Un produs Blogger.

vineri, martie 06, 2020

Pe vremea când românii nu erau slugile britanicilor.

116 comments
Vizita lui Nicolae Ceaușescu la Palatul Buckingham în iunie 1978.

Vizita la Londra face parte, alături de vizitele lui Charle de Gaule, in 1968, și Nixon, în 1969, la București, din cartea de vizită a României acelor ani, pe care doar propagandiștii antinaționaliști o ignoră.
In cei 15 ani de deschidere, 1965-1980, din timpul lui Ceaușescu, România s-a dezvoltat economic și social cât nu o făcuse în cei o sută de ani de existență statală independentă a sa. Pe vremea aceea bulgarii aveau antenele tv îndreptate spre București.
2 august 1969, Nixon la București.

116 comentarii:

Stelian P. spunea...

Robert Hardman, un istoric englez văzut printre cei mai importanţi biografi ai Casei Regale britanice, a publicat recent lucrarea "Queen of the World", privitoare la viaţa şi activitatea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Unul dintre capitolele lucrării tratează vizitele diplomatice "exotice" pe care Regina le-a primit de-a lungul îndelungatei cariere. Un subiect central tratat de autor este episodul venirii la Palatul Buckingham a cuplului dictatorial român Nicolae şi Elena Ceauşescu, în iunie 1978. Vizita a surprins lumea occidentală, iar Hardman arată că preşedintele României a fost primit la Londra în schimbul angajamentului că va semna contracte în valoare de 300 de milioane de lire sterline cu industria aviatică din Marea Britanie.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/politica/detalii-despre-vizita-ceausescu-anglia-facute-publice-40-ani-regina-elisabeta-s-ar-ascuns-intr-un-tufis-scape-dictatorul-roman-1_5b940c73df52022f753e5777/index.html

Stelian P. spunea...

De fapt, Marea Britanie avea interese economice în România. Profesorul Cristian Troncotă, cel care a studiat vreme de un deceniu fondul de documente al Securităţii, spune că între cele două ţări se negociaseră cel puţin două contracte economice, la noi urmând să se producă motoare pentru Marea Britanie. „Faptul că Nicolae Ceauşescu a mers personal în Marea Britanie a fost pentru ca să dea garanţie acelor contracte“, spune Troncotă. În timpul vizitei de lucru s-au semnat contracte cu firmele British Aerospace şi Rolls Royce privind cooperarea pe termen lung în construirea de avioane BAC-1-11 şi motoare pentru avioane. „Era un fel de offshore. Englezii urmau să construiască la noi motoare. Din păcate, contractul, care ar fi trebuit să fie pe termen lung, nu a mai fost dus la bun sfârşit, dar nu pot să vă spun care au fost cauzele. Cert este faptul că era singurul contract pe care Marea Britanie îl semna cu o ţară din est“, adaugă Cristian Troncotă. Marea Britanie, la acea vreme, vedea o perspectivă colosală de a se dezvolta cu ajutorul ţărilor din estul Europei.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/constanta/ce-cautat-ceausescu-vizita-regina-angliei-vrut-marea-britanie-deschida-offshore-romania-comunista-1_576680e95ab6550cb8183ea8/index.html

Alex spunea...

Vremuri de mult apuse!Pentru o scurta perioada Ceausecu a fost considerat un adevarat democrat.Regina ca multi alti lideri ai puterilor lumii a fost orbita ptr.scurta perioada ,de aura creata in jurul lui.Nu putem nega faptul ca Ceausecu ,asa cum s fost el ,fara studii ,daca mai traia le putea da niste lectii politicienilor nostrii care,de peste 30 de ani afiseaza in toate colturile lumii o atitudine de slugarnicie.Majoritatea sunt niste yesmani.Cuvantul NU ,nu exista in vocabularul lor.Nu mai departe ascultand vechiul imn ,mi-am dat seama ca ne reprezinta mai bine.Din versurile imnului actual,rezulta clar ca suntem o natiune adormita.Trezeste-te romane!

Leon spunea...

Ce TINERI si FRUMOSI eram Odata..!
PS.Oare Multimea care i-a intampinat o fi fost adusa de Securitatea Romana, de la uzinele din Bucuresti..?

Leon spunea...

Se potriveste de minune cu Tema propusa:
https://m.dcnews.ro/jurnalista-bbc-afirmatie-socanta-despre-imigrantii-romani-daca-esti-nascut-in-marea-britanie-nu-accepti_733983.html

Iulian Mareș spunea...

Citiți/audiați discursul Autistului trădător despre împăduriri; ipocritul nesimțit uita cum ștergea cu el pe jos CEO al unei companii, de profil, austriacă, implicată în defrișări!

Leon spunea...

"Regina Angliei bea de 16 ani vin românesc de când prințul Charles i-a adus prima sticlă. De atunci, regina nu mai suportă să bea un alt vin în afară de cel românesc.
Regina Elisabeta a II-a susține faptul că sănătatea ei este atât de bună datorită vinului românesc. Aceasta consumă un pahar la micul dejun, apoi unul sau două la prînz și după ceaiul de la ora cinci, schimbă vinul roșu din zona Vrancea cu unul alb. De asemenea, regina mamă încheie seara cu câteva cupe de argint cu vin.
După ce vistieria Angliei a fost puternic afectată de consumul ridicat de vin de către regina Angliei, aceștia au cerut diverșilor cercetători să afle de ce este vinul atât de bun, chiar prelungind viața.

Conform doctorulzilei.ro, în urma unor analize s-a constatat că rezultatele sunt uimitoare și că solul este unul imposibil de reprodus."(stiripesurse, 2018..)

Stelian P. spunea...

@Huhu
Nationalistii romani ignora sau nu stiu ca Rolls Royce (motoare de avion) intrase in faliment la inceputul anilor 70 din cauza concurentei facute de firma Boeing. Guvernul britanic a salvat compania care era o emblema a Marii Britanii iar suma investita era uriasa. Daca Anglia gasea un fraier care in schimbul plimbarii cu caleasca si nu cu Bentley-ul regal era gata sa compenseze o parte din suma investita, regina era gata sa se sacrifice si sa-l primeasca personal.
In urma plimbarii Romania a cumparat licenta pentru un motor pe care dorea sa-l monteze pe avionul ROMBAC 1.11 dar despre care se stia deja ca are probleme cu nivelul de zgomot. Nu conta. In realitate motorul era destinat avionului militar construit impreuna cu RSFI iar englezii au facut cu caleasca o afacere buna. Noi am ramas cu fudulia si cu 9 ROMBAC-uri care ruginesc. Cite avioane militare am vindut poate ne spuneti dvs.

DECEBAL spunea...

Acum cand nu mai prezentam interes pentru nimeni in Europa,am ajuns ceea ce au dorit dintodeauna marile puteri GROAPA DE GUNOI A EUROPEI. Mai are cineva obrazul si puterea de a cere Europei sa ne trataze de la egal la egal? Am ajuns sa ne bucuream daca reusim sa exportam presuri de sters pe picioare, made in Romania. Ce pacat. Ne-am facut-o cu mana noastra. TREZITIVA ROMANI! Doar prin promovarea INTERESULUI COMUN NATIONAL vom reusi. Mai are cineva capacitatea sa ne adune la MASA UNITATII SI A INTERSULUI NATIONAL COMUN?
Poate doar armata si biserica sa puna piciorul in prag si sa dam uitarii aceste specimene de politicieni nascuti din negura timpului. Din pacate dupa orice razboi, revolta, revolutie unii se imbogatasc, altii saracesc pana la disparitie. Ar trebui sa la amintim ca noi nu am disparut si inca vom conta in viata acestei tari. TREBUIE SA TINA CONT DE ACEASTA , ALTFEL VOM FACE PRIN VOTUL NOSTRU SA DISPARA EI.

M spunea...

@Stelian P.

Sunteti carcotas! Si acum avem succesuri! Am dat 2% din PIB pentru o sepcuta!

M spunea...

Spre deosebire de actualii conducatori, Ceausescu a avut momente de sclipire. Ca a fost el sau au fost cei din jurul lui nu mai conteaza.
Un alt moment de sclipire a fost refuzul de a invada Cehoslovacia. Asta nu ii face pe cehi ca acum sa se alieze pe fata cu gruparile cele mai violente din Romania pentru a ii instiga la actiuni antinationale!

M spunea...

@Utilizator Microsoft

Violenta naste violenta, stimate domnule. Atunci can Johannis din cea mai inalta functie in stat arunca cu zoaie si mizerie in stanga si in dreapta de ce va asteptati la un cetatean oarecare sa aiba fata de acesta o atitudine reverentioasa?

Aparat de IMUNITATEA TOTALA de care se bucura (apropos, e singurul om din Romania care este imun total in fata legii) isi permite derapaje josnice si murdare.

Domnia ta ai numit-o "curva" pe o femeie care nu ti-a facut ABSOLUT NIMIC, care nu a vorbit cu/despre dumneavoastra si pe care cu siguranta nu ati platit-o sa presteze asa ca, la sfaturi despre decenta mai usor!

Stelian P. spunea...


"După ce vistieria Angliei a fost puternic afectată de consumul ridicat de vin de către regina Angliei....",
Buna gluma. Chiar va asteptati sa fiti crezut ?

