Un produs Blogger.

marți, martie 17, 2020

Se întorc fiii risipitori acasă

29 comments


Câteva mii de români au rămas intre granița austriaco-ungară, după ce Orban a închis granițele din cauza pandemiei cu virus.
Lor li se adaugă vecini bulgari, la fel de neinformați, când s-au decis să plece la drum spre locurile natale.
Ministrul de Externe a convins ungurii să permită un culoar umanitar în această noapte, pe care românii să ajunga în România, unde, la Nadlac, îi așteaptă corturi de triere spre carantină sau izolare.
Aici să vezi scandal, cum scrie o femeie care zilele trecute a scăpat din purgatoriul ciumei prostiei și indolenței

"Groaznic, o natie fara capatai, niste iresponsabili. Acum cateva momente am vizionat un live direct din vama. Ca astia mai vin mii. Curand va fi o explozie de virus in toate colturile tarii pt ca toti urlau ca se pisha pe ea de tara, au drepturi. Au mintit in declaratii ca sa poata intra. Va fi dezastru, Italia e mic copil fara de ce se va intampla de acum incolo. Stati in casa fratilor ca ne.a invadat ciuma prostiei si indolentei."
Continuarea relatării aici

Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n țara mea!

29 de comentarii:

Leon spunea...

Se intorc FII INCONSTIENTI !
Cat de curand vor fi mii de romani contaminati si tare mi-e teama ca situatia va scapa de sub control.
Sa ne rugam pentru personalul medical, sa reziste, sa nu se imbolnaveasca..!
Romanul n-re educatie, n-are bun simt,..stie numai de frica, probabil se va apela si la Armata !

Mihai spunea...

~ Corvid_izii si Izoletele ~ roșii ar trebui să fie foarte bucurosi ca li se intorc votantii acasă. Numai asa pesedeii vor mai avea pentru cine să voteze un set pomeni intre care si niste ajutoare sociale pentru repatriatii -votanti fideli. Oricum de la ajutoare sociale au plecat si la ele se intorc.
Dacă-l intrebati pe @Leon,camarad cu neamuri in Vest, o sa observati in raspuns ca oamenii seriosi ,cu contract si stabili loco cat de cat nu se intorc. Din contra indeamna prin toate mijloacele la ramanere pe loc. Ca de locurile de munca ,spitale ,autobenzi ,etc promise au uitat s-au le-au integrat in curtile lor.
Statul german a luat masura ca la toate firmele sa fie afisate pe toate usile de la intrare in firme ,sectii ,birori,vestiare etc,in limbile celor care muncesc acolo, masuri de prevenire si informare. De asemenea la fiecare intrare este prevazut dezinfectant si cutii cu masti. Poti sa schimbi si trei masti in 8 ore.S-a fragmentat programul de lucru in asa fel ca oamenii sa fie cat mai departati si in mai multe schimburi. De asemenea sunt asigurati ca statul le garanteaza siguranta si subzistenta.
Pe la noi ce-ar fi de zis ?
Sacalii de toate culorile s-au ascuns precum șobolanii , mascati si care de care pe la locuri mai domestice,familiare ,lăsând țara aproape in voia sortii. Isi fac siesta după atâta zdroabă si legifereaza doar prin video_ tastatura. De inceput le-au spus oamenilor oamenilor ca iadul este de fapt stațiune de odihnă și le-au oferit simulacre de afectiune. Deh , la banii lor la ce le-ar mai fi de folos putina demnitate….........
Bugetarii cu portofelul plin indiferent daca sunt sau nu la program ,pensionarii uitati in fata unei crize ec-f iminente ,privatii cu munca daca va fi pe unde ....c[ din asta traiesc ........
Ce vremuri bre ,ce vremuri ...... ,si ne prinsera neica cu sacul gol , carpiti in fund , fara masti ,fara aparatura medicala ........prin spitalele lui nea Nicu raposatu...... Si culmea culmilor ,dupa un an agricol de exceptie ~ cormoranii ~ terminara si faina si drojdia din pravalii. ........No ,pune de pomana sau parastas daca ai cu ce .....

