Un produs Blogger.

vineri, martie 20, 2020

Avertismentul minții de bibilică

46 comments

Piticotul de Cîțu crede că în starea de urgență nu mai are voie nimeni să critice peneleul pedelizat.
Ințeleg că se află în izolare la domiciliu, dar sunt îngijoratoare mimica, gesturile și tonul cu care claustratul își amenință oponenții politici.
Parcă este și ceva imbujorat! Nu cumva are febră?

46 de comentarii:

Leon spunea...

Ca de obicei, Catu vorbeste...aiureli !
Dar uite ce sustine USR:
"...Mai mult, el crede că veniturile tuturor angajaţilor din domeniul public ar trebui limitate la de 12 ori salariul minim, cu excepția personalului medical și din serviciile de urgență, iar pensiile plafonate la de 12 ori pensia minimă în valoare de 704. Această măsură ar afecta mai ales pensiile speciale, în continuare neabrogate, mai spune Cristian Seidler"(Capital).

M spunea...

Convorbire telefonica aseara cu fiul meu din Canada:
"- Da-i tata in plm cu rezervistii lor! Va injura de 10 ani, zi de zi, si acum cand au morcovul la kur cica sa ii ajutati?
- Ma duc daca ma cheama! Ce sa fac? Cred ca e chiar nevoie!
- Da, ca astia mai in varsta sunt si cei mai afectati. Stai naibii! Le zici ca esti la mine in Canada si ca nu ai cum sa vii!" 😁

Cat priveste masurile.... In SUA de exemplu, unde s-au inchis institutiile de invatamant (K-12), cadrele didactice primesc 75% din salariu. Hai, USR, ai curaj? Sau voi nu aveti curaj decat cu fraierii din SNAOPSN?

Dupa cum vedeti NICI UN SINDICAT DIN POLITIE SAU PENITENCIARE NU REACTIONEAZA!

PS - nu ma deranjeaza plafonarea pensiei ca si cuantum ci principiul plafonarii. Ideea ca e ceva nemeritat dar IN ACELASI TIMP CA AI OBLIGATII CA SI REZERVIST!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/olguta-vasilescu-reactie-exploziva-dupa-avertismentul-lui-citu-mai-ai-curaj-sa-apari-in-public_737315.html

CEZAR spunea...

Mai du-te in pula mea cu fi-tu din Canada !
Pensia ti-o platesc cei doi fii ai mei de aici ..si alti ca ei...
Nici nu realizezi cat esti de ridicol ..crezi ca la el nu ajunge virusul ..e pe drum,,,

Iulian Mareș spunea...

👍 Afirmativ 100%!

*În loc să pregătească țara pentru Criză, Klaus Iohannis s-a jucat de-a anticipatele
Autor: Magda Spiridon

https://evz.ro/in-loc-sa-pregateasca-tara-pentru-criza-klaus-iohannis-s-a-jucat-de-a-anticipatele.html/2

Stelian P. spunea...

Buna idee. Si eu o sa le spun ca sunt la prietenul meu din Iran si n-am cum sa vin. Prostii astia nici nu au auzit de localizarea telefoanelor.

Viss spunea...

Defetism, Drept Penal
Infractiune constand in raspandirea sau publicarea in timp de razboi de zvonuri sau informatii false, exagerate sau tendentioase relative la situatia economica si politica a tarii, la starea morala a populatiei in legatura cu declararea si mersul razboiului, precum si savarsirea altor asemenea fapte de natura sa slabeasca rezistenta morala a populatiei.

radud spunea...

Acest Câtu este o schiță urîtă, o caricatură nereușită, o păcăleală, o făcătură!
Avem un dulap plin de nimic și pe el un CIT care strigă:
-Citi ca noi!Citi ca noi! Dai in unul ,țipă doi!
Mai avem și pe conu Batistuta care freacă dulapul până ii ia lacul!
Luați dragi români din DULAP ce ați pus!
Când totul se reduce la o simplă răceală , un stranut și durere in gât , …in foond, e normal să avem catiiala asta!
În rest … s’auzim numai de bine pentru că unii aplică principiul : „Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale!” (Murphy)

Mihai spunea...

