Un produs Blogger.

sâmbătă, martie 21, 2020

Ordonanta Militară Nr.2 din 21 martie 2020

51 comments





51 de comentarii:

Viorel spunea...

Domnul ministru al A.I. a prezentat O.M. nr. 2, dar de marele ajutor dat României de către U.E. nu a spus nimic. Doar dânsul mai iese pe la TV. Trebuia prezentat.
Asta este U.E. pe care am visat-o și dorit-o cu atâta ardoare. Înțelepciune, echilibru, egalitate, de toate (după ce ți le-a luat pe toate).
Norica Nicolai a izbucnit:
„U.E. ne aruncă firimituri! Franța - 300 de miliarde, România - 1 miliard de euro!”
Fostul europarlamentar Norica Nicolai tună și fulgeră, criticând Comisia Europenă pentru că a alocat Franței 300 de miliarde de euro, în contextul pandemiei de coronavirus, în timp ce României i-a alocat doar un miliard de euro.
Oare domnul europarlamentar, fost președinte Traian Băsescu ce spune ?
https://evz.ro/norica-nicolai-a-izbucnit-u-e-ne-arunca-firimituri-franta-300-de-miliarde-romania-1-miliard-de-euro.html

Iulian Mareș spunea...

Ia vezi cine reprezinta oficial ROU la summit-uri?

Gigi spunea...

300 mld.Franței? Este adevărat sau sa greșit,vreun zero,ceva.RoU doar 1 mld? Asta vine cam 50€/cap de loc.Atât valorăm noi? Nu,nu,este o greșală,cred!

Liviub spunea...

Daca stirea vazuta pe burtiera unor posturi tv. cum ca ue a alocat suma de 1mld. euro pt combatere virus, din care vreo 400 milioane nu trebuie returnate din Ro. Catre UE pentru proiecte gandite si realizate "cu ciudatenii" , restul de vreo 600 milioane urmand a a fi livrate in perioada urmatoare, e clar! Vivat!

Dan B. spunea...

Din ce în ce mai mult, se previzionează nu numai ROEXIT, ci și desființarea acestui organism ticăloțit al UE.
Urmează NATO?

M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Mulțumesc admin H pt.că ne ține la curent cu tot ce este nou,în termen real!
În ce privește OM,iată că se pot da și Ord.simple pe înțelesul tuturor,nu genul celor care au fost date(OuG)care au îmbîrligat pensiile militare.
Deci...se poate!
PS/La postarea de mai sus rectific"s-a greșit" în loc de"sa greșit",asta pt.cârcotași.Multă sănătate tuturor!

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
FRA aliată DEU in a pune botniță statelor emergente nou intrate in UE primește mai mult, pt serviciile duplicitare, argumentând cu Teritoriile de peste Mări!
După COVID-19 documentele Lisabona merg la tocat iar, UE trebuie reformată!
Sub loviturile democratice ale Grupului Vișegrad, lângă care vor ralia țările emergente și nou intrate in UE, va matura cu "noii imperialiști"!
Mangafalele birocratice de la Strasbourg, Bruxelles şi Luxemburg, cele trei sedii ale Parlamentului European și instituțiile mamut subsecvente, vor încasa pensii de cel puțin 5000€ și vor căuta alte hălci grase de ros!
Crezi că Hungaria va ceda parketului UE din suveranitatea juridică națională, kit că "Slujirea" se numește Koveși?
UE actuală este la reanimare și doar o ață subțire rău o mai tine în viață! La cel mai mic semn uraganul va matura tot!

valica spunea...

Ce pot sa inteleg , ca suntem in STARE DE URGENTA sau in STARE DE SEDIU , deoarece ordonantele militare se emit in stare de asediu. Ce sa faci daca premier este Sica Mandolina iar ministru de interne cantaret la nunti.

M spunea...

Domnule Viorel, aveti dreptate! Din pacate Romania are si a avut cei mai prosti reprezentanti posibili. Pentru noi au negociat presedintele basescu si cu Johannis. Ce sa mai comentez?

Nu ati intalnit specimene de tipul:
"Bai, daca il mai vad pe Popescu ii zic de la obraz ca e un nenorocit, ca nu merita sa fie considerat om... Aaaaa.... domnu' Popescu, respectele mele, cu ce va pot fi de folos...."?

Romania trebuia sa faca 2 lucruri (in opinia mea umila):
1. Strangerea relatiilor cu China, Turcia, Israel si Rusia (cu primele trei a incercat ceva Ponta si, parerea mea, e ca de aici i s-a tras colectivul)
2. Apropierea de grupul Cehia-Ungaria-Polonia. Si iar spun ca s-a incercat ceva dar a fost rapid inabusit de cei doi presedinti (basescu-johannis).

PS - daca observati tocmai China, Turcia, Israel si Rusia ar putea sa ne ajute in criza asta! UE ne dau peste bot, scurt! Oare intamplator?

Leon spunea...

"Faptele sunt acestea:

Comisia a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franței.

Detalii https://bit.ly/3biH8W8

Ce rol are Comisia?

Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.

Pentru a face față crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.

