Alt aparat american continua acum, 17 martie, ora 17,00 supravegherea Crimeei 

50 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ma uitam la generalii americanos de soi, niste haidamaci de goriloi cu nări ca de hipopotam si labele cat copitele de cal de ham, cu priviri de săbii incrucișate si mimica fețelor incruntate, niste uriași cu humeruși de urși flamânzi, gata sa rupă hălci groase din ruși, dar fara acele burdihane doldora de osânze si slane, avand din călcâie si pana la grebănoasele de legat cravate numai maldăre de striații de 24 de karate in bicepsi si triplexi de macre curate, iar daca vor fi puși butoni lângă butoni pe langa jeneralii brotacari autohtoni, pedanti, chizdificati si bomboni cu fleoaște decedate in pantaloni, niste timizi rotofei firfirei si trihirei cu obrajori pudrati, parfumați si rozacei, cu poponei grăsunei de fomei intr-o permanenta halena bahică de orzoi si hamei , cu priviri languroase, amoroase si prietenoase si ametind interlocutorii de capricii delicioase si cantandu-si graiul cu vorbe lenoase, neavand din tot acest caracter banal nimic in comun cu virtuozitatea unui razboinic napolionian, ori țâfnos de maresal tiran sau de distins gheneral al Forțelor Brotăcare, ci numai niste umbre masculin căprărare, dispuse in lupte sa strige ca niste domnisoare de onoare si in gura mare, ,,Hai, liberareee!''
Numai dezastre, pe langa pensii brotacare desfigurate: Chizdificarea Băltii Lacustre de după Revoluție a fost singura soluție de disoluție a unei Osti in inaniție, azi pe cale de dispariție...

Cătălin spunea...

ORICAT DE "GLOBALISTA" AR FI MAIA, FAPTUL CA IN MOLDOVA SE POATE "VORBI" DE LIMBA ROMANA IN DOCUMENTELE OFICIALE, ESTE MERITUL EI SI AL PARTIDELOR AFLATE LA GUVERNARE.DETALII AICI: https://www.economica.net/parlamentul-de-la-chisinau-a-votat-in-favoarea-inlocuirii-sintagmei-de-limba-moldoveneasca-cu-limba-romana-in-toate-legile-republicii-moldova_654961.html

GO spunea...

Una peste alta, acest război este palpitant. Insa nu suficient. Cu adevarat palpitant pentru noi va fi doar cand vom intra direct. Cu mobilizarea intregii rezerve. Recomandat si necesar pentru depoetizarea multora care au trecut prin armata ca militianul pe la post.

GO spunea...

Pana una alta, mi se confirma scenariul Bahmut. Eu ziceam de Bahmut, inca de acum jumatate de an. Cand nimeni dintre "strategii" de pe aici nici nu auzise de zona aia.

Este distractiva si opinia unor generali si "șpețialiști" de la TV. Ca Bahmut nu e așa strategic, bla ..
bla. Cum sa nu fie strategic din moment ce este singurul oras mare neocupat complet de rusi, din regiunea Donetk? Iar regiunea Donetk este propusa a fi anexata complet de Rusia?

GO spunea...

Legat de doborarea dronei de catre rusi. Esenta este ca Putin a aruncat direct manusa catre SUA. Provocarea este directa. Si ca tacamul sa fie complet, tot rusii incearca sa recupereze drona in forța. Americanii avand un raspuns de-a dreptul timid.

Sorin spunea...

@tehnocrat
În media americana se spune ca aeronavele ruse au fost SU-27 Flanker nu SU-24. Miercuri la ora 17.15 la Digi 24 a fost gen Danila, fost șef SMG, fost pilot, care a spus ca SU-27 nu are, ca avioanele de linie, posibilitatea de aruncare a combustibilului în caz de pericol și aterizare cu minim de petrol în rezervoare.
Daniela a spus ca acele jeturi, de condens am inteles eu, au fost generate de fortajul făcut în proximitatea dronei pt a o dezechilibra sau chiar avaria.
Danila nu și ar fi dat gratuit cu parerea. Dar și la digi 24 și la celelalte posturi s-a continuat cu afirmația largarii/deversarii/ aruncării de combustibil, fiecare i-a zis cum s-a priceput, pentru, și aici au fost zise alte opinii: sa orbeasca senzorii dronei, sa ia foc drona.
Plus ideea loviri elicei dronei cu aripa avionului SU. Intrebari: 24 sau 27? poate sau nu larga petrol?
Eu nu am avut tangenta cu aviația.