Nu-i de glumă !
Când unii donează si altii incazeaza 60 000 ..........se poate discuta.
Grecia deja a luat masura taierii pensiilor speciale .......spre satisfactia populatiei ........
De 30 de ani doar au golit,absolut toti doar au golit dulapul . Scadenta însă bate la usă.Imprumuturile din piata nu prea mai se dau avantajos .......
Să speram că nu se va ajunge la masuri extreme ,dar nu-i sigur......in conditiile necesitatii sustinerii somajului tehnic masiv si a locurilor de muncă in pericol de desfiintare.........

Dan B. spunea...

De ce tii neapărat să-ți evidentiezi prostia mai de fiecare dată, caracteristica persoanei tale fiind cunoscută de ani de zile?
Nici acum n-ai priceput că pensia este un venit de întoarcere, cu atât mai mult cu cât ea este și consecința unui contract al statului, semnat de mine, prin care, la sfârșitul carierei îmi asigură un trai decent?
Așadar, mie nu-mi plătesc pensia fiii tăi, nici al meu și, cu atât mai puțin, nici cel din Canada! Mi-o plătește statul român, căruia i-am prestat servicii profesionale în condiții de sclavie modernă, pe care le-am acceptat prin propria-mi semnătură pe un contract.

M spunea...

@Viss

ELABORATI!!!! 😁😁😁 Abia astept!!!!

Gogu Pintenogu spunea...

Maxime și cugetări. Ținta: Cîțu.
Prostul nu e prost destul până nu e și fudul.
La omul sărac nici Cîții nu trag (asta a fost o adaptare la vremurile actuale).
Nu-ţi pune mintea cu Cîţu că eşti mai cîţ ca el (altă adaptare).
Vă rog să continuaţi şi dumneavoastră.

M spunea...

@radud

Acum multi ani Tiriac a facut un interviu si zicea:
In Germania daca ai un profit de 3-5% inseamna ca iti merge bine afacerea.
Daca ai un profit de 10 - 14% inseamna ca ai dat lovitura, ca esti o racheta economica!

Am venit in Romania unde mi s-au propus afaceri cu profit de 200% sau 300%.

Asa ceva nu e posibil NICAIERI IN LUME!


Pentru a isi proteja aceste profituri cei din privat arunca mereu gogoasa asta cu pensiile speciale.

Nimeni nu vrea sa explice, sau nimeni nu vrea sa auda, va pensiile "speciale" sunt in realitate o "plata intarziata pentru munca depusa". Daca vrei sa nu iti plece specialistii (sa zicem cadrele medicale sau militarii) poti ORI sa le faci salarii de mii si mii de euro ORI sa ii lasi pe salarii medii dar sa le spui ca daca preseteaza minim 30 de ani le mai adaugi la pensie o parte. Si ala trage ca boul in speranta unei pensii mai mari. Apoi vin trepanatii si spun: nuuuuu, e nasol!!!

PS 1 - evident ca nu vorbesc aici de pensii de zeci de mii de euro ci de cele 98% din pensiile militare.
PS 2 - nu am pus in ghilimele ce a zis Turiac pentru ca nu am citatul exact ci doar ideea din interviul respectiv.

Stelian P. spunea...

@Dan
Si statul roman de unde are banii cu care va plateste pensia ?

Dan B. spunea...

Stelian P:

Crezi că sunt așa de curios? Eu, dacă n-am bani să-mi achit obligațiile fiscale, taxe și impozite, „beneficiez” de aceeași întrebare? Nu reușești să te disociezi de Cezar!
La fel de tembelă este susținerea unora cum că diaspora susține statul, când, în fapt, aceasta își protejează familia și rudele. Acum că au revenit peste un milion de „căpșunari” și șuți de buzunare sau din genți, cine plătește pentru carantina sau/și tratamentul lor?

Viorel spunea...

