Un produs Blogger.

vineri, martie 20, 2020

Când cercetarea penală este târâtă prin mocirla #rezist

15 comments
 Comisarul.ro, controversatul site al mogulasului Mircea Gheorghiu, vârf de lance al propagandei Deep state de tip #rezist, se excită în public cu documente dintr-un dosar de urmărire panală instrumentat de un biet agent șef adjunct de poliție de la Secția 6 din Capitală. In comentariul care publică actele de urmărire penală comunicate postului de televiziune A3 se spune" Mircea Badea, lingău la Antena 3, este vizat de o anchetă penală desfăşurată de Secţia 6 de Poliţie din Bucureşti. Dosarul penal vizează săvârşirea infracţiunii de „instigare publică”. Mircea Badea ar fi afirmat în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3 că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui călcaţi cu maşina. " 
Răzbunările pentru nereușita mitingului anarhist din 10 august 2018 continuă. S-a început urmărirea penală pentru instigare la infracțiuni contra vieții anarhiștilor care pe 04 iulie 2018 blocaseră Piața Victoriei. 
In plină pandemie de coronavirus, Poliția criminală nu are altceva mai bun de făcut decât să cerceteze penal opiniile lui Mircea Badea, spuse cu of într-o emisiune de acum 2 ani la A3.


15 comentarii:

M spunea...

Politia criminala ESTE obligata sa faca cercetari daca s-a depus plangere penala.

Ma intreb doar daca vor fi anexate si procesele verbale de contraventie pentru FIECARE rezistent care a blocat un drum public!

Totodata ma intreb daca se vor deschide dosare penale pe "incitare la ura si discriminare" pentru toti cei care au strigat pentru o Romanie FARA PSD?

Sa nu uitam ca procurorii pusi de Johannis trebuie sa isi multumeasca seful!

DECEBAL spunea...

Iata ca acum cand nu mai sunt subiecte fierbinti de discutat pe linie politica la TV=uri se incearca reinterpretarea unor subiecte care ar trebui sa ne abata atentia de la problemele actuale.Eu zic sa le dam acestor obraznici un raspuns pe masura sa le taiem elanul de la inceput. Da-le DOAMNE mintea cea de pe urma ca nu cumva vorba poetului nemuritor " Sa nu vrem noi sanga nu pamant". Sa fim solidari cu toti ai nostri care au nevoie de ceva si sa-i ajutam. DOAMNE AJUTA

Fost parasutist spunea...

Si, bineinteles, POLITIA CRIMINALA (chiar o fi ... criminala?)nu mai are la acest moment nici o alta plangere de care sa se ocupe. Ma intreb si eu, ca ala nu prea informat, e intamplator ca fix acum i-a venit sorocul plangerii cu pricina?

M spunea...

@Fost parașutist

După cum vedeți nici ei nu prea s-au grăbit. Dar dacă stimatul rezistent care a depus plângerea a venit cu avocat, a făcut scandal și a amenințat și cu o "neglijență în serviciu"....

Omul își face slujba. S-a plâns unul, cercetează, cere probe. Domnul Badea nu este tracasat, nu e chemat (încă), nu e scos cu cătușe. Dacă nu făcea el publică treaba, organele de cercetare au fost discrete.... Care e problema?

Putem să trăim fără Mircea Badea?

Sunt, și am fost mereu, un apărător al drepturilor și libertăților dar PÂNĂ ACUM nu e nimic de obiectat.
Ce doreați? Să ignore plângerea?

Huhu Rezea spunea...

M
Nu fi iar ingăduitor cu prostia și ura din breasla din care te tragi.
Cine reclamă, aduce și probe.
Cum să vină după 2 ani să carăi suportul de la reclamat când putea să urmarească emisiunea pe internet si să claseze reclamația fără să mai faci tam tam, care seamănă a tracasare.
Nu avea nimic mai urgent de făcut decât să piarda timpul cu un eveniment de acum 2 ani?
Se pare că lucratori de poliție și din servicii secrete, dar si unii procurori, sunt roși de un activism bolnav de tip #rezist.

M spunea...

Știți că nu e așa!

Bietul agent care probabil mai are vreo 10-20 de dosare abia aștepta să își vadă numele prin presă.
Nu el a dat hârtiile cu Mircea Badea.

Cred că agentul vrea să închidă dosarul și are nevoie de o copie obținută legal, ca probă.
Mircea Badea vrea să se dea victimă și de aceea a publicat actele.

