Un produs Blogger.

miercuri, martie 25, 2020

COVID-19 nu a aș-teeep-taaat proverbiala tărăgănare a lui Iohannis.

83 comments
Pe 11 martie, Iohannis recomanda românilor să schimbe canalele de știri pe care unii formatori de opinie cereau instituirea unor măsuri mai ferme pentru prevenirea răspândirii virusului.
Peste 5 zile președintele a fost nevoit să instituie starea de urgență iar astăzi a scos și armata pe străzi.
Noroc că indecizia instituțională a fost suplinită de profesioniștii Cercel și Arafat.
Până acum ne-au salvat anchetele epidemiologice pentru identificarea purtătorilor de virus și eforturile medicilor. Debandada de la frontiere a grăbit răspândirea virusului.
De la faultarea guvernelor PSD, Iohannis a trecut la tămâierea penibilă a ministrilor lui Orban.
Să ne amintim ce zicea Werner despre așa zisul "ucigaș" virus.

83 de comentarii:

Viorel spunea...

Domnul președinte KWI confundă ce se discuta despre un virus ucigaj într-o manieră foarte Apocaliptică, cu situația aproape Apocaliptică în care am trăit în ultimii peste 5 ani (din punct de vedere politic, președinte / guverne / CCR, etc., fapt ce a dus și la situația economică dificilă și greu de gestionat din această perioadă). Laudă pe prim ministrul Orban, domnul Orban care acum când țara trece prin situații grave a aplicat metoda Piciorului în ghips / metoda V. Stănculescu, a luat măsuri la timp dar nu prea a mai apărut cu declarații în acest sens prin videoconferință dacă altfel nu se putea. Cât despre ministrul Finanțelor, domnul Cîțu cunoaște și este pregătit foarte bine pentru această situație din punct de vedere financiar (când au preluat guvernarea, la M.F.P. era un dezastru, găuri enorme, găuri negre care au înghițit toată resursa financiară), și-o fi revenit economia în cele “șase luni de guvernare” și nu știm noi ? Are dreptate, și-a revenit, anul trecut mi-a fost indexată pensia cu 1,3% iar anul acesta cu 4,6%, corect, guvernul e pe drumul cel bun. Să vedem până când.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-toti-parlamentarii-psd-au-decis-ca-vor-dona-50prc-din-indemnizatii-video_1445036.html

Sorina spunea...

A murit de virus cine credetiPaul Goma se va întâlni cu sotul.meu ca el la dus la doctorbcand era in Rahova la parnae al de sus la luat sa scrie si el ceva mai ca lumea sa il ierte dumnezeu se întâlnește si cu Pleiadă ca el ia facilitat plecarea din tara in Franta sa ii fie țărână usoara

Huhu Rezea spunea...

Ai ajuns la vârsta asta și speri că te vei mai întâlni vreodată cu soțul decedat?
Cât despre Goma, nici el nul va întâlni. A scăpat de comunism, dar nu l-a scăpat capitalismul de molima COVID-19.
Rezumă-te să-i urezi țărâna sau cenusă ușoară.

brenda spunea...

eu nu dar GOMA , dA ACOLO O sa scrie poate ceva de citit ca aci nu era nimic de citit era un ,,,,, ce sa zic de morti numai de bine..simt ca dvs ati inteles aceeasi cu multa cosideratie

Ein Stein spunea...

Numai masuri imbecile luate, evident, de imbecili. In loc sa lase profesionistii sa conduca lupta impotriva virusului au sarit ca paduchele-n frunte bandele de politruci in speranta de capital politic, pentru ei, si accesul la borcanul de miere pentru cine trebuie. Singura masura buna, care trebuia luata inca de la inceput, e aia ca daca te-a prins pe strada cand erai la izolare direct luat pe sus si dus in carantina. E singura masura buna, restul numai si numai basini de creier retardat. Auzi tu iti trebuie declaratie pe propria raspundere sa iesi din casa, Doamne apara si fereste. Trebuia de la inceput sa faca tot ce e omeneste posibil sa-i sprijine pe cei din linia intai, personalul medical, cu prioritate, sa le asigure echipamente de protectie de sa nu aiba unde sa le depoziteze. Acum ce folos ca vin echipamente, medicamente si alte trasnai daca nu are cine sa le foloseasca? Toti "analistii", ca au aparut, acum, ca ciupercile dupa ploaie anunta colapsul sistemului medical in urmtoarele saptamani, luni, si este evident ca asa se va intampla, exemplu Suceava care deja e pe butuci inainte sa inceapa lupta cu virusul. Pai unde ati fost mai pana acum?

