Un produs Blogger.

miercuri, martie 11, 2020

CV-ul unui polițist rezervist iresponsabil, coronavirusul nr. 17 în România

78 comments

CURRICULUM VITAE
1.INFORMAŢII PERSONALE:
..................Comisar Şef de poliţie Director general adjunct ;
 Naţionalitatea : română ;
 Data şi locul naşterii : 24.04.1959, Judeţul Bacău, Com. Grozeşti, ;
  Stare civilă : Căsătorit / un copil; 2. EXPERIENTĂ PROFESIONALĂ:
 2010 – în prezent – Director general adjunct al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti;
 2006 - 2010 – Şeful Poliţiei Sectorului 3;
 2002 – 2006 – Şeful Poliţiei Sectorului 4;
 2001 – 2002 - Adjunctul Şefului Poliţiei Sectorului 4;
 1997 – 2001 – Şeful Secţiei 15 Poliţie;  1995 – 1997 – Şeful Serviciului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie;
 1990 – 1995 - Şeful Biroului Ordine Publică – Secţia 15 Poliţie;
 1985 – 1990 – Ofiţer Operativ – Specialitatea “Cercetări Penale” la Secţiile 11 si 15 Poliţie; a) Cursuri absolvite:
 Cursurile Modelului European de Informaţii Operative (M.E.I.O.);
 „The Change Agent Course” – pentru şefii de poliţie;
 Curs de management – specialitatea poliţie;
 Evaluarea Performanţei poliţieneşti – în contextul derulării Programului PHARE 2004 (Proiectul „Întărirea Cooperării Poliţieneşti); 2 b) Domenii studiate / Lucrări întocmite:
 Studiul in management – lucrarea „Motivaţia în organizaţia poliţie. Rolul şefului în realizarea optimului motivaţional” – Bucureşti 1999;
 Studiul în materie de management aplicat – tema „Managementul motivaţional şi performanţe profesionale în poliţia naţională” – Bucureşti 2000; 3. EDUCAŢIE ŞI FORMARE PROFESIONALĂ:
 2007 – Doctorand în domeniul „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională” la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”;
 2007 – Master Integrare Europeană;  2000 – Absolvent al cursului postuniversitar de management;
 1991 – 1994 – Facultatea de Drept - Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”;
 1983 – 1985 – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”; 4. APTITUDINI SI COMPETENŢE PROFESIONALE:
 Limbi straine : - Franceza, nivel mediu;
 Aptitudini şi competenţe tehnice : - Abilităţi de utilizare a calculatorului ( WORD, EXCELL, POWER POINT, INTERNET);
 Permis de conducere : - Categoria B din anul 1996;


Omul a mințit cu nerușinare legat de istoricul deplasărilor sale. Deși venise pe 26 februarie din Israel, acesta a negat cu vehemență, până ieri. Vorbim de fostul angajat al ministerului de Interne și care a fost internat la spitalul Dimitrie Gerota din București. al MAI. Ceea ce se știe cu siguranță este faptul că acesta a îmbolnăvit încă 3 persoane: fiul, nora gravidă și nepotul de doar 3 ani, anunță jurnalist.ro.
A ascuns că s-a întors pe 26 februarie din Israel, pentru ca membrii familiei sale să nu fie băgați inutil în carantină a gândit fostul milițian.
S-a pensionat în anul 2015, după ce fusese sancționat de ministrul Tobă în scandalul plimbării prin cafenele a arestatului preventiv Sarbu, bosul de la Pro Tv.
Era colaborator al unei societati comerciale a ADP Sect 4.
Pe 1 Martie a impărțit mărțisoare și flori la anjajatele ADP, distribuind virusul prin  sărut la zeci de femei.
Nora, gravidă în 7 luni, lucra la cadre, la Primăria Capitalei, iar soția lucra la Policlinica MAI. 
Fostul Comisar, NL, s-a ales cu dosar penal pentru inducerea în eroare a autorităților, cu efecte foarte grave în transmiterea virusului.
Un post de televiziune i-a urat însănătoșire grabnică pentru a face pușcărie. 

78 de comentarii:

sindicatulcmdfagaras spunea...

Ce doriţi a ne sugera domnule Huhu?
- Dl cms.şef este un copil amărât vare a intrat în scoala militară la numai 24 de ani, plecat din Oituzul (Grozeşti) natal, fără nici un ajutor abia a reuşit să fie repartizat tocmai la ...Bucureşti. Oare avea ,,origine sănătoasă,, ?
- Oare cine este socrul domniei sale, tutorele sau cel pe care- are drept mentor şi sprijin (pentru că repede au mai sărit cei de la IGPR să-i apere ,,reputaţia,,)? Totuşi mentorul este prea în vărstă deoarece abia acum urmează cursurile doctorale la Academia A.I.Cuza. Ieşit la pensie a ratat următorul loc pe lista viitorilor chestori ai României.
- Tot cu greutate a condus poliţia în secoarele 3 şi 4 unde abia a reuşit să părtreze cea mai mare rată a infracţionalităţii de pe harta Bucureştiului.
- Oare va fi amendat cu 20.000 lei pt ca a minţit autorităţile?
- Abia a reuşit să-şi angajese nora ,,cadrist,, (de care depinde angajarea altora) la primăria Bucureşti (şi cu influenţă în angajarea sa la ADP sector 4) unde sunt nişte salarii amărâte (iar tinerii noştri pleacă în lume pt că nu găsesc locuri de muncă, iar experienţa anumitor vârstnici este indispensabilă).
- Sancţionarea sa de către Tobă (cel cu Şoriciul) a fost o răutate şi o nedreptate.
- Din amărâta de soldă a dorit să viziteze şi Locul Sfânt (na, sfinţii au loc numai între sfinţi), iar ,,niste evrei,, nu au fost atenţi cu darurile cu care au plecat musafirii lor.
- Nu băgaţi în seamă tot ce auziţi sau citiţi pentru că este proverbul ,,câinii latră.... nimeni nu-i ascultă. Asta pt că Preşedintele ne învaţă proverbele proprii ,,nouă românilor,,).
Prezenta scriere este un pamflet.

Viorel spunea...

Domnule Vangogh, acum vedeți diferența între un militar și un polițist (nu generalizez): mincinos, afacerist, șmecheraș, etc. Fiecare animal sau pasăre își apără puii, acest milițian ce a făcut ? Și-a îmbolnăvit propria familie și prietenii. Mai poate fi numit soț, tată, bunic, socru, prieten ?

Gigi spunea...

Asta,da inconștiență! A mers pe premiza:"Nu mi se întâmplă mie"!
Iată că tocmai s-a întâmplat.
Inconștiență crasă avem și la cei care fug din carantină,locuri unde suntem izolați, nerespectarea regulilor de igienă personală sau a indicațiilor autorităților. Cu așa ceva nu te joci! Asta ține și de educație de pregătire a populației etc.

Iulian Mareș spunea...

Puahh!
Cariera tipică, a îndeplinit multe funcții de jos in sus, având destulă experiență la nivelurile superioare!
Pt mine rămâne un mister călătoria lui în Israel...nu cred că a mers la Locurile Sfinte!
In rest iresponsabilitate prin necunoaștere și prostia autorităților, care nu au verificat persoanele sosite la Otopeni! Macar i se indică autoizolarea!