Domnule Viss, (art. 349 Codul Penal) în primul rând România nu se află în stare de război, în al doilea rînd, puteți să-mi spuneți (morală sau moralul ?) care era / este moralul populației în ultimele 6 luni de guvernare KWI, PNL, etc. (care guvern, care guvernare). Acum 6 luni când a fosta dat jos PSD înlocuit cu PNL, nu se dădeau pe posturile TV numai știri false despre greaua moștenire, lipsa banilor pentru salarii și pensii, deficitul bugetar de X% și nu de 3%. Toate astea nu au creat panică în populație ? Toate declarațiile erau false, politice (distrugem PSD) și economice, ce ar trebui făcut să solicităm (noi, poporul) deschiderea de dosare penale pentru minciunile lor ? Nu putem pentru că nu era război cum nu este nici acum.

Viorel spunea...

Domnule Cezar, pe lângă vocabularul dumneavoastră de maidanez (nu are nici o vină că s-a născut câine și duce viața pe care o duce fără stăpân), mai faceți și afirmații gratuite. Am vrut să continui comentariul, dar m-am oprit pentru că l-am citit pe al domnului Dan B. care spune tot într-un mod politicos.
Domnule Stelian P. (Ceaușescu de unde avea bani să plătească datoriile externe, pensile și salariile, sunt oameni care o duc mai greu ca atunci, oamenii nu trăiau cu panica de azi și frica zilei de mâine). Din banii considerați ca și contribuție a mea, a noastră la sistemul de pensii și pe care statul trebuia să-i investească cu cap în afaceri profitabile și nu cele de interes de partid, indiferent care a fost el. Directori de companii cu găuri la buget și ei iau salarii enorme, bonusuri și prime la sfârșit de an, un guvern șterge datoriile la prieteni, altul le returnează TV. O bătaie de joc. Și muncitorul de la patron nu-și primește salariul minim pe economie pentru că, cică nu și-a făcut planul (patron angajați 3 pe post / beneficii stat angajat șomer / beneficii stat angajat prin firmă cu dedicație București angajați din Sri Lanka).

Viss spunea...

@Viorel
Cred că ești suficient de deștept să înțelegi ce vreau să spun. Nu cred că vrei să ai pe conștiință oameni nevinovați. Politica e una. Ce scriu unii pe aici e altceva. Nu îi încuraja. Nu mă refer la opinii politice.

Iulian Mareș spunea...

In cazul Caracal, au localizat telefonul de le-a intrat in oki!
Numai telefoanele politicienilor incomozi pot fi localizate! 😜

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Îmi sărise inima din piept că ești bolnav...
Ieri m-am rugat cu 🔥 pt tine și am aprins și o lumânare!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Te dumiresc...eu!
Prin discursul de azi, maimuțoiul francez, Macron, a recunoscut că Globalizarea a fost un drum greșit! Statele trebuie sa sa redevină ceea ce erau odată: entități naționale autoguvernare și dezvoltate prin ele însăși nu prin "centralism democratic"!
Criza asta va răsturna UE de după Lisabona! O lume falsa, conducătoare prin instrumente penibile, va dispărea!
Ai văzut cumva o măsură UE? O idee, cât de mică?
A intervenit UE să sducem cetățenii acasă?
Cetățeni care au pus umărul din greu la dezvoltare FRA, ITA, DEU, ESP prin activitatea lor în servicii, refuzate de ai lor.

Iulian Mareș spunea...

Rezerva BNR = 35 MLD €!
Cred că asta îți spune ceva.. . Sau este destinată DEU?

Iulian Mareș spunea...

👍
In plus de mult timp se tot spune da către unii economiști cinstiți și kiar unii politicieni că în ROU plus valoarea obținută în urma muncii nu este împărțită corect/rezonabil între patron și angajați!

Când aud expresia "șoferului ajuns patron": "dau pâine la 30 de oameni" mai că-mi vine să-i arăt ce rece este otelul.

Viorel spunea...

Domnule Viss, atunci care este rolul comentariului dumneavoastră “Defetism Drept Penal”. L-ați scris din dorul de a scrie, sau cu un anumit scop, sfat, sugestie, indicație, atnci nu dați citate sau părți din articole ale Codului Penal ci spuneți cu cuvintele dumneavoastră ce aveți de spus, vorba domnului M, “ELABORAȚI !!!, Abia aștept”. Elaborați domnule Viss pe înțelesul tuturor, fără a amesteca politicul și economical în comentariu.