Detalii https://bit.ly/3dmxhAs"(stiripesurse)

M spunea...

Era cineva pe aici cu steagul UE drept avatar. Cineva care ne tragea de urechi daca ziceam ceva cat de cat de rau de UE si ne acuza zdrobitor ca suntem "cu rusii."

Poate isi mai schimba parerile....

M spunea...

@Valica

Hmmmm... nu prea e asa!
Din OUG 1/1999 se intelege ca in starea de asediu sau de urgenta "unele atribuții ale administrației publice centrale de specialitate și ale administrației publice locale trec în competența autorităților militare și a altor autorități publice , prevăzute în decretul de instituire a stării de asediu sau de urgență." (art. 7)

Cum in continuare, daca observati, ordonantele militare sau ordinele sunt reglementate impreuna (se zice mereu "dupa caz") si mai mult decat atat au acelasi cuprins (vezi art. 24) se intelege ca autoritatile militare de la art 7 emit Ordonante militare iar sutoritatile publice (acelasi articol) emit Ordine. Cele doua instrumenete sunt egale ca forta juridica diferenta fiind data doar de organul emitent.

Putem sa intrebam, dpdv juridic, ce cauta "De acord Prim-Ministru" pentru ca aceasta semnatura NU ESTE CERUTA DE ACTUL NORMATIV de care facem vorbire!!! Art. 24 e CLAR:
Ordonanța militară sau ordinul cuprinde:
a) titlul și numărul;
b) autoritatea emitentă;
c) baza legală a emiterii;
d) perioada de aplicare; AICI AU O PROBLEMA CA NU PRECIZEAZA DECAT INCEPUTUL PERIOADEI DE APLICARE!!!! PERIOADA E UN INTERVAL DE TIMP CU UN INCEPUT SI UN SFARSIT!
e) regulile și măsurile speciale care se dispun în zona în care s-a instituit starea de asediu sau starea de urgență, precum și sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării acestora;
f) autoritatea abilitată să asigure aplicarea și respectarea dispozițiilor acesteia;
g) modul de aducere la cunoștința populației;
h) data, ștampila și semnătura autorității emitente.

Viorel spunea...

1. Domnule Iulian Mareș, în comentariul meu l-am întrebat pe fostul președinte domnul europarlamentar Traian Băsescu, pe domnul președinte în funcție KWI nu avea rost pentru că răspunsul îl primeam pe silabe și se termina după coronavirus.
2. Domnule M, mi-ați luat cuvintele din gură. Asta am vrut să scriu aseară, relații cu Rusia, China, Turcia, Coreea de Sud, Japonia, etc., nu m-am gândit la Islael, dar am crezut că voi fi luat la critici de către alți comentatori și am renunțat. Nu este prima dată când U.E. și-a arătat adevărata față. Sunt curios, dacă românii ar fi bine informați, cam care ar fi procentajul pro U.E.
U.E. ne tot dă peste bot, dar în momentul când Rusia a atacat Ucraina / Crimeea iar S.U.A., U.E., Canada, Japonia, Australia, etc., organizații internaționale au aprobat sancțiuni împotriva Rusiei, ce a făcut doamna Merkel.
"Vreau să găsesc o cale, la fel cum vor şi alţii, care să nu facă rău Rusiei. Noi (Germania - n.r.) vrem să avem relaţii comerciale bune şi cu Rusia. Vrem relaţii rezonabile cu Rusia. Ne bazăm unii pe alţii şi sunt atâtea conflicte în lume la care ar trebui să lucrăm împreună, aşa că sper să facem progrese", a mai afirmat aceasta. (Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2014). În special gazul și petrolul rusesc, spun eu.
Ea, Germania poate face afaceri cu Rusia, România sau alte state intrate ulterior, nu. În fond peste 10 ani U.E. a făcut (condus) mai tot ce a spus Merkel. Și atunci îmi pun întrebarea, când doamna Merkel făcea afaceri cu Rusia, europarlamentarii români ce făceau, indiferent de culoarea politică ? Nu aveau întrebări pentru colegii din Parlamentul European ?
Îmi pare rău că pentru “Visul U.E.”, am pierdut una din cele mai puternice economii ale Europei privatizând, vânzând, distrugând totul pe nimic (chiar dacă aveam o tehnologie mai rudimentară, aveam resursa financiară să o înlocuim, fapt demonstrat prin creșterea economică an de an al PIB-ului în ciuda multor state).



Mihai spunea...

Mai Validă, respectați ce se ordonă si lasati dreak gândirea inconstientilor.
Nu-i momentul de gîlceavă .......

Mihai spunea...