Iulian Mareș spunea...

Prof,
Ești retard?...tot autist ca Groful?
Vine și rândul lui...nu te ambala.
Omul a spus adevărul!
Tu nu vezi ce a făcut managerul galben) diaree la SJ Suceava?
Tu ai citit urmările virusului, kiar dacă scapi cu viața?

Iulian Mareș spunea...

Un rahat...

Ein Stein spunea...

Sper ca existe cineva in tara asta care sa priceapa ca omul trebuie pus pe primul loc, si nu doar in campanii electorale, omul ca valoare, nu institutii, infrastructura, politica, doctrine, etc. Omul! Sper sa priceapa si Oliver Hardy, nu sunt multe sanse, ca fara oameni in armata, daca e posibil de cea mai inalta calitate, degeaba ai tancuri, rachete, avioane, sabii Jedi, etc daca nu sunt oameni. Si asta poate sa constate acum cand rebuie sa scoata trupe pe strada si nu prea are de unde. E valabil ca si in cazul medicilor, degeaba ai spitale, aparatura si alte nebunii daca nu are cine sa le foloseasca. Exista o mica sansa, in Romania, si cu mult noroc, ca, dupa ce trece pandemia asta sa se schimbe optica asta de bolsevic de a privi oamenii. Nu sunt multe sanse, dar cine stie.

Iulian Mareș spunea...

Exista un moment de înalt românism al lui Goma când a ajuns la Europa Liberă!
Să-i fie drumul lin celui care a șters pe jos cu Liiceanu, Pleșu, Șira. etc!

Iulian Mareș spunea...

Mai, oamenii au și defecte lumești, însă astea nu contează la TOTAL!

vasile iosif spunea...

Ce s-a mai intamplat cu L38/2020?
A trecut de Senat?

Dl.deputat Lupescu o fi sesizat Curtea de Conturi?

Cu multumiri

Cannon spunea...

Ca sa fie treaba TREABA,ar trebui ca in orele 11.00-13.00 sa nu mai circule nici un cetatean sub 65 de ani.Nu de alta ,dar macar noi sa fim protejati !

Iulian Mareș spunea...

erata: Sora

Iulian Mareș spunea...

Stein,
eu nu sut asa pesimist ci cred in victorie!

Sunt trupe....: PM/B/Bg/D/SMAp, Bg.OpS, Bg.Infm.Mil., CBRN(inclusiv ekipe mobile-EMI), Bg.I/Mc.,GNFOS..., Spitale Militare cu ambulante tip B/C, ambulante dotate nivel B/C la B/Bg/D.I., MEDEVAC/El/SPARTAN/Modul MLI, ...etc
*Toate astea trebuie sa fie conduse si rezultatele nu se vor lasa asteptate!
**Citzu sa pregateasca cascavalul pt decont!

Iulian Mareș spunea...

Uneori mai uitam de noi, in vremurile astea tulburi!
25.03/Zilei Politiei Romane
La multi ani tuturor politistilor romani, oriunde ar fi si sa-si onoreze glorios misiunile asumate, mai ales in aceasta groaznica incercare!
Tinem aproape!

Iulian Mareș spunea...

Testare online

https://maladiecoronavirus.fr

M spunea...

Si eu cred ca trecem si peste asta - depinde insa cu ce costuri!

Lumea civilizata a ajuns la concluzia ca spitalele moderne, multidisciplinare, regionale sunt adevarate CAPCANE pentru medici si pentru pacienti. Organizarea "invechita", pe paviloane, permite izolarea celor care pot imprastia boala!

Cred ca se vor schimba multe in lume dupa anul asta. Poate invatam si noi ceva!

M spunea...

@Viorel

De cand a iesit armata in strada au lasat-o mai moale cu pensiile nesimtite ale militarilor. Vad ca din randul "tinerilor frumosi si liberi" se ridica incet - incet pe net un val impotriva camarazilor nostri aflati in strada.
"Da ce? imi spune mie un militian incult ce sa fac?", "Ce drept are un jandarm care a gazat femei si copii sa faca ordine?", "A iesit armata cu mitralierele sa omoare virusii!!!".