M spunea...

@Iulian Mareș

Din păcate aveți dreptate. Diaspora românească muncind în țările din vest au contribuit la bunăstarea acestora (plătind impozite sau chiar lucrând la negru pe salarii de mizerie).
Când încă a fost vorba de epidemie le-a dat un șut în emancipatul lor cur.

Se plângea cineva care îngrijește într-un centru de carantină că cei mai agresivi sunt cei veniți din Italia care țipă încontinu, "la noi în Italia se respectă drepturile", "sărăntoaco ai rămas aici cu fraierii", "ce mâncare e asta? Vreau spaghetti alla scarpariello că nici nu știi ce e aia proasto".
(scuze pentru aceste expresii dar sunt pur și simplu indignat).

Totuși nu înțeleg de ce trimitem avioane după turiști? Le-a fost greu să își reducă vacanța? Când vezi că vine epidemia peste tine stai ca un "rezistent" să o iei în bot?

Cine plătește cursele charter? De ce aducem noi îmbolnăviți de bani grei?
Dacă pleci în concediu când toată presa vuiește că vine un dezastru chiar trebuie să dăm bani tot noi să îi aducem? La ce folosesc asigurările?

Iulian Mareș spunea...

Adică,
Tu adunci atingere prin neîncredere în organele conducătoare, texte Cdt. Suprem, Velea!

M spunea...

@Iulian Mareș

Așa e poporul ăsta. Am trecut de la a urâ "chiaburii" și "burghejii" la a îi iubi necondiționat!

Munca aduce plus valoare. Iei 3 metri de stofă, îi muncești și faci un costum.
Bravo ție. Dacă însă nu îți cumpără nimeni, să zicem un bugetar ca mine, costumul ăla mori de foame și tu și familia ta! Producția, privată sau nu, se bazează pe circulația banilor.

Plus valoare aduce și bugetarul nu numai privatul. Căci și ăla de la SMURD să zicem, oferă un serviciu. Sau medicul de la stat, sau profesorul.

Așa cum comuniști ca niște idioți au distrus o clasă cu ură, tot așa acum, cu o ură egală, se distruge altă clasă.
Să fii "beamter" in Germania sau "public servant" in SUA este o onoare, ești privit cu respect. La noi, în oglindă parcă cu vremurile comuniste, a ajuns o rușine!

Vă mai amintiți cum spuneau idioții de oraș cu scârbă : "țărane"? Tot atât de idioți spun și alții acum: "bugetarule".

Stelian P. spunea...

@Viorel
Din pacate contributiile acelea nu mai exista de mult asa ca intrebarea mea este valabila in continuare.

@Dan
Statul roman plateste din buget sumele respective pentru toti cei reveniti in tara. Chiar si un singur euro cheltuit de un "capsunar" sau de un turist strain in Romania trimite citiva eurocenti statului roman sub forma de taxe, impozite etc.

Stelian P. spunea...

@Iulian
Maimutoiul nu a tinut azi nici un discurs. Aveti un link ?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

"Ministerul Apărării anunță omologarea unei izolete de concepție românească. A fost proiectată de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie."

Respect camarazilor noștri! Adevărul e că, așa cum spunea un inginer prin anii 70, "românii nu au vrut să meargă pe lună că dacă vroiam făceam noi o rachetă, mai legată cu sârmă, mai cu hai că merge și așa, dar o făceam"

Evident că acum nu mai e ca atunci, așa că respect colegilor noștri!

Dan B. spunea...