Hai sa iesim de mâine din UE .
Tinand cont ca pe langa produsele alimentare si măștile si produsele sanitare trebuie sa le importam din UE pe coluare deschise cu libera trecere la granite,hai scoateti-ne din UE si faceti aprovizionarea din depozitele romanesti cu marfa produs in Romania.
Va intreb ,sunteti conștienți ce vorbiti?
Oare cand dam cu zilele satului ,comunei ,orasului,municipiului ,judetului ,etc toata vara ,nu ne putem gândi sa avem cel putin stocurile din rezervă completate cel putin si contracte cu furnizorii din timp de pace pentru situații neprevăzute, situatii urgenta ,calamitate ,cutremure ,etc.
Imi spune un doritor de iesire din UE cate adăposturi ALA am avea in acest moment ,puse la punct cu rezervele logistice complete pentru a asigura adăpostite pe timp de una luna de zile cel putin.
Hai ,vreau sa va vad.....
Ca la inconștiență institutiilor responsabile si a factorilor de decizie nu faceti referire.
Cel putin daca ati recunoaste ca din guvern in guvern coruptia i-a făcut oameni ....
Acum se sperie ca a îndrăznit virusul sa -i atace in cuib ......
si i-a gasit in curul gol la tot necesarul in astfel de situatii ...
Si toată lumea ,"Vai nu ne ajută altii"....
precum țiganul...

M spunea...

@Viorel

Da, stimate camarad. Până când nu o să ne vedem interesul o să fim mereu bătaia de joc a altora.

Acum ar trebui să vedem oamenii politici de la noi! În vremuri de cumpănă se nasc adevărații conducători.

PS îmi e așa de greață că nici nu mai acuz pe cineva din clasa politică actuală. Da, avem nevoie de politicieni, dar poate ne uităm mai bine ce votăm!

Mihai spunea...

Ca la noi .
Zice-se ca deplasarea la serviciu se face in baza unei adeverinte eliberate de firma sau declaratie pe propria raspundere (((((((( Corect ,hai fuga toti din case după adeverinte ,mai ales daca firma si-a incetat activitatea (((((((
Cârcotași ,ascultati aci;
In Germania inca din 20.03 2020 toti angajatii ,inclusiv români , au primit in cutia postala adeverinta de deplasare la serviciu in caz de necesitate.
Puteti vedea cum arata un exemplar in link-ul de mai jos;

https://s.amsu.ng/t1KZp3WhsXCN?

Asta inseamna sa pui mintea la contributie...si sa vii in sprijinul angajatului. Asa se intapla cu orice acte fiscale ,contracte ,etc .De aceea ajung unii la nivelul la care ajung.

Iulian Mareș spunea...

M,
&
Viorel,

Exact..👍!
Salvarea UE prin skimbarea totala a mentalităților de grofi se poate realiza numai prin catalizatorul Grup Vișegrad și ralierea mai multor țări!
Exact așa am scris de dimineață! Mă bucur că sunt și alții care au înțeles viitorul cât și trecutul!

Iulian Mareș spunea...

Ăsta 🐃 sau 🐄/🐮?
Aceasta-i întrebarea!

Iulian Mareș spunea...

UE sigur! 👍 Distrusă de pocitania aia de Merkel!

Ein Stein spunea...

Franta a primit aprobarea de la Consiliul Concurentei EU sa sprijine economia cu 300 miliarde euro, din fonduri proprii nu bani primiti de la UE. Femeia asta ori nu intelege lucruri simple ori e rau intentionata.

Stelian P. spunea...

https://romania.europalibera.org/a/comisia-european%C4%83-direc%C8%9Bioneaz%C4%83-c%C4%83tre-rom%C3%A2nia-peste-1-miliard-de-euro-pentru-combaterea-efectelor-covid-19/30499923.html

Iulian Mareș spunea...

De...
Bine că s-a lămurit in final

Iulian Mareș spunea...

Așa și care este marea bășină? Ți se dă la serviciu sau o primești în mail, o arăți de pe mobil sau o printezi color!
Hai să fim serioși și nu penibili!

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Ce mari aliați in ultimii 15-20 de ani am avut în unele țări UE?
Nu aruncă căcatul in sus că îți vine in cap!
Ai să vezi un ajutor de 2 mil măști de la DEU, OLA, FRA? Să mă anunți!
UE a devenit o mare excrokerie și o gogoașă răsuflată și puturoasă!
Reformarea UE va veni de la Grupul Vișegrad, firma întărită cu multe alte țări!
Hegemonii și-o vor lua peste bot pt încă 50 de ani!
Lumea nu este proastă, inclusiv Macron a recunoscut drumul greșit prin Globalizare; țările emergente din est au cetățeni mult peste ceilalți, care au supraviețuit războiului, SS, comunismului și Globalizării!
Reține, dacă vrei și poți: Solidaritatea UE = 0, nimic nu mai poate continua că până acum! A zburat puiul cu ata, zice românul!

*Ne-om descurca noi și cu un "guvern în exil"!

**Ieri virusul COVID-19 a ajuns in Vaslui; până seara era beat, furat, bătut și violat de mai multe ori!
~cred că accepți o gluma românească!~

M spunea...

Postacii de serviciu scriu cu litere de o schioapa:

"Ajutor nesperat din partea UE pentru Romania".

La francezi cica sunt ajutoare de stat.
Dar cu deficitul cum stau francezii daca baga 300 de miliarde? ca noua ne-au aratat cartonasul galben!

Si, inca ceva, ajutoarele de stat nu distorsioneaza piata libera? Cum mai pot firmele romanesti sa concureze cu cele franceze daca alea primesc 300 de miliarde si ale noastre ciu-ciu?