Iulian Mareș spunea...

Maestrul Bolcaș a plecat spre o lume mai bună și mai dreaptă, unde se va întâlni cu rudele sale ucise de jandarmii cu până de cocoș la pălărie, din perioada 40-44!
Drum lin maestre și iartă bețivul național care ți-a stopat ascensiunea spre CCR!
Dumnezeu sa te odihnească în pace!

Iulian Mareș spunea...

O întrebare...
De ce au fost trimiși în porțile de intrare terestre/aeriene pt controlul specific doar medicii militari? Și nu medicii civili pensionari, pe baza de voluntariat și c/cost?
Atenție Iohanis că Diaspora revine în forță în țară și nu suporta nesimțirea și grofii și mai grav, nu sunt ai tăi!
Ei vor spăla cu voi și clor pe jos la prima nemulțumire!
Lasă încolo număratul pensiunilor joia, în drumul spre Răvășitoare și pune ciolanul la muncă grea nu doar la confortul tău! Se mai odihnesc și escortele SPP!

Alex spunea...

Inconstient!Atatea cursuri si studii nu l-au facut mai destept.Daca la un nivel ca acesta sunt batuti in cap,ce pretentii sa mai avem de la un slujbas oarecare ,ce munceste cu ziua prin Italia si castiga saracu' o bucata de paine cinstit?
Ma uit pe RAI UNO la ce se intampla in Italia.Este o diferenta de la cer la pamant intre modul de tratare a problemei coronavirusului ,de catre autoritati si chiar de catre pooulatie.
Intr-adevar grupa de risc cea mai mare o reprezinta persoanele varstnice care mai sufera si de alte afectiuni cronice.Media de varsta a celor decedati este de 81 de ani.Traiesc astia cat muntii!Italienii sunt obisnuiti sa manance la restaurante.Foarte bine!La restaurante s-a stabilit clar : daca o masa este ocupata,una langa ea ramane libera.In localurile unde se serveste la tejghea ,din metru in metru sunt facute x-uri.Cei care stau servesc cafeaua ,berea sau cornetul in picioare,se aseaza pe acelea.S-au inchis piscine,restaurante si cinematigrafe.Toata lumea este sfatuita sa ramana un casa si sa iese afara doar atunci cand fac cumparaturi sau au probleme de sanatate.Este politie peste tot si carabinieri(jandarmii nostrii).
Garile au fost mai pline zilele trecute pentru ca multi din nord ,mergeau in sud .Majoritatea studenti care plecau acasa ptr.ca le placea sa ramana in carantina.
In gari fiecare calator este legitimat ,i se stabileste identitatea ,i se ia temperatura si daca totul este in regula,i-l intreaba unde merge si i se da drumul .Totul este notat.Probabil cei cu probleme sunt retinuti si apoi dusi in carantina .Din ceea ce am vazut, am constatat lumea respecta acele reguli.
Vom vedea la noi ce se va intampla.

Huhu Rezea spunea...

De ce il trimiți in lumea în care Bolcaș nu credea că există? Crezi ca și-ar fi dorit să-l reîntâlnească pe Petrov? Nici măcar pe Vadim. Conform credinței și ei sunt sau vor fi locuitori ai iluzoriei lumi de după moarte.

Viorel spunea...

Dacă transpunem SIDA (există tratament, trăiești mai mult), în coronavirus (nu există tratament / vaccin adecvat, mori mai repede), ca urmare putem trage următoarele concluzii, poate și învățăminte pentru unii (care încă se mai ascund pe sub “copaci” crezând că scapă):
Noul Cod Penal, Cap. V, Infracțiuni contra sănătății publice.
Art. 354
Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit:
(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani.
(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin. (1) se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.
(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
(4) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte.


Iulian Mareș spunea...

Exagerezi! Nu a făcut nimic intenționat...nici el nu a știut! Ceva inconștiență, asta da!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu cred că epata puțin, în adâncul lui credea!
Știi că unkiul lui, tot avocat, a fost îngropat de viu de honvezi?

Iulian Mareș spunea...

Te faci și penalist acum? Lasă-i pe cei care au lucrat cu CP, nu le manca pâinea!
Confirmi că românii se pricep la orice...
Ia încearcă să te pui in pielea unuia aflat în această situație!
Până una alta vezi că mulți diasporezi moldoveni revin acasă!
Nu vei vrea sa le pui și stea galbena pe piept?

M spunea...

Mai era ceva interesant!
A plecat din poliție cu scandalul cu Adrian Sârbu care a fost dus la medic FĂRĂ cătușe!
Acum scandalul e că Pintea a fost dusă CU cătușe!
Dumnezeu să îi înțeleagă!

Se zice, dar doar se zice, că el a fost întrebat dacă a fost în zonele "roșii" (China, Italia, Coreea). El a bifat corect ca NU!
Când a aflat că și Israel este cu probleme a anunțat imediat.

Mă gândeam că o să vă revoltați că e singurul la care i s-a dat profesia, că e prezentat ca "ofițerul MAI" deși e un rezervist, că nu i se respectă confidențialitatea datelor așa cum urlau unii la cazul Pintea.

Da, este posibil să fi greșit. Oare cineva a ascultat și ce spune el?

Oare o să mai iubim diaspora când o să înceapă să ne moară cei dragi pentru ca în ultimile 47 de ore au intrat zeci de mii de diasporeni din zonele roșii?

Sigur e mai bine să aruncăm TOATĂ vina pe boul ăsta care a venit în definitiv din Israel (42 de cazuri, nici un deces) decât să blamam cumva neprihanita diaspora venită din Italia (10.000 de cazuri și peste 630 de morți).
Îmi e lehamite!
Au găsit "colonelul" pe post de acarul Păun.
Oricum cică este rău și dacă crapă au și mortul vinovat.

Iulian Mareș spunea...

Ironia unei românce din Italia: „Iohannis este în autoizolare?”

Români din Italia au început să-l ironizeze pe președintele Klaus Iohannis pentru lipsa reacției sale privindu-i pe conaționalii stabiliți în Peninsulă, care se confruntă cu dificultăți majore din cauza coronavirusului.

„Iohannis este în autoizolare? Întreb pentru că este asurzitoare liniștea care vine de la Cotroceni…”, a scris pe pagina sa de Facebook Ramona Voiculescu, o româncă stabilită în Lignano Sabbiadoro și care ar fi jurnalistă.
Răspunsurile la întrebarea sa ironică nu au întârziată să apară.

„Ramona, Iohannis n-are treabă cu problemele urbei…. Pe el îl interesează doar gestul de a arunca- ostentativ și sfidător!- trenciul pe plafonul mașinii prezidențiale, ca cei din garda prezidențială să il pună, cu condescendență, înțelegere și toleranță, inapoi în brațe….”, a comentat un român.

https://www.cotidianul.ro/ironia-unei-romance-din-italia-iohannis-este-in-autoizolare/

Huhu Rezea spunea...