Stelian P. spunea...

@Utilizator
Nu stiu cite zboruri a efectuat si cu ce eficienta economica dar stiu ca primul avion a fost produs in anul 1982, an in care British Aircraft Corporation a incetat productia sa (1963 – 1982) fiind depasit de rivalul sau Boeing 737. Romania a produs in total 9 avioane.
Cu un avion uzat moral in momentul lansarii Ceausescu dorea sa concureze cu Boeing si cu avioanele sovietice. Halal afacere.

Stelian P. spunea...

@Huhu
De Gaule si Nixon au venit dupa momentul august 1968 in speranta desarta ca provoaca o fisura in lagarul socialist. Sa nu uitam asta.
"Pe vremea aceea bulgarii aveau antenele tv îndreptate spre București." Poate cei din zona de frontiera.
Dar ungurii si sirbii ? In Dobrogea s-au vazut programele bulgare mai mult decit cele romanesti.

DECEBAL spunea...

Daca programul lor politic nu va fi in stare sa ne determine sa-i votam atunci o mana forte chiar armata ar trebui sa-i "traga de urechi". Pana acum nici un politician nu m-a determinat sa -i cred dorintele lui " de mai bine". Cand voi vedea un program din care sa rezulte ca se doreste numai binele acestei tari, atunci voi pleda pentru el. Pana atunci toti o apa si-un pamant.

Iulian Mareș spunea...

Drăghici,
O ipoteză proastă!
Direcția 5 făcea exact ce face azi SPP: verifica obiectivul, inclusiv CBRN, traseu, cooperare cu omologii...etc!
Crezi că erau așa de fraieri sa nu verifice existența sistemelor de ascultare?

Iulian Mareș spunea...

Benefic pt ambele părți!
De ce nu au făcut la fel bulgarii, albanezii, ungurii?

Iulian Mareș spunea...

Afirmativ 100%!

Iulian Mareș spunea...

Văd că mori de democrație!
Binomul românesc se pare că se reface la Bruxelles. (Luluta și Codlea)
Ia enumera câte democrații UE/EU/NATO au trecut prin dictaturi!...asta, așa, ca antrenament al gândirii!
Pare că plângi după dictatura proletariatului! Mă rog, fiecare cu "iepoca" lui!

*Dezvolta, să înțeleagă și ăla, că BAC-urile au făcut istorie la vremea lor și au adus valuta în țară, cu operatori aerieni naționali!

Ein Stein spunea...

@Stelica Politrucu
Naspa! A fost rau ca Ceausescu a intentionat sa dezvolte tehnologia si inovatia in Romania, fie si cu motoare Rolls Royce nasoale si rele. Ne e muuuuult mai bine acum, situatia in domeniu e de-a dreptul sclipitoare, da ce zic eu sclipitoare, e orbitoareeee!. Ia colea si citeste sa vezi ce bine ne e dar nu stim noi.
Hint: Uita-te numai la coada clasamentului ca acolo suntem.

https://ec.europa.eu/docsroom/documents/35947/attachments/1/translations/en/renditions/native

Iulian Mareș spunea...

Caut domn globalist sa incercam sa formulăm o solicitare pt redeschiderea dosarului mituitului Or-Ban!
Caut un # și nu găsesc...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Atunci simteam ca am onoare si demnitate, pana la epoca basanista cand toate acestea s-au topit, si din acea prima zi basanism ma simt si azi injosit, terfelit, calcat in picioare si fara identitate nationala! Basescu a avut foarte multe slugi, care se umileau ca niste rahati din closete sa-l pupe in gaura curpenilor, sa-i ridice osanale si sa-l voteze ca pe un imparat al gunoaielor si-al zdrentelor, ca niste cersetori josnici, si care si acum ne-au mai vandut, ca muribunzii pe drumul cimitirului, inaca o data si tot acelorasi basanisti, acum penelisti, ca sa ne distruga definitiv, girandu-l pe marele spanzurat de la Corcoceni! Tradatorii astia ne-au adus in sapa de lemn, pentru ca provenind din familii de slugi si obiele, li s-a transmis gena de slugareala pupincurista si asa vor muri! Ei ne-au ingropat, iar Ceausescu nu va mai fi egalat in vecii vecilor!

Gigi spunea...

Spãlaţii pe creier niciodatã nu or sã facã distincţia dintre bine şi rãu,de a fi patriot şi aţi trãda neamul,samd.
Dovadà stau faptele unora de la Burebista,la presedintele actual.Dacã cunoaştem puţinã istorie vedem cine a fãcut bine şi cine rãu.Asta numai dacã judecãm prin prisma corectitudinii,ci nu a fi partinic.

Leon spunea...

Care dosar Iulica ?
Are doua dosare, primul cand era beat crita si a avut un accident auto, fiind la volan, langa Palatul Cotroceni, sau cel de acum 4 ani cand a cersit bani de la Urdareanu Junior ??

Stelian P. spunea...

@Ein contra
Eu vorbeam ca atunci a fost o afacere proasta si pe bani grei platiti de noi toti. Nu vorbeam despre ce e azi. Cititi din nou articolul.

Stelian P. spunea...

@Ein contra
Am vazut. Imi dati si un raport comparativ cu anii 80 ?

Huhu Rezea spunea...

Nimic nu se face fără interes, dar pe atunci nu-și permiteau să ne comande sau să ne condiționeze ca acum.
Nu cred că ești chiar așa de tânăr încât să nu fi fost în activitate în perioada 1965-1980 , după obsedantul deceniu și începutul destalinizării României.
Numai stângiști nostalgici ai internaționalismului stalinist, urmași ai lui Brucan și Tismăneanu, îi pun în cârcă lui Ceaușescu ororile stalinismului în România și, pentru a combate naționalismul comunist, pun semnul egalității între perioada 1965-1980 și perioada de criză din anii 1980-1989.
In anii 70 Televiziunea emitea 12-14 ore și avea programe gustate și acum, în reluare.
Stelică, de la d-ta am pretenția să nu vorbești în clișeele pe care cei mai tineri le-au învățat în scoala post comunistă.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Că nivel de ambiție Nicu a dorit industrie aeronautica și fabricarea Tc românești!
DPV al meu a fost un pas strălucit pt că nu poți porno la drum cu ekipamente de Top!
Doar #globalistii nu înțeleg. Are rost să-i amintim despre zicerile lui Țuțea despre Ceaușescu? Însă ei nu pricep textul scris cum nu pricepea ăla Constituția!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Ambele atunci! Să plece măscăriciul la Kilia, la tăiat de stuf!

Iulian Mareș spunea...

👍👌

Leon spunea...

In anii'80,Industria si Agricultura aduceau peste 70% din PIB-ul Romaniei, iar Serviciile sub 30% !
Acum este Invers: 70% Serviciile si 30% Industrie si Agricultura !
Si ne mai miram ca avem Deficit Comercial..!

Stelian P. spunea...

@Huhu
E adevarat ca pina in 1980 am mers spre bine. Aveam si sperante cu toate ca in comparatie cu alte tari socialiste mai aveam mult de recuperat.Din pacate criza din anii 80 tot Ceausescu a provocat-o cu ambitia lui de a-si plati datoriile externe pe care tot el le-a aprobat. Nu pot insa sa-i dau bila alba. Ar fi ca si cum as uita ce a facut Hitler si l-as lauda doar pentru autostrazi, refacerea economiei, reducerea somajului etc. Daca punem in balanta anii 65 pina in 80 cu dezastrul din anii 80 e jale si pentru mine rezultatul conteaza. Am fost cred prima promotie de ofiteri cu liceul terminat la zi deci cunosc bine ambele perioade. Si numai stingist nu sunt.

BONIFATIE spunea...


Adevăr grăiește leatul meu, însă ceva îmi spune că ne căina în sensul că „Păcat, era o țară foarte frumoasă, bogată,...”, „nu mai prezintă interes nici pentru mine, nu că n-aș vrea dar nu mai am loc e alții”. Am lecturat, nu-i hot news, din mass-media „independentă” textul acum vreo săptămână, preluat din R.T..
La obiect: da, nu mai suntem ce am fost pentru că nu ducem lipsă de intelectuali și hoți, numai de patrioți.

Stelian P. spunea...

Noaptea mintii
"Nu poti prni la drum cu echipamente de top"
Pai atunci dece nu am pornit cu avionul lui Coanda ? Era primul dar nu era de top. Era primitiv. Il modernizam noi cu forte proprii asa cum fac fratii din Coreea de Nord si puneam Boeing la pamint.