E din ce in ce mai greu sa iti faci datroia intr-o tara care si-a pierdut busola, a pierdut notiunea de a respecta regulile!
O sa vedem daca vor realiza ca noi (macar unii din noi ca sunt si printre rezervisti destui "rezistenti") suntem printre ultimii care respecta legeam stiu ce e ala consemn si nu facem nici un pas inapoi de la datoria noastra!

M spunea...


Încrederea în instituții

Armata este instituția în care românii au cel mai ridicat nivel de încredere, 88,2%
Ministerul Sănătății se bucură de încrederea a 77,5% dintre români,
Poliția se bucură de încrederea mare și foarte mare a 72,1% dintre respondenți,
Uniunea Europeană (62,1%),
Președinția (55,7%),
Primăria (55,4%),
Guvernul (43,3%)
Parlamentul (39,1%).


Sursa: sondaj INSCOP realizat în perioada 16-19 martie 2020 de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield și Adevărul.

Leo spunea...

E posibil să se întâlnească şi cu poliglotul şi cărturarul pleşiţă.

CEZAR spunea...

Asa m-Ale....trage tare ..poate pica ceva ! Limba mare si groasa...nu conteaza ce dos linge....
Doar de aniversari ...mai duceam lipsa acum......!!

Leon spunea...

Probabil ca in sedinta de plen(on-line) de astazi de la ora 12.00, L 38/2020 va fi aprobat Tacit si va cauta drumul spre CD, in forma initiala..!!

Ein Stein spunea...

Ma tem ca nu sunt pesimist, problema trebuie abordata stiintific nu cu romantism. Am mai scris ca prin prisma teoriei sistemelor un sistem trebuie sa se compuna din, minim, urmatoarele elemente, personal, infrastructura-mijloace, cunostinte si proceduri. Toate elementele sistemului trebuie sa fie pe deplin functionale si prezente, nefunctionarea sau lipsa unui element duce la nefunctionarea intregului sistem si nu la o functionare partiala sau procentuala, adica totul sau nimic. Exemplu concret e cu spitalul pus la dispozitie de armata, l-au intins frumos pe pamantul sfant al patriei si acum cauta disperati sa angajeze fara concurs si fara examen personal de specialitate. Din sistem lipsesc elementele personal, adica ala de specialitate care da valoare sitemului si cu certitudine si cunostintele, daca angajezi fara examen sau concurs cum afli cantitatea si calitatea cunostintelor. Cu alte cuvinte sistemul e compus doar din elementele infrastructura-mijloace si eventual proceduri. Trage concluzia singur.
Sunt trupe pe strazi? Probabil, dar trupele reprezinta doar elementul personal din cadrul sistemului batalion, sa zicem, ca nu scoti batalionul in strada, scoti personalul si eventual infrastructura-mijloace. Daca ai sa zicem 30 de batalioane disponibile nu poti sa spui ca scoti in strada cele 30 de batalioane, scoti elemente. Acum intrebarea se pune, elementele active sunt suficiente? Mira-m-as! Doar armata se dadea de ceasul mortii de lipsa personalului si a incercat artificii inclusiv cu rechemarea in activitate. Faptul ca toate birourile sunt arhipline cu contopisti nu insemana absolut nimic, cunostintele lor nu dau valoare sistemului si nici nu conteaza semnificativ la evaluarea unui sistem. Am scris in nenumarate randuri ca restructurarea si reprofesionalizarea institutiilor statului, adica ale sistemelor, este singura noastra sansa sa intram pe un fagas normal, european, am scris din convingere si nu doar sa fac muschi la degete.
Victoria trebuie calculata, ea nu vine de la sine, sunt victorii de care mai bine te lipsesti.
Sper ca dupa terminarea acestui cosmar sa existe oameni cu minte si patrioti, sa evalueze tot ce s-a intamplat si sa ia masurile necesare, dezastre vor mai veni iar noi vom fi tot aici, sper.

M spunea...

Uniunea Europeana a sarit pana la urma in ajutorul nostru! Sa taca din gura astia care tot critica perfectiunea intruchipata de Bruxelles!
45 de tone de echipament medical a venit din Uniunea Europeana cu o aeronava NATO.
https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/232028034867306/

Huhu Rezea spunea...

Din fericire, morții nu știu că sunt morți și nu mai suferă.
Din nefericire, nici proștii nu știu că sunt proști!