Mares
Era un om rațional! Ca și Octavian Paler, care spunea că nu se teme de d-zeu ci de inexistența lui

marvas66@yahoo.com spunea...

Individul are relatii in toate partidele, este si a fost un "unsuros"... Calitate zero, dar daca ai " cioc" iti faci loc. Stiti de ce si-a facut toate studiile superioare la academia de politie...

marvas66@yahoo.com spunea...

Nu a fost inconstient, asta este natura sa, sa ascunda, sa minta, sa uzurpeze. Oare cine si ce reprezinta d-na cu care a fost in Israel? O fi? sau o fi? V-or fi? Au fost...

marvas66@yahoo.com spunea...

Scolile inalte la fara frecventa duc la ceeace a facut individul asta. Nu v-a fi pedepsit decat de Dumnezeu pentru ca e in fruntea lingailor de partid.

Huhu Rezea spunea...

Nu ma obliga să constat că și d-ta privești situația cu oarecare iresponsabilitate. Solidaritatea de breaslă este de înțeles, dar nici așa. Era ditai locțiitorul Poliției Capitalei care putea să evalueze corect situația sa.

Alex spunea...

Cu venitul acasa este iar o problema.Nici nu stiu ce sa zic.Majoritatea celor care au "fugit" din Italia sunt din cei fara acte.Nu au asigurare medicala ,lucreaza la negru si multi lucreaza cand ...cum.Sunt femei care lucreaza cu ora ,calca,fac curatenie ...e.t.c.la diferite familii cumuland la sfarsitul lunii 60-80 ore sau mai mult.Daca acele familii intra in carantina ,sau nu mai au voie sa iese din casa ,mor de foame.Badantele,acele femei care ingrijesc persoane in varsta ,sunt mai "norocoase" .Au cazare asigurata si masa.Baristele ,cameristele ,ospatarii nu mai au ce face daca nu mai sunt turisti.Nu lucreaza..nu sunt platiti .Acolo mor de foame.
Statul italian se se gandeste la o forma de lege prin care sa-i ajute pe cei cu datorii la banci ,in sensul de a nu mai plati o perioada ratele pentru a folosi banii in interesul familiei in aceasta perioada.In concluzie,cei care au documente si lucreaza legal nu-si fac probleme.Tot statul italian va gadi modalitatea de a acoperi financiar c/v orelor nelucrate de catre angajati la firmele de stat si la unii intreprinzatori particulari ,in situatia in care activitatea va fi oprita si muncitorii obligati sa stea acasa.
Este o perioada grea dar,nu trebuie uitat ca si cei care "forteaza"granita tarii sunt romani.Aici este si casa lor.Nimeni nu are ceva impotriva sosirii lor daca respecta niste reguli.Totul pleaca de la constiinta pe care o au .
Discutam azi dimineata cu un prieten si am ajuns la concluzia ca ,in Italia si hotii de buzunare au ramas fara obiectul muncii .Nefiind turisti.. mor saracii de foame

Leo spunea...

Individul a fost tot timpul un vânător de sinecuri la stat. Oare , fiind atât de competent și de capabil , cum de nu și-a găsit el un loc de muncă în Pipera (unde nu ai ce căuta dacă nu vorbești cursiv o limbă străină), ci tocmai la adp, la spații verzi cum se zice.... INDISPENSABILII lumii............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un militian de ,,infanterie'' terestra, urcat in ierarhie cu un sistem de jmecherii usor de banuit, cu tot arsenalul de fente, ascunzusuri, minciuni, dualisme si perfidii, care poate avea in spate un diagnostic psihiatric de psihopat bipolar... Alcoolul, care este o caracteristica definitorie la acesti militieni, poate dubla manifestarile acestei, sau acestor boli. Vechile naravuri, chiar si acela de a imparti martisoare, doar ca sa fie laudat, sarutat si magulit cu epitete marunte, dar pentru el glorioase, niste servilisme dintr-un arsenal cu mult mai mare si practicate in vechile regimuri politice, care l-au promovat pentru lichelisme, slugarisme, pupincurisme si oportunisme l-au transformat intr-un individ aproape inconstient de gravitatea faptelor sale revoltatoare. Psihopatul are o caracteristica unica de a minti si a-si sustine argumentele proprii ale nevinovatiei, chiar cand ucide, are sange pe maini, cutitul intre degete si cadavrul la picioare... Traim in Romanistan si asta ne ocupa tot timpul cu idioti, dar care in prostie si cretinism niciodata nu o sa-i intreaca pe lăbărali! Dixit.

M spunea...

1. Eu vreau să văd mai întâi exact ce a semnat. Dacă e posibil cât mai e viu ca să poată confirma.

2. Toată propaganda e să nu cumva să îi învinuim pe neprihăniții diasporeni.

3. Boul ăsta a fost turist, deci vizita era clar determinată, într-o tara care la momentul vizitei nu avea probleme.
Comparați cu diasporenii care ar fi mai putut sta două săptămâni în raiul italian (că doar de aia au fugit din România că la noi e nasol) iar Italia este în plină carantină.

4. Nu îl scuz pe idiot. Dar până acum e doar un comunicat al ministerului care poate foarte bine să își ascundă incompetența.

Sau domniile voastre cred că în MAI și MApN incompetenții sunt doar la casele de pensii?
Brusc ciuguliti orice margică vă arunca "guleratii". Aloooooooooo!!!!!

Oricum scopul a fost atins!

Sublinierea groasa ca e "ofițer MAI" ar trebui să vă pună pe gânduri... De ce se insistă pe asta?
A fost în calitate de ofițer în Israel?
In calitate de ofițer a transmis boala? (de exemplu era într-o misiune și l-a perchizitionat pe unu')
De ce la toți ceilalți nu se precizează și profesia mai ales dacă am căzut de acord că aceasta nu are nici o legătură cu cazul?

Viorel spunea...

Și eu vin din Israel, nu știu dacă sunt bolnav sau nu, dar îmi pun totuși întrebarea, DAR DACĂ SUNT ? Ca fost polițist cu experiență, cercetând sute sau poate mii de cazuri în toată cariera, nu cred că nu au fost situații în care nu și-a pus această întrebare, ȘI DACĂ X este nevinovat și îl acuz pe degeaba, și dacă Y la ucis pe Z și eu nu am probe și scapă. La funcțiile pe care le-a îndeplinit cred că are și relații bune, preventiv și pe șustache putea să ceară părerea unui medic specialist, să facă un test, să ceară un sfat unui prieten dacă te panichezi și nu știi ce să faci, apoi când nu există nici un risc abordezi familia. Dacă ar fi fost un om simplu, s-ar fi dus singur și sigur la medic pentru verificare, dar când ani de zile îndeplinești funcții care crezi că îți creează imunitate față de orice și oricine, atunci devii neglijent ca domnul polițist.

M spunea...

Acum o săptămână întrebările din declarație erau :
"1. ați locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus
2. ați intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile". (vezi formularul oficial distribuit pe Otopeni)

Probabil că omul a răspuns corect că NU! Israel nici acum nu e pe lista "roșie".