@Leon
Care industrie ? Aia care nu era in stare sa produca o banala lama de ras sau o cratita din inox ? Am importat lame Sputnik pe care nici soldatii nu le foloseau. Aia care in anii 80 a modernizat Dacia 1300 adaugindu-i doua faruri in plus si o banda ornamentala din plastic ? Atit din 1969 pina in 1989 ? Aia care producea stiloul Flaro pe care nu-l cumpara nimeni in dauna celor chinezesti ? Aia care nu a fost in stare sa produca un ceas de mina ? Aia care a produs motoreta Mobra furata de la Honda dar de o calitate care stirnea mila ? Aia care producea vestitul sapun Cheia. V-ati culcat vreodata cu o femeie dupa ce ati folosit sapunul respectiv si v-ati barbierit cu lamele sovietice ? Sau poate ca anulati aroma vorbindu-i despre succesele industriei si agriculturii. Asa dorea Ceausescu sa facem copii ("trei ori patru de familie" adica doisprezece)!!!!!
Oamenii aveau nevoie si de servicii nu numai de megauzine de rafinare facute pe baza prieteniei cu sahul Iranului. "Geniul Carpatilor" nu a fost capabil sa inteleaga ca sahul era cu un picior in groapa si miliardele investite erau aruncate in vint.
Ca sa nu mai avem deficit comercial trebuie sa concuram cu serviciile si produsele occidentale si abia atunci sa ne vaicarim ca nu suntem tratati de la egal la egal. Noi vrem egalitate de tratament dar deocamdata o avem cu Albania si Moldova. Dati-mi o comparatie a tuturor tarilor occidentale cu Romania din anii 80.

Leon spunea...

Un singur exempiu:
"In anii ’80 România era cel mai mare exportator de vagoane de marfa din lume și exporta aproximativ 70% din producție.

Între 1970-1984 România a exportat peste 100000 de vagoane de marfă, 3000 vagoane de pasageri și 1500 de locomotive."
Electroputete Craiova a exportat Locomotive electrice pana si in China !
In anul de gratie 2020, NU mai produce nimic !
Ba da, pe aceasta platforma "produce" servicii Auchan..!

Leo spunea...

Totuși, nu trebuie uitat că în anii 80, România era printre primele țări care produceau echipamente pt. exploatarea petrolului , inclusiv platforme marine. Apoi la IMGB și IUG (din arealul lui Leon)se fabricau turbine și instalații pt. hidrocentrale care se exportau chiar și în USA.Apoi , industria militară care producea muniție și armament convențional de asemenea exportat "all over the World". Nu eram departe de a fabrica şi blindajul reactiv autodetonant la impact pt. tancuri , care permitea subțierea blindajului deci ușurarea tancului cu toate avantajele acestu fapt. Apoi ,şantierele navale cu cumenzi chiar şi din NL dar și Japan. Apoi , uzinele de tractoare de la BV , Craiova , Miercurea "Ciucului". Toate acestea se puteau revigora după răscoala din dec. 89 , prin investiţii străine. De exemplu în 1990 , 1992 . 1994 au venit italienii de la Fiat pt. a cumpăra uzinele de tractoare , dar sub politica lui Ilici sindicatele făceau legea prin "nu ne vindem ţara" , iar exemplele sunt generalizate.... Adevărul este pe la "miljoc"....

Huhu Rezea spunea...

Am cunoscut ofiteri din promotia 68 si erau muuuult, mult mai loiali și mai patrioți decât tine.
Spuneau ca primeau în școală rație de sapun cheia și 400 lei bani de buzunar.

Leon spunea...

Stelian, apropo de Dacia 1300.
Am cumparat aceasta masina in 1979, si am schimbat-o dupa 28 de ani prin programmul "Rabla", cu aceeasi tabla, cu o singura vopsire generala..!
Si m-a plimbat saraca prin toata tara, si cate 7 zile la mare, plus 2-3 zile la munte, in fiecare an.
A doua masina pe care o am in prezent, n-a vrut sa mearga la mare decat o singura data, acum 10 ani..:)).

Leo spunea...

În '68 ,au fost 2 promoţii (atăt la MFA cât şi la MAI şi CSS), în august şi în decembrie cei ajunși în anul 3.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Ce va face sa credeti ca eu nu sunt loial sau patriot ? Faptul ca nu sunt nationalist si nu mai cred in comunism ? Faptul ca nu cred ca Romania are puterea economica a altor state si ca in aceasta situatie nu e loc de discutii de la egal la egal ci de invatare ? Faptul ca inteleg ca Romania e un judet din UE si care asa ca si jud. Olt (sau altul) trebuie sa faca ce-i spune Bucurestiul ?
Ratie de sapun primeam si eu in scoala plus lame Sputnik cu care imi ascuteam creioanele. 400 de lei nu am primit niciodata, nici macar 100 si am fost elev sergent major.
Aveam multe ocazii cind puteam sa-mi pun loialitatea si patriotismul in cui dar n-am facut-o.

Ein Stein spunea...

@StelianP
Esti penibil, dincolo de ultimul loc in clasament e nimic, nada, NULL. Ce dracu dovezi mai vrei, sa demonstrezi ca inainte de '90 Romania putea sa fie chiar si sub ultimul loc? Binefacerile "valorilor europene" nu ne-a adus un plus de valoare, ne-a trimis pe ultimul loc, cu certitudine. Romania a devenit o tara de montatori de subansamble, cu mana de lucru ieftina, ea, saraca tara, nu e in stare sa dezvolte tehnologie nici de cea mai joasa valoare, deloc. Pricepi?
Nu cred dar am incercat si eu.

Stelian P. spunea...

@Leon
Nu am gasit cifrele date de dvs. dar stiu sigur ca vagoanele de marfa trimise in Brazilia erau debarcate de pe vapor si trimise direct la furnal. De otel aveau ei nevoie nu de vagoane. Mai stiu sigur ca Germania importa legume de la noi dar cerea ca lazile sa fie facute din lemn de stejar. Banuiti motivul ? Cu asemenea export ne laudam ? Practic investeam valori de 10 dolari si primeam 3 dolari in schimb. Ca tot veni vorba cred ca stiti ca Brazilia e un producator renumit de avioane (Embraer).
Garnitura de tren Hyperion nu la Craiova se face ?

https://ro.wikipedia.org/wiki/Softronic

Iulian Mareș spunea...

Și uite așa se face justiția mare din Republica Procurorilor & SRI din ROU:

https://evz.ro/raport-devastator-telefoanele-judecatorilor-ascultate-ilegal-de-dna.html

*Asa-i că va place globaliștilor? Până când? Până când vă vine rândul!

Stelian P. spunea...

@Leon
Va mai dau si eu un exemplu despre exporturile "avantajoase" ale Romaniei. La inceputul anilor 70 in revista Auto Motor und Sport din RFG aparea un articol despre care initial am crezut ca este o facatura. Insotit de mai multe poze articolul prezenta un ARO cu 3 diferentiale produs special pentru armata germana. Nemtii spuneau ca este un produs PRIMITIV dar avind in vedere pretul redus fata de modelele germane merita sa fie cumparat. Asa export faceam noi ? Parca dumping se numea afacerea asta.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

Ai dreptate ,Leon !Recent am vazut pe NG ,un reportaj facut de nemti despre itinerarii pe caile ferate si intr-un episod aratau un tren din Brazilia cu vagoane (spuneau brazilienii) produse in Romania acum 40 de ani si functionau fb!Tot asa ,si tractoarele care merg si acum in Egipt,Daciile care mai circula si acum in Columbia!
ps Nu-l mai bagati in seama pe acest Gica Contra de Stelian!E mai bine acum cand in cretineala lor astia au desfiintat Institutul Cantacuzino -vine COVIDUL peste noi!!!!-,COS Targoviste ,otelurile speciale din care se fac tancurile si blindatele l-au dat la rusi si-i praf si alte industrii strategice ca as scrie o zi intreaga -dar stiti si voi- ,deci e mai bine acum cand suntem in fundul gol in fata la orice si la oricine ,e mai bine ca avem banane si portocale oricand sa se bucure prostii!Vai mama ei tara!

Iulian Mareș spunea...

Cand ai creierul deranjat, crezi ca ROU putea trece la fabricarea avioanelor in 1910.....
Nu este noaptea mintii ci doar mintea noptii!

https://ro.wikipedia.org/wiki/Coandă-1910

Iulian Mareș spunea...

Geniul cosmopolit și # se face că este ignar sau kiar o fi?
După WW2 fabrica de avioane a fost mutată în Rusia, iar până la Ceaușescu făceam aeroplane și aeromodelism! După 25 de ani de întrerupere aeronautică, kiar mă întreb de ce nu am fabricat noi pe Apollo 8?
Daca totul le pute, inclusiv eseurile lui Țuțea, de ce nu "degajează terenul"?
Cred că sunt masokisti! Plecați mă...! (Indemn prezidențial)
Naționalismul este plus valoare adăugată patriotismului!

*Eu cred că mulți saltimbanci făceau pe patrioții de frica unui număr (7,62) și azi rânza lor dospită revarsă conținutul pestilențial și apartenența la concepte găunoase europene.
Așa făceau și cei școliți in URSS și care eliminați de la butoane de prin 68 înjurau pe Ceaușescu, însă rămâneau ca bacteriile in sistem, cu gândul că se va întoarce roata cândva!

Iulian Mareș spunea...

Biograful reginei = cărturarul domnitorului!
Ambii mai și lustruiesc faptele celor care-i hrănesc!

Leo spunea...

Nu înţeleg de ce avea 3 diferenţiale dacă ARO-ul avea 2 punţi.
Mai există posibilitatea ca al treilea diferențial să fie unul interaxial , dar deja dacă avea așa ceva era un produs avansat și nu unul primitiv.
PS
apoi să nu uităm de "STELE" (diamantele sintetice) , care se fabricau în Bucureşti într-o unitate a fostei securități ,unde acum este un MOL celebru. Păi "stele" fabricau doar 3 state în anii 80 , deoarece ele aveau tehnologia de la care a "cumpărat-o" şi ROMÂNIA.