GO spunea...

Nu trebuie sa fii niciun mare "șpețialist" să intelegi cum a fost doborăta drona. Efectul trece TIR pe langa bicicleta, bicicleta este dezechilibrata si cade din cauza curentilor produsi de TIR. Drona aia are intre 2-4 tone in functie de incarcatura. Iar supersonicul intre 22-38 tone tot in functie de incarcatura. Daca treci cu viteza supersonica pe langa drona, este aruncata ca pe un avion de hartie. La care se mai adauga si efectul jeturilor reactive.

Huhu Rezea spunea...

GO
Credeam că vei comenta filmulețul cu discursul lui Trump la o reuniune a republicanilor în care a promis ca dacă va ajunge din Nou la Casa Alba va curăța Departamentul de Stat și Pentagonul de războinicii statului patalel și va pune capăt războiului din Ucraina.

Huhu Rezea spunea...

GO
Stop cadrul din imaginea prezentată în topic arată elicea lovită de avion.

Leo spunea...

Lăsați eliciile că nu astea ard acum, ci manevrele din banda psd-pnl privind manipularea pensiilor militare.
Nici nu vreți să știți ce coc lichelele.

Sorin spunea...

@huhu
Expredia "Elicea lovita de avion" as interpreta-o ca elicea lovita de jetul avionului. Elicea e în spatele dronei iar diametrul ei este mai mic decât suprafata în secțiune verticala a ampenajului orizontal și vertical din coada dronei. Cu alte cuvinte, dacă elicea ar fi fost lovita de aripa avionului, ar fi fost lovit și ampenajul. Am auzit o singura data ca un SU 27 ar fi aterizat de urgență cu avarie, dar ulterior nicio alta referire. Din câte știu materialul folosit la avioane e aluminiul, deci un nemetal moale.
Dincolo de acestea, de remarcat ca nicio televiziune nu a încercat sa se documenteze anterior difuzării, nu si-a însușit limbajul tehnic, nu a fost la curent cu cele prezentate la alte televiziuni, cum e xazul opiniei gen. Danila, nepreluata de miercuri seara pana joi, nici măcar de digi 24.

Sorin spunea...

@tehnocrat
Eu nu ironizez pe nimeni, doar întreb. Sunt pe plano10, lupus și huhu de pe la început. Nu veți găsi comentarii altfel decât normale.
Nu ma bazez pe declarațiile americanilor pt ca au avut diferențe de la o zi la alta.
Am precizat ca nu am tangenta cu aviația.

GO spunea...

@HH. Nu a fost precis impact direct. Priveste si tu imaginile. Elicea dronei este atat de scurta, incat este imposibila acrosarea doar a elicei, fara a distruge intreaga drona. Nu este niciun unghi viabil de acrosare. Altceva a fost acolo. Daca imaginile nu sunt trucate, ramane ca doar efectul de jet al reactoarelor ar fi putut rupe elicea. Exclud contactul direct.

Huhu Rezea spunea...

@Sorin
Din imagini se vede că anvergura elicelor depășește secțiunea corpului dronei.
Dacă avem în vedere că elicea este în spatele aparatului , vârful unei palete putea fi strivit, fără riscul de ciocnire cu drona, daca avionul ataca din lateral.

reddog spunea...

Rambo și Cezar cand aud cuvinte gen premii iar intra in fibrilații.

"Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, le-a oferit piloţilor rusi premii pentru că au împiedicat intrarea unei drone americane în zona de operațiuni militare a Rusiei în Ucraina, a informat vineri, 17 martie, agenţia de ştiri de stat rusă RIA."


