Un produs Blogger.

marți, martie 31, 2020

Numărul imbolnăvirilor COVID-19 în Italia este în scădere ponderată în ultima săptămână.

16 comments

Italia a ajuns deja la un platou al infecțiilor după înăsprirea restricțiilor de circulație. De circa o sâptămână numărul infecțiilor scade sacadat, dar scade.

Situația generală pe Mapamond și în fiecare țară poate fi urmărită AICI








16 comentarii:

M spunea...

Iar ai crescut.... 😢

Huhu Rezea spunea...

A crescut ceva față de ziua precedentă, dar nu a ajuns la nivelul avutîn urmâ cu 2-3 zile.

M spunea...

Corect!

Mâine e important, vedem dacă se păstrează trendul....

Asta înseamnă că trece la Spania?

PS - cum am mai spus, autocorectarea îmi tot schimbă în "ai" și "a" și "au". Scuze!

Iulian Mareș spunea...

M,
Și eu am probleme cu textul predictiv...😍👍 de pe mobil!
Asta e, înțelegem ceea ce trebuie

Iulian Mareș spunea...

O doamna are un pdv, pe care multi nu-l exprima, insa il accepta:

"Românii care se întorc brusc acasă"

"Sunt concetățenii nostri care au dat buzna "în lumea civilizată", dar nu pentru a i se alinia, ci pentru a fura, tâlhări, înșela sau chiar ucide, cu sânge rece. Pentru a scuipa, prin toate acestea, imaginea țării lor. Aceștia sunt "românii care se întorc brusc acasă"! Ei se află în spatele panicii generale, a oamenilor ce au început să ne moara, a medicilor care-și riscă viața în aceasta luptă crancenă. Ei sunt descreierații care și-au dat, brusc, seama că, la o adică, numai fraierii din țara ta îți pot veni în ajutor.
Lor le datorăm răspindirea epidemiei, pentru ei statul român trebuie să consume bani cu carantine, forțe de ordine, monitorizări la domiciliu și, mai apoi, asistența medicală. Dar ei nu sunt DIASPORA! Ei sunt niște descreierați, pe care nu i-am fi vrut niciodată înapoi, căci țara ne-ar fi mai curată fără ei. Iar acum, mai sănătoasă."

ION spunea...

O fi ajuns si pe Luna?Am ras de cei ce si-a cumparat zone pe Luna dar se pare ca au fost isteti.Treaba e ca vantul asta isi face de cap fiindca altfel imi faceam de lucru prin curte si mai uitam de covid-19.Vorbeam cu cineva din Canada care lucreaza in domeniul medical si imi spunea ca privind vaccin mai e mult pana departe.Mai curand se mizeaza pe un tratament.Zice ca daca pe timpul verii problema se atenuiaza in noiembrie iar avem necazuri.Afurisiti chinezi cu apucaturile lor.

Iulian Mareș spunea...

Realizatorul TV Răzvan Dumitrescu a scris pe pagina sa de Facebook unul dintre mesajele pe care le-a primit, în plină epidemie de coronavirus, despre ceea ce se întâmplă în Israel cu armata și cu îngrijirea bătrânilor:

”Din ISRAEL primesc următorul mesaj: "Armata are grija de batrîni. Acțiunea se numește PĂZIM AURUL.
Se dă telefon și vin la ușă, primesc lista de cumpărături și banii. Revin cu cumpărăturile și duc și gunoiul menajer la ghenă dacă e nevoie". PĂZIM AURUL se numește operașiunea de acolo... Apropos, la noi bătrânii sunt considerați aur?”, a scris Răzvan Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Iulian Mareș spunea...

Iata cum minte prin omisiune pensatul
Războaiele cu medicii
”Dar vă asigur că atât ei, cât și jurnaliștii de la anumite ziare, site-uri, nu de la televiziuni- și mă bucur de asta, ziariști care își continuă războaiele cu doctorii și care nu înțeleg că singura noastră șansă să nu mergem pe drumul Spaniei și Italiei sunt medicii, adică factorul uman. Sistemul medical românesc este la ani lumină de cel italian sau spaniol, francez, german, care sunt puse la grea încercare, iar două dintre ele au cedat. Mă mir că deputați, directori de ziare continuă războiul cu marii profesori, cu marii șefi de clinici, în loc să înțeleagă că în momentul ăsta nu este loc de bătălii. Este loc de coeziune, de solidaritate, este loc să ne dăm mâna. Poporul român are încredere că cei care au ajuns să ne conducă fac bine și încearcă să facă tot ceea ce se poate pentru a micșora la maximum pierderile, vorbim de vieți omenești, în primul rând, dar, ulterior trecerii punctului critic al crizei medicale, să facă față unei crize profunde care se anunță din punct de vedere economic”, Rareș Bogdan.

Batistutza, nu cumva DNA si PICCJ au ceva cu elitele din medicina ROU? Ia fi tu sincer, ardelene, daca poti!

M spunea...

@Iulian Mares

Respectele si admiratia mea ca ati putut sa cititi ce a scris Rares Bogdan fara sa vomitati!

Nu am incredere ca cei care ne conduc au habar de ceva. Cred sincer ca au gasit un moment sa mai fure cate ceva. Din fericire in linia a doua au ramas profesionistii!!

Sa vedem cum iese Italia!!!

Mihai spunea...

Tembelul tot tembel ramane.
Pentru asta sigur nu a fost platit. Atât il duce capul.

https://www.aktual24.ro/savaliuc-cere-ridicarea-starii-de-urgenta-pentru-cateva-sute-de-morti-merita-sa-transformam-romania-intr-o-tara-de-cosmar/?fbclid=IwAR3PjlqnFfeUMs-8-K4gV38w2b7kc9J6TMx5tA7zUvWXDcaDxLqUjyMj0Sw

Mitica spunea...

Randuri foarte corecte.....Am 30 verisori in toata lumea. Unul nu s-a intors acasa....DE CE ASTIA AU VENIT ?????? Au venit scursurile.....10%....s-au intors pe bune....prinsi de Corona, turisti, la fata, baiat,...dar de ce nu au ramas acolo???La copii....Cred ca au venit si aia care au mancat lebedele in Viena....Si acum......au un sejur la mare......pe banii nostri...ca ei nu au achitat un sfant pentru CASS....No comment !!!!

Iulian Mareș spunea...

M,
Că să citesc am luat 3 antivomitive!
Am reușit însă nu voi mai repeta! Individul este un oportunist notoriu!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Te-ai rugat sa comentezi cu decență următoarele afirmații geniale:
-vreau sa demitizez gripa asta care este așa, un fel de răceală;
-unele posturi Tv exagerează cu gripa asta și eu va sfătuiesc să skimbati canalul!
Daca mai adaug că peste 3 zile a dat decretul cu Starea de Urgență ți-am limitat la minimum spațiul de manevră!

M spunea...

86.498 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în Italia. În total, sunt 9.134 de morți, conform Corriere della Sera. În ultimele 24 de ore, 969 de italieni au murit.

Este cel mai crunt bilanț în războiul cu noul Coronavirus COVID-19

Grav, foarte grav!!!!

BONIFATIE spunea...


D-le M! sunt 919 dar tot este halucinant.

Leo spunea...

Pt. rigoare , titlul topicului trebuie reformulat deoarece virusul este denumit SARS-CoV-2 iar boala (infecţia cu SARS-CoV-2) se numește COVID-19.
Am înțeles asta de la TV de la un medic de la Balș Hospital