Leon spunea...

@Stelian, firma privata care fabrica in prezent la Craiova Locomotive, NU are sediul pe platforma Electroputere, ci in partea opusa a orasului Craiova, langa Elpreco, la iesirea spre Filiasi

ifrim spunea...

Al III-lea diferențial este la cutia de viteze cu denumirea de reductor,cu doua poziții,mic și mare.La mic adică pinioanele mici avem putere mare pentru teren accidentat, în pantă,la poziția mare, drum întins viteza de croazieră!

Stelian P. spunea...

@Leonard
Avea 3 punti.

Iulian Mareș spunea...

Politrucii funcționali cred că dacă produci lame de ras ești miezul din dodoasca!
Îl întreb pe #BOUL NÂIMIT câte ta5ri din lume fabricau diamante artificiale?
Vai de capul lui plin de fițe, toate antiromânești!
Din ce cloacă au ieșit specimenele astea?

Stelian P. spunea...

Postacii de serviciu, boi simpli, nu inteleg ca daca nu esti capabil sa produci o tabla ascutita la capete (exclud compozitia otelului) atunci nu esti capabil sa produci nici alte lucruri care cer tehnologie avansata. Chestia cu diamantele era tot rezultatul unui furt si nu rezultatul gindirii romanesti. Cu furturi de tehnologie nu iesi pe piata occidentala ci doar in URSS si in tarile satelite iar valuta obtinuta se numeste rubla nu dolar. URSS s-a dus dar ginditori nationalisti care nu inteleg ca azi ai nevoie de legaturi cu cit mai multe tari si cu investitii mari ramin doar cu coada sus si cu curul nespalat in vazul lumii.

Iulian Mareș spunea...

Super...!!!

Stelian P. spunea...

@Leon
Aveti dreptate cu Electroputere. Asa s-a intimplat cu multe firme de stat dar unele au fost inlocuite de alte firme sau preluate de investitori si marfa respectiva e produsa la alti parametri de calitate. Vezi Astra vagoane Arad unde un privat a pus pe roate o afacere de succes.

Stelian P. spunea...

Sa te lauzi cu rezultatele unui furt nu e o dovada de inteligenta si nici de patriotism. Tot asa fac si infractorii "dastepti" care se arunca singuri in plasa politiei apoi se dau victime politice.

M spunea...

Sa ajungi cu diamantele sintetice pe locul al treilea in lume ca si calitate si pe patru ca si cantitate ESTE o performanta!

Din pacate globalistii lui Johannis nu pot intelege asa ceva. Pacat ca exista asemenea specimene! Sper numai sa fie doar sarcina de partid, sa primeasca bani pentru asemenea postari si atunci sa se bucure de minimul respect de care se bucura o fiinta ce se vinde pentru bani. Pentru ca varianta de a nu fi capabil sa intelegi realitatile lumii in care traiesti ar fi muuuult mai rea decat sa te vinzi pentru bani!

Cu multi ani in urma evreii se laudau ca au furat de la francezi proiectul avionului Mirage. Toate schitele (pana la specificatiile ultimului surub) ar fi umplut un camion. Reusita spionajului economic este un motiv de mandrie.

M spunea...

@Stelian PALASS

EXACT!!! FOARTE CORECT!!!! 👍

Iulian Mareș spunea...

Oricine fura tehnologie de la alții și nu de ieri ci de când este lumea!
Important este sa o faci cu cap și să nu fii #BOU!
Și asta nu doar pt Boul de serviciu ci pt că industriile care pot produce aeronave, Tc, apa grea, țevi inox nesudate sunt industrii dezvoltate!
Desigur...cosmopolitismul cu iz superior a impregnat și pielea tăbăcită și doar bețișor de promenadă îi lipsește...

*De vândut vinzi cui vrei, pe cât vrei și cui poți, pt că piața era liberă și atunci și exista piata și în afara CAER!

Stelian P. spunea...

@M
Chestia cu furtul schemelor de fabricatie este reala. De aici incolo inseamna sa ai tehnologia (scule, masini unelte si de masura, materiale, modul de tratare termica etc., etc.) Israelienii le aveau.
Ce mare problema era pentru noi daca cumparam un Boeing, il demontam pina la ultimul surub, faceam schitele de rigoare apoi treceam la productie. Din pila din polizor si tot il faceam, nu-i asa ? Cu ce suntem noi mai prejos decit israelienii ?

Iulian Mareș spunea...

M,
Se adeverește că unii sunt noi de tineri! Nimic nu au înțeles din viața asta...au făcut umbră pământului degeaba!
Evreii nu s-au sfiit să ducă acasă proiectul avionului oferit de Berceanu/Bercovici, după 90!

Iulian Mareș spunea...

Un Boeing nu se cumpără că și cum ai cumpăra un ou! Pardon, un BOU in in târg! Sunt atâtea acte adiționale privind tehnologia, încât dacă ai servicii și nu BOI, mai bine iei un camion de skite și skimbi care ceva!
Cel care a adus planurile primului Tc românesc a fost TAUR și nu BOU!
BOI sunt cei care au vândut rezervele geologice privind izvoarele minerale neutilizate, dar #BOU consideră că asta-i globalizarea!

M spunea...

@Stelian P

Suntem mai prejos decât israelienii prin faptul că noi negăm otova realizările României din dorința absurdă de a beneficia de mila și compasiunea străinilor.

Eram mai de mult la o masă oficială și un camarad povestea participanților, majoritatea străini din țări aliate, cum in România e nasol, că e o corupție groaznică, că suntem vai de noi. Ne-am străduit să îl oprim pe dobitoc dar el era încântat că era potrivit cu milă.

Respectul nu se câștigă aruncând cu noroi în conaționalii tăi sau în imaginea țării tale.

Iulian Mareș spunea...

M,
Concepția asta de milog care-și pune cenușă în cap și proslăvește vestul când el pute a hazna soldățească!
Asta denotă sertarase prost organizate și minți tembele, zdruncinate iremediabil de noile orientări politice!
Oameni care sunt in stare sa scuipe pe trecut, mai abitir ca un BOU de Birjar!

Viorel spunea...

Stelică, eu dacă aș putea deveni invizibil, m-aș duce în toate țările puternic dezvoltate, dar nu pe banii și munca lor (țările care au cotropit popoare și le-au furat bogățiile devenind bogate și puternice în timp, au atras datorită banului tineri cu minți sclipitoare), aș intra în instituții, în laboratoare, centre de cercetare, aș filma și aș fura tot ce se poate pentru poporul meu (nu m-aș băga peste cele asuprite ca și noi, de către turci, tătari, ruși/tezaur, etc.) iar dacă aș putea i-aș aduce în sapă de lemn (vorba românului) ca să vadă și ei ce înseamnă (întorcându-ne în timp) să jefuiești un popor, să-l lași sărac, să iei robi, tribut, să distrugi o nație. Transpus în ziua de astăzi, cam acela-și lucru l-a făcut U.E. cu noi, ce au putut ne-au luat, ce nu le-a trebuit ne-a obligat sau prostit să distrugem ca să stăm cu mâna întinsă. Și Stelică, a fura ceva fără să fii prins, denotă inteligență, nu toți o pot face. Prin cele afirmate s-ar părea că nu prea ești pui de moldovean din oastea lui Ștefan cel Mare (am relatat cele de mai sus inspirat de iscoadele/spionii domnitorului, fără aceștia, cum ar fi reușit Ștefan să-i bată pe turci de nenumărate ori cu o oaste mică). Iar dacă a fura pentru binele poporului tău nu înseamnă patriotism, atunci lasăte călcat în picioare de oricine.
https://telegraph.md/stefan-cel-mare-si-a-creat-o-retea-de-spioni-iata-cum-lucrau-si-cat-de-eficienti-erau-spionii-moldoveni/

Stelian P. spunea...

@M
Credeti ca daca laudam Romania (nu cu vocabularul de esalon de Bucuresti al lui Iulian) si uitam sa o vorbim de rau o sa avem ce au si israelienii ?

Stelian P. spunea...

Da, furtul se face cu cap (dar nu cu cel din pantaloni). Sa vinzi diamante cu tehnologie furata pe piata libera se face doar prin retele mafiote si doar pentru clienti care gindesc ca si dvs. Cam asa ceva face azi Coreea de Nord si faceam inainte de 90 si noi. Si poporul roman avea de cistigat din politica asta exact ce cistiga si coreeni amintiti. Sa ma mir ca aprobati asa ceva ? Ma intreb doar cu care cap ginditi.
Apropo de piata libera. In timpul razboiului dintre Iran si Irak conducatorul nostru iubit vindea arme ambelor tari. Cei cu mintea ca a dvs. se intreaba azi dece nu primim datoriile din Irak sau dece nu ne dau iranienii valurile de petrol promise pe baza de contract de catre sah, ca doar eram stimati si iubiti acolo. Cu cap vinzarile alea, pe piata libera, nu in CAER.

M spunea...