Ministerul rus al Apărării îi decorează pe piloții care au doborât drona americană în Marea Neagră

https://m.ziare.com/rusia/rusia-premiere-piloti-doborare-drona-americana-marea-neagra-1794496?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

reddog spunea...


Asta se întâmplă când mergi nepregătit și nu ai o strategie anti drone.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi „au dat lovitura”, trimițând în judecată o bătrână de 82 de ani și pe nora acesteia, de 53 de ani, acuzate că au încercat să fure știuleți de porumb din lanul unui fermier."



Bătrână de 82 de ani, trimisă în judecată pentru că a încercat să fure porumb. A fost prinsă în flagrant de o dronă

https://m.ziare.com/porumb/batrana-de-82-de-ani-trimisa-in-judecata-pentru-tentativa-de-furt-drona-porubm-1794394?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

Sorin spunea...

Vedeți ca atunci când specialiștii opinează vedem altfel și logic dodv tehnic ce s-a întâmplat cu drona?
Și dacă ne gândim ca viteza dronei era 80-100m/sec iar a avionului dubla la fortaj...

anonim spunea...

@Huhu &co
Poate ar fi bine sa vezi mai intai de a spune ca diametrul elicei este mai mare decat ampenajul vertical(ma rog, oblic) al MQ9
Adevarul este ca va aruncati si haliti de bune toate minciunile amerlocilor fara o minima verificare de bun simt....uneori sunteti mai....decat "jurnalizdele"
Mai jos ai jde mii de unghiuri de vizibilitate.Trageti singuri concluziile ref la elice si ampenaje
Adevarul e ca @Sorin si @ GO v-au dat lectii din doua vorbe 3 cuvinte si ei nu au facut decat sa constate.
Rusii au spus purul adevar: Nu a existat contact fizic.De ce?
Va raspundeti simplu : ce temperatura au gazele arse din ajutaje la o distanta de 3-5 metri intre ajutaj si elicea MQ9(care nu este ff rezistenta la temperaturi inalte deoarece e mult mai important ca sa fie elastica/flexibila si nu rigida.Legile fizicii obliga intotdeauna la compromisuri. Vedeti ca e foarte usor de vazut si apoi de vorbit.Vi le dau pe toate ca sa nu ziceti ca am ales eu intentionat anumite unghiuri.
Pentru unii de pe aici cine mai spune si adevarul e musai "putinist".E usor sa inghiti minciuni daca te lasi spalat pe creier de propaganda oficiala

https://www.ga-asi.com/remotely-piloted-aircraft/mq-9a (rulati pag in jos)
https://www.ebay.com/itm/124907254719 (respecta cotele la milimetru)

Lui kissu cu copy/paste al lui puteti sa-i dati un doctorat sau macar un oskar.In rest e total descalificat ca tractorist cu sfarleaza.
Su-27 a venit cu viteza relativ mica chiar minima ca sa evite "caderea de bot"a venit deci din spatele dronei a deschis ventilele de evacuare combustibil(Da are asa ceva o sa spun si de ce altadata)din spatele dronei apoi ajuns deasupra a cuplat fortajul la maxim si a facut asa numita "lumanare"la o distanta minima deasupra dronei(ascensiune pe verticala la 90 de grade in fortaj)
Rusul ala a fost "pilot de pilot" nu un rahat cu ochi.S-ar parea ca nu degeaba am obtinut brevetul de zbor pe Zlin 526F Trener
alegeti si de aici ca e de unde
https://www.google.com/search?q=mq9+reaper&tbm=isch&chips=q:mq9+reaper,online_chips:general+atomics:0R1gh9t4zZk%3D&rlz=1C1KNTJ_enRO1002RO1002&hl=ro&sa=X&ved=2ahUKEwiuhYCp8-L9AhVIlKQKHYtSDWMQ4lYoA3oECAEQKw&biw=1286&bih=591#imgrc=grbXx5frAtXBTM

anonim spunea...

PS kissule ai raspunsul meu in detaliu la ciobarlan
Tot ala e dar in detaliu 🤣

anonim spunea...