Ehei, nu e departe momentul cand romanii o sa strige "m#ie UE" mai ales ca suna mult mai misto si e mult mai indreptatit decat actualul "m#ie PSD".

PS - vad o disperare la postacii proUE sa explice ce nu e de explicat! ziare.com reia articolul ca nu e chiar asa, ca Franta e saraca, ca UE e neinteleasa... in bucla la fiecare 2 ore

M spunea...

@Mares si Viorel

Cu tot respectul, dar cei mai mari sustinatori ai UE de oriunde, chiar si de pe acest site, sunt niste oameni cu un limbaj deseori suburban, care jignesc in stanga si in dreapta fara motiv, care trateaza cu aroganta pe cei din jur (mai ales pe camarazii nostri subofiteri - ceea ce mi se pare chiar foarte urat) si care nu gasesc ABSOLUT nimic de reprosat acestei "Uniuni" in care avem statut de colonie.

Oare cred ca astfel fac un serviciu cauzei pe care o sprijina domniile lor? Sau in realitate submineaza imaginea UE.

Un exemplu: daca rezistentul Dide ar iesi cu o reclama la produsul X pentru mine ar fi un semnal clar sa nu il cumpar, ar fi practic o anti-reclama!

M spunea...

Spre stiinta celor cu UE - m#ie in cap:
- pana acum ne-au ajutat: Serbia, Turcia, China iar mai nou:
"Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2.000.000 teste de diagnostic molecular". Saptamana viitoare vin primele 200.000 de teste.

UE tine transporatorii romani la granita austro-maghiara si permite doar traficul camioanlor maghiare si austriece.

Gata, ma doare in kur de UE, hai sa revenim la topicul asta!!!!!

Iulian Mareș spunea...

Din articolul indicat rezultă că doar 637 mil € va primi ROU, datoria de 400 mil fiind practic radiată!
Cel mai important mi se pare:
"Pentru a remedia această situație, cadrul temporar prevede cinci tipuri de ajutoare:
a) ....
B) ....
......"

Mihai spunea...

Da, probabil după ce se vor trata cu valori fierbinți ca sa scape de prostie.
Chiar ti-ai gasit sa compari sistemul lor cu sistemul nostru ,nici macar un copy paste reusit.
Mai avem mult se-ajungem din urma chiar si la asa ceva.
Si chestia este ca respecta si s-au conformat legii de îndată cum s-a dat.

Iulian Mareș spunea...

Avia,
Punem pariu că EI vor ieși mai șifonați decât NOI? Și mai puțini...
Merkela este deja suspectă....

Iulian Mareș spunea...

Și cu toate astea sunt destui și pe aici care le fac cunilingus încă, să-i vadă lumea că sunt europeni!
Tantalailor, când noi eram stat centralizat ei invadau EU cu pâlcuri de 2-3 sute de sălbatici și erau încă în matriarhat!

Mihai spunea...

O sa strige multi #uie UE si pe buna dreptate ,numai ca in acest moment daca Franta si Germania nu infuzează bani si cad economiile le cade economia se duce pe _ula toata economia europeană dependenta mare parte de economia acestora cu toate filialele si investitiile din țările UE inclusiv cele din Ro
Nu de la noi se aprovizionează nici Auchan ,nici Kaufland ,Lidl,Penny,Carrefour,etc etc plus unitati mama care au unitati de productie peste tot inclusiv la noi.
Cine a trecut prin tarile UE centrale au observat că mare parte din produsele de la raft in afara de cele alimentare sunt produse din China ,Coreea de Sud ,Turcia ,produse asamblate sau fabricate de chiar de firmele europene pe acolo asa ca vine de pe acolo tot de firmele lor sunt fabricate ,eventual pot fi din rezervele lor completate la zi nu lipsa ca la noi.
Inclusiv aceste țări UE importa aproape tot de acolo.
Sunt sigur că daca lupta pentru supraviețuire nu i-ar presa la populatia si problemele pe care le au lucrurile au sta altfel.
Numai aeroportul din Stuttgart are trafic cat Otopeni ,ca sa nu zic de Frankfurt cu trafic de 3 ori populatia României, plus Munchen ,Dusseldorf ,etc.
Ce sa mai zic de ceilalti francezi pe la care nu am avut rute.
Plus populație la 100 de milioane cu toate amestecaturile de imigranți in grija statului.
Si pana la urma ,intreb si eu ,noi mai avem ceva industrie proprie,etc
Cumva Romgaz ,Transgaz ,Hidro ,etc care pe langa salarii de lux inca isi mai dau bonusuri cat un salariu plus tichete de masa si vacanta prin cele mai luxoase stațiuni de pe mapamond.
Pe romani îi țin la granita fiindca peste tot fac ce fac in Ro.
Numai ca nici cu ungurii ,nici cu slovenii sau austrieci nu le tine.
La 380 de camere fixe si 180 mobile ii prajesc ungurii de ii fac mielusei .Asta nu le place lor ,băgarea in regula si respectarea legii dupa ce ies din Ro ,mare problema pentru romani.
Stiu din informatii sigure ca nici un autotir ,autospeciala cu alimente sau sanitare nu sunt ținute la granita.
Sunt ținuți doar nesimțiii care acum au găsit momentul sa aglomerare traficul si sa circule pentru aprovizionare pe unde-i taie capul si profita cu marfa de import in scop de specula. Nu de masini de facut pâine, etc au nevoie romanii acum.
Pana ne primesc pe noi in grupul de la Visegrad mai trece multa apa pe Dunăre. Stiu toti ce ne poate pielea si ce fauna scoatem peste graniță.