Probabil că in cariera dumneavoastră ați făcut cercetarea disciplinară prealabilă. Sunt acte, proceduri care trebuiesc urmate pentru că rezidentul SIGUR va contesta soluția.

Mai ieri același Mircea badea era ofuscat după ce a fost prins de radar.

Evident aceeași porcărie : "oamenii mor de coronavirus și idiotul de milițian îmi dă MIE amendă că am depășit viteza legală."

😁 Să fie mulțumit Badea că nu sunt eu organ de cercetare penală! 😁😁😁

Iulian Mareș spunea...

M,
Huhurez,
dar ce a făcut/spus pe post Badea?

Iulian Mareș spunea...

Corect! 100%!

M spunea...

Si NU UITATI!

Politia efectueaza cercetarea penala sub supravegherea procurorului.
Daca procurorul a solicitat strangerea unor probe, politistul se conformeaza!

Ce zice CPP?
art. 314
(1) După examinarea sesizării, când constată că au fost strânse probele necesare potrivit dispozițiilor art. 285 , procurorul, la propunerea organului de urmărire penală sau din oficiu, soluționează cauza prin ordonanță, dispunând:
a) clasarea, când nu exercită acțiunea penală ori, după caz, stinge acțiunea penală exercitată, întrucât există unul dintre cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1);
b) renunțarea la urmărirea penală, când nu există interes public în urmărirea penală a inculpatului.


Deci faptul ca se uita politistul pe youtube nu este proba. Trebuie o inregistrare neprelucrata, asa cum a fost transmisa, asumata de institutia respectiva!

Nu mai spun ca art. 285 NCPP zice ca "Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.

Concluzia mea, asa, dupa o noapte-sfetnic bun!

1. cred ca am lasat impresia ca sunt un sustinator al idiotenilor propagate de rezist si atunci imi cer mii de scuze!
2. sunt zeci sau chiar sute de dosare penale deschise politistilor si jandarmilor de catre cei de la rezist (prin case de avocatura) despre care nu ni se spune nimic.
3. se da totul pe Politie (ca in multe alte cazuri) mai ales daca iese prost iar daca iese bine vine un comunicat "Parchetul de pe langa.... a destructurat o retea de trafic de droguri ... bla, bla, bla". Realitatea e ca in dosarele penale procurorul coordoneaza sau efectueaza direct actele de urmarire penala!
4. ma doare undeva de Mircea Badea. A injurat oamenii in uniforma de sute, de mii de ori. Se poate apara singur!
5. cand am sa vad ca drepturile lui mircea badea sunt incalcate am sa protestez. Deocamdata nu vad decat o victimizare la fel de "transparenta" ca intreaga lui emisiune.
6. daca aveam sub 50 la ora si dadeam peste un rezistent tavalit prin Piata Victoriei cred ca eram absolvit de vina! NU?

Huhu Rezea spunea...

@Mares
In video din topic este chiar emisiunea din 2018 pe care o putea asculta și lucrătorul dee la Politia criminală făra sa mai ceara suportul optic și să propună clasarea lucrării, nu inceperea urmăririi penale im rem.

Huhu Rezea spunea...

Apelul lui Victor Ciutacu către ministrul Vela
Domnu' Comandant al Operațiunii, vă rog eu, din suflețelul meu meschin, opriți-vă gealații dintr-o acțiune pe cât de penibilă, pe atât de contraproductivă. Ceea ce fac subordonații dumneavoastră, pe care i-a apucat zelul vizionării urgente a emisiunilor pe care Antena 3 le-a difuzat acum doi ani într-un dosar penal penibil și fără suspecți, fix zilele astea, când ar trebui să țină frontierele sigure și, eventual, să alerge după descreierații care împrăștie coronavirusul prin republică, este impardonabil.



Vezi și: Mircea Badea: Vreau finalizarea dosarului cât mai repede

Înțeleg că vă stă în gât (nu neapărat dumneavoastră, ci liderului spiritual al liberalilor) prietenul meu Mircea Badea, printre puținii (dacă nu singurul de acolo) care nu a pus capu-n țărână, dar nu se face așa ceva. Și v-o scrie unul care are o rivalitate evidentă și manifestă, pe fiecare zecime de punct de audiență, cu Mihai Gâdea, dar care detestă eliminarea concurenței prin metode milițienești. Iar acțiunea asta e fix desprinsă din anii ceaușismului manifest.