Mihai spunea...

Înainte de a vedea păcatul altcuiva ,corecteaza-l pe al tău......😂

CEZAR spunea...

BINE DE STIUT!!!
🗣😷🗣

🚨Bacteriile se văd la microscopul optic.
Virușii se văd numai la microscopul electronic.
Ca ordin de marime celula e cât o planetă si virusul cat un meteorit
Bacteriile sunt fiinte vii se înmulțesc prin diviziune in medii de cultură.
Virușii nu sunt chiar fiinte vii, ci mai curând compuși organici... o secvență ADN sau ARN într-o capsulă proteică.
Virușii se fixează pe viitoarea celula gazdă conform jocului de compatibilitate al proteinelor sale cu membrana celulei. (Dacă celula il acceptă )

După ce se fixează pe membrana celulei, virusul își injecteaza ADN-ul său în celulă, iar celula de în loc să se dividă și să se multiplice...începe să producă viruși, apoi moare și explodează expulzând virușii creați.
După cum se vede virusul acționează mai mult ca un parazit care se reproduce numai în corpul gazdei.
În mediul extern virușii rezistă un timp limitat.
Sunt distruși de lumină, cadură și uscăciune sau substanțe chimice.
Se conservă la întuneric, umezeală și frig
Pot rezista destul de mult în pământ.
Virușii nefiind vii, e impropriu să spui că mor.
Dar ca ORICE substanță organică și ca orice ADN se alterează și se descompun ușor.
Așa că dacă nu ne expunem la virus..Nu suntem infectați ! și oprim multiplicarea virusului!
🔊🔊🔊
Deci măsura cu statul Acasă!!!nu este chiar o prostie.🚨👍
STATI in CASA ,cit mai mult 🙏

Leon spunea...

@M, aeronava este trimisa de NATO si a adus materialele din Coreea de Sud..!

M spunea...

„În timpul războiului, niciodată comandantul nu părăseşte frontul" - Florin Roman PNL

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia, în plină epidemie de infecții cu coronavirus în România.

Sa comenteze aia de ii lauda pe PNL-isti!

M spunea...

@Leon

Domnu' Leon, sunteti carcotas si rau intentionat! Sunteti deci un comunist, setos de dictatura. Daca am zis ca e din UE, atunci e din UE! Mai terminati cu soparlele astea! 😁
Ma uit pe geam cum, din grija lui Johannis si a lui Orban ajutati de liniile directoare trasate de UE, infloreste ciresul in gradina!

Mihai spunea...

Gura lumii sloboda ......

https://www.justitiarul.ro/muammar-gaddafi-vor-crea-virusul-se-vor-preface-ca-n-au-leac-si-apoi-vor-vinde-antidotul/?fbclid=IwAR2GswwsfzI0d7fGW8YiCcYkNx_NN77s9R64iVEjwcxK03M7L4t0CloKa5M

Leon spunea...

Am Inteles..:)).

CEZAR spunea...

Toti pensionarii militari vor dona tot CE TRECE PESTE 3500 la pensie !!!
Cinste lor !!
Asa da....nu cu tarnacopul dupa virusi ca pitici harnici ai lui Gropan ..!

vasile iosif spunea...

Multumesc dlui Leon.
Sa nu uitam ca viata va continua si dupa epidemia a carei tinta predilecta suntem NOI.
Guvernul va avea intotdeauna o scuza pt. a continua sa ne fure din drepturile legale
Cu stima,

Leo spunea...

MAESTRE, BOR ne învaţă că cei mutaţi la Domnul(morţii) , ori suferă - ori se bucură ("în loc de verdeață de unde a plecat toată durerea și întristarea"...).cele 2 stări , ne spune tot BOR , sunt date de faptele credinţei respectivilor, făcute în această lume. Să nu-mi spui că nu mai aparții de BOR și că te-ai mutat la adunarea mereceologului cănu te cred..........

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

vasile iosif
joi, martie 26, 2020......

Asa...desigur
"Cu stima"( SIC) :

Huhu Rezea spunea...

Leonard
Născociri ale minții umane pentru stăpânirea naivilor!
Si... cei care au murit înainte de creștinism, une crezi că s-au întristat ori s-au bucurat, că nu se știa de acel loc de verdeață.
Biserica trebuie respectată ca instituție morală, culturală, socială, istorică etc.
Dogmele religioase sunt pentru clerici, pastori. imami, călugări budiști.și câte religii a mai născocit omul.