Alex spunea...

Astia intr-adevar nu reprezinta diaspora.Am spus-o odata in gluma ca din cauza restrictiilor impuse ,in special cea de circulatie lumea nu mai iese afara.Hotii de buzunare nu mai au clienti la fel ca si prostituatele.Bineanteles ca printre acestia se regasesc si cei care practicau alba-neagra pe strazile din Roma ,Madrid..Foarte putini dintre ei au lucrat saracii la negru si din cauza pandemiei au ramas fara locuri de munca.
Neavand ceva pus deoparte nu-si mai permit o chirie sau alte cheltuieli stand in casa.
La Benidorm (Sp.) supranumita si Rio de Janeiro a Europei ,situata pe malul Mediteranei echipajele de politisti si jandarmi sunt amplasate la toate intersectiile.Copii mei amandoi locuiesc acolo de 11 ani.Au acte si deocamdata trebuie sa stea in casa 14 zile.Nici prin gand nu le trece sa vina in tara.
Acolo ca si in celelalte statiuni aflate pe malul marii se traieste 100%din turism.Aici poate aparea o problema daca se prelungeste a izolarea in casa de 14 zile.Nimeni nu mai merge la munca in aceste zile ,dar prin grija angajatorului vor primi 75% din salariu.Nu este mult dar este ceva.
Toti spera ca dupa 14 zile sa se reia a tivitatea normal.Doamne ajuta!
In aceste statiuni ,perle ale Mediteranei totul depinde milioanele de turisti care isi petrec aici vacantele.
Fiind totul inchis!

BONIFATIE spunea...


Greul abia acum începe. Noroc cu ungurii care ne ajută, fără intenție. Au spus că numai o dată îi lasă, după care, via Polul Nord.
Iată, un alt iresponsabil a venit cu avionul din Spania, știind că are Covind 19. A băgat în carantină/izolare vreo 60 de pasageri.
Cum i-o fi păcălit pe spanioli la aeroport, care l-au testat în prealabil, și cu ce mijloc de transport a ajuns acolo?! Un idiot face praf 1000 de oameni responsabili.

Mihai spunea...

Doamne fereste ca din cauza imixtiunii Covid 19 in treburile interne ale tării sa dea faliment firmele din Centru-Vestul Romaniei mai dezvoltat si deschis investitiilor,mâine poimâne plin de autostrazi (Oradea, Arad , Timisoara - Sibiu - Cluj N) hai sa zic si Bucuresti sa nu se supere ”miticii” si să trebuiasca ca toti moldovenii harnici si oltenii doritori de sefie si mai putin de muncă aciuiti pentru un loc de munca in zona sa trebuiasca sa se intoarca acasa la vatra starămoseasca. Jale cu J mare dar ...... pesedeul si ajutorul social in floare din nou .

Gigi spunea...

Mai ai ceva de spus dupã ce ai urmãrit acest videoclip?
Doar atât: O voce de aur,fãrã egal.Sã ne mândrim cã este român!

Sau se preface şi el?

M spunea...

Nu era suficient că vin nespălații, votanții lui Johannis, a revenit și avianyc...
Evident că se dezice de ei când îi vede cu fustele înflorate, strigând răgușit la granița Austro-ungară cuvântul ce va fi asociat în istorie de camarila lui Johannis, "m#ie".

Păcat!

O să iau o pauză! 😁 Tocmai acum când am mult timp! Dar orice postare a lui avianyc este o jignire la adresa oricărui om de bun simț.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Kiar nu este momentul sa posteze jegul asta cu pretenție morală! Vomit instant....

Dan B. spunea...