Nu profitați de starea de urgență pentru a vă regla răfuielile, personale, de grup, de partid, nici nu mai contează, cu presa, de care oricum aveți nevoie, mai ales în situații dramatice de genul prin care trece acum întreaga omenire. Și așa e un domeniu lovit din toate părțile. Oricum abia mai gâfâim. Aveți mai multă minte decât Marian Godină și Traian Berbeceanu. Încercați s-o și folosiți...", conchide Victor Ciutacu.

BONIFATIE spunea...


Cred că d-l M. este cel mai ponderat în aprecieri și trebuie să așteptăm să vedem propunerea organului de cercetare penală al poliției către procuror. Dosarul, evident, trebuie soluționat. De ce a durat atât? Asta este o întrebare. S-au dus vremurile când, ca regulă, trebuia să soluționezi un dosar în 30 de zile că, dacă nu, dădea-i cu subsemnatul în fața șefilor. Au făcut, „doctorii” în drept, și C.proc.penală mai „democratic”.
Acum, este o chestiune care ține de un bun-simț social dar și de respectare a legii, adică d-l Mircea Badea are dreptate să invoce principiul potrivit căruia „libertatea ta se oprește acolo unde tu o încalci pe a mea”.
Faptul că pe la minutul -2:00 spre 0:00 (cine are timp să asculte) a spus că dacă, traduc cu vorbele mele, un idiot încalcă legea cu intenție și provoacă dezordine socială s-ar putea, fără să vrea, să nu-l țină frânele când #-tagul trece prin loc nepermis sau blochează ilegal strada (adică poate să-l accidenteze fără intenție). Practic există posibilitatea reală ca o nefericită ucidere din culpă să fie cauzată din culpa exclusivă a victimei (sunt soluționate astfel de dosare penale cu duiumul). A transforma o părere cu privire la o posibilitate într-un act de instigare este o glumă politică proastă care, pentru că există o plângere penală, aceasta s-a constituit într-un dosar care trebuie soluționat. Este un dosar care, nefiind complex, indiferent de încărcătura cu dosare a d-lui polițist, putea și trebuia soluționat în termenul de recomandare de 30 de zile.
Să avem puțintică răbdare cu prezenta tergiversare.

Iulian Mareș spunea...

Bine ripostat!

M spunea...

@BONIFATIE
👍 Super corect!

Daca tot stam in casa si avem timp prea mult!

Ca bucurestean sunt 100% de acord cu Badea pe tema asta! Bate el campii ca blocarea circulatiei este fapta penala (da, dar in anumite situatii iar in cazul in speta nu se intruneau elementele constitutive ale infractiunii).

Ca rezervist, cred ca m#ie i se potriveste perfect domnului Mircea Badea pentru jignirile repetate la adresa politistilor si a oamenilor in uniforma in general.

Jandarmii ar fi trebuit sa intervina prompt si sa nu permita blocarea strazii. Evident ca acum ar fi avut jandarmii dosare penale si MA INTREB, DACA AM FI FOST TOT ATAT DE "ORIPILATI ABUZURILE GEALATILOR". Tare imi e ca nu!

Sa ceri "respect" cand tu arunci cu laturi seara de seara mi se pare de un tupeu fantastic!

Idiotenia, prostia abisala apare si la celalalt "comentator". Cum poate un ministru de interne sa opreasca o investigatie desfasurata sub supravegherea unui procuror? Aloooooo..... nu ziceati voi ca nu e bine cu politicul in justitie? Sau e bine daca va scapa pe voi?

Dupa cum bine stiti din "animale" nu i-am scos pe rezistentii violenti din Piata Victoriei. Consider incalcarea legii si atacarea oamenilor in uniforma ca intolerabile. Sunt consecvent! Nici atacarea de catre Badea, Ciutacu si alti ghertoi a oamenilor in uniforma nu este tolerabila. Daca vor trece si la violenta ii bag tot in categoria "animale".

Leon spunea...


Mărturia tristă a unui medic din Vama Nădlac este că “Nu lupţi doar cu epidemia, ci şi cu indolenţa şi nesimţirea celor care au intrat în ţară”, postată într-un mesaj pe Facebook.

Vlad Roşca este medic în Vama Nădlac. După o noapte de triaj, de frig şi de stres, a relatat pe pagina sa de facebook cum i-au tratat, pe el şi pe colegii săi, cei care au format în toiul nopţii o caravană a nepăsării. “Aroganţă, superficialitate… lipsa de educaţie şi de ruşine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi si de a îmbolnăvi oameni…Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul… despre asta vorbim şi stiti bine!”, spune Vlad.(gazeta de sud)