@StelianP.
Să mori tu că diasporezul cheltuie un euro doar ca să ajungă ceva monede la buget? Cheltuie pentru a-și asigura necesarul, nu de dragul bugetului de stat. Eu, dacă mă duc oriunde, în alt stat, și-mi iau un suc, o fac pentru bugetul acelui stat sau pentru că mi-e sete? Și mă bat cu cărămida-n piept că am susținut bugetul țării în cauză? Dacă am concepția dtale, mă duc in respectivul stat și nu achiziționez nimic (ba nu, plătesc oricum o taxă de intrare și una de drum!)!
Deci, un milion de români duși afară (bravo lor!) revin în țară, nu au asigurări medicale, sunt carantinizați și tratați medical pentru cele câteva monede duse ca TVA (așa-i peste tot, nu numai la noi) la bugetul de stat? Sau îmi pare mie că ai în familie ceva diasporezi, consumatori de resurse bugetare aici, la învățământ și, pregătiți profesional, care deservesc alte nații?
Îi spuneai lui Viorel că acele contribuții nu mai există? Dar dacă eu , aici, iau leafa și trebuie să-mi achit obligațiile fiscale, dar retribuția s-a evaporat, îi pot spune statului că acea leafă nu mai există și să nu se mai bazeze pe plata lor din parte-mi?
Atenție, a fost și este o relație contractuală cu contribuabilul român, care se respectă!

M spunea...

@Dan B

Mor de râs!!!! Mă gândesc la diasporean : "ce să cumpăr, ce să cumpăr să se ducă bani la bugetul României. Iau 10 kile de șaibe. Nu am nevoie de ele, dă-le dreacu', dar să dau bani pe ceva că nu au copiii români alocații"
😂😂😂😂

Să mă aștept să îmi facă austriecii statuie că am luat o cola de la ei?

Mihai spunea...

@ Dan B & Co
Domnul Huhurez a publicat sub titlul ”Si in Germania se opreste productia” un material absolut semnificativ care trebui sa va dea de gandit si in consecinta sa va analizati mult mai atent continutul comentariilor.
Ar trebui sa stiti ca in general tineretul diasporez este interesat de castig in vederea cumpararii unui apartament sau constructia unei case ,cumpararea unui teren pentru o afacere ,etc ,lucru pe care il realizeaza in mare mare.
De asemenea foarte multi si-au deschis afaceri in Romania gen ( spalatorii auto ,baruri ,restaurante ,sali de nunti ,service auto ,brutarii ,patiseriii ,diverse cabinete date in chirie ,etc.
Toate acestea aduc venit la bugetul consolidat ,buget din care vin banii la bugetele ministererlor ,etc.
Daca doar ”doi lei” din aceste contributii se gasesc si in pensiile d-voastra ,cu scuzele de rigoare, ar trebui sa rositi in obraz cand cititi aceste randuri.
Stiti d-voastra ca daca construiesti o casa (lucru pe care il fac foarte multi) pe langa ”10 kile de saibe” cheltuielile de la achizitia terenului pana la finalizarea casei reprezinta valori foarte mari care aduc pe lantul de desfasurare foarte multe taxe ,notariale ,la primarii ,cadastru ,etc plus TVA in buget pentru fiecare kg de material inclus in constructie.Dupa care impozit si alte taxe functie de destinatie.
Daca cineva cumpara o garsoniera sau apartament si il da in circuit turistic in regim hotelier ,zilnic de acolo vin taxe si TVA in buget.
V-am dat doar cateva exemple ca sa nu mai bateti campii in necunostiinta de realitate.
Și retineti ca dacă doar:
- prin efectul coronavirus mediul privat cade in somaj si disponibilizare
- daca medicii si personalul medical clacheaza in lipsa echipamentelor de protectie si a oboselii ,etc
- daca tinand cont ca in mare parte traim din importuri transportatorii refuza sa mai faca curse de aprovizionare cu alimente si materiale sanitare ,aparatura medicala ,etc din tarii cu zone rosii cum se întamplă momentan
- daca diaspora pierde locurile de munca si alocatiile pentru copii la nivel UE (100-200€/lună) si nu mai trimit banii in Ro pentru copii ramasi acasa si alte necesitati
- daca ciordacii se intorc si nu mai reusesc sa construiasca palate pentru care platesc ceva TVA la constructire si impozite pe urmă