Viorel spunea...

Domnule avia, pentru că faceți aluzie la mine cu adăposturile ALA și mă mai luați și la (știi dumitale ce) prin afirmația „un doritor de ieșire din UE”, atunci devin și eu neam prost și vă spun că habar nu aveți de politica ascunsă a statelor ce au pus bazele UE (la adresa statelor ce au intrat ulterior), cum nu ați înțeles bine nici matematica limbii române în comentariul domnului Iulian Mareș despre milioane/miliarde, apoi veniți cu scuze. Îl mai trimiteți și la bibliotecă. Ar fi cazul să mergeți dumneavoastră la bibliotecă și să citiți despre istoria UE de la origini și până astăzi. Când s-a format UE și-a cerut una alteia privatizarea, vânzarea, desființarea ca nerentabile ale fabricilor, uzinelor, tot ce însemna sectorul industrial. Și-au inventat gripa aviară și porcină ca să nu-și poată exporta produsele alimentare în interiorul UE, și-au cărat vagoanele de deșeuri (unele toxice) de pe un teritoriu pe altul și multe altele, dar nu este spațiu de comentat ? Nu, și atunci. La care instituții și factori de decizie vă referiți când s-au ascuns în buncărele de la Casa Poporului. Domnule avia, citiți istoria adevărată din timpul Tov. Ceaușescu, pentru că (,) conducătorii noștri și dumneavoastră alături de ei ori nu o știți ori ați uitat-o (din istorie mă refer doar la politica externă). Dacă România ar solicita ajutor tuturor statelor (cu potențial) cu care Tov. Ceaușescu a întreținut relații politice și economice, toate ne-ar sări în ajutor și asta pentru că ei sunt conștienți că atât România cât și alte state au fost induse în eroare și că la un moment dat vom vedea adevărata față și realitate a UE (ne-au distrus economic, la necaz nu ne ajută, ce mai urmează ?), ne-ar ajuta pentru că ei nu-și uită prietenii.

Calinmihaib12 spunea...

1...Sunt ...CATEVA ...comentarii ..CAM CIUDATE ..in FAVOAREA SI....IN...SIAJUL...DICTATURILOR ASIATICE, dictaturi - care..de- a lungul ISTORIEI NE-AU..CAM JEFUIT...!! 2...si...TOTUSI..AMINTITI-VA ..CINE CONDUCE= REAL SI EFECTIV = ROMANIA din 1989 INCOACE,..SI CINE NE- A "INTRODUS în N.A.T.O. și U.E. NEGOCIIND SI SEMNAND TRATATELE RESPECTIVE ...CU "TOATE CONDITIONALITATILE"...aferente...!!? ..3.Si... IN FINAL..cam CATI BANI... "NE-AU ...""DAT"" de-a lungul TIMPULUI ..SI..IN..PREZENT...ACESTE ..DICTATURI ..PERENE...si cu .care...în.. .ORICE "NEGOCIERE.."IESI"..=,IN.. PIERDERE..?!!.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Este greu să înțeleagă ceva când nici istoria tristă a Ardealului nu o știe!
Atrași de boomul occidental sărmanii uita ce a stat la baza lui: exploatarea altora și nu numai din colonii!
Așa este omul nostru, cosmopolitul de conjunctură....!
Exista și un sindrom, o boală psihică indusă, în care victima își iubește torționarul!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Și dacă nu primeau aprobarea ce făceau? Sugeau clanțele pe la Bruxelles?
Hai să fim serioși și să nu înghițim găluști cu prune! Ei au avut deficit și de 4,7% și i-a durut undeva?
Crezi că au dat șpagă pt aprobare?
Să nu fim naivi! Doar au informat! Azi, în condițiile astea, îi doare in cur de papagalii de la UE!

Mihai spunea...

IM
Grea lupta cu mentalitatea balcanică rudimentară.
Chiar nu poti pricepe ca economia germană si franceza este un colos de care prin ramificatiile externe pe tot mapamondul depinde in mare măsură economia multor țări intre care si a României - vezi doar Dacia cu toata productia pe orizontală care participă la fabricarea autoturismului.
Ca sa nu mai zic de cele germane de la fabricarea cutiilor de viteze pentru Mercedes ,scule Bosch, cablaje pt ind auto ,etc
Stii ca momentan cea mai mare spaima a germanilor pe langa cea produsă de virus este ca nu cumva sa cada in recesiune economia in asa fel incat sa nu mai poata fi redresata usor si să fie cumpărată la bucata de chinezi.
O sa vezi ce infunzie va face Merkel, pe langa cea facuta de francezi.
Și o sa vezi si ce import de măști si produse de protecție sanitara ,teste etc vor face germanii dupa ce vor finaliza contractele cu firmele germane care si-au externalizat productia de asa ceva in China, Korea de Sud .
Se vor schimba multe in politica economica a statelor super dezvoltate.
La fel ca nemtii au incasat-o si americanii.
Poti sa-i transmiți si colegului tau de dialog.