@ Sorin
100 m/s este deja f mult pt o drona.V-o spune unul care a lucrat cu marimile astea ceva 'jde ani
(adica 360km/ora-viteza aproape maxima a unui elicopter de atac cu motor reactiv.) Ca doar din pale niciodataaaa!!
Vitezele dronelor nu depasesc de regula 200km/h hai cu idukgenta 250
O zi buna sa aveti!

Huhu Rezea spunea...

In comentariile mele am în vedere că, totuși, rușii sunt inamicii armatelor NATO din care face parte și Armata Română.
Din comentariile tele se vede adversitate pentru NATO.

anonim spunea...


@Huhu
In comentariile tehnice nu are ce cauta propaganda si politica
E cea mai sigura si rapida cale spre dezastru
M-am mai uitat odata la pala aia a elicei.Am descarcat-o de pe alt site si am mari...si marit si e clar.
Varful palei nu este lovit.Este topit pur si simplu....ce legatura are asta cu amici sau inamici eu nu inteleg,adica o inteleg dar e cu totul alta discutie
Credeam ca e un site liber la discutii pro si contra.Tocmai ai mai dovedit odata ca e aservit politic....ma rog se stia de mult dar dovada e aici

"Huhu Rezea spunea...
In comentariile mele am în vedere că, totuși, rușii sunt inamicii armatelor NATO din care face parte și Armata Română.
Din comentariile tele se vede adversitate pentru NATO.
17 martie 2023 la 15:40"

Trag concluzia: Hodoronc,trosc,fleosc

Huhu Rezea spunea...

@akord
Important este că măgarii de rusnaci au atacat un aparat american aflat în spațiul internațional la 75 mile depărtare de Crimeea.Cum au făcut-o... analizează specialistii.
Le-o trag cei din Nato la prima survolare a unui aparat rusesc în apropiere de vreo granita a unui stat membru.

anonim spunea...

Sunt curios...(sper sa nu se interpreteze politic)Poate vedea toata planeta si "pare" real filmuletul. F-16 "stie" sa decoleze in conditii meteo ca astea.Ca de 1Decembrie pe o ploaie marunta a stat la caldurica in hangar
Stiti desigur cat de curata trebuie sa fie pista si la aterizare.Daca absoarbe o mica pietricica in difuzorul de admisie (de sub "burta" lui s-a dus dracu aterizarea si avionul)
https://www.youtube.com/watch?v=FzHMH5Y4CUc

Known spunea...

Domnule ziarist H, vedeti definitiile pentru spatiul terestru national, spatiul maritim national si spatiul maritim international precum si protocoalele de acces pentru aeronave militare cu pilot, fara pilot, cu armament la bord sau fara armament la bord.
Cel mai bine cititi la site-ul ICAO!
Am onoarea,
Un binevoitor.

PS. Eventual studiati legislatia noastra de la Autoritatea Aeronautica Romana Civila si Militara!

Huhu Rezea spunea...

@Profesoras
Huhu nu e ziarist si nici membru UZPR ca să primească pensie specială de ziarist, potrivit L 8.

anonim spunea...

Ai dreptate Huhule dar nu acum s-a inventat apa calda
Ia vezi care era restrictia de zbor impusa de americani in timpul razboiului din Vietnam(si celelalte chiar recente).
Tot cam asa.Ape internationale dar era in acelasi timp si zona de lupta.Sa stii ca nu sunt nepatati nici unii nici ceilalti....."dalmatieni" ambele tabere cu ucrainienii ca bonus.
Te rugam sa bagi si niste articole despre cerealele ucrainiene zice-se modificate genetic de calitate f slaba si ff ieftine care blocheaza portul Constanta.Vestul ii sustine si pentru faptul ca e costul foarte bun pentru hranirea animalelor(ale lor).Noi importam carnea 80% ca nu-i putem concura la pret(fermierii romani)
In acest timp vezi ce "lupte" duc fermierii romani cu propriul lor guvern si care sunt in sapa de lemn si de-a dreptul disperati.Pe la voi pe acolo nu se aude chiar nimic ?
Vorba aia:"Cu è surdu, orbu e taci, campa cent'anni 'm paci" (in dialect sicilian)
Ca asta ma doare pe mine: romanii nu interesele altora(chiar daca ii numim aliati)
si poate ne dai ceva si despre microcentralele nucleare,ca prima deja e aproape de tine(Doicesti- centrale modulare nucleare (SMR si NuScale, iti spun ceva desigur)
Hai ca dintr-un subiect am facut nspe,dar chiar ca-s multe si mult mai importante
Zi buna in continuare!