Să fie foarte clar : nu ii iau apărarea Da am obiceiul să verific știrea și mai ales când elemente de repetă obsesiv să încerc să văd de ce!

Huhu Rezea spunea...

M
El a ascuns și medicilor ca a fost în straăinătate! I-a expus și pe medici și pe asistente.
Despre ce dezinformare mai vrei să vorbești?

M spunea...

@Viorel
Era deja la medic!

Eu mai pun o întrebare : omul era deja în spital (e adevărat, pentru altceva) .

Ce îi folosea să mintă?

Dați-mi un motiv!

Minte ala care știe ca vine dintr-o zonă cu probleme și nu vrea să stea în carantină mai ales că se simte bine!

Deci el vine la spital ca îl durea burta. Dacă era de la baba ghanoush sau kugel?
Dacă era ceva luat în Israel?

Mie nu îmi sună bine comunicatul MAI!

Unu se întreabă "cine era femeia cu el", altul zice "a fost șef deci clar e vinovat", altul "a zis Vela....", altul "e clar că e vinovat, ora uitați ce studii are", "cum să nu fie vinovat dacă nu s-a născut în Sibiu? “

Gigi spunea...

Viorel@
Haideți să nu exagerăm! Nu a făcut-o intenționat. A mers pe această idei l e,nu mi se întâmplă mie. Și noi mai riscăm câteodată. Virusul ăsta e foarte pervers,are perioada de incubație vreo 2 săptămâni,cred că aici a fost deruta lui. Dacă stăm să judecăm drept e și vina autorităților.

Huhu Rezea spunea...

Vinovăția ascunderii deplasarii in străinătate către personalul Spitalului MAI îi aparține în totalitate!
Doar nu crezi că medicii spitalului riscau să se contamineze de la un bolnav care a călătorit cu avionul în ultimele 2 săptămâni.
Scutește-ne de astfel de justificări penibile, când rezultatul infecțios al iresponsabilității sale este măsurat în, poate, zeci de victime.

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Las-o așa!
Vinovăția este când faptă este comisă cu intenție sau din culpă.

mega2005 spunea...

Ce are cv-ul cu...prefectura??

Gigi spunea...

Alex@
Cei enumerați de d-ta sunt muncitori,trudesc din greu,însă ai uitat categoria aceea care au alte preocupări,de liberi profesioniști,să nu-i uităm,"mân-ca-ți-a-și".

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, vorbesc din proprie experiență nu din auzite și da sunt și penalist pentru că datorită unui medic stomatolog neneorocit care nu știa și nu l-a interest niciodată prevenția ci doar banii, mi-a îmbolnăvit acum 15 de ani soția cu hepatită virus C, boală confirmată și de alți pacienți ai domnului doctor. Am descoperit la timp fiind solicitați de Cdt. pentru a dona sânge pentru mama unui Mr. aflată în dializă. Am fost la Spitalul Sfântu Spiridon din Iași la secția gastroenterologie. I-a întocmit un dosar care și acum zace prin sertarele Ministerului Sănătății sau mai știu eu pe unde pentru a putea beneficia de hepatoprotectoare și tratament cu interferon. Cică deocamdată viremia este mica comparativ cu a altor pacienți motiv pentru care este pusă în așteptare, nu prea are șanse de aprobare pentru că tratamentul este scump (peste 10.000 dolari) dar să nu disperăm, “până ajunge în stadiul III sau IV (metastaze) se rezolvă”. Durează domnule Iulian Mareș de 15 de ani. Oare prin ce am trecut sau trec în acest timp ? O simplă înțepătură sau rană de cuțit când faci mâncare și ai îmbolnăvit întreaga familie. Acceptați o viață întreagă “relații cu balonaș” ca la amante (nu fac aluzie la dumneavoastră) ? Toată viața de familie necesită atenție și prevenție și asta din cauza unui NENOROCIT DE STOMATOLOG. Plus bani pe testele Viremie și Fibrinogen anual sau la 2 ani maxim care se plătesc, etc.

M spunea...

Repet :

De ce ar fi ascuns? De ce sa ascundă dacă era deja în spital și probabil vroia să trăiască?
Dacă bănuiți că e posibil să suferiți de o boală ucigașă, va simțiți deja rău, sunteți în fața medicului, Dumneavoastră v-ați gândi să mințiți?
Și ce să câștige mințind? O groapă la Ghencea?
Și sa ascundă ce? Că a fost în Israel CU AVIONUL? Când asta se poate verifica în 5 minute?
In plus e vorba de Israel și credeți că pe acolo se plimbă turiștii de capul lor mai ales când sunt cazați în Betleem?

Dar bine, cum doriți, văd că o luați chiar personal. In afara de comunicatul MAI (făcut de cei care este posibil sa fi greșit) ce alte informații aveți?

"Nu mi-a spus..... " Dar au întrebat? Ce exact au întrebat?

Îmi amintesc de m.t.-ii mei:
"așa a fost"
"așa l-am primit"
"acum s-a rupt".

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Tu ai șanse spre deloc sa vii din Israel...!
Poate din Dolhasca, asta da! 😂🤣👍😜

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
La data respectivă nu erau probleme in Israel!
Eu verific dimineață site-ul oficial!
Dar na, uite că este și un ofițer activ SRI.,.
Pe asta îl avansează?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Postează comunicatul oficial al Grupului de comunicare strategic, de pe site-ul MAI!
Codlea s Kovesi ar fi fericiți....!

Iulian Mareș spunea...

MApN îmbracă Completul de protecție CBRN Nr 1 și/sau 2!

https://evz.ro/coronavirus-ministrul-apararii-linisteste-populatia-armata-pregatita-sa-sara-in-ajutor.html

Iulian Mareș spunea...

Donald Trump: În America mor ANUAL până la 70.000 de oameni din cauza gripei comune și nimic nu e închis! Acum avem 22 de morți de Coronavirus și e panică. Gândiți-vă la asta!

Iulian Mareș spunea...

Citând experți, cancelarul german a spus că „între 60 și 70%” din populația germană ar putea fi infectată în cele din urmă cu coronavirus dacă nu va fi descoperit niciun tratament sau vaccin în lunile următoare.
(Traducerea mea)

https://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/la-sombre-prevision-de-merkel-60-a-70-de-la-population-pourrait-etre-infectee_2120618.html

Huhu Rezea spunea...

Mares
Nu asa se pune problema!
Trebuia să comunice ca a fost în străinătate, Altfel îl tratau și medicii în spital. Poate nu din Israel a luat virusul. Poate din aeroportur, poate din avion.
SRI-stul este fi-su!

Iulian Mareș spunea...

Sfaturi bune:
-Spala-te bine pe maini cu sapun si kiar apa calda!
....apoi se poate trece si pe la subrat!... :))

Iulian Mareș spunea...

Adică nu era un naiv....

Burebista spunea...