@Iulian Mareș

Avem multe de învățat de la cei din vest dar și ei au multe de învățat de la noi.
Nu e locul să intru in amănunte dar când un aliat din vest se oferă să asigure toate cheltuielile (inclusiv diurna la nivelul ofițerilor din țara respectivă) pentru ca un camarad de al nostru să își facă timp să îi ajute cu o anumită problemă eu zic că ar trebui să nu mai stăm cu capetele plecate ca niște ghiocei.

Nimic nu mă îngretoșează mult decât să îți vorbești de rău propria țară. Nu, să nu mințim că totul e super mișto dar în nici un caz nu suntem cei mai proști sau cei mai urâți.

Până una alta diaspora ne aduce și boala. Au adus violența și mizeria (cu strigăte guturale de m#ie), l-au adus pe Johannis și ne-au făcut de râs în toată lumea.
Cei puțini cu mintea la ei aflați în străinătate sunt o minoritate.
Diasporenii se vor întoarce cu boala, vor veni la sistemul medical gratuit din România, prost dar gratuit. Vor veni cu aroganța lor, vorbind stricat românește și înjurând Ciuma Roșie și fraierii care plătesc impozite în țară.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Ce te-ai face d-ta dacă pe acest blog nu ar fi articole și comentarii politice?
Deși ești absolvent de Drept, nu ai nicio contribuție în domeniul pensiilor militare. Erai bun să te ia și pe d-ta conseler la Cotroceni.

Gigi spunea...

Vai,vai,d-le @Stelian P.ce revoltat sunteți că au furat spionii români planurile diamantelor!
Apropo,ne spuneți și nouă celor care intrăm pe aici dacă acea faptă îndeplinea elementele constitutive ale infracțiunii de furt?
Să fii d-ta sănătos la cât ne-au furat străinii de-a lungul istoriei,fapta aceasta este ca o picătură în ocean.
Nu am văzut nicio reclamație care să se îndrepte asupra statului la vremea respectivă.
Știți de ce? Vă las pe d-voastră să-mi spuneți.

Stelian P. spunea...

PS.Oare Multimea care i-a intampinat o fi fost adusa de Securitatea Romana, de la uzinele din Bucuresti..?

Categoric nu. Cind au citit in Scinteia ce sefi de state imperialiste veneau in Romania au lasat balta strungurile sau planseta si au fugit intr-un suflet sa-i intimpine. Pe drum au cumparat cite un buchet de flori sau o pancarta.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Daca nu ati publica articole politice m-as ocupa de alte lucruri care sunt platite tot asa de bine ca si comentariile (glumesc).
Judecind dupa parerile civililor (ei au mai multe voturi decit noi)despre pensionarii militari subiectul pensiilor militare ma lasa rece. Am renuntat din 2009 sa mai spun ca am fost militar. Inca nu am primit actualizarea promisa de legea lui Ponta si votata de parlamentul rosu. Ce contributii sa-mi aduc, de amagire a pensionarilor militari ? Incerc uneori sa le arat civililor care intra aici ca exista si militari care nu lauda furtul, care nu voteaza cu infractorii, care au renuntat la vocabularul cazon pentru un vocabular civilizat, care nu-si injura aliatii dind impresia ca le sta gindul din nou la intoarcerea armelor....Atita poate un bou, politruc....care isi vorbeste de rau propria tara, tradator etc.

Iulian Mareș spunea...

Pai daca ai cap maximizezi profitul! Dar cand capul din pantaloni nu te mai ajuta, lipseste instinctul si curajul!
Poate cineva arata o singura tara din lume care vinde doar oficial arme? desigur, neoficial, statul nu este implicat ci totul se face prin suveica! Exista si riscuri, este clar asta, dar cand sahul nu mai este la butoane..... Pierzi, castigi, ... negustor te numesti!
Lasa ca ne va ajuta Coldea romanul:

https://bpnews.ro/2020/03/03/coldea-si-binomul-macron-merkel-marele-plan-pentru-distrugerea-sistemului-public-de-sanatate/#.XmXDEXFR1PZ

https://www.bugetul.ro/generalul-care-revine-in-forta-si-va-conduce-romania-de-la-bruxelles-macron-il-sprijina/

sau Alexandru fosta Bau:

https://bpnews.ro/2020/01/27/cine-ne-spune-sa-strangem-cureaua-ministrul-violeta-alexandru-miliardara-pe-banii-lui-soros/#.XmXELXFR1PY

sau,
omul cu care stergea pe jos intr-o scrisoare CEO din ROU al Holzindustrie Schweighofer, acum devenit marele pionier in plantatul plopilor!

sau:

#USR - +ROU (cruce Romania) mai toti copii securistilor de ieri! Ne scuzati ca respiram acelasi aer cu colaboratorii notorii, domnule Vlad Voiculescu, caci bine spunea Angi: "astia toti sunt copii de securisti cu bani!"

*Principala diferenta dintre CAER si UE: Rubla vs Euro! Modalitatile de punere in practica sunt mai software la unii fata de impunerea brutala, la ceilalti!
Sa vedem ce va cerne CONVID-19, Kina are forta sa revina, ...., dar ceilalti vor sta nu numai cu mana intinsa, ci si in genunki!

Leo spunea...

Şi unde anume simţeai asta Flavius ?

Leo spunea...

@Stelian P
Doar o mică parte de "stele" se vindeau ca atare de securitate precum cocaina. Marea parte de "stele" , era utilizată în fabricarea de sape de sondă de mare adâncime care se exportau inclusiv în USA și Suedia de unde a fost "cumpărată" tehnologia stelelor. Astfel , cea mai mare parte de stele era "spălată". Spionajul lui Doicaru şi Pacepa au profitat de coruptibilitatea unor inşi chiar din miezul acelei tehnologii de vârf. Dacă contraspionajul economic al SW era performant , spionii lui Doicaru nu puteau "cumpăra" tehnologia ....

Stelian P. spunea...

@Gigi
Pentru straini era furt si poate din cauza asta suntem tratati cu dispret de catre unele guverne din strainatate.
Pentru noi furtul era un act de mindrie patriotica adinc inradacinat in ADN-ul nostru. Noi votam cu hotii nu cu politistii.

Stelian P. spunea...

@Gigi
"Nu am văzut nicio reclamație care să se îndrepte asupra statului la vremea respectivă".

Nici eu nu am vazut, aveti dreptate. Apropo unde doreati sa vedeti reclamatia respectiva, in Scinteia sau la TV ?
In buletinele informative Agerpres aparea cite ceva. Nu vorbesc despre mass media occidentala.

Stelian P. spunea...

@Leonard
E corect ce spuneti. Pe mine ma intereseaza ce au cistigat romanii de rind din afacerile astea ? Mult mai direct au actionat japonezii care au invadat tarile occidentale cu hoarde de turisti cu aparatul foto de git si care fotografiau tot ce puteau, care puneau mii de intrebari nu dadeau lectii, care nu cereau tratament egal ci informatii economice si mult ajutor. Astazi sunt o super putere economica iar cetatenii lor au un nivel de trai de invidiat. Nu uitati ca Japonia nu prea detine resurse naturale spre deosebire de Romania care nu detine lipsuri de asemenea resurse. Nu uitati ca Japonia a fost infrinta in razboi, a fost bombardata nuclear, a fost sub ocupatie militara, are parte aproape zilnic de cutremure si valuri tsunami. Noi in schimb suntem patrioti. Ei nu.

John spunea...

Un articol ce spune multe
https://www.ziuaveche.ro/opinie/tradarea-armatei-nationale-303352.html

Stelian P. spunea...

@Iulian
Dispretul cu care vorbiti despre mirosul din haznaua soldateasca arata ca aveti cariera nepotelului cu pile care nu a trecut ca orice locotenent prin functia de comandant de pluton. Jumatate din cariera mea am petrecut-o in mirosul ala deoarece am avut doar functii de comanda. Am fost unul dintre putinii locotenenti care au comandat o companie. Aveam colegi de porthart capitani si maiori cu cariera pe sfirsite. Ei, ca si dvs. inaltau laude sistemului fara de care nu ar fi ajuns in veci la gradul ala. In mirosul ala am invatat sa lucrez cu oameni de toate felurile si asta m-a ajutat enorm in cariera urmatoare. Un zugrav de harti nu poate intelege asa ceva. El e plin de dispret si aroganta chiar si fata de oamenii care ii spuneau (indirect) unde sa puna gogoloaiele pe harta si ce culori sa foloseasca. El crede ca fara nepotei armata s-ar duce de ripa.

Stelian P. spunea...

@Viorel
"a fura ceva fără să fii prins, denotă inteligență, nu toți o pot face".

Corect, doar ca inteligenta aia ar putea fi folosita in scopuri legale si care ar aduce beneficii mai mari. De exemplu la inventii si inovatii. Cu furtul nu poti sa te lauzi dar cu un brevet de inventie poti obtine bani cinstiti si respect.
Nu sunt pui de moldovean ci doar un pui de roman. Iscoadele lui Stefan erau stramosii spionilor militari de azi.

Gigi spunea...

Păi nu a fost,fiindcă nu aveau autor.Iar cei care au fabricat acele diamante erau mult mai pure decât originalele,spre cinstea specialiștilor români.Ori nu puteau să acuze pe cineva care produceau ceva mult mai bun ca ale lor.
Împușcatul,poate fi acuzat de orice, că nu a fost patriot,niciodată.

Leo spunea...