Din păcate, fenomenul revenirii romînilor„ patrioți” la Românica este interpretată aiurea de către unul dintre „spălații pe creier”, vajnic fan al „icterului” PNL-ist. Chiar să nu fi știut că diaspora s-a manifestat mai mereu ca fiind masa de manevră a dreptei românești, iar întoarcerea ei avantajează PNL, PMP, USR și PLUS în scrutinurile electorale din 2020, indeosebi pentru cel organizat în vară?
Opinia mea este că românașii serioși, cu domicilii și cu locuri de muncă stabile (cu contract de muncă), nu au părăsit țările care i-au găzduit, ei supunându-se măsurilor dispuse pe plan local pentru prevenția răspândirii covid-19. Așadar, aici s-au întors „ilegaliștii” privind șederea și dreptul la muncă, precum și hoții, traficanții de carne vie, sărgătorii de case , bănci și magazine, etc. Desigur, toți aceștia nu dețin asigurări medicale valide în România, motiv pentru care acestora le sunt alocate importante resurse financiare din bugetele caselor de asigurări de sănătate, aferente monitorizării și carantinizării lor, inclusiv pentru necesarul nutrițional și pentru tratamentul medical specific.
Apropo, ați aflat că revenirea la patria-mumă a cetățenilor chinezi implică suportarea de către subiecti a tuturor costurilor de pe timpul carantinei?
În concluzie, PSD a adus medicii și asistenții intre granițe, iar guvernul lui Iohannis toată pleava diasporei europene!
Vă reamintesc că nu sunt nicidecum fanul PSD (la cât m-au înjosit Dragnea &Co, ....), fapt care-mi permite să am opinii pertinente și obiective.

Iulian Mareș spunea...

M,
Ăsta este kiar mancurtizat....nu ar fi prima dată când linge unde scuipă, acum ia la rand flegmele putorilor analfabete ce rag că animalele!
Jegul ăsta este doar subspecie....

Viorel spunea...

Tudor Gheorghe, o voce de excepție, până și când vorbește cuvintele au tentă melodioasă și duioasă. Un cântec care prin versurile, melodia și interpretarea te face să-ți dea lacrimile (asta dacă ai suflet de om).

Iulian Mareș spunea...

Dan B.,
acel *unul dintre „spălații pe creier”, vajnic fan al „icterului” PNL-ist* este din breasla ta, cu toata dragostea, mare pilot de hangar!

Iulian Mareș spunea...

Nu pot sa cred!
Niste idioti, circumstante vii pe 2 picioare, Caramitru Jr si "Pixel albastru" au alte optiuni, kiar contrare!

Iulian Mareș spunea...

Mocioalcă: Guvernul poate închide televiziuni și site-uri. Am încredere că acest om nu va permite abuzuri

Parlamentul a analizat, astăzi, decretul privind instituirea stării de urgență. Cele mai multe discuții, în Parlament, potrivit informațiilor DCNews, au fost stârnite de prevederile care ar putea restrânge libertatea de expresie și libertatea presei.

Comisia de Apărare a Camerei Deputaților a fost prima care și-a finalizat raportul. Ca urmare, l-am întrebat pe președintele acesteia, deputatul ProRomânia Ion Mocioalcă, dacă parlamentarii au intervenit pentru a preveni posibile abuzuri ale guvernului, împotriva unor medii de informare nealiniate politic.

”Au fost întra-adevăr discuții, pentru că în decretul de instituire a stării de urgență prevederile referitoare la fake-news nu sunt clare. Nu este lămurită procedura prin care se stabilește că o știre e falsă și nici până unde poate merge reacția autorităților. Ca urmare, un guvern care nu suportă critici sau vrea să cenzureze presa poate face abuzuri. Nu s-a precizat dacă va fi blocată doar știrea care nu corespunde sau vor fi închise televiziuni sau site-uri, pentru o știre. Așa cum este formulat, articolul respectiv permite instituirea cenzurii. Am văzut reacțiile mai multor colegi, toți au fost de acord că formularea din decret e ambiguă și permite nu doar intervenții pe un text sau altul, ci și închiderea unor instituții media”, a spus Ion Mocioalcă.

Care este recomandarea Parlamentului?