Iulian Mareș spunea...

M,
Leon

Hai sa va lămuresc!
Aeronava, C17, tine de facilitatea de transport strategic de la Peci/Hungaria! ROU are ekipe de piloți și tehnici acolo și contribuie cu bani, conform cu Nr de ore de misiune solicitate! Noi avem, de obicei, 200 ore! Plătite de MApN.
Deci, este din banii armatei.

M,
Ce pastile ai mai luat la discursul de la 15.00? La mine nu-și mai fac efectul antivomitivele...skimb canalul!

Iulian Mareș spunea...

Orban era cel mai bun în izolare...
Păcat că umblă liber...

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Repet: Spitalul ROL 2 este de nivel Bg și D, pt razboi, nu pt boli contagioase!
Acum se încearcă adaptarea lui și încadrarea cu medici de profil! Priceput?

dora spunea...

@Cezar,
Desi mi-am propus sa nu îmi mai pun mintea cu un individ ca tine,îți răspund ca voi răspunde pozitiv unei asemenea inițiative, (indiferent de valoarea pensiei -că asta de freacă pe tine),când vor dona: Băsescu, Iohannis, Busoi (are peste 1 milion de euro in cont), Udrea, Videanu, Blaga... Și lista poate continua. Minte în capul tău.....

Mihai spunea...

Maidanezi pe Bulevardul Magheru!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=578945206044354&id=100017866382645&refid=17&ref=bookmarks&__tn__=H-R

Leo spunea...

Va să zică : "OPIU pt. POPOR..."
Nu e bine............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vedeti ca este o noua declaratie pe proprie raspundere, am s-o trimit Onorabilului s-o adopte, daca accepta!

Huhu Rezea spunea...

Este postata in acelasi topic cu declaratia initială in format PDF pentru a o putea completa si pe calculator si apoi copiata si semnata pe suport de hârtie.
DEclarația semnată o puteți copia pe telefon si o puteti prezenta organelor dde control.
Daca prezentati o declaratie nesemnată va amendează.

Iulian Mareș spunea...

Acum înțelegi și tu singur că ești prost și prost crescut?

Viorel spunea...

Cu tot respectul pentru Domnul M, o părere din partea dumneavoastră despre unii „cetățeni” și un fals realizator TV.
Oare cum ar fi acționat militarul din cadrul Poliției Militare în următoarele cazuri:
- „Polițist izolat în Ialomița, după ce a fost scuipat de un bărbat întors recent din Franța”. (Sursa: Jurnalul.ro);
- „Polițist bătut pe stradă de un bărbat care nu avea declarația pe proprie răspundere. Un polițist local din Luduș a fost pus la pământ, cu un pumn în față, de un individ care fusese oprit pentru legitimare și verificarea declarației pe proprie răspundere, conform O.M. nr. 3, aflată în vigoare”. (Sursa: Știri Observator TV.).
Domnilor comentatori de pe acest blog, vă pun o întrebare simplă și la obiect care știu că va supăra pe unii (admiratori ai acestui domn, prezentator, realizator TV., pamfletar de ora 24 / În gura presei, sau ce o mai fi el) dintre dumneavoastră, totuși, când trăim momente grele, de frică și teroare create de un virus ucigaș, când de la femeia de serviciu din spitale și până la managerul care îl conduce trăiesc cu spaima în suflet, militarii au intervenit și ei în ajutor, polițiștii fac tot ce este posibil pentru respectarea prevederilor din O.M. nr. 2 și 3, paza populației de hoți, infractori, violatori, etc., se găsește acest domn care de prea mult bine scrie glume proaste la adresa polițiștilor, redau parțial:
- Mircea Badea a fost amendat de polițiști. „I-am blestemat, cu intensitate, 20 de minute ! Atât i-a dus capul să facă!” ; „M-au tras pe dreapta și mi-au cerut actele. Nici nu știu cu cât am depășit viteza că nu m-a interesat” (și ne mai mirăm de accidentele din România, după ce omoară oameni, puiul de „Mogul” primește ceva cu suspendare). (Sursa: dcnews.ro / 12.03.2020);
- Mircea Badea oprit în trafic de filtrul de poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot săracul. S-a apropiat de mașină cu masca pe față și eu dau să deschid geamul. Și el spune «Nu deschideți geamul! Nu deschideți geamul! Lăsați-l doar puțin cât să ne auzim». L-am deschis puțin. «E bine așa», mi-a zis săracul, care era și el speriat”. (Sursa: gsp.ro / 26.03.2020).
Chiar a ajuns Poliția română bătaia de joc a unora sau a acestui individ ?