M spunea...

Vad ca nu vreti sa reveniti la topic....

OK! Sa fie clar: Romania avea de ales intre est si vest. In est e Rusia o tara care s-a dovedit de multe ori "neprietena" (sa fiu diplomat). Optiunea noastra, SINGURA OPTIUNE a fost UE.

Dar asta nu inseamna sa fim boarfa UE!

Polonia, Cehia si Ungaria ne arta ca poti sa ai demnitate si in UE. Polonia cand a concentrat rezervistii a anuntat ca tara lor poate asigura TOT pentru populatie 7 luni (fara importuri). UE ne-a distrus economia si agricultura! Asta e o realitate! Daca lingaii UE nu inteleg asta e treaba lor!

China are o vorba: "Cine te ajuta o data iti este o mie de ani prieten!". UE nu are asemenea valori morale.

In Italia au venit medici si ajutoare din Rusia si din Cuba. Iar cine nu stie ce inseamna sistemul medical cubanez este doar un idiot.

Pana acum in Romania au venit materiale necesare din Germania (e adevarat, nu cine stie ce si cu mare greutate) dar mai ales din Turcia, din China, din Coreea de Sud....

Inchei: sa stai cu mintea deschisa, sa legi pritenii cu tari puternice, sa ai relatii de colaborare si sa te dezvolti ca sa iti produci singur: mancare, combustibili/energie, medicamente si arme este VITAL. Sau poti sa stai ca o panarama la marginea Europei si sa cersesti ceva de la stapani in timp ce ii ridici osanale si inghiti gogosile lor gen "m#ie" si "coruptilor".

Gigi spunea...

M@
Ce spui dta nu este o noutate,dar merită reamintit și celor care mai cred că...făcând parte dintr-o alianță,tu ca popor trebuie să stai și să aștepți și să nu mai faci nimic,că vin aliații si-ți dă de toate,inclusiv că te apără la nevoie.
Sper că această criză sa ne trezească la realitate,pe noi muritori de rând și pe bravii noștri conducători!
Este greu acum după ce ai distrus în 30 de ani.Dar pt.genera5iile viitoare cred că se merită.În toți acești ani s-a mers pe principiul să avem ce mânca azi,că mâine mai vedem. Până când nu se va merge pe principiul să drămuim orice leu și să-l investim acolo unde este necesar,ci nu în buzunarul unora,nu se va face absolut nimic. Dacă nu se va stopa furturile,ev.fiscală și nu se va merge pe deviza:"Totul pt. țară",se va alege praful de noi ca nație.Sper să înțelegem ceva din asta până nu va fi prea târziu. Avaritatea unora,poate duce la consecințe grave pt.o nație întreagă.

Viorel spunea...

Domnule avia, iar vă contraziceți, marea putere germană se teme că dacă intră în recesiune economică, „China va fi în stare să cumpre industria Germană bucată cu bucată” ? Nu se poate, cum China comunistă, după ce s-a băgat adânc de tot în economia și finanțele Americii mai are bani și pentru amărâta de Germanie. Mai are și materia primă pentru firmele germane ? Chiar credeți că China poate fi fraierită ca și noi. Dacă eram deștepți (și încă nu este prea târziu) nu veneau canadienii să ne scoată aurul și celelalte metale rare de la Roșia Montană, (citiți conținutul linkului în totalitate), (https://www.petitieonline.com/vrem_adevarul_despre_aurul_furat_de_la_rosia_montana) ca apoi să fie posibil ca statul român să mai și plătească o groază de bani despăgubiri (4 miliarde dolari, atenție, nu milioane), procesul se află în derulare, se finalizează în 2020 (https://legalmagazin.ro/statul-roman-ar-putea-plati-despagubiri-de-4-miliarde-dolari/), ci, cumpăram utilajele necesare cu 1-2 miliarde E, ingineri avem, muncitori avem, Tractorul U 650 Brașov mai funcționează datorită unui arab, extindem producția și creăm locuri de muncă, producem buldozere, excavatoare, basculante și trecem la treabă. Astfel salvăm economia României. Luăm și măsurile necesare pentru a nu afecta prea mult natura, apoi dacă este posibil înființăm o rezervație naturală protejată de statul român, nu ca acum, când zeci de ani s-au tăiat pădurile țării fără ca nimeni să răspundă. La fel am fi putut face și cu gazul din Marea Neagră câștigat pentru România de la Ucraina, dar a avut grijă ca a doua zi (nici nu se uscase cerneala pe document), domnul Tăriceanu să-l și doneze străinilor. Două întrebări scurte pentru dumneavoastră:
- Ce spunea doamna Merkel și alți lideri europeni la suspendarea domnului președinte T.B. (despre statul de drept în România) ? Și viața de apoi.
- Cum este posibil ca la alegerile prezidențiale dintre domnii V.P. și KWI să conduci cu 10 procente și să pierzi în turul 2 la diferență de 20 procente. Așa ceva se întâmplă doar în sport (de la extaz la agonie) ?