Se oare ca apar tot mai multe cazuri de persoane infectate care nu au venit din zone cunoscute cu cazuri de coronavirus, ex Israel. Atunci este o singură explicație.. Au luat virusul din avioane... Mai mult ca sigur ca aceste avioane circula în mai multe tari pe diferite rute și s a dovedit ca acel virus rezista foarte multe zile pe obiecte.. Mai mult ca sigur ca avioanele nu au fost dezinfectate eficient , sau pate chiar în instalațiile de climatizare ale acestora sa creeat un focar..
Ultima știre este ca și actorul Tom Hanks a călătorit în Australia și odată ajuns acolo s a trezit ca atât el cât si soția lui au coronavirus... Oare l au luat din avion?
Cât despre cazul din articol..
În data de 26 februarie când se spune ca ofițerul ar fi revenit din Israel nu exista nici o restricție pentru cei ce se întorceau din acea tara în aeroport, nici declarația nici filtrare, nimic pentru ca nu era considerata nici măcar zona galbena...
În momentul internării pe 5 03, s a internat pentru probleme digestive, și mai mult ca sigur ca în aceea zi nu a fost întrebat dacă a călătorit în afara tarii, pentru ca nu avea simptome de gripă..... Sau dacă l au întrebat doar verbal sau în scris dacă a călătorit în zona din nordul Italiei care la vremea respectiva era considerata de risc, a răspuns clar ca nu a fost acolo...
Probabil ca la frl ca și acest caz sunt mii pentru ca în ultimele 20 zile în România au venit în tara Sute de mii de persoane din diferite tari unele fără coronavirus declarat...
Acum când cel în cauza nu se poate apăra toți îl acuza doar pe declarațiile celor de la putere care în mod clar încearcă sa și ascundă incompetența.
Haideți sa cerem sa li se facă dosare penale celor care au decis ca cei ce întra în țară prin vămile din vest sa între în carantina la grămadă fără sa fie consultați sau testați. Cel mai bun exemplu aseară când o femeie bolnava cu coronavirus a infectat încă 4 persoane care erau în carantina cu aceasta într-un centru...
Deci cui ii facem dosar penal în acest caz.. Lui Arafat sau domnului ala care apare la tv și vorbește de zici ca e într-un fim ala de la DSP... Ca aceștia au decis carantina..

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Faptul este consumat și membrii lui de familie sunt contaminați, poate kiar f mulți!
Și așa are afecțiuni medicale și destule mustrări de conștiință...

M spunea...

😁😁😁👍

M spunea...

Aseară pe burtiera de la România Tv :

"Un ofițer a infectat Bucureștiul"

Nu mai spun de Ciutacu care sublinia că e un pensionar de lux cu pensie nesimțită militară, că își permite să se plimbe în străinătate când alți pensionari civili nu au bani de medicamente și că vine și infectează în mod voit întregul București.

Dacă moare și nu mai apucă să spună punctul lui de vedere e perfect!

Eu zic că ar fi bun și drept pretext pentru abrogarea pensiilor militare!!! 😁

Burebista spunea...

Chiar acum la digi 24 a fost dată o convorbire cu ultimul bărbat infectata în București , cel de 46 ani de aseară și care a spus ca în spital toți medicii se feresc sa vorbească cu el, ca nu i s a dat nici apa și cel mai Grav, familia lui Nu a fost testata încă... Deci cui îi facem dosar penal acum...

Gigi spunea...

Merkel,a spus că s-ar putea infesta 60-70% din populație? A cui? A Germaniei,a EU,a întregii lumi? Asta nu am înțeles!
Dacă este așa,este nevoie de armată,de spitale de campanie,de multe,multe alte măsuri.Suntem noi,țara noastră, pregătiți pt.un astfel de scenariu?
Asta trebuie să ne răspundă politicienii care au condus țara timp de 30 de ani,după 1989. Nu folosesc vorbe mari,dar dacă este așa cum spune cancelarul german,omenirea se află în pragul unui dezastru.Este greu de stăvilit așa ceva,mai ales când se va instaura panica.Acest virus este un inamic invizibil,mut, pervers,care atacă fără să provoace durere prea mare,ceea ce îl face să fie atât de periculos.
Măsurile luate de autorități este un pas,unul mic,dar și noi populația trebuie să înțelegem,să respectăm ceea ce ni se spune.

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, dar dacă sunt evreu și am interpretat propoziția “ și eu vin din Israel” în „și eu mă trag [ca nație, fiu al lui Iaacov( Israel)] din Israel”, așa mai merge ? Am vreo șansă la figurat dacă la propriu spuneți că nu se poate ? Atunci mai vin sau mă trag (origine) din Dolhasca ? La pensia mea domnule I.M. nu se poate, vreți să mor de foame. Să vedeți prețurile la alimente după ce trece taifunul, acum nu-și permit să le mărească prea tare pentru că i-ar taxa imediat instituțiile statului prin controale și amenzi.

Burebista spunea...

Chiar nu va dați seama că acest caz este super mediatizat, spunându-se mai ales ca era pensionar MAI, fost ofițer, pensionar special etc...
Nu mai contează balbaiala autorităților în alte cazuri.
Ex unul din cei infectați și care venise de la Stuttgart cu avionul s a rugat de ei câteva zile sa fie testat insa nimeni nu l a băgat în seama, nici nu l au băgat în carantina timp în care s a întâlnit cu zeci de persoane... Cine este vinovat în cazul lui pentru dosarul penal...
Acest caz al ofițerului în rezervă este acum perfect pentru televiziunile OTViste și pentru ascunderea incompetentei celor din structurile statului care răspund de epidemie..

Burebista spunea...

În ultimele 24 ore au trecut granița pe intrare 45000 persoane...
Totuși în carantina nu sunt nici măcar 10%... Oare ceilalti nu pot avea virusul? Mai mult ca sigur ca au...
Dar este mai important sa dea în pensionarul MAI, da mai bine la tv...
Astăzi au aruncat o noua gogorita... Ultima femeie de 20 ani infectata ar fi chipurile un contact al, Pensionarului mai de 60 ani??? Aceasta fata ar fi citiți cu atenție :,, prietena unei cunoștințe ale șoferului celui în cauza??? Cum dracu șoferul și cunoștință acestuia nu au virusul dar l au transmis fetei de 20 ani despre care nu s a spus ca s ar fi întâlnit cu pensionarul???
Este dezinformare??
Dacă fata aia a luat de la altcineva virusul, dar e mai ușor sa arunce pe cel din spital...

Burebista spunea...

Sunt doar 1450 oameni în carantina???
12978 izolați la domiciliu???
În condițiile în care numai în ultimele 24 de ore au întrat în tara peste 45000 de persoane???
Asa ca așteptați-vă la mult mai multe cazuri...
Cui facem dosar penal pentru aceste diferențe de cifre?? Oare ceilalți care au întrat în țară sunt sănătoși?
Nu au venit tot din afară??

Burebista spunea...