Iulian Mareș spunea...

Vorbește lumea că tu îl tunzi pe Cîțu!
Te rog nu-l mai tunde cu tesla și nu-l mai da cu gaz pe par!
Daca poți pube-i meșă....
Are așa, un aspect slinos...!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Am mai scris o dată despre acest spital de campanie, pt răniți în luptă, nu pt contagioși!
Nu mai revin....

Iulian Mareș spunea...

Eu am printat 10 foi cu cea veke! Daca prezint una tip veki o fi rău? Salvez pădurea...

Huhu Rezea spunea...

Format nou sau format vechi, important este să fie semnată si datată în ziua în care faceți deplasarea între orele 11-13.

M spunea...

Domnule Viorel,
Sunt multe de spus!

Nu poți să te aștepți să te iubească toată lumea. Infractorii de exemplu nu o să iubească Poliția. Inamicul nu o să iubească Armata.

Impunerea unei reguli, a unei limităr , ORICARE regulă și limitare naște opoziție. Trebuie să îți faci datoria mai departe.

Încerc să restrâng comentariul să nu plictisesc.
Orice impunere va avea opozanți, susținători și neutri.
Pentru mine este murdar să ai opozanți între cei pe care îi consideri aliați. De aceea eu sunt atât de pornit pe rezistenții rezerviști către acuză jandarmii pentru 10 august și iau partea infractorilor!

Credibilizarea unei instituții este un proces de durată.

Mircea Badea e un idiot. Dar și polițiștii sunt haotici in abordare. Mult rău fac sindicatele. În străinătate NU AI SĂ VEZI spălatul rufelor în public!

Iulian Mareș spunea...

Ei și tu!
Încă pot circula și în afara acestor ore...
Între 11.00 și 13.00 tocmai că nu ies ca să-i las pe "cei bătrâni"! 😜😂😂👍

Iulian Mareș spunea...

Stein,
dragule, dar cine a spus ca scoti 30 batalioane? Fiecare asigura 2-3 Pl, prin rotatie, ca sunt in serviciu: 12 sau 8 h/24 h!
Astfel poti da si recuperari!

Iulian Mareș spunea...

Flutur, fostul Aviar si actualul COVID-19 nu se desminte si scrie iar cu oi pe dealuri: Flutur-Mangafaua PNL, ”TESTAT COVID”!

https://www.dcnews.ro/flutur-testat-cu-prioritate-ca-medic-valcu-nu-se-poate-asa-ceva-orban-sa-se-delimiteze-imediat_738704.html

Pas cu pas, nu?

https://www.dcnews.ro/gheorghe-fllutur-trecut-drept-medic-pe-lista-de-testare-pentru-coronavirus_738703.html

M spunea...

@Viorel

Uitati, stimate coleg inca o mostra! E vorba de confuzia (voita?) pe care o fac unii "comentatori"
Situatia de fapt:
"Au venit, le-am expus tot ce aveam, au constatat că totul e perfect în regulă, însă procurorii, deși polițiștii le-au explicat că nu e nimic regulă, au decis confiscarea bunurilor, pentru că au decis că testele sunt pentru HIV, deși au toate actele în regulă, aceleași teste fiind cumpărate și de Ministerul Sănătății și sunt folosite peste tot în lume."


Comentariul unui idiot (V. Ciutacu - Romania TV):
”Acum trei seri, am luat foc în direct împotriva unui stat care-și aduce aminte, din ce în ce mai mult, de tendințele lui totalitare, milițienești și în care procurorii fac legea.... Noi, privații, plătim salariile statului, să priceapă dr*cului odată! Ei nu produc una de 1 leu, consumă! Fac bătaie de joc pe banii noștri”

Rezolvarea?
In SUA sindicatele din politie au si ceva cap nu numai gura! Sunt de exemplu 3 televiziuni: A, B si C. Televiziunea A este apropiata de politisti, B este neutra si C este ostila. Cand are loc un caz cu importanta mediatica, sindicatele "scapa" informatii catre televiziunile A si B. Veti spune ca nu e legal. Hmmmmm.... Asa o fi! Dar si acum sunt "scapate" date din ancheta si nimeni nu se ofusca! Diferenta este ca politaii americani INTELEG asta si nu se vand pe cativa banuti cum fac ai nostri. Daca televiziunea C vrea sa fie mereu ultima care afla stiri.... Ia sa vezi stimate camarad daca politistii din Romania ar refuza sa dea declaratii, informatii, date, ORICE catre anumite televiziuni!!! Dar....