”Am recomandat, în observațiile făcute guvernului, să nu dea hotărâri care să afecteze libertatea de expresie și să nu încerce închiderea unor posturi de televiziune sau site-uri. Închiderea unor publicații nu este o măsură democratică și nici una pragmatică: în lipsa unei prese libere zvonistica ar face mult mai mult rău decât o eventuală greșeală a jurnaliștilor. Și mai grav ar fi dacă guvernul încearcă să pună capac criticilor din societate, cenzurând opinii și sancționând presa care scrie despre incompetența autorităților”, a spus liderul ProRomânia.

Va ține cont guvernul Orban de aceste recomandări?

”Legea permite guvernului să țină seama sau nu de observațiile noastre. Am văzut însă că, încă înainte să trimitem oficial observațiile, guvernul și-a dat seama de gravitatea situației. Probabil, semnalați de colegi peneliști care au luat pulsul Parlamentului și al societății, guvernanții au anunțat că pasează sarcina către ANCOM. Punctul meu de vedere este că, atâta vreme cât Sorin Grindeanu este președintele ANCOM, libertatea presei și libertatea de expresie nu sunt în pericol. Am vorbit cu Sorin Grindeanu și am încredere că nu va ceda, nu va face politica de partid a PNL, nu va accepta ca statul să abuzeze de prerogativele oferite de starea de urgență”, a concluzionat Ion Mocioalcă.

Cinci comisii parlamentare au elaborat rapoarte și avize și au făcut observații asupra decretului prezidențial de instituire a stării de urgență. Președintele poate sau nu să țină cont de aceste observații ale Parlamentului, incluzându-le în decret, iar guvernul poate ține cont de observații când va emite HG-uri sau ordonanțe de urgență. Pe fond au elaborat rapoarte Comisia de Apărare, Comisia Juridică și cea de Sănătate. Aceste documente au fost centralizate de către secretariatul general al Camerelor, care va trimite documentul la Președinție și MAI.

Iulian Mareș spunea...

Update la Starea de Urgenta! Hopa!!!

La nivel național sunt constituite echipe mixte de cercetare și documentare și sunt accentuate verificările privind modul în care sunt respectate condițiile de izolare, corectitudinea informațiilor furnizate de cetățenii care intră în România și orice alte aspecte ce țin de asigurarea ordinii publice și eficiența măsurilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus.


Parchetul General și Ministerul Afacerilor Interne au organizat în comun activitatea administrativă și programul de intervenție al unităților de parchet și de poliție judiciară, pentru a fi în măsură să fie asigurat un răspuns operativ și ferm în fața oricărei forme de criminalitate.


Potrivit codului penal, săvârșirea unei infracțiuni profitând de situația prilejuită de starea de urgență reprezintă o circumstanță agravantă. În acest caz, se poate aplica o pedeapsă până la maximul special, iar în unele cazuri chiar se poate adăuga un spor de până la 2 ani închisoare.


A fost întărită prezența în stradă a structurilor de ordine publică, la nivel național, și aici mă refer la poliție, jandarmerie și poliție de frontieră.


Dispozitivul de polițiști de frontieră este suplimentat și sunt înăsprite măsurile de verificare la frontieră, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră.


Serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor și analiză a bazelor de date sunt subordonate operațional Inspectoratelor Județene de Poliție, respectiv Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru creșterea capacității de verificare și scurtarea timpului de răspuns în cazul anchetelor epidemiologice.

Iulian Mareș spunea...

"În același timp, Ministerul Apărării Naționale va construi și operaționaliza un nou corp ce va avea servi ca spital militar de tip ROL II în incinta spitalului Ana Aslan."
*Are dotari de TOP international!

**O intrebare: Cine il va incadra?

Gogu Pintenogu spunea...