Și ultima precizare legat de cazul din articol, referitor la faptul ca ar fi declarat sau semnat un formular ca nu e bolnav de coronavirus și ca nu vine dintr-o tara cu coronavirus dovedit la acea datarespectiv, nordul Italiei, China, Coreea de Sud sau Iran...ca sa vedeți ca este posibil ca autoritățile sa fi mințit...
În data de 03 și 04.03.2020 socrul meu a fost la un control în spitalul MAI Gerota... Nimeni nu l a întrebat dacă a călătorit în Italia sau în alta parte, nu a completat sau semnat niciun formular...
Deci este posibil ca nici persoana în cauza sa nu fi fost întrebată când sa internat pe 5 martie pentru probleme digestive...
Adevărul în vom afla când cel în cauza se va vindeca sau când ni se va prezenta documentul semnat de către acesta, desi dacă în formular este trecut doar dacă a fost în Italia, China, Coreea sau Iran și el a semnat ca nu, atunci nu mai are nicio vina mai ales ca pana la acea data nu exista nici o apta persoana care sa se fi infectat în Israel...
În data de 03

Huhu Rezea spunea...

Nu l-a dus capul la nimic!
Nici să-și protejeze propria familie.
Ce repede aruncăm propriile greșeli în spatele autorităților!
Cine încearcă să justifice iresponsabilitatea socială a cuiva riscă și el să comită aceleași greșeli.
Semnătura iresponsabilitații comisarului sunt oamenii infestați cu virus.

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
De prin 72 evreii nu au mai făcut armata că mt, iar cadrele au fost trecute în rezervă (90%)!
In perioada interbelică Dolhasca, Fălticeni, Iași, Român, Vaslui, P. Neamț erau f mulți evrei....

Viorel spunea...

Domnule Iulian Mareș, mă predau necondiționat (dar nu din postura de inamici pe câmpul de luptă).
Cunosc cât de cât șah și matul din 3 mutări, dumneavoastră văd că reușiți mereu din două. Cât despre evrei, ei conduc lumea domnule Mareș.

BONIFATIE spunea...


Ceva nu se leagă, domnilor.
Indiferent de profesie, cultură etc. fiecare își apără, în primul rând pe cei apropiați. Vorba d-lui M., care este cel mai ponderat în acuzații, este greu să dai verdicte fără a vedea întregul tablou.
Dacă soția, care lucrează, a cunoscut că pensionarul, care și el mai lucrează, a plecat în Israel, atunci nu există nicio rațiune de a ascunde față de autorități deplasarea (nu contează scopul deplasării) și înclin să cred, la informațiile care sunt vehiculate, că nu i-a trecut prin minte că ar putea fi virusat pentru că, altfel, făcea pe dracu în patru să-și protejeze, în primul rând familia.
E mult venin care pune paie pe foc. Folosirea, în mod peiorativ, a cuvântului „milițian”, echivalentul „APV-istului”, nu-și are locul aici (apropo, a fost mai mult polițist decât milițian) și nici modul în care a străbătut viața profesională, fie și cu dubiile de rigoare (fiecare cu propria cruce), nu are relevanță pentru că neștiind ce a scris sau bifat pe formular, nu putem să facem, acum, o distincție între intenție sau culpa penală.
Dintre toți cei care tastăm acum pe calculator, este vreunul singur că nu este virusat (el, nu calculatorul) dacă nu a fost testat, conform procedurilor medicale? Nu bag mâna în foc. Așa că vorbim dar mai ușor cu inchiziția.
Treaba este că mâine este vineri. Sper să nu fie neagră. Să fim solidari unii cu alții și chiar cu guvernanții, chiar dacă cei mai mulți nu prea merită.
Ieri a fost un cutremur. Am respirat ușurat, chiar dacă sunt la mare distanța de Vrancea, că a fost numai de 4,5. Asta ne mai lipsea, să fie mai mare.
O zi bună tuturor!

Huhu Rezea spunea...

La care variantă de culpă penală îl bagi pe comisarul coronavirus?

(4) Fapta este săvârșită din culpă, când făptuitorul:
a) prevede rezultatul faptei sale, dar nu-l acceptă, socotind fără temei că el nu se va produce;
b) nu prevede rezultatul faptei sale, deși trebuia și putea să îl prevadă.

Viorel spunea...

Domnule Bonificație, în unele privințe sunt și eu de acord cu dumneavoastră, m-a revoltat mai mult faptul că un om cu o pregătire ca a domnului polițist devine neglijent, la fel cum poate a fost neglijent și în cariera de polițist cauzând prejudicii / necazuri și altor persoane, că este din prostie, neglijență cu sau fără intenție, suporți consecințele. Dacă treci cu mașina pe roșu și accidentezi o persoană din prostie, neglijență, neatenție, intenționat, te iartă domnul polițist ? (Vedeți cazul faimosului Mircea Badea din 12.03.2020 „ Nici nu știu cu cât am depășit viteza pentru că nu m-a interesat”, genul de șmecheraș cu bani și „spate” / https://evz.ro/mircea-badea-a-cedat-nervos-blesteme-grele-pentru-4-barbati.html)
Cu tot respectul, nu confundați „milițianul” (echivalentul) cu „APV-istul”.
Milițianul din epoca (,) comunistă a devenit polițistul de astăzi, Militarul din epoca (,) comunistă a rămas tot militarul de astăzi (ca denumire doar).
„APV-istul” despre care afirmați dumneavoastră a fost un fel de glumă a civililor la adresa noastră, adică „armată pe viață” iar noi le spuneam (cu scuzele de rigoare) că înseamnă „apărăm proștilor viața”. Deci cu regret, sunteți în eroare.

Burebista spunea...

Referitor la comentarii...
Spuneți ca acest fost ofițer, pensionar MAI nu a făcut ce trebuie....
Acum va întreb.. Reprezentantul MAPN care a participat la conferinţa de comunicare strategică privind “Defender-Europe 20”, exerciţii cu participarea SUA programate pe 6 martie la Wiesbaden este acum în carantina pentru ca s a dovedit ca șeful smg polonez are coronavirus, și dacă considera ca este sănătos și umbla liber fără sa știe ca împrastie virusul poate fi condamnat la fel ca și comisarul de politie..

Leon spunea...

"Un subofiţer MAPN aflat în misiune în Afganistan a suferit, joi, o ruptură de anevrism cerebral. Bărbatul va fi transportat de urgenţă, în această noapte, la un spital din Germania pentru îngrijiri medicale.
Plutonierul adjutant se afla într-o misiune de rutină în Baza Aeriană Kandahar când a acuzat dureri de cap şi ameţeli.
Militarul a reuşit să ajungă la infirmeria batalionului, dar şi-a pierdut cunoştinta.

El a fost stabilizat de medicii din bază, dar a fost transferat de urgenţă la un spital american din baza aeriană.

(sursa: Mediafax)

M spunea...

Cineva făcea o analiză corectă dar cu perspective sumbre pentru noi (până la 8% rata de deces). Asta pentru că România are 3 factori negativi:
1. Autorități incompetente
2. Popor prost
3. Diaspora

Burebista spunea...

Îi doresc din suflet însănătoșire grabnică. Nimeni nu merge acolo de placere ci pentru un trai mai bun pentru familia lui. Sunt destule cazuri și în politie de la stres, etc..
Sa vina cu bine acasă pentru ca familia lui suferă mai mult decât putem noi realiza..

Iulian Mareș spunea...

Mingie la fileu pt #Caramitru Jr!

Iulian Mareș spunea...