Alt exemplu? La un concert organizat in New York de un rapper cunoscut pentru mesajele lui ostile la adresa politiei, sindicatul NYPD a anuntat ca membrii lor refuza sa colaboreze cu organizatorii. A injurat rapperul, a facut urat dar apoi a eliminat din repertoriu acele "cantece". Asta trebuie sa faca un sindicat, nu sa dea aiurea in judecata pe toata lumea!

PS - am raspuns la o intrebare. In general ma straduiesc sa respect topicul dar... oricat m-am straduit nu am cum sa aduc vorba de la acest subiect la covid si Johannis! Promit sa ma revansez! 😁

Mihai spunea...

Ieri am completat o declarație pentru deplasare in oras.
Ma intreb eu ,ținând cont de protecția datelor personale ,la ce rost completarea pe o coală de hârtie a CNP, serie si nr CI atata timp cat ea se confruntă cu CI ,in mod obligatoriu.Chiar nu era suficient ,numele ,prenumele si adresa de domiciliu.Restul se identificau din CI.
Plus fotografierea prin niste aparate care nu se stie pe unde ajung .
Chiar nu stim sa facem nimic eficient.
Am scos militarii cu armamentul din dotare .Foarte bine.
Dar atunci organizeaza-i in patrule mixte de cel putin 2 persoane si arondeaza-le zona de patrulatere,pe strazi ,prin cartiere ,prin piete,etc ca sa descurajeze iesirea populatiei pe strada.
Ieri stateau la un loc cu politistii in cateva locuri ,puncte de control,din 3 masini controlau una ,din 10 persoane controlau 3 ...
.Iar prin cartiere si străzile laturalnice lumea se plimba nestingherită.

Huhu Rezea spunea...

Iar esti neinformat, deși am postat noul formular, simplificat, al Declarației.

Mihai spunea...

Foarte bine!
Sa mai rezolve si partea a doua ,cea cu patrulearea .....în patrule mixte .
Nu prea am incredere in info de pe aici pana nu vad negru pe alb.🤣🤣🤣
Dapa ce- l vezui,ma duc pe gov.ro sa vad daca corespunde🤣🤣🤣

Iulian Mareș spunea...


Cezar,
In misiune de patrulare!
Timișoara, .... 2020..interdicția de ieșire intre orele 22.00 si 06.00, ..doi polițiști și mobilizatul Cezar. Caprarul scoate pistolul si împușca un cetățean..Cezar..! strigă politustul. E 20 si 45..d.ce l-ai împușcat??...
-Îl cunosc, .. stă departe..nu mai ajungea..😉

Iulian Mareș spunea...

Previziunea generalului Dănilă:

https://www.capital.ro/un-general-avertizeaza-fortele-de-ordine-vor-fi-depasite-iar-armata-va-actiona-independent.html

Iulian Mareș spunea...

Sigur este pe MAI, am descărcat eu!

Huhu Rezea spunea...

Iesiti la joaca! 2 ore pauză!
Nu uitati să luati si declaratia asupra dvs.

Mihai spunea...

Daca nu va ajunge timpul si de o bere puneti-o la pachet si o serviți " la colț " in sufragerie sau "după colt" ....daca jumătatea nu a prevăzut în buget cheltuieli la acest capitol🤣🤣🙋‍♂️

M spunea...

Ce misto! Politistii nu au voie sa refuze sa iasa in strada daca nu au mijloace de protectie!

Refuzul se sanctioneaza direct prin deschiderea unui dosar penal pe art. 352 CP Infracțiuni contra sănătății publice - Zădărnicirea combaterii bolilor

Ein Stein spunea...