Known spunea...

Astia de la TVR, Realitatea TV, Antena 3 CNN si Romania TV invita numai Generali sa comenteze de parca piloti au fost numai generalii.
Puteti domnilor sa intrebati despre unele probleme si alti fosti sau actuali piloti expermentati!
Credeti ca numai gradul de general asigura veridicitatea parerilor despre subiectul articolului?
Poate sunt eu deplasat, dar daca am dreptate?

Known spunea...

H, imi place ca va exprimati ca Domnitorii Moldovei: ...
Atunci, profesorasul este mai batran ca domnul H. daca exista o persoana care se ascunde sub acest nume...
Misterul H. nu a fost dezvaluit inca dar eu am rabdare poate reusiti sa va bâlbâiți vreodată sau să va bărbieriți deși sunteți spân...
Ce m-am distrat... nu-i așa, Cornel?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

- Flavius e ziarist
- H-ul e gazetar
- Leon e tescovinar/corcodușar/ghindar

Dan B. spunea...

Ați aflat sau nu, că orice stat, situat sau nu într-un potențial conflict militar, a notificat la nivel mondial, referitor la crearea unei zone de interdicție aeriană în proximitatea granițelor sale teritoriale?
Este o procedură inițiată chiar și de USA, deci legală și pentru Rusia!
În această zonă, accesul aerian al oricărei aeronave este permis cu aprobarea instituției de apărare anti-aeriană a țării în cauză.
Si cum Crimeea a aparținut și aparține Rusiei, zborul dronei americane, inclusiv cu transponderele oprite funcțional, a fost considerat ca un act ostil și s-a procedat în consecință.

anonim spunea...

Viorel
Pai atunci baga si kinjalu in ecuatie sau aeroglidul
Hai pe bune ca esti chiar.....
Supersonic cu elice ?🤣fortand realitatea...ar cam fi turbopropulsorul... dar e cu TOTUL "alta gasca in alta traista".Si unde ai vazut motorul ala supersonic la MQ9 Reaper ???.Arata-ni-l si noua !! Bea mai putin seara magazionerule !
Nu pot intelege deloc ca dupa ce esti,cum esti....mai si tii mortis sa demonstrezi lucrul asta.
Si te bagi in vorba exact ca musca in...oricand oricum si cu oricine fara legatura cu nimic ...ca la Botseni in carciuma.Esti extraordinar de frustrat....patologic chiar.Nici nu-mi mai arde de ras ca deja nu mai e de gluma in ce te priveste.E grav si evolueza rapid la tine
PS Revezi-ti propriile postari de-a lungul timpului si ai sa vezi cum ai vorbit de unul singur.Asa se va intampla si de acum incolo.Du-te si... la pereti!
Mars!

Viorel spunea...

Don Leo. Și eu sunt izmenar.

anonim spunea...

Leo
Si cine-i "vascu suge seva"? ca ma amuza de nu se poate 🤣
Dar cine-i "MOARTEA LABĂ" ???
Na, c-am pus-o!😨😱😭💀

anonim spunea...