Fiindcă veni vorba de Japonia ,am citit că anual ea își măreşte teritoriulcu aprox. 1000 ha ,prin înaintarea în ocean cu deșeurile din care s+a extras tot ceea ce s-a putut extrage. NIMIC NU SE PIERDE acolo.

Viorel spunea...

Stelică VÎNĂTORUL sau m-am încurcat în nume, prenume, etc. Eu mă adresam domnului Stelică de la Bosanci / Suceava. Dacă am greșit persoana, este datorită celor de prea mulți Stelian / Stelică. Cât despre inteligența folosită în invenții și inovații lăsați-o mai ușor. Câți români nu au inventat sau inovat ceva. Avem cu sutele poate chiar mii (presupun) în mai toate domeniile (denumiți micii nebuni), întrebarea care se pune este unde și-au realizat cercetările, invențiile / inovațiile, în țară sau afară, unde au fost prezentate și brevetate, în țară sau în străinătate, cine a cheltuit și cât pentru realizarea lor, cine se folosește de pe urma beneficiilor aduse. Uneori românul a inventat, străinul a brevetat. Când apare cineva cu o ideea nouă (ex. Virgilius Justin Capră), politicienii în loc să sprijine ideile, cercetările, proiectele, etc., ei îl cred nebun. Uitați ce spune H.C. despre ideile românilor și banii străinilor:
Întors în ţară în 1970, după o absenţă de şase decenii, a pus la punct numeroase proiecte ştiinţifice de mare valoare practică, a alcătuit un veritabil „institut de inteligenţă românească”, adunând în juru-i cercetători care i-au devenit discipoli. Într-un interviu Coandă afirma: „Am spus de mai multe ori că nu trebuie să admirăm o maşină, un automobil sau un aeroplan… Adevărul adevărat este că trebuie să admirăm creierul care a fost capabil să le facă. Acest creier este ceea ce numim noi materie cenuşie şi ea se află în mare cantitate la noi în ţară şi lipseşte în alte părţi. Mă întreb dacă n-am putea să reevaluăm această materie cenuşie, adică gândirea românească, în aşa fel încât cei din alte ţări să vină să cumpere ideile noastre, iar nu noi să plătim altora transformările ideilor româneşti. (…) De aceea aş vrea să fac un soi de centru de gândire românească în toate domeniile”. Continuatoare a acestei dorinţe a savantului este Fundaţia Naţională „Henri Coandă” pentru Sprijinirea Tinerilor Supradotaţi.

Stelian P. spunea...

Da, a fost patriot. Isi iubea tara deoarece era proprietatea sa privata. Si Kim e patriot.

Viorel spunea...

Încă un lucru domnule Stelian P., China este un popor de admirat și invidiat. Credeți că economia Chinei a ajuns unde a ajuns datorită inteligenței în masa pe care o au, a hărniciei exagerate, a bogăției solului, subsolului (sunt un popor deosebit față de restul lumii), cum toate popoareale au ceva deosebit unul față de celălalt, dar ei, comparativ cu alții sunt șmecheri. Ex.: Delegația Chinei formată din 2-3 politicieni și numeroși “oameni de afaceri” vizitează Casa Poporului din România. Fiecare “om de afaceri” are niște calități mai deosebite, moștenite sau formate în timp prin diferite metode duse la extrem, chiar folosirea unor substanțe / medicamente pentru creșterea abilităților senzoriale, acuitate vizuală, percepție, etc., formate pe diferite segmente. După vizitarea C.P., ajunși în China, fiecare transpune în schițe (identic) părticica pentru care a fost instruit să o observe până la cel mai mic detaliu. Se unesc apoi toate și astfel se formează schița integrală a C.P. așa cum a conceput-o și realizat-o după ani grei de muncă doamna architect Anca Petrescu, cu omică excepție (ca proiectul să fie autentic chinezesc), steagul de pe casa construită de ei va flutura împotriva vântului (trebuie să fie o deosebire între ele nu, un mic detaliu altfel devine plagiat). Ăsta se numește furt sau cum ? Nu mai vorbesc de faptul că ce apare astăzi în orice țară din lume cu interes economic, militar, etc., peste o lună, un an apare și la ei aproape identic, diferă doar un mic, micuț detaliu. Dar e invenție / inovație chineză, realizată doar în urma unei vizite de lucru (vorba tov. N.C.).

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
Nu vezi că nu ai cu cine?
Asta îl combate și pe Țuțea!
#, să știe că erau tribunale comerciale și atunci!
Gigi, unora le place sa fie slugi!
Nu te poți opune!

M spunea...

Toti am invatat cateva principii:
- ca un teritoriu nu este considerat ocupat decat dupa ce a fost calcat de bocancul infanteristului,
- ca este mai usor sa ocupi o tara decat ca apoi sa o guvernezi,
- ca in toate tarile ocupate vei gasi cozi de topor care isi vor trada tara si vor lucra pentru inamic. Important e numarul acestor tradatori, adica daca ei vor reprezenta o masa critica ce va ajunge sa schimbe intreaga populatie spre supunere.

Trebuie sa acceptam ca tara noastra a fost "ocupata" de multinationale.
Trebuie sa acceptam ca exista stimabili ca domnul Stelian P si ca sunt destul de multi astfel incat sa rastoarne balanta in favoarea lor.
Trebuie sa acceptam ca printre primele masuri luate de guvernul PNL au fost cele legate de facilitatile acordate stapanilor lor.

Nu trebuie sa va suparati pe domnul Stelian P. Isi vede interesul si ii slujeste pe cei care ii admira.
Vina este a NOASTRA ca nu am fost capabili sa le dam peste bot. Nu suntem nici polonezi nici unguri!

Viorel spunea...

Domnule M., vă apreciez și nu vreau să vă supăr de lunea / început de săptămână, dar vă pun niște întrebări la care doar dumneavoastră puteți să-mi dați răspunsul:
De ce vă criticați camaradul și nu spuneți nimic de europarlamentarii români care fac același lucru la Bruxelles și pe care îi aude o lume întreagă ? Dacă subiectul discuției era despre corupție (nu ați specificat) ce ați fi vrut, să mintă, asta face militarul român, minte ? Vă dau un mic exemplu: „Scrisoare deschisă. Se caută ajutor în afara țării pentru a se opri umilirea și discriminarea militarilor din România. LADPM a trimis o scrisoare deschisă Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, Consiliului UE, precum și tuturor ambasadelor din statele membre NATO, prin intermediul căreia a adus la cunoștința acestora discriminările la care sunt supuși pensionarii militari de către guvernele ultimilor zece ani, în ceea ce privește echitatea și indexarea pensiilor acestora în raport cu rata inflației”. Discriminări datorate luptelor politice, intereselor, corupției, etc.
https://www.jurnalistii.ro/scrisoare-deschisa-se-cauta-ajutor-in-afara-tarii-pentru-a-se-opri-umilirea-si-discriminarea-militarilor-din-romania/ (24 mai 2019).
Cereau milă sau compasiune, există corupție în România (ca și în toate statele lumii în proporție mai mica sau mai mare) domnule M. ? Când vii cu un program de guvernare și mă prostești să te aleg apoi renunți la el (parțial) cum se numește politicianul respectiv, mincinos, escroc ? Când prezinți Planul de măsuri în MApN de care nu se mai știe nimic. Când un judecător dă un verdict corect pe un subiect și alt judecător dă unul eronat, pot spune că este prost sau corupt ? A exprima un adevăr înseamnă că ești dobitoc ? Câtă dreptatea avea Sabin Gherman în 2012 „M-am săturat de România” vorbind despre Transilvania, ce bine era dacă un Sabin Gherman s-ar afla în fiecare zonă geografică a României și care prin vocea lor ar face adevărata unire a României, politic, economic, sănătate, salarii, nu diferențiat pe zone de interes mafiot. Unii l-au criticat (și eu), acum îi dau dreptate pentru că românii s-au săturat de clasa politică, sărăcie și au plecat în lume pentru un trai mai bun (nu mai rețin bine, dar parcă afirmați că vă pleacă băiatul în Canada, de bine sau de rău ?). M-am lungit și sigur voi primi critici.


Stelian P. spunea...

@Viorel
Sunt complet de acord cu dvs. In fond asta vreau si eu, sa ne folosim inteligenta aici si sa nu o dezvoltam afara. De acord cu ce au facut chinezii si japonezii. Diferenta fata de noi e ca ei isi permit sa trimita milioane de turisti sau oameni de afaceri cu aparatul foto de git pe cind noi nu avem resursa asta. Din milioane de turisti e aproape imposibil sa-i urmarasti pe toti si sa prinzi spionul. Daca facem noi chestia asta picam in mod sigur in plasa. De multe ori spionul depistat e lasat in pace, poate e lasat sa fure ce-i ofera serviciile straine si ultima explicatie este aceea ca e mai usor sa urmaresti un spion pe care deja l-ai depistat. Daca il arestezi si faci proces nu e sigur ca-l depistezi pe urmatorul. Furturile cu care se fudulesc unii dintre noi nu ne fac cinste si nici macar nu e sigur ca sunt succese obtinute sau plasate.

Iulian Mareș spunea...

M,
Ma doare cata dreptate ai!

Stelian P. spunea...

