Un produs Blogger.

luni, martie 02, 2020

La Chișinău, veteranii au atacat Guvernul cu buzduganele!( In Chisinau the reservists attacked the Government with the Buzdugan)!

12 comments
Consiliul Național al Veteranilor de război din Republica Moldova a organizat un protest în fața Guvernului din Chișinău pentru a cere demisia Executivului, iar în timpul manifestației un bărbat înarmat cu un buzdugan a ajuns până la ușa de sticlă a clădirii și a spart-o, informează ZDG.
Protestatarii solicitau să fie lăsați în interioriul Guvernului pentru a purta discuții cu autoritățile, cerând pensii mai mari și condiții mai bune de trai.
Sute de oameni s-au adunat în fața Guvernului și cer demisia premierului Ion Chicu și a președintelui Igor Dodon.
Manifestanții sunt, în mare parte, veterani de război.
Ei acuză autoritățile că nu le respectă drepturile și nu le acordă anumite facilități, cum ar fi medicamente gratuite.
În fiecare an, la 2 martie, în Republica Moldova, sunt comemorați cei care au pierit în Războiul de la Nistru din 1992, pentru apărarea integrității țării.
Astăzi la Chișinău

La un moment dat, unul din participanții protestului a înaintat spre ușa de la intrarea în Guvern și a spart-o cu un buzdugan.

12 comentarii:

Leon spunea...

Nu stiu care este cu Maciuca,..Cornel sau Vanatorul,..amandoi sunt Moldoveni..:)).
Lasand gluma la o parte, vedeti ca veteranii au umplut PIATA..?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Moldovenii sunt adevarati spahii! La noi ar trebui cel putin 50.000 sa ne ducem la Ministerul Apararii cu buzduganele sa ne cerem drepturile, pentru ca ei au terfelit toate legile si au emis oug-urile, cu rigoare, sa distruga pensiile militare!

Huhu Rezea spunea...

Rezervistul român este comod. Mai ales cel bucureștean și cel ardelean! Dacă s-ar putea să se bată alții pentru ei. Nu-i lasă doamnele! Mai întâi trebuie să se elibereze de sub papuc.

Gigi spunea...

Moldovenii,au sânge în instalaţie!Noi,fraţii lor de sânge,parcã suntem himnotizaţi de o şleatã de şacali înfometaţi,ba la unii le-au spãlat şi materia cenuşie.
Tocmai spuneam mai zilele trecute dacã mai e vreo ţarã în care pensionarii militari mai sunt ţinuţi în şah ca cei români,dacã au şi ei basişti,boci,olguţe,lesi etc.Iatã cã mai sunt,diferenţa este cã ei stiu sã-şi cearã drepturile.

Leo spunea...

Au ajuns sub papuc, de când nu le mai ia pistolul foc.........

marvas66@yahoo.com spunea...

Ne-am lasat condusi de sindicate...conduse de catre vanzatorii nostri si ai neamului... Nu stim in cine sa mai avem incredere... Eu cred ca, copilul meu o sa fie corect in aplicarea justitiei si cred ca si altii dintre noi avem copii la fel de corecti. Daca nu, atunci d-zeu cu mila...

M spunea...

Rezervistul roman este divizat!
Nu reusim sa ne gasim nici macar o singura idee cu care sa fim cu totii de acord!

Alex spunea...

Bravo! Nu le-a fost frica nici de coronavirus.Spre deosebire de politistii care la noi l-au luat pe sus pe un colonel pensionar ,numai ptr.ca striga la o manifestatie,politistii moldoveni sau purtat cu manusi cu cel care a spart geamul.La noi..ii rupeau mana.Activii au un respect fata de rezervisti ,respect care la noi nu mai exista.ACTIVII DIN M.Ap.N si M.A.I.din Romania ,AR TREBUI SA URMAREASCA CU MARE ATENTIE COSMARUL PRIN CARE TRECEM NOI,PENSIONARII MILITARI,PENTRU CA NOI SUNTEM OGLINDA VIITORULUI LOR,UN VIITOR SUMBRU.
Ati vazut ce spunea generalul moldovean ca sunt multi care au profitat fara a avea nici un merit,primind ajutoare banesti si apartamente.Situatia este asemanatoare cu cea de la noi ,unde au crescut si numarul revolutionarilor la cateva zeci de mii.Multi dintre ei se invart prin Parlament.
Moldovenii sunt hotarati.Pentru ca ii doare la siret de coronavirus,vor face si o tabara de corturi in piata si nu vor pleca pana nu li se vor rezolva problemele.Ar trebui sa-i chemam si la noi.
Desi nu era ziua nationala sau alta zi importanta ,multi purtau uniforma militara sau articole din aceasta.Asa ar trebui sa procedam si noi.

M spunea...

@Alex

Nu uitati ca si rezervistii aplauda cand animalele rezist bateau militarii in Piata Victoriei!

Da, activii nu au respect fata de rezervisti dar si rezervistii au uitat ca au fost activi si ca executau ordine!

In rest da, si mie mi se pare normal sa purtam uniformele la proteste! Ce poate sa ne mai ia?

Leon spunea...

"În amintirea celor care au pierit în acel război, pentru apărarea limbii române și a tradițiilor strămoșești, ziua de 2 martie a fost decretată de Chișinău drept Ziua Memoriei."

Iulian Mareș spunea...

Acei veterani de război, unii rezerviști militari au participat la războiul transnistrean!
Așa s-a întâmplat în Serbia acum câțiva ani: au intrat în guvern și au lovit mai mulți demnitari....!

*Eu cred că acei sârbi au fost niște băieți răi, pt că guvernații îi loveau doar la bani!

BONIFATIE spunea...


Oameni dintr-o bucată, frații din stânga Prutului. Și când se supără au limba „dulșe”.
Interesantă și pancarta: „Băștinași, treziți-vă!” Noi mai suntem băștinași!?
Am observat că la Guvernul Moldovei geamurile sunt foarte casante. Oare la noi sunt antiglonț sau antipopor!?