„O SĂ VĂ PUTETI FIXA SALARII SI PENSII” EXACT DUPĂ MODELUL SALARIZARII AUTONOME DIN ADMINISTRATIE INSTAURAT PRIN APLICAREA legii salarizarii L152.
Nu cumva sa trebuiasca sa va angajati pe undeva precum fac multi pensionari civili cu pensii mizerabile si care ca sa se descurce sunt obligati la un castig suplimentar , ingrijind cate un batran , o curte/gradina sau facand un transport auto,etc prin/spre tarile UE cu naveta la doua saptamani ,lunar sau trimestrial.
Cu scuzele de rigoare ,atata timp cat nu puneti pâinea pe masa celor pe care-i blamati si le aruncati cuvinte murdare ar fi bine sa va revizuiti atitudinea fata de romanul necajit care nu a luat calea bejenie de bine ce i-a fost pe aici cu netul din salariul minim in buzunar.
Poate va faceti timp sa cititi materialul d-nui Huhurez (Si in Germania se opreste productia) pentru care il felicit in mod cordial. Chiar merită. Poate realizati la batranete experiente noi in comunicare in spatiul public.
Cu scuzele de rigoare ,

Viorel spunea...

Domnule avia, de curiozitate, care sunt știrile false răspândite de domnul Iulian Mareș ?, a spus 35 miliarde E ca pe o încurajare, adică avem bani, din calculul prezentat de dumneavoastră stăm și mai bine, atunci unde este dilema. Cred că nu ați înțeles bine matematica limbii române, fapt ce va indus în eroare (mă refer la miliarde).
Dânsul a spus: „Rezerva BNR-35 miliarde E” (nu s-a referit la valoarea rezervelor în aur).
Dumneavoastră spuneți:
29.02.2020: Rezerva internațională BNR = 35.830 milioane E=35 de miliarde 830 de milioane E. (este corect până acum ?).
29.02.2020: Rezerva internațională BNR = 40.752 milioane E (valută + aur / 103,6 tone) = 40 de miliarde 752 milioane E. (este corect și de data aceasta ?).
40.752 milioane E – 35.839 milioane E = 4.913 milioane E. (nu am calculat, dar oare atât valorează 103,6 tone aur ?).
Deci: Rezerva internațională BNR = 40 de miliarde 752 milioane E, deci stăm mai bine decât a specificat domnul Iulian Mareș, atunci înseamnă că guvernul dumneavoastră are de unde asigura suportul financiar pentru a trece peste greutățile de sănătate și economice ale momentului.


Iulian Mareș spunea...

Avia,
Ori știi ce scrii, ori scrii ce știi!
Și când te gândești că ai scris atât de mult că iasă o prostie!
*Parlamentul a votat în problema pensiilor speciale! Cine trebuie să aplice legea? Aud?
Cîțu și Orban? De acasă, pe Facebook? .,vrei sa dezvolt cum este cu guvernarea din dormitor? Mult mai costisitoare și degeaba!

PS-La care bibliotecă sa merg? Una de stat sau particulară? Cât știu eu despre finanțe tip BNR îmi este suficient, iar dacă doresc informații despre 🐑, te voi consulta!

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Sadoveanu!
Tare mult mi-au plăcut exemplele date!
Tu nu pricepi că 90% au plecat pt ei, să câștige un bănuț mai mult și pt că la sapa sapa greu...
Mă iei cu patiserii, kioacuri, spălătorii auto... etc! Astea sunt pt subzistență, dacă nu furi!

Dan B. spunea...

@Avia:

N-ai priceput noima comentariului meu, deși pari mai școlit ca alții!