In plus:
-Iohannis s-a ținut de cuvânt: a adus acasă românii din diaspora;
-Poliția de Frontieră a României anunță că 1034000 de români s-au întors înapoi în țară. Asta promitea, de altfel și Iohannis în campania prezidențiala;
-În condiții normale, vestea ar fi fost extraordinară. S-ar fi rezolvat criza forței de muncă în România, ar fi crescut încasările la bugetul de stat și consumul, copilașii - și sunt vreo 300.000- lăsați în grija bunicilor, mătușilor sau a sorții s-ar fi bucurat de prezența părinților;
-În cazul de față, milionul de români întors acasă este un motiv de îngrijorare. Câți dintre ei sunt în mod real infectați? Mi-e teamă că vom afla de săptămâna viitoare;
-La acest aflux de oameni nici nu mai poți blama autoritățile că nu reușesc să țină situația sub control. Pur și simplu nu ai cum;
-În plus, televiziunile și rețelele sociale au prezenatat pe larg cele mai năstrușnice moduri prin care românii trăiți în Occident s-au dovedit că au gena tare, odată ce pășesc pe teritoriul patriei-mamă. Pe scurt, au ieşit la iveală mii de feluri prin care se încalcă noile legi și dispoziții privind izolarea și carantina;
-Din acest moment, poate că au dreptate cei care spun că instituirea măsurilor de prevenire a Covid-19 nu mai are rost. Dacă din milionul de români fie şi 0,1 % sunt infectați, adică 1. 000 de persoane, cu siguranță virusul nu mai poate fi oprit.
-Nordul Italiei este cea mai industrializată zona din Europa, cu un PIB per capita de vreo 10 ori mai mare decât al României, iar acolo sistemul medical a fost învins de virus. Este pur și simplu absurd să ceri României să facă față unei epidemii similare cu cea din peninsulă.
-Cehia, Slovacia, Ungaria în jurul nostru și desigur Italia au declarat starea de urgență. Ezitările președintelui Iohannis de a face același lucru ar putea să ne coste scump. Izolarea în regiuni administrative de genul București-Ilfov, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța și județele limitrofe ar putea să mai stopeze flagelul;
-Între timp, orele trec, România a asistat stupefiată la ***mascarada Cîțu-Orban***, administrațiile locale și centrală sunt blocate, iar doctorul Arafat, nedormit de două săptămâni, pare că nu o să mai stea mult în picioare;
-În vreme ce președintele încă mai reflectează, în ultimele 24 de ore încă 54.000 de români s-au întors în România;
-Cu Italia golită de conaționali, e rândul Spaniei, Franței, Germaniei, Marii Britanii să îndeplinească promisiunile de campanie ale lui Klaus Iohannis;
-În cazul de față, milionul de români întors acasă peste noapte este un motiv de îngrijorare. Câți dintre ei sunt în mod real infectați? Mi-e teamă că vom afla, vrând-nevrând, de săptămâna viitoare; --La acest aflux de oameni nici nu mai poți blama autoritățile că nu reușesc să țină situația sub control. Pur și simplu nu ai cum;
-În plus, televiziunile și rețelele sociale au prezenatat pe larg cele mai năstrușnice moduri prin care românii trăiți în Occident s-au dovedit că au gena tare, odată ce pășesc pe teritoriul patriei-mamă. Pe scurt, au ieşit la iveală mii de feluri prin care se încalcă noile legi și dispoziții privind izolarea și carantina;
-Din acest moment, poate că au dreptate cei care spun că instituirea măsurilor de prevenire a Covid-19 nu mai are rost. Dacă din milionul de români fie şi 0,1 % sunt infectați, adică 1.000 de persoane, cu siguranță virusul nu mai poate fi oprit;
-Nordul Italiei este cea mai industrializată zona din Europa, cu un PIB per capita de vreo 10 ori mai mare decât al României, iar acolo sistemul medical a fost învins de virus. Este pur și simplu absurd să ceri României să facă față unei epidemii similare cu cea din peninsulă.

https://www.dcnews.ro/iohannis-s-a-tinut-de-cuvant-a-adus-acasa-romanii-din-diaspora_735577.html

*Vom invinge si vom fi iarasi 22 milioane unite! Scapam de keltuieli electorale inutile!
**Iohanis & PNL temeti-va, timpul vostru apune brusc! nu vreau sa scriu expresia autista folosita de Locatarul de la Cotroceni in cazul Colectiv!

BONIFATIE spunea...


Unii, pe aici, sunt răi ca niște câini de gumă (e bine că sunt elastici) dar chiar ei sunt în eroare, câteodată, pentru că dau verdicte pe date vehiculate, nu verificate. Între date, informații și probe este totuși o mare diferență.
Domnule HUHU, eu, de când sunt pe aici m-am adresat tuturor cu formula de politețe. Înțeleg și apreciez și ironiile unora pentru că dau bine și ne mai descrețesc frunțile. Eu fac parte din bătrânii de pe blog chiar dacă nu sunt dintre bătrânii blogului. Ca să le fac unora pe plac aș înclina spre lit.a) dar numai pe date vehiculate, nu pe probe.
Faptul că unii scriem tot timpul cu diacritice înseamnă că ne respectăm pe noi, în primul rând, și astfel îi respectăm și pe ceilalți, indiferent de arma pe care au îmbrățișat-o. Dacă mai ratăm câte o literă, din viteză, nu este un capăt de țară. D-l X poate, sau nu, să înțeleagă sensul unei fraze într-un anume fel. Îi respect și pe cei care înțeleg altceva decât sensul urmărit de „tastator”. Putem gândi la fel și când ne exprimăm diferit.

Ein Stein spunea...

Militianu e militian dar ce ziceti de centitianul de Chitac, a PRIMIT email inainte sa ajunga acasa si la anuntat ca unul dintre paticipanti are virusul, el nu si nu, pe el nu poate sa-l atinga nimic. A mers apoi la o petrecere cu 400 de femei musulmane. Maaaare pizdar. Acu ca a bagat si guvernul si Parlamentul in carantina e alta treaba. Coruptia ucide? Poate, dar prostia si egoismul SIGUR. Sunt curios daca ii deschid dosar penal.
Ciuma galbena a fost invinsa de COVID. Sa vedem prostia, ce o ucide.

Iulian Mareș spunea...

👍🤣😂

M spunea...

@Einstein

Diferența E MAJORĂ!!!!

Chitac se poate apăra, poate explica, a arătat documente. NU E CHIAR AȘA CUM ZICE PRESA. Presa cea dornică de a pune în genunchi orice om în uniformă!
Amărâtul ăla de la Gerota probabil că pleacă de acolo direct la Ghencea. Trebuie să credem pe cuvânt ce zic ăia de la spital.

Viorel spunea...