Dan B
Asta incerc sa explic si eu,dar nu mai are nici o importanta cand politica dicteaza.
...Si da Putin a aprobat personal interceptarea(pt ca i s-a cerut sa aprobe,sau nu, tinand cont de circumstante asa cum sunt procedurile inclusiv la Biden si oriunde aiurea.
La ce distanta de tarm(Crimeea) s-a prabusit drona? Care era parametrul de zbor spre tarm...cumva spre zero?
Ia uitati-va un pic pe harta !
Oare pol aeriana de la MK cum procedeaza in asemenea cazuri?(drona ,nu avion cu echipaj)

PS A nu se uita ca zonele de interdictie aeriana in caz de conflict armat isi schimba configuratia si se extind mult in exterior.
Exista chiar acum caz similar= Taiwan.. DESI NU E CONFLICT ARMAT.....sau inca nu e.Oooops!
Chiar americanii au extins zona de interdictie in jurul Taiwanului
Adica,cum mama ma-sii!! Ori e muma ori e ciuma!

raul spunea...

Dane ,de cand plm Crimeea a apartinut si apartine Rusiei?De la Gingis han,Crimeea a fost si ar trebui sa fie a tatarilor!Ce-ti place sa-l mai pupi pe Putin!N-am crezut ca ofiteri ai armatei romane ,cunoscatori,cum ar trebui ,de istorie ,sa tina partea acestor primitivi si salbatici care sunt ,rusii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, vant din tribord cu tangaj in babord: Vascu Suge Sevă, spalator de veselă este idiotul care ne umbla cu botul ca porcul la chestii din tuburi de trestii, si chiar si la pensii!

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Lui Putin i s-a emis mandat international de arestare, de catre Tribunalul Penal International de la Haga, pentru crime impotriva umanitatii si rapiri de copii in timpul razboiului, Medvedeev recomandandu-le ca actul de decizie sa-l foloseasca ca hartie igienica! Impotriva clocarilor MApN as emite un asemenea document, pentru actiunile lor criminal-mafiote, caci au pe constiinta sute de morti din randul pensionarilor militari, deci un adevarat genocid!

anonim spunea...

Aici se poate vedea noul traiect de zbor"corectat"in afara zonei de interdictie aeriana.Si transponderul in functiune,odata ce a fost vazut de "flightradar24"
Mare diferenta nu ?

https://www.stiripesurse.ro/sua-au-trimis-o-noua-drona-deasupra-marii-negre-spre-crimeea-dupa-mai-multe-manevre-deasupra-romaniei-foto_2837715.html

Arfy spunea...

G.Olescu, din comentariile tale de vremuri trecute, după tine pe ruși ar trebuie să-i vedem bând vodcă în halbele de la Caru cu Bere! Se pare că nici putin nu va mai bea ceaiuri multe dacă iese din bârlog!

iullian68 spunea...

Nea Ifrime, ce ai fumat bre, de vorbesti asa in dodii?
Ai impresia ca daca orice cuvant care are o rima si il
pui d'ampulea are si o logica?

Arfy spunea...

Acord, lasă problema de lansare și de execuție în baza relațiilor internaționale! Nu te baga mai mult în ce poți sau ai fi putut lansa! Sunt rachetist!

anonim spunea...

Da toti sunt de toate si oricine e ce vrea....
Eu sunt popa!?

GO spunea...

Mișto bancul cu Putin și CPI de la Haga. Este ca în bancul "dati-l jos de pe mine, că îl omor!". Acea CPI are jurisdictie doar asupra statelor care au recunoscut Tribunalul International. Numai 94 din state din peste 220 recunosc jurisdictia acelui tribunal. Iar Rusia nu recunoaste CPI, cum nu recunosc tribunalul acela nici SUA, China sau Israel. Așa că se poate trage apa!

Huhu Rezea spunea...

După noile imagini, mai susține cineva că pala dronei nu a fost lovită?

reddog spunea...


Huhu
Akord75 va susține asta.
Dar va posta și că anonim că sa para că sunt mai multi. 😁

A spunea...

A lovit-o dar eu zic ca pilotul nu a fost chiar "smecher" cum afirmau unii pe blog.
A lovit-o din greseala ,se vede intentia de a o destabiliza cu ajutorul jeturilor de la turboreactoare.
https://spotmedia.ro/wp-content/uploads/2023/03/335668468_6624211467607576_2388001314503281278_n.mp4

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, intrebare non sens, intre ghilimele, caci au grijă de baluba-mi si rimele mele!