Pumnul in bot e cartea de identitate a extremistilor. Ei sunt rasa superioara investiti de Creator cu atributii de judecator. Ei stabilesc cine e tradator de tara, cine e patriot, cine e animal , cine e trepanat, cine e BOU. Stampila # pusa de ei echivaleaza cu o condamnare. Pamintul, nu, Universul graviteaza in jurul lor si forma asta de superioritate se numeste nationalism. Ei nu sunt doar patrioti, e prea putin pentru valoarea lor. Ei ca „militari adevarati” ii detesta pe cei care poarta mirosul latrinelor soldatesti. Civilii care au facut armata si au dormit in mirosul ala ar trebui sa-i respecte dar...vai!, ii critica. Nu-i nimic, pumnul in bot e si pentru ei. Sunt multi ? Nu conteaza. De la pumnul in bot la glont e doar un pas.

Iulian Mareș spunea...

Old ball is thought providential!

I-ai descris perfect pe trepanatii lui Caramitru Jr!
Ca si-au pus # singuri, este kiar o realitate...posibil au dorit a spune "Noi suntem radicalii"!
De la pumnul in gura s-a trecut la furtul pistolului in P. Victoriei! Asata inseamna ca pasul a fost facut...ce sa mai spun de idiotul care isi exprima ideologia: sa omoram jandarmii, sa-i injunghiem!
O fi si asta un nou curent de gandire ardelean? Ca tot am vazut 3 primari primate care construiau ei autostrazi si cai ferate! ...insa au fugit la Bruxelles!

M spunea...

@Stelian P.

Domnu' Stelian, nu va suparati! Nici eu nu sunt suparat pe domnia ta! Extremismul a fost readus in Romania de hoardele de hastagi zbeirand ragusit si frenetic: m#ie! Domnia ta a ales sa fie de partea lor. Este o optiune pe care o respect (nu o apreciez si nu o incurajez). Ati pus mana pe tara: aveti justitia, aveti presedintia, aveti serviciile, aveti guvernul. Va mai trebuie Parlamentul si administratiile locale. Cand erati o minoritate strigati: "nu dati toata puterea unui singur partid!!!". Acum?

Ungurii au nationalizat banci (facand capitalul sa lucreze pentru unguri), au impus taxe multinationalelor hraparete, au obligat mass-media sa prezinte si punctul de vedere al celor care tin cu Ungaria. Ii respect pe UNGURI. Tot atat de mult cat ii dispretuiesc pe hastagii de la noi!
Ati ridicat pumnul la militarii romani si ia-ti busit cu sete si cu ura stiind ca nu o sa patiti nimic cat timp justitia este tot a voastra! Ati aruncat cu pungi cu kkt in uniforma ce purta drapelul national pe umar. Si nu va este rusine!
Oare de ce? Eu am doua explicatii:
1. sunteti platiti pentru asta si executati ce vi se ordona deci dupa mintea dumneavoastra vina e la cel ce ordona!
2. chiar credeti cu toata fiinta ca un comportament animalic este justificat de faptul ca Johannis nu are guvernul lui. Pot sa moara oameni, sa pangariti simbolurile nationale totul e scuzabil daca Johannis va avea guvernul lui!


Vorbesti de glont? Pai se vedem ce zice legea aia de o calcati domniile voastre in picioare!
Uzul de arma:
art. 47 - Persoanele care sunt dotate cu arme de foc pot face uz de armă, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu sau a misiunilor militare, în următoarele situații:
.....
h) împotriva grupurilor de persoane sau persoanelor izolate care încearcă să pătrundă fără drept în sediile sau în perimetrele autorităților și instituțiilor publice;
i) împotriva celor care atacă sau împiedică militarii să execute misiuni de luptă;
.....


Va spun fara ura: daca imi atacati un subordonat cum ati sarit pe fata aia de la jandarmi eu dadeam ordin, fara ezitare, la foc de avertisment! Iar apoi.... decideati domniile voastre cum continuam. Gazele sunt pentru oameni ce au ceva minte! Oameni care inteleg ca este o forma de interventie de care si cel mai mare BOU se poate feri simplu: indepartandu-se.
Pe hastagii lui Johannis nu ii duce capul nici la atat!

Iulian Mareș spunea...

Pumnul, palma, cuțitul și pistolul constituie recuzita de luptă a tâmpiților ce atacau jandarmii, atacă fundamentul istorico-social și ortodox al ROU!
Adică extremiștii neomarxiști globaliști care le pute pământul țării și se încred în rahatul vestic și al multinaționalelor, învelit în staniol colorat!
De BOI ca aceștia, tineri sau bătrâni, au nevoie ei...conștienți sau inconștienți!
Cumva Stefan nu știa că țara este mai săracă decât un oraș genovez sau că armata lui este mai prost înzestrată și kiar instruită decât a turcilor? Și uite că i-a bătut bine, kiar dacă unii afirma că alea erau doar avangărzi!
BOUl este adeptul recent decoratului la Budapesta, "istoricul" Boia (probabil al lui Boian)!
Cu pumnul și palma prin istoria recentă, așa se impun BOII azi, dar ei sunt europeni....prin mortificare!

Huhu Rezea spunea...

Lăsați-l în pace sau dați-l pe mâna Dănuței Budeanu pe activistul globalist antinaționalist. Un asemenea exemplar antinaționalist nu putea spiona pentru România, cum pretinde.

Gigi spunea...

WIKIPEDIA// CRETINISMUL.
"Vine din franceză-(cretinisme-idioție)este o afecțiune gravă întâlnită la specia om,se caracterizează prin întârzierea dezv.psihice dar și fizice....ș.a.
Pt. a evita această patologie,se recomandă folosirea în alimentație a sării update."

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Încerc o explicație...prin 94 s-a pus problema înlocuirii foștilor ofițeri de informații și CI.
Tot atunci a început înlocuirea atașaților militari și a locțiitorilor acestora (unde aveau)!
Prin graba de a skimba rapid au pătruns și astfel de ființe bipede!
Categoric că au fost și verificați...dar cine poate intra cu adevărat în mintea unui BOU?
Ulterior lucrurile s-au reglat, oportuniștii plecând acasă în perioada 2008-2010, facilitați și de zvonul cu plata ultimelor ajutoare!
*Acum răbufnește drojdia și borhotul din ei!

Iulian Mareș spunea...

BOI ca el lingeau ieri Moscova, azi Bruxellul!
BOUL este BOU in orice epocă...

Huhu Rezea spunea...

Te înșeli. Globalistul nostru provine din vechile cadre de informații, care au prestat activitatea inf in consulate până în 1989.

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

Ati observat ca "globalismul" are succes numai in tarile cu "potential" de colonie economica?
In tarile cu "potential" dominator miscarile nationaliste au succes.

Totusi eu zic sa ne respectam "dusmanul". Are dreptul la opinie. Nu are dreptul cum corect zicea colegul Iulian Mareș sa dea in cap militarilor romani si sa le fure arma! Si aici se separa graul de neghina!!!!
Vedeti care dintre personalitatile politice sau ONG-uri au condamnat ferm atacul bestial asupra jandarmilor. Iar apoi vedeti pe cei care s-au plasat imediat in sustinerea violentelor si a hastagienilor abrutizati.

Sunt tot aia care ataca Armata Romana, tot aia care ataca Biserica Ortodoxa, tot aia care cer desfiintarea Jandarmeriei sau ataca Politia Romana.
ESTE SI VINA NOASTRA CA PERMITEM ASA CEVA. PERSONAL CRED CA IN CALITATE DE REZERVISTI AR FI TREBUIT SA FIM MAI FERMI IN A CONDAMNA DERAPAJELE HASTAGILOR. CA LA PENSII MILITARE NE INGHESUIM....
😁

Stelian P. spunea...

@M
Nu exagerati si nu generalizati. Va descalifica grav credibilitatea. Eu n-am atacat niciodata armata romana, nu am scris o vorbulita despre biserica, nu am cerut desfiintarea jandarmeriei, nu am atacat politia. Si nici nu i-am aprobat pe cei care au cerut asa ceva.

Viorel spunea...

„Oare ce există în noi ca să ne facă violenți în vorbe” ? Eu zic și în fapte.
Cruzimea domnule Leonard, este “calitate negativă” care ne diferă de animale. Ele ucid de nevoie (pentru hrană) omul ucide de plăcere. Violența verbală o folosim și înainte și după crimă și tot nu ne mai săturăm. Omul este mort dar tot mai simți nevoia să-i dai un picior, să-i mai spui câteva înjurături. Deci omul este cel mai parșiv și periculos animal. Mă refer la cei ce au în genă violența, crima, ura (o fi boală, o fi plăcere).

M spunea...

@Stelian P

Aveți o impresie greșită despre cât țin eu la credibilitatea mea! 😁

La fel ca și Domnia ta eu spun ce gândesc, atât doar că noi gândim diferit.

E o vorbă românească: dacă te bagi în troacă....

Mă rog, vă respect dar ca adversar. Pentru mine PNL și hastagii s-au discreditat definitiv la 10 august.
PSD a pierdut foarte mult cu Olguța.
Spuneți că nu votați infractorii. Ha, ha, ha! Ca să ajungi "infractor" este suficient ca adversarul tău să controleze justiția. Acum o controlează PNL.
Așa cum animalele care au bătut jandarmerița ȘI I-AU FURAT ARMA au fost condamnați CU SUSPENDARE.
Da, aveți justiția. Sunteți mulțumiți? Nu fiți! Roata se întoarce....