Am făcut o distincție clară intre un roman rămas între granițe și unul plecat pentru o viață mai bună, pe alte meleaguri.
Primul, prin efectul legii, plătește taxe și impozite la bugetul de stat, la cel local și la case de asigurări (muncă, sănătate), dar nicidecum nu-mi trimite mie bani în contul pensiei, obligație a statului tot în baza unei legi, precum și a unui contract de prestare a serviciului militar, în condiții de sclavie modernă (drepturi constituționale anulate), contract acceptat de mine prin propria-mi semnătură.
Al doilea, diasporezul sau rudele lui, dar și cu banii de la el, face cheltuieli ocazionale,și facultative, în baza cărora ceva mărunțiș (TVA) ajunge la bugetul de stat, ei bucurându-se de bunul achiziționat. Dacă are și un imobil aici, care, în fapt, are regim de „casă de vacanță”, mai cotizează la bugetul local, așa cum se întâmplă în toate statele lumii. Deci, TVA-ul colectat din plățile unui „căpșunar”, de exemplu, se efectuează în baza unei legi fiscal, tot așa, existent mai peste tot în lume.

Așadar, statul colectează taxe și impozite, inclusiv TVA-ul diasporezului, în conformitate cu legislația României. In baza aceleiași legislații, statul își onorează obligația de plată a pensiilor, inclusiv a pensiei mele militare.

Te-aș ruga să-ți reevaluezi tâmpeniile ce au urmat după „Și retineti ca dacă doar:”, căci ce-ai prezentat acolo ține de atribuțiile statului, la care eu sunt sau nu solidar.
Apropo, Legea salarizării bugetarilor are numărul 153/2017. Dar ce-I cu termenul „salarizare autonomă”? Este o lege-cadru a salarizării personalului din fonduri publice.

Reiterez, cei care-mi dădeau lecții de democrație, plătitori de impozite și taxe prin alte stat și lipsiți de asigurări de sănătate aici, doar în baza „mărunțișului” lor, statul asigură resursele financiare aducerii lor în țară, carantinizării și tratamentului medical costisitor, pe lângă cele consacrate evenimentelor electorale.

Huhu Rezea spunea...

De acord!
Este ca și când unul de la tara își lasă în paragină propria gospodărie și merge să lucreze zilier pe la alții.

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Știri false nu am postat nici măcar nu am intenția!
Dar abia azi aflăm că nu nu s-a spus câți români au murit în ITA și FRA. Deci poate fi categorisită acțiunea că omisiune? Cât de gravă este?
Toată stima pt profesor...
Însă, rogu-te transforma sumele vehiculate de tine... "rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 35.830 milioane euro, față de 35.505 milioane euro la 31 ianuarie 2020..."?
Tata, treizeci și cinci de mii de milioane câte MLD fac?
Poate greșesc eu, căci nu am avut atâția bani niciodată! Poate tu!

*Poate Elianu te bate cu cartea în cap!

Mihai spunea...

Am gresit ,cer scuze ! Am citit fugitiv si am ramas in imagine ca fiind scris 35 milioane euro. Scuze !

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Am făcut mate, la LM cu cel mai bun profesor din Moldova, luat de la Politehnică pt niște deprinderi ..lumești!
Dar pt asta nu-ți trebuie matematici superioare...
Pe mine m-au deranjat că ai tinut-o încordată și după intervenția dl. V!
Accept scuzele ofițerești! Sănătate!

*Ce mai face D. Urîtu?

M spunea...

@Dan B

Corectă dar lungă analiza. Trebuie să vă adaptați puterii de concentrare a celui cu care vorbiți. 😁

Exemplul day de onorabilul Huhurez, foarte bun !

Mihai spunea...

@ Dan B
Vă multumesc pentru recunoasterea anumitor ”calitati mai deosebite decăt ale altora de pe aici” ( eu zic ca poate doar mai apropiat de realitati ) ,mai ales ca ne-am tersectat ani de zile cărarile si am conlucrat mare parte de timp rezolvand probleme majore in cadrul Fortelor Aeriene.
Comentariul era de fapt mai mult un fel ”de bate șaua ca sa priceapă si ......... Nimic altceva, Nu va era adresat in mod direct si nici gand atac la persoană.
Timpul ramane sa confirme sau sa infirme afirmatiile din comentariu.
Un lucru insa ramane cert.
Din PIB sau mai bine zis bugetul consolidat al statului se imparte spre nevoile societatii functie de cât de mare se face gramada. Functie de marimea gramezii guvernul prin Hg , ordonante apoi prin legi votate in Parlament poate stabili ,functie de constrangerile bugetare ale momentului in sus sau in jos marimea feliei pentru fiecare.