Pesemne că atunci când s-au autoizolat în magheriţele de la Cotroceni şi Vila Lac 1, dobitocii din conducerea ţării care vor face acum afaceri de afaceri pe banii românilor ca să mai cumpere nişte case, au uitat să-i informeze pe vomanţii lor care ajută la creşterea PIB-ului şi dezvoltarea altor ţări că la noi se votează doar într-o singură zi şi nu vor avea posibilitatea să voteze de mai multe ori. Nu cred că vor mai fi plătiţi să se înghesuie la o anumită secţie de votare ca să poată televiziunile Plăvanului să facă rating şi să manipuleze populaţia. Şi, cel mai grav este faptul că după trecerea pandemiei vor trebui să muncească aici în România şi atunci vor vedea ce înseamnă să fii călcat în picioare în propria ţară de "fraţii din UE".

vasile iosif spunea...

Ma intreb, daca tara ar fi fost atacata militar, cati dintre cei care forteaza cu tupeu acum frontierele s-ar fi prezentat la mobilizare?
Hahalere, rebuturi si aici si in strainatate.

Iulian Mareș spunea...

Cred că toți! 😂

Iulian Mareș spunea...

ROU ca sub dictatura carlista!
Când Parlamentul nu exista înseamnă că suntem sub dictatura democrației!
Nici nu visa mănușa asta....

radud spunea...

Guvernul României, cu toată alerta internațională declanșată de coronavirus, a păstorit contaminarea țării la cel mai improvizat mod posibil. În cîteva săptămîni, vom vedea calitatea muncii și eficiența organizării gestionate de Ministerul Administrației și Internelor și de Ministerul Sănătății. În două-trei săptămîni, vom avea efectele măsurilor cu care se laudă cei doi miniștri și va trebui să decidem scurtarea mandatului cîștigat pe fugă și cu multă îngăduință. Și să vedem ce este de făcut!!
Klaus Iohannis a crezut că scapă ușor și s-a bucurat că a reușit să readucă la putere un guvern alcătuit după placul său. Adică un Executiv făcut din oameni ascultători (probabil, și îndatorați). Primarul din Caransebeș, primarul de Sibiu și un doctoraș cu hîrtii trase de păr, plus o voce baritonală fără solist și o Coana Joițica plimbată pe la Moscova conduc România în vreme de mare criză sanitară. Nu România turistică, nu România culturală sau a festivalurilor folclorice, ci o Românie amenințată din toate părțile și, mai ales, de chiar incapacitatea conducătorilor ei de a gestiona situația.

Viorel spunea...

“Va trebui să decidem scurtarea mandatului câștigat pe fugă și cu multă îngăduință”. Bine domnule Radud și cum propuneți din punct de vedere legal să faceți acest lucru în calitatea dumneavoastră de pensionar militar, polițist, etc., asta dacă sunteți pensionar din sistemul nostru și nu civil cu mai știu eu ce funcții în vreun partid politic (schimbarea celor doi miniștri sau vă referiți la întregul Guvern, chiar la președintele KWI.). Îi doare pe ei în 14 că sunt schimbați, ar scăpa ușor, să nu ceară cineva deschiderea unor deosare penale împotriva lor pentru neândeplinirea atribuțiunilor din fișa postului și Planul de măsuri în situație de urgență/criză, la asta trebuie să se gândească ei înainte de a lua hotărâri (acum ei pun pe alții să facă dosare tocmai celor ce își fac datoria).

Iulian Mareș spunea...

Vor duce țara în cap!

M spunea...

Pentru două săptămâni de carantină statul decontează 4.200 de lei pentru fiecare om carantinat. Adică 875 euro.

Deci tot noi plătim pentru miile de diasporeni care dau buluc în țară?

M spunea...

De la un prieten din Spania am o poză făcută la o manifestație rezist, in care un domn flutură un drapel românesc pe care e scris "m#ie". Totul în aplauzele participanților!

Și Domnia ta întrebă dacă ar veni să ajute cu ceva?

Liviub spunea...

Mergeti intr-o policlinica de stat si constatati imediat cine face galagie ca are nevoie de servicii medicale! Va calca in picioare, fara sa il intereseze!

Iulian Mareș spunea...

Noi suntem!

Iulian Mareș spunea...

Cei 3500, mai ales, au cardurile pline! :))

radu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.