@Mares
Îhî. Pricepui. Cei drept cam 99%. Ma pune pe jar ticalosul ala de 1% ramas nepriceput. Daca spitalul ala de nivel brigada de brigazi si divizii nu poate sa-si indeplineasca misiunea incredintata, lupta impotriva virusului, din cauza lipsei de elementelor personal calificat si a cunostintelor specifice, atunci de ce dracu l-au mai pus la dispozitie, cu atata harnicie? Oare sa-l faca de ras? E doar o ipoteza.
Suntem intr-o situatie mult prea periculoasa ca sa-i dam inainte cu heirupul si cu prostul harnic la carma. Daca continuam in aceasi paradigma nu ne vad bine. Asta cu spitalul a fost un parlit de exemplu, periferic, e de-a dreptul hilar ce se intampla, il trimit in misiune si apoi cauta ei medici de profil, poate vor gasi, si incearca sa-l adapteze, lucruri mult mai serioase si grave trebuiesc ANALIZATE si indreptate, cat nu e prea tarziu.

Leo spunea...

Julio , este la grupa mică nici nu are 16 ani şi poate să se joace toată ziua cu biletul de voie în buzunar.......

Iulian Mareș spunea...

Fabulos! Numai progenitura Caransebeșului putea scoate asta! Parcă-i Fernando de la Caransebeș!
Polițiștii nu au viață, nu au familii?

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Scoaterea gloanțelor/doinelor, suturare, stabilizare pt evacuare către ROL I este specific kirurgie, că specialitate!
Virusurile nu se operează, decât la cererea familiei!
Am pretenții! El constituie element de dispozitiv, la categoria: Rezervă sau la Dispoziție!
Nu s-a depășit capacitatea primei linii de intervenție! Este timp...
Mai bine sa stea doar desfășurat!

Mihai spunea...

De la Jina

Hai,să doinim ,pe lângă oi,
Spunând că suntem plini,
De griji si de nevoi.
Ne-au ciuruit,
Cum au vrut ei .
Schimbând doar blana,
Între berbeci si intre oi .

BONIFATIE spunea...


Da, și în timp ce eu (ca mulți alții, în mod preventiv) stau în casă de vreo două săptămâni, din proprie inițiativă, polițiștii trebuie, printre altele, să alerge după 21 de idioți care au fugit din locul de carantină.
Dă Doamne un virus numai pentru idioți!

M spunea...

@Iulian Mareș

Informația este de pe un site al unui sindicat din poliție care postează și poza documentului respectiv (ordin al unui șef, neclasificat).

Iulian Mareș spunea...

Erată...
Doinelor > skijelor.

Viorel spunea...

Domnule Ein Stein, de comentat, comentați foarte frumos, nimic de spus, dar am observat în timp că multe comentarii pe care le faceți au reflexe diferite pe același subiect. Ex.: „Omul trebuie pus pe primul loc” (citat din primul comentariu), „birourile sunt arhipline cu conțopiști” (citat din comentariul următor). Întrebare: Omul este conțopist și conțopistul este om ? Care este diferența că nu înțeleg sau sunt una și aceeași persoană.

M spunea...

Pentru mine e simplu: orice bucureștean care moare de luni încolo este omorât de Orban și PNL.

Să te opui testării fără să ai un motiv clar este o acțiune la limita penalului.

Mihai spunea...

@ Profesoare ......
Vezi ca s-a schimbat formatul declarației.
Ma descurc si fara avocat.
Trebuia să spui ca protecția datelor persoanale nu este lucru de joaca .
Si nu pot fi fotografiate ,copiate in orice conditii.

Iulian Mareș spunea...

Subscriu afirmației!

Leo spunea...

" Pe Mioara lui bălaie
El a iubit-o de cârlan,
Dar ea, cu mintea sa de oaie,
L-a înşelat. Cu un cioben."

Mihai spunea...

@ profesoare
Da ,poliția are ,dar in cadrul legal.
Datele personale se supun prelucrării in baza unei legi si doar cu acordul persoanei in multe situatii.
Am văzut multi politisti si mai ales locali care notează datele personale in diverse agende ,carnetele neinregistrate la bds - registratura,etc pe care le au la indemana si apoi la birou le prelucrează si întocmesc procese verbale ,dosare ,etc
Total gresit si contrar legii care reglementează modul de lucru si prelucrare a datelor personale.
Trăim în Ro si respectarea legilor este prin cutumă obligatorie 3 zile ......

cjipa spunea...

https://formular.sts.ro

Mihai spunea...

👍