Viorel spunea...

Domnule M, poate din comentariile dumneavoastră va înțelege și domnul avia câte ceva, măcar esențialul dacă nu tot. Am văzut aseară la știri că, până și Cuba trimite o echipă de asistente și medici în ajutorul Italiei, și domnule avia, trimite oameni într-o țără unde nu are vreun interes și cu toate acestea, își pune în pericol viața propriilor cetățeni pentru a-i ajuta pe alții la nevoie, nu halate, nu măști ci oameni.
Poate citește domnul avia (chiar îl rog pentru că are ce învăța) conținutul linkului de mai jos prin care Guvernul Dăncilă prin vizita domnului Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și doamna Sorina Pintea, ministrul Sănătății, au efectuat-o la Havana, la data de 02.12.2018 pentru a negocia rambursarea sumei de 1,4 miliarde dolari de către Cuba, României în schimbul :
“Specialiștii cubanezi au descoperit o serie de molecule chimioterapeutice cu rezultate deosebite împotriva diferitelor tipuri de cancer și au experiență în tratarea de afecţiuni oncologice şi diabetologice”;
„Ministrul Finanţelor şi ministrul Sănătăţii au dezvăluit de ce au fost plecaţi in Cuba. România îşi doreşte o cooperare cu partea cubaneză pentru aducerea în România a mai multor medicamente care vindecă diferite forme de cancer şi care împiedică amputarea membrelor bolnavilor de diabet în stadiu avansat. Cuba a investit foarte mult în cercetarea medicală, cu rezultate extraordinare. Dacă se reuşeşte ca în România să se găsească aceste medicamente în farmacii, va fi una dintre reuşitele majore ale acestei guvernări” etc.

Mihai spunea...

Cu stima si respect pentru domnul Viorel & M
Până framântăm putin cu faina măturata de pe raftul supermarketului nemtesc/frantuzesc ,după care pâna se coace o bagată la cuptor fara drojdie in aluat pentru că nu se gaseste ca nu se gaseste ,să zicem urmatorele ;
Domnule M si Viorel ,ca om trecut prin multe ale economiei in viata pot sa spun ca este pacat ca nu deschidem mai mult relatiile diplomatice si comerciale cu Rusia ,China si alte tari emergente cu care candva am avut schimburi comerciale avantajoase.
Numai ca trebuie retinut un aspect. Nimeni in relatiile bilaterale comerciale nu-ti ofera nimic pe gratis. Totul se plateste după căt de abil esti in negocieri.
Pun o intrebare retorica . Cine este de vina ca dupa 90 samsarii politici la vazul comisionului gras, au pus, lipsiti de cel mai elementar patriotism la pamant toata industria pusa pe picioare cu sacrificii enorme si multa truda a acestui popor sub conducerea lui nea Nicu Răposatu.
Da ,nea Nicu Raposatu ,dupa epoca Dej ,a continuat scoaterea Romaniei din inapoiere industriala crunta si o agricultura cu carute si boi ,cai, bivoli... .
Numai ca desi eram in CAER marele sprijin in dezvoltare l-am primit tot din Vest prin importul masiv de masini- unelte avansate tehnologic, masini -unelte cu care pe urma am incercat asimilarea pe model chinezesc a tot ce se importa,totul in scopul de a avea/ne forma propria noastra industrie.
După șc. generala am urmat un Liceu Ind pt constructii de masini(singurul pe patru judete in aceel moment, sectia Tehnologia constructiilor de masini (5 ani la zi pe vremea aceea care te scotea tehnician ,tehnolog sau CTC).
An de an pe langa practica in atelierele scoala si uzina faceam vara excursii de studii ,combinate cu vizitare de obiective turistice ,culturale prin BTT .
Asa am batut cu piciorul ,metru cu metru, toata marea industri de prim rang a anilor 71-76 din Vest-Centrul tarii precum ”Înfratirea Oradea” (cea mai noua si mare intr. de masini unelte) Strungul Arad , Vagoane Arad ,UMT Timisoara ( o intr. noua -ca si o farmacie -fabrica stivuitoare si macarale de tonaj) UM Resita plus furnalele ,cocseriile si laminoarele, Portile de fier 1 cu coborare in sala turbinelor,Electroputere Craiova,Fabrica de boghiuri din Balș, Combinatul Siderurgic Resita , Combinatul siderurgic Hunedoara ,Combinatul ”Industria sarmei C.Turzii - un colos pe care iti trebuia o zi sa-l parcurgi cu explicatii la fiecare sectie ,faza de prelucrare ,etc, Fabrica de borcane si sticle complet automatizata(roboti ind) in premiera in tara la acea vreme cu utilaje din import, din Turda, Carbochim Cj N- abrazive industriale.
Pe urma in fiecare an din cei cinci era cutuma vizitarea TIB(tărg international _Complex expozitional Baneasa) de masini- unelte industriale la care participau firme atat din China cat si din cele mai dezvoltate tari din Vest plus tarile membre CAER - in special Cehoslovacia.
La astea se mai adauga cei cinci ani de ATM cu practica in IAV Bucuresti , IAV Craiova , IAv Bacau ;IAV Ghimbav , Turbomecanica Bucuresti , St Rosu Brasov (prelucrari mecanice).
La asa experienta oricine isi poate da cu o parere autorizata despre ce a fost si ce a ramas.In rest ,doar presupuneri cu stiri din presa.
Urmează;

M spunea...