Cine acolo sus urăște PNL. De câte ori pun mana pe putere de atâtea ori ne lovește câte o criză! 😁

Huhu Rezea spunea...

Oamenii urăsc din răutate și ucid din ură, nu din plăcere!

Viorel spunea...

“Noi vrem egalitate de tratament dar deocamdata o avem cu Albania si Moldova. Dati-mi o comparatie a tuturor tarilor occidentale cu Romania din anii 80”.
Domnule Stelian P., când faceți o afirmație / comparație ca cea de mai sus dintre România și țările occidentale, specificați și domeniul dacă vreți să dați dovadă că sunteți “citit”, altfel vă întreb și aștept răspuns.
România anilor 80 versus țările occidentale, comparație pe țări: Aveau toate relief ca și al nostru (câmpie, podiș, munți, pământ arabil pur nu îmbibat cu fel de fel de substanțe / îngrășăminte toxice, etc.), râuri, fluviul Dunărea, Delta Dunării, Marea Neagră (plaje), bogățiile subsolului furate de zeci și sute de ani și totuși mai sunt, păduri cum numai prin filmele canadiene mai vezi, oameni harnici și ospitalieri cu credință și dragoste în suflet, oameni inteligenți în toate domeniile. Avem o sumedenie de lucruri mai presus decât occidentalii (în industrie și agricultură) dar vi le-a prezentat ceilalți colegi. Nu mai continui pentru că îmi bat gura de pomană. Doar un singur lucru să mai știți. Fosta RFG importa în cantități enorme din România (acum fură austriecii) dale de cale ferată dar numai din lemn de stejar netratat (motivul, aveau ei substanțe speciale). Tov. N.C. nu înțelegea care este motivul, a trimis spionii, rezultatul, îi interesa lemnul și nu dalele. Deștept cum era, a aruncat pastila că peste X luni România nu va mai exporta acest produs. RFG dă o comandă enormă, pleacă garniturile de tren, ajunge la destinație și surpriză (asta ca să vedeți ce înseamnă neatenția sau prostia din partea celor pe care cu drag îi lăudați), vagoanele erau încărcate cu zeci de mii de dale dar din beton, nu din lemn. Neamțul a uitat să specifice pe contract că vrea dale din lemn de stejar iar România i-a comunicat că numai astfel de dale se produc în momentul de față. Deștept nea Nicu. Legat de săpunul Cheia și femeia, acum ați primit femeia gonflabilă și vibratorul. Ei le-au inventat pentru că nu au femei frumoase și deștepte ca ale noastre și că stau cam prost cu virilitatea. În încheiere, nu contează lama, contează oțelul făcut la Combinatul Siderurgic Galați (un oraș într-un oraș).

Stelian P. spunea...

@Viorel
"specificați și domeniul dacă vreți să dați dovadă că sunteți “citit”, altfel vă întreb și aștept răspuns."
1. in domeniul constructiei de automobile
2. in domeniul bunurilor de larg consum (televizoare, aparate de aer conditionat, roboti de bucatarie)
3. PIB pe cap de locuitor
Ma multumesc cu atit.

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
De aceea ling unii pe la Bruxelles că oile, caută sarea!

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Și mai grav dacă de dinainte de 89! Să fie frustrat din aceasta pricină? Nu mă interesează, tot jugul îi place, cât și bâta pe spinare!

Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Nu așa, că te trage in grupa lui și te bate cu experiența!
In Vest și peste ocean exista televiziune generalizată de prin anii 30! La noi abia prin 62-64, știe el de ce; etapele istorice și economice se ard greu!
Pe el metafizica nu l-am învățat că acumulările cantitative dau și pe cele calitative! Combinat cu dezvoltarea de la simplu la complex va afla, macar acum, că dacă nu ai construit autoturisme niciodată, Dacia 1100 constituie un reper. Exemplul este întâmplător dar și sugestiv!
.......

Viorel spunea...

Mulțumesc Domnule Iulian Mareș pentru sfat, dar nu renunț, pentru că noi românii nu suntem mai prejos decât alții cum afirmă Domnule Stelian P. Sute de ani am fost nevoiți să suportăm războaiele și asuprirea altor nații, au venit anii comunismului, cei 30 de ani de “democrație” și cu toate greutățile mergem înainte (visau țăranii români în 1988 că în anul 2005 vor merge la camp cu sapa pe spate și telefonul la ureche ?).
Pentru domnul Stelian P.
Dacă nu s-ar fi inventat cele două (mă limitez la cele 2 ex. din lipsă de spațiu) medicamente iar cei care au conceput și creat mașina, TV., aparatul de aer condiționat, robotul de bucătărie aveau cele 2 boli și plecau la “pătrunjelu”, oare ce ne făceam noi fără aceste obiecte ? Poate le inventa un roman mai târziu.
1. Ion Cantacuzino – inventatorul leacului pentru holeră și tuberculoză, este omul care a inventat vaccinul antiholeric, cunoscut și ca Metodă Cantacuzino, vaccin care în timpul Primului Război Mondial a contribuit la combaterea unei epidemii mari de tifos. România a devenit, datorită lui Cantacuzino, a doua țară din lume care a introdus vaccinarea nou-născuților împotriva tuberculozei.
2. Nicolae Paulescu – inventatorul insulinei Tratamentul pentru diabet, una dintre cele mai răspândite boli cronice, există datorită invenției unui roman, care a descoperit că nivelul glucidelor din organism este determinat de insulină, hormon secretat de pancreas. În momentul în care nivelul insulinei din organism scade ori dispare, atunci crește nivelul glucidelor și determină apariția diabetului. Nicolae Paulescu a administrat insulină bolnavilor de diabet, prin injecție, iar de atunci acesta a devenit unul dintre tratamentele uzuale pentru această boală.
Ca să construiești trebuie să vrei, pentru că ai cu cine iar dacă nu ai cu ce, cumperi utilajul nu chemi o firmă străină. Știți că o firmă canadiană a vrut să construiască un tunel cu autostrada de 4 benzi 2/2, cu asigurarea mentenanței timp de 25-30 de ani între Sighetu Marmației și Baia Mare pentru a reduce timpul de deplasare de la 2 h (60 Km. la suprafață) datorită serpentinelor la 30-45 min., cu condiția ca tot ce se găsește pe timpul forării pe distanța tunelului să le aparțină, fără ca statul roman să plătească vreun leu ? S-a vrut ?, nu. De ce ? Nu știu. Vom ști peste alți 30 de ani.


Iulian Mareș spunea...

Viorele,
Ia citeste ceva, ca sa vezi ca BOUL nu poate gandi decat in sfera cosmopolita, globalista, de sluga vesnica:
Petre Țuțea despre Ceaușescu

*Petre Ţuţea: In sfarsit, „Să dăm Cesarului, ce este al Cesarului”! A fost si bou, pe deasupra, prin cultul personalitatii, dar, pe langa ce a facut, ar trebui sa i se ierte…*

*Petre Ţuţea: „Când voi muri eu, după mine rămâne un singur mare naţionalist în care să credeţi, Ceauşescu. Nu ştiu eu cât de comunist e el, dar ţine cu naţia asta, să ştiţi de la mine. Ăsta e român adevărat. Ţine
cu noi!”*

*Destinul a făcut să moară Ceauşescu înaintea lui şi el, P.Tuțea, după ce a murit, a spus:

*”Aţi văzut domnule, era mai mare naţionalist ca mine, că l-au omorât înaintea mea.”

* „Ceausescu a condus Romania timp de 24 ani. Nu se poate spune ca era „bine” pe vremea lui Ceausescu, dar putini stiu cum era Romania inainte de Ceausescu!

*Acest conducator a fost pentru tara asta ceea ce au fost Kemal Ataturk pentru Turcia si Abdul Nasser pentru Egipt: TATAL NATIUNII!

*Ceausescu a scos Romania din Evul Mediu, de la lumina lumanarii, la lumina electrica, de la carul cu boi, la intreprinderi producatoare de automobile, camioane, tractoare, locomotive si avioane…

*Nu stiu daca, pastrand proportiile, exista performante asemanatoare in istorie, poate Ramses cel Mare. Ceausescu a dictat sa se ridice scoli, spitale, diguri, baraje, hidrocentrale, cai ferate, aeroporturi, baze militare
subterane, lucrari hidrotehnice portuare, flote de avioane si vapoare, irigatii pe mii de hectare, poduri impresionante, ba chiar si…autostrazi. In 24 de ani amarati, rastimp in care a platit datoriile si a
dublat populatia urbana.

*De fapt, este incredibil. Daca stiti despre ce vorbesc, veti vedea ca performantele lui Ceausescu frizeaza imposibilul. Si, peste asta, a pastrat DEMNITATEA acestui popor de… tampiti!”

*Îl bag în p…. mă-sii cine îl mai înjură pe Nicolae Ceaușescu. Dacă România este capabilă să fabrice bomba atomică, altfel stăm de vorbă de acum încolo cu Ungaria și Ucraina!

Hei!!!....CINE ESTE BOUL, acum?