Un produs Blogger.

joi, martie 19, 2020

Se oprește producția și în Germania

6 comments
"Iti trimit acest mesaj primit de la un copil orfan care lucreaza in Germania si pe care l-am sprijinit cu tot ce am putut  si-l voi sprijini in continuare după puterea care-o mai am.
Cuminte ,curat ,organizat , 27 de ani acum - liceu si faculta terminata -sprijin de nicaieri-necasatorit-de 4 ani in Germania ,castiga 2500 ,2800€ lunar - cu contract ,asigurari etc. Bani cu care si-a cumparat in rate -prima casa o garsoniera in Oradea. Nu si-a cumparat masina ,l-am sfatuit sa adune bani ca să-si cumpere un teren si m-a ascultat. Pe timpul facultatii a lucrat la o companie straina in Oradea ca electronist ,sschimbul 2si 3 ,salariul minim pe ec plus o masa calda pe zi. Daca nu-l ajutam nu reusea sa-și achite chiria ,cheltuiala cu scoala ,intretinerea ,etc.
Iata cum aratau in prima zi de declansare a a cestei nenorociri afisele in toate limbile celor care lucreaza in fabrica ,lipite pe toate usile de la intrare ,vestiare ,etc in firma in care lucreaza.
În urmatorul e-mail afisul din ziua de azi , cel in limba romana prin care sunt incunostiintati ca productia se opreste.
Email precedat de o fotografie (email redirectionat 3) imi care imi spune ”Stam acasă”.
Mi-au dat lacrimile.
Mai are vreo 8 rate de achitat.
Asa stau lucrurile si mare lucru sa nu se extinda cu repeziciune si la noi.

Te rog, daca  ai bunavointa publica un topic cu afisul in limba romana din emailul(2) in care li se aduce la cunostiinta ,ca fabrica inceteaza activitatea ,ca trebuie intai sa-și ia concediul de odihna ,dupa care sa beneficieze de ajutorul de stat pe termen scurt ,pe urma ,nu se stie nimic.




Avizierele societăților comerciale din Germania

6 comentarii:

Călugărul spunea...

Trebuie ajutat!

Viorel spunea...

“Vor fi păsuiți oamenii de la plata ratelor ?”
“Vasilescu nu știe momentan dacă România își permite să amâne ratele la bănci pentru populație, însă acest scenariu este luat în considerare”.
https://stirimondene.fanatik.ro/se-amana-plata-ratelor-la-banci-pentru-populatie-vasilescu-adrian-consilierul-lui-mugur-isarescu-asteptam-un-raspuns-urgent-in-acest-sens-18495279
“Așadar, oamenii vor avea de așteptat până vor afla dacă sunt păsuiți de bănci. În schimb, în Ungaria, Guvernul a decis să amâne plata ratelor pentru un an”.
De ce la ei se poate și la noi nu domnule Mugur Isărescu, Vasilescu și toți cei care conduceți B.N.R. de zeci de ani pe salarii, indemnizații (+ pensie pentru domnul M.I.) din banii noștri și pe care nu le meritați.
Mugur Isărescu (septembrie 1990-decembrie 1999 = 9 ani / Guvernul Petre Roman 2 / F.S.N.), (noiembrie 2000 Guvernul Năstase / P.S.D... și alte guverne... 2020 = 20 de ani cu + ) = peste 29 de ani numit în funcția de G.B.N.
Domnule Mugur Isărescu, ați fost numit și susținut în mare parte în cei peste 29 de ani de guvernare / domnie în funcția de G.B.N. de către P.S.D. Nu credeți că a venit momentul să susțineți Proiectul de lege al P.S.D. privind ajutorarea firmelor și populației în această situașie de criză mai gravă decât cea din 2009, atunci nu au murit oameni, dar mulți au răbdat de foame și rămas pe drumuri pentru că ați ținut băncile în brațe, ROBORUL și dobânzile fiind calculate numai după reguli de “specialiști” știute. Nu le convine băncilor, să plece, dar în ce țară vor mai obține dobânzi și profituri ca în România pe care fraierul de român le plătește de nevoie.
Românii așteaptă cu sufletul la gură această decizie, fiți om înainte de toate.
Proiect lege PSD: Suspendarea ratelor la credite până la sfârşitul anului. Băncile arată riscul major al acestei mişcări pentru sistemul bancar.
PSD va depune astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație, până la finalul anului 2020, anunţă preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook. Patronatul băncilor arată că oricum inctituţiile de credit au creat cadriul necesar pentru pasuirea clienţilor cu probleme, iar o lege de acest gen ar face mai mult rău decât bine.

https://www.economica.net/proiect-nde-lege-psd-suspendarea-ratelor-la-credite-pentru-persoane-fizice-si-juridice-pana-la-sarsitul-anului_181390.html



Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Prevad, in prima faza, plafonarea tuturor pensiilor, apoi celor mari li se vor reteza cozile, indiferent cine va fi! Va fi, cred, cea mai mare pensie in jur de maxim 5-6000 lei, restul raman asa cum sunt ele, in cel mai fericit caz. Colapsul este iminent pe toata planeta! Onorabile, tineti minte ca atrageam atentia de o mare criza economica, pe care o gresisem la inceputul anului trecut? Uite ca ea s-a declansat cu 1 an mai tarziu si va fi cea mai dura din istoria planetei Pamant! Exodul de vagabonzi in Europa va fi stopat, doar cei cu contract de munca vor mai avea acces, si vor fi date legi dure de expulzare fortata. Vantura lume, vagabonzii, cocalarii, curvele, pestii, parazitii social nu vor mai primi 1 leu de la stat ca ajutor de la stat si vor expoda infractiunile la modul cel mai infiorator! Armata va capata puteri sporite sa asigure cu jandarmii si politistii ordinea, legile se vor inaspri si isi va face loc incet, dar sigur, dictatura, care va fi diabolica, dar necesara sa nu se scape de sub control societatea! Pe acest fond general se va renaste comunismul, care se va generaliza peste toata planeta si dreptatea sociala va fi partiala, dar fara ultra bogatii care astazi conduc planeta, pentru ca vor fi deposedati de absolut tot, organizatiile masonice si de alta natura vor putrezi in puscarii, care nu se vor supune confiscarillor, si viata, in ansamblul ei, pe Terra se va schimba total... Suntem prea batrani si ramoliti sa mai apucam multe dintre acestea! Dar, dupa pandemie, orizonturile destramarii Europei vor fi deschise la maxim, caci deja acum, la ora asta, nimeni nu mai ajuta pe nimeni, dar mai ales Romania este total ignorata si neajutata de absolut nimeni, in afara de Serbia, care ne-au redirijat un ajutor catre Germania, care a fost refuzat, pentru pandemie!

Iulian Mareș spunea...

1- intră la BNR și vezi cine sunt cei care conduc BNR!
2- crezi că BNR nu are rezerve robuste?

Iulian Mareș spunea...

Cu tot respectul pt dl. Vasilescu, însă nu el răspunde de guvernarea ROU!

Mihai spunea...

Dacă aveti curiozitatea sa parcurgeti instiintarea catre angajati veti observa ca angajatii din Germania sunt obligati ca in prima faza sa-si ia concediul de odihna neefectuat si numai pe urma beneficiaza de ajutoarele de la stat pe durata scurta ,plus renegocierea contractelor.