@Gigi

Știu domnule Gigi, știu! Și o spun aproape cu lacrimi în ochi! Țara asta e tradată de nemernici!

Ăștia, fraierii care o mai iubim, suntem tot mai puțini.

Fruntea sus însă drag camarad! Cum zicea poetul Nichita Stănescu : "nu mor caii când vor câinii"!

M spunea...

Domnule Viorel, e ca la o boală : unii se mai pot face bine, alții... nu!

Stimatul avianyc este, cu extrem de mult regret o spun, o cauză pierdută! În repetate rânduri l-am apărat spunând că poate nu e bine informat. Din păcate am conchis că e rău intenționat.
El crede în ceea ce spune, cu toată ființa lui e convins că Johannis e darul lui Dumnezeu pe pământ, ca UE e Grădina Raiului, privații sunt mici îngeri iar diaspora e poporul ales. 😁 Un biet fanatic!

Ii respect credința dar îi acuz limbajul trivial și jignitor la adresa poporului din care se trage!

Mihai spunea...

@ Gigi
Nici pandemia asta care-i o lecție din care ar trebui să înțeleagă ceva nu-i va învăța nimic.
Pe urmă vor face tot ce au făcut.

Leo spunea...

Era o vorbă prin anii '80 când te duceai la cdt:
"Fruntea sus şi capu'-ntre genunchi"

M spunea...

@Leonard

😁😁😁👍

Eu nu accept UE ca și "comandant". Așa că nu prea stau cu capul între genunchi!! 😁😁
Dar îmi amintesc expresia. Și asta și cea mai de primăvară cu "poziția ghiocelului".

Viorel spunea...

Legat de O.M. nr. 2 și Declarația pe propria răspundere.
Având în vedere faptul că la societățile dotate cu Xerox am fost nevoit să stau 45 minute la o coadă enormă, unde oamenii scoteau la xerox câte 30-50-100 Declarații pe proprie răspundere (Societate unde 3 angajați / 3 aparate listau acest document), cred că statul român ar trebui să tipărească acest document care să fie expus pe scara blocului prin Asociațiile de locatari pentru a se evita aglomerațiile mai ceva ca la unitățile alimentare, farmacii, etc. Exemplu pliantele / revistele cu reclame comerciale.

Mihai spunea...

Si eu cand spuneam si aratam cum in Germania oamenii au primit in cutia postala documentele a doua zi de cum s-a dat legea ,unii de pe aci ,si mai ales unul ”M”_ ondial pe care-l sună ”Google” de pe tot mapamondul ca sa aiba si el ce comenta si da rotund,faceau caterincă ,ca prin e-mail ,etc.
Si daca juma din angajati ,etc nu au adresa de e-mail si nu stiu lucra cu mesajerie etc ,scaner , imptrimantă ,etc.
Viorel ,habar nu am ca te-ai ocupat de ALA. Eu ma refeream in comentariu la sefii de prin primarii ,prefecturi etc care se ocupa de ALA. Cred ca stii ca in organigrama primariilor exista incadrere pe post de sef ALA. La astea ma refeream.
Nimeni nu spune ca cine a lasat stocurile de rezerva necompletate / neaprovizionate pe timp de pace ar trebui trasi la raspundere cu ceva ani grei pe undeva. Asa că dupa ce te tii de balciuri cu folclor prin toate satele comunele ,oarsele ,scoli de partid ,etc toata vara este rusinos la nevoie sa vii cu mana intinsa pe la toti ,inclusiv UE ,etc.
Mai grav este ca unii nu inteleg ca in asemenea cazuri fiecare stat afectat isi asigura in prima faza necesarul pentru el si pe urma daca mai isi permite mai ajuta si pe altii care vara s-au lafăit si cheltuit banii grei pe bâlciuri si campanii electorale cu promisiuni de super fast.
Crezi ca adeptiilui gen ”M”_ondial informati de Google pot intelege ca un transport de ajutoare de echipament sanitar din Germania cu ”Hercules”-ul nu-i totuna cu un transport de aceleasi tip de echipamente efectuat cu ”Spartan”-un din Turcia juma la tonaj decat Hercules-ul.
Si cand mai stai sa te gandesti ca firmele turcesti care ofera materialele sunt de fapt investitii germane ,franceze ,etc
Și când stai sa te gandesti ca unele specimene nu inteleg ca de fapt contractele se incheie intre state(guverne) -domeniu public si firmele producatoare -domenii private , ce sa mai zici.