Pentru domnul Pompiliu Păun. Așa gândește un iresponsabil din localitatea mea (care mă și critică la observațiile făcute) iar când nenorocirea se întâmplă și trebuie să dea cu subsemnatul, neagă sau a uitat tot ce a zis. Cred că ar trebui să vă reprofilați pe avocatură (vă dă voie să cuplați pensia cu onorariul de avocat).
“Las-o încet Țepeș (sunt eu), ăsta de sub mine (comentariul meu pe ziarul local). Dacă ești bolnăvior ia medicație. Nu vă mai îngrămădiți prin marketuri să cumpărați tot pateul că vreau și eu să-mi rămână. Ferească Dumnezeu de o problem gravă că vă mâncați între voi. Mortalitatea e foarte, foarte, foarte mica și oricum tre să muriți într-o zi, nu moștenește nimeni pământul. Eu dacă mă bagă în carantină îl consider concediu de 2 săptămâni. Grătar și bere. Eu și cu toți prietenii mei infectați”. (27 februarie 2020, comentariu din ziarul local).
L-am întrebat (pe 27.02.2020) dacă este de acord să locuiască într-o cameră împreună cu persoane infectate cu virusul hepatitei A, B, C, D și E, persoane infectate cu HIV și SIDA sau TBC și indiferent de modul de transmitere, să folosească anumite obiecte în comun, să respire același aer, să întrețină relații și de altă natură (neprotejați, că de..., nu îi este frică. Suntem în 13.03.2020 și marele viteaz nu mi-a răspuns. Așa fac toți lașii. Medicii, poliția, armata în față, șobolanii se ascund. Să se ascundă și la alegeri să nu-i mai vedem.

BONIFATIE spunea...

Domnule Ein Stein! Adevăr grăiți.
Să mă scuze d-l Mareș pentru că i-am copiat, fiind la îndemână, cele trei emoticonuri dar d-l Ein Stein merită un bis.👍🤣😂
Eu nu arunc primul cu piatra, nici chiar al doilea, însă atunci când am preluat de mai sus, de la un coleg de blog, cuvântul „milițian” m-am referit la faptul că ironia de proastă calitate este la fel cu aceea a celor care îi numesc pe cei din altă armă „APV-iști”. Respect pentru toți profesioniștii din toate armele.
D-l senator, ca și polițistul mai înainte, este evident că a fost neglijent în mod nepermis dar nu mă gândesc că la d-l contraamiral ar fi existat vreo urmă de intenție de a face rău altora.
Putem face doar speculații, deoarece avem știință numai de informațiile din mass-media pentru că nu cunoaștem starea de fapt reală.
Și, în astfel de cazuri, înainte de a face aplicarea art.16 alin.(4) C. penal, cu privire la cele două variante ale infracțiunii comise din culpă (vorba d-lui HUHU), este necesar să avem în vedere și dispozițiile art.30 C. penal care prevăd o cauză de neimputabilitate a faptei săvârșite din eroare sau cum se prevedea în vechiul Cod penal, cauze care înlătură caracterul penal al faptei:
„ART. 30 Eroarea  
(1) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală săvârşită de persoana care, în momentul comiterii acesteia, nu cunoştea existenţa unei stări, situaţii ori împrejurări de care depinde caracterul penal al faptei.
(2) Dispoziţiile alin.(1) se aplică şi faptelor săvârşite din culpă pe care legea penală le pedepseşte, numai dacă necunoaşterea stării, situaţiei ori împrejurării respective nu este ea însăşi rezultatul culpei.”
Pun rămășag că organele de urmărire penală vor ține seama și de art.30 C. penal, ne pentru că vreau eu, ci pentru că nu pot face abstracție de această cauză de neimputabilitate, mai ales că... .
În cel de-al doilea caz rezultatul faptei este, dacă nu mai grav, cel puțin la fel de periculos pentru că a trimis conducătorii spre autoizolare și ne vor conduce din sarcofage, precum HUFU, HAFRA si MENKAURA.
Asta e, una-i una, alta-i alta. Țara arde și… „mama ei de rânduială”.

Ein Stein spunea...

Diferenta e MAJORA!!!!. Dezvolta!
Nu presa pune in genunchi omul cu uniforma ci omul care poarta uniforma. Astia doi au creat un adevarat dezastru, unul, militianul, a imbolavit juma de Bucuresti iar alalalt, centitianul, al doilea oras ca marime din tara, Constanta, plus ca centitianul a facut in asa fel incat guvernul depune juramantul cu masca chirurgicala si manusi de cauciuc.
Se poate apara si explica? Ce sa explice si de ce? Se va schimba situatia cu ceva? In Italia doar pentru simplul fapt ca iesi din casa cand te afli in autoizolare sau carantina primesti 21(douazecisiunu) de ani de parnaie iar noi ne dam de ceasul mortii ca se calca omul cu uniforma cand saracu poate sa explice.
Ne aflam intr-o situatie dramatica, nu doar din cauza pandemiei ci tocmai ca institutiile statului sunt parazitate de astfel de indivizi iresponsabili carora noi le cautam in coarne.

M spunea...

Chițac a publicat documente.
1. NATO a trimis informarea pe 6 martie (vineri) pe adresa de mail oficială.
2. Mailul a fost redirecționat pe 9 martie (luni) către Chițac.
3. Tot luni a mai venit un mail către spunea ca francezul a luat virusul pe 23 februarie (după întâlnirea cu Chițac)
4. Imediat Chițac a contractat medicul de familie care i-a zis ca ai trecut 19 zile și că dacă nu are nimic a scăpat.
5. Medicul a revenit mai târziu după ce a vorbit la Balș și i-a spus să stea în autoizolare. Ceea ce Chitac spune ca a făcut. Adică de luni nu a mai ieșit din casă.

Dacă cineva are probe, nu că a zis Ciutacu la România Tv.....
Dacă nu, nu mai răspândiți informații false!

M spunea...

Camaradul nostru s-a stins!

Să îi fie țărâna ușoară! 😢

Viorel spunea...

Domnule Pompiliu Păun sunt 2 situații total diferite:
- Ofițerul pensionar MAI a plecat în vacanță cu o femeie de la evidența populației (îmi cer scuze dar pot crede că a plecat cu amanta motiv pentru care nici nu a recunoscut) https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/coronavirus-pensionarul-de-la-mai-care-a-mintit-ca-nu-a-iesit-din-tara-are-dosar-penal-1273746.
- Ofițerul/Reprezentantul MApN participant la Conferința “DEFENDER-Europe 20” executa o misiune data de Armata României, nu s-a dus de plăcere, în voiaj.
S-au îmbolnăvit amândoi, cine este vinovatul ? China că nu a închis granițele la timp să nu poată ieși coronavirus.

Viorel spunea...

Domnule M, păi Stadionul Ghencea a dispărut, cică s-a vândut la licitație și ultima bucată de gazon. Ce nătărăi, și noi care am contribuit cu 5 lei din soldă ani de zile la Clubul Steaua și nu ne-au băgat în seamă. Cred că numai juristul Talpan e de vină sau poate că a uitat din cauza certurilor cu Becali.

Huhu Rezea spunea...

Ca să inchidem discuțiile, vad că unii comentatori sunt subiectivi din solidaritate de breaslă, nimeni nu-i acuză pe cei doi rezerviști că s-au infectat cu virusul. De la ei erau alte așteptări. Sunt vinovați pentru modul total iresponsabil în care s-au comportat față de semenii lor, fără un minim de prudență, zădarnicind măsurile de răspândire a virusului.
Au comis o infracțiune din culpă.