@ Huhurez
Îmi pare rău ca v-am atras in capcana asta.
Degeaba tanar gospodar daca nu ai bani. Și mai ales daca vrei mai mult in viată.
Degeaba proiect pe fonduri europene cu 10 vaci chinuite la o iesle cand laptele il vinzi cu 0,5 la firma colectoare sau 2 lei la negru.
Degeaba subventie de la stat conditionata de indeplinirea unor conditii pentru care muncesti pana ajungi la infarct sau esti terminat fizic si pshihic .
Degeaba pamant daca nu dispui de utilaje care sa-ti usureze munca. Din pacate ,utilajele costa bani neacoperiti de subventii.
Cine nu a vazut de aprope o vaca ,un porc ,o gaina si modul in care trebuie sa muncesti ca sa le cresti (fara zile libere) etc poate spune ca ati dat un ”exemplu foarte bun”
Eu care au pornit in viata de la coada vacii ,nu.
Majoritatea afacerilor mici si mijlocii din Ro au pornit de la oameni cu initiativa si curaj care in prima faza au facut un stagiu de munca cativa ani prin Italia , Germania , Spania , Anglia ,etc.
Am untransportator cu care mi-am rezolvat niste transporturi din exteren care dupa 10 ani de Italia s-a intors ,a pornit de la doua camionete de 3,5 tone cu prelata pe firma de transport iar azi dispune de 22 de camionete Renault noi si 3 TIR-uri noi ,toate pe transport extern.
Va dau si numele firmei ,ca sa nu ma acuzati de vraji (LI COM Srl).
Altul venit din Spania (lucrator in constructii cu inca doi frati - la plecare nu avea dupa ce bea apă ) si-a pus pe picioare o firma de constructii cu utilaje si tehnologii moderne care-l fac foarte cautat si puternic in domeniu. Si se dezvolta an de an . Nu au multi casa ca el ,facuta prin munca dupa intoarcere.
Intoacerea celor cu contracte serioase care nu s-au intors acum v-a dezvolta si da alta fata Romaniei.
Cei care s-au intors acum in prima faza sunt doar o plevusca cu naveta sezoniera prin Europa ,navetisti mare parte pe low cost, plecata in lupta pentru subzistenta (majoritar nevotanta de dreapta)
Votantii de dreapta ,cei cu contracte serioasa si firme in UE nu s-au intors inca. Intoacerea lor va insemna un pas inainte spre progres si dezvoltare prin investitii ,tehnologii ,experienta europeana in munca si procese tehnologice cu tehnologii de ultima ora in industrie ,agricultură ,etc,etc.
Lumea s-a transformat intr-o luna de zile in clipe de cosmar pentru intrega lume cu efecte de durată.
Doamne ajuta la toata lumea!
Pâna atunci reguli stricte si masuri de constrangere severe pentru respectarea lor.

Dan B. spunea...

@Avia;

Mă bucur că, până la urmă, ai realizat că diasporezii sau băștinașii nu-mi plătesc pensia, ei doar conformându-se legislației fiscale românești.

Apropo de răspunsul adresat lui Huhu:
Cei prezentați de tine sunt excepțiile fericite, respectivii întreprinzători fiind întorși în țară cu mult timp înainte.
Dar, acum, revine doar „lotul național de alba-neagra”, adică toți ciumeții care nu aveau domicilii stabile, drept de muncă, asigurări de sănătate, adică mai toată pleava diasporei, inclusiv cei ocupați cu săvârșirea de infracțiuni producătoare de bani. Și cum toți acestia, contaminați sau nu, în lipsa asigurărilor medicale, consumă resurse bugetare consistente pentru carantină și tratament. Bașca abonarea lor ulterioară la venitul minim garantat. Deci, au plecat că au vrut și, acum, condițiile vitrege referitoare la identificarea celor ce sălășuiesc aiurea pe teritoriile altor state, îi aducem acasă pe cheltuială bugetată de guvern, deși nu sunt cazuri sociale pe bune.

O zi bună, ție și colegilor noștri!